|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
a tak w ogóle to where is Ancia?
nie kojarzę, zeby odmeldowywała się na jakiś dłuższy wyjazd
|
|
|
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Dziewczyny znające się na all powiedzcie jak do licytacji dodać Kup Teraz??
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
też nad tym myślę Natko
![]() przytulam umęczoną marudzeniem a uczycie swoje dzieciaczki tych rożnych śmiesznych rzeczy? u nas już jest brawo, kosi-kosi, papa, a dziś nowa umiejętność pokazania gdzie mama ma ucho, ale u taty już ucha nie ma . wiadomo, ze młoda jeszcze się uczy tego, nie robi od razu ale już prawie zawsze załapuje.---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
wejdź w moją sprzedaż, listę przedmiotów które sprzedajesz, po prawej jest "zmień" i otworzą ci się ustawienia aukcji i dodasz kup teraz. ![]() ale nie wiem czy to jasne
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i perfekcyjnie udaje kaszel |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kaszel, kaszel, ja głupia matka, zapomniałam o kaszlu a pamiętam, ze o kosi-kosi dawno pisałaś. przodownik z Szymcia no u nas wie gdzie piesek ![]() aha, a jak piszczy niemiłosiernie głośno i mówię cicho, to robi zawstydzoną minkę i łypie oczkami
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
błagam o stopery, bo ogłuchnę jak można tak piszczeć
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-05-06 o 15:59 |
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się dziś pokomunijnie
Byliśmy na komunii u chrześniaka TŻ. Mały grzeczny of kors (na imprezie- kościół odpuściliśmy- zimno i deszczowo) , zacieszał do wszystkich i nawet dał popis jak to ładnie je- gdzie w domu to istna katorga No cfffaniak mały !Ale żeby nie było różowo to bardzo mało spał w dzień, więc teraz jest już po kąpieli i śpi , więc ja upraszam się o kciuki co by mi się nie obudził o 4 rano witając dzień ![]() No to idę czytać co tam na wizażu piszczy
|
|
|
|
#2139 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno to rewelacyjnie wygląda![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My za tydzień na komunii, ciekawe jak to będzie..A ja się chwalę że Bartuś od kilku dni wcina moje wlasnoręcznie zrobione jedzonko non stop nadaje bababaaba i wczoraj zaczął przewracać się z pleców na brzuszek
|
|
|
#2140 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
No dobra - już wiem co na wizażu piszczy- a raczej kto
-> Agatka Indygo ![]() No właśnie Ancia -dawno nie zaglądała Caltea i parę innych mamuś. Raz, ze majóka , dwa ładna pogoda- pewnie wiele na dworze dużo jest...albo do pracy wraca ech. Ciężkie chwile przed nami.A jutro powinien dojść wózek- nie mogę się doczekać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja 1x zaszalałam- na ślub i zrobiłam frencza na zelkach- ładnie wygląda ale jakoś tak mi dziwnie w paznokcie było. Wolę jednak lakierek. Dzis zaszalałam i mam turkus już nie pamiętam kiedy miałam kolor na paznokciach... bo lakier ze 3x od porodu był Cytat:
![]() Cytat:
![]() a i gratki ząbka- bo chyba jeszcze nie gratulowałam słodka Cytat:
Cytat:
Mój miał etap na mówienia baba i jakby dada ,ale ost znow cisza ![]() Cytat:
![]() jaki kochany dziadek!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
często tylko rozdziawia buzie ![]() Cytat:
![]() I Stooooooo lat dla naszej najmłodszej latorośli Kamilki za pół roczku |
|||||||||||
|
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ,ze w domu taki nie jest ![]() Cytat:
bo to nie są tanie rzeczy |
||
|
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Archi wywolałaś mnie myślami...
Jutro kolejny etap się zaczyna....wracam do pracy...ale ten czas zleciał, 11 miesięcy w domu siedziałam, a już jutro powrót...
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam - ale jestem tak padnięta że nie mam siły na nic
przeczytałam co u Was - jutro wrócę na dobre ![]() dobranoc Kochane sto lat dla Kamilki Szymka i wszystkich dzieciaczków które świętowały albo będą świętować
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślami tez będę jutro z Tobą Cytat:
|
||
|
|
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Archi, fajnie że komunia udana a Mały czarował otoczenie
Cytat:
( przy okazji słychać, ze mam posłuch u dziecka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=7fu0K...ature=youtu.be paznokietki poniżej, ja mam na swoich paznokciach akryl+żel, i noszę krótkie są jak swoje. ściągałam je na 4 mies od lipca do listopada, moje były ciut cieńsze ale niezniszczone. a pamiętacie, ze czasem dzieci tuz przed tym jak pokażą, że coś nowego umiejąjakby stare rzeczy zapominają .
|
|
#2146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpaliłam filmik nowej karcie i nie zdążyłam jeszcze widoku włączyć ![]() Paznokietki- fiu fiu ![]() Mój zapomniał języka w gębie (stara umiejętność) a od kilku dni się czołga, a i jeszcze wkłada paluchy od stóp do paszczy (najbardziej dobija mnie to przy karmieniu- konkurencja dla sutka normalnie ale jakoś stare gadanie wrócić nie chce
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to był na średnich obrotach dziękować za paznokietki wiesz ile wysiłku trzeba włożyc w czołganie na ramionach samych? spróbuj to Ci się gadać nie będzie chciało
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Halo
Zośka dopiero zasnęła i mam chwile oddechu, bo miałyśmy dzień pełen wrażeń. Byłyśmy u mojego brata na grillu (pogoda nawet dopisała), ale Zosiula była dziś na nie do wszystkiego, począwszy od śniadania, na kolacji kończąc. Ale mimo to zaskoczyła nas bardzo, bo marudzi, marudzi, jest już bliska płaczu i przybiega pies brata i zaczyna na nią szczekać. Byłam pewna, że zaraz ryk będzie. A ta co? Zaczęła się śmiać tak bardzo, że czasem powietrza jej brakowało. Pies poszedł. Zośka marudzi. Pies na horyzoncie. Znowu śmiech. Kurcze, może powinnam sobie sprawić taki rozweselacz zrobię sobie kolację i nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Irmith Indygo no no, paznokcie pierwsza klasa Archi trzymam kciuki za długi sen Martusia powodzenia jutro! a, i piski Agatki pierwsza klasa! Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-06 o 21:00 |
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia z mamusią
|
|
|
|
#2153 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() a to mój wczasowicz
|
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej witajcie po weekendzie!
Cytat:
![]() Dużżżooo mleka dla dzisiejszych solenizantów ! Indygo zazdroszcze mówienia, powtarzania .. Ja swojego męczę codzienie z kosi-kosi czy papa , ale cieszy sie tylko a za nic nie powtórzy. Stasiek przez weekend majowy bogatszy jest o dwa zęby ![]() ale ryczał i wył nie przeciętnie, dwie jedynki górne wyrzynały się naraz. dziś wyszła ostatecznie druga. Myśleliśmy że to koniec darcia pojechaliśmy dziś na konwalie a młodego zostawiliśmy u babci. Babcia zadzowniła żeby wracać. No i wróciliśmy .. mały ryczał i babcia ![]() aa i podjełam decycje , odstawiam młodego od cyciusia. Od tych zębów jadł cycka coraz mniej i płakał, mleka coraz mniej, więc zaczynam go dokarmiać mm
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia jaki on fajny! I taki okrąglutki
|
|
|
|
#2157 | |||
|
Rozeznanie
|
O matko jak te dzieci szybko rosna
nasz najmlodsza Kamilka ma juz pol roku ![]() Cytat:
![]() Nadia tez prawie nie gaworzy - tzn tylko mamamam czasem i wawawa a reszta dzwiekow raczej nie bardzo jeszcze. W ogole nie robi duzo rzeczy, ktore nasze forumowe dzieciaczki juz robia, ale do tej pory zawsze doganiala tylko w swoim tempie. Nie ma sie co martwic Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2158 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór..ależ to moje małe se pomarudziło dziś po południu...nawet pierwsze spotkanie z piaskownicą skończyło się płaczem
przy okazji bycia u brata przymierzyłam ją do fotelika Recaro i pasuje jej już, a że w moim aucie tylna kanapa jest trochę pod kątem, więc fotelik nie stoi całkiem prosto a jest lekko pochylony, więc powinno jej być w nim wygodnie..uff..podjęłam decyzję już o kupnie Recaro![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to się skumulowało dziękujemy
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
u nas kosi kosi, brawo to fajnie jak robi mamusia, bo wtedy jest super śmiesznie, samemu to czasem robi coś co można na siłę podciągnąć jako klaskanie
![]() a ja myślałam, że to tylko moja Zo jest mistrzem udawania kaszlu, he he. no i brawa dla Stasia za kolejne zęby! Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-06 o 21:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

nie kojarzę, zeby odmeldowywała się na jakiś dłuższy wyjazd

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. wiadomo, ze młoda jeszcze się uczy tego, nie robi od razu ale już prawie zawsze załapuje.

jak można tak piszczeć 

Byliśmy na komunii u chrześniaka TŻ. Mały grzeczny of kors (na imprezie- kościół odpuściliśmy- zimno i deszczowo) , zacieszał do wszystkich i nawet dał popis jak to ładnie je- gdzie w domu to istna katorga 
na pewno to rewelacyjnie wygląda
szybko kumamy gdzie nie powinnyśmy się znaleźć i co robimy
kl aski:
ech. Ciężkie chwile przed nami.
bo sobie wyobraziłam tego twojego Popeye jak go KP 

Szymka 
czy w końcu dajesz Piotrusiowi mięsko).