|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33963526]Pewnie już padało tu pytanie, ale pewnie kojarzycie oleje z Lidla z azjatyckiego tygodnia... Jest tam m.in. sezamowy.
Próbowała ich któraś do włosów?[/QUOTE] Ja nakładam na włosy i na twarz na noc. Jest dobry, ale nie zachwycający. Najlepszy jest trochę podtunningowany, lub z innym gęstszym. Na skalpie się nie sprawdzil. Swędział mnie bardzo na drugi dzień. Cytat:
tez lubię winogrono |
|
|
|
|
#392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to mama 'zjadla' mi cala poprzednia butelke orzecha. Zdazylam moze z dwa razy nalozyc i juz nie bylo! Jutro napisze jakie efekty jeszcze na koncowki zrobilam sobie podrobe masci BD, ale chyba za duzo olejkow dodalam, a za malo lanoliny. Ale w sumie nie wiem jaka konsystencje ma oryginal, bo w tym moim Szczecinie nie moge jej dorwac
Edytowane przez burro Czas edycji: 2012-05-07 o 22:09 |
|
|
|
|
#393 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedzi co do lidlowego sezamka
![]() Na razie muszę wykończyć cokolwiek z mojej olejowej kolekcji ![]() Dokupiłam ostatnio olej avocado, ale jeszcze nie miałam okazji użyć, bo ciągle używam własnej mieszanki (migdałowy Vatiki, brzozowy Alterry i oliwka BabyDream). Całkiem nieźle się sprawdza
|
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
izus_86, ksantypa7:
dzięki dziewczyny ![]() mam dylemat. Masło kakaowe czy olej konopny? Wybierzcie mi proszę
|
|
|
|
#395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pachnie baaardzo delikatnie, dzieciaczkowato wręcz. Mnie po wczorajszym razie z mydełkiem Sesa wyszło pół włosów. Jednak kategorycznie skalp nie toleruje już nawet jego. Dziewczyny na Rossmanowym zachwalają: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,49490,green-pharmacy-eliksir-ziolowy-do-wlosow-wzmacniajacy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,49532,green-pharmacy-eliksir-ziolowy-w-sprayu-do-wlosow-lamliwych-zniszczonych-i-farbowanych.html
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
|
#396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po pierwszym razie właśnie miałam bardzo puszyste włoski ![]() Jestem ciekawa jak się sprawdzi w połączeniu z ecliptą, którą uwielbiam, czekam aż wyschną włoski ![]() Cytat:
![]() Co do tych eliksirów, to nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba mają alkohol w składzie ![]() Także pewnie tylko na skalp się nadają
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skład wzmacniającej wersji: Składniki (INCI): Aqua (Purified water), Lupinus Angustifolius Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Arctium Lappa (Burdock) Extract, Hydrolized soy Protein, Disodium EDTA, Polysorbate 20, Parfum, Diazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben i recenzja ![]() http://kascysko.blogspot.com/2012/04...-pharmacy.html |
|
|
|
|
#398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wrzuciła Asiuchal https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1336418189
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ten do włosów łamliwych: Aqua, Chamomilla recruita Extract, Tricitum Vulgare Germ Extract, Tussilado Flower Extract, Acorus Calamus Root Extract, Polysorbate 20, Parfum, Diazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben A ta odżywka z olejem łopianowym bardzo mi podeszła Ma silikon (amethicone czy jakoś tak) - chyba moje włosy jednak potrzebują takich lżejszych silikonów .Hehe, narvia - szybka jesteś w przepisywaniu składu ;P (sorki za pomyłkę ).
Dołączę się do zamówienia z ZSK/Mazideł/Naturalisa/Naturalnego Piękna? <- za jakiś czas Edytowane przez silkmoon Czas edycji: 2012-05-07 o 23:10 |
|
|
|
|
#400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tego oleju już jakiś czas używam (z 3 tyg) z kwasem HA. A ta soraya to ta zwykła czy do twarzy? Bo mam coś w domu z wakacji poprzednich. Znaczy 30. a i jeszcze zapytam czy ziajka 50 jest ok? bo też pojawiła się w domu. A mój główny problem jest taki, że lubię opaloną buźię (dużo lepiej wyglądam)- tłustość mi nie straszna bo w sumie to i tak rzadko się maluje, a to chyba tylko temu może szkodzić. (zwijanie się podkładu)
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
No, to przepraszam dziewczyny, źle kojarzyłam
W sumie, dlatego też napisałam, że chyba ma, bo nie byłam pewna ![]() Cytat:
Proszę http://siempre-la-belleza.blogspot.com/ Jak chodzi o Sorayę, to i ta do twarzy i ta do ciała są ok Ziajka chyba nie jest filtrem stabilnym ![]() Napisałam do Pani Lidii z mazideł jak się ma sprawa z naturalnymi filtrami, czekam na odpowiedź, jak dostanę, to podzielę się informacją
|
|
#402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie właśnie po 45 łzawią oczy więc muszę ostrożnie aplikować w tych okolicach. ale poza tym to mój ideał eliksiry już wpisałam na listę zakupową, może jutro się uda upolować ![]() co do olejowania to wczoraj nałożyłam sezam+kokos (kokos mnie puszy ale została mi resztka i chcę ją jakoś zużyć) na 6 h, potem maska alterry. wczoraj byłam zadowolona z efektów a dziś już mniej, bo włosy szybko się przetłuściły
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33960852]Hej hej
![]() Umknął mi jakoś ten wątek z subskrypcji i zupełnie o nim zapomniałam, a zawsze mnie on motywował do nakładania olejów ![]() Nie sądzę, żeby ktokolwiek mnie pamiętał, ale nic to ![]() Siedzę właśnie z własną mieszanką olejów na włosach i zastanawiam się, czy zostawić ją na noc [/QUOTE]Ja Cię pamiętam. ![]() Zastanawiam się, jaki olej kupić, bo z moich zapasów została reszta Amli i avocado, którego szkoda mi dawać solo.
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuje
ale nie olejuje bo mi nie sluza oleje na wlosach
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam go - istna katastrofa. Pol dnia jest ok, ale jesli niechcacy dotkne twarzy, a potem oka to przynajmniej 30 min mam z glowy Na szczescie niedlugo sie konczy... I bede miec dylemat - kupic spf 45 czy ten typowo do twarzy, co ma izus ![]() Izus, co to za serum z witamina C? A zeby bylo o olejowaniu - moj kokos nareszcie siegnal dna (ostatnio tylko nim olejuje). Jednak moje szczescie trwalo tylko kilka dni. Mama wcisnela mi swoj sloiczek (brakuje tylko 1 porcji!) i znow sie bede z nim meczyc pol roku :P |
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do serum, to robię dokładnie to: http://mazidla.com/receptariusz/18/1...ry-suchej.html A tak kiedyś pisałaś, że nie możesz się doczekać, aż wykończysz kokosa, a tu kolejne opakowanie
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczoraj byl sezam, ale kompletnie nie wiem, jak dziala, bo spieszylam sie do wlosy i musialam wysuszyc wlosy. a ze rzadko to robie i nienawidze suszyc, to w desperacji akcji zabezpieczenia prysnelam je spray'em silikonowym 'niby zabezpieczajacym wlosy przed wysoka temperatura' i tenze spray posklejał mi włosy
zastanawiam sie, czy dac dzis rycyne metoda miskowa, czy kokos na sucho, zeby im wynagrodzic to wczorajsze brutalne działanie
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
uzywacie jeszcze jakis olejów do twarzy ( nie mowie o myciu)
co myslicie o olejku alterry z rossa???
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie wiem, ze Ty masz ten do twarzy i chyba sie na niego skusze jak wykoncze ten moj koszmarek. Ojj, to Twoje serum strasznie skomplikowane... I cos takiego stosujesz zamiast kremu? Kiedys mialam serum lemon z BU i nie bardzo wiedzialam kiedy je uzywac... Tak, mama mnie wybitnie uszczesliwila tym kokosem ![]() Na szczescie teraz mam z innej firmy, nie z Efavitu. |
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Wolę na twarz czyste oleje, bez żadnych dodatków, najczęściej używam jojoby.
|
|
|
|
#415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Tak dawno nie olejowałam, że zapomniałam jakie piękne są po tym włosy Dziś popołudniu nałożę sobie na parę godzin avocado po raz pierwszy, ciekawa go jestem
|
|
|
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz w sumie też używam oleju na twarz, ale nie solo, tylko w serum, które sobie przygotowywuje ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#418 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytania o filtry:
1) co to znaczy, że jest niestabilny? A co do oleju na twarz ja używam maliny i jestem zachwycona - jest cudowny ale niestety znika mi szybko z buteleczki
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane,
mam pytanie do Was - olejuję włoski Vatiką (na zmianę: wzbogaconą kokosem / wzbogaconą olejem ze słodkich migdałów) i czy te konkretne oleje wypłukują mocno farbę z włosów? ![]() na FAQ wątkowym widziałam że może się to zdarzać i się teraz boję olejować, bo miałam lekką koloryzację odżywką Richesse. Może to trochę nie na temat, ale wy włosomaniaczki, więc zapytam - czy wypłukiwały Wam kolor: - Jantar - Seboradin regenerujący - woda brzozowa - nafta? Z góry dzięki Chciałam jeszcze powiedzieć, że u mnie efekty olejowania widać i kilka osób powiedziało że widocznie poprawiła mi się kondycja włosków do pełni szczęścia jeszcze brakuje, ale jestem cierpliwa i ciągle dokupuję coś nowego (tylko jeszcze nie ogarniam łączenia kosmetyków ze sobą)pozdrawiam
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczeta wszystkowiedzace
planuje zrobic sobie maseczke, o ktorej przeczytalam na blogu idalii. lyzka: maski lub odzywki, jakiegos oleju, miodu i 1-2 zoltka jaj. czy taka maseczka rownie dobrze zadziala jesli naloze ja na wlosy przed myciem?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

za to mama 'zjadla' mi cala poprzednia butelke orzecha. Zdazylam moze z dwa razy nalozyc i juz nie bylo!

Używam teraz filtra SKIN79, fajny i ma paa+++, i mam balsam Pharmaceris do ciała, w ogóle nie pachnie i na twarz też się nadaje, super
Pachnie baaardzo delikatnie, dzieciaczkowato wręcz.