W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 06:55   #4801
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dzień doberek.

Moje dziecię obudziło mnie dziś koło północy (tak, tak, ja już o tej porze śpi ) bo próbowało przedostać się przez szczebelki do mamusinego łóżka.
Podejrzewam, że i tak znaczną część tych akrobacji przespałam, bo jak otworzyłam czy Domek był całkowicie wybudzony
Usypianie go trwało godzinę, bo syn chciał spać z mamą, a mama sama. Zdeterminowana wstawałam, przytulałam, głaskałam i odchodziłam.
Zdeterminowany Dominik zamykał oczy, otwierał, przekręcał się na brzuch, dopadał szczebelków, podejmował próby przeciśnięcia się
Zabawa przednia.
Padł o 1.
Chyba się nie wyspałam

Lilka

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 06:55   #4802
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Bry wieczór !
Czy mi kiedyś zacytuje wszystko co wcześniej zaznaczę?

Marinko, no a Ty sex bomba po prostu. Faceci to chyba o słupy się obijają jak Cię na ulicy mijają
wizaz zaznacza max 10 wiadomości na raz, pozostałe cytowania znikają

co do drugiej części Twojego postu - wyobrazilam sobie te sytuację Marinko jadę na uczelnie właśnie, zaraz mi zasięg padnie bo w las wyjeżdżamy więc kończę posta. Jadę oddać pracę do poprawy. Buziaki i miłego dnia.

LiLi - Julka dziś wstała o 6 dokładnie, zapala sobie bo zawsze wstaje max 5.30 - ale to chyba dlatego że koopki rano nie było bo zawsze rano niespodzianka na dobry początek dnia więc nie miało jej co wzbudzić że spania

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-08 o 07:00
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 07:09   #4803
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
co to u diabła kostka drobiowa

http://www.gerber.pl/produkty/obiadk...uctid/352.aspx

Skład:
Woda, ryż ugotowany 19,6%, kostki drobiowe (mięso z kury 8,4%, woda, semolina ryżowa, sól) 11%
tu to nie wiem, mnie się nazwa kojarzy z rosołkami drobiowymi (ale nie ten skład) albo z karmą dla psa....
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
oficjalnie chwale sie "mamy 1 zabka"

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
On sobie wyobraża, bo to akurat teść mówił Ja też źle nie mam, bo nie jesteśmy z nimi blisko i widujemy się dość rzadko. Poza tym mnie bardzo lubią. Ale na co dzień to bym zwariowała i coś czuję, że wzajemna sympatia by była dużo mniejsze, jeśli by się w ogóle nie skończyła
a to źle przeczytałam. Wiesz że coś w tym jest? Że zawsze im synowa bliżej tym jest "gorsza"? Ja też czuję że gdybyśmy się widzieli często, szybko by do spięcia doszło...
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

aaaa definitywnie skończyłąm pisać, prac wydrukowana - wyszło mi 94 strony plus kilka stron aneksu z wzorem ankiet mam dość - już mi pisanie magistergi bokami wychodzi..

super

Jadę zaraz na zakupy, przypomniałam sobie że nie mam szpilek na sobotnie chrzciny Przynajmniej jest powód żeby jakieś nowe kupić

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 07:25   #4804
Marina1
Zakorzenienie

Cześć kochane.

Na wstępie powiem tyle, że mój bobas wstaje o 4.30 od kilku dni . Nie wiem, czy da się go jako przestawić, pózniejsze zasnięcie wieczorem nic nie daje.
Tym sposobem, czuję się jakby był już środek dnia. Jeszcze pogoda taka du.pna.

Dzięki kochane za miłe słowa, ale żadna ze mnie piękność, zresztą mielczanki mnie widziały wiele razy na naszych spotkankach, i mogą potwierdzić nie odpicowana i nieubrana jestem, ot, taka szara mysz. Tamta fota z jasną sukienką z naszego cywilnego była, to wiadomo, człowiek się jakoś starał wyglądać.

A z opalenizną fajna historia, bo ja z natury jestem typ królewny śnieżki ( biała twarz, czarne włosy ), a tam taka bura, bo udało mi się wygrać karnet na 2 opalania natryskowe w naszej lokalnej gazecie ( korso mielczanki ) z dowolną datą wykorzystania i mi się przydało jak znalazł.

alibany u mnei też nie ma wesel żadnych, podniecam się tym co nas czeka, bo ostatni raz byłam na weselu, gdy szłam do komunii ( serio!). Tak więc nawet nie wiem, jaki panuje odzieżowo-weselny dress kod, ale dobrze, że mam Was, to już wiem

shirko kochana jesteś, ale pokombinuje z tą spódnicą, mam taką jedna bluzkę mgiełkę ( upolowałam w lumpku ) i może tak? a Twojej suknienki szkoda by psuć, ja to jestem patyczak straszny i pewnie trzeba by milion poprawek żeby cokolwiek dopasować do moich kości Ale dziękuję!

aniu przyjemnych ( a czy zakupy mogą być w ogóle nieprzyjemne?) zakupów!!!

Boże, ależ się czuje beznadziejnie przez te pobudki przed 5. Jak flak jakiś.

Beatko miłego zjazdu pytałaś jak u nas z chrztem igora było, więc tak, chrzciliśmy w Marka parafii w ksiąznicach, nie w czerminie, tam ksiądz wyluzowany i nic nie mówił raczej takiego. Znaczy pytał ię oczywista, kiedy ślub kościelny, a ja powiedziałam, że w styczniu, bo się go bałam
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-05-08 o 07:27
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 07:28   #4805
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

generalnie boli, w nocy mnie budzi, ale jutro idę do neurologa to zobaczymy co mi powie...

Ojej, a myślałam, że może przeszło....
za lekarza

Aniu doszły do Ciebie pieniążki?

Cytat:
: roza:
Cytat:
Ja mam niestety taką beznadziejną cechę, już od dzieciństwa, że obsesyjnie zalezy mi, żeby mnie wszyscy lubili i jak ognia boję się komuś podpaść czy urazić. Bo od razu wydaje mi się, że to koniec wszystkiego. Jakoś przez tyle lat ciężko mi zrozumieć (choć nie - umysłowo ro rozumiem, ale emocjonalnie nie potrafię ), że nawet jak komuś powiem coś, co mu się nie spodoba, to może i się wścieknie, ale niekoniecznie mnie znielubi na zawsze

A ta druga rzecz to chyba połączenie egoizmu + traktowania dziecko jak zabawkę, a przynajmniej człowieka mniej ważnego + lenistwa. Bo najłatwiej wziąć na ręce i bujać aż uśnie, a zabawy, rozmowy itp. to już więcej wsyiłku wymagają.

Po prostu dobra z Ciebie dziewczyna
Ja też nie potrafię CZASEM powiedzieć komuś wprost, że coś mi się nie podoba, żeby tak nie robił itp., ale jak powiem, to mam ogromną satysfakcję i czyste sumienie-spróbuj

Ostatnio miałam taka sytuację z teściową( oj tak, znowu teściowa), że bylismy na grillu, wcale nie było jakoś upalnie, a ona przyniosła kocyk i mówi-chodź Julcia posiedzisz na kocyku-odrazu mówię, że nie, bo ziemia jest jeszcze za zimna(?), nie nagrzana i Julka nie będzie na niej siedziała, to bez słowa odniosła kocyk i co-minęła chyba godzina, a ona znowu z tym kocykiem przyłazi-nic już nie powiedziałam, bo co nie rozumna jakaś?milion razy trzeba powtarzać-spojrzałam aby bardzo wymownie na meża i on poszedł i sie położył na tym kocyku....
Musze właśnie z nim porozmawiać, żeby zwracał uwage swoim rodzicom, ale widzę, że on się bardziej boi to zrobić niz ja

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
justyna na pocieszenie u nas mial byc koscielny ale pana mlodego brak.

Ale jakto brak?
Cytat:
bo mówi się że po tabsach się tyje - bzdura - nie po tabsach się tyje tylko na tabletkach może być problem z łaknieniem i ma się większy apetyt i czasem zatrzymanie wody w organizmie - a jak się więcej je - zwłaszcza jak apetyt na słodycze rośnie - to nie ma siły żeby nie utyć
dobrze że nic słodkiego nie mam w domu
Dobrze wiedzieć, ja na tabsach kompletnie się nie znam-NIGDY nic takiego nie brałam, ale zaczne, zacznę, bo więcej dzieci absolutnie nie planuję
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za linki

Na wózek to się zdecydujemy chyba ten:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-fl...315757640.html
tylko kolor zielony. Co myślicie?
Ten Brunetki i DeKro mi się podoba ale cena jak dla nas to
Bardzo fajny wózek
Cytat:
Takie same jak te:
http://allegro.pl/lovi-kubek-niekape...293244340.html
Bratowa niedawno kupił ten jeden czerwony za 50zł
Mam nadzieję, że R będzie chciał z tego pić
My mamy jakiś kubek, ale dopiero od niedawana Julcia próbuje z niego pić, ale tylko sama, jak ktoś poda, to się nie napije.

Cytat:
Bry wieczór !
Czy mi kiedyś zacytuje wszystko co wcześniej zaznaczę?
też mam ten sam problem zawsze
Cytat:

Uwaga, ogłoszenie parafialne: od czwartu w Biedrze 3-pak body z krótkim rękawem za 20zł.
A ja poluję na ten zestaw-kołdra z poduszką dla małej dzidzi, bo Julcia ze swojego jeszcze nie wyrośnie
Cytat:

Z zegarkiem w d... Radek budzi się od kilku dni o równej 6:15.
Ale nie narzekam, cudowna pora w porównaniu do 4:30 czy 5:30

Cudowna, tak tak , ale na pocieszenie powiem Ci , że mam podobnie, chociaż ostatnio....ale cii....bo pochwalę

Dzień Dobry

Dzisiaj słonecznie, ale tylko 5 stopni rano.

Zauważyłam jak Natka pisała do Marzeny o Borysie Ja tak mam, że mam pieska i czasem wychodzę z nim i Julcią na spacery, ale teraz tylko w wózku, bo w nosidle nie za bardzo w ciąży
Ale też go oddajemy rodzicom, jak tylko zjadą na stałe-nie dam rady z dwójką dzieci i psem, a sprzątania ile odejdzie na szczęście nie oddajemy go obcym ludziom, tylko własnym rodzicom , więc nie ma sie co o niego martwić, będzie z nami w stałym kontakcie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:15   #4806
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ojej, a myślałam, że może przeszło....
za lekarza

Aniu doszły do Ciebie pieniążki?

doszły, dziękuję

Ten zestaw kołderka z poduszką to w Biedronce?

Fajny artykuł, polecam http://www.dzieciowo.pl/2012/05/a-mo...ie-chodzi.html

Stary 2012-05-08, 08:16   #4807
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

doszły, dziękuję

to ja dziękuję
tak, ten zestaw w biedronce będzie od czwartku za 39,90
A za artykuł już się zabieram

Juleńka
Mateuszek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 08:22   #4808
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam, że wózek już wybrany. Co do fotelika to my mamy Cybex Pallas 2-fix http://allegro.pl/fotelik-pallas-2-f...305247043.html. W testach bezpieczeństwa w swojej kategrii (9-36 kg) zdobył najwyższą ocenę. W trasie bardzo dobrze się sprawdza, Hania nie protestuje.

Osy Ty! I co się nie pochwaliłaś, że dołączyłaś do grona Nunowiczów? Jaki kolor wybraliście?

Mierzyslismy Sare do Cybexa, to jej ledwo oczy wystawały

Kolor nuny??? helołłłł jaki moglismy wybrać kolor dla Panienki Sarenki raspberrowy oczywiście

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:29   #4809
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja prawdopodobnie sprzedaje Nune jak dla mnie ma zbyt dużo wad jechałam Nim w niedz i po przemyśleniach chyba ją sprzedam.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:55   #4810
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

blondynka powariowałaś ktory to juz wasz wóz?

Co ci nie pasuje w nunce?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:59   #4811
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
blondynka powariowałaś ktory to juz wasz wóz?

Co ci nie pasuje w nunce?
ogólnie wkurza mnie te kółka głośne, niskie podwozie kosz mini.Słabo się rozkłada do spania, mała budka.
Jej zalety regulowana rączka, łatwość składania.Ja każdy wózek porównuje bo Bugaboo i mam wysokie wymagania
a druga sprawa zast się czy brać B na Rodos a wózek był w tym celu kupiony
Stary 2012-05-08, 09:07   #4812
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej mu tego nie zrobię i różowego nie kupię

Byliśmy dzisiaj w dziecięcym sklepie "Mieszko". Znacie?
Kupiłam Radkowi dwa niekapki za 35zł.
Takie same jak te:

mamy taki właśnie i Szymuś lubi z niego pić,innych nie używamy

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień doberek.

Moje dziecię obudziło mnie dziś koło północy (tak, tak, ja już o tej porze śpi ) bo próbowało przedostać się przez szczebelki do mamusinego łóżka.
Podejrzewam, że i tak znaczną część tych akrobacji przespałam, bo jak otworzyłam czy Domek był całkowicie wybudzony
Usypianie go trwało godzinę, bo syn chciał spać z mamą, a mama sama. Zdeterminowana wstawałam, przytulałam, głaskałam i odchodziłam.
Zdeterminowany Dominik zamykał oczy, otwierał, przekręcał się na brzuch, dopadał szczebelków, podejmował próby przeciśnięcia się
Zabawa przednia.
Padł o 1.
Chyba się nie wyspałam

Lilka

padłam bo sobie to wyobraziłam , wiem,że Tobie pewnie nie do śmiechu ale ja sie ubawiłam

Cytat:

doszły, dziękuję

bardzo fajny art., takie licytowanie się to standard niestety

Cytat:
my tez mamy garnuszek - lub sie nim bawic, ale najbardziej uwielbia pilke
a co do mam i tesciowych - no niestety tak to bywa. Moja tesciowa to przed rodzina chce sie wybic jaka to ona kochana babcia i ile wie o wnuczce, a tu sie okazuje ze ni chu chu. A moja mama - jak to moja mama, jak jej powiesz zostaw nie nos, to nie nosi. Rozklada koc na podlodze i sie z nia bawi. wczoraj mnie tylko wkurzyla, bo obok w bloku mieszka dziewczyna z ktora rodzilam i ona ma synka. I pisze mi sms ze tamten juz chodzi a moja marysia biedna nie. No tak mnie to wkurzylo!!!!!!!! Napisalam jej, ze jak chciala mnie wkurzyc to jej sie udalo i czy uwaza chodzace 9 miesieczne dziecko za cos normalnego, a moja a nienormalnie. Napisala ze nie o to jej chodzilo ale przykro mi bylo
przykre faktycznie ale nie ma co się przejmować

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
pisałam, że ostatnio znowu nam komputer padł, po naprawie za którą daliśmy blisko 300 zł działał 2 tygodnie i znowu grafika padła
kasa w błoto i trzeba kombinować, żeby zdjęcia z dysku odzyskać
dlatego też mało mnie ogólnie, nawet na fb, tyle co z telefonu przeglądam
u nas nic ciekawego, żyjemy jako tako, każdy dzień prawie taki sam
Lena się trochę uspokoiła, choć ma ataki nerwów jak to kobita
stoi już ładnie bez trzymanki, czasem sama się puści i idzie kilka kroków, ale ładnie ląduje na tyłku więc uczy się bezpiecznych upadków
Filip łobuzuje, bawi się fajnie z Leną, coraz mądrzejszy i taki rezolutny
no i chyba tyle
fajne masz te glutki

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W nocy już nie miała, ale od rana znowu. Teraz od południa ma cały czas 37,5 i do tego zrobiła rzadką kupkę. A jak jadła chrupka, to na nim znalazłam kropelki krwi, więc sądzę, że to od zębów. Choć wiem, że mogę się mylić. Innych objawów brak.
Dziękuję, że pytasz

jak dzisiaj Ala się czuje ??

Cytat:

!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
A z moją pracą tragedia. Jednym słowem - idę na wychowawczy Nawet mi się tego opisywać nie chce.
W skrócie jest tak, że nie mogę jednak pracować z domu. WIęc albo wracam od jutra do biura, albo wychowawczy. Więc teraz wybiorę cały urlop, starczy mi go do 22 czerwca chyba, a potem składam wniosek. Zaproponowali mi, żebym będąc na wychowawczym pracowała na umowę o dzieło za te same pieniądze. Pewnie się zgodzę.

a ja zazdroszczę możliwości zarabiania podczas wychowawczego , dla nas taka opcja to byłoby rozwiązanie wszystkich problemów finansowych.

Cytat:
Dziekuje.
brumku zawsze to jakas alternatywa. Najwazniejsze zebys i ty i Tymek byli zadowoleni.

A mnie wlasnie tata wkurzyl. Pisze mi sms ze mialam jechac do mojej chrzestnej bo jej corka ze swoja corka jutro wylatuja do stanow. Zawsze ja mam byc czasowa, ja mam jezdzic itd. napisalam ze jak ja zapraszam nie ma komu przyjechac, maja samochod i mogla ona mnie odwiedzic, ja mam male dziecko, ale ja mam sie wszedzie stawiac, bo komus sie nie chce przyjechac. (widzialam sie z nia 1,5 tyg temu i owszem powiedzialam ze postaram sie wpasc, ale moj ojciec to mysli, ze ja to mam wiecznie latac za rodzina). wkurza mnie u niego to, ze on chce zebym wiecznie stawiala sie wtedy kiedy jemu sie zachce, a ja czasem mam ochote poprostu polezec i nic nie robic, ale nie bo ja mam samochod i ja jestem czasowa. Dzis tak samo, jak sie pytalam czy zawiezc go na tomograf, to nie pojedzie. A pozniej mam przyjechac, a akurat Marysia usnela na popoludniowa drzemke i spala 3 h. A ja czulam sie fatalnie, glowe mi rozsadzalo i on tego nie rozumie. Ponadto TZ wzial sobie fuche do domu, jak ja bylam, wiec i tak nie mialam jak sie wyrwac. ehhhhhhhhhhhhhhhh a teraz sie pewnie obrazil bo nie odp. A mam w nosie, nie bede wiecznie zyla pod czyjes dyktando.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

DaKaro moze zgadamy sie ze scio na wspolny spacer z maluchami? ty mieszkasz w kielcach czy w mielcu?
kurcze czemu najbliżsi takie numery robią przecież wie ,że masz małe dziecko i tak o sobie z domu nie wyjdziesz .

hej mamuśki,
mały zalicza drzemkę bo wstał jak prawie zawsze o 7 , ale nie narzekam bo śpi całe noce już chyba z 4 miesiąc .

Shira daleko do siebie nie mamy, jakieś 80 km więc korepetycje jak najbardziej aktualne

i oczywiście zapomniałam co miałam napisać

dziś już słonecznie , choć chłodno ale na spacerek po południu wyruszymy

no to w nagrodę mój łobuz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (91,6 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-05-08 o 09:14
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:17   #4813
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Na wstępie powiem tyle, że mój bobas wstaje o 4.30 od kilku dni . Nie wiem, czy da się go jako przestawić, pózniejsze zasnięcie wieczorem nic nie daje.
Tym sposobem, czuję się jakby był już środek dnia. Jeszcze pogoda taka du.pna.

aniu przyjemnych ( a czy zakupy mogą być w ogóle nieprzyjemne?) zakupów!!!
kurcze może być problem, bo tak jak piszesz późniejsze kładzenie spać nic nie da, nasz miał podobny etap, budził się o 6 i chwilę to trwało, ale sam sobie przestawił potem i wstaje o 7

a co do zakupów to uwierz mi ,że mogą być nieprzyjemne jak wchodzić do sklepu , widzisz mnóstwo super ciuchów i w żaden się nie mieścisz ...

Lilka sto lat glutku
Stary 2012-05-08, 09:27   #4814
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

QUOTE=patik87;33946851]

Shira to Cię syn wywiezie na łyżce teraz ( żartowałam)

[/QUOTE]

jak tak dalej będzie i nie da mi pospać to tak się to skończy
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ale sprzęt super prezent !!

Cytat:
Shira
kopara Żbikowa też śiwetna, taka męska

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pojechałam do nich tylko na chwilę bo cały dzionek spędziliśmy u moich rodziców, a ona w pół godziny potrafiła mi podnieść ciśnienie.
W dużym skrócie: moja teściowa "targowała się" ze swoją kuzynką, czyj wnuczek jest lepszy, który więcej potrafi itp. Na koniec stwierdziła, że Dominik to jednak nie jest dobry bo nie potrafi sam się bawić przez półtorej godziny
W k u r z y ł a m się strasznie. Powiedziałam, że nie ma niedobrych dzieci, a Dominik jest najlepszy i wyszłam.
Na koniec teściowa chciała go wziąć na ręcę, ale Dominik się od niej odwrócił Widać, że jej się głupio zrobiło przed rodziną, że wnusio do niej rąk nie wyciąga. Później już jak wszyscy pojechali to gadała do niego, że się nie popisał, że jak on tak mógł. No głupia baba
normalnie brak słów...

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
to jaki Ty chcesz?
no mam kilka opcji ale cukiernie tylko ze swoich katalogów

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Shira koparka przednia A jaki tort żbikowi wymyśliłaś?
a tort może tygrysek albo kłapouchy, ale nie wiem jak to się skończy

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
w ogóle przed chwilą uświadomiłam sobie, że Lena kończy dziś 10 miesięcy

Cytat:

Cytat:
Takie same jak te:
my mamy ten sam Żbik go bardzo lubi odchodzimy od smoczkowego niekapka na rzecz właśnie kubeczka

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

shirko kochana jesteś, ale pokombinuje z tą spódnicą, mam taką jedna bluzkę mgiełkę ( upolowałam w lumpku ) i może tak? a Twojej suknienki szkoda by psuć, ja to jestem patyczak straszny i pewnie trzeba by milion poprawek żeby cokolwiek dopasować do moich kości Ale dziękuję!
ok nie ma sprawy

nie no nie zacytowało mi połowy idę rosół robić Żbikowi
Stary 2012-05-08, 09:34   #4815
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

laski w Biedrze beda wozki po 169zł
Stary 2012-05-08, 09:35   #4816
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski w Biedrze beda wozki po 169zł
widziałam , ale zastanawiam się czy ten wózek przeżyłby jeden spacer po moich chodnikach z ponad 11kg dzieckiem bo na minimalny komfort jazdy to chyba nawet nie ma co liczyc
Stary 2012-05-08, 09:46   #4817
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
widziałam , ale zastanawiam się czy ten wózek przeżyłby jeden spacer po moich chodnikach z ponad 11kg dzieckiem bo na minimalny komfort jazdy to chyba nawet nie ma co liczyc
faktycznie chodniki to u Nas sa bombowe
Stary 2012-05-08, 09:57   #4818
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
faktycznie chodniki to u Nas sa bombowe
raczej po wybuchu bomb

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:23   #4819
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
no to w nagrodę mój łobuz

Uwielbiam takie nagrody

Cytat:
a co do zakupów to uwierz mi ,że mogą być nieprzyjemne jak wchodzić do sklepu , widzisz mnóstwo super ciuchów i w żaden się nie mieścisz ...
prawda?
Mam tak samo. Czasem nabiorę całe naręcze betów, a i tak nic nie pasuje
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:27   #4820
adrji
Raczkowanie

Hey przywitam się
ktoś nas jeszcze pamięta
powróciliśmy z działki po długim w sumie nie weekendzie a tygodniu

nie dam rady nadrobic wszystkiego przejrzalam mam nadzieje, że wszystko dobrze na naszym wątku

dzieciaczki śliczne, nie da się przejść obojętnie obok żadnego zdjecia uwielbiam je

pochłoneło mnie beztroskie życie na wsi już się nie mogę doczekac kolejnego pobytu i wiecie co, stwierdziłam ze da się nawet żyć bez internetu teskniłam tylko za wami!!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:32   #4821
Lili 83
Zakorzenienie

Iustyna Ty kiedyś pisałaś, że używasz płynu micelarnego prawda?
Jakiej firmy? To są głównie płyny do demakijażu?
Ja kupiłam ten:
http://www.google.pl/imgres?q=p%C5%8...72&tx=28&ty=42
Stary 2012-05-08, 10:34   #4822
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam takie nagrody

prawda?
Mam tak samo. Czasem nabiorę całe naręcze betów, a i tak nic nie pasuje

oj tak , znam to dokładnie, mój mózg jeszcze nie zakodował chyba wiekszego rozmiaru i jak patrze na ciuchy to wydają mi się duże i że będą dobre a jak je zaczynam ubierać to się okazuje że nie ma na to szans
Stary 2012-05-08, 10:45   #4823
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja kupiłam ten:
ją używam aktualnie płynu micelarnego Yves Rocher z ekstraktem z 3 herbat czy jakoś tak, dostałam go za 1gr przy zakupach w sklepie Yves rocher z taka ulotka co do domu przysyłają, nawet fajny jest ale w cenie regularnej drogi po ponad 20zł

tak sluzy do demakijazu ale ją używam go po życiu twarzy mleczkiem do demakijazu bo fajnie zbiera pozostałości kosmetyków lepiej niż tonik, poszperaj w KWC Lili który ma dobre opinię,

podobno jakiś nowy z ziaji jest oliwkowy chyba płyn micelarny i niedrogie ale czy dobry to nie wiem,

wracam już z Rze, praca oddana, ufff....

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-08 o 14:57
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:51   #4824
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

wracam już z Rze, praca oddana, ufff....
no i z głowy , teraz tylko obrona

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-08, 10:55   #4825
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Z zegarkiem w d... Radek budzi się od kilku dni o równej 6:15.
Ale nie narzekam, cudowna pora w porównaniu do 4:30 czy 5:30

Kajool Ty rozrabiasz Szymkowi kaszkę "zdrowy brzuszek" na wodzie?
teraz juz z mlekiem, wczesniej na wodzie
Cytat:
Ja kupiłam ten:
ja uzywam róznych, teraz daxa

marzenko pw z numerem dotarł?? umawiamy sie jakos??
Stary 2012-05-08, 10:57   #4826
iustyna1
Wtajemniczenie

Używałam z Ziaji Płyn micelarny Sopot Spa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...micelarny.html i wydawał mi się dobry, do czasu aż kupiłam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...sibio-h2o.html. Droższy ale rewelacyjny! Sama poczytaj recenzje.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:57   #4827
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
o, dokładnie tak dobrze że ja buty kupowałam, to się nie musiałam dołować

Stary 2012-05-08, 11:00   #4828
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ale mam nadrabiania... Mało mnie ostatnio, bo robimy sobie mały remont ( malowanie itp. )

Brumku
za udane chrzciny, a teściowa
Beatko za pracę magisterską
Lili wózek bardzo fajny Ja polecam wózek Maxi Cosi Loola ( uwielbiam go ), a fotelika nie polecę, bo jeszcze nie mamy.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 11:05   #4829
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
ze nie zakodował chyba wiekszego rozmiaru i jak patrze na ciuchy to wydają mi się duże i że będą dobre a jak je zaczynam ubierać to się okazuje że nie ma na to szans
Podpisuję się pod tym dwoma rękami

Dzięki za odpowiedzi odnośnie wózków, fotelików i płynu micelarnego
o i kaszki "zdrowy brzuszek"
Stary 2012-05-08, 11:26   #4830
Kolina
Zadomowienie

czesc

Lilianko - z okazji 10-tej miesięcznicy

miłego dnia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości