|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62701 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Te silikony to zapewne po to, by nie musieli używać odżywek. Jak to się kończy - każda z nas widzi ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Aleś mnie rozbawiła: Cytat:
Świetne. A propos tego szamponu - tam jest sodium hydroxide - potencjalny podrazniacz ![]() A już się częściowo napaliłam ![]() Czuję się uszczęśliwiona Twoimi analizami Nadmiar znika w mgnieniu oka! Szkoda, że Kacysko już nie analizuje
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-05-04 o 13:30 |
||||
|
|
|
#62702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aaaalbo i nie kupię...
Na DOZie jest mój szampon limitka. Skład ma taki se ale no sprawdził się i nie kopie Lauramidopropyl Betaine i nie CB - Eloe, czy sądzisz że to może robić taką różnicę?Mam chwiejność :P ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i też dobrze mi zrobiły takie "krzyżówki" po urlopie znowu będę bezmózgiem :/Cytat:
![]() Ano szkoda Każda z nas analizuje inaczej
|
||||
|
|
|
#62703 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Hahihehy dzięki za analizę produktu, na który prawdę powiedziawszy czekałam ![]() Jeszcze odżywka
|
|
#62704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróci! Zabrzmiało to tak, jakbym umarła A z włosowych tematów - jaki jest sens wypsikania włosów dziś mgiełą keratynową i nałożenia oleju na to, jeśli jutro będę myć SLSem?
|
|
#62705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Analizowałam z polecenia koleżanki, niestety nie mam produktu w domu - całą rodzinę przestawiam na pielęgnację bez silikonów i pq. Za odżywkę się wezmę wieczorem i również będę prosiła o sprawdzenie najlepiej się uczyć przez praktykę
|
|
|
|
|
#62706 | |||
|
|
Cytat:
![]() Powodzenia! ![]() Cytat:
Porównaj to sobie do OMO Taki sens.Cytat:
Liczyłam na to, że ktoś wrzuci do analizy, ale nie było Sprawdzę, sprawdzę. Nie ma sprawy ![]() Tymczasem zbieram się do domu. Z analizami na dziś spokój, bo nic nie zostanie na później
|
|
#62707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepiej sprawdza się zestaw: mycie BD całości i potem odżywka bs![]() Mgiełko fajnie, że wróciłaś serpentynki miodzio |
|
|
|
|
#62708 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
może pomożecie ujarzmić moje włosy, choć przyznaję że wolę je w wyprostowanej wersji. Moje włosy po : - masce z siemienia + olej migdały i papaja z Aterry na 3 godziny - mycie mydłem Trzy Korzenie z LF (zawsze używałam Babydream ale okropnie rozjaśnił mi włosy) - odzywka Alterra z granatem + keratyna na 15 minut - płukanka z kawy - płukanka z octu jabłkowego - żel lniany - (wilgotne włosy lekko ugniecione). Od ponad roku nie używam odżywek i szamponów z SLS i silikonami, od tego czasu staram się też olejować włosy - przynajmniej raz w tygodniu. PS. Wybaczcie zdjęcie słabej jakości.
|
|
|
|
#62709 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziewczyny, pisałyście coś o myciu włosów Lactacydem... O który chodzi? Bo część Lactacydów ma naprawdę nieciekawe składy
![]() Mój TŻ latami mył swoje loki szamponem z odżywką... W sumie to włosy wyglądały całkiem nieźle, ale wiadomo, że po szamponie bez sylikonów i co najwyżej odżywce z sylikonami wyglądają lepiej. No i wolniej się przetłuszczają, bo nie ma sylikonów na skalpie.
|
#62710 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Warto zaakceptować swoje włosy bo inaczej zawsze będziesz z nich niezadowolona ![]() Cytat:
Opisz dokładniej swoją pielęgnacje ![]() Nie używasz odżywki bez spłukiwania? Cytat:
raz na jakiś czas trzeba aby zmyć nadbudowane składniki. Nawet proteiny i oleje mogą się nadbudować![]() Jakich olei używasz? Cytat:
|
||||
|
|
|
#62711 |
|
Zakorzenienie
|
Jest w miare dobrze... puch sie pojawil, ale go spacyfikowalam moim soft shea z Melvity (mix shea, arganu, oleju z rokitnika i olejku eterycznego pomaranczowego
Eloe, mi plukanie na stojaco sluzy, bo moje piorka to sa fale . Podpiecie zabkami wystarczajaco unosi od nasady. Zrobilam dwa zdjecia - chwale sie najdluzszymi puklami, bo krotsze sa w fazie pierdzielnika - nie ''wkrecily'' sie jeszcze w odpowiednia dlugosc. Zapuszczanie w toku .
|
|
|
|
#62712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mycie : co ok.3 dni, od dłuższego czasu mydłem z LF, wcześniej Babydream; odżywianie : Alterra z granatem na ok.15 minut + keratyna / maska z siemienia + NMF i keratyna; oleje : przynajmniej raz w tygodniu najczęściej na całą noc; wcierki : co jakiś czas wracam do Jantaru i wody brzozowej z dodatkiem olejków eterycznych (rozmarynowy + lawendowy), regularnie wcieram żel aloesowy; płukanki : z octem jabłkowym, ostatnio kawowa; końcówki : kropla oleju i maść sutkowa Babydream ![]() Nie używam odżywki bez spłukiwania Ostatnio zaczęłam używać oleju migdały i papaja z Alterry, używałam przeróżnych olei, ale moim włosom najbardziej służy wspominana juz alterra, olej kokosowy, olej sezamowy i olej avocado; |
|
|
|
|
#62713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zabezpieczenie? Chodzi o bs czy coś więcej? Narazie mój zestaw składa się z olej, szampon babydream, Alterra morelowa(uwielbiam) i jak do tej pory zestaw się sprawdzał, miałam coraz fajniejsze włosy, ale na Naturię bs chyba zareagowały średnio. Albo mam kryzys włosowy![]() Cytat:
Od razu mówię, że ja dopiero zaczynam pielęgnację włosów wg CG/ pokracznego CG
|
|||
|
|
|
#62714 |
|
Raczkowanie
|
Jestem początkującą CG i chciałabym, żebyście oceniły mój zestaw...a wygląda on następująco :
mycie-Babydream odżywka ds- Alterra z granatem lub morelaą psikadło- Jantar maska- Biovax do blond włosów Czy powyższe kosmetyki są dobrym wyborem? z góry dziękuję
|
|
|
|
#62715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zestaw fajny, tylko brakuje jeszcze czegoś z proteinami - na przykład Artiste keratynowej. I olejowania
|
|
#62716 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#62717 |
|
Zakorzenienie
|
A tam w ogóle są?
I jest to na pewno odżywka niezgodna z CG, chociaż nie pamiętam z jakiego powodu![]() Ale mam na głowie hełm z masła Shea
|
#62718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy mogę od czasu do czasu użyć szamponu L'oreal (fioletowy), na którym jest napisane, że nie zawiera on silikonów? ;> |
|
|
|
|
#62719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mieć polyquanteria i quanteria.
|
|
#62720 |
|
Raczkowanie
|
Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Glycol Distearate, Sodium Laureth-8 Sulfate, Cocamide MIPA, Sodium Glycolate, Sodium Benzoate, Sodium Oleth Sulfate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, Magnesium Laureth-8 Sulfate, Magnesium Laureth Sulfate, Magnesium Oleth Sulfate, Polyquaternium-30, Salicylic Acid, Soluble Collagen, Limonene, Linalool, Carbomer, Methyl Cocoate, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance
to jego skład ![]() |
|
|
|
#62721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#62722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a czy mogę używać tej odżywki jako "układacz" do loków? ![]() skład : Aqua, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Stearamidopropyl Dimethylamine, Cetyl Alcohol, Quaternium-18, Benzyl Alcohol, Stearyl Alcohol, PEG-2M, Cetearyl Alcohol, Panthenyl Ethyl Ether, Parfum, DMDMHydantoin, Hydroxylethylcellulose, Glyceryl Stearate, Oleyl Alcohol, EDTA, Citric Acid, Polysorbate 60, Hexyl Cinnamal, Lysine HCl, Panthenol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Methyl Tyrosinate HCl, Histidine, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Benzyl Benzoate |
|
|
|
|
#62723 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
widać, że już się w tym dobrze orientujesz![]() Cytat:
Jest jeszcze taka - klik I taka - klik Oraz taka - klik ![]() Aby znaleźć ulubioną przetestowałam wszystkie. Znaleźć je możesz w kioskach, małych sklepikach albo w drogerii Laboo. Oczywiście są zgodne z CG ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#62724 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na wycieczce w kilku sklepach :P relacja opisowa bo mi telefon padł był
odżywka Shauma czarna Krem i olejek czy jakoś tak bardzo mi się podoba - antystatyki, keratyna, olej arganowy, nieglupie konserwanty. lekka ale odżywcza. mało nie kupiłam ![]() zgodna z CG odżywki Elisse z biedronki - prawie zgodne - 2x cykliczne przed zapachem. byc moze kupie sobie do mycia w ramach zakupów kompulsywnych pojawil sie szampon Elisse - z SLS. oczyści do parkietu. zgodny z CG koleżanka łyknęła Facelle jako szampon :hahaha czekam na relację ![]() ja łyknęłam kilka komarów - rower yeah pełnoletni składak ![]() nastawiam Cassie zaraz, nie ma wuja ;] ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- moje drogie hennujące - czy są jakieś dodatki ochładzające kolor wyjściowy? wrzuciłabym do cassii
|
|
|
|
#62725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62726 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
gencjana Ci nie ochłodziła koloru
|
|
|
|
|
#62727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam o cynamonie jak tu: http://jakzapuscicwlosy.blogspot.com...ierwotnym.html |
|
|
|
|
#62728 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62729 |
|
ma zielone pojęcie
|
Proteiny mleka są
Przynajmniej z tego, co pamiętam.
|
#62730 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokrzywę miałam jako pierwszą, potem wszystkie inne, na koniec mak i bawełna - dopiero ta mi podpasowała. Na początku nie potrafiłam ocenić pokrzywowej. Teraz nie wiem czy kupować kolejnego maka czy jednak pokrzywie dać szansę? Cytat:
![]() Cytat:
muszę się pochwalić, kupiłam odżywkę Fructisa czyli generalnie w końcu mam jedną sztukę odżywki b/s ![]() ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

Jak patrzyłam na składy to wszystko podobne... Tylko do tych męskich wrzucają jeszcze często jakieś sylikony, których nie ma np. w ogólnych szamponach ziołowych.

Analizowałam z polecenia koleżanki, niestety nie mam produktu w domu - całą rodzinę przestawiam na pielęgnację bez silikonów i pq. Za odżywkę się wezmę wieczorem i również będę prosiła o sprawdzenie 
trzeba je trochę popsuć czymś ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
najlepiej sprawdza się zestaw: mycie BD całości i potem odżywka bs
raz na jakiś czas trzeba aby zmyć nadbudowane składniki. Nawet proteiny i oleje mogą się nadbudować