ślubujące w 2012:) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 13:50   #3151
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

mojego TŻa babcia kilka razy prosiła jego mamę aby ta przekonała mohego TŻa aby zgolił brodę! Mówiła, że ma nadzieję, iż do ślubu się ogoli ale ja mu nie pozwolę, bo mój TŻ jest brunetem, ma ciemny zarost i baaardzo mi się w nim podoba

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość

ale dziś jaja były jak sobie "załatwiliśmy"kurs przedmałżeński (bo ani ja ani TŻ nie mieliśmy papierka ze szkoły) otóż mój Tż (wędkarz ) ma znajomego wędkarza księdza i się ostatnio z nim zgadał że potrzebowalibyśmy takowe papierki... ksiądz powiedział ok, dam wam książeczki do nauki szybko przyswoicie i zdacie...a dziś Tż spotkał go znowu no i pyta o te książeczki do nauki, a ksiądz do niego:
wyślij mi SMSa z waszymi nazwiskami, datami i miejscem urodzenia itd. i ja wam to wypisze ale nam się udało
ale super!! a wiecie, w piatek byłam na poradni rodzinnej..była nteż moja koelżanka i kurcze trochę się wkurzyłam, bo ona poszła do tej babki, powiedziała, że z narzeczonym są po medycznych studiach, oni wiedzą wszystko...i babka powiedziałą, że nie muszą chodzić! No kurde, to chyba przesada....

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 13:53   #3152
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - a długą ma tą brodę, czy tylko taki zarost? dobrze, że ani babcia Tż-ta ani moja nic się nie wtrącają, tylko czekają z utęsknieniem na nasze przybycie

W sumie trochę nie fair, ale chyba rzeczywiście nic nowego się nie dowiedzą.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 14:02   #3153
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa
Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta!

Do naszego ślubu pozostało zaledwie 35 dni... i powiem wam, że mamy problem - nie potrafimy się zdecydować na piosenkę na pierwszy taniec jakiś czas temu zdecydowaliśmy się na jedną piosenkę ale ostatnio przestała nam się podobać i zwracam się do was z prośbą, abyście oceniły, która piosenka waszym zdaniem będzie lepsza na pierwszy taniec...? Dodam, że jak i do jednej, tak i do drugiej chcemy tańczyć nieskomplikowanego walca wiedeńskiego /FONT]
Co o tym sądzicie?
a chodzicie gdzieś na lekcję pierwszego tańca? jeśli jeszcze nie to zapiszcie się jak najszybciej , ślubujemy tego samego dnia a my mamy już za sobą 5h i własnie my na początku wybraliśmy piosenkę jak się później okazało jest ona na 2 i byśmy przy niej mogli się tylko bujać na dwa więc wyglądało by to mało atrakcyjnie , wybraliśmy piosenkę z listy trenera i tańczymy walca angielskiego , jest prostszy niż wiedeński .
a piosenkę mamy - When I need You - Rod S .
Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
My też będziemy tańczyć wiedeńskiego prawdopodobnie ale do zupełnie innej piosenki Emmanyel Moire: "Je fais de toi mon essentiel" po prostu uwielbiam może dlatego z tych dwóch to właśnie na tę nutkę bym się zdecydowała. Dodatkowy plus to wydaje mi się tekst dużo bardziej cieplejszy i romantyczny. Chociaż piosenka Braci też jest urokliwa to jednak dla mnie nie ma porównania Przy walcu wiedeńskim bardzo ważne są wznoszenia i opadania i koniecznie powinny być jak najrówniej wykonane (partnerka i partner). Nie jestem znawcą w tym temacie, skończyłam tylko 2 stopnie tańca towarzyskiego jakiś czas temu ale pamiętam instruktorów i ich rady. Kiedy brakuje zgrania w tym elemencie to taniec wygląda mocno nieładnie. Więc tutaj sugestia nie tyle od strony ładności obydwu piosenek co stopnia trudności opanowania własnie wspólnych wznoszeń i opadów. . ale się rozpisałam jak mamy tutaj kogoś kto bardziej zawodowo się zna to niech mnie poprawi jak się mylę [COLOR="Silver"]

Będzie a jakże TŻ wie tylko że rodzice wpadną, jakaś sałatka, mięsko z grilla i % na ochłodę ale będzie i tort i mnóstwo ludzi i dużo % (zrobiłam 5 l. cytrynówki poza klasycznymi alkoholami ze sklepu więc będzie zabawa ; prezentów też dużo się szykuje więc mam nadzieję, że bedzie mile zaskoczony. Dlatego zaraz zmykam i pewnie pojawię się jakoś jutro dopiero

...prawa nóżka... lewa nóżka... i w tył nóżka... jakbym swojego TŻ widziała oczami wyobrażni jakby go tak jeszcze puścić na parkiet w wyśmienitym humorze i z odrobiną % (na odwagę) to... muzyka sobie a on sobie taaki z niego hulaj-dusza :
a tych walcach cholernych to i w tym i w tym chodzi o uniesienia bo my w angielskim też to mamy ,
podziel się cytryówką
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
W takim razie życzymy udanej imprezki i przekaż lubemu wizazowe życzenia :
Mi tak strasznie marzy się walc... ale bez pewności że jest choćby szansa ze go zatańczymy nie mam nawet ochoty zapierać sie do poszukiwania piosenki.
Jeśli chodzi o poprawne techniczne wykonanie to często wolna piosenka jest trudniejsza od szybszej bo w niej właśnie widać wszystkie niedociągnięcia.
A co do mojego instruktarzu to chciałabym swojego Tż oglądać w takim wykonaniu niestety kiedy już da się ponieść muzyce przypomina coś pomiędzy narciarzem łamagą a ratującym się topielcem i strach wtedy przebywać koło niego

W takim razie bądz z nami jeszcze dziś i jutro a od poniedziałku codziennie rano powtarzaj sobie swoje nowe motto myśląc o nas ciepło a my będziemy czekać na Ciebie

I ja zaczęłam się zastanawiać nad tym aktem chrztu i bierzmowania. Mój Tż ma teraz urlop i mógłby go wyciągnąć ale protokół możemy spisać najwcześniej w połowie czerwca bo teraz do ślubu jeszcze 4 miesiące naprawdę myślicie że tak można?
wszystkie dokumenty są ważne 3 miesiące i ani jeden dzień wcześniej lub później chyba że ktoś przymknie na to oko.
więc jeśli bierzecie ślub konkordatowy to najpierw do USC się idzie nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem . Tam trzeba mieć akt urodzenia . Akt chrztu nie jest potrzebny do USC!!!!!!!!!!!! i potem z aktem chrztu wydanym nie wcześniej niż 3 miesiące prze ślubem , dokumentem z usc i dokumentami z nauk przedmałżeńskich jeśli się już ukończyło spisać protokół przedślubny , później na ok 3 tyg przed ślubem idzie się ze świadkami bądz danymi świadków spisać protokół ślubny !!!!
Wiec myśle że tż nie może wyciągnąc dokumentów , Pamiętajcie że akt chrztu do ślubu można wyciągnąć tylko raz , no chyba że jest się wdową /wdowcem
Cytat:
przepraszam, zaplułam monitor ze śmiechu...a właściwie to tak jakbym o nas samych czytała
oj to będą dłuuuugie 2 tygodnie
no właśnie my też tak zrobiliśmy bo teraz mieliśmy dużo wolnego, Tż wyciągnął akt urodzenia, ja metrykę chrztu a protokół chcemy spisac 1 czerwca bo to będzie równie 3 miechy do ślubu (potem za tydzień jest co prawda długi weekend i święto ale pewnie USC nie będzie pracował) no a potem to już by była połowa czerwca i już dla nas za późno bo zapowiedzi muszą wyjśc 3 mc-e przed ślubem...kurde ale biurokracja
to wasze dokumenty nie będą ważne tak jak pisałam wyżej każdy dokument jest ważne 3 miesiące !!!!
Cytat:
Ok dziewczynki, trochę zagmatwałam chyba z poprzednią wypowiedzią ale zmeczona jestem straszebnie a to dopiero poczatek dnia

Pożegnam się już na dziś i uciekam kończyć wszelkie przygotowania bo niedługo później zwalą mi się na głowę tabuny gości.

Życzę udanej soboty i pięknej pogody Poczytam Was jak tylko jutro doprowadzę się do stanu używalności, hehe

P.S.
TŻ dziękuje za życzenia i 'żałuje że te wszystkie kobietki nie mogą poświętować z nami' marzyciel

P.S.2
To i ja się pochwalę naszym 1 tańcem. Wybraliśmy piosenkę z bajki Król Lew w wersji polskiej "miłosc rośnie wokół nas" razem z tym wstępem i zakończeniem dialogowanym: http://www.youtube.com/watch?v=0cZ6KVd7N5w grać ma nam orkiestra więc nie będzie taka oryginalna czekam na płytkę od orkiestry z ich próby z tą piosenką. Inscenizować rozmowę też mają panowie z zespołu. Mam nadzieję, że nie wyjdzie kicha)
udanej impeski życzę , a właściwie to już po imprezce , więc mam nadzieje że bawiliście się rewelacyjnie
piękną puosenkę wybraliście
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
niestety akt chrztu jest ważny 3 m-ce więc chyba będziecie musieli jeszcze raz chyba że ksiądz Wam daruje i machnie na to ręką Nie wiem tylko jak w USC czy przyjmą Wam już wnioski czy każą przyjść później- musisz się dowedzieć
dokładnie ważne jest 3 miesiące więc wątpie żeby ktoś przymkną oko na tak długi czas...
Cytat:
tylko TŻ wyciągał akt ur. ja nie musiałam i nikt nie pytał go kiedy ślub
a jeśli do USC pójdziemy za miesiąc to myślicie że przejdzie?: wtedy na zaświadczeniu z USC byłaby data czerwcowa już
akt urodzenia czy chrztu ? bo chrztu do USC nie jest potrzebny !
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dla tych którzy nie widzieli zdjęć wstawiam je jeszcze raz
Zdaję sobie sprawę że zdania są różne i w większości mój wybór się nie podoba ale to jest moja miłość od pierwszego wejrzenia i czuje się w niej wyjątkowo
mi się podoba sukienka i pięknie wyglądasz pasuje Ci : i ten rudy
Cytat:
Hehe, próbowaliśmy wczoraj. Na wszelki wypadek czystą, żeby z 'osadem' z cytrynówki nie utrudniać mu działanie no i leci jak leciało.. a właściwie siorbie ) w takim tempie to można pić przez okrągły miesiąc po czym wsiąść za kierownicę i trzeźwym prowadzić albo TŻ na coś wpadnie, co by mozna było w tej kwestii zrobić albo będzie ładna ozdoba
lepiej żeby tak leciało niż wcale albo żeby leciało tak szybko że połowe miało by wycieknąć prezent się podobał ???
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Malgos_12 - mi też moja fryzjerka mówiła że będzie mi nieładnie w rudych itp itd:ale Ja się tak nastawiłam że myślałam że jej coś w końcu zrobię ale w tamtym roku miałam operację i byłam na miesięcznym zwolnieniu więc zmieniłam fryzjerkę i poszłam na rudy kolor a skoro miałam miesiąc wolnego to jak by coś to mówię przez miesiąc wrócę do blondu ale od tamtej pory noszę rudę i czuję się w nich bardzo dobrze i każdy kto mnie widzi to mówi że w rudym lepiej i że chociaż ten kolor odzwierciedla mój charakter :hahaha
Zdjęcia do porównania
RUDY!!! RUDY! RUDY !!! pasuje Ci ten rudy jak ulał
Stary 2012-05-06, 14:02   #3154
kasioonya
Rozeznanie

Cześć PMki!

Troszkę mnie tu nie było i ciężko Was nadrobić - przeczytałam wszystko, ale chyba nie dam rady odpowiedzieć na wszystkie posty.

Mam nadzieję, że wszystkie gorączki, katary i choroby już Was opuściły i przyjemnie spędzacie ostatni dzień majówki!

Witam nowe PMki pannalipiec Kohnelia20

Gratuluję rozwiezionych zaproszeń i dokonanych zakupów

Raz jeszcze Wam dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia dla TŻta Jest lepiej i dziś nareszcie spał spokojniej. Chyba udało mi się go troszkę podkurować masażami, ale właśnie minął granicę Polska-Czechy i jutro znów zaczyna pracę... Trochę się martwię, że znów nie będzie na siebie uważał, ale powiedziałam mu, że jak wróci taki pokiereszowany, to ja z nim ślubu nie wezmę A to już jego ostatni wyjazd, bo za miesiąc i 1 dzień Nasz Ślub!

Pradip jak relacje z Mamą? Po urodzinach coś się zmieniło?

stagnacja21 dokładnie ta suknia, do której link podałaś jest wybranką moją i e s Terrence firmy Gala

e s nie wiem czy pytanie o cenę sukni było do mnie, ale na wszelki wypadek napiszę - moja kosztowała 2600zł. a Ty ile zapłaciłaś? podobają mi się Twoje butki - to Menbur, prawda? wygodne?

mabi84 współczuję popsutego auta i pokrzyżowanych planów rozwożenia zaproszeń

wybOrOowa buty, które wrzuciłaś są ładne, ale mam wrażenie, że taki model nie jest szczytem wygody w dniu ślubu...

Małgoś to super, że bukiet będzie ze słoneczników! już nie mogę się doczekać fotek z Waszego ślubu! sporo masz tych grzebyków - zamierzasz wykorzystać wszystkie czy wybrać jeden? pisałaś gdzieś o fryzurze, jaką planujesz mieć?
Dziękuję za info nt. podróży Masz tyle wiadomości ze względu na Twoją pracę czy w ramach pasji zwiedziłaś już taki kawał świata?
Przykro mi z powodu przypadłości Twojego Mężczyzny, ale tak, jak napisałaś - pewnie Ty mu dajesz tyle siły i oby tak było zawsze!

Tusia gratuluję załatwionych formalności i życzę, by burze ominęły Was szerokim łukiem i nie pokrzyżowały planów plenerowych!
Aha! Przekaż Panu Mężowi, że stoi za Tobą całe stadko zsolidaryzowanych Wizażanek, które bardzo nie lubią, kiedy mężczyźni spóźniają się na kolacje/obiady itp., więc może niech wraca punktualnie do swojej Żonki, jeśli nie chce mieć z nami do czynienia

pannalipiec Twoja mina mówi wszystko o tym, jak bardzo podoba Ci się Twoja suknia Ja zamawiałam zaproszenia na All od użytkownika Gaia-Art http://allegro.pl/show_user.php?uid=24482405 teraz nie ma wystawionych żadnych przedmiotów, ale polecam go obserwować, bo zaproszenia piękne, świetny kontakt i indywidualne podejście do klienta nasze zaproszenia wszystkim bardzo się podobają i choć są proste, to jednocześnie wyjątkowe

ewula87 super buty i piękny kolor

gawa zamawiałam próbki kilku zaproszeń od tego Allegrowicza i zrezygnowałam z nich ze względu na grubość, a właściwie "cienkość" papieru - wzory są oryginalne, szeroka kolorystyka i ceny przystępne, ale dla mnie właśnie zbyt cienki papier... z drugiej strony goście często nie zwracają uwagi na takie szczegóły, jak gramatura papieru... bardziej niż te, które pokazałaś podobają mi się zapro z kolekcji SpecialArt, no i papier już bardziej konkretny http://magiaart.pl/kolekcja-specialart,128.html

katushka super buty i bielizna

malaOlaa cieszę się, że impreza się udała!

Monia gratuluję wyborów i bardzo się cieszę, że mieliście taki fajny dzień! z niecierpliwością czekam na fotki no i zazdroszczę, że spotkanie w poradni było interesujące - u nas jest nuuuuda, a jutro muszę iść na drugie i to bez TŻta...

Inusiaa88 mnie się bardziej podoba piosenka Moira - ma piękny tekst, a w dodatku śpiewany w moim ukochanym języku! no i jej atutem jest to, że nie jest oklepana

justiii87 muszę przyznać, że wyjątkowa z Ciebie PMka suknia bardzo do Ciebie pasuje i ładnie w niej wyglądasz! laseczka z Ciebie jest zupełnie nie w moim stylu, ale to przecież Twój temperament ma odzwierciedlać i Tobie się podobać! a skoro ją kochasz, to szczerze gratuluję dobrego wyboru! bardzo mi się podoba to, że ten wizerunek jest bardzo spójny. w pewnym względzie będziemy miały nieco podobny look, bo ja też jestem rudzielcem i też stawiam na pomarańcz

Wariate przesyłam spóźnione życzenia urodzinowe dla TŻta i bardzo się cieszę, że dobrze się bawiliście! tylko gdzie jest jakaś kolejeczka cytrynówki dla wizażowych koleżanek?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-05-06 o 14:13
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 14:05   #3155
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
mojego TŻa babcia kilka razy prosiła jego mamę aby ta przekonała mohego TŻa aby zgolił brodę! Mówiła, że ma nadzieję, iż do ślubu się ogoli ale ja mu nie pozwolę, bo mój TŻ jest brunetem, ma ciemny zarost i baaardzo mi się w nim podoba

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

ale super!! a wiecie, w piatek byłam na poradni rodzinnej..była nteż moja koelżanka i kurcze trochę się wkurzyłam, bo ona poszła do tej babki, powiedziała, że z narzeczonym są po medycznych studiach, oni wiedzą wszystko...i babka powiedziałą, że nie muszą chodzić! No kurde, to chyba przesada....
a babcia się ogoliła ????
to faktycznie nie sprawiedliwe że komuś odpuszczają poradnię a innym nie :/ co to ma do siebie co oni studiują tam nie tylko poruszają tematy płodzenia dzieci , tylko rodzinne , wyznaniowe , religijne itp
Stary 2012-05-06, 14:07   #3156
Alejka13
Zadomowienie

U nas będzie kurs przedmałżeński+poradnia+D ni Skupienia= komplet
Przyznam się, że ja dawniej też namawiałam do zgolenia brody TŻta, a teraz nie wyobrażam sobie by miał to zrobić
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 14:23   #3157
Malgos_12
Zakorzenienie

Wyborowa - dopiero co miałyśmy rozmowę na temat ważności dokumentów, akt chrztu może być z wcześniej, chyba że to tylko tutaj, ale jedna z Pm-ek też podała link do jakiejś stronki kościoła i wynikało, że może być więcej niż 3 miesiące ale raczej nie straszy niż 6 miesięcy ... zamieszczam link do którego my się stosowaliśmy
http://www.dominikanie-dlapolakow.ie...nt=slubwpolsce
a tu jeszcze jakis informator rzeszowa
http://rzeszowzaprasza.pl/informator..._artykuly.html
Jak spisywaliśmy protokół to ksiądz nam powiedział, że w kwietniu oni już spisują protokoły na sierpień, więc to zdecydowanie dłużej niż 3 miesiące.
Z tych wszystkich rozmów wynika jednak, że wiele parafii ma troszkę inne zasady, jednak reguł USC nie da się nagiąć.
Nie sądzę, że akt do ślubu można wyciągnąć tylko raz bo co z tymi co odwołują wesela, a przecież się zdarza.
Co do protokołu to często piszą, żeby zgłosić się na początek około 3 miesiące wcześniej, dać znać, że chcesz wziąć ślub, ustalić datę ... a kiedy spisują to też różnie, zależy od parafii i księdza.

Kasioonya - mam nadzieję, że Twój Tż szybciutko wróci do pełni sił i nie będzie więcej takich "niespodzianek".
dzięki, ja też nie mogę się doczekać! Jeszcze tylko 27 dni!! Co do grzebyków wybiorę jeden, ale to na fryzurze próbnej. Chciałabym troszkę fal, taki raczej romantyczny "look", ale zobaczymy co będzie pasowało, choć moja fryzjerka też mówiła o czymś podobnym.
Co do podróży to dużo jeżdżę, dużo i chętnie czytam i studiowałam turystykę, więc wszystkiego po trochu.
Stary 2012-05-06, 14:23   #3158
kasioonya
Rozeznanie

Alejka możesz napisać Waszą datę ślubu? Nie mogę nigdzie jej znaleźć, a chciałabym Cię dopisać do naszej listy - jeśli oczywiście masz ochotę na niej "zawisnąć"

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-06, 14:26   #3159
Malgos_12
Zakorzenienie

Wyborowa - u nas w poradni było jedynie na temat płodności, a na kursie ogólnie poruszane były inne tematy, ale też bym się pewnie wściekła, bo może ja też dużo wiem na ten temat...
Stary 2012-05-06, 14:26   #3160
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
no to podobnie jak ja tż poznałam kilka miesięcy przed 16urodzinami aż nie moge w to uwierzyć, że to było aż 6lat temu jak to zleciało
Mi nawet kilku dni do 15 brakowało szmat czasu prawda...
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ja się właśnie zastanawiam czy się przyznawać że biorę tabletki czy powiedzieć że już wszystko wiem skoro przez tyle lat i dziecka nie mamy
Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
wszystkie dokumenty są ważne 3 miesiące i ani jeden dzień wcześniej lub później chyba że ktoś przymknie na to oko.
więc jeśli bierzecie ślub konkordatowy to najpierw do USC się idzie nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem . Tam trzeba mieć akt urodzenia . Akt chrztu nie jest potrzebny do USC!!!!!!!!!!!! i potem z aktem chrztu wydanym nie wcześniej niż 3 miesiące prze ślubem , dokumentem z usc i dokumentami z nauk przedmałżeńskich jeśli się już ukończyło spisać protokół przedślubny , później na ok 3 tyg przed ślubem idzie się ze świadkami bądz danymi świadków spisać protokół ślubny !!!!
Wiec myśle że tż nie może wyciągnąc dokumentów , Pamiętajcie że akt chrztu do ślubu można wyciągnąć tylko raz , no chyba że jest się wdową /wdowcem
U mnie świadectwo nie powinno być starsze niż 3 miesiące od daty spisania protokołu przedślubnego który spisuje się na 3 miesiące przed ślubem.
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Pradip jak relacje z Mamą? Po urodzinach coś się zmieniło?
Od czasu awantury się nie widziałyśmy bo mi się mama na działce byczy. Na urodziny zadzwoniliśmy z życzeniami ale pomimo mamy aluzji "że teraz już jej niczego nie brakuje" czytaj "bardzo się cieszę że dzwonisz rozumiem że sprawa jest zakończona" temat nie został podjęty. Przykro mi nadal bo mama nie ma zielonego pojęcia jak wielka przykrość i właściwie czym mi ją wyrządziła ale ok niech tak będzie mam tylko nadzieję ze nie do następnego razu. resztę zaproszeń już od niej zabrałam i teraz Tż wypisuje swoimi kulfonami.
Dobrze że Twój mężczyzna lepiej się już czuje i że to już jego ostatnia wyprawa Wasz slub już tak bliziutko
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 14:31   #3161
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Kasioonya - mam nadzieję, że Twój Tż szybciutko wróci do pełni sił i nie będzie więcej takich "niespodzianek".
dzięki, ja też nie mogę się doczekać! Jeszcze tylko 27 dni!! Co do grzebyków wybiorę jeden, ale to na fryzurze próbnej. Chciałabym troszkę fal, taki raczej romantyczny "look", ale zobaczymy co będzie pasowało, choć moja fryzjerka też mówiła o czymś podobnym.
Co do podróży to dużo jeżdżę, dużo i chętnie czytam i studiowałam turystykę, więc wszystkiego po trochu.
dzięki kochana
a kiedy ta fryzura próbna?
no i już się wyjaśniła tajemnica Twojej turystycznej wiedzy pewnie będę Cię jeszcze wykorzystywać w ramach informacji turystycznych a ze swojej strony mogę jedynie posłużyć pomocą pedagogiczną widzę, że na wątku pojawiło się kilka planów powołania na świat nowej istotki, więc może się przydam jako "poradnik" psych-ped

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Mi nawet kilku dni do 15 brakowało szmat czasu prawda...

Ja się właśnie zastanawiam czy się przyznawać że biorę tabletki czy powiedzieć że już wszystko wiem skoro przez tyle lat i dziecka nie mamy

U mnie świadectwo nie powinno być starsze niż 3 miesiące od daty spisania protokołu przedślubnego który spisuje się na 3 miesiące przed ślubem.

Od czasu awantury się nie widziałyśmy bo mi się mama na działce byczy. Na urodziny zadzwoniliśmy z życzeniami ale pomimo mamy aluzji "że teraz już jej niczego nie brakuje" czytaj "bardzo się cieszę że dzwonisz rozumiem że sprawa jest zakończona" temat nie został podjęty. Przykro mi nadal bo mama nie ma zielonego pojęcia jak wielka przykrość i właściwie czym mi ją wyrządziła ale ok niech tak będzie mam tylko nadzieję ze nie do następnego razu. resztę zaproszeń już od niej zabrałam i teraz Tż wypisuje swoimi kulfonami.
Dobrze że Twój mężczyzna lepiej się już czuje i że to już jego ostatnia wyprawa Wasz slub już tak bliziutko
mam nadzieję, że między Tobą a mamą będzie już tylko lepiej

no tak - ślub bardzo blisko, a jeszcze tyle spraw do ogarnięcia... aaa!

my też jesteśmy długodystansowi - nasz ślub odbędzie się niecałe dwa miesiące przed naszą 8. rocznicą

aha! chciałam się pochwalić, że w piątek odebraliśmy już ubranko TŻta mówię Wam - wygląda jak Adonis hihi pewnie zresztą zupełnie podobnie jak Wasi mężczyźni niestety nie mam żadnych zdjęć - wszystko zawieźliśmy do jego rodziców, ale uwierzcie, że jest super! a najpiękniejszy jest soczyście pomarańczowy krawat! no i koszula też jest przepiękna i jeszcze buty, i sam garnitur, i pasek też wszystko jest cudne, a najcudniejszy On

wpadłam przypadkowo na jedną stronkę i zobaczyłam świetne buty http://www.dress361.com/colored-wedd...es-ws270.html#
bardzo mi się podobają, ale trochę się obawiam zamawiania obuwia przez internet, bo mam durnowato wąską stopę... jeśli w piątek nie znajdę butów we Wrocławiu, to zacznę się zastanawiać nad tymi.

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-05-06 o 14:36
Stary 2012-05-06, 14:35   #3162
Malgos_12
Zakorzenienie

Kasioonya - ja chętnie, ile będę mogła to pomogę, a resztę chętnie doczytam żałuję teraz, że nie zahaczyłam się gdzieś do pracy w biurze podróży, ale wtedy bałam się o mój angielski, mimo to czasem pytając o coś w biurze mam wrażenie, ze zdecydowanie wiem więcej niż te panie tam, które wszystko muszą sprawdzać w katalogu...
moja fryzura i makijaż próbny będą całe 2 dni przed ślubem!!! ja bym chciała taką fryzurkę... i muszę przyznać że panna młoda jest prześliczna
http://www.youtube.com/watch?v=Iut0_fGsgCY

Pradip - no ale do spisania protokołu potrzebujesz aktu chrztu, no chyba że spisywanie jest podzielone, o czym też słyszałam od znajomej. My załatwiliśmy wszystko (tzn protokół) w ciągu jednego spotkania
Stary 2012-05-06, 14:42   #3163
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Wyborowa - dopiero co miałyśmy rozmowę na temat ważności dokumentów, akt chrztu może być z wcześniej, chyba że to tylko tutaj, ale jedna z Pm-ek też podała link do jakiejś stronki kościoła i wynikało, że może być więcej niż 3 miesiące ale raczej nie straszy niż 6 miesięcy ... zamieszczam link do którego my się stosowaliśmy
http://www.dominikanie-dlapolakow.ie...nt=slubwpolsce
a tu jeszcze jakis informator rzeszowa
http://rzeszowzaprasza.pl/informator..._artykuly.html
Jak spisywaliśmy protokół to ksiądz nam powiedział, że w kwietniu oni już spisują protokoły na sierpień, więc to zdecydowanie dłużej niż 3 miesiące.
Z tych wszystkich rozmów wynika jednak, że wiele parafii ma troszkę inne zasady, jednak reguł USC nie da się nagiąć.
Nie sądzę, że akt do ślubu można wyciągnąć tylko raz bo co z tymi co odwołują wesela, a przecież się zdarza.
Co do protokołu to często piszą, żeby zgłosić się na początek około 3 miesiące wcześniej, dać znać, że chcesz wziąć ślub, ustalić datę ... a kiedy spisują to też różnie, zależy od parafii i księdza.

jak widać co kościół to inaczej więc nie ma co dalej ciągnąć tematu , trzeba najlepiej iść do kościoła albo usc i się dowiedzieć jak jest u Was i tyle
Stary 2012-05-06, 14:43   #3164
Alejka13
Zadomowienie

Kasioonya, bo niestety nie jest ustalona jeszcze. Nie będzie wesela, więc dużo wcześniej się nie musimy przygotowywać. Jak tylko zapadnie konkret, to podsyłam i z chęcią zawisnę
A Malgosiu, ciekawe skąd masz takie fajne filmiki Faktycznie, śliczna dziewczyna, ale Ty Malgos również! Będziesz ładniejszą PM
Stary 2012-05-06, 14:45   #3165
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Kasioonya - ja chętnie, ile będę mogła to pomogę, a resztę chętnie doczytam żałuję teraz, że nie zahaczyłam się gdzieś do pracy w biurze podróży, ale wtedy bałam się o mój angielski, mimo to czasem pytając o coś w biurze mam wrażenie, ze zdecydowanie wiem więcej niż te panie tam, które wszystko muszą sprawdzać w katalogu...
moja fryzura i makijaż próbny będą całe 2 dni przed ślubem!!! ja bym chciała taką fryzurkę... i muszę przyznać że panna młoda jest prześliczna

Pradip - no ale do spisania protokołu potrzebujesz aktu chrztu, no chyba że spisywanie jest podzielone, o czym też słyszałam od znajomej. My załatwiliśmy wszystko (tzn protokół) w ciągu jednego spotkania
zawsze można zmienić pracę fajnie jest robić coś, co się kocha! i to jeszcze w takiej fajnej branży
fryzura bardzo ładna, a PMka - laleczka! podobają mi się takie romantyczne fryzury i mając w pamięci Twoje zdjęcie w sukience poprawinowej, myślę, że byłoby Ci bardzo ładnie w takim uczesaniu!

jeśli chodzi o spisywanie protokołu, to my mieliśmy ze sobą zaświadczenia z USC, odpis aktu chrztu TŻta z informacją o dacie bierzmowania i braku adnotacji o ślubie i karteczki potwierdzające odbycie nauk przedmałżeńskich. dostaliśmy wypisaną kartkę z prośbą o zapowiedzi do parafii Adama i kartki do spowiedzi. i tutaj mam do Was pytanie: TŻ będzie w PL dopiero 20 maja i do 1. spowiedzi pójdzie na drugi dzień - boję się, że to będzie za późno, bo na kartce jest napisane, że należy pójść po wygłoszonych zapowiedziach... wiecie coś na ten temat? kiedy najpóźniej trzeba przystąpić do pierwszej spowiedzi?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-06, 14:48   #3166
Malgos_12
Zakorzenienie

My mieszkamy razem więc będziemy mieć 1 spowiedź, poza tym karteczek żadnych nie dostaliśmy, ale tutaj nie mamy też zapowiedzi, więc pod tym kątem jest troszkę inaczej, niestety w tej kwestii nie pomogę.
Stary 2012-05-06, 14:50   #3167
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że między Tobą a mamą będzie już tylko lepiej

no tak - ślub bardzo blisko, a jeszcze tyle spraw do ogarnięcia... aaa!

my też jesteśmy długodystansowi - nasz ślub odbędzie się niecałe dwa miesiące przed naszą 8. rocznicą

aha! chciałam się pochwalić, że w piątek odebraliśmy już ubranko TŻta mówię Wam - wygląda jak Adonis hihi pewnie zresztą zupełnie podobnie jak Wasi mężczyźni niestety nie mam żadnych zdjęć - wszystko zawieźliśmy do jego rodziców, ale uwierzcie, że jest super! a najpiękniejszy jest soczyście pomarańczowy krawat! no i koszula też jest przepiękna i jeszcze buty, i sam garnitur, i pasek też wszystko jest cudne, a najcudniejszy On
Ja też mam taką nadzieję a Tobie dziękuję za pamięć i troskę
Fajnie że jest nas trochę długodystansowców my często słyszeliśmy ze drugich z takim stażem na świecie nie ma a tu proszę
Gratuluje ubioru Tża i oby zachwyt jego osobą był taki przez całe Wasze życie i oczywiście z wzajemnością
Cytat:

I u nas akt chrztu jest ważny pół roku więc już go możemy wyciągać.
A młoda faktycznie śliczna i zdjęcia robił jej "mój" fotograf tak wiec liczę, że jej uroda przez jego ręce spłynie też na mnie (no dobra nie całą ale choć troszeczkę...)
Stary 2012-05-06, 14:50   #3168
Malgos_12
Zakorzenienie

Alejka no właśnie nie wiem, skąd ja go mam hahahah skrzystalam, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko hahah
Stary 2012-05-06, 14:50   #3169
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Kasioonya, bo niestety nie jest ustalona jeszcze. Nie będzie wesela, więc dużo wcześniej się nie musimy przygotowywać. Jak tylko zapadnie konkret, to podsyłam i z chęcią zawisnę
OK, rozumiem i czekam na konkrety

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-06, 14:53   #3170
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
I u nas akt chrztu jest ważny pół roku więc już go możemy wyciągać.
A młoda faktycznie śliczna i zdjęcia robił jej "mój" fotograf tak wiec liczę, że jej uroda przez jego ręce spłynie też na mnie (no dobra nie całą ale choć troszeczkę...)
Widziałam ich filmik z sesji i muszę przyznać, że foto mają super! Dobrze wiedzieć, że ma dobrą opinię.
Stary 2012-05-06, 14:54   #3171
Alejka13
Zadomowienie

Malgos, coś Ty! Kasioonya, ja też czekam!

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Mi się podoba filmik nawet bardziej niż zdjęcia
O! Alejka awansowała! Z raczkowania na rozeznanie, ależ się cieszę
Stary 2012-05-06, 15:00   #3172
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
a może właśnie jego się dopytajcie czy nie nauczyłby was on by sobie dodatkowo zarobił a wy mielibyście pierwszy taniec niezapomniany , no chyba że nie da rady
raczej nie da rady bo on na tygodniu uczy tańczyc w domu kultury a my jesteśmy w domu TYLKO w soboty i to też albo co 2 tygodnie albo mamy tylko pół soboty wolnego...a gdzie tu jeszcze jeździc i gości zapraszac? ja nie wiem jak my to ogarniemy (tż jeszcze czeka operacja więc odpadnie jeszcze koło miesiąca )
Cytat:
a to wasze dokumenty nie będą ważne tak jak pisałam wyżej każdy dokument jest ważne 3 miesiące !!!!
no ale ważne że już wiem, dzięki

my bierzemy ślub 2 tygodnie przed naszą 6.rocznicą na początku chcieliśmy w rocznicę ale nie dało rady załatwic tego co chcieliśmy NO I DOBRZE bo 01.09 bardziej mi się podoba a i mężowi łatwiej będzie zapamiętac rocznice ślubu
Stary 2012-05-06, 15:03   #3173
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o spisywanie protokołu, to my mieliśmy ze sobą zaświadczenia z USC, odpis aktu chrztu TŻta z informacją o dacie bierzmowania i braku adnotacji o ślubie i karteczki potwierdzające odbycie nauk przedmałżeńskich. dostaliśmy wypisaną kartkę z prośbą o zapowiedzi do parafii Adama i kartki do spowiedzi. i tutaj mam do Was pytanie: TŻ będzie w PL dopiero 20 maja i do 1. spowiedzi pójdzie na drugi dzień - boję się, że to będzie za późno, bo na kartce jest napisane, że należy pójść po wygłoszonych zapowiedziach... wiecie coś na ten temat? kiedy najpóźniej trzeba przystąpić do pierwszej spowiedzi?
Co do spowiedzi to chyba też nie ma określonej daty kiedy trzeba ja słyszałam ze pierwsza powinna być na 3 lub na 1 miesiąc wcześniej więc pewnie znów wszystko zależy od danego kościoła. Zadzwoń do swojego księdza i zapytaj.
Cytat:
Widziałam ich filmik z sesji i muszę przyznać, że foto mają super! Dobrze wiedzieć, że ma dobrą opinię.
wrzucisz linka?
Stary 2012-05-06, 15:07   #3174
kasioonya
Rozeznanie

Dziewczynki żegnam się na razie i idę do przyszłej szwagierki. Pewnie wpadnę tu jeszcze wieczorkiem Trzymajcie się ciepło

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-06, 15:11   #3175
Alejka13
Zadomowienie

Link dla Pradip: http://www.youtube.com/watch?v=0ZfER...AN6CQytIbl59U=
Stary 2012-05-06, 15:57   #3176
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
My mieszkamy razem więc będziemy mieć 1 spowiedź, poza tym karteczek żadnych nie dostaliśmy, ale tutaj nie mamy też zapowiedzi, więc pod tym kątem jest troszkę inaczej, niestety w tej kwestii nie pomogę.
my też jedną i to chyba rano przed ślubem

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
przepiękny plener
Stary 2012-05-06, 16:03   #3177
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
a tych walcach cholernych to i w tym i w tym chodzi o uniesienia bo my w angielskim też to mamy ,
podziel się cytryówką

udanej impeski życzę , a właściwie to już po imprezce , więc mam nadzieje że bawiliście się rewelacyjnie
piękną puosenkę wybraliście

lepiej żeby tak leciało niż wcale albo żeby leciało tak szybko że połowe miało by wycieknąć prezent się podobał ???
Niby tak ale w jednym są bardziej widoczne a przez to i uciażliwe niż w tym drugim Cytrynówką z przyjemnością bym się podzieliłą teraz kolejni goście, wieczorkiem wyślę zdjęcie zabawa była przednia

Piosenka niby romantyczna ale chcieliśmy ją dopełnić poczuciem humoru

Prezent się podobał szczególnie, że był od przyszłych teściów

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 16:04   #3178
Malgos_12
Zakorzenienie

Kasioonya - idz do Kozdry we Wrocku, polecali mi ten sklep z butami w salonie Flossman gdzie kupiłam suknię i pamiętam, że jedna z PM-ek też wspominała o tym sklepie... chyba że to byłaś ty

Pradip - link post wyżej u Alejki (w końcu od niej go mam

Dziewczyny ale się cieszę bo moja mama kupiła sobie coś w końcu do ubrania, biedna bała się że nic nie znajdzie (bo jest tęgą osobą), ale znalazłam jej jeden sklep przez neta, pojechała i powiedziała, że tyle rzeczy w życiu nie mierzyła Kupiła 2 kreacje i strasznie zadowolona, aż i mnie się pyszczek cieszy.
Stary 2012-05-06, 16:12   #3179
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - link post wyżej u Alejki (w końcu od niej go mam
Dziewczyny ale się cieszę bo moja mama kupiła sobie coś w końcu do ubrania, biedna bała się że nic nie znajdzie (bo jest tęgą osobą), ale znalazłam jej jeden sklep przez neta, pojechała i powiedziała, że tyle rzeczy w życiu nie mierzyła Kupiła 2 kreacje i strasznie zadowolona, aż i mnie się pyszczek cieszy.
Już oglądałam dziękuję
A jaki sklep mamie poleciłaś? Moja też panikuje że nie ma się w co ubrać i nie wie gdzie szukać tak że wiem jak się cieszysz że Twoja ma już to za sobą
Cytat:
dzieki
Stary 2012-05-06, 16:14   #3180
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip -Ja z Podkarpacia jestem i w Rzeszowie jest fajny sklep nazywa się Ladyplus. A koło Radomia widziałam super, ale dla nas za daleko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości