|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cześć,
Jeszcze Was nadrabiam i przy okazji chciałam zapytać co myślicie o tym wózku: http://allegro.pl/chicco-2012-trio-e...286692545.html Jest lekki i szybko się go składa i rozkłada. Siostra mi go poleciła, miała albo ma któraś z Was taki? |
|
|
|
#3992 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
przestań. Lepiej panikować i wiedzieć, że zrobiło się to z troski o malucha niż potem pluć sobie w brodę, że się niepotrzebnie zwlekało i traciło czas. Wszędzie mówią, że jak ma się bóle jak na @, zwłaszcza długotrwałe, to należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza lub na IP. Ja mam tak wpisane w poradach, które dostałam razem z kartą ciąży. Ktoś, kto te porady układał raczej wiedział, co pisze. Więc nie wkręcaj sobie, że panikujesz tylko migiem do lekarza!
|
#3994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba nie za fajne...no te rączki też nie wydają mi się wygodne przy gondoli szczególnie...
|
|
#3995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cod o infekcji to nie znalazł nic. Moze mam podraznioną.... mowil tylko o łykaniu wit c ![]() Cytat:
Dla mnie lepsz ebyło by pojechanie i nawet zrobienie z siebie panikary niz zadreczanie sie i zycie w niepewnosci. Piszesz ze dziecko dla Ciebie najwazniejsze, to sprez tylek do jasnej ciasnej i smigaj na ip sory ze tak doslownie pisze, ale ja mialam w poprzedniej ciazy podobnie, ze nie chcialo mi sie na ip jechac....... i pojechalam owszem potem jak juz było za pozno.......tz zrobil mi niespodzianke i wrocilz pracy szybko i juz zostaje z emną ![]() a ja zjadlam wlasnie truskawki z jogurtem
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-05-08 o 13:49 |
|||
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na IP jeszcze nie byłam i obym nie musiała, ale wiem, że jak coś się będzie działo, to na wizażu mogę spytać, czy któraś z Was się z tym spotkała, ale USG i KTG może mi zrobić tylko lekarz. Ważną informacją jest dla mnie to, że dziewczyny mają odstawić Luteinę w 34 tc , ale to gin ma mi powiedzieć, kiedy dokładnie i czy odstawić ją od razu, czy najpierw obniżyć dawkę.
|
||
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz sie pdonjeica jak mucha sie złapała w pajeczyne i pajak ja owija
mowie wez to zabierz(to nad naszym oknem) a on sie cieszy i kibicuje
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję..... aż się popłakałam, ale wiem że macie rację...
Dzwonie do mojej gin i zapytam czy możemy się dziś spotkać, a jak nie to kto i gdzie może sprawdzić czy wszytsko jest ok. hmmm... może moje takie opory przed kontaktem z lekarzami jest spowodowany tym, że mieszkam w tym mieście od niedawna i nie wiem jeszcze co gdzie i jak.... |
|
|
|
#4000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
Ad2. No pewnie, że sprawdza się tętno wcześniej Gratuluję i trzymam kciuki Cytat:
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Spadam do poloznej i do pracy odezwe sie pozniej paa
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a trzeba jej było wtedy powiedzieć, że boli bardziej i że po nospie nie przeszło (co jest prawdą) to może sama by Ci kazała przyjechać, przecież ona nie jest Tobą i nie wie jak długo i jak bardzo Cie boli i jak bardzo się tym martwisz, jak coś się stanie (tfu tfu) to nie ona będzie żałować że nie pojechała jak był czas ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
nadalka ślicznie Ci brzuszek rośnie
|
||
|
|
|
#4004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za godz idę do lekarza a jak mnie nie przyjmie to pojadę z mężem na IP. Powiedz czy ci bolało jak na @ cały zcas czy boli boli-później spokój i znów zaczynalo? czy może cały zcas? |
|
|
|
|
#4005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
na szczęście potem wraca do normy
|
||
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie ból jak na @ to był jednorazowy incydent, po tym jak poleżałam po paru godzinach przeszło i nie wróciło (a bolało bardzo), ale brzuch twardniał dalej i to wszystko mnie mocno zaniepokoiło
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi to uświadomił to byłam w lekkim szoku Coś z głową mi sie dzieje ... Cytat:
Mówienie o wstydzie jest trochę dziecinne, jak dziecko będzie chore a Ty nie będziesz pewna czy to coś poważnego czy nie, to też będziesz sie wstydzić zawracać głowę lekarzowi?? No proszę Cię, tak nie można. Myśl o sobie i dziecku, a nie co inni pomyślą.. A chust Cię to obchodzi... Wybacz ostre słowa, ale to z troski i dla Waszego dobra. Pamiętaj, ze odpowiadasz nie tylko za siebie. Tak jak pisze Aga, my tu nic nie poradzimy. Radzimy sobie owszem i wspieramy sie, ale jak coś się dzieje to od tego już jest lekarz a nie wizaz.pl. Ciastek widzę ,ze masz faze na truskawy z jogurtem Ja po fenoterolu coś nie mam apetytu.
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-08 o 14:10 |
||
|
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4010 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
![]() byłam dzis w aptece kupilam dwie paczki wkładów poporodowych jak ja lubie coś skreślać z mojej listy ! takie szczęście mnie wtedy ogarnia że znow jest o jakąś rzecz mniej hehe ![]() Cytat:
też Cie to tak cieszy jak mnie ? ![]() kebabka też bym wciągła ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję rozpoczętych tygodni ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale tak jak dziewczyny zrezygnowała bym z niego prze kółka
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe wózek niemal idealny (gdyby nie te rączki, są podobno mega niewygodne) jako lekka spacerówka na lato po chodnikach, ale na jesień/zimę i w teren odpada właśnie przez te nieszczęsne kółka
|
#4012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4013 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz większość informacji o tym gdzie, kto, o której godzinie przyjmuje można znaleźć w necie, a przynajmniej numery telefonów do przychodni, szpitala gdzie możesz zadzwonić i dowiedzieć sie co i jak. Jeśli na szali jest zdrowie kruszynki nie ma miejsca na na opory czy krępowanie się |
||
|
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
dzwoniłam do gin i jade do szpitala. trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
zaciskam mocno
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla dziewczyn planujących pieluszkowanie wielorazowe znalazłam ciekawy poradnik,informacje fajnie zebrane w jednym miejscu ![]() http://www.babyetta.pl/pl/i/PORADNIK-PIELUSZKOWY/19 Chyba się zdecyduję na takie pieluchy już od urodzenia, doszedł dodatkowy argument- u nas się płaci za wywóz każdego worka śmieci
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też trzymam
ale mama dobre spaghetti zrobiła z sosem pomidorowo-paprykowym i mieloną wolowinką
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma sporów dotyczących imienia, bo... jeszcze nie podjęliśmy tego tematu. ![]() Krótko po informacji, że to będzie dziewczynka tż spytał, jak chcę ją nazwać, ale po pierwsze w czasie rozmowy telefonicznej, a po drugie był wtedy u rodziców, więc podejrzewam, że to pytanie jego mamy, a na ten temat zamierzam rozmawiać wyłącznie z nim. Wtedy odpowiedziałam, że nie będę o imieniu rozmawiać przez telefon, a kolejnej rozmowy po prostu nie było! Jak już kiedyś wspomniałam wiem, jak chcę nazwać córcię, a im później o tym porozmawiamy, tym większa szansa, że nikt obcy nie zdąży mu namieszać w głowie. Hmm... na wagę najczęściej narzekała sas, ale ostatnio raczej miała inne powody do dołów. Zaraz doczytam, czy już odpowiedziałaś. Prince - super! ![]() No, może poza tym ostatnim zaleceniem... Biedny będzie ten Twój mąż po porodzie... czuję, że szybko będą kolejne dwie kreseczki. Cytat:
Miarodajne jest tylko USG z pierwszego trymestru. Późniejsze wymiary dziecka zależą od genów, odżywienia i jak czytam nawet od podania fenoterolu, czyli pewnie również innych leków zwiększających przepływ przez łożysko! Przecież utuczony przedszkolak wcale nie jest lepiej rozwinięty, niż jego szczypły kolega i to samo dotyczy maluszków w naszych brzuszkach. |
||
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*wygoda dla dziecka nieporównywalna, ponoć pampersy zwłaszcza u chłopców są niedobre - przegrzane jąderka * środowisko i kasa też nie bez znaczenia a strona już w ulubionych dzięki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

chyba nie za fajne...
hmmm to ja się mojej nawet nie będę pytać
cod o infekcji to nie znalazł nic. Moze mam podraznioną.... mowil tylko o łykaniu wit c 
sory ze tak doslownie pisze, ale ja mialam w poprzedniej ciazy podobnie, ze nie chcialo mi sie na ip jechac....... i pojechalam owszem potem jak juz było za pozno.......
ale wiem, że jak coś się będzie działo, to na wizażu mogę spytać, czy któraś z Was się z tym spotkała, ale USG i KTG może mi zrobić tylko lekarz. Ważną informacją jest dla mnie to, że dziewczyny mają odstawić Luteinę w 34 tc
, ale to gin ma mi powiedzieć, kiedy dokładnie i czy odstawić ją od razu, czy najpierw obniżyć dawkę.

a na ten temat zamierzam rozmawiać wyłącznie z nim. Wtedy odpowiedziałam, że nie będę o imieniu rozmawiać przez telefon, a kolejnej rozmowy po prostu nie było!