|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
mojego TŻa babcia kilka razy prosiła jego mamę aby ta przekonała mohego TŻa aby zgolił brodę!
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - a długą ma tą brodę, czy tylko taki zarost? dobrze, że ani babcia Tż-ta ani moja nic się nie wtrącają, tylko czekają z utęsknieniem na nasze przybycie
![]() W sumie trochę nie fair, ale chyba rzeczywiście nic nowego się nie dowiedzą. |
|
|
|
#3153 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a piosenkę mamy - When I need You - Rod S . Cytat:
podziel się cytryówką Cytat:
więc jeśli bierzecie ślub konkordatowy to najpierw do USC się idzie nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem . Tam trzeba mieć akt urodzenia . Akt chrztu nie jest potrzebny do USC!!!!!!!!!!!! i potem z aktem chrztu wydanym nie wcześniej niż 3 miesiące prze ślubem , dokumentem z usc i dokumentami z nauk przedmałżeńskich jeśli się już ukończyło spisać protokół przedślubny , później na ok 3 tyg przed ślubem idzie się ze świadkami bądz danymi świadków spisać protokół ślubny !!!! Wiec myśle że tż nie może wyciągnąc dokumentów , Pamiętajcie że akt chrztu do ślubu można wyciągnąć tylko raz , no chyba że jest się wdową /wdowcem Cytat:
Cytat:
![]() piękną puosenkę wybraliście ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
prezent się podobał ???![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
Cześć PMki!
Troszkę mnie tu nie było i ciężko Was nadrobić - przeczytałam wszystko, ale chyba nie dam rady odpowiedzieć na wszystkie posty. Mam nadzieję, że wszystkie gorączki, katary i choroby już Was opuściły i przyjemnie spędzacie ostatni dzień majówki! Witam nowe PMki pannalipiec Gratuluję rozwiezionych zaproszeń i dokonanych zakupów Raz jeszcze Wam dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia dla TŻta Jest lepiej i dziś nareszcie spał spokojniej. Chyba udało mi się go troszkę podkurować masażami, ale właśnie minął granicę Polska-Czechy i jutro znów zaczyna pracę... Trochę się martwię, że znów nie będzie na siebie uważał, ale powiedziałam mu, że jak wróci taki pokiereszowany, to ja z nim ślubu nie wezmę A to już jego ostatni wyjazd, bo za miesiąc i 1 dzień Nasz Ślub! Pradip jak relacje z Mamą? Po urodzinach coś się zmieniło? stagnacja21 dokładnie ta suknia, do której link podałaś jest wybranką moją i e s Terrence firmy Gala e s nie wiem czy pytanie o cenę sukni było do mnie, ale na wszelki wypadek napiszę - moja kosztowała 2600zł. a Ty ile zapłaciłaś? podobają mi się Twoje butki - to Menbur, prawda? wygodne? mabi84 współczuję popsutego auta i pokrzyżowanych planów rozwożenia zaproszeń wybOrOowa buty, które wrzuciłaś są ładne, ale mam wrażenie, że taki model nie jest szczytem wygody w dniu ślubu... Małgoś to super, że bukiet będzie ze słoneczników! już nie mogę się doczekać fotek z Waszego ślubu! sporo masz tych grzebyków - zamierzasz wykorzystać wszystkie czy wybrać jeden? pisałaś gdzieś o fryzurze, jaką planujesz mieć? Dziękuję za info nt. podróży Masz tyle wiadomości ze względu na Twoją pracę czy w ramach pasji zwiedziłaś już taki kawał świata? Przykro mi z powodu przypadłości Twojego Mężczyzny, ale tak, jak napisałaś - pewnie Ty mu dajesz tyle siły i oby tak było zawsze! Tusia gratuluję załatwionych formalności i życzę, by burze ominęły Was szerokim łukiem i nie pokrzyżowały planów plenerowych! Aha! Przekaż Panu Mężowi, że stoi za Tobą całe stadko zsolidaryzowanych Wizażanek, które bardzo nie lubią, kiedy mężczyźni spóźniają się na kolacje/obiady itp., więc może niech wraca punktualnie do swojej Żonki, jeśli nie chce mieć z nami do czynienia pannalipiec Twoja mina mówi wszystko o tym, jak bardzo podoba Ci się Twoja suknia Ja zamawiałam zaproszenia na All od użytkownika Gaia-Art http://allegro.pl/show_user.php?uid=24482405 teraz nie ma wystawionych żadnych przedmiotów, ale polecam go obserwować, bo zaproszenia piękne, świetny kontakt i indywidualne podejście do klienta nasze zaproszenia wszystkim bardzo się podobają i choć są proste, to jednocześnie wyjątkowe ewula87 super buty i piękny kolor gawa zamawiałam próbki kilku zaproszeń od tego Allegrowicza i zrezygnowałam z nich ze względu na grubość, a właściwie "cienkość" papieru - wzory są oryginalne, szeroka kolorystyka i ceny przystępne, ale dla mnie właśnie zbyt cienki papier... z drugiej strony goście często nie zwracają uwagi na takie szczegóły, jak gramatura papieru... bardziej niż te, które pokazałaś podobają mi się zapro z kolekcji SpecialArt, no i papier już bardziej konkretny http://magiaart.pl/kolekcja-specialart,128.html katushka super buty i bielizna malaOlaa cieszę się, że impreza się udała! Monia gratuluję wyborów i bardzo się cieszę, że mieliście taki fajny dzień! z niecierpliwością czekam na fotki no i zazdroszczę, że spotkanie w poradni było interesujące - u nas jest nuuuuda, a jutro muszę iść na drugie i to bez TŻta... Inusiaa88 mnie się bardziej podoba piosenka Moira - ma piękny tekst, a w dodatku śpiewany w moim ukochanym języku! no i jej atutem jest to, że nie jest oklepana justiii87 muszę przyznać, że wyjątkowa z Ciebie PMka suknia bardzo do Ciebie pasuje i ładnie w niej wyglądasz! laseczka z Ciebie jest zupełnie nie w moim stylu, ale to przecież Twój temperament ma odzwierciedlać i Tobie się podobać! a skoro ją kochasz, to szczerze gratuluję dobrego wyboru! bardzo mi się podoba to, że ten wizerunek jest bardzo spójny. w pewnym względzie będziemy miały nieco podobny look, bo ja też jestem rudzielcem i też stawiam na pomarańcz Wariate przesyłam spóźnione życzenia urodzinowe dla TŻta i bardzo się cieszę, że dobrze się bawiliście! tylko gdzie jest jakaś kolejeczka cytrynówki dla wizażowych koleżanek?
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-05-06 o 14:13 |
|
|
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to faktycznie nie sprawiedliwe że komuś odpuszczają poradnię a innym nie :/ co to ma do siebie co oni studiują tam nie tylko poruszają tematy płodzenia dzieci , tylko rodzinne , wyznaniowe , religijne itp
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
U nas będzie kurs przedmałżeński+poradnia+D ni Skupienia= komplet
![]() Przyznam się, że ja dawniej też namawiałam do zgolenia brody TŻta, a teraz nie wyobrażam sobie by miał to zrobić
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Wyborowa - dopiero co miałyśmy rozmowę na temat ważności dokumentów, akt chrztu może być z wcześniej, chyba że to tylko tutaj, ale jedna z Pm-ek też podała link do jakiejś stronki kościoła i wynikało, że może być więcej niż 3 miesiące ale raczej nie straszy niż 6 miesięcy ... zamieszczam link do którego my się stosowaliśmy
http://www.dominikanie-dlapolakow.ie...nt=slubwpolsce a tu jeszcze jakis informator rzeszowa http://rzeszowzaprasza.pl/informator..._artykuly.html Jak spisywaliśmy protokół to ksiądz nam powiedział, że w kwietniu oni już spisują protokoły na sierpień, więc to zdecydowanie dłużej niż 3 miesiące. Z tych wszystkich rozmów wynika jednak, że wiele parafii ma troszkę inne zasady, jednak reguł USC nie da się nagiąć. Nie sądzę, że akt do ślubu można wyciągnąć tylko raz bo co z tymi co odwołują wesela, a przecież się zdarza. Co do protokołu to często piszą, żeby zgłosić się na początek około 3 miesiące wcześniej, dać znać, że chcesz wziąć ślub, ustalić datę ... a kiedy spisują to też różnie, zależy od parafii i księdza. Kasioonya - mam nadzieję, że Twój Tż szybciutko wróci do pełni sił i nie będzie więcej takich "niespodzianek". dzięki, ja też nie mogę się doczekać! Jeszcze tylko 27 dni!! Co do grzebyków wybiorę jeden, ale to na fryzurze próbnej. Chciałabym troszkę fal, taki raczej romantyczny "look", ale zobaczymy co będzie pasowało, choć moja fryzjerka też mówiła o czymś podobnym. Co do podróży to dużo jeżdżę, dużo i chętnie czytam i studiowałam turystykę, więc wszystkiego po trochu. |
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
Alejka możesz napisać Waszą datę ślubu? Nie mogę nigdzie jej znaleźć, a chciałabym Cię dopisać do naszej listy - jeśli oczywiście masz ochotę na niej "zawisnąć"
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Wyborowa - u nas w poradni było jedynie na temat płodności, a na kursie ogólnie poruszane były inne tematy, ale też bym się pewnie wściekła, bo może ja też dużo wiem na ten temat...
|
|
|
|
#3160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szmat czasu prawda...Cytat:
![]() Cytat:
Od czasu awantury się nie widziałyśmy bo mi się mama na działce byczy. Na urodziny zadzwoniliśmy z życzeniami ale pomimo mamy aluzji "że teraz już jej niczego nie brakuje" czytaj "bardzo się cieszę że dzwonisz rozumiem że sprawa jest zakończona" temat nie został podjęty. Przykro mi nadal bo mama nie ma zielonego pojęcia jak wielka przykrość i właściwie czym mi ją wyrządziła ale ok niech tak będzie mam tylko nadzieję ze nie do następnego razu. resztę zaproszeń już od niej zabrałam i teraz Tż wypisuje swoimi kulfonami. Dobrze że Twój mężczyzna lepiej się już czuje i że to już jego ostatnia wyprawa Wasz slub już tak bliziutko |
|||
|
|
|
#3161 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kiedy ta fryzura próbna? no i już się wyjaśniła tajemnica Twojej turystycznej wiedzy pewnie będę Cię jeszcze wykorzystywać w ramach informacji turystycznych a ze swojej strony mogę jedynie posłużyć pomocą pedagogiczną widzę, że na wątku pojawiło się kilka planów powołania na świat nowej istotki, więc może się przydam jako "poradnik" psych-ped ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
no tak - ślub bardzo blisko, a jeszcze tyle spraw do ogarnięcia... aaa! my też jesteśmy długodystansowi - nasz ślub odbędzie się niecałe dwa miesiące przed naszą 8. rocznicą ![]() aha! chciałam się pochwalić, że w piątek odebraliśmy już ubranko TŻta niestety nie mam żadnych zdjęć - wszystko zawieźliśmy do jego rodziców, ale uwierzcie, że jest super! a najpiękniejszy jest soczyście pomarańczowy krawat! no i koszula też jest przepiękna i jeszcze buty, i sam garnitur, i pasek też wszystko jest cudne, a najcudniejszy On wpadłam przypadkowo na jedną stronkę i zobaczyłam świetne buty http://www.dress361.com/colored-wedd...es-ws270.html# bardzo mi się podobają, ale trochę się obawiam zamawiania obuwia przez internet, bo mam durnowato wąską stopę... jeśli w piątek nie znajdę butów we Wrocławiu, to zacznę się zastanawiać nad tymi.
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-05-06 o 14:36 |
||
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - ja chętnie, ile będę mogła to pomogę, a resztę chętnie doczytam
żałuję teraz, że nie zahaczyłam się gdzieś do pracy w biurze podróży, ale wtedy bałam się o mój angielski, mimo to czasem pytając o coś w biurze mam wrażenie, ze zdecydowanie wiem więcej niż te panie tam, które wszystko muszą sprawdzać w katalogu...moja fryzura i makijaż próbny będą całe 2 dni przed ślubem!!! ja bym chciała taką fryzurkę... i muszę przyznać że panna młoda jest prześliczna http://www.youtube.com/watch?v=Iut0_fGsgCY Pradip - no ale do spisania protokołu potrzebujesz aktu chrztu, no chyba że spisywanie jest podzielone, o czym też słyszałam od znajomej. My załatwiliśmy wszystko (tzn protokół) w ciągu jednego spotkania
|
|
|
|
#3163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
Kasioonya, bo niestety nie jest ustalona jeszcze. Nie będzie wesela, więc dużo wcześniej się nie musimy przygotowywać. Jak tylko zapadnie konkret, to podsyłam i z chęcią zawisnę
![]() A Malgosiu, ciekawe skąd masz takie fajne filmiki Faktycznie, śliczna dziewczyna, ale Ty Malgos również! Będziesz ładniejszą PM
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie jest robić coś, co się kocha! i to jeszcze w takiej fajnej branży fryzura bardzo ładna, a PMka - laleczka! podobają mi się takie romantyczne fryzury i mając w pamięci Twoje zdjęcie w sukience poprawinowej, myślę, że byłoby Ci bardzo ładnie w takim uczesaniu! jeśli chodzi o spisywanie protokołu, to my mieliśmy ze sobą zaświadczenia z USC, odpis aktu chrztu TŻta z informacją o dacie bierzmowania i braku adnotacji o ślubie i karteczki potwierdzające odbycie nauk przedmałżeńskich. dostaliśmy wypisaną kartkę z prośbą o zapowiedzi do parafii Adama i kartki do spowiedzi. i tutaj mam do Was pytanie: TŻ będzie w PL dopiero 20 maja i do 1. spowiedzi pójdzie na drugi dzień - boję się, że to będzie za późno, bo na kartce jest napisane, że należy pójść po wygłoszonych zapowiedziach... wiecie coś na ten temat? kiedy najpóźniej trzeba przystąpić do pierwszej spowiedzi?
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkamy razem więc będziemy mieć 1 spowiedź, poza tym karteczek żadnych nie dostaliśmy, ale tutaj nie mamy też zapowiedzi, więc pod tym kątem jest troszkę inaczej, niestety w tej kwestii nie pomogę.
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że jest nas trochę długodystansowców my często słyszeliśmy ze drugich z takim stażem na świecie nie ma a tu proszę ![]() Gratuluje ubioru Tża i oby zachwyt jego osobą był taki przez całe Wasze życie i oczywiście z wzajemnością ![]() Cytat:
A młoda faktycznie śliczna i zdjęcia robił jej "mój" fotograf tak wiec liczę, że jej uroda przez jego ręce spłynie też na mnie (no dobra nie całą ale choć troszeczkę...)
|
||
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Alejka no właśnie nie wiem, skąd ja go mam hahahah skrzystalam, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko hahah
|
|
|
|
#3169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam ich filmik z sesji i muszę przyznać, że foto mają super! Dobrze wiedzieć, że ma dobrą opinię.
|
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Malgos, coś Ty! Kasioonya, ja też czekam!
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Mi się podoba filmik nawet bardziej niż zdjęcia ![]() O! Alejka awansowała! Z raczkowania na rozeznanie, ależ się cieszę
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my bierzemy ślub 2 tygodnie przed naszą 6.rocznicą na początku chcieliśmy w rocznicę ale nie dało rady załatwic tego co chcieliśmy NO I DOBRZE bo 01.09 bardziej mi się podoba a i mężowi łatwiej będzie zapamiętac rocznice ślubu
|
||
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucisz linka? |
|
|
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki żegnam się na razie i idę do przyszłej szwagierki. Pewnie wpadnę tu jeszcze wieczorkiem
Trzymajcie się ciepło
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Link dla Pradip: http://www.youtube.com/watch?v=0ZfER...AN6CQytIbl59U=
|
#3176 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#3177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytrynówką z przyjemnością bym się podzieliłą teraz kolejni goście, wieczorkiem wyślę zdjęcie zabawa była przednia ![]() Piosenka niby romantyczna ale chcieliśmy ją dopełnić poczuciem humoru ![]() Prezent się podobał szczególnie, że był od przyszłych teściów
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - idz do Kozdry we Wrocku, polecali mi ten sklep z butami w salonie Flossman gdzie kupiłam suknię i pamiętam, że jedna z PM-ek też wspominała o tym sklepie... chyba że to byłaś ty
![]() Pradip - link post wyżej u Alejki (w końcu od niej go mam Dziewczyny ale się cieszę bo moja mama kupiła sobie coś w końcu do ubrania, biedna bała się że nic nie znajdzie (bo jest tęgą osobą), ale znalazłam jej jeden sklep przez neta, pojechała i powiedziała, że tyle rzeczy w życiu nie mierzyła Kupiła 2 kreacje i strasznie zadowolona, aż i mnie się pyszczek cieszy.
|
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki sklep mamie poleciłaś? Moja też panikuje że nie ma się w co ubrać i nie wie gdzie szukać tak że wiem jak się cieszysz że Twoja ma już to za sobą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip -Ja z Podkarpacia jestem i w Rzeszowie jest fajny sklep nazywa się Ladyplus. A koło Radomia widziałam super, ale dla nas za daleko.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

i się ostatnio z nim zgadał że potrzebowalibyśmy takowe papierki...

podziel się cytryówką 

albo TŻ na coś wpadnie, co by mozna było w tej kwestii zrobić albo będzie ładna ozdoba
prezent się podobał ???
Jest lepiej i dziś nareszcie spał spokojniej. Chyba udało mi się go troszkę podkurować masażami, ale właśnie minął granicę Polska-Czechy i jutro znów zaczyna pracę...
Trochę się martwię, że znów nie będzie na siebie uważał, ale powiedziałam mu, że jak wróci taki pokiereszowany, to ja z nim ślubu nie wezmę