|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]()
![]() |
#4262 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
uciekam pilnować obiad,,,
znów mnie coś pośladek boli, pewnie od stania przy garach ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chociaż dalej jak patrzę na wyjące nad wózkami matki (i teściowe ![]() ![]() Ale do niedawna uważałam że niewiele może być brzydszych stworzeń niż ludzki noworodek - a teraz jak oglądam zdjęcia tu na wątku i w poczcie, to gęba się cieszy ![]() Cytat:
![]() A o laktator też chciałam pytać. Ja się chyba skłaniać będę ku ręcznemu po poczytaniu różnych opinii, ale nie jestem przekonana... W ogóle to po dzisiejszym dłuższym oglądaniu tego ustrojstwa w Internecie kojarzą mi się laktatory z jednym - takim mechanicznym urządzeniem do wyciskania silikonu z tuby, tzw pistoletem ![]() Cytat:
![]() I ukułam sobie już teorię, że jak teraz się przestawię na te - moim zdaniem - beznadziejne miękkie staniki do karmienia, to łatwiej mi będzie o zwis niepożądany (teraz wszystko jest cacy i pięknie, ale to też zapewne zasługa mięśni klatki piersiowej, do których ćwiczenia zamierzam wrócić jak najprędzej po porodzie). I przechodząc do sedna - czy zestaw: stanik półusztywniany (nie pushup, tych nie noszę) na odpinanych ramiączkach + wkładki laktacyjne nie wystarczy zamiast typowego biustonosza do karmienia? Jak sądzicie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
Spakowałam dwa worki swetrów i mi się normalnie słabo zrobiło
![]() ![]() Telewizornia mnie kurza, bo coś się z głosem porobiło i co drugie słowo wyłącza się fonia ![]() W ogóle mam dzisiaj kiepski humor. Jakoś mi się nic nie chce. Straciłam ochotę na robienie czegokolwiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
hmm,ode mnie wymagali tylko dlatego, że miałam stary dowód, jeszcze nie zmieniłam
![]()
#4267 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
w piątek dzwoni do mnie i mówi: cześć na co ja: cześć... i cisza...jak ma jakąś sprawę do mnie to niech mówi... ![]() ![]() w niedzielę nie poszłam do kościoła, mąż poszedł i zaraz telefon - co się stało? dlaczego ja nie poszłam? czy idziemy do Pawła kuzyna w odwiedziny ( w ogóle nie wiem skąd ona wie, że mieliśmy iść ![]() ![]() ja nie mogę zrobić nic, bo zaraz ona wszystko wie i jest telefon, a dlaczego gdzieś tam nie poszłam, nie zrobiłam a dlaczego coś zrobiłam i wiecznie: oj nie przychodzisz do nas.... pytam: ZA JAKIE GRZECHY ??? naprawdę chyba przez nią zwariuję, ostatnio cały czas myślę, czy zaraz nie przyjdzie albo nie zadzwoni...jak można tak człowieka zadręczać.. bywa że z moją mamą rozmawiam raz na tydzień i nie ma problemu, jest nawet więcej tematów do rozmów itp. no ale rozmowa z własną matką to już inna bajka, ja sama mam ochotę do niej zadzwonić i zawsze znajdzie się coś o czym można porozmawiać i jest fajnie dlaczego teściowa nie zadzwoni np do męża i nie pyta czy nie boli go oko albo jak było dzisiaj w pracy, tylko mnie dręczy, jak pojawi się dziecko będzie jeszcze gorzej, będzie mi mówić co i jak mam robić, będzie przychodzić cały czas i mówić, że ona chce pomóc - nawet jak nie będę tej pomocy potrzebować...nie chcę zostawiać z nią dziecka i to tak wcześnie ![]() ja naprawdę nie lubię być w centrum zinteresowania, nie chcę, żeby ktoś aż tak się mną interesował, jestem zwykłym człowiekiem, ciąża jest czymś normalnym, nie jestem niepełnosprawna fizycznie ani umysłowo a przede wszystkim, chcę mieć własne życie i spokój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pierwszy raz siedzę z laptopem w łóżku, dziwnie... nic dzisiaj nie zrobiłam, obiadu też nie tylko kabanosa zjadłam... zimno jest jakoś i nie mam na nic ochoty... jedynie na tą pizzę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam o tym, ale ja mam dużego rogala i stwierdziłam, że nie będę robiła wiochy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Rozeznanie
|
Co do kolejek to opiszę Wam jaka mi się sytuacja przydarzyła w Biedronce. Poszłam po 1 rzecz- dosłownie. Już zmierzam do kasy i zeszłam się równocześnie z Panem który miał też jedną rzecz- mianowicie flaszkę wódki. Przed nami zaczęło się wypakowywać małżeństwo z wózkiem wypchanym po brzegi. Jeszcze ich kasjerka nie zaczęła kasować. I ta Pani od koszyka mówi do faceta z flaszką- proszę jak Pan z jedną rzeczą to niech Pan wejdzie przed nami. A ja do niej: to może ja też przejdę z 1 rzeczą. Ona wzrok jakby chciała mnie zabić i pod nosem mruczy "wszystkich muszę przepuszczać". I tak stanęłam przed nią
![]() ![]()
#4270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- ale numer z tymi XLanderami. Normalnie jest taki popyt na te wózki, że dzisiaj tż pojechał sprawdzić co tam i jak tam, czy coś przyszło czy nie i facet mu mówi : dzisiaj przyszła gondola Africa , bierze pan ?? jak pan nie bierze , to ją wystawiam i w ciągu 5 minut jej nie będzie. Mąż sie zaczał śmiać i mówi, że on w zasadzie przyjechał się dowiedzieć kiedy przyjdą te w kolorze Europa...i że gondola Africa nie jest zainteresowany ( my jestesmy na liście oczekujących ![]() ![]() więc generalnie nie wiem czy nasze dziecko będzie miało wózek.... Ja to się tak napaliłam na tego XL Move , jak arab na kurs pilotażu i nie odpuszczę. W najgroszym wypadku kupimy Mutsiego, ale kurcze XL Move to był mój wymarzony wózek !!! Wręcz idealny ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
_millena no towar deficytowy normalnie. My już na tę Europę czekamy od stycznia, ma być koło 10 maja, ale dzisiaj któraś z dziewczyn pisała, że ma info, że po 20 maja!
Ja nie wiem co to za producent, który widząc, że wózek ma branie, nie produkuje takiej ilości, która by była wystarczająca. Mój sprzedawca gondolę ma tylko pomarańcz i zieleń, ze spacerówką jest już trochę lepiej. Odnośnie komunii, to ile wypada dać jako zwykły gość? Jesteśmy zaproszeni na 27 maja do siostry ciotecznej mojego męża na komunię i nie mam pojęcia ile mamy dać, bo ostatnią komunię to ja chyba miałam mojego brata czyli jakieś 15 lat temu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mysmy mieli tak na poprawinach. Gaabbi - ja kupuje laktator avent elektroniczny czy też elekrtryczny, nigdu kurna nie wiem jak to sie mowi, na opakowaniu jest napisane elektroniczny chyba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zadomowienie
|
Ladybird ale akcja!
![]() Co do staników to ja na razie kupiłam takiego szmaciaka za powalające 12 zł, stwierdziłam, że zobaczę później jaki rozmiar będzie potrzebny ![]() Zapomniałam wcześniej napisać, że nasze wątkowe Dzieciaczki są po prostu boskie!!!
#4274 |
Zadomowienie
|
o którymś Avencie czytałam (nie pamiętam czy ręczny czy elektroniczny), że niby bardzo głośny.
Sama jestem w kropce, narazie nie kupuję, ale jak okaże się, że potrzebny to muszę mieć wybrany, żeby M mógł mi zakupić. Chyba najbardziej nastawiam się na Medela Mini Elektric, ale laik jestem w tej kwestii. Kurczę, chyba znów rwa się odzywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Mamy wózek i łózeczko
![]() Kurcze, ale fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
begie13 ale masz troskliwą teściową :P może po porodzie jednak Ci sie przyda, zobaczysz...a jak nie to trzeba będzie dać jej do zrozumienia, że jej dopytywanie jest męczące.
Moja do mnie tak wydzwaniała po szpitalu, praktycznie codziennie, ale nawet miło mi było, ze się tak interesuje. teraz jedynie jak wpadnę do niej do pracy (prowadzą działalność) to się widzimy, zajęta jest drugim wnukiem, więc ja poszłam na szczęście w odstawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dlaczego Ty piszesz XL Move? Cytat:
Cytat:
Na początku też myślałam o elektrycznym laktatorze, żeby było mi lżej odciągać, ale znowu słyszałam, że się psują ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
Gabi, XL to chyba tak skrótowo od X-Lander
Ja też liczę, ze nasz przyjdzie, ale jak co 2 tygodnie słyszę, że nie ma to mnie szlag trafia. Nie wiem co z tym laktatorem, szkoda mi trochę kasy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Wtajemniczenie
|
A no tak
![]() Kurcze, już drugi miesiąc bujamy się z niewynajętym mieszkaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- mam pytanie czy też macie bielszą skórę w okolicy pępka? trochę mnie to przeraża dziś to w lustrze zobaczyłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam jaśniejszej skóry w koło pępka
![]() Za to jak wychodzę z kąpieli, to mam pełno białych plam na nogach ![]() Ale nudy..... Chyba sobie zjem rożka śmietankowo-śmietankowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewuszki, masowalam dzis dlugo te piersi, te guzki juz chyba mniejsze sa, nie sa tak twarde
pokarm tez sciagnelam w pieluche, dzis juz bede miala laktator maly spi caly dzien, da popalic w nocy, ojjj da, ale chyba bede ogladala cala noc tv dzis karmilam pierwszy raz na fasolce motherhod- zarabiscie! tylko maz mi musial polozyc malego a ja tylko sobie siedzialam 100 razy wygodniej dla kregoslupa a nie jest dobrze jak sie mleczko sciaga i pozniej karmi butla??wtedy bym wiedziala ile maly je?? czy poprostu on tak na cycu musi wisiec jakis czas i nie zmienie tego ![]() woglole nie wiem jak to ejst z tym karmieniem- mam taki problem jak inna dziewczyna z forum- Chciałam zapytać czy nie zaszkodzę sobie tym, tzn. czy nie wpłynie to negatywnie na moje karmienie piersią i czy pokarm mi nie zaniknie (jak sugerowała mi koleżanka). Problem polega na tym że mały ma silny odruch ssania i jeśli pije mleko bezpośrednio z piersi to wisiałby na niej 24h na dobę i chyba się nie najada, bo każde odstawienie go od piersi kończy się płaczem. Mały ssie pierś jakieś 5 min. a potem zasypia, jak go wybudzę to znowu jest to samo max. 5 min ssania i znowu śpi. no i nie wiem ile on ma na tej jednej piersi wisiec, nie wiem keidy ona jest pusta?!! ile po porodzie mozna sie normalnie wykapac ?? nie prysznic
#4283 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozumiem Twój smutek po decyzji o cc, spodziewam się, że zareagowałabym podobnie, ale w końcu najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło ![]() Póki co, to i mój faworyt ![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() Powinnam przy tej pogodzie siedzieć w domu, ale jutro muszę też wyjść - Maksiu ma egzamin do szkoły muzycznej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Często jest tak że jak karmisz butlą pózniej jest problem z powrotnym karmieniem piersią,bo z butli leci dobrze mleko a z piersi dziecko musi sie naciagnać żeby leciało.Zresztą zanim sciągniesz dasz butlą to zobacz ile ci czasu zleci a tak podasz cyca i gotowe.Może mały musi sie dobrze nauczyć lub przy cycu czuję się bezpiecznie.Naprawde nie wiem co mogę jeszcze napisać. Ale ja z Filipem miałam tak samo zasypiał przy cycu-wyjęłam i krzyk i tak naokrągło z czasem mu przeszło. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak Twoje obawy co do jej wyjazdu z Wami na porodówkę? Rozmawialiście coś czy na razie zostawiliście temat...? Gratki! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o rogala - to faktycznie... może się okazać, że i tak nie moge siąść.. Ale .. wsadzę do samochodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Następnie stanadardowa rada to nie pozwolić dziecku ssać przy piersi... Tak zawsze wszędzie można przeczytać, ale pewnie gorzej to wprowadzić w czyn... ![]() ![]() A co z tą wizytą położnej? Udało Ci się coś załatwić? Najlepiej by było, żeby zobaczyła, jak to Wasze karmienie wygląda i może wtedy by coś poradziła... Kąpiel po 6 tyg. W połogu tylko prysznic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na allegro widziałam, że jest sporo sklepów na śląsku ktore sprzedają te wózki. Nie wiem tylko jak z kolorami, ale stwierdziłam, że nie będę się teraz stresować. Nie kupię wózka przed porodem, bo niestety nie ja tu jestem sponsorem i nie mam ochoty się kłócić , ja tylko powiedziałam , wózek ma być taki jak ja chce i skoro darczyńca nie ma ochoty kupić przed porodem to niech się martwi po porodzie. Najwyżej wnuczek zakisi się w domu. A tak powaznie to wymysliliśmy, że w razie co , to kupimy sam stelaż i dopniemy do niego ten nieszczęsny fotelik nosidełko i na krótki spacer bedze można wyjść. Albo będę małego werandować na balkonie , do momentu kiedy nie będziemy mieć wózka. Mówią , że w czerwcu powinien się ten szał uspokoić. Jeśli chodzi o laktator - jeszcze żadna z moich znajomych, będąca posiadaczką Aventów nie narzekała, wręcz przeciwnie, zarówno na te ręczne jak i mechaniczne. Ja chce kupić wczesniej na allegro bo jest prawie 200zł taniej niż w sklepie. Jak nie będę używać to sprzedam. Zawsze znajdzie się kupiec. Też się zastanwiałam czy warto inwestować czy nie, tak samo jak myślałam nad położną, ale potem stwierdziłam, że skoro mnie stać, to dla własnego komfortu psychicznego kupię ten laktator, żeby się nie martwić, że go nie ma jak się okaże potrzebny, i wezmę położną, żeby mięć spokojne sumienie..... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śliweńka komu twoja Karolcia takiego niedobrego paluszka pokazuje? ![]() Pola_m Antoś boski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
byliśmy dzisiaj na zakupach. kupiłam smoczek do butelki canpol i jak się okazało, jest za mały :/ no pasuje mi tylko do jednej butelki. wrrrr
głowa mnie w ogóle boli.... uświadomiłam sobie, po przejechaniu 100 m za kierownicą, że już mi nie wygodnie... ciekawe jak ja dojadę do lekarza w piątek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.