|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Moje dzisiejsze U:
Śniadanie: owsianka z 4 łyżek płatków owsianych, mleka, jogurtu i 2xkiwi II Śniadanie: podwójna tzn. składana kanapka z polędwicą sopocką, warzywami Przekąska - plaster domowego ciasta drożdżowego Obiad: zraz schabowy nadziewany warzywami, kasza jęczmienna i buraczki Podwieczorek: kawałek domowej galaretki z truskawkami i skibka domowego ciasta drożdżowego z powidłami Kolacja: 2 kromki z sałatą, polędwicą sopocką, serem żółtym,pomidorem, keczupem i szczypiorem
#4262 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() |
#4264 |
BAN stały
|
na kolacje wpadła kromka z maragryna i twarogiem i 2 krowki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Hmm rozumiem, tyle że wolałabym już nie tyć. Trochę mnie przeraziło to, co się stało najpierw w szpitalu w ciągu miesiąca, a teraz od zeszłego lata. Chyba muszę postawić na pełnoziarniste produkty i warzywa. Może powinnam także jeść więcej białka?
Sądziłam, że w szpitalu chyba wiedzą, co robią i nie wciskają mi mega niezdrowych rzeczy. (Choć często miałam bóle w okolicy serca i mimo to ignorowano moje skargi ale to inna sprawa) Czy poziom TSH na takich badaniach z krwi jest wystarczający, by endokrynolog stwierdził np. choroby tarczycy? Chciałabym się upewnić, czy takie ciągłe tycie nie jest tego objawem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
jeju jak pominięta??
![]() przeciez napisałam ze Ci zazdroszcze co znaczyło że wszytsko cacy ![]()
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Ervisha, mogę prosic o przepis na sernik? ![]() mam propozycję, żeby ignorowac użytkowniczki, które nagminnie łamią regulamin i zamiast cytowac chorobowe jadłospisy naciskac przycisk ,,zgłoś", moderator usunie je / przesunie na krzywe zwierciadło, a my będziemy miały wątek mniej przesiąknięty zaburzeniami odżywiania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Rozeznanie
|
Uuu
ocenicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- wogole chodzi o to by co przytyc, schudnac czy poprostu psac co sie je , jak duzo sie je. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I. owsianka (4 łyżki) z 150g serka wiejskiego lekkiego, podduszonym jabłkiem, po garści suszonej żurawiny i słonecznika II. omlet kakaowy (2 jaja, łyżka mąki, kakao i miód) z jogurtem naturalnym i suszonymi bananami III. pół talerza kaszy jęczmiennej z warzywami w sosie tzatziki, duża kiełbasa IV. 2 plastry schabu ze śliwką, brokuły I jak dzisiaj? |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zadomowienie
|
Nie robiłam...
Zobaczę co będzie dalej. Jakbym zauważyła dalej coś niepokojącego, to zrobię badania. Cytat:
![]() Kiedy robiłam ostatnio (fakt, było to z 3 lata temu?) to wyniki były dobre. Ale u mnie w rodzinie tarczyca i problemy z nią to dziedziczna przypadłość numer jeden (moja mama rano je niewiele, ale pod wieczór raczy się słodyczami, wydłubie dziennie paczkę słonecznika, nie ogranicza się W O-G-Ó-L-E, a nie tyje nic a nic. Ja gdybym tak jadła, to bym pewnie w drzwiach się nie mieściła, haha ![]() A moje drugie pytanie- wskoczenie na 2 tygodnie na P raczej mija się z celem, prawda...? Rozwali metabolizm i tyle. (nigdy na P nie byłam, więc pytam?) Generalnie zawsze miałam tendencje do tycia, naprawdę. Od czasu odchudzenia na 1000kcal (do zbyt niskiego BMI, które teraz podskoczyło już), a potem po przejściu na U metabolizm jakoś mi skoczył, aż sama się dziwię sobie. Nigdy tyle nie jadłam (jakby policzyć kaloryczność np. moich obecnych śniadań, to kiedyś rozdzieliłabym to na 2-3 posiłki. Jadłam "normalnie"- kanapki, itd., a wiadomo, że 2-3 kromki chleba (nawet z serem żółtym) nie mają ~500kcal. Ale przy odchudzaniu zaczęłam stosować wszystkie znalezione w Internecie "sposoby" na rozkręcenie metabolizmu, więc może to też podziałało. :P Dziękuję za pomoc. ![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-07 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Konto usunięte
|
widze ze niektorzy sa ignorowani niezla goscinnosc mozna wiele sie dowiedziec przykre
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4277 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4279 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
-zamrożone owoce, ewentualnie świeże owoce & kostki lodu zmielić w blenderze i już ![]() spójrz na jadłospisy oznaczone literką R które sa dobrze ocenione i wzoruj się na nich ![]() i aha - spokojnie, trochę cierpliwości, nikt nie jest w stanie napisać postu na kilkadziesiąt znaków w przeciągu minuty - uszanuj to. i przede wszystkim przeczytaj podwieszone wątki w dietetyce łącznie z regulaminem, bo inaczej się nie dogadamy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-05-07 o 19:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
przepraszam, że tutaj, ale chciałam tylko zapytać, jakie jogurty owocowe polecacie? Nie mówię, żeby je jeść codziennie po kilka, ale jak ma sie ochotę na coś słodkiego to który mimo wszystko najlepiej zjeść? Nie bardzo znam się na składach. Czy Jogobella jest ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- [QUOTE=Bellamy;33960879]przepis na sorbet (można dowolnie mofyfikować) -zamrożone owoce, ewentualnie świeże owoce & kostki lodu zmielić w blenderze i już ![]() spójrz na jadłospisy oznaczone literką R które sa dobrze ocenione i wzoruj się na nich ![]() /QUOTE] Dziękuję ![]()
![]() |
#4283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ervisha, tak, wyjdzie ![]() ![]() ![]()
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-05-07 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-07 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Konto usunięte
|
dobra moze sie za bardzo rozkrecilam z krytyka ale niektore dziewczyny objechalyscie jedno pytanko gdzie jest ten podweszony regulamin czy jakos tak bo moze jestem ciemna ale nie moge znalezc.
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- juz znalazlam ale troche bedzie czytaia tyle tylko ze jak sie miesa nie je to czym go mozna zastapic? |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A naturalny z Danona jest ok? Bo jego jadam często... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Wtajemniczenie
|
Moje U/R
I: 2 tosty z rokpolem, masłem z nerkowców i łyżeczką dżemu wisniowego ![]() II: pełnoziarnisty i wielki pancake na maslance z serkiem wiejskim i pokrojonym kiwi III: piers kurczaka z nadzieniem szpinakowym, sałatka grecka IV: 3 kluski na parze z łyżką dżemu wisniowego jak na to patrze to mało warzyw i dużo wegli ale było pysznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Konto usunięte
|
tak z ciekawosci ile mniej wiecej wychodzi wam kcal na dzien? w sumie to wy sie odchudzacie, chcecie przytyc utrzymac wage czy poprostu zdrowo sie odzywiac, jak na niektore jadlospisy patrze to w sumie chyba raczej bym przytyla niezle, owszem jak zawsze duzo jadlam szczegolnie slodycze co mi do tej poy zostalo ale troszke niektore mnie przerazaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.