|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nasza turbo dieta, zapomnijmy o leniwych dniach paszteta, -5 kg cz. VI
Agnes, obiecałam odpisać
Tyle tylko, że ja swoją ‘wiedzę’ opieram głównie o to, co da się wyciągnąć z wizażu i sfd, tak więc jak coś, to nie bij za mocno xD Ty od razu jesteś w dobrej pozycji startowej, bo jesteś już szczuplutka, nie musisz w ogóle chudnąć i chcesz tylko wymodelować nogi. Ja postawiłabym na trening siłowy, najlepiej byłoby, gdybyś miała sztangielki, takie, w których da się zmieniać obciążenie, ale pisałaś, że nie masz czegoś takiego. Na uda super działają wykroki z obciążeniem i przysiady , tylko wiesz, to obciążenie musi być w miarę konkretne, nie wiem, z jakim ćwiczyłaś podczas swoich dotychczasowych ćwiczeń? Zawsze możesz używać baniaków z wodą, jak już wejdziesz na ten level wtajemniczenia ogólnie dla schudnięcia poleca się zawsze aeroby/interwały + siłowe i do tego dieta. U Ciebie dieta jako taka potrzebna nie jest, ale warto się przypatrzeć swojemu jadłospisowi, bo niektóre produkty utrudniają chudnięcie, zatrzymują wodę itd. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=13 tutaj masz przykładowe ćwiczenia na uda, jest rozpisany program, który można sobie dostosować do swojego poziomu, Ty sama będziesz wiedziała najlepiej, co Ci pasuje szkoda, że tłuszczu nie da się spalić miejscowo, wiem ale znów jak czytam o treningach dziewczyn z fitnessu i widzę ich wyniki na zdjęciach, to niesamowite wydaje się to, że ktoś ma pięknie wymodelowany brzuch, nie wykonując ani jednego ćwiczenia stricte na brzuch (dlatego podesłałam Ci jako pierwszy ten trening z supersylwetki). A, no i mnie samej na początku bardzo dobrze na uda i nogi ogólnie robiło zwykle 8 minut legs, tylko z obciążeniem, zaczynałam od półlitrowych butelek, potem 1,5, później 2 i efekty były naprawdę ciekawe Psyhe, kurcze, nie wiem, może za mało jesz? ja po prostu patrzę po sobie, jem zdecydowanie więcej niż Ty, może też dlatego 'toaletowe sprawy' inaczej u mnie wyglądają.. bo u Ciebie tego jedzenia jest malutko, nie masz w ogóle tłuszczu, nie smarujesz kanapek masłem? to też daje 'poślizg' masz tylko 4 posiłki, rozumiem, że więcej po prostu nie mieścisz? czy tak się ograniczasz?---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Kurcze, no dla porównania wrzucę Ci mój jadłospis: Śniadanie: duża podłużna grahamka z jajecznicą z dwóch jaj i dwóch plastrów szynki, smażona na maśle, jabłko kawa z mlekiem i łyżeczką cukru drugiego nie było, bo późno wstałam Obiad: makaron pełnoziarnisty, dwa kawałki filetu z piersi kurczaka w przyprawach, sałatka z pekińskiej, pomidora, ogórka, rzodkiewki, papryki i sosu sałatkowego (oliwa i woda z przyprawami) Podwieczorek : serek wiejski z uprażonym z cynamonem jabłkiem, garść orzeszków ziemnych Kolacja: kawałek pieczonego indyka, kilka ogórków kiszonych, trochę marynowanej domowej papryki I ja na tym chudnę, widzisz różnicę? kiedyś byłam przekonana, że jeśli chce się schudnąć, to trzeba mało jeść. Nic mi tak nie pomogło, jak trening siłowy i regularne jedzenia naprawdę normalnym porcji. Może i dla Ciebie byłoby to lepsze?
|
|
|
#4472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nasza turbo dieta, zapomnijmy o leniwych dniach paszteta, -5 kg cz. VI
Cytat:
![]() tez lubilam wloczykija; nawet mialam cicha nadzieje, ze Migotka z nim bedzie, Muminek to taka ciapa Włóczykij był bardzo męski i niezależny czemu ![]() Cytat:
po prostu przestalas i dalas czas organizmowi na akceptacje zycia bez senesu?![]() potwierdzam ten len, super sprawa mi wlasnie sie skonczyl, ale czesto dodaje lyzke do owsianki, lub dosypuje odrobine do drugiego sniadania albo sliwki suszone, probowalyscie? tez sa dobre, pomagaja nawet mojej babci ktora jest hardcorem w kwestii nieregularnych wyproznien. zalewa kilka suszonych sliwek na noc, a rano wipija ta wode, a sliwki zjada. tez dziala
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam MILKĘ JOGURTOWĄ! Trzymajta mnie!!
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzę Sandej, ze warto dac organizmowi normalne porcje zeby mial co trawic
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
co z moja babcia? aaaa te sliwki noo
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, w sumie to po prostu musiałam przełamać barierę psychiczną (na zasadzie - ale jak jutro nie wypiję, to się nie wypróżnię -> będę mieć wypchany brzuch-> będę wyglądać okropnie-> będę miała beznadziejny humor). Postanowiłam spróbować jeść więcej (wtedy problemy wynikały głównie z tego, że bardzo mało jadłam) i zobaczyć, co się będzie działo. Na początku było trudno, bo to się nie uregulowało od ręki, a potem szukałam sposobu dla siebie i wtedy leciały właśnie śliwki (które dawały radę, ale tylko jeśli popiłam je kefirem xD), babka płesznik, otręby, owsianka, siemię lniane, w wakacje używałam Laxinatu, bo to babka płesznik w tabletkach (tak mi było wygodniej), a mniej więcej od roku piję len i jest naprawdę w porządku
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
1. Chyba kpisz, że Ci oddam
Kiedyś sobie zjem! Albo przyjdzie moja "przyjaciółka" i jak zwykle wszystkie szafki mi przeleci.. ostatnio wciągnęła dwie paczki chipsów, które spokojnie sobie leżały. Co one Jej zawiniły? 2. Twoja babcia jest super, bo daje Ci pieniążki i pije wodę ze śliwek! A ja nie lubię suszonych
|
|
#4477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za bzdura ![]() Cytat:
bardzo mądrze do tego wszystkiego podchodzisz, jak to jest byc super rozsadna? ![]() aa wlasnie, zapomnialam o kefirze, na mnie dziala tez kefir wypity na czczo w sumie to chyba najlepiej dziala, moze dlatego, ze nie za czesto go pije i dla organizmu to szok? nie wiem ![]() Cytat:
serio! juz chyba tydzien nie jadlam przez ta klotnie z tzem; w sumie w czwartek juz u mnie spal, wiec jest luz, ale na zakupach wybieramy tylko zdrowa zywnosc ale juz za mna chodzi, moze jutro kupimy. 2. wiesz, bardziej bys zapunktowala lubiąc pasztet ja nie jestem jej ulubioną wnusią. wydaje mi sie, ze srednio mnie lubi i kocha bo musi :P albo, bo wypada :P
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, widziałyście film "big love"?
bo trafilam na rozmowe rezyserki z krytykiem. i nie wiem. chyba rece mi opadly http://www.filmweb.pl/video/wideo_wy...%C4%87+2-27690
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sandej, masła nie wymieniłam, bo jak dla mnie jest nieodzownym elementem pieczywa ![]() No i na maśle były robione pieczarki Jem tyle, boooooo.... Nie wiem nie czuję się głodna szczególnie teraz jak jest ciepło... Rzeczywiście jesz trochę więcej, ale ja bym pewnie przytyła... Może dlatego, że jestem mniejsza i potrzebuję mniej kcal? No nie wiem... ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Bania, nie oglądałam Babcia Cię kocha Jak możesz tak mówić??? Robiła Ci przecież pizzę z pasztetem i wiele pasztetowych pyszności
|
|
|
#4480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
ale łatwo nie przyszło stwierdzenie, że tylko ja widzę wyimaginowany balon zamiast brzucha super rozsądna? XD kurde, ale ja sobie tu PR robię ![]() Cytat:
Cytat:
pasztetowa babcia Bania na pewno kocha pasztetową wnuczkę Banię!
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę jej za tą figurę i te zdjęcia
![]() http://www.makelifeeasier.pl/moda/before-sunset/
|
|
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
Wrzuciłam fotę
Cholera, nie ma co się oszukiwać, nadal jestem baryła.A obudziłam się z takim bólem głowy (nie kacowym, taki gratis) że ledwo chodzę :/ Edit: Nie pocwiczylam, nie bylo opcji, ktoś mi wali młotkiem po głowie :/ Ale za to moje śniadanko aż krzyczało MUFAAAAA MUFAAAAAA (aka dobre tłuszcze). Tosty z pesto, wędlinką, jednym plasterkiem sera przekrojonym na pół (no, uwielbiam po prostu, musi być ), awokado i pomidorkiem
Failure is only an option if you make it one. Edytowane przez karola_plm Czas edycji: 2012-05-07 o 11:03 |
|
|
|
|
#4483 | ||
|
Przyczajenie
|
aaa głupia ja nie zrozumiała xD
Co do milki to daj dziaba ![]() Cytat:
)Cytat:
Chociaż trzeba jej przyznać, że figurę dziewczyna ma też jej za to nienawidzę ![]() W temacie wypróżnień na mnie działa kefir i maślanka i.. mocca z białą czekoladą z coffe heaven i to do tego stopnia, że do ubikacji biegnę jak taran, który niszczy wszystko na swej drodze.. A tak lubię tą kawę ![]() Jestem z siebie dumna. Wczoraj było hula hop ok 30min, a6w, 8min abs, buns, legs (przy czym myślałem, że padnę taki mam brak kondycji
|
|
|
#4484 | ||
|
Zadomowienie
|
ej Bania co za pytanie!? Pewnie że tak
ale troszeczkę, żeby nie odwalic jakiejś akcji z TZtem Cytat:
Sukienka też bardzo sympatyczna, ale nie wiem czy sobie bym taką kupiła kurcze mam tak, że sporo rzeczy mi się podoba a ja sie w nich nie czuję też masz takie dziwne bóle głowy nie wiadomo skąd?![]() Cytat:
nie narzekaj, od czegoś trzeba zacząć Ogólnie rzecz biorąc to mam tydzień przed @ i czuję się okropnie, mam straszny apetyt ALE postanowiłam, że od dziś biore się za siebie to tak będzie! tzn nie ma dnia, żebym odpuściła brzuszki, nawet jak nie mam czasu to staram się 60-80 zrobić - lepiej się czuję dietowo ostatnio tragicznie - grille, piwo i tony żarcia na noc Kurcze patrze na Wasze menu - ja swojego nie umiem poukładać, może temu że wtedy muszę robić np 3 obiady dla każdego cos innego, a zwyczajnie mi się nie chce ![]() W ogóle jeszcze jedna sprawa. Zauważyłam ostatnio, że jestem zupełnie inna niż Wy tzn wiecie dziewczyna ze wsi, która nie ma pracy ani wykształcenia, wiecznie licząca każdy grosz i kupująca 3/4 rzeczy na wyprzedażach i to nie w markowych sklepach. Nigdy nie dbałam o siebie jako kobieta, nie miałam/nie mam żadnych pasji, zainteresowań.Ale dzięki temu, że Was poznałam jeszcze bardziej chcę się stąd wyrwać! Dobra idę troche poćwiczyć
|
||
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
MP, co Ty gadasz!
![]() Też jestem z małego miasta i dopiero się dokształcam (jak większość z Nas!)... Ty też przecież chodzisz do szkoły policealnej A więcej kasy przeznaczasz na Małą, a my wszystko co mamy przewalamy na siebie ![]() Sama powinnaś wiedzieć najlepiej jak to jest
and this is crazy! But here's my indeks so trójka maybe. Edytowane przez psyhe666 Czas edycji: 2012-05-07 o 13:57 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
z tą kasą na Malą może i masz rację, ale cała reszta to masakra! Kompletnie nie pasuję do wiochy, w której mieszkam. Duszę się życiem tutaj, denerwuje mnie dwulicowość rodziny i kompletny brak cywilizacji
Nigdy tak tego nie odczuwałam, ale odkąd chodzę do szkoły i 3/4 weekendów spędzam u kuzynki to naprawdę w ciągu tygodnia brakuje mi cywilizacji. Nawet z TZ nie możemy iść na lody/pizze czy gdziekolwiek bo tu nic nie ma w promieniu 20 km! zostają tylko sobotnie chlańska z 50lentimi wujkami ![]() Oj,to źle działa na psychikę MP |
|
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko mi się skasowałoW skrócie MP bądz dzielna wszystko się ułoży U mnie bez zmian, waga spada ale w żółwim tempie Prośba wielka do Monii ![]() ![]() Poleć jakąś dobrą maść albo inny specyfik na zmęczone nogi, coś profilaktycznego na żylaki, jeszcze nie mam, ale coraz bardziej widać żyły i przy długim staniu bardzo bolą Jeśli to nie problem to proszę opomocBawcie się dobrze, myślę że odezwe się niedługo
|
|
|
|
|
#4488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem pod ogromnym wrażeniem Oddam całą byle jej nie jeść! Cytat:
Ale jestem zadowolona z dzisiejszej matury! Temat tak mi siadł. Popłynęłam równo
|
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz miejsce zamieszkania tak naprawdę ma duże znaczenie bo np tu nie mam żadnej szansy na rozwój. A nie chce i w sumie nie mogę pracować całe życie jako pracownik fizyczny w chłodni czy stolarni jak 3/4 kobiet tutaj ![]() Nie mogę isc na basen, bo nie ma (nie umiem nawet pływać), do kina, grać w siatkę (choć nawet tego nie umiem Fajnie, że matura Ci idzie spadam do babci, bo wujek dzwonił że przyszedł list z Urzedu Pracy - daj Boże żebym załapała się na to szkolenie
Edytowane przez MalaPikanteria Czas edycji: 2012-05-07 o 15:16 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam walnąć się plackiem i powygrzewać nie widzę siebie zimą czy jesienią takiej bladej, z workami pod oczami,bladą skórą itd. Cytat:
Ja bym udawała, że Cię nie znam ![]() Wiesz co jest najgorsze-ja lubię się nawalić Ja parzę z 2 bo jedna nie działa :P Nie bój się senesu jeśli nie pijesz go często Banię boli po nim brzuch,a mnie nie, nic nie czuję ![]() Cytat:
O 7:00 jestem w mieście wojewódzkim,galerie,uczel nie i tak dalej,a o 8:00 parkuję w wiosce gdzie właśnie jedyną atrakcją jest sklep samoobsługowy albo kościół w niedzielę. Nie chciałabym tu zostać ani mieszkać. Ludzie są zupełnie inni. Wiadomo, fajnie jak ktoś przyniesie faworki, słoik miodu albo jakieś sadzonki w ramach wdzięczności za coś ale jak wchodzi mi jakiś facet w gumiakach, ludzie od których po prostu brzydze się wziąć pieniądze albo typowe wiejskie plotkary to szlak mnie trafia. Tutaj nie zajdę do sklepu po głupią wodę bo zaraz wszyscy zaglądają mi w koszyk Już nie wspomne o tym,że jako niezamężna i bezdzietna 22latka wzbudzam sensację, niektórzy pewnie nazywają mnie starą panną Całkiem inna mentalność, wolę swoje duże anonimowe miasto ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa biegałam!
Mam ciut lepszy czas ![]() Wczoraj 9km. zrobiłam w 57min. prawie 58, a dzisiaj 56min. ten sam dystans ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Moniaaaa, jak Ci mógł powiedzieć, że jesteś pijana???? Loriette, Widzisz jak dobrze, że poszłaś? ![]() To sobie zaparzę z jednej torebki
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że się martwi i nie chce żebyś się stoczyła do rynsztoku społeczeństwa
|
|
|
#4494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. ja też lubię- czasami ![]() 3. No właśnie i pomyśl sobie, że ja żyję w takiej wsi z tym, że u nas nawet apteki nie ma masakra, dziewczyny nie maja tu żadnych perspektyw a dojazd do wiekszego miasta jest kompletnie nieopłacalny - chyba, że zarabia sie 4000zł i nie ma się rodziny faceci pracuja na budowach, itp. 4. też muszę spróbować bo moje nogi nie czuja sie ostatnio najlepiej I du.pa! Nie ma na razie szkolenia bo nie znaleźli instytucji szkoleniowej, więc termin ROZPATRYWANIA wniosków się przesunął co za idiota najpierw zbiera chętnych o potem zabiera się za organiację szkoleń gdzie ilosc chętnych osób to ok 20/miejsce?! |
|
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super zakupie tabletki, maść i ten żel bo chce mieć ładne nogi noooo Dzięki wielkie, jesteś kochana Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
MP, ale widzisz, Ty wiesz, że nie pasujesz do takiego miejsca, nie masz tamtejszej mentalności, jesteś fajną, zaradną dziewczyną i poradzisz sobie w życiu
. Sama mówiłaś, że myślicie już poważnie o przeprowadzce - trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że się uda! A co do np. siatki - nie możesz sobie zorganizować kilku osób, które by chętnie zagrały? Wystarczy jedna osoba z piłką, kilka innych chętnych do grania, dwa sznurki na pranie i kawałek czyjegoś ogródka, trawnika, parku, cokolwiek . Tak naprawdę jak się bardzo chce, to wszystko się da, tylko trzeba chcieć .
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, sąsiad zrobił boisko do siatki ale że ja nie potrafię wyczuć odleglości to moja pilka zawsze leci tam gdzie nie ma o ile w ogóle w nią trafię TZ juz nie ma cierpliwości żeby mnie uczyc Ale np lubie grac w badmintona (o dziwo trafiam w lotkę
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4498 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty jaki masz styl? ![]() 2. 3. super! ile masz wzrostu, chyba nie pisalas ;> Cytat:
Cytat:
ale jednak nie. ten spokoj by mnie chyba zabil to fajne, ale na chwile, na dluzsza mete takie zycie moze meczyc .Cytat:
![]() Cytat:
2. dokładnie MP, jak do nas trafilas, to w zyciu nie pomyslalabym ze jestes z jakiejs super malej miejscowosci, no i ze jestes taka mlodziutka ;p pewnie to pisalas w jednym z pierwszych postow, ale do mnei to nie docieralo; Twoje wypowiedzi byly zawsze ladnie zlozone, przemyslane i uwazam za dojrzale to, ze nie obrazalas sie gdy spotkalas sie z jakas nasz krytyka w kwestii zwiazku na przyklad. nie pisz o sobie jak o dziewczynie z prowincji, bo to do Ciebie nie pasuje Cytat:
2. ale z Ciebie siostra. a gdzie fale krytyki na tza, ze jak to, powinien Cie poglaskac, pozalowac, wziac na barana i wesolo pobrykac przez swiat, az to wytrzezwienia, a rano przyniesc rosol, kwiatki i bombonierke na przeprosiny, ze nie pil z Tobaech, no on w sumie chcial sie nie przyznawac, ale ten kumpel ktory z nim byl nie bardzo wiedzial jak sie zachowac i jak TZ stwierdzil ze nie moze na mnie patrzec jak jestem w takim stanie i chcial odholowac mnie do moich mniej zbetonionych znajomych, to tamten mowil, ze no nieee, no jak to itp no i ja to wesolo podchwycilam dobry jeszcze jest fakt, ze na tamtej imprezie z ktorej wyszlam zostawilam zakiet na ktorym mi mega zalezy, bo byl drogi i ma mi sluzyc do konca zycia a tez niezle zabalowal, no i wrocil do domu gdy dzwony bily na pierwsza msze, z damskim zakietem pod pacha 3. mrau! ja tez! a jeszcze gorsze jest to, że jak zaczne pic to nie umiem przestac ![]() jak pije i tancze to jeszcze luz (dopoki nie zaczynam odstawiac dirty dancing ) ale jak nie daj boze jest domowka, a ja dojde do glosu, to koniec. wstyd![]() Cytat:
|
|
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps, a wiesz co mam zamowilam tez moje ulubione maseczki, wg mnie swietnie dzialaja na zaskorniki i w ogole, stan cery a teraz nie sieje juz off topa i jak przetestuje wszystko to pochwale sie na innym watku, do zobaczenia ;D Cytat:
tez jestem beztalenciem! a w ogole moje odbieranie pilki sposobem dolnym jest mistrzem, bo potrafilam ją odebrac tak, ze przywalilam nią sobie w twarz Musimy sie pogodzic z tym, ze lepiej dla nas samych bedzie, jesli nie bedziemy sie braly za siatkowke ;D
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Bandzia, napisz coś o BB, skoro jesteś jasna, to może i dla mnie się coś nada
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Tyle tylko, że ja swoją ‘wiedzę’ opieram głównie o to, co da się wyciągnąć z wizażu i sfd, tak więc jak coś, to nie bij za mocno xD Ty od razu jesteś w dobrej pozycji startowej, bo jesteś już szczuplutka, nie musisz w ogóle chudnąć i chcesz tylko wymodelować nogi. Ja postawiłabym na trening siłowy, najlepiej byłoby, gdybyś miała sztangielki, takie, w których da się zmieniać obciążenie, ale pisałaś, że nie masz czegoś takiego. Na uda super działają wykroki z obciążeniem i przysiady , tylko wiesz, to obciążenie musi być w miarę konkretne, nie wiem, z jakim ćwiczyłaś podczas swoich dotychczasowych ćwiczeń? Zawsze możesz używać baniaków z wodą, jak już wejdziesz na ten level wtajemniczenia
ogólnie dla schudnięcia poleca się zawsze aeroby/interwały + siłowe i do tego dieta. U Ciebie dieta jako taka potrzebna nie jest, ale warto się przypatrzeć swojemu jadłospisowi, bo niektóre produkty utrudniają chudnięcie, zatrzymują wodę itd.
ja po prostu patrzę po sobie, jem zdecydowanie więcej niż Ty, może też dlatego 'toaletowe sprawy' inaczej u mnie wyglądają.. bo u Ciebie tego jedzenia jest malutko, nie masz w ogóle tłuszczu, nie smarujesz kanapek masłem? to też daje 'poślizg' 

.
. Włóczykij to była moja ukochana postać (haha chyba pierwsza platoniczna miłość xD) z mojej ukochanej bajki dzieciństwa ' Muminków', więc myślę, że to o to chodziło xD a dlaczego żona? To kto to wie
Włóczykij był bardzo męski i niezależny 
czemu
Piekarnik Laury
bardzo mądrze do tego wszystkiego podchodzisz, jak to jest byc super rozsadna?

Jak możesz tak mówić??? Robiła Ci przecież pizzę z pasztetem i wiele pasztetowych pyszności

Cholera, nie ma co się oszukiwać, nadal jestem baryła.
BLOGUJĘ
Wszystko mi się skasowało
jestem dnem. przypomnialas mi ze jestem dnem