Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 17:19   #4021
Bellamy
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Dzieki Bell za ocene i wskazowki. Slodyczy wole unikac, jedynie lody i kawa mrozona strasznie za mna chodzi, wiec pewnie sie skusze niedlugo. Jakie jeszcze wegle powinnam dolozyc w pierwszej polowie dnia?
A jesli chodzi o kalorie, czy dokladnie 100 raz na 7-10 dni bedzie ok?
nie powinno być Ci trudno bo Twoje Rki to w sumie były takie R/U już fajnie że na nich schudłaś, wydaje mi się że nawet jakbyś teraz przeszła na klasyczne U i kontynuowała ćwiczenia to byś sobie rzeźbe wyrobiła spróbuj zwiększać o 100kcal co tydzień żeby jak najbardziej wagę utrwalić, np. w tym tygodniu do śniadań dokładaj dodatkowy owoc, w następnym do II śniadania coś dołóż, potem +100kcal do obiadu itd

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
dzięki Bellamy!
a kolację już sobie odpuszczę, wystarczy kcal na dziś. ciasto wyczerpało limit... fakt,o serku homo zupełnie zapomniałam, a to może być całkiem dobry zamiennik jogurtu, który zresztą ostatnio jem zbyt często. jutro postaram się zjeść 5 posiłków
nie odpuszczaj sobie kolacji, zjedz chociaż jajko z pomidorem/ogórkiem, bo metabolizm Ci siądzie
Stary 2012-05-04, 17:20   #4022
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Bellamy!
a kolację już sobie odpuszczę, wystarczy kcal na dziś. ciasto wyczerpało limit... fakt,o serku homo zupełnie zapomniałam, a to może być całkiem dobry zamiennik jogurtu, który zresztą ostatnio jem zbyt często. jutro postaram się zjeść 5 posiłków
Podrzucisz przepis na ciasto ?

Moje U (słabe?)

I granola owocowa Sante z serkiem wiejskim, wkrojonym jabłkiem i garścią orzechów ziemnych niesolonych

II 3 kromki żytniego z twarogiem ze śmietaną, ogórkiem zielonym, duża szklanka koktajlu gruszkowego

III makaron (100 gram) z groszkiem, brukselką, łososiem i sosem szpinakowym

IV Omlet czekoladowy z serkiem naturalnym i wiśniami

V pewnie kilka kawałków ciasta na kefirze z rabarbarem i kruszonką a do tego 3 kanapki z zytniego z osełką, jajkiem gotowanym, łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorem (kocham połączenie jajko+łosoś )

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-05-04 o 17:22
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 17:22   #4023
Phynn
Zakorzenienie

1; owsianka z serkiem waniliowym, pestkami słonecznika, kawałkiem jabłka, banana i pomarańczy
2; 2 kromki chałki z masłem, kawa z mlekiem
3; pierś z kurczaka przygotowana na parze z buraczkami i jogurtową sałatą
4; lody śmietankowo-pomarańczowe
5; bułka orkiszowa z twarogiem i pomidorem

dziś niestety U wyjdzie dodam, że ponad godzinę był rower, a wieczorem po kolacji czeka mnie bieganie.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 17:23   #4024
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Dwie kromki razowca z masłem, sałatą, wędzonym łososiem i papryką;
jogurt naturalny z garścią granoli orzechowej;
kawa z mlekiem.

II. Dwa kawałki pełnoziarnistej cynamonowej szarlotki;
kubek mleka z łyżką miodu.

III. Barszcz ukraiński z ziemniakami;
Kotlet mielony, pół woreczka kaszy jęczmiennej, surówka z marchewki,
szklanka maślanki.

IV. Budyń krówkowy z migdałami i suszoną żurawiną, cappuccino;
banan, kiwi, mandarynka.

V. Sałatka brokułowa z jajkiem, kukurydzą i majonezem + dwie kromki razowca z masłem;
kubek kakao na mleku, paczka sezamków.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 17:23   #4025
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
nie powinno być Ci trudno bo Twoje Rki to w sumie były takie R/U już fajnie że na nich schudłaś, wydaje mi się że nawet jakbyś teraz przeszła na klasyczne U i kontynuowała ćwiczenia to byś sobie rzeźbe wyrobiła spróbuj zwiększać o 100kcal co tydzień żeby jak najbardziej wagę utrwalić, np. w tym tygodniu do śniadań dokładaj dodatkowy owoc, w następnym do II śniadania coś dołóż, potem +100kcal do obiadu itd
Pewnie wlasnie dlatego tak malo schudlam Dzieki jeszcze raz za wskazowki, zupelnie zielona jestem w tym temacie.

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość

Moje U (słabe?)

I granola owocowa Sante z serkiem wiejskim, wkrojonym jabłkiem i garścią orzechów ziemnych niesolonych

II 3 kromki żytniego z twarogiem ze śmietaną, ogórkiem zielonym, duża szklanka koktajlu gruszkowego

V pewnie kilka kawałków ciasta na kefirze z rabarbarem i kruszonką a do tego 3 kanapki z zytniego z osełką, jajkiem gotowanym, łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorem (kocham połączenie jajko+łosoś )
Czemu slabe? Wg mnie bardzo ladne. I smaczne
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 17:33   #4026
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Dwie kromki razowca z masłem, sałatą, wędzonym łososiem i papryką; spróbuj kanapek z masłem, łososiem, gotowanym jajkiem na twardo i warzywami Pycha
kawa z mlekiem. ślicznie

kubek mleka z łyżką miodu. jeśli kawałki były spore a nie małe to ok

szklanka maślanki. ładnie

banan, kiwi, mandarynka. tu też

V. Sałatka brokułowa z jajkiem, kukurydzą i majonezem + dwie kromki razowca z masłem;
kubek kakao na mleku, paczka sezamków. smacznie
Bardzo ładnie... Szczególnie podoba mi się śniadanie. Fajnie ze oprócz kanapek zjadłaś granole z jogurtem

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
dzięki Bellamy!

I Ervisha! no tak, ciasto mega, tylko niekoniecznie w takich ilościach na R. No ale wybaczam to sobie ;P przepis wyślę Ci później na pw.

A Bellamy nie lepiej zjeść już wiejski zamiast jaja?
Trzymam za słowo

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Pewnie wlasnie dlatego tak malo schudlam Dzieki jeszcze raz za wskazowki, zupelnie zielona jestem w tym temacie.

Czemu slabe? Wg mnie bardzo ladne. I smaczne
Nie wiem tak mi się wydawało Dziękuję za ocenę

Stary 2012-05-04, 17:34   #4027
blissful
Raczkowanie

Cytat:
dzięki Bellamy!

I Ervisha! no tak, ciasto mega, tylko niekoniecznie w takich ilościach na R. No ale wybaczam to sobie ;P przepis wyślę Ci później na pw.

A Bellamy nie lepiej zjeść już wiejski zamiast jaja?
no i posłuchałam ale zamiast tego jaja wcinam wiejski z pomidorem
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 17:35   #4028
N_tt
Raczkowanie

1. bułka grahamka z masłem: pół z miodem, pół z serem żółtym, sałatą, rzodkiewką, ketchupem, herbata zielona z cytryną i miodem (1,5 łyżeczki)
2. talerz zupy krem warzywnej (buraczki,marchewka,por,s eler itd. gotowana na udźcu)
spory filet z dorsza pieczony, ziemniaki z koperkiem i sałatka z pomidora i sałaty
3. jogurt naturalny z wkrojonym kiwi i pomarańczą, do tego baton musli Nestle (z czekoladą i rodzynkami, bardzo słodki jest)
4. będzie bułka grahamka z masłem, polędwicą (kilka plastrów), serem żółtym, pomidorem, sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, ketchupem i herbata z cytryną i miodem
potem pewnie kiwi i siemię lniane
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 17:37   #4029
Vinga21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vinga21 Pokaż wiadomość
R

1 śniadanie 7:00:
owsianka z 1/2 banana, 2,5 łyżki płatków, trochę otrąb i słonecznika, herbata zielona
2 śniadanie 10:00: 2 chlebki sonko(a la vasa) z serkiem homo z tesca(sklad:twaróg, śmietanka), z pomidorem i cebulą, kawa rozpuszczalna ze śmietanką 7,5
3 posiłek koło 12: szklanka soku pomidorowego
4 ok. 15:30: zupa ogórkowa z dużą ilościa marchewki
5 ok. 18: duża kromka razowca, 1 z serem żółtym,pomidorem, twaróg na j.naturalnym z oliwkami i dużą ilością cebuli

plus hektolitry wody niegazowanej
podbijam

Cel:
53 ->52,5 ->52 ->51,5->51->50 kg
Vinga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:01   #4030
Aishinette
Zadomowienie

Bellamy, dzięki za ocenę

R
I 3 łyżki płatków jęczmiennych (nie ma to jak iść do sklepu po płatki owsiane, a jedząc odkrywczo stwiedzić, że coś jest nie tak ) + 2 łyżki granulowanych otrębów (z jabłkiem, ze śliwkami) + łyżeczka dżemu + 150g jog. naturalnego
II średnia grahamka z dużą ilością skrojonego ogórka i sałatą
III serek wiejski + jabłko (ludzie z kolejki się fajnie patrzyli jak na korytarzu w szpitalu wyciągnęłam serek, łyżeczkę i daaawaj! )
IV 60g makaronu pełnoziarnistego + warzywa na patelnię ok. 300g (kukurydza, fasola, marchew, papryka, brukselka) + schab z kurczaka przyrządzony w parowarze
V jajko/ może dwa + skrojonu ogórek
Stary 2012-05-04, 18:20   #4031
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aishinette Pokaż wiadomość
Bellamy, dzięki za ocenę

R
I 3 łyżki płatków jęczmiennych (nie ma to jak iść do sklepu po płatki owsiane, a jedząc odkrywczo stwiedzić, że coś jest nie tak ) + 2 łyżki granulowanych otrębów (z jabłkiem, ze śliwkami) + łyżeczka dżemu + 150g jog. naturalnego < bardzo fajnie, ale dorzuć więcej tych płatków jęczmiennych (one też są dobre) i nie ma białka? zamiast jogurtu daj serek wiejski albo homo nat
II średnia grahamka z dużą ilością skrojonego ogórka i sałatą < a białko? dorzuć kilka plastrów szynki, twarogu
III serek wiejski + jabłko (ludzie z kolejki się fajnie patrzyli jak na korytarzu w szpitalu wyciągnęłam serek, łyżeczkę i daaawaj! ) < zawsze tak robię i ludzie mają mindfuck'a nie wiem co w tym dziwnego. ale jabłko mogłaś dorzucić do śniadania, a tu zjeść jakieś warzywo
IV 60g makaronu pełnoziarnistego + warzywa na patelnię ok. 300g (kukurydza, fasola, marchew, papryka, brukselka) + schab z kurczaka przyrządzony w parowarze < bardzo fajnie
V jajko/ może dwa + skrojonu ogórek < ok
jw

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Dwie kromki razowca z masłem, sałatą, wędzonym łososiem i papryką;
kawa z mlekiem.

kubek mleka z łyżką miodu.

szklanka maślanki.

banan, kiwi, mandarynka.

kubek kakao na mleku, paczka sezamków.
takie od biedy trochę to P, podwieczorek i kolacja Cię ratują.

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
1; owsianka z serkiem waniliowym, pestkami słonecznika, kawałkiem jabłka, banana i pomarańczy
2; 2 kromki chałki z masłem, kawa z mlekiem
3; pierś z kurczaka przygotowana na parze z buraczkami i jogurtową sałatą
4; lody śmietankowo-pomarańczowe
5; bułka orkiszowa z twarogiem i pomidorem

dziś niestety U wyjdzie dodam, że ponad godzinę był rower, a wieczorem po kolacji czeka mnie bieganie.
mega mi się podoba, smacznie z taką ilością ruchu myślę że takowy jadłospis Ci nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Podrzucisz przepis na ciasto ?

Moje U (słabe?)
suuuuper jak zwykle
Stary 2012-05-04, 18:36   #4032
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
1. bułka grahamka z masłem: pół z miodem, pół z serem żółtym, sałatą, rzodkiewką, ketchupem, herbata zielona z cytryną i miodem (1,5 łyżeczki)
2. talerz zupy krem warzywnej (buraczki,marchewka,por,s eler itd. gotowana na udźcu)
spory filet z dorsza pieczony, ziemniaki z koperkiem i sałatka z pomidora i sałaty
3. jogurt naturalny z wkrojonym kiwi i pomarańczą, do tego baton musli Nestle (z czekoladą i rodzynkami, bardzo słodki jest)
4. będzie bułka grahamka z masłem, polędwicą (kilka plastrów), serem żółtym, pomidorem, sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, ketchupem i herbata z cytryną i miodem
potem pewnie kiwi i siemię lniane
Znowu to samo.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
jw

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

takie od biedy trochę to P, podwieczorek i kolacja Cię ratują.

mega mi się podoba, smacznie z taką ilością ruchu myślę że takowy jadłospis Ci nie zaszkodzi

suuuuper jak zwykle
Dziękuję

Stary 2012-05-04, 20:10   #4033
Miikiii
BAN stały

No to moje:
1śniad. kromka pszennego z margaryna,twarogiem i dzemem, krowka
2sniad(rozlozone w czasie) pietka chleba z twarogiem, ciastko orzechowe, pol jablka,3 plasterki banana
obiad to :http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...w-5-minut.html
podwieczorek (rozlozone w czasie) kawalek ptasiego mleczka z tego przepisu http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopi...ptasie+mleczko
kostka (10g) czekolady gorzkiej, kawalek czekoladowego zajaca tak z 20g, jogobella light
kol:1 kromka pszennego z lyżką takiego serka,ale ze szczypiorkiem http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...wy-Sertop.html,ciastko orzechowe

moze cos slodkiego jeszcze wpadnie
w ciagu dnia 3 kawy z mlekiem i 2 plastry poledwicy moja aktywnosc to krotki spacer do sklepu i 100 brzuszkow, 50 skretobrzuszkow i 100 nozyc no i ponad 10h nauki...dlatego tak malo cwiczen, brak czasu

Edytowane przez Miikiii
Czas edycji: 2012-05-04 o 21:14
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:13   #4034
Milka1224
Rozeznanie

U

I twarożek z dużym jabłkiem i powidłami śliwkowymi

II pełna miseczka pieczonej w przyprawach cieciorki

III japońskie sakiewki naleśnikowe z warzywami orientalnymi, grzybami mun, wędzonym tofu marynowanym w ostrym sosie sojowo- grzybowym spięte kawałkami papryki i posypane prazonym sezamem
inka karmelowa

IV ciepła pełnoziarnista domowa ziołowa bagietka z pestkami dyni - z ricottą i bazylią / sałatą, wedzonym dorszem i pomidorem

zaraz beda jakies orzechy bo mam ochote

do picia: kawa, herbaty, woda

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-05-04 o 20:17
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:21   #4035
olik187
Rozeznanie

U;

siemię lniane z wodą

śniad; grahamka z jajecznicą z cukinią i szynką/ twarogiem i dżemem agrestowym, serek wiejski z otrębami granulowanymi

2śniad; duża pitna actvia malinowa, 2 jabłka,nerkowce

obiad; 2 gołąbki z keczupem,miseczka kapusty kiszonej

garść pestek dyni i nerkowców

kolacja; 2 kromki żytniego zapieczonego z kulką mozzarelli, pomidorem i bazylią

i mam pytanie- męczą mnie straszne wzdęcia czy jem coś co może je powodować? dodam że mam je codziennie- jadlospis nie zawsze jest taki sam...a brzuch wygląda jak piłeczka;p
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:32   #4036
vertele
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
U;

siemię lniane z wodą

śniad; grahamka z jajecznicą z cukinią i szynką/ twarogiem i dżemem agrestowym, serek wiejski z otrębami granulowanymi

2śniad; duża pitna actvia malinowa, 2 jabłka,nerkowce

obiad; 2 gołąbki z keczupem,miseczka kapusty kiszonej

garść pestek dyni i nerkowców

kolacja; 2 kromki żytniego zapieczonego z kulką mozzarelli, pomidorem i bazylią

i mam pytanie- męczą mnie straszne wzdęcia czy jem coś co może je powodować? dodam że mam je codziennie- jadlospis nie zawsze jest taki sam...a brzuch wygląda jak piłeczka;p
dzisiaj winowajcami są pogrubione , kapuste-wiadomo co się dzieje, pestki u mnie także powodują wzdęcia, dwa jabłka 'pod rząd' także.
Może zmień jedną porcję orzechów/pestek na masło/olej?
aha jadłospis fajny, ale brakuje właśnie masła, oleju i nieco luzu
cel 3: 68 kg
cel 4: 65 kg
cel 5: 62 kg
cel 6: 58 kg
zdrowo jeść i ruszać się, ot co !
vertele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 21:05   #4037
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vertele Pokaż wiadomość
dzisiaj winowajcami są pogrubione , kapuste-wiadomo co się dzieje, pestki u mnie także powodują wzdęcia, dwa jabłka 'pod rząd' także.
Może zmień jedną porcję orzechów/pestek na masło/olej?
aha jadłospis fajny, ale brakuje właśnie masła, oleju i nieco luzu

no że kapusta to wiem- dziś tak wyjątkowo ale o pestkach to nie wiedziałam- faktycznie spróbuje je innym tłuszczem zastąpić
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 21:23   #4038
anpapi
Zadomowienie

dzisiejsze U do oceny:
woda z cytryną i 1/4 grejpfruta na czczo
Ś: owsianka na budyniu śmietankowym z 3 łyżek płatków owsianych/jęczmiennych/gryczanych/żytnich z serkiem wiejskim/twarogiem/jogurtem/dżemem/1/3batonika w stylu duplo, spróbowałam ciasta Pina Colada + czerwona herbata
4km marsz
IIŚ: 2 gałki lodów w kubeczku
jabłko + kilkanaście pistacji i kilka fistaszków
8min ABS + 40 minut na rowerku
O: filet z miruny z młodym ziemniakiem w skórce i surówką pekinka+cebula+jabłko+mar chewka+ogórek kiszony
5/6km szybkiego marszu
K: jajecznica z 2jajek ze szczypiorkiem i cebulą
marchewka
+0,5l wody, 1l zielonej herbaty

jak to się prezentuje?
Stary 2012-05-04, 21:39   #4039
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
no że kapusta to wiem- dziś tak wyjątkowo ale o pestkach to nie wiedziałam- faktycznie spróbuje je innym tłuszczem zastąpić
błonnik w dużych ilosciach tez powoduje wzdecia.
i na mnie WSZYSTKIE warzywai owoce tak niestety dzialaja..
Stary 2012-05-04, 23:01   #4040
poppy seed
Zakorzenienie

Utrzymanie (redukcja umarła śmiercią naturalną nie mogę się zmotywowac)
1. Wypiek owsiano-bananowy polany naturalnym serkiem homogenizowanym i jagodami ze słoiczka kawa z kakao i mlekiem.
2. Kawałek kruchego ciasta z truskawkami i budyniową pianką, garśc pistacji.
3. 3 kotleciki z piersi kurczaka, ryż brązowy (niecała połowa woreczka) i sporo pomidorków truskawkowych.
4. Talerzyk sałatki jarzynowej, kilka ciastek w czekoladzie, piwo - u znajomych

pewnie wpadnie dużo kawy z mlekiem i jakieś jabłka, bo będę filmy oglądac

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 00:09   #4041
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miikiii Pokaż wiadomość
No to moje:
1śniad. kromka pszennego z margaryna,twarogiem i dzemem, krowka
2sniad(rozlozone w czasie) pietka chleba z twarogiem, ciastko orzechowe, pol jablka,3 plasterki banana
obiad to :http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Spaghetti-po-bolońsku-Winiary-Danie-w-5-minut.html
podwieczorek (rozlozone w czasie) kawalek ptasiego mleczka z tego przepisu http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopi...ptasie+mleczko
kostka (10g) czekolady gorzkiej, kawalek czekoladowego zajaca tak z 20g, jogobella light
kol:1 kromka pszennego z lyżką takiego serka,ale ze szczypiorkiem http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Ser-topiony-śmietankowy-Sertop.html,ciastko orzechowe

moze cos slodkiego jeszcze wpadnie
w ciagu dnia 3 kawy z mlekiem i 2 plastry poledwicy moja aktywnosc to krotki spacer do sklepu i 100 brzuszkow, 50 skretobrzuszkow i 100 nozyc no i ponad 10h nauki...dlatego tak malo cwiczen, brak czasu
Boże, widzisz i nie grzmisz...

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...

Edytowane przez lovelykate
Czas edycji: 2012-05-05 o 00:11
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 08:52   #4042
blax5
Zadomowienie

U:
I. owsianka (4 łyżki) z połową kostki twarogu chudego, 2 kiwi, garścią suszonej żurawiny i podprażonymi wiórkami kokosowymi
II. duży jogurt naturalny z 2 małymi jabłkami
III. talerz gulaszu z ryżem
IV. 3 kromki chleba z masłem i serem, pomidorem, sałatą/ szynką, papryką, sałatą/ miodem

I jak to wygląda?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 09:31   #4043
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I twarożek z dużym jabłkiem i powidłami śliwkowymi ja bym dodała jakieś orzechy, musli

II pełna miseczka pieczonej w przyprawach cieciorki tu tez bym coś dorzuciała moze jogurt ? Chyba ze sie nadałaś

III japońskie sakiewki naleśnikowe z warzywami orientalnymi, grzybami mun, wędzonym tofu marynowanym w ostrym sosie sojowo- grzybowym spięte kawałkami papryki i posypane prazonym sezamem
inka karmelowa jak nie jedna tylko kilka to ok

IV ciepła pełnoziarnista domowa ziołowa bagietka z pestkami dyni - z ricottą i bazylią / sałatą, wedzonym dorszem i pomidorem

zaraz beda jakies orzechy bo mam ochote

do picia: kawa, herbaty, woda
To jedno ze słabszych Twoich U. Śniadanie za skromne. Powinno ono dawać dużo energii

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-05-05 o 10:15
Stary 2012-05-05, 09:59   #4044
renol
Raczkowanie

Ervisha Ty nie powinnas oceniac tych jadłospisów. To ma byc fajne R?to jest jakis syf!!!
Witam dziewczyny po długim czasie....
renol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:18   #4045
Bellamy
Zadomowienie

renol, to była ironia, Miki z tego co pamiętam miała być na P. ale ten jadłospis to taki syf że w sumie nie wiadomo do czego to zakfalifikować nawet.

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
U:
I. owsianka (4 łyżki) z połową kostki twarogu chudego, 2 kiwi, garścią suszonej żurawiny i podprażonymi wiórkami kokosowymi
IV. 3 kromki chleba z masłem i serem, pomidorem, sałatą/ szynką, papryką, sałatą/ miodem

I jak to wygląda?
ogólnie ładnie, ale ostatni posiłek powinien być białkowy - zmień chleb, masło, ser (żółty?) na twaróg chociażby.. <edit. nie doczytałam, że to U a nie R, w takim razie słabiutko bo wychodzi ci R

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
Utrzymanie (redukcja umarła śmiercią naturalną nie mogę się zmotywowac) < i bardzo dobrze
1. Wypiek owsiano-bananowy polany naturalnym serkiem homogenizowanym i jagodami ze słoiczka kawa z kakao i mlekiem.
2. Kawałek kruchego ciasta z truskawkami i budyniową pianką, garśc pistacji.
3. 3 kotleciki z piersi kurczaka, ryż brązowy (niecała połowa woreczka) i sporo pomidorków truskawkowych.
4. Talerzyk sałatki jarzynowej, kilka ciastek w czekoladzie, piwo - u znajomych

pewnie wpadnie dużo kawy z mlekiem i jakieś jabłka, bo będę filmy oglądac
baaaaardzo smacznie, na luzie, podoba mi sie

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-05-05 o 11:06
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:33   #4046
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renol Pokaż wiadomość
Ervisha Ty nie powinnas oceniac tych jadłospisów. To ma byc fajne R?to jest jakis syf!!!
Witam dziewczyny po długim czasie....
myślę, że nie pisała tego na serio, a racze ironicznie. przynajmniej mam taką nadzieję.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
U:

I jak to wygląda?
smutne to U troszkę, zero przyjemności;>

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

ogólnie ładnie, ale ostatni posiłek powinien być białkowy - zmień chleb, masło, ser (żółty?) na twaróg chociażby..

przecież to jadło na U, nie R...

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:37   #4047
natalcia250
sentimental animal

moje U*
-owsianka z mlekiem 1,5 %, garść żurawin, rodzynek, pestek z dyni, otrębów
-2 kromki pełnoziarnistego chleba z masłem roślinnym, szynką z indyka, pomidorem, szczypiorkiem, garść pestek z dyni, jabłko
-kotlet sojowy z kaszą gryczaną, warzywa
-serek wiejski, pomidor, szczypiorek
-tuńczyk i pomidor

*jem tyle samo co na R'ce, po prawie dwóch miesiącach diety nie schudłam nic, przez tydzień jadłam jak na tradycyjnym U i przytyłam. teraz po prostu walczę żeby nie przytyć, o chudnięciu już nawet nie myślę oczywiście ćwiczę jak wcześniej właśnie skończyłam 2 tydz. TF.
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 11:07   #4048
Bellamy
Zadomowienie

Phynn, nie doczytałam, już poprawiłam. słaabe w takim razie to U
Stary 2012-05-05, 11:54   #4049
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Dziewczyny, ja z małym off-topem... Macie jakiś sprawdzony przepis na ciastka owsiane? Wiem- w Internecie jest ich mnóstwo, banalne w przygotowaniu, ale może któraś z was ma taki, z którego korzystała i wyszły dobre? Tak mnie naszło i chyba jutro zrobię.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 12:16   #4050
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja z małym off-topem... Macie jakiś sprawdzony przepis na ciastka owsiane? Wiem- w Internecie jest ich mnóstwo, banalne w przygotowaniu, ale może któraś z was ma taki, z którego korzystała i wyszły dobre? Tak mnie naszło i chyba jutro zrobię.
Moze takie batoniki ?http://emmagotuje.blogspot.com/2011/...ane-czyli.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości