|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
eveewe ale miałaś dzień jacieee zarąbisty prezent od Byłam dziś na oględzinach żłobkowuych u nas na wsi, są aż dwa. Jeden fajny, drugi taki se, za to w tym takim se można dawać dzieci na godziny (10zł/h) i chyba będę podrzucała Sarenke raz na jakiś czas. Co jeszcze ciekawego się dowiedziałam... nabór do przedszkola koło naszego domu jest juz na rok 2013/14 zakończony Teraz można zapisywać dzieci na 2014/15 i 2015/16 jutro idę się (znaczy Sarunie) zapisać na 2014/15 , wariacja normalnie Swoja drogą te trzylatki na rok 2015/16 to chyba sie jeszcze nie urodziły, co? |
|
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Meszsares aaaa o to Ci chodziło! No ja bym była w niebo wzięta, jakby u nas się tak dało
. Że tak zapytam, Blankę chrzciliście bez problemów? ![]() Aniu, cholercia... Patik, Kajool muszę spróbować następnym razem ten płyn co polecacie, wyczytałam że równie dobry jak Bioderma ![]() Isia, Beatko Zuza mi czasami takie rzeczy wyprawia w nocy, że mam ochotę się zastrzelić... Ale jak ją weźmiemy do łóżka, to jakimś cudem zasypia. Zazwyczaj później przyłazi i Kuba. Wstajemy z Tż rano połamani, bo za mało miejsca w łóżku ( za mało dla nas, bo dzieciaki rozłożone wygodnie ) ...
|
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bezpiecznej podrozy! I to jest oczywista oczywistosc, ze odmacham
|
|
|
|
|
#4894 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4895 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczcie co znalazłam o tym cichym ślubie na jednej ze stron:"Ślub cichy jest wtedy, kiedy porządkujemy sprawy religijne: kobieta i mężczyzna żyją wiele lat na kontrakcie cywilnym, mają już dzieci i wszyscy traktują ich jak rodzinę. By nie stracili dobrego imienia w swoim środowisku Kościół stosuje taki sposób – wtedy ślubu udziela się tylko wobec świadków i najbliższych np. po Mszy św. wieczornej gdy wszyscy już wyjdą z kościoła."
To by mi pasowało
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
Iustynka mialam Bioderme, rewelacja! A z tym slubem nie przejmuj sie, nie ma co na sile probowac zorganizowac. Jak to sie mowi 'nie ma tego zlego'.
Dziewczyny kliknijcie, strasznie spadam .
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł wózek dziś, wczoraj zamówiłam a dziś już kurier przywiózł
|
#4898 | |
|
Rozeznanie
|
Patik87
przyjemnego wypoczynku!Cytat:
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...by_zdobyc.html Dzieci bezrobotnych mam nie maja szans na przjecie-tylko ciekawe jak mamy maja szukac pracy, chodzic na rozmowy kawlifikacyjne i ostatecznie pracowac? Z dzieckiem w nosidle? ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- dziewczyny, jak mam sobie wstawic na stałe tego reeboka????????? [reebok_a]570069[/reebok_a] |
|
|
|
|
#4899 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Głowa znowu boli
Niecałą dobę było bez bólu... Cytat:
Co się stało? CO przeskrobał? Cię kliknę na pocieszenie ![]() A z kim byś go zostawiła? A Oli? Czemu z nim nie chcecie? Cytat:
Kajoolku, a Ty ostatnio tak mało bywasz z nami ![]() Opowiadaj! Jak podróż, jak Jan, jak morze? ![]() Cytat:
ALe się męczy ![]() Cytat:
![]() Oby te leki i zabiegi pomogły ![]() I kciuki za emg, żeby nic poważnego nie wykazało ![]() Tobie tez by się wizyta u naszej Piwnookiej przydała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A miałam zapytać - Twoja promotorka odezwała się w końcu? Cytat:
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
isiaok oj biedna Ewcia, u nas też zaczyna sie większe marudzenie przez zęby ale tragedii nie ma
oby szybko przeszło Patik szczęśliwej i spokojnej podróży, zazdroszczę , nasz wyjazd pod dużym znakiem zapytania ze wskazaniem na to że nie wypali ![]() Jacieee numer z czapką poniżej pasa... a zapalenia ucha współczuję Aniaaa oj biedna , gdzieś czytałam o tym schorzeniu i kiepskie to , nie wiem czy dobrze kojarzę,że jakaś rehabilitacja na to jest wskazana ![]() Telik , to już ? z miejsca przeznaczenia ?? Brumek biedaku , musisz coś zrobić z tymi migrenami, ile można cierpieć ?? mój łobuz tez cierpi z powodu ząbków , dzis dałam kropelki camilia czy jakos tak , mam nadzieje ,ze mu ulzy . Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-05-08 o 22:26 |
|
|
|
#4903 |
|
Rozeznanie
|
Dziubek79 to życzymy z Ewikiem spokojnej nocy
Tż do niedzieli we Wrocławiu...ide spac-boje sie tak sama siedziec ![]() nawet nie zaglądam na taras Dobranoc! Klikajcie dziewczeta--bede wdzieczna! KLIK [reebok_a]570069[/reebok_a] dziękuje!!!! |
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki,
Nasza Lucynka kończy dziś 10 m-cy ![]() zrobiła nam z tej okazji prezent i przywitała dzień z wysypką (więc to chyba jednak trzydniówka), cały dzień marudna jak 150, wieczorem problem z zaśnięciem i juz była jedna pobudka z płaczem o nieee już druga pobudka... idę może coś uda mi sie nadrobić...
|
#4905 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej babolki.
Beata, aaaaaa 10 postów mówisz, że łapie cytowanie- to by wiele wyjaśniało. ![]() A już myślałam, że w kształcie żbika, albo czachy. ![]() No nie mów, że chcesz kupić? ![]() Prawdziwa maniaczka wózkowa z Ciebie. W sumie macie już chyba niewiele czasu na podjęcie decyzji. Ja tam Ci mówię, bierz Bruna- on jest taki spokojny i na pewno lepiej to zniesie, niż długą rozłąkę z rodzicami i bratem. Wy też nie odpoczniecie rozmyślając o Tym czy dziadkowie dają sobie z Nim radę, czy nie płacze i zamiast się opalać będziesz wisiała na telefonie. Cytat:
![]() Prosimy o Jasiowe zdjęcia w wiejskich klimatach. ![]() Cytat:
Ale z Ciebie błyskawica. To kupujesz coś w zamian? Udało się znaleźć kupca z Poznania?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj z kolei idąc z Hanią widzę przed sobą biegnącego 1,5-2 latka. Był sam, więc zaczęłam się rozglądać z kim jest i czemu nikt go nie goni (biegł w kierunku ulicy). Za mną w oddali dreptała sobie jakaś babcia, ale nawet kroku nie przyspieszyła. Dziecko już było prawie przy ulicy, słyszę że babcia zaczyna coś krzyczeć, więc zrozumiałam, że muszę pędzić po tego malucha bo nikt inny go nie dogoni. Włączyłam dopalacze i udało mi się go złapać dosłownie metr przed ulicą... Mały się trochę mnie wystraszył, ale zaczęłam mu pokazywać, gdzie jest babcia i żeby szybko do niej biegł. Mały tak zrobił, a co na to babcia jak mały do niej pobiegł wystraszony z wyciągniętymi rękami? Zaczęła wrzeszczeć, że jej uciekł i że zaraz łopatką go zleje na koniec wskazując na mnie palcem powiedziała mu że Pani by go zabrała! Tak więc nawet dziękuję nie usłyszałam, ale już nie miałam czasu strzępić języka na starą prukwę, bo spieszyłam się do przychodni z Hanią. ![]() Cytat:
![]() Współczuję, mam nadzieję że szybko się zagoi. Cytat:
Dla pocieszenia powiem, że u mnie połóg był strasznie długi, niby się kończył i znowu jakieś plamienia, skrzepy... Jednak udało się to antybiotykiem zaleczyć, a już też jeden ginekolog straszył mnie łyżeczkowaniem. Podobno źle mnie wyczyścili podczas porodu i to przez to, teraz już jest wszystko w porządku.
|
||||||
|
|
|
#4906 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane mamolinki napisze w skrócie. Bo net tu cienki a d.upa węża
![]() Podróż generalnie ok( oprócz niemiłych urzedasow w Berlinie) Jaś jest stworzony do podróżowania Cieszy się z każdej nowej rzeczy, uwielbia przebywać w tłumie poznawać wszystko co nowe W samolocie chichral się przy starcie potem blogo zasnął Majorka śliczna Romantyczne zatoczki, cudowny błękitne i turkus morza Hotel świetny i widok z apartamentu taki ze... Wszystko byłoby cudownie gryby nie chory Tz Dostał jakiegoś zapalenia gardła i umiera z bólu Jutro wyrusze do apteki, a totalnie nie nie mam pojęcia jak mu pomoc Jak ńie przejdzie mu to chyba do dr się rzejedziemy ![]() Tęskni telik za wami mocno Brumeczku
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-05-08 o 22:42 |
|
|
|
#4907 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nocna pora
Telik super ze podróż sie udała, szkoda tylko Tz, Moze w recepcji w hotelu popytaj o jakieś leki. Patik za bezpieczna podróż. Daj znac jak dojedziecie i jak Sarenka zniosła jazdę. Marina, Marzena No co za babsztyle. Skad sie tacy ludzie biorą ??????? Agadus współczuje sytuacji z 8. Ja sie panicznie dentysty boje. Byłam ostatnio z Tz, ja jako towarzysząca i siedzialam na krzesełku niedaleko niego i pani dr przygotowywała mu ząb do zatrucia. Myslalam ze tam zejde. Carmela sliczny pokoiczek. My nie mamy narazie warunków ale planujemy w niedalekiej przyszłości szukac większego mieszkania a wtedy bede miała pole do popisu. Brumku DO LEKARZA MARSZ !!!!!!! Wiecej nie pamiętam... A w ogóle to mnie JAKIS nerw dzis trąca, nie wiem dlaczego. |
|
|
|
#4908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale z Jasia dzielny zawodnik I ze spaniem w obcym miejscu też nie ma problemów?Szkoda tylko faceta, że się pochorował, bo pewnie nawet nie ma siły się cieszyć tym wszystkim, co? Daj mu buziaka, ogrzej pod kołderką i może przejdzie do rana ![]() Całuję mocno Cytat:
Już "tylko" 3 tygodnie i idę do ponoć bardzo dobrego neurologa. Takie terminy niestety. I to prywatnie ![]() I wstawiam moją nędzną namiastkę niedzielnych zdjęć Serio, aż mi przykro, że nie mam z nich żadnych pamiątek, oprócz wspomnień i kilku zdjęć teściowej, które sama zrobiłam Dobrze, że w tym kościele ktoś cykał.
|
|
#4909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J też jeszcze nie miałam. Oststnia był 24 października 2010 roku. Aż się boję jej... Mam dzisiaj bardzo, bardzo zły dzień. Nakrzyczałam na Radka i teraz ryczę bo mam straszne wyrzuty sumienia, jest mi źle. Wyżyłam się na tż i nadal nie rozmawiamy. Mam dość. I zamiast spać to siedzę przed komputerem, nie mam na nic siły i ochoty. Dziękuję za uwagę. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
A Tymon to cały tż a nie Brumek ![]() Wyglądacie jakbyście mieli po dwadzieścia kilka lat. Nie więcej jak 25. |
||
|
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku śliczne zdjecia. Tymek jaki zadowolony a Ty ???? Az cała promieniejesz. Pierwszy raz miałam przyjemnosc zobaczyć Twojego Tz. Troszkę inaczej go sobie wyobrazalam, co nie zmienia faktu za ma bardzo sympatyczna buzie
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm bardzo bym chciała ale pisze przez mojego iPhone i nie widze banerkow, w ogóle podpisów nie widze. Jutro Ci poklikam z kompa
WybaczPS ta co nie cukrzy
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4914 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4915 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
Helenka już dawno śpi, małż chrapie obok to mam chwilę na wizaż (ostatnio znowu zaczął marudzić jak tylko widzi, że do wizaża zasiam..terrorysta) Helena już na całego zaczęła wstawać w łóżeczku, tak więc jutro obniżamy łóżeczko do najniższego poziomu ( a ja mam wrażenie, że dopiero co obniżyliśmy do tego środkowego...) Cytat:
i spróbujemy jeszcze raz. Na razie świetnie sobie radzi z doidy.Cytat:
)Niestety jak skończę karmić to pewnie będę musiała wrócić na dyżury (ze względów finansowych, budowa pożera nasze oszczędności w zastraszającym tempie...) ale nie wiem czy będę w stanie wytrzymać dobę bez małej...Cytat:
szybka jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie dobrze... prawdę mówiąc nie wiem dlaczego tamten neurolog nie dał ci skierowania na MR (karmienie piersią nie jest przeciwwskazaniem do tego badania - ewentualnie może podanie kontrastu chociaż tego nie jestem pewna) Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4916 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za gramolenie. ![]() Pytałaś wcześniej o taką kocyko-pieluchę. My mamy i Hania chętnie z nią śpi (ale zwykła tetra też musi być z drugiej strony polika ). W KappAhl i h&m są fajne za 20zł. Cytat:
- oby same zabiegi starczyły.To już wiesz, że przy najbliższej okazji trzeba będzie wrócić do pierwotnego pomysłu z kremem. ![]() Cytat:
![]() Ale tu dzisiaj bólowych problemów. ![]() Cytat:
![]() 2. Ogromny buziak dla łobuza. ![]() Cytat:
Cytat:
2. Światowy z niego chłopak. ![]() 3. Brzmi cudnie. 4. Zdrówka dla niego- choróbsko nawet w takich okolicznościach przyrody nie należy do najprzyjemniejszych. Byłam dzisiaj z Hanią na kontroli.Była zafascynowana innymi maluchami, a przy bliskim spotkaniu z Panią doktor chciała zabrać jej stetoskop i okulary. Rozwija się pięknie i zdrowo, mamy jedynie nakaz zachęcania do raczkowania, bo Hania super siedzi i chce się podnosić, ale raczkować nie bardzo i niby to po mięśniach brzucha widać. Kolejna wizyta to szczepienie na roczek, a moja panna Hanna waży 9900 gr, czyli w 3 miesiące przybył 1 kg, więc zdecydowanie zwolniła tempo.![]() Aaaa i nie zacytowało mi wcześniej: Carmela, co do koloru wózka to wybór najlepszy z możliwych. A Sarenka już waży 9 kg? Hankę w Cybexie widać dobrze, a ledwo co zaczęła się łapać w ramy wagowe. (zdjęcie z telefonu poniżej)Pokój Sarenki jak z bajki )
|
|||||||
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
Maly apel. Dziewczyny ktore jeszcze nie głosowały to zapraszam. Dwa tematy znów idą łeb w łeb i bede miała problem, a koniec watku bardzo blisko i jutro bede zakladac nowy
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zabieg miałam w 2000 roku, czyli daaaaawno temu o ile pamiętam, dobę musiałam być w szpitalu, jeden dzien zabieg, na drugi wypis sam zabieg pobrania próby ekspresowy ja miałam nadżerkę która źle się leczyła i ciągle II/III gr w cytologii, w końcu skierowano mnie na to badanie po zabiegu 10-14dni czekania na hist-pat nie znaleziono komorek patologicznych, skierowano mnie na konizację szyjki - czyli obcięcie z pewnym marginesem chorej tkanki (na wypisie po łacinie napisano amputacja szyjki...) dolegliwości żadnych do dzisiaj oprócz jakiś infekcji grzybicznych jedyny skutek uboczny to taki, że miałam wskazanie do cc, ze wzgledu na szwy na szyjce szyjka w czasie ciąży mimo że pokaleczona i krótsza, trzymała doskonale a ostatnio miałam grzybka, no i 50 dniowe opoznienie.. ale to już inna historia
|
|
#4919 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ehhhh..... może i chciała dobrze, wyszło jak zwykle.. a pogrubione Cytat:
Cytat:
dzięki Brumeczku Ty też biedna z tym bólem jesteś prywatnie takie terminy? ![]() co do terminów, to zabiegi też muszę zrobić prywatnie, bo na nfz zapisują na.... grudzień... a zdjęcia z chrzcin świetne, wyglądacie ślicznie! Cytat:
Cytat:
super! Oby tak dalej, no i oby TŻ wyzdrowiał! ![]() Ja sobie nie wyobrażam teraz jechać na dłuższe wakacje bez dziecka. Raz, że dziecko jeszcze nie jest w stanie zrozumieć że rodzice wyjechali na jakiś czas ale do niego wrócą, a dwa że najnormalniej bym tęskniła i się martwiła... Jadę dziś do TŻa, więc pewnie wpadnę dopiero wieczorem, miłego dnia! ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
jak dziś, lepiej? ![]() dobre
|
|
|
#4920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pokaż Nam focie z Lenka. Mam nadzieje ze będziecie zadowolonePatik udanej podróży |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

cichy slub to poprostu skrocona wersja procedury zaslubin - bez mszy, tylko wlasnie podpisanie dokumentow, pare minut i do domu
a w domu to oczywiscie kto jak chce - moze byc tez i pozadne weselicho
zębole
. Że tak zapytam, Blankę chrzciliście bez problemów? 

.

przyjemnego wypoczynku!

Dla pocieszenia powiem, że u mnie połóg był strasznie długi, niby się kończył i znowu jakieś plamienia, skrzepy... Jednak udało się to antybiotykiem zaleczyć, a już też jeden ginekolog straszył mnie łyżeczkowaniem. Podobno źle mnie wyczyścili podczas porodu i to przez to, teraz już jest wszystko w porządku.

I ze spaniem w obcym miejscu też nie ma problemów?
)...