|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62821 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Dostaniesz je w tesco, może wszystkie rodzaje choć z moich obserwacji wynika, że najczęściej w nim można spotkać z miodem i cytryną oraz z pokrzywą. Inne rodzaje są w kioskach a nawet możesz poprosić o dowiezienie. Tak zrobiłam na początku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na godzinkę pod czepek i gra![]() Albo samą odżywką - isanę z bobasem ,na 30 min przed myciem lub nawet dłużej. Cytat:
Co do skaplu to nie wiem czym moze być to spodowane. Wcierasz jakieś wcierki? |
||||
|
|
|
#62822 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam dzisiaj z tyłu fale z przodu wyprostowany puszek
![]() Ale za to moja ulubiona pogoda-pada ) (punkt rosy 7C)
Edytowane przez mahhysia Czas edycji: 2012-05-07 o 10:08 |
|
|
|
#62823 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam najnowsze zdjęcia moich kłaków
Good news - jest objętość ![]() Bad news - jest słoma i pierze Takie już miałam śliczne a ta sesja odsłoniła brutalną prawdę, w dotyku wydają się miłe a na fotach masakra. Włosy po masce bingo z shea więc powinny być najedzone.Additional news - to oddzielone pierze miało inny skręt niż reszta włosów - pojedyncze kosmyki miały silniejszy skręt Łe, bessęsu to wszystko, mam deprechę
|
#62824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapuszczasz? juz sobie wyobrazam jakby wygladaly dluuuuuugie.
|
|
#62825 |
|
Rozeznanie
|
eiri, piękne są! a pierze pewnie od pogody
nie przejmuj się, zazdroszczę włosów ![]() co to znaczy, jeśli olej, który zazwyczaj pasował, nagle nie chce się domywać? zmienić na jakiś z innej grupy? odstawić w ogóle oleje? |
|
|
|
#62826 |
|
Strażnik Wizażu
|
oddaj z 1/3 ![]() NIE marudzić! |
|
|
|
#62827 |
|
Zakorzenienie
|
Eiri
![]() nie marudzi mi tu! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#62828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmienić na inną grupę ![]() Aczkolwiek - jeśli jakaś grupa nie służyła to teraz raczej nie zacznie ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Eiri - jak urosły! Gęściochy że hej = 100% treści ;] Nic tylko czochrać :P ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#62829 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#62830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam takiej samej dlugosci jak Ty i ten sam typ wlosa, tyle ze mam ich o polowe mniej od Ciebie czego uzywasz ze masz je takie ladne ? ![]()
|
|
|
|
|
#62831 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Walkiria
![]() Mi trzeba rączki związać, pudełko ze skarbami się nie domyka a ja znowu próbuję odżywkę na DOZie zamówić ;] |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#62832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie narzekać mi tu
|
|
|
|
|
#62833 | ||||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Nie mogę... Skasowało mi niemal gotową odpowiedź...
Zależy, co chcesz z niego robić. Cytat:
Cytat:
silny, sól, sodium hydroxide. Niezgodny z cg, ale od biedy można.Cytat:
Jeśli możesz kupić inną, kup. ![]() To Twoje włosy Ty masz się w nich czuć dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy nie pozwolić latem podziałać słońcu we włosach, a potem machnąć heenarę na takich odbarwionych AjriszMarta sympatyczny kolorek. I letnia atmosfera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może zmieniłaś coś w diecie? Czy włosy wypadają, czy może się łamią? Stosujesz jakieś wcierki? Związujesz włosy? Cokolwiek zmieniłaś w metodach pielęgnowania? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wracaj do zdrowia!Cytat:
) i uważam, ze nie masz żadnego powodu do wstydu.Nie rób grzywki Zrób sobie papiloty, nakręć na folię aluminiową, podepnij fantazyjnie. Może na jakiś czas Ci przejdzie
|
|
#62834 |
|
Zakorzenienie
|
Jest tu może ktoś z Rzeszowa? Bo nie wiem jak z maskami Bingo w stolicy Podkarpacia, a moja siostra chce mi kupić niedrogi prezent na imieniny i zastanawiam się, czy znajdzie dla mnie Bingo w Rz-owie
|
|
|
|
#62835 | |||||||||||||||
|
|
I jak? sporo tej gliceryny jak na dodatek Artiste
![]() Cytat:
W sumie można by nadać im nieco kształtu, ale nie ciąć za dużo, bo szkoda. Są naprawdę ładne. Można by też lekko pociąć warstwami, by kapkę podnieść górę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sama stosuję co 2 lub 3 mycia. Cytat:
Zabieraj się za pielęgnację! Cytat:
Też polecę Ci Naturię z makiem. Na tę chwilę najlepiej się u mnie sprawdza ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może aloes? Może inny ekstrakt? Uwrażliwienie nie musi się ujawniać szybko. Na dodatek warto się zastanowić, czy nie mogłaś przesuszyć skóry. Cytat:
Cytat:
Poza tym nie wiem, czy przód nie jest bardziej podatny. No i... o wyglądzie Twoich fal może też decydować cięcie. Jednak póki co, pielęgnuj i testuj. Cytat:
Stosować więcej emolientów, by były nieco bardziej mięsiste i mniej spuszone. Poza tym nie wiem, czego byś chciała. Cytat:
Które konkretnie BD masz na myśli? Cytat:
Cytat:
Pamiętaj, ze słonecznikowy nie wnika, więc może szybciutko spowodować oklapnięcie.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-05-07 o 15:16 |
|||||||||||||||
|
|
|
#62836 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, mam pewien problem. Postanowiłam sobie zrobić trwałą bo nie mogłam już wytrzymać z moimi włosami. Nie są ani proste ani kręcone, takie falowane. We wrześniu zrobiłam sobie loczki. Teraz minęło prawie 9 miesięcy odkąd mam trwałą i moje włosy dalej świetnie się układają i są nadal bardzo kręcone. Problem jest w tym, że nie kręcą się już od nasady, pojawiły się odrosty. Chciałabym wybrać się na trwałą dwufazową (na odrosty). Moje odrosty mają ok. 5 cm ale gdyby włosy nie były podatne to na pewno trwała zeszła by bardziej. Dlatego nie wiem czy jest sens to robić skoro teraz moje włosy tak jakby same się kręcą. Ponoć jeśli zrobiłabym teraz trwałą na odrostach to mogłoby to mieć odwrotny skutek i włosy mogłyby w ogóle przestać się kręcić. Co o tym sądzicie. Proszę o radę bo nie wiem co robić.
|
|
|
|
#62837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdzilam, dzisiaj idzie wiec wieczorem albo jutro cos bedzie wiadomo https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33910708
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-05-07 o 15:23 |
|
|
|
|
#62838 | |
|
|
Całkowicie
Cytat:
Gorzej niż z dzieckiem Pozwoliłam mojemu zużyć wszystko do końca, po czym kupiłam mu inne. Nie dostał dawnych kosmetyków i w kółko był zapewniany, że jest dobrze, przekonywany. Za to trzeba było tez poświęcić swój czas... Myć mu włoski, plecki i takie tam Zaczynałam od tego, co mi nie podeszło , nie pamiętam. Była nawet odżywka Fitomedu, ale tylko wtedy, gdy sama wkraczałam.Po jakimś czasie oczywiście dostał łupieżu, ale zaczęłam kurację żelem aloesowym, HA, sama już nie pamiętam, co jeszcze tam było. Najfajniej sprawdził się żel z HA z BU. Oczywiście sama musiałam mu aplikować na głowę Dodam, ze mojego TŻa tnę na króciutko maszynką, więc doskonale wiem, w jakim stanie ma skórę.Obecnie pilnuję, by stosował od czasu do czasu silniejszy szampon, ale na co dzień ma Penaten. I żel aloesowy, jeśli cokolwiek zacznie się dziać. Jakiś czas temu znowu coś się zadziało (po Ziai notabene), więc dostał saszetkę Nizoralu. Oczywiście trzeba było nauczyć nakładać i myć. Ale 2 mycia i było po sprawie. Acha - koniecznie zwróć uwagę na sposób mycia włosów przez TŻa. Oni albo leją na włosy prosto z butelki, albo do ręki, przykładają druga, lekko pocierają i na włosy. I tam zaczyna się masakrowanie z plątaniem. Warto się przyjrzeć, czy aby w miejscach, gdzie dotyka skóry rękami z dawka szamponu, nie ma zwiększonej ilości "łupieżu". Może być tak, że źle nakłada, źle spłukuje, za dużo nakłada w niektóre miejsca,a warto rozwodnić. Nie pozwól mu samemu wybierać. Dopieść. Uzasadnij. Przekonaj. Stawiaj pytania. Dyskutuj. I nie zniechęcaj się przy pierwszych próbach. Widzisz H&S działa często jak narkotyk - można mieć syndrom odstawienia. Grunt to walczyć ze spragnioną narkotyku skórą, która nagle zaczyna się zachowywać jak na odwyku. Coś jak po slsie. Inna sprawa, jeśli mamy do czynienia z choroba skóry. Bo łupież to choroba, więc koniecznym jest jej wykluczenie. CUDOWNE! Ja biorę drugą 1/3. Jedna cześc z trzechw zupełności Ci wystarczy Idę na basenik
|
|
#62839 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki konserwant najlepszy? FEOG?
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#62840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w którym akurat będzie większy wybór to trudno powiedzieć - oni domawiają jak im większość partii zejdzie W leclercu jest chyba ciągle duzy wybr Cytat:
Nie widzę różnicy między starymi a nowymi, jak już to końce lepiej trzymają "skręt" w ciągu dnia Tzn ja mam zrobione fale na naturalnych falach - zachowują się tak nieregularnie i nieprzewidywalnie jak moje naturalne **to są moje wrażenia, nie wiem jak ma się teoria i doświadczenia innych Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-05-07 o 16:28 |
||
|
|
|
#62842 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Drogerie Wispol. Będzie tam wszystko, tylko niestety niektóre produkty są droższe niż w innych miejscach, ale akurat Bingo ma dobrą cenę /zwłaszcza, że tak trudno je dostać/.Ajrisz pisała, że Wispole różnią się cenowo /w Rz jest kilka/. Tutaj się nie orientuję. Pewnie w galerii jest drożej. Edycja: Tak to jest jak się nie odświeża strony . No nic, wiadomość zostaje![]() Eiri, bosko, ale masz już długie włosy. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-05-07 o 16:46 |
|
|
|
|
#62843 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki pomóżcie!
Nie wiem co robię źle, ale moje włosy nie chcą się dostosować do czasu, do godziny, do jakiegoś takie cyklu dzień/noc. Tzn najlepiej zaczynają wyglądać późnym wieczorem, gdy już czeka mnie tylko mycie i spanie. Wtedy jakimś cudem loki są mocniejsze i zyskują na objętości. Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. W ciągu dnia mogą być strączkami bez objętości, takimi glutami, a nocą zaczynają "żyć". Typ włosa: bardzo bardzo cienki, suchy, tzw podatny skręt- nie mam pojęcia w skali forumowej, takie falo- loki, na pewno nie mega sprężynki Myję je co drugi dzień, rano- nie wiem może to ma jakieś znaczenie. Wszystko czego używam jest zgodne z CG, poza jedną odżywką używaną okazjonalnie. Włosów nie suszę suszarką od ok 2 lat. |
|
|
|
#62844 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Są osoby, które prosto po umyciu włosów mają je nieciekawe, włosy muszą opaść, ułożyć się itd. żeby ładnie wyglądały Ale może to też efekt pielęgnacji
|
|
#62845 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam podobnie z makiem używałam jej dość dawno kiedy przeczytałam, że Rybiorek lubi nią myć. Kupiłam więc do mycia ale użyłam jej bs i z tego co pamiętam krzywdy nie zrobiła Muszę jeszcze raz kupić i przetestować![]() Przed pokrzywową się broniłam (nie wiem dlaczego ) i użyłam jej jako ostatniej. Bardzo mi przypasowała, zarówno zapachem jak i działaniem![]() Myślę, że możesz kupić pokrzywkę i maka drogie nie są a najwyżej którąś zużyjesz do mycia lub jako bazę do masek![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#62846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcześniej zanim poczytałam o CG to takiego voluma nawet suszeniem, wałkami, stylizaczją, tapirem i lakierem nie uzyskałam Teraz to mam tak: Rano- mycie, strączki wieczór- volume, loki następny dzień rano- strączki natępny wieczór- volume loki rano- mycie itd |
|
|
|
|
#62847 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#62848 |
|
Rozeznanie
|
Tak robię akcje reanimacje, bo inaczej to znowu bym miała ni pukiel ni g..., 2 włosy na krzyż. Reanimuje tym balsamem do włosów Nivea, najpierw trochę je moczę, żeby były wilgotne, a potem odrobinkę wgniatam. I tak sobie schną ( mi włosy schną bardzo szybko bo są mega cieniutkie)
Edytowane przez lulaluna Czas edycji: 2012-05-07 o 17:22 |
|
|
|
#62849 |
|
Zakorzenienie
|
Keratyna czy jedwab.? Czy to i to??
|
|
|
|
#62850 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Albo wina tego, że za dnia wieje wiatr/bawisz się włosami/trzesz je bluzą albo ramiączkiem torebki?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A olejów już dawno nie używałam.

Takie już miałam śliczne a ta sesja odsłoniła brutalną prawdę, w dotyku wydają się miłe a na fotach masakra. Włosy po masce bingo z shea więc powinny być najedzone.
zapuszczasz? juz sobie wyobrazam jakby wygladaly dluuuuuugie.
oddaj z 1/3 

silny, sól, sodium hydroxide. Niezgodny z cg, ale od biedy można.
) i uważam, ze nie masz żadnego powodu do wstydu.