|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
A jak Ala? Jeszcze gorączkuje?? |
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
pisałam, że ostatnio znowu nam komputer padł, po naprawie za którą daliśmy blisko 300 zł działał 2 tygodnie i znowu grafika padła
kasa w błoto i trzeba kombinować, żeby zdjęcia z dysku odzyskać dlatego też mało mnie ogólnie, nawet na fb, tyle co z telefonu przeglądam u nas nic ciekawego, żyjemy jako tako, każdy dzień prawie taki sam Lena się trochę uspokoiła, choć ma ataki nerwów jak to kobita ![]() stoi już ładnie bez trzymanki, czasem sama się puści i idzie kilka kroków, ale ładnie ląduje na tyłku więc uczy się bezpiecznych upadków Filip łobuzuje, bawi się fajnie z Leną, coraz mądrzejszy i taki rezolutny no i chyba tyle
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy już nie miała, ale od rana znowu. Teraz od południa ma cały czas 37,5 i do tego zrobiła rzadką kupkę. A jak jadła chrupka, to na nim znalazłam kropelki krwi, więc sądzę, że to od zębów. Choć wiem, że mogę się mylić. Innych objawów brak.
Dziękuję, że pytasz |
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
oficjalnie chwale sie "mamy 1 zabka"
|
#4775 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A lecimy 3 czerwca. Wiki do tego czasu na pewno wydobrzeje (juz teraz nie widac, ze chora), ale boje sie, ze pozostala dwojka cos podlapie. Ostatnim razem na 10 dni przed wylotem Wiki przywlokla ospe i nie wiedzielismy czy leciec, czy rezygnowac. Polecielismy i Zuzke wysypalo w polowie wczasow Cytat:
A to pewnie przez moj nick. Bylam na wyspie jak sie logowalam, stad Guernsey. i reszcie takze dziekuje za zyczenia zdrowia... |
||
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zdążyłam się stęsknić za Krakowem![]() 2. To chyba wszystkie babcie tak mają. Popatrzeć jak je ( i przestał jeść ), popatrzeć jak się kąpie...---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4778 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
.Lili http://allegro.pl/espiro-magic-space...310551253.html Taki sam mamy jak Brunetka .
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Moja mama też zrozumiała, bo jej powiedziałam wprost i wytłumaczyłam o co mi chodzi. Teściowej nie mam odwagi. A tekst mówi dokładnie taki sam! U nas też tak jest, że zwracamy "swoim" uwagę. Już dawno się tak umówiliśmy. Tylko wczoraj mój szanowny małżonek zapomniała trochę że ma syna Tak się pogrążył w rozmowie z dawno niewidzianymi kuzynami, że cały dzień nie było z nim kontaktu Raz mu nawet kazałam wziąć Tymka, żebym nie musiała ja jej po raz kolejny go wyrywać, a trzeba go było nakarmić. To powiedział ze weźmie i ... zapomniał Potem jak mu opowiadałam, że teściwoa go stawaiał na nóżki, to się wściekł i mówi, że jakby widział, to by ją ochrzanił. Ale trudno żeby widział, jak na nic nie zwracał uwagi ![]() Cytat:
Ja też źle nie mam, bo nie jesteśmy z nimi blisko i widujemy się dość rzadko. Poza tym mnie bardzo lubią. Ale na co dzień to bym zwariowała i coś czuję, że wzajemna sympatia by była dużo mniejsze, jeśli by się w ogóle nie skończyła ![]() Cytat:
![]() A kciuki w takim razie zaciskam dalej ![]() Cytat:
![]() Ja mam niestety taką beznadziejną cechę, już od dzieciństwa, że obsesyjnie zalezy mi, żeby mnie wszyscy lubili i jak ognia boję się komuś podpaść czy urazić. Bo od razu wydaje mi się, że to koniec wszystkiego. Jakoś przez tyle lat ciężko mi zrozumieć (choć nie - umysłowo ro rozumiem, ale emocjonalnie nie potrafię ![]() A ta druga rzecz to chyba połączenie egoizmu + traktowania dziecko jak zabawkę, a przynajmniej człowieka mniej ważnego + lenistwa. Bo najłatwiej wziąć na ręce i bujać aż uśnie, a zabawy, rozmowy itp. to już więcej wsyiłku wymagają. Cytat:
Jak fajnie A z moją pracą tragedia. Jednym słowem - idę na wychowawczy Nawet mi się tego opisywać nie chce. W skrócie jest tak, że nie mogę jednak pracować z domu. WIęc albo wracam od jutra do biura, albo wychowawczy. Więc teraz wybiorę cały urlop, starczy mi go do 22 czerwca chyba, a potem składam wniosek. Zaproponowali mi, żebym będąc na wychowawczym pracowała na umowę o dzieło za te same pieniądze. Pewnie się zgodzę.
|
|
#4781 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale do pavlovej tez mozna ziemniaczana Jakos leci ale dostalam @ i nie jest za ciekawie. Nie pamietam co to znaczy. Cytat:
Cytat:
gratuluje!!! Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje.
brumku zawsze to jakas alternatywa. Najwazniejsze zebys i ty i Tymek byli zadowoleni. ![]() A mnie wlasnie tata wkurzyl. Pisze mi sms ze mialam jechac do mojej chrzestnej bo jej corka ze swoja corka jutro wylatuja do stanow. Zawsze ja mam byc czasowa, ja mam jezdzic itd. napisalam ze jak ja zapraszam nie ma komu przyjechac, maja samochod i mogla ona mnie odwiedzic, ja mam male dziecko, ale ja mam sie wszedzie stawiac, bo komus sie nie chce przyjechac. (widzialam sie z nia 1,5 tyg temu i owszem powiedzialam ze postaram sie wpasc, ale moj ojciec to mysli, ze ja to mam wiecznie latac za rodzina). wkurza mnie u niego to, ze on chce zebym wiecznie stawiala sie wtedy kiedy jemu sie zachce, a ja czasem mam ochote poprostu polezec i nic nie robic, ale nie bo ja mam samochod i ja jestem czasowa. Dzis tak samo, jak sie pytalam czy zawiezc go na tomograf, to nie pojedzie. A pozniej mam przyjechac, a akurat Marysia usnela na popoludniowa drzemke i spala 3 h. A ja czulam sie fatalnie, glowe mi rozsadzalo i on tego nie rozumie. Ponadto TZ wzial sobie fuche do domu, jak ja bylam, wiec i tak nie mialam jak sie wyrwac. ehhhhhhhhhhhhhhhh ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- DaKaro moze zgadamy sie ze scio na wspolny spacer z maluchami? ty mieszkasz w kielcach czy w mielcu?
|
#4783 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
kciuki trzymam żeby Was przyjęli
Cytat:
![]() Cytat:
bo mówi się że po tabsach się tyje - bzdura - nie po tabsach się tyje tylko na tabletkach może być problem z łaknieniem i ma się większy apetyt i czasem zatrzymanie wody w organizmie - a jak się więcej je - zwłaszcza jak apetyt na słodycze rośnie - to nie ma siły żeby nie utyć dobrze że nic słodkiego nie mam w domu ![]() Cytat:
Cytat:
zdolna Lenka - i jaka odważna ![]() Cytat:
![]() ale wiadomość![]() Cytat:
szkoda czas na wychowawczym marnować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- aaaa definitywnie skończyłąm pisać, prac wydrukowana - wyszło mi 94 strony plus kilka stron aneksu z wzorem ankiet mam dość - już mi pisanie magistergi bokami wychodzi..Julka śpi a cały zlew naczyń czeka na umycie...
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
nie da się zareklamować bo to znajomy robił, części z innego kompa dał, bo chyba karta graficzna zintegrowana więc całą płytę główną przełożył
no trudno mamy nowy laptop, Toschiba, na raty, ale gwarancja jest i pochodzi jak HP ze 4 lata Lena jeździ już w foteliku po Filipie, coneco zenith, jestem zadowolona z niego, służy nam już ze 2 lata, tylko wiadomo montaż nie jest najłatwiejszy młody ma fotelik Graco i w nim zapina się dziecko normalnie pasami od auta, rewelacja, moment przeklada się fotelik z auta do auta, zapina dziecko i już a te foteliki ze swoimi pasami jednak ciężej zamocować, ja jakoś cierpliwości nie mam Lena nie waży jeszcze 9 kg, ale musi już w większym foteliku śmigać bo maxi cosi sprzedał się z wózkiem ludzie byli zadowoleni z wózka, komentarz dostałam, cieszę się, a łezka mi się w oku zakręciła jak wkładali buzza do bagażnika... taka głupia jestem, że do wózka się przywiązałam ehhh
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-05-07 o 22:16 |
|
|
|
#4785 | ||
|
Zadomowienie
|
DOSTALAM DZIS @
pierwszy od 17.11.2010... a tak intensywnie jeszcze karmie UU... ![]() Cytat:
i jednoczesnie przykro z powodu Waszych problemow finansowych i odwolanych planow slubnych.. a moze poprostu tzw cichy slub polaczony z chrzcinami? to jest tylko zlozenie przysiegi i podpisanie papierow w kosciele.Cytat:
zobaczymy czego sie jutro dowiem o sadzeniu kwiatkow.. ![]() ![]() ja mam 450m2 - i planuje zlikwidowac grzadki na rzecz trawy a najladniejszy to mam "lesny zakatek" - wielkie sosny i swierkija poprostu tetryczeje ![]() AgaG. - moja Klara miala dwa razy szkarlatyne w ciagu 3 miesiecy.. Trwa to paskudztwo ok. 10 dni, przynajmniej na tyle dostawalismy antybiotyk i 2 tyg po skonczeniu antybiotykoterapii trzeba wykonac badania. Zdrowka Twojej ksiezniczce zycze |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie jeszcze cisza
|
|
#4787 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Śmiać mi się chce, bo teście pojechali do TŻta brata na tydzień, czyli na piętrze siedzimy sami, z tym, że u góry mieszka drugi brat TŻta z rodziną. Przychodzi co chwilę, a to po mąkę (teraz gotuje ), a to sprawdzić, czy na TV w kuchni odbiera InfoKielce, cały czas coś. O co kaman? Nie czaję. Praktycznie z nami nie rozmawiają, bratowa mija się ze mną na schodach i "cześć" nie potrafi powiedzieć, dziwny egzemplarz. Może boją się, że imprezę organizujemy, albo chatę podpalimy Meszsares i co, bolesna @? Widzisz jakąś różnicę? Ja nadal nie mam, od 11.11.2010 i bardzo mi z tym dobrze .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-05-07 o 22:49 Powód: literówka |
|
|
|
|
#4789 |
|
Wtajemniczenie
|
Meszsares cichy ślub raczej odpada. Mi by pasowało chrzestni jako świadkowie ślubu, my i maluchy. Przysięga, chrzest i do domu. Jak najbardziej.
No ale jak teściów nie zaprosić, szwagra? Przecież by się na śmierć obrazili. A jak ich, to moich braci i rodziców. Chrzestnych naszych też by wypadało. Zaprosić ich na przysięgę i bez poczęstunku? No przecież teściowie by nie przeżyli... No jak to tak? Znając życie, to teściowa by się wtedy uparła, że ona przygotuje, żeby wstydu nie było (coś jak Stronczka teściowa i obiad na chrzciny). A ja bym chciała, żeby wszyscy byli w miarę zadowoleni i się nie obrażali.. Mi cały czas chodzi o malutką uroczystość, taką bez wesela i poprawin. Udekorowac ogród, zaprosić najbliższą rodzinę (dziadkowie, rodzice, rodzeństwo, chrzestni) i nikogo więcej. Ale aktualnie nawet na taką nie mamy. Wszystko poszło w dom. Ja nie chcę wystawnego ślubu i wesela. Skromne przyjęcie i minimalna ilość gości mi odpowiada. Tylko teraz nawet taka odpada . Wiecie co, ja wiem, że weźmiemy ten ślub i nie jest mi żal, że nie udało się teraz. Nie teraz, to za rok. Bardziej o chrzciny mi chodzi (dziadków i naszych rodziców).
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-05-07 o 22:36 |
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też sentymentalna jestem i się do rzeczy przywiązuję...
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
melduję się że żyję ale kompletnie nie mam czasu na pisanie i nawet nadrobienie. Cały weekend byłam sama z dzieciakami (tż pracował na weselu i poprawinach), nie nocował w domu bo mu się nie opłacało wracać.. I jak na złość Lilka zaczęła gorączkować od piątku w nocy... dziś byłam z nią u lekarza i osłuchowo czysto. Obstawiam trzydniówkę, gorączka trwa już 3 dobę, czekam z utęsknieniem na wysypkę ![]() Dziś zaczęłam swoje pierwsze zlecenie i już nawet nie mam siły poczytać dokładnie co u Was... przepraszam że tak tylko o sobie...widziałam tylko że Tymek wczoraj się ochrzcił ![]() czekam na fotki
|
#4792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za linki
Na wózek to się zdecydujemy chyba ten: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-fl...315757640.html tylko kolor zielony. Co myślicie? Ten Brunetki i DeKro mi się podoba ale cena jak dla nas to
|
|
|
|
#4795 |
|
Zadomowienie
|
Kopnijcie mnie w tyłek. Siedzę od 8, bo mam się uczyć na egzamin i nic nie ruszyłam...Zamykam kompa, bo w ogóle nic nie wbiję do makówki.
Dobrej nocki. |
|
|
|
#4796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej mu tego nie zrobię i różowego nie kupię Byliśmy dzisiaj w dziecięcym sklepie "Mieszko". Znacie? Kupiłam Radkowi dwa niekapki za 35zł. Takie same jak te: http://allegro.pl/lovi-kubek-niekape...293244340.html Bratowa niedawno kupił ten jeden czerwony za 50zł ![]() Mam nadzieję, że R będzie chciał z tego pić
|
|
|
|
|
#4798 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry wieczór
Czy mi kiedyś zacytuje wszystko co wcześniej zaznaczę? ![]() Telik, wszyscy na tych zdjęciach jesteście ) Bezpiecznej podróży i udanego wypoczynku! Marinko, no a Ty sex bomba po prostu. Faceci to chyba o słupy się obijają jak Cię na ulicy mijają, co? ![]() Cytat:
Mamy ten sam układ- dobrze się sprawdza. ![]() Z Domka przystojny mały chłopiec. Cytat:
|
||
|
|
|
#4799 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osy Ty! I co się nie pochwaliłaś, że dołączyłaś do grona Nunowiczów? Jaki kolor wybraliście?Cytat:
![]() Gratulacje dla Marysi! :cm ok:Cytat:
No ale zawsze to jakieś pocieszenie (i kasaMam nadzieję, że pochwalisz się nabytą wiedzą. ![]() Uwaga, ogłoszenie parafialne: od czwartu w Biedrze 3-pak body z krótkim rękawem za 20zł. Hania dzisiaj złapała marudersa i nic się jej nie podobało. Zębów już ma sporo więc chyba nie można na nie zwalać. |
|||
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Z zegarkiem w d... Radek budzi się od kilku dni o równej 6:15. Ale nie narzekam, cudowna pora w porównaniu do 4:30 czy 5:30 ![]() Kajool Ty rozrabiasz Szymkowi kaszkę "zdrowy brzuszek" na wodzie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

12.06.2010
Zawsze jak piszesz coś o Krakowie to oświeca mnie, że Ty przecież z Pl
zębole

Raz mu nawet kazałam wziąć Tymka, żebym nie musiała ja jej po raz kolejny go wyrywać, a trzeba go było nakarmić. To powiedział ze weźmie i ... zapomniał
co ona sobie wyobraża? 

.
a moze poprostu tzw cichy slub polaczony z chrzcinami? to jest tylko zlozenie przysiegi i podpisanie papierow w kosciele.

No ale zawsze to jakieś pocieszenie (i kasa