ślubujące w 2012:) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 00:06   #3121
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84
Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Wytrzyj dobrze monitor i pożycz mi chusteczkę bo Wy się śmiejecie a ja rozpaczam
oj nie martw się musi byc dobrze ja się ostatnio łapę na tym że ze wszystkich weselnych rzeczy o tym myślę najczęściej i życ mi to nie daje
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
może i nie pytają, w sumie nie wiem bo brat mi to wyciągał, co do tych dat ważności to na 100% zaświadczenie o braku przeciwwskazań spisać możecie max 3 miesiące wcześniej. Najlepiej jednak zadzwoń sobie do USC i tam wszystkiego dowiesz się na pewno.
Jak już pisałam jeśli USC w którym będziecie wybierali to zaświadczenie pokrywa się z tym w którym zostałaś zapisana po urodzeniu, to takiego aktu mieć nie musisz bo oni to mają.
tak też myślałam i tak wiem

ale dziś jaja były jak sobie "załatwiliśmy"kurs przedmałżeński (bo ani ja ani TŻ nie mieliśmy papierka ze szkoły) otóż mój Tż (wędkarz ) ma znajomego wędkarza księdza i się ostatnio z nim zgadał że potrzebowalibyśmy takowe papierki... ksiądz powiedział ok, dam wam książeczki do nauki szybko przyswoicie i zdacie...a dziś Tż spotkał go znowu no i pyta o te książeczki do nauki, a ksiądz do niego:
wyślij mi SMSa z waszymi nazwiskami, datami i miejscem urodzenia itd. i ja wam to wypisze ale nam się udało
Stary 2012-05-06, 00:13   #3122
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
katushka - Dziękuję bardzo i masz rację jestem bardzo żywiołową osobą

Malgos_12 - jak znajdę zdjęcia w blond włosach to wstawię dla porównania
Justiii - wrzuć koniecznie, aż ciekawa jestem. Ja siebie nie widzę w innych niż blond ... choć czasem nachodzi mnie na jakiś brąz bo wieczne odrosty strasznie wkurzają chociaż każdy znajomy i każdy fryzjer mówi mi że tylko blond.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Mabi - a to macie fajnie! A czy u was jest tak że jest podział na kurs i nauki? Bo w niektórych rejonach tak podobno jest, że chcą i to ze szkoły (nie pamiętam jak to dzielą) i normalny kurs... a i gdzieniegdzie pytają z kazań i tych wszystkich katechizmów podczas spisywania protokołu... no normalnie dziecinada jak dla mnie!
czy nie macie wrażenia czasami, że należymy do różnych religii?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 00:22   #3123
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Mabi - a to macie fajnie! A czy u was jest tak że jest podział na kurs i nauki? Bo w niektórych rejonach tak podobno jest, że chcą i to ze szkoły (nie pamiętam jak to dzielą) i normalny kurs... a i gdzieniegdzie pytają z kazań i tych wszystkich katechizmów podczas spisywania protokołu... no normalnie dziecinada jak dla mnie!
no niestety z tego co wiem jest taki podział na kurs i nauki, więc narazie mamy tylko kurs musimy się 3 razy zgłosic do poradni życia rodzinnego i wysłuchiwac o mierzeniu temperatury, śluzie itd. i mam nadzieję że nikt już o nic nie będzie nas pytał
Stary 2012-05-06, 00:26   #3124
Malgos_12
Zakorzenienie

U mnie w podkarpackim tego nie ma (w pewnych rejonach jednak cos takiego podobno istnieje). Nikt nie pytał nawet czy mamy to ze szkoły, fakt ja jestem za granicą ale moja kuzynka i koleżanka też niedawno miały swój ślub i też nie potrzebowały... Współczuję.... Często zostaje 2 poradnie bo jedną zaliczają na poczet kursu U nas Te 2 trwały 15 min bo pani powiedziała, że potraktuje nas jak dorosłych
Stary 2012-05-06, 00:31   #3125
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
U mnie w podkarpackim tego nie ma (w pewnych rejonach jednak cos takiego podobno istnieje). Nikt nie pytał nawet czy mamy to ze szkoły, fakt ja jestem za granicą ale moja kuzynka i koleżanka też niedawno miały swój ślub i też nie potrzebowały... Współczuję.... Często zostaje 2 poradnie bo jedną zaliczają na poczet kursu U nas Te 2 trwały 15 min bo pani powiedziała, że potraktuje nas jak dorosłych
no ja też mam nadzieję że zostaniemy potraktowani jak dorośli, wiekowo to będziemy już stara para młoda a skoro przez 6 lat nie dorobiliśmy się potomka to chyba coś o tym wiemy... no chyba że chcą się od nas czegoś nauczyc?
Stary 2012-05-06, 08:39   #3126
Karina21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
ja bym już wpadła w panikę, no ale to ja... będzie dobrze napewno
Cytat:
o kurcze gdyby mam sie to przytrafiło byłabym już łysa i pewnie w kaftanie bezpieczeństwa...
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
masz stalowe nerwy Kochana- ja bym już chyba na zawał padła zimnym trupem. Wszystko będzie OK- zobaczysz, że znajdziesz coś jeszcze fajniejszego
Ja to jeszcze, ale mama była załamana kompletnie że nas tak w ciula zrobili. Niestety, obdzwoniła większość fajnych miejsc i są zajęte.. także nie wiem, czy nie będziemy zmieniać daty ślubu.... Bo jak na złość 8.09 pozajmowane a 1 i 15.09 wolne. Szkoda, że już mamy grawer na obrączkach z datą... Ehhh te przedślubne stresy

Justiii zazdroszczę rudych włosów! Zawsze mi się podobały, ale do mnie niestety nie pasują (albo sobie wmawiam bo mi brak odwagi)

qmpela86, jakoś mi umknął Twój post. Pokrzyżowało nam to wszystko, ale jeszcze mamy nadzieję na ułożenie się wszystkiego w naszej wybranej dacie. Zaproszeń na szczęście nie mamy, dobrze że nie zamówiłam na allegro bo już miałam taki zamiar - tylko stracilibyśmy pieniądze. Także wszystko się opóźnia.. teraz powysyłałam maile do fotografów, ale jak tu się z terminem dogadać jak jeszcze ostatecznego nie mamy.
Jak ja Wam zazdroszczę, że już tyle macie załatwione!!

Edytowane przez Karina21
Czas edycji: 2012-05-06 o 11:03
Karina21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:31   #3127
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
ale mnie rozbawiłaś

nie bardzo mamy gdzie bo ja z małego miasta jestem, chyba że w domu kultury? bo tam jest instruktor tańca i prowadzi lekcje (ale dla "zawodowców" trenuje pary na turnieje tańca) no i nie mamy kiedy bo na codzień jest tylko praca i praca i życie na walizkach grubo ponad 100km od rodzinnych domów. Do dyspozycji mamy tylko soboty co 2 tygodnie a teraz to proszenie gości jeszcze... uuu czarno to widze
a może właśnie jego się dopytajcie czy nie nauczyłby was on by sobie dodatkowo zarobił a wy mielibyście pierwszy taniec niezapomniany , no chyba że nie da rady
Cytat:
Zdjęcia z przymiarki
Zamówiłam sobie na głowę "ala toczek" tzn łezkę Nie będę mieć welonu bo nie pasuje mi a po za tym brzydko w nim wyglądam. Od zawsze podobały mi się kapelusze ale nie pasuje a po założeniu sukienki wyglądałam tak łyso więc wybrałyśmy "łezkę"
buty i sukienka na poprawiny Po założeniu wygląda dużo ładniej
a ja nie widzę żadego zdjęcia z przymiarki czy zostało już usunięte ??
sukienka na poprawiny sliczna
Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
Co fakt to fakt. Tak na dobrą sprawę człowiek wypruwa sobie flaki za przeproszeniem, żeby było jak najpiękniej, żeby menu wszystkim podeszło, żeby muzyka była na tyle różna, żeby każdy znalazł coś dla siebie itd itd. Wywalasz nie tylko całe mnóstwo kasy ale i wysiłku i starań a i tak nigdy nie obędzie się bez tego, żeby choć jedna osoba nie postanowiłam obmyć Ci przysłowiowego tyłka. Fakt, robisz to głównie dla siebie/dla was bo to Wasz dzień przecież ale nikt mi nie powie że nie robi się tego tez i dla gości i każdej z nas zależy na tym, żeby wyszli zadowoleni. Niestety na to wpływu się nie ma i nie da się dogodzić wszystkim.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Hehe, już widzę jak Cię goście i Mąż wypuszczą na pogaduchy na necie Ale postaram się. O ile uda mi się je zrobić jakoś bo tam gdzie będę mieć przymiarkę niewiele miejsca będzie

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Dmuchałam nalałam wody, nie leciało, dmuchnęłam i zaczęło lecieć ciurkiem. Jak bym chciała żeby leciało jak trzeba to chyba płuca musiałabym wydmuchać
uparty kranik , może "lepiej: poleci jak wlejesz alko
Cytat:
Nasze obraczki też są proste (są lekko wypukłe) w załączeniu.
Masz rację w sumie, tak to juz jest że rodzice jakoś tam sobie wyobrażają ślub swoich dzieci i często ciężko im zrozumieć czy zaakceptować inny punkt widzenia młodych.

A co do kosztów i finansowania samemu - takie czasy. Po co wypruwać żyły rodzicom jak jest im ciężko jeśli można samemu trochę zacisnąć pasa - zgadzam się.
u nas ciężko zacisnąć pasa bo żyjemy z jednej pensji na 3 osoby , mój tż utrzymuje mnie i nasze dziecko , staramy się zaoszczędzić ale ciężko ...dlatego pomagają nam finansowo rodzice przy weselu .Też bym wolała sama zapłacić za wszystko

resztę nadrobię później bo wybieram się z małym na dwór
Stary 2012-05-06, 10:02   #3128
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia !!!
Jak było w poradni? my w ten wtorek idziemy pierwszy raz powinnam sie bać?
witajcie Dziewczynki!
Ale mam do nadrobienia-tyle napisałyście!!
Fotki butów wstawię później, jak TŻ pojedzie do domku
a co do poradni to byłam....mile zaskoczona...jak na 1 dzień-nie było tak źle, byliśmy jakąś godzinkę....nawet fajnie się słuchało, bo.....kobieyta opowiadała wszystko na przykładzie swojej rodziny!!! (jestem ciekawa czy owa rodzina zdaje sobie sprawę, że dużo ludzi wie o ich sprawach)

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość

Propozycja numer 1 -> Emmanyel Moire - Je fais de toi mon essentiel

tutaj link -> http://www.youtube.com/watch?v=wKGA7nw3DrQ

Propozycja numer 2 -> Bracia - Za szkłem

link -> http://www.youtube.com/watch?v=7Z5MkaDQFME

Obie piosenki oboje bardzo lubimy i kurde ciężko nam się zdecydować.

Co o tym sądzicie?
mnie się osobiście bardziej podoba piosenka nr 1

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
My dostajemy od mamy pieniądze na salę a resztę odkładamy sami już od 2 lat. Ciężko jest bo w między czasie remontujemy dom dosłownie od pierwszej cegły i pochłania to większość naszych pieniędzy a do tego ja nie mogę znaleźć stałej pracy tylko dorabiam ale jakoś damy radę bo jak nie my to kto? Staram się żyć według podpisu mylady ale przykro mi słysząc komentarze typu "nie robicie podziękowań dla gości? przecież to nie jest kosztowne a jakie nie kulturalne" albo "no już nie skąp 400zł na sukienkę poprawinową w końcu to tylko raz w życiu"...
to ktoś bliski tak Ci gada?? Jaka bezczelność!!!!!:mu r: nie przejmuj się tym, to Twoje wesele i ma być takie jak Ty chcesz.....jakby tak patrzeć..że wesele to raz w życiu i na niczym by się nie oszczędzało...nawet na malutkich pierdółkach to mega kwota by się zebrała!!! ja tam się niczyją opinią nie przejmuję.....mojemu bratu i bratowej strasznie nie podobają się moje buty....ale powiedziałam co myślę i nie ma tematu

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 10:31   #3129
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry wita się 23.06.12 ślubujemy w naszą 6 rocznice (poki co ślub cywilny)
wczoraj byliśmy w USC zaklepać date mamy już sale i fotografa i już się nie moge doczekac

Dzień dziewuszki w niedzielę Główka troszki boli ale już skończyłam ogarniać mieszkanko po wczorajszym. Tyyyle pyszności było i okazało się jak zawsze, bez umiaru. Porozdawałam całe mnóstwo a i tak reszta co została ledwie w lodówce mi się mieści

My ślub mamy 1 miesiąc i 3 dni po oficjalnej 10 rocznicy wspólnego bycia

Cytat:
qmpela86Zdaję sobie sprawę że zdania są różne i w większości mój wybór się nie podoba ale to jest moja miłość od pierwszego wejrzenia i czuje się w niej wyjątkowo
I to jest jedyny istotny argument przecież

Cytat:
Pradip - niestety z ludźmi tak jest i nie zmienimy tego. Jeśli Ja miała bym patrzeć na to co powiedzą inni to powinnam zamknąć się w domu i nie wychodzić. U mnie w rodzinie największym powodem bo obgadywania mnie była zmiana koloru włosów z blond na rudy. Do tej pory moja babcia mówi mojej mamie żeby namówiła mnie na zmianę koloru włosów mimo tego że w rudych mi lepiej Tak samo na pewno zareaguje moja szanowna babcia na sukienkę ale to jest mój dzień i Ja nie będę robić czegoś pod rodzinę...(
Jeśli mam być szczera, to moja suknia pewnie wzbudzi podobne 'zainteresowanie' Mozę nie jest odważna jak Twoja ale 'inna' i owszem,co już dziewczyny zauważyły i też np. usłyszałam od mojej babci, która mama uraczyła zdjęciem sukni "będziesz mieć taki dekolt do pępka, nie wstyd Ci"? notabene żadnego dekoltu do pępka nie ma ale wg niej powinno się chodzić w gaciach z golfem mama zreflektowała się szybko i przycisnęła babcię, że przecież to mój ślub, mój wybór, że jej samej się podoba i nie widzi w tym nic co w jakikolwiek sposób powinno wpłynąć na mnie i wywołac uczucie kompromitacji czy wstydu.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
U mnie jedna ciocia poprosiła mojego Tż-ta żeby włosy zapuścił na ślub, a nie jest całkowicie łysy, ma króciutkie włoski a w jakichkolwiek troszkę nawet dłuższych to wygląda jak chłopiec
Uważam że rude bardzo ci pasują. Tak jakoś do całej Twojej karnacji, fakt, że nie mam porównania ale teraz jest super!
to może niech ciocia sobie sama zapuści a rudzielca bym zostawiła. Mało tego jeszcze u fryzjera poprosiłabym o mocniejsze zaakcentowanie koloru

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
oj nie martw się musi byc dobrze ja się ostatnio łapę na tym że ze wszystkich weselnych rzeczy o tym myślę najczęściej i życ mi to nie daje

tak też myślałam i tak wiem

ale dziś jaja były jak sobie "załatwiliśmy"kurs przedmałżeński (bo ani ja ani TŻ nie mieliśmy papierka ze szkoły) otóż mój Tż (wędkarz ) ma znajomego wędkarza księdza i się ostatnio z nim zgadał że potrzebowalibyśmy takowe papierki... ksiądz powiedział ok, dam wam książeczki do nauki szybko przyswoicie i zdacie...a dziś Tż spotkał go znowu no i pyta o te książeczki do nauki, a ksiądz do niego:
wyślij mi SMSa z waszymi nazwiskami, datami i miejscem urodzenia itd. i ja wam to wypisze ale nam się udało
My podobnie 'zorganizowaliśmy sobie' toto nie znieślibyśmy nauk nie ma bata.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
no niestety z tego co wiem jest taki podział na kurs i nauki, więc narazie mamy tylko kurs musimy się 3 razy zgłosic do poradni życia rodzinnego i wysłuchiwac o mierzeniu temperatury, śluzie itd. i mam nadzieję że nikt już o nic nie będzie nas pytał
W naszych okolicach wszystko jest w jednym i... prowadzi je moja bratowa tak się właśnie zastanawiałąm jak Was czytałam, kiedy pisałyście że zaczynacie chodzić do poradni rodzinnej. Myślę sobie, kurcze... jakaś nowa moda czy co? czy może już problemy małżeńskie przed ślubem?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 10:36   #3130
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
uparty kranik , może "lepiej: poleci jak wlejesz alko
Hehe, próbowaliśmy wczoraj. Na wszelki wypadek czystą, żeby z 'osadem' z cytrynówki nie utrudniać mu działanie no i leci jak leciało.. a właściwie siorbie w takim tempie to można pić przez okrągły miesiąc po czym wsiąść za kierownicę i trzeźwym prowadzić albo TŻ na coś wpadnie, co by mozna było w tej kwestii zrobić albo będzie ładna ozdoba

Stary 2012-05-06, 10:44   #3131
Kohnelia20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witaj gratuluję pokazuj co masz, my baaaaardzo lubimy foty
no właściwie to nie mam czego pokazać bo knajpki w necie nie ma sukienki jeszcze też nie mam i obrączek nie mamy jeszcze
Cytat:
Hej
Fajną datę wybraliście my w dzień po naszej 10
10lat ładnie a nie dziwią się wam, że bierzecie ślub w ogole? bo u nas kilka osób było zdziwionych po co nam ten ślub jak tyle lat jesteśmy razem, mieszkamy razem

Cytat:
qmpela86 - nie widzisz zdjęć bo usunęłam je wczoraj żeby przez przypadek TŻ nie zobaczył

Malgos_12 - obcasy nie były zamawiane w kolorze pomarańczowym tylko poprosiłam o podeszwy najbardziej pasujące kolorem

Dla tych którzy nie widzieli zdjęć wstawiam je jeszcze raz
Zdaję sobie sprawę że zdania są różne i w większości mój wybór się nie podoba ale to jest moja miłość od pierwszego wejrzenia i czuje się w niej wyjątkowo
ślicznie ci w niej

Cytat:
katushka - Dziękuję bardzo i masz rację jestem bardzo żywiołową osobą

Malgos_12 - jak znajdę zdjęcia w blond włosach to wstawię dla porównania
Cytat:
Justiii - wrzuć koniecznie, aż ciekawa jestem. Ja siebie nie widzę w innych niż blond ... choć czasem nachodzi mnie na jakiś brąz bo wieczne odrosty strasznie wkurzają chociaż każdy znajomy i każdy fryzjer mówi mi że tylko blond.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

zgadza się mi ksiądz powiedział że nie uznaje mi kursu ze szkoły

Cytat:
Dzień dziewuszki w niedzielę Główka troszki boli ale już skończyłam ogarniać mieszkanko po wczorajszym. Tyyyle pyszności było i okazało się jak zawsze, bez umiaru. Porozdawałam całe mnóstwo a i tak reszta co została ledwie w lodówce mi się mieści

My ślub mamy 1 miesiąc i 3 dni po oficjalnej 10 rocznicy wspólnego bycia

I to jest jedyny istotny argument przecież

Jeśli mam być szczera, to moja suknia pewnie wzbudzi podobne 'zainteresowanie' Mozę nie jest odważna jak Twoja ale 'inna' i owszem,co już dziewczyny zauważyły i też np. usłyszałam od mojej babci, która mama uraczyła zdjęciem sukni "będziesz mieć taki dekolt do pępka, nie wstyd Ci"? notabene żadnego dekoltu do pępka nie ma ale wg niej powinno się chodzić w gaciach z golfem mama zreflektowała się szybko i przycisnęła babcię, że przecież to mój ślub, mój wybór, że jej samej się podoba i nie widzi w tym nic co w jakikolwiek sposób powinno wpłynąć na mnie i wywołac uczucie kompromitacji czy wstydu.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

to może niech ciocia sobie sama zapuści a rudzielca bym zostawiła. Mało tego jeszcze u fryzjera poprosiłabym o mocniejsze zaakcentowanie koloru

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

My podobnie 'zorganizowaliśmy sobie' toto nie znieślibyśmy nauk nie ma bata.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

W naszych okolicach wszystko jest w jednym i... prowadzi je moja bratowa tak się właśnie zastanawiałąm jak Was czytałam, kiedy pisałyście że zaczynacie chodzić do poradni rodzinnej. Myślę sobie, kurcze... jakaś nowa moda czy co? czy może już problemy małżeńskie przed ślubem?
następna z dużym stażem
mądra mama
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:08   #3132
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip a wstawiałaś zdjęcia swojej sukienki? Bo nie pamiętam
Gdzieś pisałam ale zdjęć nie wstawiałam
Cytat:
U mnie jedna ciocia poprosiła mojego Tż-ta żeby włosy zapuścił na ślub, a nie jest całkowicie łysy, ma króciutkie włoski a w jakichkolwiek troszkę nawet dłuższych to wygląda jak chłopiec
Haha moja mama też prosiła Tża żeby się tak króciutko nie obcinał bo jej się to źle kojarzy. Pamiętam jak Tż szedł do wojska ja płakałam ze go nie będzie tyle miesięcy a mama że się na łyso obciął
Cytat:
a nie dałoby rady dla nas - zapalonego wędkarza i mnie pogrążonej w rozpaczy z tego powodu - załatwić poradni?
Fajnie że Wam sie udało chociaż my wiekszość spotkań wspominamy bardzo miło
Cytat:
Napisane przez Karina21 Pokaż wiadomość
Ja to jeszcze, ale mama była załamana kompletnie że nas tak w ciula zrobili. Niestety, obdzwoniła większość fajnych miejsc i są zajęte.. także nie wiem, czy nie będziemy zmieniać daty ślubu.... Bo jak na złość 8.09 pozajmowane a 1 i 15.09 wolne. Szkoda, że już mamy grawer na obrączkach z datą... Ehhh te przedślubne stresy
Kobieto PODZIWIAM Cię !!!
Cytat:
Hehe, próbowaliśmy wczoraj. Na wszelki wypadek czystą, żeby z 'osadem' z cytrynówki nie utrudniać mu działanie no i leci jak leciało.. a właściwie siorbie w takim tempie to można pić przez okrągły miesiąc po czym wsiąść za kierownicę i trzeźwym prowadzić albo TŻ na coś wpadnie, co by mozna było w tej kwestii zrobić albo będzie ładna ozdoba
Po prostu dokonałaś bardzo ekonomicznego i przyszłościowego zakupu
Cytat:
10lat ładnie a nie dziwią się wam, że bierzecie ślub w ogole? bo u nas kilka osób było zdziwionych po co nam ten ślub jak tyle lat jesteśmy razem, mieszkamy razem
Nie Ja to jeszcze byłam straszna małolata jak zaczęliśmy się spotykać i trochę trzeba było poczekać ale już od wielu lat wszyscy czekali na nasz wielki dzień
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:19   #3133
justiii87
Zakorzenienie

Malgos_12 - mi też moja fryzjerka mówiła że będzie mi nieładnie w rudych itp itd:/ ale Ja się tak nastawiłam że myślałam że jej coś w końcu zrobię ale w tamtym roku miałam operację i byłam na miesięcznym zwolnieniu więc zmieniłam fryzjerkę i poszłam na rudy kolor a skoro miałam miesiąc wolnego to jak by coś to mówię przez miesiąc wrócę do blondu ale od tamtej pory noszę rudę i czuję się w nich bardzo dobrze i każdy kto mnie widzi to mówi że w rudym lepiej i że chociaż ten kolor odzwierciedla mój charakter
Zdjęcia do porównania

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-06 o 22:46
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:24   #3134
XxMartaxX
Raczkowanie

Widzę że zszedł temat troche na księży Na szczęście mam cudownego księdza, ale w parafii obok jest ksiądz-psychopata. I mówię to z całym przekonaniem. Dziwie się że ludzie do tej pory nie zrobili mu koło pióra. Tak, przepytuje z przykazań ( trzeba mu recytować wszystko), każe mówić "wierzę w Boga Ojca" itd. Znajoma miała nawet pytanie o to jaki napis jest na bramie cmentarza :/ przed weselem (chrzcinami itd) musza być próby- jasnie pan musi zaakceptować jak i gdzie kamerzysta będzie chodził. Fotograf też. Cennik "usług" oczywiście jest.

Wyobraźcie sobię, że potrafi przerwac mszę i wyrzucic rodziców dziecka które coś zapłakało, albo głośno powiedziało. Jeśli cos mu sie nie spodoba w Twoim ubraniu- tez cie wyrzuci.Krzyczy (jak ostatnio w palmową) żeby nie stac z palmami blisko murów bo się zarysują. Dzieci przed lekcjami religii maja biegunki ze strachu. Potrafi też 2 razy chodzić z tacą, kazania mówi dwa- drugie to wymienia długą listę" darczyńców". Samochody zmienia co miesiąc- częśc przegrywa w karty, część rozbija. I uwierzcie mi, ale

NIKT Z TYM NIC NIE ROBI!!

Ci, co się odważają zostają praktycznie zaszczuci. I to w XXI wieku. jakby to była moja parafia i miałabym z nim problemy- nie wytrzymałabym.
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:30   #3135
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Malgos_12 - mi też moja fryzjerka mówiła że będzie mi nieładnie w rudych itp itd:/ ale Ja się tak nastawiłam że myślałam że jej coś w końcu zrobię ale w tamtym roku miałam operację i byłam na miesięcznym zwolnieniu więc zmieniłam fryzjerkę i poszłam na rudy kolor a skoro miałam miesiąc wolnego to jak by coś to mówię przez miesiąc wrócę do blondu ale od tamtej pory noszę rudę i czuję się w nich bardzo dobrze i każdy kto mnie widzi to mówi że w rudym lepiej i że chociaż ten kolor odzwierciedla mój charakter
Zdjęcia do porównania
Jestem kobietą... do tego hetero, ale... ależ z Ciebie śliczny rudzielec
Mam do Ciebie osobistą prośbę, choć się nie znamy... nie zmieniaj koloru. Ten dodaje Ci nie tylko pazura i większej oryginalności ale i wieeelkiego uroku aż zazdroszczę. Miałam w swoim życiu wiele kolorów (od bardziej po mniej dziwaczne) w końcu wróciłam do swojego naturalnego i tylko podreślam go (pogłębiam) farbą i w nim czuję się najlepiej. Żaden blond dziewczyno, dziwię się że nie urodziłaś się ruda - natura PRZYPADKIEM się pomyliła

Stary 2012-05-06, 11:30   #3136
wesola84
Rozeznanie

Podczytuję Was regularnie, przynajmniej się staram, ale niestety nie bardzo mam czas by porządnie dosiąść kompa i na bieżąco się udzielać... w każdym bądź razie jestem z Wami

Karina21 podziwiam Cię za stoicki spokój! Ja bym się załamała... w pewnością!

Justii suknia wg mnie pasuje do Ciebie, a dobór butów po prostu rewelacja Pokaż fotki swoich blond włosków i rudych. Sama od wielu lat farbuję się na blond, od jakiegoś czasu marzy mi się zmiana, ale trochę obawiam się efektu a do tego fryzjerzy powtarzają, że do mnie najbardziej pasuje blond

Co do kosztów wesela i ich podziału, to my niestety jesteśmy w grupie "kredytowej" Długo zastanawialiśmy się czy w ogóle robić wesele. Mieliśmy wziąć tzw. cichy ślub i nic więcej. Jednak z doświadczenia wiemy, że trzeba by było zaprosić chociaż rodzinę na jakiś obiad i jak obliczyliśmy - byłoby to niewiele taniej niż zabawa wśród najbliższej rodziny i znajomych... no i zapadła decyzja o organizacji wesela, bo chcemy uczcić Nasz Dzień wspólnie z bliskimi nam osobami... no i chcemy zaszaleć w Tę Noc Mamy już co prawda uzbierane troszkę kaski, mój tato dorzuca się do wszystkiego (ale wiadomo - nie chcemy nadwyrężać Jego budżetu). Jednak liczymy się z tym, że część pieniędzy będziemy musieli pożyczyć... a ja zawsze byłam temu przeciwna - cóż za ironia Plus tej sytuacji jest taki, że sami o wszystkim decydujemy

Nasz ślub wypada w 9 lat i 4 m-ce naszego związku - znajomi słysząc o ślubie stwierdzili "wreszcie!" hehe

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:32   #3137
justiii87
Zakorzenienie

XxMartaxX - w całej naszym szanownym kraju jak by poszukał to pełnie 50% ma takich ""batmanów". Mój tata nagrywa wesele i bardzo często ma śluby w tej parafii co pochodzi z niej i jest tam cała Nasza rodzina. Mój tata co nagrywa tam wesele a mama robi zdjęcia to ten ksiądz od 10 lat każe im przed każdym nagrywaniem czytać regulamin i ustawia ich i swoje farmazony wygłasza. Ale największym jego hitem było to jak PM i świadkowej kazał założyć komżę od ministrantów bo miały odkryte ramiona, a na domiar tego podczas przysięgi zerwał młodym stułę i wyprosił kamerzystę z kościoła bo nie był u niego i nie czytał regulaminu toć to tylko wziąć go i ubić

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-06 o 11:34
Stary 2012-05-06, 11:32   #3138
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Dla tych którzy nie widzieli zdjęć wstawiam je jeszcze raz
Zdaję sobie sprawę że zdania są różne i w większości mój wybór się nie podoba ale to jest moja miłość od pierwszego wejrzenia i czuje się w niej wyjątkowo

Stary 2012-05-06, 11:40   #3139
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Widzę że zszedł temat troche na księży Na szczęście mam cudownego księdza, ale w parafii obok jest ksiądz-psychopata. I mówię to z całym przekonaniem. Dziwie się że ludzie do tej pory nie zrobili mu koło pióra. Tak, przepytuje z przykazań ( trzeba mu recytować wszystko), każe mówić "wierzę w Boga Ojca" itd. Znajoma miała nawet pytanie o to jaki napis jest na bramie cmentarza :/ przed weselem (chrzcinami itd) musza być próby- jasnie pan musi zaakceptować jak i gdzie kamerzysta będzie chodził. Fotograf też. Cennik "usług" oczywiście jest.

Wyobraźcie sobię, że potrafi przerwac mszę i wyrzucic rodziców dziecka które coś zapłakało, albo głośno powiedziało. Jeśli cos mu sie nie spodoba w Twoim ubraniu- tez cie wyrzuci.Krzyczy (jak ostatnio w palmową) żeby nie stac z palmami blisko murów bo się zarysują. Dzieci przed lekcjami religii maja biegunki ze strachu. Potrafi też 2 razy chodzić z tacą, kazania mówi dwa- drugie to wymienia długą listę" darczyńców". Samochody zmienia co miesiąc- częśc przegrywa w karty, część rozbija. I uwierzcie mi, ale

Ci, co się odważają zostają praktycznie zaszczuci. I to w XXI wieku. jakby to była moja parafia i miałabym z nim problemy- nie wytrzymałabym.
Zgłoście patafiana do kurii dziecko z religii bym wypisała w takiej sytuacji... księdza z drugiej parafii poprosiłabym o przygotowywanie do komunii jeśli to możliwe, etc. Na pewno próbowałabym z tym walczyć. Co to w ogóle za zwyczaje.... Jestem wierząca ale rzadko praktykująca (właśnie ze względu na instytucję kościoła i księży). Wolę pójść do kościoła kiedy ten jest pusty i pomodlić się jeśli czuję taką potrzebę niż uczestniczyć we mszy. A jeśli uczestniczę nie idę do swojej parafii (bo mamy podobnego księdza choć nie aż na taką skalę). Z tego też powodu msza ślubna będzie w innej parafii. U nas taka ciekawostka, w sobotę święcenia jajek kiedy to rodzice puszczają nie tylko te większe ale i te malutki dzieci do zaniesienia koszyczków pod ołtarz na święcenie (taki zwyczaj tutaj że dzieciaki zwykle donoszą) ksiądz postanowił wytoczyć odkryte zwłoki przed te koszyczki po zaraz pózniej zamierzał odprawić pogrzeb (informują wszystkich, że każdego więc i jego czas jest drogi stąd pogrzeb w takim dniu w w innym wolnym może przecież wziąć drugą kasę za inną intencję mszy). Małym, kilkuletnim dzieciom tak wytłumaczył święta Wielkiej Nocy i fakt, że 3,5 letnią dziewczynkę nie można było uspokoić tak płakała a większe dzieci siedziały przerażone z otwartymi buziami, bo ksiądz powiedział, że 'bóg umarł za ich grzechy, przez to że bywają niegrzeczne w domu'. Można by więcej opowiadać ale szkoda słów. Chwała Bogu ja już teraz słyszę takie inf z drugiej ręki bo już tam nie chodzę.

Stary 2012-05-06, 11:43   #3140
justiii87
Zakorzenienie

Wariate - w moim przypadku zmiana wyszła na dobre dziękuję bardzo za tyle komplementów od samego rana

wesola84 - jak masz chęć na zmianę to zrób to włosy to nie zęby odrosną a taka odmiana naprawdę poprawia nastrój i człowiek od razu czuje się piękniejszy :P
Stary 2012-05-06, 12:03   #3141
XxMartaxX
Raczkowanie

Justii, wariate- podejrzewamy że ten "ksionc" musi mieć jakieś zielone papiery albo niezłe chody w kurii... nie wierzę że matki zgadzaja się na takie traktowanie własnych dzieci, napewno są jakieś skargi. On ma padaczkę i często jest chory "na zawołanie"- jak mu pasuje :/

Az sie nie chce wierzyć w takie coś
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:11   #3142
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko przez to że państwo im płaci i nie muszą "zdobywać" ludzi. Jak jestem tutaj w IE i byłam na Mszy irlandzkiej to ludzie chodzą z ochotą, nie dość, że max 35 min, wiele osób chodzi do Komunii, kazania 3 minuty, takie że ludzie się śmieją, jak Msza dla dzieci to one czynniej w niej uczestniczą, kiedyś odprawiły irlandzki taniec (taki przygotowany oczywiście), nawet w polskich kościołach widać różnicę, są dla ciebie (i nie z łaski- a dominikanie są genialni), ale oni muszą się troszkę postarać, żęby tych wiernych utrzymać. W Polsce mamy i płacimy grubą kasę kapelanom jednostek, które nie istnieją! Nawet jest kapelan kolejowy (bierze chyba coś koło 4 tys), moja mama 35 lat na kolei robi i takiego człowieka nie widziała.
Ksiądz z parafii gdzie należą moi rodzice (i niby ja przez zameldowanie) myślał, że zarobi, ale jak poszłam po akt chrztu to nie miał się o co przyczepić to miał problem "czemu ja byłam bierzmowana w innych latach niż mój rocznik" (oczywiście nie sama tylko z jakąś 20-stka innych ludzi), grzecznie wytłumaczyłam, ale on nie łapał, więc po prostu stwierdziłam, że to nie ma sensu i nie będę się odzywać, odpowiadałam na pytania "tak" "nie" albo milczałam. Biedak nie miał mnie jak wkurzyć a strasznie chciał ...

Karina - współczuje sytuacji, ale na pewno jakoś z tego wybrniecie.

Kohnelia - u nas też tego ze szkoły nie uznają, ale chodzi o to że gdzieniegdzie trzeba mieć 2 - i ten ze szkoły i normalny, jak nie masz tego ze szkoły to też go trzeba zrobić... no paranoja!

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Justii - ja już eksperymentowałam troszkę z kolorami, ale rzeczywiście blond chyba najlepiej. Może jak będę w ciąży to zrobię jakieś ciemniejsze... żeby ich ciągle nie farbować.
Stary 2012-05-06, 12:34   #3143
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia do porównania
Czadowy masz ten kolor i bardzo do Ciebie pasuje ile ja bym dała za taki rudy...
Cytat:

Cytat:
XxMartaxX - w całej naszym szanownym kraju jak by poszukał to pełnie 50% ma takich ""batmanów". Mój tata nagrywa wesele i bardzo często ma śluby w tej parafii co pochodzi z niej i jest tam cała Nasza rodzina. Mój tata co nagrywa tam wesele a mama robi zdjęcia to ten ksiądz od 10 lat każe im przed każdym nagrywaniem czytać regulamin i ustawia ich i swoje farmazony wygłasza. Ale największym jego hitem było to jak PM i świadkowej kazał założyć komżę od ministrantów bo miały odkryte ramiona, a na domiar tego podczas przysięgi zerwał młodym stułę i wyprosił kamerzystę z kościoła bo nie był u niego i nie czytał regulaminu toć to tylko wziąć go i ubić
I właśnie dlatego dla mnie kościół jest straszną instytucją i bardzo szanuję tych rzadkich księży z powołania

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2012-05-06 o 12:39
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:41   #3144
Kohnelia20
Zakorzenienie

Cytat:

Nie Ja to jeszcze byłam straszna małolata jak zaczęliśmy się spotykać i trochę trzeba było poczekać ale już od wielu lat wszyscy czekali na nasz wielki dzień
no to podobnie jak ja tż poznałam kilka miesięcy przed 16urodzinami aż nie moge w to uwierzyć, że to było aż 6lat temu jak to zleciało
Cytat:
Zdjęcia do porównania
bardzo ładnie ci w rudym uwielbiam ten kolor bo sama jestem teraz rudzielcem i też miałam blond właściwie wszystkie kolory już miałam jedym się bardziej podoba innym mniej a fajnie się czuje tylko minus tego koloru że bardzo szybko schodzi nie wiem czy teraz do ślubu nie zmienić bo mama mi powiedziała "z takim rudym na głowie do ślubu"

Cytat:
brak słow
Stary 2012-05-06, 13:08   #3145
Malgos_12
Zakorzenienie

Ewula - miałam pytać, czy Twoje buciki są dobrze wyprofilowane?? dużo za nie zapłaciłaś? Pytam z ciekawości....
Stary 2012-05-06, 13:25   #3146
Kohnelia20
Zakorzenienie

a czy jest tu jakaś PM ktora bierze cywilny? czy tylko ja się wyłamałam
Stary 2012-05-06, 13:28   #3147
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
a czy jest tu jakaś PM ktora bierze cywilny? czy tylko ja się wyłamałam
wszystkie bierzemy ... wraz z kościelnym... a tak serio to chyba jesteś jedną z nielicznych, z tego co kojarzę...
Stary 2012-05-06, 13:33   #3148
Kohnelia20
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie bierzemy ... wraz z kościelnym... a tak serio to chyba jesteś jedną z nielicznych, z tego co kojarzę...
faktycznie mogłam dopisać "tylko"cywilny
Stary 2012-05-06, 13:43   #3149
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - niestety z ludźmi tak jest i nie zmienimy tego. Jeśli Ja miała bym patrzeć na to co powiedzą inni to powinnam zamknąć się w domu i nie wychodzić. U mnie w rodzinie największym powodem bo obgadywania mnie była zmiana koloru włosów z blond na rudy. Do tej pory moja babcia mówi mojej mamie żeby namówiła mnie na zmianę koloru włosów mimo tego że w rudych mi lepiej Tak samo na pewno zareaguje moja szanowna babcia na sukienkę ale to jest mój dzień i Ja nie będę robić czegoś pod rodzinę Szok w mojej rodzinie też wywołało wykończenie mojego mieszkania. Babcia mało zawałem nie przypłaciła jak zobaczyła czarną ścianę w sypialni i cegły w salonie na ścianie i siedziała i marudziła przez pól wizyty że jak to wygląda cegły nie obrzucone
masz super kolorek włosów i nikim najlepiej się nie przejmować! Tak jak tym,że komuś nie podoba się mieszkanie.....kolor ścian...

Stary 2012-05-06, 13:46   #3150
Malgos_12
Zakorzenienie

Tak sobie przeglądam makijaże na wizażu i muszę powiedzieć, że niektóre dziewczyny potrafią prześlicznie malować, ale im zazdroszczę! Ciekawe co wymyśli moja fryzjerko - makijażystka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości