|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
A katechetka widać, że sama prowokuje te konfliktowe sytuacje - no bo sorry ale co to za tekst, jakby mu śpiewać nie było wolno
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
#4022 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypisanie się z religii jest bardzo rozsądnym wyjściem
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo może miałaś szczęście trafić to takiego, gdzie poziom kultury uczniowskiej był wyższy niż w moim U mnie standardem było to, że co bardziej durni uczniowie prześcigali się w słownych zaczepkach, przeszkadzaniu, rozwalaniu kontekstu lekcji. Nauczyciele to olewali lub, jeśli już się któremuś ciśnienie podniosło, robili odpowiednią notkę w rubryce "zachowanie". Jakby każde pytanie zadane przez kilku nastolatków miało ich wkurzać to po 5 latach pracy każdy miałby zaawansowaną nerwicę
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gimnazja to poroniony pomysł,ale to temat rzeka.. Nauczycieli dzielę na prawdziwych artystów i rzemieślników. Tych którzy nie potrafią, nie lubią ,nie widzą potrzeby ,aby dyskutować ze swoimi uczniami- zaliczam to tej drugiej kategorii. Nigdy nie pogodze się z tym,że tacy ludzie uczą nasze dzieci. Masowa produkcja.. Zawsze mowię swoim chłopakom - idz i pytaj.On ( nauczyciel) tam po to jest.I ucieszy się,że chcesz się czegoś dowiedzieć bo to znaczy,że ci zależy. Nauczyciel artysta zatrzyma się,pochyli nad dzieckiem, zostawi ułamki ,czy deklinację i zobaczy w swoim uczniu człowieka a nauczyciel rzemieślnik - stwierdzi "mam program do przerobienia i tego muszę się trzymać a mi tu gnojek głowę zawraca...pyta" Wiem,że dzieci potrafią być podłe,ale święcie wierzę w to,że nie robią świństw nauczycielom których szanują i zwyczajnie lubią. Edytowane przez Gosia197 Czas edycji: 2012-05-07 o 18:24 |
|
|
|
|
#4026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
A mnie dziwi czemu dziewczyny dodają na fc zdjęcia swojej twarzy pokrytej maseczką
Co będzie następne? Może fotki z przebiegu np depilacji (okolic intymnych albo coś w ten deseń Albo dziewczyny, co wstawiają swoje rozbierane fotki (no dobra, są ubrane, ale widać, w jakim celu te zdjęcia są wstawiane-żeby ktoś się zachwycił i napisał jaka to z niej laska ) z podpisami 'Dla mojego Misia'. Akurat, chyba dla stadka misi i do tego nieoswojonych![]() Za sto lat to pewnie ludzie będą swój seks filmować i wstawiać na portale społecznościowe
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-05-07 o 18:59 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4028 |
|
ma zielone pojęcie
|
A tak ogólnie, to mnie takie zdjęcia nie ruszają. Nawet jak są na jakimś profilu na portalu społecznościowym. Sama w swojej kolekcji zdjęć mam zdjęcie w maseczce z alg mikronizowanych. Spodobałam się sobie w zielonej twarzy
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4030 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Trzeba umieć to wypośrodkować. Cytat:
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
|
|
#4032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w gimnazjum odchodzą takie akcje że można nie uwierzyć jak młodzież potrafi być bezwzględna i okrutna w stosunku nie tylko do rówieśników ale i nauczycieli traktują jak śmieci bardzo dużym błędem było wprowadzenie gimnazjów |
|
|
|
|
#4033 |
|
jestę wieszczę
|
Racja. Ja w moim gimnazjum przeżyłam horror i nikomu nie życzę. Nauczyciele też różowo nie mieli.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauczyciel -artysta to moim zdaniem nauczyciel,który przede wszystkim świetnie uczy,umie przekazać swą wiedzę w sposób ciekawy.Potrafi obudzić w dziecku pasje i ciekawość świata.Ale tez widzi w swym uczniu człowieka,który może czegoś nie rozumieć,moze być zmęczony,niewyspany,zakoc hany,zmartwiony...Musi rozumieć,że ma do czynienia z żywym organizmem a nie z trzydziestoma kawałkami drewna które musi identycznie ociosać i odstawić na półkę. |
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywistość jest trochę inna. Czasem pewnie można jedną czy dwie lekcje poświęcić na temat, który zainteresował uczniów, ale jest też podstawa programowa, którą zrealizować trzeba, bo takie są wymogi. Jak nauczyciel prowadzi lekcje wg własnych norm to mu dyrektor podziękuje za współpracę. Jeśli w klasie są dzieci szczególnie zainteresowane to nauczyciel z powołania mógłby np zorganizować jakieś dodatkowe zajęcia. Moja nauczycielka polskiego takie prowadziła, z własnej woli poświęcała czas dzieciakom, które chciały się czegoś więcej dowiedzieć i to były zuper zajęcia (również dlatego, że uczniowie, którzy mieli w zadku szkołę nie brali w nich udziału).Co do drugiej części Twojego posta - myślę, że nauczyciele bardzo dobrze rozumieją stany takie jak zmęczenie czy zakochanie, tylko co oni wtedy z takim uczniem mają zrobić? Zwolnić ze sprawdzianu? Nie pytać? A co jeśli w klasie trafi się wyjątkowo kochliwy osobnik? Ja uważam, że w niektórych sytuacjach nauczyciel powinien dać taryfę ulgową (np u mnie w liceum pod "ochroną" był kolega, któremu kilka dni wcześniej zmarł ojciec), ale na pewno nie w przypadkach, które wymieniłaś. |
|
|
|
|
#4037 |
|
BAN stały
|
Dziwi mnie mój sąsiad, który codziennie koło 23 i 6 rano zaczyna walić miotłą o balustradę. Ciągle mnie tym budzi... Rodzi się we mnie żądza zemsty i chyba zacznę walić miotłą w południe, jak on będzie spał. Mam ochotę zapodać do tego thrash metal. Takie małe podziękowanie za to, że od miesiąca budzi mnie o 6 rano...
|
|
|
|
#4038 |
|
Konto usunięte
|
Nie mozna odpuszczać ciągle bo ktoś ma zły dzień, idąc tym tropem osoby z depresją broniłyby doktorat ot tak bo żywe organizmy;p
|
|
|
|
#4039 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Fajnie było.Jednak mnie zawsze uczono, że nauczyciel jest od tego, by zadawać mu pytania(nawet te z dupy). Rozumiem, że ktoś się wkurza, bo uczeń jest chamski, zachowuje się źle, ale na Boga - nie dlatego, ze zadaje pytania, proszę Cię...
|
|
#4040 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Klasa była strasznie podzielona na grupki, było parę osób, które nie rozmawiały ze sobą więcej niż kilka razy w ciągu całych 3 lat.Gimnazjum to był naprawdę beznadziejny pomysł
|
||
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
każda pisze, że jej klasa była intelektualnie na niskim poziomie, że w klasie były grupki, że było tylko kilka osób, z którymi dało się porozmawiać. i co, każda z was (w waszym mniemaniu) do tego ścisłego grona osób intelektualnie rozwiniętych się zaliczała?
u mnie w klasie też były grupki, też zdarzały się jednostki, które nie potrafiły się zachować podczas lekcji, ale nie uważam jak niektóre z was, by inni byli gorsi/lepsi ode mnie. takie ocenianie jest strasznie subiektywne. EDIT: co do tych osób, które rzekomo utrudniają lekcję - dajcie spokój, to przecież taki szczeniacki wiek. teraz, kilka lat po szkole widać, że każdy z nich wyrósł na odpowiedzialnego człowieka.
Edytowane przez tekila901 Czas edycji: 2012-05-08 o 09:48 |
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba wiem, co masz na myśli, ale się trochę zapędziłaś w swej poprawności. |
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod jakim względem gorsi/lepsi? Bo np pod względem kultury i wychowania to owszem, uważam, że moja klasa była bardzo zróżnicowana, byli i lepsi i gorsi.Cytat:
|
||
|
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie dziwi, że w większości szkół standardem jest odpisywanie od innych na klasówkach i nie jest to powód do wstydu tylko do dumy
|
|
|
|
#4048 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
. Pod względem zachowania najgorsza. Jakie znowu grupki? Była grupa wredot i kilku outsiderów. Gnębienie kogoś przez kilka lat to nie jest szczeniacki wybryk, tylko przestępstwo, którym zajmuje się sąd. Co to ma wspólnego z subiektywną oceną? Jak na własne oczy się widzi, jak okrutni potrafią być ludzie w wieku 13 lat np.? Obiektywnie stwierdzam, że bicie, poniżanie jest złe. Rzucanie w nauczyciela mokrą szmatą, kredą, gąbką, obrzucanie stekiem wyzwisk jest złe. I brak reakcji dyrekcji na to również jest zły. I nie, nie każdy wyrósł na porządnego człowieka. Pomimo np. wykształcenia i pracy, dobrego partnera, nadal pomiatają ludźmi.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze taki bulwers z niedzieli - siedze sobie i poprawiam coś w mojej magisterce i nagle słyszę pisk dzieci i warczące psy. Wyglądam przez okno, patrzę a tam dwa psy (średnie) gryzą się. Właścicielką jednego psa była dziewczynka na ok 10 lat, natomiast właścicielem drugiego psa był dorosły facet i ten kretyn stał przyglądał się jak psy się gryzą, nawet nie reagował na piski małej dziewczyny, która nie mogła odciągnąc swojego psa Z resztą ja już drugi raz widzę taki przypadek w którym właściciele kompletnie nie regują jak ich psy na smyczy zaczynają się gryźć z innymi psami
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Konto usunięte
|
Nauczyciele? Jak byłam jakoś w 1-3, to leżałam na podłodze na przerwie (nie było ławek, żeby usiąść) i podeszła jakaś nauczycielka i "dziecko co ty robisz" podniosła mnie (za rękę, tak pociągnęła do góry) i trzepnęła w głowę. Jak się babcia dowiedziała, pobiegła do szkoły i nauczycielkę zwolnili, ale już sobie przeskrobała wcześniej, ciągnęła dzieci za uszy, krzyczała itd.
A odnośnie religii.. W moim liceum mieliśmy pewną nawiedzoną panią, niech jej będzie Ula. Pani ula była katechetką, uczniowie jej dosłownie na głowę wchodzili, a ona nic. Zrobiła temat o antykoncepcji, i tak dowiedziałam się, że: prezerwatywy mają mikropory, przez które przepływają plemniki, tabletki anty powodują (w 100%, czyli u każdej jednej kobiety) raka piersi i jajników, poza tym są nieskuteczne, całowanie to forma seksu, i że in vitro to "zarodek wyciągnięty podczas aborcji wszczepiany w innej kobiecie" Ja wiem, że tak nie jest, ale powiedzcie mi, jeśli TAKIE uświadamianie będzie w gimnazjum, czy podstawówce, to przecież nastoletnich ciąż będzie więcej. "bo pani katechetka mówiła..." |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

a to co powie katechetka jest święte.To ,co sie działo na próbach do komunii moich synow,przechodziło ludzkie pojęcie...krzyki,szarpani e itd.
A katechetka widać, że sama prowokuje te konfliktowe sytuacje - no bo sorry ale co to za tekst, jakby mu śpiewać nie było wolno

U mnie w gimnazjum koledzy mieli w zwyczaju rzucać różne pytania z dupy strony po to żeby nauczyciela zdenerwować (akurat w przypadku mojej szkoły stwierdzenie, że gimnazjum to najgorszy wiek pasowało jak ulał...).
Wypisanie się z religii jest bardzo rozsądnym wyjściem