|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Cytat:
Cytat:
i tak wiem![]() ale dziś jaja były jak sobie "załatwiliśmy"kurs przedmałżeński (bo ani ja ani TŻ nie mieliśmy papierka ze szkoły) otóż mój Tż (wędkarz ) ma znajomego wędkarza księdza i się ostatnio z nim zgadał że potrzebowalibyśmy takowe papierki... ksiądz powiedział ok, dam wam książeczki do nauki szybko przyswoicie i zdacie...a dziś Tż spotkał go znowu no i pyta o te książeczki do nauki, a ksiądz do niego:wyślij mi SMSa z waszymi nazwiskami, datami i miejscem urodzenia itd. i ja wam to wypisze ale nam się udało |
||
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż każdy znajomy i każdy fryzjer mówi mi że tylko blond.---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Mabi - a to macie fajnie! A czy u was jest tak że jest podział na kurs i nauki? Bo w niektórych rejonach tak podobno jest, że chcą i to ze szkoły (nie pamiętam jak to dzielą) i normalny kurs... a i gdzieniegdzie pytają z kazań i tych wszystkich katechizmów podczas spisywania protokołu... no normalnie dziecinada jak dla mnie! czy nie macie wrażenia czasami, że należymy do różnych religii? |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musimy się 3 razy zgłosic do poradni życia rodzinnego i wysłuchiwac o mierzeniu temperatury, śluzie itd. i mam nadzieję że nikt już o nic nie będzie nas pytał
|
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w podkarpackim tego nie ma (w pewnych rejonach jednak cos takiego podobno istnieje). Nikt nie pytał nawet czy mamy to ze szkoły, fakt ja jestem za granicą ale moja kuzynka i koleżanka też niedawno miały swój ślub i też nie potrzebowały... Współczuję.... Często zostaje 2 poradnie bo jedną zaliczają na poczet kursu
U nas Te 2 trwały 15 min bo pani powiedziała, że potraktuje nas jak dorosłych
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skoro przez 6 lat nie dorobiliśmy się potomka to chyba coś o tym wiemy... no chyba że chcą się od nas czegoś nauczyc? |
|
|
|
|
#3126 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. Bo jak na złość 8.09 pozajmowane a 1 i 15.09 wolne . Szkoda, że już mamy grawer na obrączkach z datą... Ehhh te przedślubne stresy![]() Justiii zazdroszczę rudych włosów! Zawsze mi się podobały, ale do mnie niestety nie pasują (albo sobie wmawiam bo mi brak odwagi )qmpela86, jakoś mi umknął Twój post . Pokrzyżowało nam to wszystko, ale jeszcze mamy nadzieję na ułożenie się wszystkiego w naszej wybranej dacie. Zaproszeń na szczęście nie mamy, dobrze że nie zamówiłam na allegro bo już miałam taki zamiar - tylko stracilibyśmy pieniądze. Także wszystko się opóźnia.. teraz powysyłałam maile do fotografów, ale jak tu się z terminem dogadać jak jeszcze ostatecznego nie mamy![]() .Jak ja Wam zazdroszczę, że już tyle macie załatwione!! Edytowane przez Karina21 Czas edycji: 2012-05-06 o 11:03 |
||
|
|
|
#3127 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czy zostało już usunięte ?? sukienka na poprawiny sliczna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() resztę nadrobię później bo wybieram się z małym na dwór
|
|
|
#3128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam do nadrobienia-tyle napisałyście!! Fotki butów wstawię później, jak TŻ pojedzie do domku ![]() a co do poradni to byłam....mile zaskoczona...jak na 1 dzień-nie było tak źle, byliśmy jakąś godzinkę....nawet fajnie się słuchało, bo.....kobieyta opowiadała wszystko na przykładzie swojej rodziny!!! (jestem ciekawa czy owa rodzina zdaje sobie sprawę, że dużo ludzi wie o ich sprawach )---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
:mu r: nie przejmuj się tym, to Twoje wesele i ma być takie jak Ty chcesz.....jakby tak patrzeć..że wesele to raz w życiu i na niczym by się nie oszczędzało...nawet na malutkich pierdółkach to mega kwota by się zebrała!!! ja tam się niczyją opinią nie przejmuję.....mojemu bratu i bratowej strasznie nie podobają się moje buty....ale powiedziałam co myślę i nie ma tematu
|
|
#3129 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień dziewuszki w niedzielę Główka troszki boli ale już skończyłam ogarniać mieszkanko po wczorajszym. Tyyyle pyszności było i okazało się jak zawsze, bez umiaru. Porozdawałam całe mnóstwo a i tak reszta co została ledwie w lodówce mi się mieści ![]() My ślub mamy 1 miesiąc i 3 dni po oficjalnej 10 rocznicy wspólnego bycia ![]() Cytat:
Cytat:
notabene żadnego dekoltu do pępka nie ma ale wg niej powinno się chodzić w gaciach z golfem mama zreflektowała się szybko i przycisnęła babcię, że przecież to mój ślub, mój wybór, że jej samej się podoba i nie widzi w tym nic co w jakikolwiek sposób powinno wpłynąć na mnie i wywołac uczucie kompromitacji czy wstydu.---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
a rudzielca bym zostawiła. Mało tego jeszcze u fryzjera poprosiłabym o mocniejsze zaakcentowanie koloru ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
nie znieślibyśmy nauk ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
tak się właśnie zastanawiałąm jak Was czytałam, kiedy pisałyście że zaczynacie chodzić do poradni rodzinnej. Myślę sobie, kurcze... jakaś nowa moda czy co? czy może już problemy małżeńskie przed ślubem?
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, próbowaliśmy wczoraj. Na wszelki wypadek czystą, żeby z 'osadem' z cytrynówki nie utrudniać mu działanie no i leci jak leciało.. a właściwie siorbie
w takim tempie to można pić przez okrągły miesiąc po czym wsiąść za kierownicę i trzeźwym prowadzić albo TŻ na coś wpadnie, co by mozna było w tej kwestii zrobić albo będzie ładna ozdoba
|
#3131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
sukienki jeszcze też nie mam i obrączek nie mamy jeszcze![]() 10lat ładnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mądra mama |
||||
|
|
|
#3132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś pisałam ale zdjęć nie wstawiałam
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie że Wam sie udało chociaż my wiekszość spotkań wspominamy bardzo miło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to jeszcze byłam straszna małolata jak zaczęliśmy się spotykać i trochę trzeba było poczekać ale już od wielu lat wszyscy czekali na nasz wielki dzień
|
|||||
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12 - mi też moja fryzjerka mówiła że będzie mi nieładnie w rudych itp itd:/ ale Ja się tak nastawiłam że myślałam że jej coś w końcu zrobię
ale w tamtym roku miałam operację i byłam na miesięcznym zwolnieniu więc zmieniłam fryzjerkę i poszłam na rudy kolor a skoro miałam miesiąc wolnego to jak by coś to mówię przez miesiąc wrócę do blondu ale od tamtej pory noszę rudę i czuję się w nich bardzo dobrze i każdy kto mnie widzi to mówi że w rudym lepiej i że chociaż ten kolor odzwierciedla mój charakter ![]() Zdjęcia do porównania
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-05-06 o 22:46 |
|
|
|
#3134 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że zszedł temat troche na księży
Na szczęście mam cudownego księdza, ale w parafii obok jest ksiądz-psychopata. I mówię to z całym przekonaniem. Dziwie się że ludzie do tej pory nie zrobili mu koło pióra. Tak, przepytuje z przykazań ( trzeba mu recytować wszystko), każe mówić "wierzę w Boga Ojca" itd. Znajoma miała nawet pytanie o to jaki napis jest na bramie cmentarza :/ przed weselem (chrzcinami itd) musza być próby- jasnie pan musi zaakceptować jak i gdzie kamerzysta będzie chodził. Fotograf też. Cennik "usług" oczywiście jest. Wyobraźcie sobię, że potrafi przerwac mszę i wyrzucic rodziców dziecka które coś zapłakało, albo głośno powiedziało. Jeśli cos mu sie nie spodoba w Twoim ubraniu- tez cie wyrzuci.Krzyczy (jak ostatnio w palmową) żeby nie stac z palmami blisko murów bo się zarysują. Dzieci przed lekcjami religii maja biegunki ze strachu. Potrafi też 2 razy chodzić z tacą, kazania mówi dwa- drugie to wymienia długą listę" darczyńców". Samochody zmienia co miesiąc- częśc przegrywa w karty, część rozbija. I uwierzcie mi, ale NIKT Z TYM NIC NIE ROBI!! Ci, co się odważają zostają praktycznie zaszczuci. I to w XXI wieku. jakby to była moja parafia i miałabym z nim problemy- nie wytrzymałabym. |
|
|
|
#3135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam do Ciebie osobistą prośbę, choć się nie znamy... nie zmieniaj koloru. Ten dodaje Ci nie tylko pazura i większej oryginalności ale i wieeelkiego uroku aż zazdroszczę. Miałam w swoim życiu wiele kolorów (od bardziej po mniej dziwaczne) w końcu wróciłam do swojego naturalnego i tylko podreślam go (pogłębiam) farbą i w nim czuję się najlepiej. Żaden blond dziewczyno, dziwię się że nie urodziłaś się ruda - natura PRZYPADKIEM się pomyliła
|
|
#3136 |
|
Rozeznanie
|
Podczytuję Was regularnie, przynajmniej się staram, ale niestety nie bardzo mam czas by porządnie dosiąść kompa i na bieżąco się udzielać... w każdym bądź razie jestem z Wami
![]() Karina21 podziwiam Cię za stoicki spokój! Ja bym się załamała... w pewnością! Justii suknia wg mnie pasuje do Ciebie, a dobór butów po prostu rewelacja Pokaż fotki swoich blond włosków i rudych. Sama od wielu lat farbuję się na blond, od jakiegoś czasu marzy mi się zmiana, ale trochę obawiam się efektu a do tego fryzjerzy powtarzają, że do mnie najbardziej pasuje blond ![]() Co do kosztów wesela i ich podziału, to my niestety jesteśmy w grupie "kredytowej" Długo zastanawialiśmy się czy w ogóle robić wesele. Mieliśmy wziąć tzw. cichy ślub i nic więcej. Jednak z doświadczenia wiemy, że trzeba by było zaprosić chociaż rodzinę na jakiś obiad i jak obliczyliśmy - byłoby to niewiele taniej niż zabawa wśród najbliższej rodziny i znajomych... no i zapadła decyzja o organizacji wesela, bo chcemy uczcić Nasz Dzień wspólnie z bliskimi nam osobami... no i chcemy zaszaleć w Tę Noc Mamy już co prawda uzbierane troszkę kaski, mój tato dorzuca się do wszystkiego (ale wiadomo - nie chcemy nadwyrężać Jego budżetu). Jednak liczymy się z tym, że część pieniędzy będziemy musieli pożyczyć... a ja zawsze byłam temu przeciwna - cóż za ironia Plus tej sytuacji jest taki, że sami o wszystkim decydujemy ![]() Nasz ślub wypada w 9 lat i 4 m-ce naszego związku - znajomi słysząc o ślubie stwierdzili "wreszcie!" hehe
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
XxMartaxX - w całej naszym szanownym kraju jak by poszukał to pełnie 50% ma takich ""batmanów". Mój tata nagrywa wesele i bardzo często ma śluby w tej parafii co pochodzi z niej i jest tam cała Nasza rodzina. Mój tata co nagrywa tam wesele a mama robi zdjęcia to ten ksiądz od 10 lat każe im przed każdym nagrywaniem czytać regulamin i ustawia ich i swoje farmazony wygłasza. Ale największym jego hitem było to jak PM i świadkowej kazał założyć komżę od ministrantów bo miały odkryte ramiona, a na domiar tego podczas przysięgi zerwał młodym stułę i wyprosił kamerzystę z kościoła bo nie był u niego i nie czytał regulaminu
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-05-06 o 11:34 |
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziecko z religii bym wypisała w takiej sytuacji... księdza z drugiej parafii poprosiłabym o przygotowywanie do komunii jeśli to możliwe, etc. Na pewno próbowałabym z tym walczyć. Co to w ogóle za zwyczaje.... Jestem wierząca ale rzadko praktykująca (właśnie ze względu na instytucję kościoła i księży). Wolę pójść do kościoła kiedy ten jest pusty i pomodlić się jeśli czuję taką potrzebę niż uczestniczyć we mszy. A jeśli uczestniczę nie idę do swojej parafii (bo mamy podobnego księdza choć nie aż na taką skalę). Z tego też powodu msza ślubna będzie w innej parafii. U nas taka ciekawostka, w sobotę święcenia jajek kiedy to rodzice puszczają nie tylko te większe ale i te malutki dzieci do zaniesienia koszyczków pod ołtarz na święcenie (taki zwyczaj tutaj że dzieciaki zwykle donoszą) ksiądz postanowił wytoczyć odkryte zwłoki przed te koszyczki po zaraz pózniej zamierzał odprawić pogrzeb (informują wszystkich, że każdego więc i jego czas jest drogi stąd pogrzeb w takim dniu w w innym wolnym może przecież wziąć drugą kasę za inną intencję mszy). Małym, kilkuletnim dzieciom tak wytłumaczył święta Wielkiej Nocy i fakt, że 3,5 letnią dziewczynkę nie można było uspokoić tak płakała a większe dzieci siedziały przerażone z otwartymi buziami, bo ksiądz powiedział, że 'bóg umarł za ich grzechy, przez to że bywają niegrzeczne w domu'. Można by więcej opowiadać ale szkoda słów. Chwała Bogu ja już teraz słyszę takie inf z drugiej ręki bo już tam nie chodzę.
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Wariate - w moim przypadku zmiana wyszła na dobre
dziękuję bardzo za tyle komplementów od samego rana ![]() wesola84 - jak masz chęć na zmianę to zrób to włosy to nie zęby odrosną a taka odmiana naprawdę poprawia nastrój i człowiek od razu czuje się piękniejszy :P
|
|
|
|
#3141 |
|
Raczkowanie
|
Justii, wariate- podejrzewamy że ten "ksionc" musi mieć jakieś zielone papiery albo niezłe chody w kurii... nie wierzę że matki zgadzaja się na takie traktowanie własnych dzieci, napewno są jakieś skargi. On ma padaczkę i często jest chory "na zawołanie"- jak mu pasuje :/
Az sie nie chce wierzyć w takie coś |
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ksiądz z parafii gdzie należą moi rodzice (i niby ja przez zameldowanie) myślał, że zarobi, ale jak poszłam po akt chrztu to nie miał się o co przyczepić to miał problem "czemu ja byłam bierzmowana w innych latach niż mój rocznik" (oczywiście nie sama tylko z jakąś 20-stka innych ludzi), grzecznie wytłumaczyłam, ale on nie łapał, więc po prostu stwierdziłam, że to nie ma sensu i nie będę się odzywać, odpowiadałam na pytania "tak" "nie" albo milczałam. Biedak nie miał mnie jak wkurzyć a strasznie chciał ... Karina - współczuje sytuacji, ale na pewno jakoś z tego wybrniecie. Kohnelia - u nas też tego ze szkoły nie uznają, ale chodzi o to że gdzieniegdzie trzeba mieć 2 - i ten ze szkoły i normalny, jak nie masz tego ze szkoły to też go trzeba zrobić... no paranoja! ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Justii - ja już eksperymentowałam troszkę z kolorami, ale rzeczywiście blond chyba najlepiej. Może jak będę w ciąży to zrobię jakieś ciemniejsze... żeby ich ciągle nie farbować. |
|
|
|
|
#3143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2012-05-06 o 12:39 |
|||
|
|
|
#3144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż poznałam kilka miesięcy przed 16urodzinami![]() aż nie moge w to uwierzyć, że to było aż 6lat temu jak to zleciało![]() Cytat:
a fajnie się czuje tylko minus tego koloru że bardzo szybko schodzi nie wiem czy teraz do ślubu nie zmienić bo mama mi powiedziała "z takim rudym na głowie do ślubu" Cytat:
![]() brak słow
|
|||
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula - miałam pytać, czy Twoje buciki są dobrze wyprofilowane?? dużo za nie zapłaciłaś? Pytam z ciekawości....
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
a czy jest tu jakaś PM ktora bierze cywilny? czy tylko ja się wyłamałam
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie przeglądam makijaże na wizażu i muszę powiedzieć, że niektóre dziewczyny potrafią prześlicznie malować, ale im zazdroszczę! Ciekawe co wymyśli moja fryzjerko - makijażystka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

i tak wiem
i się ostatnio z nim zgadał że potrzebowalibyśmy takowe papierki...
. Bo jak na złość 8.09 pozajmowane a 1 i 15.09 wolne
. Szkoda, że już mamy grawer na obrączkach z datą... Ehhh te przedślubne stresy

:mu r: nie przejmuj się tym, to Twoje wesele i ma być takie jak Ty chcesz.....jakby tak patrzeć..że wesele to raz w życiu i na niczym by się nie oszczędzało...nawet na malutkich pierdółkach to mega kwota by się zebrała!!! ja tam się niczyją opinią nie przejmuję.....mojemu bratu i bratowej strasznie nie podobają się moje buty....ale powiedziałam co myślę i nie ma tematu
wita się 23.06.12