|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
fajnie że na nich schudłaś, wydaje mi się że nawet jakbyś teraz przeszła na klasyczne U i kontynuowała ćwiczenia to byś sobie rzeźbe wyrobiła ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje U (słabe?) ![]() I granola owocowa Sante z serkiem wiejskim, wkrojonym jabłkiem i garścią orzechów ziemnych niesolonych II 3 kromki żytniego z twarogiem ze śmietaną, ogórkiem zielonym, duża szklanka koktajlu gruszkowego III makaron (100 gram) z groszkiem, brukselką, łososiem i sosem szpinakowym IV Omlet czekoladowy z serkiem naturalnym i wiśniami V pewnie kilka kawałków ciasta na kefirze z rabarbarem i kruszonką a do tego 3 kanapki z zytniego z osełką, jajkiem gotowanym, łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorem (kocham połączenie jajko+łosoś
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-04 o 17:22 |
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
1; owsianka z serkiem waniliowym, pestkami słonecznika, kawałkiem jabłka, banana i pomarańczy
2; 2 kromki chałki z masłem, kawa z mlekiem 3; pierś z kurczaka przygotowana na parze z buraczkami i jogurtową sałatą 4; lody śmietankowo-pomarańczowe 5; bułka orkiszowa z twarogiem i pomidorem dziś niestety U wyjdzie dodam, że ponad godzinę był rower, a wieczorem po kolacji czeka mnie bieganie.
|
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Dwie kromki razowca z masłem, sałatą, wędzonym łososiem i papryką; jogurt naturalny z garścią granoli orzechowej; kawa z mlekiem. II. Dwa kawałki pełnoziarnistej cynamonowej szarlotki; kubek mleka z łyżką miodu. III. Barszcz ukraiński z ziemniakami; Kotlet mielony, pół woreczka kaszy jęczmiennej, surówka z marchewki, szklanka maślanki. IV. Budyń krówkowy z migdałami i suszoną żurawiną, cappuccino; banan, kiwi, mandarynka. V. Sałatka brokułowa z jajkiem, kukurydzą i majonezem + dwie kromki razowca z masłem; kubek kakao na mleku, paczka sezamków.
|
#4025 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki jeszcze raz za wskazowki, zupelnie zielona jestem w tym temacie.Cytat:
|
||
|
|
|
#4026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie podoba mi się śniadanie. Fajnie ze oprócz kanapek zjadłaś granole z jogurtem ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Dziękuję za ocenę
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale zamiast tego jaja wcinam wiejski z pomidorem
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Raczkowanie
|
1. bułka grahamka z masłem: pół z miodem, pół z serem żółtym, sałatą, rzodkiewką, ketchupem, herbata zielona z cytryną i miodem (1,5 łyżeczki)
2. talerz zupy krem warzywnej (buraczki,marchewka,por,s eler itd. gotowana na udźcu) spory filet z dorsza pieczony, ziemniaki z koperkiem i sałatka z pomidora i sałaty 3. jogurt naturalny z wkrojonym kiwi i pomarańczą, do tego baton musli Nestle (z czekoladą i rodzynkami, bardzo słodki jest) 4. będzie bułka grahamka z masłem, polędwicą (kilka plastrów), serem żółtym, pomidorem, sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, ketchupem i herbata z cytryną i miodem potem pewnie kiwi i siemię lniane |
|
|
|
#4029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Bellamy, dzięki za ocenę
![]() R I 3 łyżki płatków jęczmiennych (nie ma to jak iść do sklepu po płatki owsiane, a jedząc odkrywczo stwiedzić, że coś jest nie tak ) + 2 łyżki granulowanych otrębów (z jabłkiem, ze śliwkami) + łyżeczka dżemu + 150g jog. naturalnegoII średnia grahamka z dużą ilością skrojonego ogórka i sałatą III serek wiejski + jabłko (ludzie z kolejki się fajnie patrzyli jak na korytarzu w szpitalu wyciągnęłam serek, łyżeczkę i daaawaj! )IV 60g makaronu pełnoziarnistego + warzywa na patelnię ok. 300g (kukurydza, fasola, marchew, papryka, brukselka) + schab z kurczaka przyrządzony w parowarze V jajko/ może dwa + skrojonu ogórek
|
|
#4031 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Cytat:
z taką ilością ruchu myślę że takowy jadłospis Ci nie zaszkodziCytat:
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
|
#4033 |
|
BAN stały
|
No to moje:
1śniad. kromka pszennego z margaryna,twarogiem i dzemem, krowka 2sniad(rozlozone w czasie) pietka chleba z twarogiem, ciastko orzechowe, pol jablka,3 plasterki banana obiad to :http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...w-5-minut.html podwieczorek (rozlozone w czasie) kawalek ptasiego mleczka z tego przepisu http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopi...ptasie+mleczko kostka (10g) czekolady gorzkiej, kawalek czekoladowego zajaca tak z 20g, jogobella light kol:1 kromka pszennego z lyżką takiego serka,ale ze szczypiorkiem http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...wy-Sertop.html,ciastko orzechowe moze cos slodkiego jeszcze wpadnie w ciagu dnia 3 kawy z mlekiem i 2 plastry poledwicy moja aktywnosc to krotki spacer do sklepu i 100 brzuszkow, 50 skretobrzuszkow i 100 nozyc no i ponad 10h nauki...dlatego tak malo cwiczen, brak czasu Edytowane przez Miikiii Czas edycji: 2012-05-04 o 21:14 |
|
|
|
#4034 |
|
Rozeznanie
|
U
I twarożek z dużym jabłkiem i powidłami śliwkowymi II pełna miseczka pieczonej w przyprawach cieciorki III japońskie sakiewki naleśnikowe z warzywami orientalnymi, grzybami mun, wędzonym tofu marynowanym w ostrym sosie sojowo- grzybowym spięte kawałkami papryki i posypane prazonym sezamem inka karmelowa IV ciepła pełnoziarnista domowa ziołowa bagietka z pestkami dyni - z ricottą i bazylią / sałatą, wedzonym dorszem i pomidorem zaraz beda jakies orzechy bo mam ochote ![]() do picia: kawa, herbaty, woda Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-05-04 o 20:17 |
|
|
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
U;
siemię lniane z wodą śniad; grahamka z jajecznicą z cukinią i szynką/ twarogiem i dżemem agrestowym, serek wiejski z otrębami granulowanymi 2śniad; duża pitna actvia malinowa, 2 jabłka,nerkowce obiad; 2 gołąbki z keczupem,miseczka kapusty kiszonej garść pestek dyni i nerkowców kolacja; 2 kromki żytniego zapieczonego z kulką mozzarelli, pomidorem i bazylią i mam pytanie- męczą mnie straszne wzdęcia czy jem coś co może je powodować? dodam że mam je codziennie- jadlospis nie zawsze jest taki sam...a brzuch wygląda jak piłeczka;p |
|
|
|
#4036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może zmień jedną porcję orzechów/pestek na masło/olej? aha jadłospis fajny, ale brakuje właśnie masła, oleju i nieco luzu
|
|
#4037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no że kapusta to wiem- dziś tak wyjątkowo ale o pestkach to nie wiedziałam- faktycznie spróbuje je innym tłuszczem zastąpić
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze U do oceny:
woda z cytryną i 1/4 grejpfruta na czczo Ś: owsianka na budyniu śmietankowym z 3 łyżek płatków owsianych/jęczmiennych/gryczanych/żytnich z serkiem wiejskim/twarogiem/jogurtem/dżemem/1/3batonika w stylu duplo, spróbowałam ciasta Pina Colada 4km marsz IIŚ: 2 gałki lodów w kubeczku jabłko + kilkanaście pistacji i kilka fistaszków 8min ABS + 40 minut na rowerku O: filet z miruny z młodym ziemniakiem w skórce i surówką pekinka+cebula+jabłko+mar chewka+ogórek kiszony 5/6km szybkiego marszu K: jajecznica z 2jajek ze szczypiorkiem i cebulą marchewka +0,5l wody, 1l zielonej herbaty jak to się prezentuje?
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na mnie WSZYSTKIE warzywai owoce tak niestety dzialaja..
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Utrzymanie (redukcja umarła śmiercią naturalną
1. Wypiek owsiano-bananowy polany naturalnym serkiem homogenizowanym i jagodami ze słoiczka 2. Kawałek kruchego ciasta z truskawkami i budyniową pianką, garśc pistacji. 3. 3 kotleciki z piersi kurczaka, ryż brązowy (niecała połowa woreczka) i sporo pomidorków truskawkowych. 4. Talerzyk sałatki jarzynowej, kilka ciastek w czekoladzie, piwo - u znajomych ![]() pewnie wpadnie dużo kawy z mlekiem i jakieś jabłka, bo będę filmy oglądac
|
|
|
|
#4041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2012-05-05 o 00:11 |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
U:
I. owsianka (4 łyżki) z połową kostki twarogu chudego, 2 kiwi, garścią suszonej żurawiny i podprażonymi wiórkami kokosowymi II. duży jogurt naturalny z 2 małymi jabłkami III. talerz gulaszu z ryżem IV. 3 kromki chleba z masłem i serem, pomidorem, sałatą/ szynką, papryką, sałatą/ miodem I jak to wygląda?
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-05 o 10:15 |
|
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
Ervisha Ty nie powinnas oceniac tych jadłospisów. To ma byc fajne R?to jest jakis syf!!!
Witam dziewczyny po długim czasie.... |
|
|
|
#4045 | ||
|
Zadomowienie
|
renol, to była ironia, Miki z tego co pamiętam miała być na P. ale ten jadłospis to taki syf że w sumie nie wiadomo do czego to zakfalifikować nawet.
Cytat:
Cytat:
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-05-05 o 11:06 |
||
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- przecież to jadło na U, nie R...
|
|
|
#4047 |
|
sentimental animal
|
moje U*
-owsianka z mlekiem 1,5 %, garść żurawin, rodzynek, pestek z dyni, otrębów -2 kromki pełnoziarnistego chleba z masłem roślinnym, szynką z indyka, pomidorem, szczypiorkiem, garść pestek z dyni, jabłko -kotlet sojowy z kaszą gryczaną, warzywa -serek wiejski, pomidor, szczypiorek -tuńczyk i pomidor *jem tyle samo co na R'ce, po prawie dwóch miesiącach diety nie schudłam nic, przez tydzień jadłam jak na tradycyjnym U i przytyłam. teraz po prostu walczę żeby nie przytyć, o chudnięciu już nawet nie myślę
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Phynn, nie doczytałam, już poprawiłam. słaabe w takim razie to U
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja z małym off-topem... Macie jakiś sprawdzony przepis na ciastka owsiane? Wiem- w Internecie jest ich mnóstwo, banalne w przygotowaniu, ale może któraś z was ma taki, z którego korzystała i wyszły dobre? Tak mnie naszło i chyba jutro zrobię.
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

za ocene i wskazowki. Slodyczy wole unikac, jedynie lody i kawa mrozona strasznie za mna chodzi, wiec pewnie sie skusze niedlugo. Jakie jeszcze wegle powinnam dolozyc w pierwszej polowie dnia?
fajnie że na nich schudłaś, wydaje mi się że nawet jakbyś teraz przeszła na klasyczne U i kontynuowała ćwiczenia to byś sobie rzeźbe wyrobiła 

dodam, że ponad godzinę był rower, a wieczorem po kolacji czeka mnie bieganie.
Dzieki jeszcze raz za wskazowki, zupelnie zielona jestem w tym temacie.

(21.04.12r)