|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
duża buteleczka keratyny i malutka jedwabiu
|
|
#62852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#62853 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym lekko przyciemnić włosy i zastanawiam się, czy ma sens dodawanie niewielkiej ilości henny khadi (oczywiście odpowiedniego odcienia) do porcji maski. Zależy mi na tym, żeby po prostu lekko przyciemnić to, co zawsze jaśnieje na słońcu
![]() Mój naturalny kolor jest taki jak na pierwszym zdjęciu. W zeszłym roku po wakacjach (całe dnie na słońcu, pielęgnacja tylko szampon) wyglądały tak, jak na foto 2 ![]() W tym roku zamierzam na mocnym słońcu mieć zawsze nakrycie głowy i włosy będą zabezpieczone, ale wiadomo, że coś zawsze się rozjaśni. W grudniu farbowałam włosy na ciemny brąz (żeby ukryć ten blond), odrostów nie ma, więc kolor dopasował się idealnie
|
|
|
|
#62854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam dziś ' bad hair day' . Przez to złe samopoczucie wczoraj zapomniałam zrobić żel lniany , mrożący się skończył i rano musiałam je zreanimować wodą i resztkami Joanny z pokrzywą ,nic to nie dało, było bardzo źle
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-05-07 o 18:25 |
|
|
|
|
#62855 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...a olejować w dzień?;-) ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
No fakt, często dotykam włosów, sprawdzam jak się mają- to wynika z troski;-), ciężko mi się tego oduczyć. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#62856 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Kurcze, muszę się temu przyjrzeć, bo nie zwróciłam uwagi
![]() Cytat:
mycie proponowałam kiedyś, nie zgodził się żel aloesowy też wcierałam, nie pomógł...na szczęście łupieżu już nie ma.Pomyślę i coś wymyślę, dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o tak, chcę!
|
||||
|
|
|
#62857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ostatnio dodałam właśnie ten balsam nivea w celu stylizacji i nie wycieram włosów ręcznikiem, tylko tak jak tu na forum wyczytałam. To jedyne zmiany- żeby ten skręt pobudzić. Ogólnie oceniam to na plus, widzę duże efekty- tyle że wieczorem;-) |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#62858 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli masz takie odczucia jak ja po rannym myciu to radzę mycie wieczorem
Nie mam satynowej poszewki ale jeśli nałożę przed dyfuzorem lniany+żel mrożący i pójdę spać z 'sucharkami' to rano tylko lekko odgniatam i jest ok Połączenie lnianego i żelu mrożącego znacznie ułatwiło mi reanimację rano, po samym lnianym sucharków po przebudzeniu już nie miałam(był puch) , z żelem Joanny jeszcze są i mam co odgniatać ![]() Olejowanie na noc na pewno będę praktykować ale rzadko, gdy nauka czy ew.choroba zagwarantują mi zostanie w domu. Ostatnio po umyciu rano unikałam luster
|
|
|
|
#62859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62860 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro dbanie o wlosy
. Kupilam sobie odzywke Garnier Fructis - nie karite, bo nie mieli, tylko jakas nowa, wzmacniajaco-nablyszczajaca, czy cos w tym rodzaju. Z acerola, olejem z moreli itp. Jutro wyprobuje. Bede sprawdzala olejowanie pod emolientowa odzywke - przed myciem. Jeszcze sobie dobralam przecier bananowo-brzoskwiniowy dla niemowlakow domieszam z miodem do jakiejs maski. Mam faze na owocki. Czyli jutro pojdzie olej z pestek dyni, na to odzywka i czepek, potem mycie i podcinanie koncowek .
|
|
|
|
#62861 |
|
Zakorzenienie
|
AjriszMarta- jaka miła informacja, moja siostra ma 5 minut do Wispolu na Podwisłoczu i 15-20 minut do leclerca
Szykuje mi się fajny prezent na imieniny ![]() Chyba znalazłam drugiego szkodnika do włosów w mojej pielęgnacji. Nałożyłam olejek dla dzieci Hipp i nie sprawdza się u mnie, dwa podejścia zniechęciły mnie, kompletny puch na głowie. Wrócę pokornie do rycynowego, a kiedyś kupię czysty olej ze słodkich migdałów(w przypadku Hippa krecią robotę robi moim włosom prawdopodobnie słonecznikowy). Na mojej wish-liście jest też jojoba, bo pamiętam, jak w tamtym roku miałam masło jojoba z BU i efekt był boski Dziewczyny, jakbym zabezpieczyła włosy Dermogalem A+E, to utrzymałby się zapach na włosach? Bo wiesiołek nie pachnie jakoś cudownie
Edytowane przez Olkaaaa_s Czas edycji: 2012-05-07 o 20:42 |
|
|
|
#62862 |
|
Raczkowanie
|
Na mokrą, deszczową, wilgotną pogodę humekanty i?
|
|
|
|
#62863 |
|
ma zielone pojęcie
|
1. Wiecie gdzie można kupić kosmetyki Pat&Rub?
2. Myślicie, że mogę dać po myciu włosów trochę zimnotłoczonego oleju z orzechów włoskich na końcówki? Mam wrażenie, że moje włosy są spragnione
|
#62864 | ||
|
Raczkowanie
|
Używałam dwóch olejków BD - dla mam i tego niebieskiego. Skoro możliwe jest, że olej (w tym wypadku slonecznikowy) wysusza, to nie będę próbować już go nakładać na włosy, tylko użyję do ciała, a do olejowania kupię nowy, np sezam.
Cytat:
Także uznałam że proteiny mi nie służą. Jednak niedawno przeczytałam wypowiedź, że jeśli wlosy błyszczą i jednocześnie sa spuszone to oznacza niedobór protein. Więc nie wiem, może powinnam znowu je wprowadzić do pielęgnacji, ale w mniejszej ilosci?Cytat:
Zużyję do ciała, a później będę się wystrzegać...dzięki |
||
|
|
|
#62865 |
|
Mod-Śnieżynka
|
|
|
|
|
#62866 |
|
Wtajemniczenie
|
czy mozna jakos "zwiekszyc moc" odzywki do mycia, dodajac do niej np. soku z cytryny?
|
#62867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nic nie wcieram. A skóra nadal świeci się jak psu 'wiadomo co' ![]() Cytat:
![]() Wracam ![]() Znacie ten kosmetyk? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rbowanych.html Tu skład: Aqua (Pufiried water), Chamomilla Recruita Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Tussilado Farfara Flower Extract, Acolus Calamus Root Extract, Polysorbate 20, Parfum, Diazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben. Kupiłam dziś w Rossmanie i użyłam pierwszy raz, mam straszny puch i susz, ale może to dlatego, że potraktowałam całe włosy BD dziś. Jak związywać włosy, żeby ich nie zniszczyć? W pracy muszę mieć włosy związane, po klamrze są strasznie przyklapnięte, najlepiej wyglądają związane gumką i po rozpuszczeniu też są ładne. Jak je najlepiej związywać? |
||
|
|
|
#62868 |
|
ma zielone pojęcie
|
Tak w ogóle, czym badacie pH różnych mazideł? Papierkami pH? Da się je kupić gdzieś stacjonarnie?
Dziękuję
|
#62869 | |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
fryzurka podobnie wygląda teraz, tylko włosy są dłuższe, tył to eS-eSki a przód wciąż prosty ![]() Cytat:
![]() Daj znać, jak się wypłukuje przecierek z włosów, to może też spróbuję Mi, niestety, zapach utrzymywał się długo i jakby wznawiał się po potarciu końcówek. Zdecydowanie bardziej wolę dodawać kapsułki do maski, a końcówki zabezpieczać czymś mniej pachnącym
|
|
#62870 |
|
Rozeznanie
|
Chwalem siem mymi kudłami
Szału ni ma, ale lok jest ![]() Odkryłam też co-nieco: -olejowanie na suche=szopen w wyproście z objętością x3 ![]() -lubimy sie z silikonami, z dimethicone najbardziej (bez nich mam puch i busz po chwili od stylizacji) -Garnier AiK + porcja rycyny jest ok, sam robi bleee na głowie -miód daje szatańskie nawilżenie -stosowanie dwóch odzywek (nawilżającej lub maski i drugiej z silikonami na koniec) zmusiło mnie do stosowania OMO, co jest całkiem, całkiem -plunking mym wybawcą, bez niego mam fale na wierzchu, sprężynki na spodzie i szopę z przodu, a do tego okropny przyklap - jeśli nie ma dziwnej pogody z suchym wiatrem wytrzymują cały dzień bez większych szkód, ewentualnie lekki wyprost i trochę więcej objętości -rano po myciu (myję wieczorem) muszę lokówką dokręcić lekko przód, ale tylko rano po myciu, czyli dwa razy w tygodniu, co, jak zauważyłam wyrządza mniejsze szkody niż suszenie suszarką po każdym myciu -uwielbiam swoje włosy, ale nie znoszę mej wysokiej porowatości... A oto zdjęcia na dowód Myłam w sobotę wieczorem, więc są po dwóch nocach. Tam gdzie się tak błyszczą to z lampą Wybaczcie widoki w tle, ale w kuchni okno od zachodu i tylko tam było światło jako takie ![]() Nie nadążam was czytać... |
|
|
|
#62871 |
|
ma zielone pojęcie
|
Moim zdaniem jest szał
|
#62872 |
|
Rozeznanie
|
takie właśnie chcęęęęęęę
![]() piękne
|
#62873 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie znałam, ale skład mi się podoba ![]() Potraktowałaś BD znaczy myłaś czy olejowałaś? ![]() Co do fryzury to ja preferuje palemkę, 2 loczki z przodu twarzy podpinam z tyłu spineczką która mnie nie ciągnie, nie pamiętam nazwy ale tego typu spinki są używane do podpinania loków tylko że takie długie a moja jest krótka. Z 2 takich spinek to już zrobię luźny koko-banan;-) ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Proszę! I w jaki sposób używasz miodu?
|
||
|
|
|
#62874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włoski będą blyszczec jak szalone, tylko nie przesadzałabym z częstotliwością - cytryna jak wiemy wysusza ;] Ja znowu marudzę :/ myję łeb 3ci dzień pod rząd (to niedobrze) bolą mnie cebulki w jednym miejscu (róg rośnie czy co i czemu jeden?) umyłam, dałam gluta i ponownie wcieram co znajdę ;] np maść cyckową BD |
|||
|
|
|
#62875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To w takim razie dodam kiedyś do Glorii
|
||
|
|
|
#62876 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Bo ja to zielona jestem, nie chcę żeby tam na mnie spojrzeli jak na jełopa
|
|
#62877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#62878 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#62879 |
|
ma zielone pojęcie
|
Umyłam włosy. Dałam na mokre, ale odsączone już trochę z wody olej z orzecha włoskiego... Na to odrobina Alterry i żel mrożący. Rano może być przetłuszcz
Dzięki
|
#62880 | |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie
![]() nie wiem czy tran by pomógł zewnętrznie: Cytat:
owsianki, glinki...to może i tran można a to nie będzie czuć potem? a ja muszę się zwierzyć, kupiłam olej z korzenia łopianu (za 36zł) pod wpływem chwili i mam wyrzuty portfela miałyście może? zadziała? a weszłam tylko po skrzyp fix :x
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-08 o 00:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, nie pamiętam. Była nawet odżywka Fitomedu, ale tylko wtedy, gdy sama wkraczałam.
Dodam, ze mojego TŻa tnę na króciutko maszynką, więc doskonale wiem, w jakim stanie ma skórę.
o tak, chcę!

Zużyję do ciała, a później będę się wystrzegać...

a weszłam tylko po skrzyp fix :x