|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Hej dziewczyny przesledzilam troche ten watek i mam pytanie jaki olejek byscie mi polecily do wlosow suchych, sztywnych, grubych i puszacych sie ( siano) I bylabym wdzieczna jakbyscie podaly gdzie moge je kupic?
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie uwazasz, ze to bez sensu dziewczyny tutaj probuja roznych olejow i zebys chociazby 1-wszy post przeczytala, to bys wiedziala (nie chce byc uszczypliwa), ze masz tam sciagawke tzw FAQ dotyczaca olejowania wlosow
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj drugi raz testuję orzecha włoskiego i myślę, że się polubimy
Przede wszystkim pięknie pachnie orzechami, aż nie mogę się doczekać sezonu na nie Nakładam tylko na samą długość, więc nie wiem jak jest z przyspieszeniem przetłuszczania/obciążaniem
|
#426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie mamy co Ci odpowiedzieć - na każdego działa co innego, bez względu jaka ma charakterystykę włosów. Trzeba próbować, naprawdę. Jakbyś przeczytała poprzednie 5 wątkw to byś chyba zdążyła się zorientować, jak traktowane są tutaj tego typu pytania
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
mialam olejowac wlosy na noc, ale umyje je dzisiaj wieczorem bo sa tlustasne
na skalp naloze olej z korzenia lopianu, ale nie jak zawsze na pol godziny tylko przetrzymam do godziny i zobacze czy mi papryczka chili nie wypali dziury i w miedzyczasie bede trzymac ta maseczke. bo rozumiem, ze ona na skalp raczej nie idzie? w kazdym razie ja skalp omine, bo mam bardzo przetluszczajace sie wloskibardzo Ci dziekuje za pomoc!
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) czy da sie np z olejku zrobic mgielke do włosów a dokladnie chodzi mi o przelanie go do butelki z "pryskaczem" i czym go rozcienczyc troche?
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Niektóre dziewczyny robiły mgiełki - plusy to łatwe rozprowadzanie i nie trzeba dużo psikać, żeby było dobrze, minusy to że można zatłuścić wszystko w okół.
Ja nie wiem, jak robić mgiełki, żeby były dobre - zawsze psikacz mi nie psika mgiełką, tylko takim ostrym strumieniem Nawet jeśli nie ma w srodku oleju :p
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez, z tym, ze zamiast zoltka daje inne dobroci (pantenol, gliceryna, keratyna, aloes, cynamon, spirulina itp.) |
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zmyłam czarnuszke, dobrze, że spałam w koczku bo jak rozpuściłam włosy do rozczesania znowu denerwował mnie zapach :P
nałożyłam odżywkę kemon/pilomax rumiankowy, włosy w normie.
|
#434 | |
|
Raczkowanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33963526]Pewnie już padało tu pytanie, ale pewnie kojarzycie oleje z Lidla z azjatyckiego tygodnia... Jest tam m.in. sezamowy.
Próbowała ich któraś do włosów?[/QUOTE] Ja mam sezam i bardzo mi on pasuje ![]() Cytat:
w celu stosowania na skalp. Swoją drogą mam Seboradin niger, ale chciałam z nim poczekać, bo piję drożdże i chciałam sprawdzić czy to one pomogą na przyrost.Też tak miałam, nałożyłam sezamek, również u nasady (ale nie na skórę), zmyłam wieczorem, na drugi dzień miałam cudowne włosy z push-upem, ale wieczorem już się przetłuściły i musiałam umyć, choć myję ostatnio co drugi dzień. Edytowane przez _Blacky_ Czas edycji: 2012-05-08 o 15:20 Powód: literówka |
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście będę dziś jeszcze w okolicy większego sklepu to tam zajrzę, jest większa szansa na znalezienie tego co chcę ![]() z sezamem miałam identycznie, właśnie nakładam blisko skóry i po nim mam super push up aż mnie to trochę denerwuje, bo wtedy baby hair też tak sterczą ![]() dziś jestem po noc z alterrą migdałową i średnio jestem zadowolona, bo mam puch, ale to chyba nie od samego oleju tylko od gliceryny którą dałam pod spód
|
|
|
#436 |
|
Konto usunięte
|
Powiedzcie, nada się to-to do pryskania włosów?
To lawendowy płyn do twarzy, ale na twarzy średnio się spisuje... |
|
|
|
#437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mialam taki staz na forum jak Ty to tez takie pytania zadawalam az sie nauczylam, ze najpierw szukac trzeba samemu odpowiedzi na pytania lub rozwiazan, bo akurat wlosy to indywidualna sprawa ![]() Cytat:
|
|
#438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33977948]Powiedzcie, nada się to-to do pryskania włosów? To lawendowy płyn do twarzy, ale na twarzy średnio się spisuje...[/QUOTE] Hmm, myślę, że możesz spróbować, może raczej na skalp? Bo z włosami nie wiem co by miało zrobić. Jest tu woda lawendowa, panthenol, gliceryna i alantoina |
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#440 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie po raz pierwszy nałożyłam sobie olej avocado, liczyłam na jakiś zapach ładny, a tu nic
|
|
|
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaraz zamierzam nałożyć mgiełkę aloesową na skalp i olej z pestek z winogron na długość, tylko właśnie waham się czy już na pewno nie będę wychodziła z domu, czy może jednak
i wtedy warto nie mieć oleju
|
#442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Ja tak samo
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
czy uwazasz, ze nada sie on na noc na twarz? zamiast kremu? czekam na zamowienie z zsk bo kupilam tam jojobe. bardzo duzo slyszalam o niej pozytywow. uczylam sie tez o wplywie tego oleju na skore i wydaje sie byc idealny do cery tlustej. teraz tylko testowac
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
Jest idealny na noc zamiast kremu
upsss, wcięłam się koleżance
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę olejowałam włosy olejkiem Alterra migdały i papaja i jestem mile zaskoczona efektem
![]() Po 4 godzinach trzymania go, umyłam włosy (niestety nie mogłam trzymać na noc, bo szłam na rano do szkoły) i były takie odżywione, miękkie, nie musiałam ich przeczesywać kilka razy w szkole, tak jak wcześniej, gdyż nie tworzyły się strąki Były tak jakby w zwarte ;DW czwartek nałożę olej na noc i będę powtarzać to regularnie 2 razy w tygodniu, raz w ciągu dnia, raz na noc, mam nadzieję że będą efekty
|
|
|
|
#447 |
|
Konto usunięte
|
Moje włosy wręcz piją ten olej avocado
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda mam skórę suchą, ale też bardzo dobrze działa, pomógł mi też z łupieżem.
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go tak używam. zamiast kremu. Nawilża świetnie i nie zapycha. Stany zapalne znikają. |
|
|
|
|
#450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a wlasnie siedze z maseczka - lyzka miodu, odzywki z garniera volume restructure i lyzka oliwki bd fur mama. niestety zoltka nie bylo bo jaja poszly do nalesnikow jak zmyje zdam jutro relacje
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

na skalp naloze olej z korzenia lopianu, ale nie jak zawsze na pol godziny tylko przetrzymam do godziny i zobacze czy mi papryczka chili nie wypali dziury
Nawet jeśli nie ma w srodku oleju :p

w celu stosowania na skalp. Swoją drogą mam Seboradin niger, ale chciałam z nim poczekać, bo piję drożdże i chciałam sprawdzić czy to one pomogą na przyrost.

cel: do dooopy