W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 20:12   #4771
alibany
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wózek mam taki i jestem BARDZO ZADOWOLONA. http://allegro.pl/wozek-magic-espiro...302659144.html

Aaa i pisałam do Bartessy, ale ma wyłączony telefon, albo mam zły numer.

A jak Ala? Jeszcze gorączkuje??
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:15   #4772
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

dla dużej Lenki

co więcej u Was? wpadaj częściej, nie tylko na FB
pisałam, że ostatnio znowu nam komputer padł, po naprawie za którą daliśmy blisko 300 zł działał 2 tygodnie i znowu grafika padła
kasa w błoto i trzeba kombinować, żeby zdjęcia z dysku odzyskać
dlatego też mało mnie ogólnie, nawet na fb, tyle co z telefonu przeglądam
u nas nic ciekawego, żyjemy jako tako, każdy dzień prawie taki sam
Lena się trochę uspokoiła, choć ma ataki nerwów jak to kobita
stoi już ładnie bez trzymanki, czasem sama się puści i idzie kilka kroków, ale ładnie ląduje na tyłku więc uczy się bezpiecznych upadków
Filip łobuzuje, bawi się fajnie z Leną, coraz mądrzejszy i taki rezolutny
no i chyba tyle

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:21   #4773
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A jak Ala? Jeszcze gorączkuje??
W nocy już nie miała, ale od rana znowu. Teraz od południa ma cały czas 37,5 i do tego zrobiła rzadką kupkę. A jak jadła chrupka, to na nim znalazłam kropelki krwi, więc sądzę, że to od zębów. Choć wiem, że mogę się mylić. Innych objawów brak.
Dziękuję, że pytasz
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:42   #4774
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

oficjalnie chwale sie "mamy 1 zabka"

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:55   #4775
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka dla Wiki mam nadzieję że szybko jej przeejdzie.
kiedy dokładnie macie jechać na urlop? na tydz czy dwa?
Dziekuje
A lecimy 3 czerwca. Wiki do tego czasu na pewno wydobrzeje (juz teraz nie widac, ze chora), ale boje sie, ze pozostala dwojka cos podlapie.
Ostatnim razem na 10 dni przed wylotem Wiki przywlokla ospe i nie wiedzielismy czy leciec, czy rezygnowac. Polecielismy i Zuzke wysypalo w polowie wczasow

Cytat:
AgaG....zdrówka dla Wiki, oby do Waszego wyjazdu się wyleczyła i oczywiście, żeby nie przeszło na pozostałą dwójkę!!! Nie wiem czemu, ale ja ciągle myślę, że Ty jesteś z UK tak jak Stronczek czy Agni, Madziulka Zawsze jak piszesz coś o Krakowie to oświeca mnie, że Ty przecież z Pl
Dziekuje
A to pewnie przez moj nick. Bylam na wyspie jak sie logowalam, stad Guernsey.

i reszcie takze dziekuje za zyczenia zdrowia...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 20:58   #4776
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:20   #4777
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Czyli wyjazd bardzo udany
A teściowa nie strzelała fochów, że ośmieliliście się wyjechać?

2. A też niedawno, jak zaczęliśmy Tymkowi rozszerzać dietę, zadzwonili,k że "oni sobie życzą", żebym przyszła do nich z Tymkiem i go tam nakarmiła, bo chcę zobaczyć, jak on je. Mówię, że on takie rzeczy jada wcześniej , nie wieczorami, a tylko tak się z nimi spotykamy. No to go przetrzymaj raz, bo my CHCEMY.Normalnie ,jak małpkę w zoo Oczywiście nie poszłam
1. Udany, ale za krótki Nie zdążyłam się stęsknić za Krakowem
2. To chyba wszystkie babcie tak mają. Popatrzeć jak je ( i przestał jeść), popatrzeć jak się kąpie...

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
I pyt odnośnie internetu: jest tam sieć bezprzewodowa? jest sens brać lapka? jak wezmę i włączę mozillę to mi normalnie będzie chodził? nie znam się...
Jest sieć bezprzewodowa i hasło dla gości, ale jak działa, to nie wiem. Brat elektryk, to raczej działa
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 21:22   #4778
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
W nocy już nie miała, ale od rana znowu. Teraz od południa ma cały czas 37,5 i do tego zrobiła rzadką kupkę. A jak jadła chrupka, to na nim znalazłam kropelki krwi, więc sądzę, że to od zębów. Choć wiem, że mogę się mylić. Innych objawów brak.
Też mi się tak wydaje, wyjdą ząbki i gorączka przejdzie .

Lili http://allegro.pl/espiro-magic-space...310551253.html Taki sam mamy jak Brunetka .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:25   #4779
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie, czy przy zębach może być luźniejszy, żółty stolec? bo biegunka to to raczej nie jest, wczoraj Lila na wieczór zasnąć nie mogła, nie obyło się bez bobodentu.
Może być Dziecko połyka więcej śliny, a poza tym to też stres i nawet dorośli na stres tak reagują. U nas były luźniejsze kupki. Ale obserwuj dalej.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:25   #4780
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Podobnie jak moja teściowa. Za każdym razem kiedy nalega żebym przywiozła wózek, mówi nie tyle co o samej chęci pójścia z wnukiem na spacer co o tym, że obiecała tej i tamtej koleżance, że przyjdzie pokazać, pochwalić się...

2. Moja mama już dawno zrozumiała, ale teściowej do dzisiaj ciężko wytlumaczyć. Zawsze mówi "ooo jeju jeju, babcia go tak mało widzi to musi go troche ponosić".
Mamy z mężem taki układ, że on zwraca uwagę swoim rodzicom a ja swoim.
1. No to dokładnie to samo
2. Moja mama też zrozumiała, bo jej powiedziałam wprost i wytłumaczyłam o co mi chodzi. Teściowej nie mam odwagi. A tekst mówi dokładnie taki sam!
U nas też tak jest, że zwracamy "swoim" uwagę. Już dawno się tak umówiliśmy. Tylko wczoraj mój szanowny małżonek zapomniała trochę że ma syna Tak się pogrążył w rozmowie z dawno niewidzianymi kuzynami, że cały dzień nie było z nim kontaktu Raz mu nawet kazałam wziąć Tymka, żebym nie musiała ja jej po raz kolejny go wyrywać, a trzeba go było nakarmić. To powiedział ze weźmie i ... zapomniał Potem jak mu opowiadałam, że teściwoa go stawaiał na nóżki, to się wściekł i mówi, że jakby widział, to by ją ochrzanił. Ale trudno żeby widział, jak na nic nie zwracał uwagi

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
żartujesz? co ona sobie wyobraża?
Przy tych wszystkich historiach to aż dochodzę do wniosku że nie mam tak źle...choć i tak mnie wkurza. Nie oduczyłam jej jeszcze takiego "ciuciu" do dziecka więc słyszę "o lany, a cio to" itp więc mnie gotuje. No i ciekawskość. Przyjechali w sobotę, weszli do pokoju u rodziców a ja wychodziłam po TŻa przed dom. Wracam, i słyszę "a, ja myślałam że wy na górze jesteście".. więc kontrola u nas była. Myślała...a widziała że wychodzimy.....
On sobie wyobraża, bo to akurat teść mówił Ja też źle nie mam, bo nie jesteśmy z nimi blisko i widujemy się dość rzadko. Poza tym mnie bardzo lubią. Ale na co dzień to bym zwariowała i coś czuję, że wzajemna sympatia by była dużo mniejsze, jeśli by się w ogóle nie skończyła

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
hej byłam w tej klinice, co się okazało zabieg bedę miała prawdopodobnie jutro, bo to bite godzinę robić tego zeba, bo to juz zabieg chirurgiczny, ale fajna klinika, zrobili rtg, i co sie okazało, że mam 3 ósemki do usunięcia chirurgicznego , żadnej nie widać, tak się cholery pochowały, boję się bo tak to już bym miała dzisiaj jedną z głowy, tak,że jutro dam Wam jeszcze znac czy będe miała jutro czy nie, bo wcisneła mnie w kolejkę ale okaże się ( bo przede mna tez sa 2 ósemki) ile to stomatolog zajmie,
ale i tak jestem lekka jak piórko bo z tego strachu z ubikacji nie wychodziłam

A kciuki w takim razie zaciskam dalej

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ad.1. ja to zrozumiałam Brumeczku w taki sam sposób tylko ,że ja właśnie dlatego ,że ktoś postępuje tak "egoistycznie" zabrałbym dziecko , ale mnie nie zależy czy mnie ktoś za to znielubi a z tym oddawaniem na siłę to strasznie nie fajna sprawa, w końcu głód Tymcia był najważniejszy- ważniejszy od jej widzi mi się

ad.2. no i znowu mój skrót myślowy ja też wiem ,skąd bierze się ta potrzeba bo sama nad nią ledwo panuję tylko właśnie babcie pojadą a zostają rodzice z noszonym dzieckiem chodziło mi o podejście ,że najlepiej przez noszenie zająć sie wnukiem czy nadrobić czas a wg mnie lepiej (tym bardziej że np Szymuś tak woli ) pobawić sie z dzieckiem na podłodze , powygłupiac się itd.
Ja wiem, że się rozumiemy

Ja mam niestety taką beznadziejną cechę, już od dzieciństwa, że obsesyjnie zalezy mi, żeby mnie wszyscy lubili i jak ognia boję się komuś podpaść czy urazić. Bo od razu wydaje mi się, że to koniec wszystkiego. Jakoś przez tyle lat ciężko mi zrozumieć (choć nie - umysłowo ro rozumiem, ale emocjonalnie nie potrafię ), że nawet jak komuś powiem coś, co mu się nie spodoba, to może i się wścieknie, ale niekoniecznie mnie znielubi na zawsze

A ta druga rzecz to chyba połączenie egoizmu + traktowania dziecko jak zabawkę, a przynajmniej człowieka mniej ważnego + lenistwa. Bo najłatwiej wziąć na ręce i bujać aż uśnie, a zabawy, rozmowy itp. to już więcej wsyiłku wymagają.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
pisałam, że ostatnio znowu nam komputer padł, po naprawie za którą daliśmy blisko 300 zł działał 2 tygodnie i znowu grafika padła
A nie możecie zareklamować tamtej naprawy?

Cytat:
Jak fajnie

A z moją pracą tragedia. Jednym słowem - idę na wychowawczy Nawet mi się tego opisywać nie chce.
W skrócie jest tak, że nie mogę jednak pracować z domu. WIęc albo wracam od jutra do biura, albo wychowawczy. Więc teraz wybiorę cały urlop, starczy mi go do 22 czerwca chyba, a potem składam wniosek. Zaproponowali mi, żebym będąc na wychowawczym pracowała na umowę o dzieło za te same pieniądze. Pewnie się zgodzę.
Stary 2012-05-07, 21:32   #4781
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
2.Skrobia kukurydziana to mąka kukurydziana - ta sama którą używasz do klusek śląskich
do klusek slaskich daje sie skrobie/make ziemniaczana :P
Ale do pavlovej tez mozna ziemniaczana

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

Kajool jak tam w poznaniu??

Marina ależ Ty masz kości policzkowe
Jakos leci ale dostalam @ i nie jest za ciekawie. Nie pamietam co to znaczy.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Telik, Isiaok ten nasz ślub, to miało właśnie być małe przyjęcie na ogrodzie. Takie na 20-25 osób. Tylko, że kredyt musimy wziąć na inny cel a ślub miał być przy okazji nadmiaru ( ) gotówki. U nas cała kasa poszła w dom i nawet nie mamy z czego odłożyć. To trochę zawiła sytuacja, nie do pisania na ogólnym .

Kiedyś, dawno pisałam, że coś się stało i mamy problemy finansowe - to się nie zmieniło. Może się kwota zmieni na mniejszą . Do tego moi rodzice i jeden z braci nie mogą przylecieć. Do duszy to wszystko .
justyna na pocieszenie u nas mial byc koscielny ale pana mlodego brak.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
co to u diabła kostka drobiowa

http://www.gerber.pl/produkty/obiadk...uctid/352.aspx

Skład:
Woda, ryż ugotowany 19,6%, kostki drobiowe (mięso z kury 8,4%, woda, semolina ryżowa, sól) 11%
mnie kostki kojarza sie jednoznacznie

Cytat:
gratuluje!!!

Cytat:

A z moją pracą tragedia. Jednym słowem - idę na wychowawczy Nawet mi się tego opisywać nie chce.
W skrócie jest tak, że nie mogę jednak pracować z domu. WIęc albo wracam od jutra do biura, albo wychowawczy. Więc teraz wybiorę cały urlop, starczy mi go do 22 czerwca chyba, a potem składam wniosek. Zaproponowali mi, żebym będąc na wychowawczym pracowała na umowę o dzieło za te same pieniądze. Pewnie się zgodzę.
wspolczuje cyrkow z praca
Stary 2012-05-07, 21:40   #4782
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dziekuje.
brumku zawsze to jakas alternatywa. Najwazniejsze zebys i ty i Tymek byli zadowoleni.

A mnie wlasnie tata wkurzyl. Pisze mi sms ze mialam jechac do mojej chrzestnej bo jej corka ze swoja corka jutro wylatuja do stanow. Zawsze ja mam byc czasowa, ja mam jezdzic itd. napisalam ze jak ja zapraszam nie ma komu przyjechac, maja samochod i mogla ona mnie odwiedzic, ja mam male dziecko, ale ja mam sie wszedzie stawiac, bo komus sie nie chce przyjechac. (widzialam sie z nia 1,5 tyg temu i owszem powiedzialam ze postaram sie wpasc, ale moj ojciec to mysli, ze ja to mam wiecznie latac za rodzina). wkurza mnie u niego to, ze on chce zebym wiecznie stawiala sie wtedy kiedy jemu sie zachce, a ja czasem mam ochote poprostu polezec i nic nie robic, ale nie bo ja mam samochod i ja jestem czasowa. Dzis tak samo, jak sie pytalam czy zawiezc go na tomograf, to nie pojedzie. A pozniej mam przyjechac, a akurat Marysia usnela na popoludniowa drzemke i spala 3 h. A ja czulam sie fatalnie, glowe mi rozsadzalo i on tego nie rozumie. Ponadto TZ wzial sobie fuche do domu, jak ja bylam, wiec i tak nie mialam jak sie wyrwac. ehhhhhhhhhhhhhhhh a teraz sie pewnie obrazil bo nie odp. A mam w nosie, nie bede wiecznie zyla pod czyjes dyktando.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

DaKaro moze zgadamy sie ze scio na wspolny spacer z maluchami? ty mieszkasz w kielcach czy w mielcu?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 22:11   #4783
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
bylam w zlobku nie ma listy. Wiec czekam az wywiesza.
kciuki trzymam żeby Was przyjęli
Cytat:
co to u diabła kostka drobiowa

http://www.gerber.pl/produkty/obiadk...uctid/352.aspx

Skład:
Woda, ryż ugotowany 19,6%, kostki drobiowe (mięso z kury 8,4%, woda, semolina ryżowa, sól) 11%
nie mam pojecia co to

Cytat:
Zacytowało Ci jakoby mamad o tym pisała,a to ja
A to może tak być przy tabsach? Skutek uboczny- łakomstwo?
Ja już pożarłam te dwa pączki, otworzyłam bombonierkę wiśniową z likierkiem, ale jeszcze ta beza ze śmietaną nie daje mi spokoju I tak od wczoraj!!!!!
nie mam pojęcia czemu mi Mamad zacytowało zamiast Ciebie

bo mówi się że po tabsach się tyje - bzdura - nie po tabsach się tyje tylko na tabletkach może być problem z łaknieniem i ma się większy apetyt i czasem zatrzymanie wody w organizmie - a jak się więcej je - zwłaszcza jak apetyt na słodycze rośnie - to nie ma siły żeby nie utyć
dobrze że nic słodkiego nie mam w domu

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Lili mam taki ( spacerówka) jest ok - http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ea...323233270.html

fotelik nie pomogę, bo po sąsiadce. nawet nie wiem jaka firma.
fajny wózek

Cytat:
u nas nic ciekawego, żyjemy jako tako, każdy dzień prawie taki sam
stoi już ładnie bez trzymanki, czasem sama się puści i idzie kilka kroków, ale ładnie ląduje na tyłku więc uczy się bezpiecznych upadków
no i chyba tyle
może zareklamuj naprawę, przecież daje się gwarancje na usługi też, zwłaszcza komputerowe - 3 stówy piechotą nie chodzi.

zdolna Lenka - i jaka odważna

Cytat:
Dziękuję, że pytasz
z pewnością ząbki skoro na chrupku była krew.. biedna Ala..

Cytat:
ale wiadomość

Cytat:
czyli jednak wychowujesz - to może przy okazji wychowawczego będzie rodzeństwo dla Tymka?
szkoda czas na wychowawczym marnować

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

aaaa definitywnie skończyłąm pisać, prac wydrukowana - wyszło mi 94 strony plus kilka stron aneksu z wzorem ankiet mam dość - już mi pisanie magistergi bokami wychodzi..

Julka śpi a cały zlew naczyń czeka na umycie...

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 22:12   #4784
zanka205
Zakorzenienie

nie da się zareklamować bo to znajomy robił, części z innego kompa dał, bo chyba karta graficzna zintegrowana więc całą płytę główną przełożył

no trudno
mamy nowy laptop, Toschiba, na raty, ale gwarancja jest i pochodzi jak HP ze 4 lata

Lena jeździ już w foteliku po Filipie, coneco zenith, jestem zadowolona z niego, służy nam już ze 2 lata, tylko wiadomo montaż nie jest najłatwiejszy
młody ma fotelik Graco i w nim zapina się dziecko normalnie pasami od auta, rewelacja, moment przeklada się fotelik z auta do auta, zapina dziecko i już
a te foteliki ze swoimi pasami jednak ciężej zamocować, ja jakoś cierpliwości nie mam
Lena nie waży jeszcze 9 kg, ale musi już w większym foteliku śmigać bo maxi cosi sprzedał się z wózkiem

ludzie byli zadowoleni z wózka, komentarz dostałam, cieszę się, a łezka mi się w oku zakręciła jak wkładali buzza do bagażnika... taka głupia jestem, że do wózka się przywiązałam ehhh

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2012-05-07 o 22:16
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 22:17   #4785
meszsares
Zadomowienie

DOSTALAM DZIS @
pierwszy od 17.11.2010...

a tak intensywnie jeszcze karmie UU...

Cytat:
Meszsares ! Tęskniłam
Ślub - nasz odwołany z powodów finansowych (nie dostaliśmy kredytu...). Może za rok.
oj jak milo mi sie zrobilo...
i jednoczesnie przykro z powodu Waszych problemow finansowych i odwolanych planow slubnych.. a moze poprostu tzw cichy slub polaczony z chrzcinami? to jest tylko zlozenie przysiegi i podpisanie papierow w kosciele.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

No i jest zguba. Brawa dla coraz bardziej mobilnej Blanki i powodzenia na kursie. (za pierwszym razem przeczytałam konkurs i już myślałam, że na szybko będziesz chwasty wyrywać i kwiatki sadzić )

zobaczymy czego sie jutro dowiem o sadzeniu kwiatkow..

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
no to tylko pogratulować nowych umiejętnosci
dziekujemy! Blaneczka stala sie tez bardziej rozumna - patrzy tak madrze, rozumie polecenia "wez" i "daj", "zrob papa", smieje sie i gada do Klary jak cos od niej chce - kochana moja

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
meszsares dawno Cię nie było

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
widze że kolejna dziełkowiczka gratuluje!!!

ja mam 450m2 - i planuje zlikwidowac grzadki na rzecz trawy a najladniejszy to mam "lesny zakatek" - wielkie sosny i swierki

Cytat:
Meszsares działkowiczu

ja poprostu tetryczeje

AgaG. - moja Klara miala dwa razy szkarlatyne w ciagu 3 miesiecy.. Trwa to paskudztwo ok. 10 dni, przynajmniej na tyle dostawalismy antybiotyk i 2 tyg po skonczeniu antybiotykoterapii trzeba wykonac badania. Zdrowka Twojej ksiezniczce zycze
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 22:20   #4786
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jednak wychowujesz - to może przy okazji wychowawczego będzie rodzeństwo dla Tymka?
szkoda czas na wychowawczym marnować
A pewnie że będzie Miało być nawet pracując, więc nic się w tej kwestii nie zmieni

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
DOSTALAM DZIS @
pierwszy od 17.11.2010...

a tak intensywnie jeszcze karmie UU...
To gratuluję
U mnie jeszcze cisza
Stary 2012-05-07, 22:22   #4787
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 22:23   #4788
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
DaKaro moze zgadamy sie ze scio na wspolny spacer z maluchami? ty mieszkasz w kielcach czy w mielcu?
Teraz już praktycznie cały czas jestem w Mielcu, tylko na zjazdach jestem u rodziców .

Śmiać mi się chce, bo teście pojechali do TŻta brata na tydzień, czyli na piętrze siedzimy sami, z tym, że u góry mieszka drugi brat TŻta z rodziną. Przychodzi co chwilę, a to po mąkę (teraz gotuje ), a to sprawdzić, czy na TV w kuchni odbiera InfoKielce, cały czas coś. O co kaman? Nie czaję. Praktycznie z nami nie rozmawiają, bratowa mija się ze mną na schodach i "cześć" nie potrafi powiedzieć, dziwny egzemplarz. Może boją się, że imprezę organizujemy, albo chatę podpalimy ?

Meszsares i co, bolesna @? Widzisz jakąś różnicę? Ja nadal nie mam, od 11.11.2010 i bardzo mi z tym dobrze .

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2012-05-07 o 22:49 Powód: literówka
Stary 2012-05-07, 22:33   #4789
iustyna1
Wtajemniczenie

Meszsares cichy ślub raczej odpada. Mi by pasowało chrzestni jako świadkowie ślubu, my i maluchy. Przysięga, chrzest i do domu. Jak najbardziej.

No ale jak teściów nie zaprosić, szwagra? Przecież by się na śmierć obrazili. A jak ich, to moich braci i rodziców. Chrzestnych naszych też by wypadało. Zaprosić ich na przysięgę i bez poczęstunku? No przecież teściowie by nie przeżyli... No jak to tak? Znając życie, to teściowa by się wtedy uparła, że ona przygotuje, żeby wstydu nie było (coś jak Stronczka teściowa i obiad na chrzciny).

A ja bym chciała, żeby wszyscy byli w miarę zadowoleni i się nie obrażali..

Mi cały czas chodzi o malutką uroczystość, taką bez wesela i poprawin. Udekorowac ogród, zaprosić najbliższą rodzinę (dziadkowie, rodzice, rodzeństwo, chrzestni) i nikogo więcej. Ale aktualnie nawet na taką nie mamy. Wszystko poszło w dom. Ja nie chcę wystawnego ślubu i wesela. Skromne przyjęcie i minimalna ilość gości mi odpowiada. Tylko teraz nawet taka odpada .

Wiecie co, ja wiem, że weźmiemy ten ślub i nie jest mi żal, że nie udało się teraz. Nie teraz, to za rok. Bardziej o chrzciny mi chodzi (dziadków i naszych rodziców).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-05-07 o 22:36
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 22:35   #4790
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
nie da się zareklamować bo to znajomy robił, części z innego kompa dał, bo chyba karta graficzna zintegrowana więc całą płytę główną przełożył

no trudno
mamy nowy laptop, Toschiba, na raty, ale gwarancja jest i pochodzi jak HP ze 4 lata

ludzie byli zadowoleni z wózka, komentarz dostałam, cieszę się, a łezka mi się w oku zakręciła jak wkładali buzza do bagażnika... taka głupia jestem, że do wózka się przywiązałam ehhh
mój laptop Asus służy mi dzielnie juz 5 lat - jak szłam na studia to sobie kupiłam go za moje pierwsze ciężko uharowane pieniądze ze stażu po szkole średniej. Ale już czuję że z rok góra pochodzi i o nowy trzebba będzie się postarać.

ja też sentymentalna jestem i się do rzeczy przywiązuję...

Stary 2012-05-07, 22:38   #4791
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

melduję się że żyję ale kompletnie nie mam czasu na pisanie i nawet nadrobienie.
Cały weekend byłam sama z dzieciakami (tż pracował na weselu i poprawinach), nie nocował w domu bo mu się nie opłacało wracać..

I jak na złość Lilka zaczęła gorączkować od piątku w nocy... dziś byłam z nią u lekarza i osłuchowo czysto.
Obstawiam trzydniówkę, gorączka trwa już 3 dobę, czekam z utęsknieniem na wysypkę

Dziś zaczęłam swoje pierwsze zlecenie i już nawet nie mam siły poczytać dokładnie co u Was... przepraszam że tak tylko o sobie...

widziałam tylko że Tymek wczoraj się ochrzcił czekam na fotki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 22:44   #4792
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

ja poprostu tetryczeje

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Nie czaję. Praktycznie z nami nie rozmawiają, bratowa mija się ze mną na schodach i "cześć" nie potrafi powiedzieć, dziwny egzemplarz. Może boją się, że imprezę organizujemy, ale chatę podpalimy ?
.
dziwni ludzie...
Cytat:
Wiecie co, ja wiem, że weźmiemy ten ślub i nie jest mi żal, że nie udało się teraz. Nie teraz, to za rok. Bardziej o chrzciny mi chodzi (dziadków i naszych rodziców).

Stary 2012-05-07, 22:47   #4793
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
mój laptop Asus służy mi dzielnie juz 5 lat - jak szłam na studia to sobie kupiłam go za moje pierwsze ciężko uharowane pieniądze ze stażu po szkole średniej. Ale już czuję że z rok góra pochodzi i o nowy trzebba będzie się postarać.

ja też sentymentalna jestem i się do rzeczy przywiązuję...
Ja tez mialam Asusa ( w sumie nadal go mam od ponad 4 lat). Dziala bez zarzutu, system mial robiony dwa razy, obudowa tylko ucierpiala. Peklo po bokach. Teraz mamy nowego samsunga, stoi sobie w salonie, a asus w kuchni urzeduje. W zleznosci gdzie akurat jestem tego uzywam
Stary 2012-05-07, 22:53   #4794
Lili 83
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za linki

Na wózek to się zdecydujemy chyba ten:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-fl...315757640.html
tylko kolor zielony. Co myślicie?
Ten Brunetki i DeKro mi się podoba ale cena jak dla nas to
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 22:54   #4795
DaKaro
Zadomowienie

Kopnijcie mnie w tyłek. Siedzę od 8, bo mam się uczyć na egzamin i nic nie ruszyłam...Zamykam kompa, bo w ogóle nic nie wbiję do makówki.
Dobrej nocki.

Malwinka
Stary 2012-05-07, 23:04   #4796
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za linki

Na wózek to się zdecydujemy chyba ten:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-fl...315757640.html
tylko kolor zielony. Co myślicie?
fajny tez woz, mi sie podoba zielony, bo raczej rozowy dla Radzia nie pasuje
Stary 2012-05-07, 23:17   #4797
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
fajny tez woz, mi sie podoba zielony, bo raczej rozowy dla Radzia nie pasuje

Raczej mu tego nie zrobię i różowego nie kupię

Byliśmy dzisiaj w dziecięcym sklepie "Mieszko". Znacie?
Kupiłam Radkowi dwa niekapki za 35zł.
Takie same jak te:
http://allegro.pl/lovi-kubek-niekape...293244340.html
Bratowa niedawno kupił ten jeden czerwony za 50zł
Mam nadzieję, że R będzie chciał z tego pić
Stary 2012-05-08, 00:02   #4798
marzena_S
Zadomowienie

Bry wieczór !
Czy mi kiedyś zacytuje wszystko co wcześniej zaznaczę?
Telik, wszyscy na tych zdjęciach jesteście . Sexy mama w fajnej kiecce, mały elegancki Jasiu i chrześniak przystojniacha.(no ale to w końcu CyprJan)
Bezpiecznej podróży i udanego wypoczynku!

Marinko, no a Ty sex bomba po prostu. Faceci to chyba o słupy się obijają jak Cię na ulicy mijają, co?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziadkowie zadowoleni. I brat specjalnie z rodziną przyjechał, a drugiego sami odwiedziliśmy (maja tą małą Natalkę). A jeszcze wcześniej u mojego dziadka byliśmy. Wszyscy się cieszą. ja, gdy tam jestem, to nie czuję, że tam nie mieszkam. Patryk był trochę onieśmielony, ale jak się oswoił, to świetnie się bawił - tym bardziej, że tyle nowego do zwiedzania i zabawki inne (dziadki mają takie duże pudło zabawek - ale w końcu przy piatce wnuków trzeba).
A mąż tu niby marudzi, a jak tam jedziemy, to nie wygląda na niezadowolonego. Może dlatego, że on uwielbia mleko prosto od krowy i tam je pije litrami? I na pewno lepiej się tam śpi, chłodniejsze noce, powietrze takie rześkie, szum rzeki zamiast szumu ulicy... Balismy się korków, bo niby koniec długiego weekendu, a zakopianka pusta prawie była
Twój opis mówi jedno- odpoczęłaś i naładowałaś akumulatory. Super, że wyprawa taka udana.

Cytat:
Mamy z mężem taki układ, że on zwraca uwagę swoim rodzicom a ja swoim.
Mamy ten sam układ- dobrze się sprawdza.
Z Domka przystojny mały chłopiec.

Cytat:
A też niedawno, jak zaczęliśmy Tymkowi rozszerzać dietę, zadzwonili,k że "oni sobie życzą", żebym przyszła do nich z Tymkiem i go tam nakarmiła, bo chcę zobaczyć, jak on je. Mówię, że on takie rzeczy jada wcześniej , nie wieczorami, a tylko tak się z nimi spotykamy. No to go przetrzymaj raz, bo my CHCEMY.Normalnie ,jak małpkę w zoo Oczywiście nie poszłam
No niepoważni jacyś.
Stary 2012-05-08, 00:04   #4799
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo Was proszę o linki do fotelików samochodowych i wózków spacerowych jakie macie

Wózek mamy już upatrzony ale fotelik to dla nas czarna magia
Widziałam, że wózek już wybrany. Co do fotelika to my mamy Cybex Pallas 2-fix http://allegro.pl/fotelik-pallas-2-f...305247043.html. W testach bezpieczeństwa w swojej kategrii (9-36 kg) zdobył najwyższą ocenę. W trasie bardzo dobrze się sprawdza, Hania nie protestuje.

Cytat:

wózek: nuna
Osy Ty! I co się nie pochwaliłaś, że dołączyłaś do grona Nunowiczów? Jaki kolor wybraliście?

Cytat:
no i chyba tyle
Super masz dzieciaki.

Cytat:
Gratulacje dla Marysi!:cm ok:

Cytat:
Przykro mi, że nie wyszło tak jak chciałaś. No ale zawsze to jakieś pocieszenie (i kasa), że będziesz miała możliwość pracować z domu na umowę o dzieło.

Cytat:
zobaczymy czego sie jutro dowiem o sadzeniu kwiatkow..
Mam nadzieję, że pochwalisz się nabytą wiedzą.

Uwaga, ogłoszenie parafialne: od czwartu w Biedrze 3-pak body z krótkim rękawem za 20zł.

Hania dzisiaj złapała marudersa i nic się jej nie podobało. Zębów już ma sporo więc chyba nie można na nie zwalać. Mam nadzieję, że to kwestia oswojenia się z powrotem do rzeczywistości (czyt.do miasta) i jutro już wszystko wróci do normy.
Stary 2012-05-08, 07:22   #4800
Lili 83
Zakorzenienie

Z zegarkiem w d... Radek budzi się od kilku dni o równej 6:15.
Ale nie narzekam, cudowna pora w porównaniu do 4:30 czy 5:30

Kajool Ty rozrabiasz Szymkowi kaszkę "zdrowy brzuszek" na wodzie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości