Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz. 15:) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 12:15   #391
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Galija Pokaż wiadomość
ja tez tyle bd miala ))tylko ze moj tż 26 i uwazam ze jestem dojzalsza od niego )) wiec wiek nie ma zadnego znaczenia ale fakt faktem a milosc miloscia ale gdyby moj narzeczony nie mial skonczonych studiów i dobrej pracy to nigdy bysmy sie na slub nie zdecydowali tak szybko...dla tego ze slub wg mnie oprocz tego ze bierze sie z milosci bierze sie tez po to aby zalozyc swoja rodzine= isc na swoje i odciąć sie finansowo od rodzicow , latwo jest wziac slub ale co z tego jak siedzi sie z rodzicami albo ledwo wiarze koniec z koncem bo np nikt nie ma pracy...a jeszcze gorsze jak ktos sobie wymysli dziecko ,,bo sa juz po ślubie" zalezy od tego kto jakie ma mozliwosci ale trzeba tez pomyslec o tym w ten sposob ze im szybciej sie wezmie slub tym wiecej sie mozna dorobic razem ) a nie tak zyc osobno przez lata
a czy studia muszą oznaczać bycie na garnuszku rodziców? Chyba nie. A odkładanie ślubu z powodu braku dobrej pracy to chyba bardziej odwlekanie samego ślubu. Bo wystarczy chyba posiadać pracę i móc się utrzymać. Z takimi wytycznymi w dzisiejszych czasach żeby wziąć ślub to chyba bym musiała do 40-tki czekać . Wg mnie wystarczy móc się samemu utrzymać i liczyć tylko na siebie i na partnera, a nie oczekiwać wiecznej pomocy od strony rodziny
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:17   #392
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtrącę, przez przypadek przeczytałam, bo mi się ten wątek automatycznie zasubskrybował. Powiem Ci tak: rozumiem, że się burzysz, pewnie masz podstawy, żeby być pewną swojej obecnej miłości, TŻta. Natomiast gdybym np. ja wyszła, będąc w Twoim wieku, za człowieka, z którym wtedy byłam, to dzisiaj byłabym żoną człowieka, którego nienawidzę, bo okazał się psycholem, który mnie wciągnął w toksyczny związek. Udało mi się z nim rozstać pod koniec studiów, jak już byłam pewna, czego w życiu chcę, a on był osobą, która nie była w stanie mi tego dać. Tak naprawdę cały okres studiów i ludzie, których w międzyczasie poznałam, otworzyły mi oczy i pozwoliły okreslić, czego tak naprawdę chcę od związku. Dlatego w moim przypadku wiek, w którym wzięłam slub (26 lat) był dla mnie idealny. dlatego nie buntuj się i nie krzycz - naprawdę wiele jest przesłanek do tego, żeby twierdzić, że 21-22 lata to naprawdę mało na slub. Sama po sobie widzę jak się zmieniłam przez ten czas.
dla każdego idealny wiek na ślub jest inny i nie można generalizować, że jeżeli Tobie czy komuś tak a nie inaczej się potoczyło, to taki młodszy wiek jest zbyt mały na ślub..
Skoro ja poznałam TŻ wzdłuż i wszerz w różnych sytuacjach, wiem jak się zachowuje kiedy jest dobrze i kiedy źle, przeszliśmy i przetrwaliśmy razem wiele rzeczy, które były sprawdzianem dla naszej miłości i wiem, mam pewność, że TŻ jest doroślejszy niż niejeden 30sto/40sto latek więc nie widzę sensu czekania kolejnych 3-4lat..
Jedni są gotowi i pewni drugiej osoby w wieku 20 lat, a inni 30. To tak samo jak planowanie ślubu po pół roku bycia razem i po 8 latach.. Ktoś może powiedzieć, że po pół roku to za wcześnie, ale po tych pół roku ludzi mogą się lepiej poznać niż po 8 i mogą być szcześliwi, a Ci co wezmą ślub po 8 latach po roku się rozwieść a przez rok przeżywać masakrę..
Więc tu nie ma jakiejś granicy za mlody/ za stary.. Każdy bierze slub kiedy czuję pewność i kiedy stwierdzi, że to TA osoba, kiedy wie, że jej nie zawiedzie w żadnym momencie...
Stary 2012-05-08, 12:17   #393
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i do wczoraj nie byłam pewna daty więc nie dołączałam Ślub mam 27 kwietnia 2013r o godz 16,00. Jestem w trakcie umawiania się z fotografem, salę jedną mam oglądniętą a na drugiej którą biorę pod uwagę będę 26 maja na weselu więc obejrzę przy okazji. U księdza termin zaklepany, na nauki mamy w nowym roku przyjść i wtedy się wszystko załatwi. Poza tym.... Hmm. Chyba nic. Mam 26 lat i TŻ też, jesteśmy razem 5 lat i jesteśmy od 4i pół małżeństwem w świetle prawa .
hej

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszcze tych równych ząbków
a pytaliście w kościele czy ten jego kurs ze szkoły może być? Bo może się okazać że ksiądz tego nie uzna i co wtedy?
mojemu koledze się liczył

Cytat:
Nie wiem jak mi będzie w welonie a jak bez (w sukni:P) ale chciałabym bez welonu iść. Jakiś kwiat we włosy.... welon tak w ostateczniości, a toczki itp odpadają zupełnie niestety bo mi się podobają na kimś a nie na mnie
ja też nie chcę welonu

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
jest tu jeszcze jakas blondynka???
ja jestem, naturalna, ale ciemna, włosów nie rozjaśniam już od 5 lat

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:20   #394
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _owieczka_ Pokaż wiadomość
Tak myślałam, że to o to chodziło. Wg mnie wychodzi na to samo - zaręczanie się dla samych zaręczyn (bo i tak nie ma stałej sytuacji życiowej). Dla mnie oświadczyny bez konkretnych planów i dążenia do ich realizacji (czyli załatwiania już czegoś pod kątem ślubu) są bez sensu i ja takowych nie chciałam, ale nie mam nic przeciwko jeśli ktoś się zaręcza nie mając ani planów ani kasy na ich realizację. Dla przykładu - moja siostra zaręczyła się z TŻem po 4-ech latach związku, a ślub był po następnych 5-ciu. Ja tak nie chciałam. Oświadczyny są dla mnie następstwem planowania ślubu, a nie odwrotnie (bądź równocześnie razem z planowaniem). Ale każdy robi jak chce i generalnie zwisa mi to, czy ktoś się zaręcza tylko po to by mieć pierścionek, czy też dlatego, że planuje ślub już tak "na serio"

To kuruj się kobieto
Ja Ci powiem tak- Tż oświadczył mi się po 4 latach związku (miałam wtedy 20 lat) i nie mysleliśmy wtedy jeszcze o ślubieWiedziałam, ze chcę z nim spędzić życie i że kiedyś tak czy inaczej oświadczył by mi się i że kiedyś będziemy planować ślub ale wtedy było dla mnie jeszcze za wcześnieAle przyjęłam oświadczyny i byłam bardzo szczęśliwa. Myślę, że zaręczyny są bez sensu tylko wtedy, gdy ktoś nie jest siebie pewien w 100%, my byliśmy siebie pewni, mimo, że nie planowaliśmy jeszcze ślubu
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:21   #395
tajeczka
Zadomowienie

spadam na zajęcia, za 3h będę
nie piszcie za dużo
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:23   #396
extassy
Zakorzenienie

acidka zazdroszcze ja nie mam tyle samozaparcia zeby nie rozjasniac
Stary 2012-05-08, 12:23   #397
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Galija Pokaż wiadomość
ja tez tyle bd miala ))tylko ze moj tż 26 i uwazam ze jestem dojzalsza od niego )) wiec wiek nie ma zadnego znaczenia ale fakt faktem a milosc miloscia ale gdyby moj narzeczony nie mial skonczonych studiów i dobrej pracy to nigdy bysmy sie na slub nie zdecydowali tak szybko...dla tego ze slub wg mnie oprocz tego ze bierze sie z milosci bierze sie tez po to aby zalozyc swoja rodzine= isc na swoje i odciąć sie finansowo od rodzicow , latwo jest wziac slub ale co z tego jak siedzi sie z rodzicami albo ledwo wiarze koniec z koncem bo np nikt nie ma pracy...a jeszcze gorsze jak ktos sobie wymysli dziecko ,,bo sa juz po ślubie" zalezy od tego kto jakie ma mozliwosci ale trzeba tez pomyslec o tym w ten sposob ze im szybciej sie wezmie slub tym wiecej sie mozna dorobic razem ) a nie tak zyc osobno przez lata
my z TŻtem slubu chcieliśmy już dawno, ale żadne z nas nie pracowało ja studiowałam on też sie uczył.. ale jak TŻ wyjechał za granicę i zaczal pracować i wiedzielismy ze mamy gdzie mieszkac ruszyl przygotowania.. teraz ja do niego dojechalam i tez pracuje wiec nie musimy sie martic o pieniadze i mieszkanie.. skoro juz teraz zyjemy jak malzenstwo chcemy byc juz prawdziwa rodzina a nie zyc osobno nadal..
gdybyśmy nie odkladali sam, tez pewnie bysmy czekali jeszcze, wiec wiadamo, że kwestie finansowa tez trzeba rozwazyc przed podjeciem decyzji o slubie

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
a czy studia muszą oznaczać bycie na garnuszku rodziców? Chyba nie. A odkładanie ślubu z powodu braku dobrej pracy to chyba bardziej odwlekanie samego ślubu. Bo wystarczy chyba posiadać pracę i móc się utrzymać. Z takimi wytycznymi w dzisiejszych czasach żeby wziąć ślub to chyba bym musiała do 40-tki czekać . Wg mnie wystarczy móc się samemu utrzymać i liczyć tylko na siebie i na partnera, a nie oczekiwać wiecznej pomocy od strony rodziny
o to to to
Stary 2012-05-08, 12:25   #398
marta1881
Zakorzenienie

...

Prosze o nie cytowanie

Edytowane przez marta1881
Czas edycji: 2012-05-08 o 17:06
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:26   #399
_owieczka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem tak- Tż oświadczył mi się po 4 latach związku (miałam wtedy 20 lat) i nie mysleliśmy wtedy jeszcze o ślubieWiedziałam, ze chcę z nim spędzić życie i że kiedyś tak czy inaczej oświadczył by mi się i że kiedyś będziemy planować ślub ale wtedy było dla mnie jeszcze za wcześnieAle przyjęłam oświadczyny i byłam bardzo szczęśliwa. Myślę, że zaręczyny są bez sensu tylko wtedy, gdy ktoś nie jest siebie pewien w 100%, my byliśmy siebie pewni, mimo, że nie planowaliśmy jeszcze ślubu
I o to chodzi - żeby być szczęśliwym Ja chciałam mieć połączony okres narzeczeństwa razem z przygotowaniami do ślubu, bo sam pierścionek bez przygotowań by mnie nie rajcował Jakoś mnie nie uszczęśliwia mówienie o swoim TŻcie "mój narzeczony" (zretszą bardzo rzadko tak o nim mówię), nie odbieram tego jako coś poważniejszego. Taki mam do tego podejście Jeśli ktoś chce się zaręczać bez planowania czegokolwiek i czuje, że dzięki temu związek stał się lepszy/szczęśliwszy/poważniejszy - proszę bardzo. Nie parzy mnie to, ani nie ziębi

marta1881 - masakra takich ludzi NIGDY nie zrozumiem

Edytowane przez _owieczka_
Czas edycji: 2012-05-08 o 12:28
_owieczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:26   #400
Galija
Raczkowanie

Cytat:
o to wlasnie mi chodzilo ) ale powiedzmy sobie szczerze bez dobrych studów nie bd dobrej pracy przynajmniej tam gdzie mieszkam. a za prace dorywcza utrzymac sie nie da ja przy studiach dziennych zarabiam z dwoch drobnych prac niecale 1000zl ale mi to wystarczy dopoki bd sie uczyc potrzebuje tylko tyle zeby nie prosic meza o pieniadze na waciki... jakby tż zarabiał drugie tyle (załóżmy me oboje studiujemy) to jak mamy sie utrzymać za nie cale 2000tys?

weeding
Galija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:26   #401
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
dla każdego idealny wiek na ślub jest inny i nie można generalizować, że jeżeli Tobie czy komuś tak a nie inaczej się potoczyło, to taki młodszy wiek jest zbyt mały na ślub..
Skoro ja poznałam TŻ wzdłuż i wszerz w różnych sytuacjach, wiem jak się zachowuje kiedy jest dobrze i kiedy źle, przeszliśmy i przetrwaliśmy razem wiele rzeczy, które były sprawdzianem dla naszej miłości i wiem, mam pewność, że TŻ jest doroślejszy niż niejeden 30sto/40sto latek więc nie widzę sensu czekania kolejnych 3-4lat..
Jedni są gotowi i pewni drugiej osoby w wieku 20 lat, a inni 30. To tak samo jak planowanie ślubu po pół roku bycia razem i po 8 latach.. Ktoś może powiedzieć, że po pół roku to za wcześnie, ale po tych pół roku ludzi mogą się lepiej poznać niż po 8 i mogą być szcześliwi, a Ci co wezmą ślub po 8 latach po roku się rozwieść a przez rok przeżywać masakrę..
Więc tu nie ma jakiejś granicy za mlody/ za stary.. Każdy bierze slub kiedy czuję pewność i kiedy stwierdzi, że to TA osoba, kiedy wie, że jej nie zawiedzie w żadnym momencie...
Zgadzam się z każdym słowem
Stary 2012-05-08, 12:28   #402
Galija
Raczkowanie

Cytat:
I o to chodzi - żeby być szczęśliwym Ja chciałam mieć połączony okres narzeczeństwa razem z przygotowaniami do ślubu, bo sam pierścionek bez przygotowań by mnie nie rajcował Jakoś mnie nie uszczęśliwia mówienie o swoim TŻcie "mój narzeczony" (zretszą bardzo rzadko tak o nim mówię), nie odbieram tego jako coś poważniejszego. Taki mam do tego podejście Jeśli ktoś chce się zaręczać bez planowania czegokolwiek i czuje, że dzięki temu związek stał się lepszy/szczęśliwszy/poważniejszy - proszę bardzo. Nie parzy mnie to, ani nie ziębi
haha ja tez :P zawsze przedstawiam go jako poprostu chlopaka :P a wszystkie ciotki czy babki jeszcze przed zareczynami mowili ze to moj narzeczony :PP

weeding
Galija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:34   #403
dastin
Zakorzenienie

Marta- masakra
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:36   #404
extassy
Zakorzenienie

martab ciekawa historia hahaha
Stary 2012-05-08, 12:38   #405
marta1881
Zakorzenienie

Ja jestem załamana...jak mi TŻ wczoraj opowiedział o tym kredycie,to padłam....się chłopak zmarnuuuuujeee (zobaczycie,że ich wesele będzie jeszcze przed naszym)
Stary 2012-05-08, 12:39   #406
extassy
Zakorzenienie

no to juz jest patologia.
Stary 2012-05-08, 12:39   #407
malinka9191
Zakorzenienie

marta maskara po prostu

ale to ja chyba jednak zacznę męczyć też TŻta o zaręczyny, bo jak to tak mieszkamy razem, ślub zapanowany a zaręczyn nie było i raczej nie będzie? no toż o tak być nie może

a tak w ogole to dzien dobry
Stary 2012-05-08, 12:41   #408
marta1881
Zakorzenienie

malinka a co ludzie powiedzą?!
Stary 2012-05-08, 12:45   #409
_Syla
Raczkowanie

marta1881 jakaś dziwna dziewczyna. Są dwie opcje:
1. albo chłpak jest tak w nią zapatrzony, że będzie tak na jej skinienie cały czas, albo
2. na razie się słucha, ale któregoś pieknego, słonecznego dnia nie wytrzyma i wtedy wybuchnie.
Dla mnie to jest chore. Po prostu.
...nie mam nic więcej do powiedzenia
Stary 2012-05-08, 12:46   #410
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
malinka a co ludzie powiedzą?!
toż to katastrofa jest
Stary 2012-05-08, 12:46   #411
extassy
Zakorzenienie

nie ma sie co rozwodzic nad takimi ludzimi,wbrew pozora jest ich sporo. sama w technikum mialam znajoma z podobnym podejsciem do zycia i uwazala ze to z cala reszta jest cos nie tak
Stary 2012-05-08, 12:53   #412
marta1881
Zakorzenienie

Dziewczyny....czy wy też jesteście wiecznie zmęczone?
Syla- raczej 1 opcja

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Maleństwo śpi mi już 4 h!!!
Stary 2012-05-08, 12:54   #413
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
cześć można do Was dołączyć?
Cytat:
Napisane przez aneczka0305 Pokaż wiadomość
Hey, mogę też do Was dołączyc?

Ślub 14 września 2013 w Rychtalu (województwo wielkopolskie).
Ja mam 21 lat (kończę w niedzielę), a mój TŻ 28.
witam nowe PMki
Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
no i super

pewnie, że można W końcu ktoś z września
no właśnie, jest nas już trzy
Cytat:
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i do wczoraj nie byłam pewna daty więc nie dołączałam Ślub mam 27 kwietnia 2013r o godz 16,00. Jestem w trakcie umawiania się z fotografem, salę jedną mam oglądniętą a na drugiej którą biorę pod uwagę będę 26 maja na weselu więc obejrzę przy okazji. U księdza termin zaklepany, na nauki mamy w nowym roku przyjść i wtedy się wszystko załatwi. Poza tym.... Hmm. Chyba nic. Mam 26 lat i TŻ też, jesteśmy razem 5 lat i jesteśmy od 4i pół małżeństwem w świetle prawa .
witaj
Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Całe szczęście moi rodzice zadbali o to i nosiłam aparat jak byłam mała, bo teraz to... Ale ja miałam taki ściągany Teraz by mnie tylko stały ratował.
Wybielić też muszę, ale nie stać mnie żeby zostawić parę stów u dentysty, więc pewnie kupię Białą Perłę, albo paski wybielające
Ja tez planuje kupić sobie i TŻtowi białą perłę
Ja jak byłam dzieckiem to podobno miałam baaardzo krzywe zęby, każdy w inną stronę i najlepsze że same mi się wyprostowały, teraz mam prościuteńkie jak po aparacie
Cytat:
Ty też jesteś rudzielcem? To ile my ich mamy na wątku? Ja doliczyłam się trzech: Ty, Mia i Fight. Ktoś jeszcze?
Ja rudzielcem nie jestem i wszyscy się dziwą bo mam urodę jak rudzielec ale włosy ciemne

marta masakra, co za laska

Dzień dobry
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:54   #414
extassy
Zakorzenienie

mnie ostatnio zmecznie szybko dopada. w pracy jest ok. ale w sb jak podziemy na spacer czy cos to wracam zmeczona. nie wiem od czebgo to zalezy portafie po 8 h pracowac i nic a glupi spacerek mnie meczy.
Stary 2012-05-08, 13:03   #415
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
To żeś teraz powiedziała
no co no, taka prawda chociaż nie, zęby w sztucznej szczęce będę miała proste

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Całe szczęście moi rodzice zadbali o to i nosiłam aparat jak byłam mała, bo teraz to... Ale ja miałam taki ściągany Teraz by mnie tylko stały ratował.
Wybielić też muszę, ale nie stać mnie żeby zostawić parę stów u dentysty, więc pewnie kupię Białą Perłę, albo paski wybielające
ja też nosiłam aparat w dzieciństwie, tan zdejmowany. Gdyby nie to to jedynki bym miała juz tak do przodu że chyba bym ust nie zamykała
U góry nie mam jakoś bardzo krzywych zębów - mam jedną jedynkę do przodu i to mi tak przeszkadza

Cytat:
bo rudy to nie kolor włosów to charakter

to spóźnienie ładne . Lanie im się należy

Cytat:
ja juz sie zbieralam dotego od roku ale jakos zawsze byla malo lasy i czasu.

sama bym chciala rudy ale tz sie nie podoba
ja nie pytałam

Cytat:
kocham rudy i jestem mu już wierna ze 2 lata chyba
ee to ja już ze 4
Cytat:
Same wredne no:p
ja Ci dam wredne

Cytat:
ja uzywam od lat tylko alfaparu evolution of the color i jestem mega zadowolona
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...the-color.html

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=839 cascada?

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

a co tu sie nagle tak cicho zrobilo????
raczej marna imitacja straszny gorset

Cytat:
nie nie chcialabym miec ikogo na sumieniu
http://allegro.pl/soczewki-kolorowe-...301991690.html ale fajne. zstanawiam ise nad tym
ooo kwartalne za 15zł... chyba się skuszę, zawsze chciałam wypróbować kolorowe

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
hej
mojemu koledze się liczył
przecież napisałam że to zależy od księdza

byłam u gina - śmiał się że jestem dla niego wyzwaniem nie ma pojęcia co mi jest i jak mi pomóc

Edytowane przez mia8544
Czas edycji: 2012-05-08 o 13:04
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:08   #416
extassy
Zakorzenienie

tez sie musze wybrac urodzinki mi sie zblizaja= cytologia

chyba bym sie az tak nie cieszyla na towim miejscu. najwazniejsza jest diagnoza

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

balabym sie wlozyc cos do oka ale efekt jest nieziemski
Stary 2012-05-08, 13:10   #417
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie musze wybrac urodzinki mi sie zblizaja= cytologia

chyba bym sie az tak nie cieszyla na towim miejscu. najwazniejsza jest diagnoza
nie no dał mi skierowanie na cyto właśnie - to 3 gin który nie wie od czego to mam, więc nie jestem zdziwiona. Od niego i tak najwięcej sensownych rzeczy usłyszałam

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:

balabym sie wlozyc cos do oka ale efekt jest nieziemski
ja noszę soczewki od 3 lat więc jestem wprawiona
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:10   #418
extassy
Zakorzenienie

no to chociaz tyle. nie zazdroszcze sytuacji
Stary 2012-05-08, 13:26   #419
_owieczka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
nie no dał mi skierowanie na cyto właśnie - to 3 gin który nie wie od czego to mam, więc nie jestem zdziwiona. Od niego i tak najwięcej sensownych rzeczy usłyszałam
U Ciebie daje się skierowanie na cyto? Ja po prostu przyszłam i powiedziałam, ze chcę mieć zrobioną i sam zrobił. Tyle, że ja byłam z NFZ u gina.

Mam nadzieję, że wreszcie ktoś dojdzie do tego co się dzieje z Twoim zdrowiem...

_owieczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 13:31   #420
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
oczywiście z dwoma zastrzeżeniami: nie chcę krótszych niż do ramion i nie chcę prostej grzywki, w której wyglądam jak Kopernik z czerwonej stówki już mam stresa
poległam

gratuluje weny twórczej! jak to cieszy jak praca idzie do przodu!

melleczka gratuluje swiadkowej! fajnie że sie ucieszyła. mój młodszy brat tez juz jest poinformowany i ostatbnio nas prawie o zawał przyprawił.

chcemy jechac do ślubu samochodem kuzyna (wypielegnowane zabytkowe auto, które wygrywa jakies tam nagrody). no ale wiadomo, że jeszcze o tym z nim nie rozmawialismy, bo troszkę głupio, jeszcze wcześnie itp. a tu okazuje się że mój brat mu powiedział że chcemy skorzystać z jego samochodu i ponoć kuzyn sie zgodził. było nam strasznie głupio, bo to były tylko plany na razie, ale brat powiedził ponoć że jest naszym świadkiem i że sprawę transportu wziął na siebie (sam sie mianował w takim razie ) i ze nam to chce załatwić. z drugiej strony to miłe z jego strony, bo sie zaangażował. ale jak usłyszelismy w pierwszym momencie, że sie wypaplał....

Cytat:
Ja jestem (a raczej byłam), ale ciemną (nie dość, że ciemna, to jeszcze blondynka ). Problem tkwi w tym, że w lutym postanowiłam zaszaleć i spróbować szamponu koloryzującego z Palette - ciemny brąz (na 6-8 myć). Trzyma do dziś jeszcze trochę
owieczka, nie chce cie straszyc ale mi czekoladowy brąz z pallete trzymał 3 lata, a miał zejść po 24 myciach....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości