W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 21:53   #4891
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ale Kochana "cichy slub" to pojecie koscielne, nie chodzilo mi o slub bez imprezy cichy slub to poprostu skrocona wersja procedury zaslubin - bez mszy, tylko wlasnie podpisanie dokumentow, pare minut i do domu a w domu to oczywiscie kto jak chce - moze byc tez i pozadne weselicho
nam to ksiadz proponowal przy klarze - najpierw msza chcielna, a po niej ten "cichy slub". Ale nie skorzystalismy i raczej nie skorzystamy
Rany nie wiedziałam że takie cuda istnieją <szok>

eveewe ale miałaś dzień

jacieee zarąbisty prezent od

Byłam dziś na oględzinach żłobkowuych u nas na wsi, są aż dwa. Jeden fajny, drugi taki se, za to w tym takim se można dawać dzieci na godziny (10zł/h) i chyba będę podrzucała Sarenke raz na jakiś czas.

Co jeszcze ciekawego się dowiedziałam... nabór do przedszkola koło naszego domu jest juz na rok 2013/14 zakończony
Teraz można zapisywać dzieci na 2014/15 i 2015/16 jutro idę się (znaczy Sarunie) zapisać na 2014/15 , wariacja normalnie

Swoja drogą te trzylatki na rok 2015/16 to chyba sie jeszcze nie urodziły, co?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:55   #4892
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Meszsares aaaa o to Ci chodziło! No ja bym była w niebo wzięta, jakby u nas się tak dało . Że tak zapytam, Blankę chrzciliście bez problemów?

Aniu, cholercia...
Patik, Kajool muszę spróbować następnym razem ten płyn co polecacie, wyczytałam że równie dobry jak Bioderma

Isia, Beatko Zuza mi czasami takie rzeczy wyprawia w nocy, że mam ochotę się zastrzelić... Ale jak ją weźmiemy do łóżka, to jakimś cudem zasypia. Zazwyczaj później przyłazi i Kuba. Wstajemy z Tż rano połamani, bo za mało miejsca w łóżku ( za mało dla nas, bo dzieciaki rozłożone wygodnie ) ...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:01   #4893
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kolina i jak wrażenia po "tym" zabiegu? co Ci wogóle wyszło wtedy? dawno to miałaś? a jak teraz Twoje zdrowie intymne ( wścibska krowa ze mnie), ostatnio chyba tez coś miałaś...

Carmela śliczny macie pokoik. Białe meble ostatnio mnie urzekają.Czaiłam się jakiś czas temu na te bąbelki.

Telik myślałam dzisiaj o Tobie, jak tam
Majoooorka extasy an motion oooh oh Majorka ( szalało się na imprezach przy tej nutce)

Jestem spakowana, prawie wszystko już w samochodzie. Szwagier pożyczył bagażnik na dach, więc tylko wózek idzie o bagażnika i podręczne rzeczy.
Rano jak Mała wstanie wyruszamy.
Trzymajcie kciuki za bezpieczną i bezproblemową podróż ( nasz samochód też potrafi figle płatać).
Odezwę się jutro wieczorem.
Aaaa idę lapka pakować

AgaG masz mi odmachać

Buziaki

Bezpiecznej podrozy!
I to jest oczywista oczywistosc, ze odmacham
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:01   #4894
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A Ja od porodu @ nie miałam tzn od wiadomości, że Emi będzie na świecie.
noo u mnie nie bylo @ 19,5 miesiaca :P

Cytat:

u mnie to samo! a tyle dzisiaj mialam do zalatwienia i to jeszcze sie musialam autobusami bujac, caly czas w stresie czy nie przeciekne...

.
siostro
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam z wieczora.

Ja tylko na chwilę się pożalić
Chyba mam zapalenie ucha. Boli jak diabli.
Za to kupiła Dominikowi czapkę z daszkiem i uwaga ... z uszami Coś czuję, że ja ją prędzej założę niż moje dziecko. Dała ją TŻtowi, bo chyba spodziewała się mojej reakcji. W k u r z y ł a m się na maxa. Na dodatek sztuczna, 70% polyester.
A ja jej taką ładną broszkę kupiłam na urodziny
uuu bidula....
Stary 2012-05-08, 22:03   #4895
iustyna1
Wtajemniczenie

Zobaczcie co znalazłam o tym cichym ślubie na jednej ze stron:"Ślub cichy jest wtedy, kiedy porządkujemy sprawy religijne: kobieta i mężczyzna żyją wiele lat na kontrakcie cywilnym, mają już dzieci i wszyscy traktują ich jak rodzinę. By nie stracili dobrego imienia w swoim środowisku Kościół stosuje taki sposób – wtedy ślubu udziela się tylko wobec świadków i najbliższych np. po Mszy św. wieczornej gdy wszyscy już wyjdą z kościoła."

To by mi pasowało
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:09   #4896
DaKaro
Zadomowienie

Iustynka mialam Bioderme, rewelacja! A z tym slubem nie przejmuj sie, nie ma co na sile probowac zorganizowac. Jak to sie mowi 'nie ma tego zlego'.

Dziewczyny kliknijcie, strasznie spadam .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:10   #4897
zanka205
Zakorzenienie

przyszedł wózek dziś, wczoraj zamówiłam a dziś już kurier przywiózł jestem zachwycona, ale pierwszy spacer dopiero przed nami

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:16   #4898
isiaok
Rozeznanie

Patik87
przyjemnego wypoczynku!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Co jeszcze ciekawego się dowiedziałam... nabór do przedszkola koło naszego domu jest juz na rok 2013/14 zakończony
Teraz można zapisywać dzieci na 2014/15 i 2015/16 jutro idę się (znaczy Sarunie) zapisać na 2014/15 , wariacja normalnie

Masz racje...obłęd...
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...by_zdobyc.html

Dzieci bezrobotnych mam nie maja szans na przjecie-tylko ciekawe jak mamy maja szukac pracy, chodzic na rozmowy kawlifikacyjne i ostatecznie pracowac? Z dzieckiem w nosidle?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

dziewczyny, jak mam sobie wstawic na stałe tego reeboka?????????
[reebok_a]570069[/reebok_a]
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:18   #4899
brumek
Zakorzenienie

Głowa znowu boli
Niecałą dobę było bez bólu...
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
U mnie samopoczucie do du.py..... Idę w środę do kolejnego już ginekologa, bo już sama nie wiem co jest grane, co robić i któremu wierzyć ;/ Od porodu mam strasznie nieregularne okresy, nawet co 2 miesiące. To bym jeszcze zniosła, tyle, że już od prawie 3 tygogni ani okresu nie ma, w ciąży nie jestem, a co najlepsze plamie cały czas na ciemnobrązowo ;/ Wczoraj jeden z ginekologów powiedział, że muszę iść do szpitala na łyżeczkowanie, bo mi muszą macice z tego wyczyścić, bo on nawet nie wie czemu tak plamię cały czas;/.... Brak mi słów już, mnie to się same świńśtwa czepiają....... ;(
Poważna sprawa

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ale miałam spięcie z Tż
Co się stało? CO przeskrobał?

Cię kliknę na pocieszenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Aga poważnie się zast aby go zostawić
A z kim byś go zostawiła? A Oli? Czemu z nim nie chcecie?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie masakra, co godzina w toalecie, bo tak ze mnie leci. Jak sie nie wykrwawie, to bedzie cud :/

Kajoolku, a Ty ostatnio tak mało bywasz z nami

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Opowiadaj! Jak podróż, jak Jan, jak morze?

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ewcia wczoraj prawie całą noc przestała w łozeczku...zęby dokuczaja przerazliwie...dzisiejszy dzien był straszny. Na noc dałam jej syropek przeciwbólowy...najgorsze jest to, że nic sie jeszcze nie przebija-dziąseła rozpulchnione...mo ja bidancia...nigdy z nami nie spała więc nawet nie było mowy zeby zasnęla w naszym łożku
Ojej ALe się męczy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
byłam u neurologa, zespół cieśni nadgarstka :/
dostałam jakąś maść, zalecone zabiegi - fonoforeza i laser, no i badanie emg. A jak zabiegi nie pomogą to niestety muszę mieć zabieg chirurgiczny.
A jednak
Oby te leki i zabiegi pomogły
I kciuki za emg, żeby nic poważnego nie wykazało
Tobie tez by się wizyta u naszej Piwnookiej przydała

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
- o 14 telefon od ojca ze go zostawili w spzitalu i zebym przyjechala
- pojechalam do szpitala, wzieli go na oddzial, zabralam ciuchy, po TZ i marys i do domu ojca po jego rzeczy, przybory toaletowe
- o 17 z powrotem szpital troche posiedzialam, dowiedzialam sie co jeszcze mu brakuje i do domu, bo Marysia sie przesikala w aucie
- w domu telefony do wszystkich Stasiow z rodziny, kapiel Marysi i jestem z Wami na chwilunie. zjadlam rano 2 kanapaki i teraz cosik niewielkiego- glowa mi peka
PRZEPRASZAM
Czyli z tatą gorzej?

Cytat:
Za to kupiła Dominikowi czapkę z daszkiem i uwaga ... z uszami Coś czuję, że ja ją prędzej założę niż moje dziecko. Dała ją TŻtowi, bo chyba spodziewała się mojej reakcji. W k u r z y ł a m się na maxa. Na dodatek sztuczna, 70% polyester.
Nawet obolała i wkurzona super teksty masz

Cytat:
Trzymajcie kciuki za bezpieczną i bezproblemową podróż ( nasz samochód też potrafi figle płatać).
Aaaa idę lapka pakować

A miałam zapytać - Twoja promotorka odezwała się w końcu?

Cytat:
Paranoja
Stary 2012-05-08, 22:19   #4900
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje...obłęd...
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...by_zdobyc.html

Dzieci bezrobotnych mam nie maja szans na przjecie-tylko ciekawe jak mamy maja szukac pracy, chodzic na rozmowy kawlifikacyjne i ostatecznie pracowac? Z dzieckiem w nosidle?
U nas praca nie ma znaczenia (chyba-jutro dowiem się dokładnie) bo wszystkie przedszkola i tak są prywatne.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:22   #4901
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Głowa znowu boli
A ja tak własnie czułam...długo Cie nie było
KLIK
dziękuje!!!!
Stary 2012-05-08, 22:24   #4902
dziubek79
Zakorzenienie

isiaok oj biedna Ewcia, u nas też zaczyna sie większe marudzenie przez zęby ale tragedii nie ma oby szybko przeszło

Patik szczęśliwej i spokojnej podróży, zazdroszczę , nasz wyjazd pod dużym znakiem zapytania ze wskazaniem na to że nie wypali

Jacieee numer z czapką poniżej pasa...
a zapalenia ucha współczuję oby szybko przeszło !!!!

Aniaaa oj biedna , gdzieś czytałam o tym schorzeniu i kiepskie to , nie wiem czy dobrze kojarzę,że jakaś rehabilitacja na to jest wskazana

Telik , to już ? z miejsca przeznaczenia ??

Brumek biedaku , musisz coś zrobić z tymi migrenami, ile można cierpieć ??

mój łobuz tez cierpi z powodu ząbków , dzis dałam kropelki camilia czy jakos tak , mam nadzieje ,ze mu ulzy .

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-05-08 o 22:26
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:29   #4903
isiaok
Rozeznanie

Dziubek79 to życzymy z Ewikiem spokojnej nocy

Tż do niedzieli we Wrocławiu...ide spac-boje sie tak sama siedziec
nawet nie zaglądam na taras-nie lubie być sama w domu-
Dobranoc!
Klikajcie dziewczeta--bede wdzieczna!
KLIK
dziękuje!!!!
Stary 2012-05-08, 22:33   #4904
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki,

Nasza Lucynka kończy dziś 10 m-cy

zrobiła nam z tej okazji prezent i przywitała dzień z wysypką (więc to chyba jednak trzydniówka), cały dzień marudna jak 150, wieczorem problem z zaśnięciem i juz była jedna pobudka z płaczem
o nieee już druga pobudka...

idę może coś uda mi sie nadrobić...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:39   #4905
marzena_S
Zadomowienie

Hej babolki.

Beata, aaaaaa 10 postów mówisz, że łapie cytowanie- to by wiele wyjaśniało.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tort może tygrysek albo kłapouchy, ale nie wiem jak to się skończy
A już myślałam, że w kształcie żbika, albo czachy.

Cytat:
laski w Biedrze beda wozki po 169zł
No nie mów, że chcesz kupić?
Prawdziwa maniaczka wózkowa z Ciebie.
W sumie macie już chyba niewiele czasu na podjęcie decyzji. Ja tam Ci mówię, bierz Bruna- on jest taki spokojny i na pewno lepiej to zniesie, niż długą rozłąkę z rodzicami i bratem. Wy też nie odpoczniecie rozmyślając o Tym czy dziadkowie dają sobie z Nim radę, czy nie płacze i zamiast się opalać będziesz wisiała na telefonie. Takie moje zdanie- jak rodzinne wakacje to w komplecie.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
ktoś nas jeszcze pamięta
pochłoneło mnie beztroskie życie na wsi już się nie mogę doczekac kolejnego pobytu i wiecie co, stwierdziłam ze da się nawet żyć bez internetu teskniłam tylko za wami!!
Patik, to Ty?
Prosimy o Jasiowe zdjęcia w wiejskich klimatach.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
aa chciałam zapytać ma któraś takie bąbelki
http://allegro.pl/babelki-w-oknach-1...html?source=oo

da się to prać?
Też mnie kusiły te bąbelki, ale wydaje mi się, że strasznie by kurz łapały i sobie odpuściłam. Za to wizualnie wyglądają super.

Cytat:
Nuna sprzedana czekam na odbiór
Ale z Ciebie błyskawica. To kupujesz coś w zamian? Udało się znaleźć kupca z Poznania?

Cytat:

moje dziecko siedzi na podłodze, trzyma lusterko i obcałowuje chłopczyka który w nim jest
To się nazywa samouwielbienie.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru. Dziewcyzny, jaką okropną kobietę spotkałam, założę się, że nasze wszystkie teściowe ( na czele z teściówkami mamad i patika ) to pikus przy niej!
O matko, skąd się biorą tacy ludzie.
Ja dzisiaj z kolei idąc z Hanią widzę przed sobą biegnącego 1,5-2 latka. Był sam, więc zaczęłam się rozglądać z kim jest i czemu nikt go nie goni (biegł w kierunku ulicy). Za mną w oddali dreptała sobie jakaś babcia, ale nawet kroku nie przyspieszyła. Dziecko już było prawie przy ulicy, słyszę że babcia zaczyna coś krzyczeć, więc zrozumiałam, że muszę pędzić po tego malucha bo nikt inny go nie dogoni. Włączyłam dopalacze i udało mi się go złapać dosłownie metr przed ulicą... Mały się trochę mnie wystraszył, ale zaczęłam mu pokazywać, gdzie jest babcia i żeby szybko do niej biegł. Mały tak zrobił, a co na to babcia jak mały do niej pobiegł wystraszony z wyciągniętymi rękami? Zaczęła wrzeszczeć, że jej uciekł i że zaraz łopatką go zleje na koniec wskazując na mnie palcem powiedziała mu że Pani by go zabrała! Tak więc nawet dziękuję nie usłyszałam, ale już nie miałam czasu strzępić języka na starą prukwę, bo spieszyłam się do przychodni z Hanią.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
hej
dziewczyny jestem po zabiegu, dostałam 4 dawki znieczulenia i chyba odporna jestem na ten lek, myślałam,że żejde z tego fotela, prawie sie popłakałam, masakra, jeszcze dwa takie zabiegi mnie czekają ale ja chyba tego nie przeżyje , a teraz tak mnie boli że nie mam na nic ochoty ani siły, tż poszedł po jogurty, dostałam leki ale....
nawet gadać nie mogę( tutaj pewnie tż się będzie cieszył, bo zawsze mam cos do powiedzenia )
ale mówię Wam, tragedia, dobrze że tż ma urlop to zajmie sie dziewczynkami
przepraszam nie odniose się do postów ale nie mam siły
Ojojojojjjj, nie brzmi to zbyt optymistycznie.
Współczuję, mam nadzieję że szybko się zagoi.

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Współczuję.... Mnie też jeszcze 3 schowane ósemki czekają.... Nawet myśleć nie chce.

U mnie samopoczucie do du.py..... Idę w środę do kolejnego już ginekologa, bo już sama nie wiem co jest grane, co robić i któremu wierzyć ;/ Od porodu mam strasznie nieregularne okresy, nawet co 2 miesiące. To bym jeszcze zniosła, tyle, że już od prawie 3 tygogni ani okresu nie ma, w ciąży nie jestem, a co najlepsze plamie cały czas na ciemnobrązowo ;/ Wczoraj jeden z ginekologów powiedział, że muszę iść do szpitala na łyżeczkowanie, bo mi muszą macice z tego wyczyścić, bo on nawet nie wie czemu tak plamię cały czas;/.... Brak mi słów już, mnie to się same świńśtwa czepiają....... ;(
O matko, mam nadzieję, że uda się to jednak lekami zaleczyć. Dla pocieszenia powiem, że u mnie połóg był strasznie długi, niby się kończył i znowu jakieś plamienia, skrzepy... Jednak udało się to antybiotykiem zaleczyć, a już też jeden ginekolog straszył mnie łyżeczkowaniem. Podobno źle mnie wyczyścili podczas porodu i to przez to, teraz już jest wszystko w porządku.
Stary 2012-05-08, 22:41   #4906
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Kochane mamolinki napisze w skrócie. Bo net tu cienki a d.upa węża

Podróż generalnie ok( oprócz niemiłych urzedasow w Berlinie)
Jaś jest stworzony do podróżowania
Cieszy się z każdej nowej rzeczy, uwielbia przebywać w tłumie poznawać wszystko co nowe
W samolocie chichral się przy starcie potem blogo zasnął
Majorka śliczna
Romantyczne zatoczki, cudowny błękitne i turkus morza
Hotel świetny i widok z apartamentu taki ze...
Wszystko byłoby cudownie gryby nie chory Tz
Dostał jakiegoś zapalenia gardła i umiera z bólu
Jutro wyrusze do apteki, a totalnie nie nie mam pojęcia jak mu pomoc
Jak ńie przejdzie mu to chyba do dr się rzejedziemy

Tęskni telik za wami mocno
Brumeczku

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-05-08 o 22:42
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:05   #4907
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam nocna pora

Telik super ze podróż sie udała, szkoda tylko Tz, Moze w recepcji w hotelu popytaj o jakieś leki.

Patik za bezpieczna podróż. Daj znac jak dojedziecie i jak Sarenka zniosła jazdę.

Marina, Marzena No co za babsztyle. Skad sie tacy ludzie biorą ???????

Agadus współczuje sytuacji z 8. Ja sie panicznie dentysty boje. Byłam ostatnio z Tz, ja jako towarzysząca i siedzialam na krzesełku niedaleko niego i pani dr przygotowywała mu ząb do zatrucia. Myslalam ze tam zejde.

Carmela sliczny pokoiczek. My nie mamy narazie warunków ale planujemy w niedalekiej przyszłości szukac większego mieszkania a wtedy bede miała pole do popisu.

Brumku DO LEKARZA MARSZ !!!!!!!

Wiecej nie pamiętam...

A w ogóle to mnie JAKIS nerw dzis trąca, nie wiem dlaczego.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:09   #4908
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj z kolei idąc z Hanią widzę przed sobą biegnącego 1,5-2 latka. Był sam, więc zaczęłam się rozglądać z kim jest i czemu nikt go nie goni (biegł w kierunku ulicy). Za mną w oddali dreptała sobie jakaś babcia, ale nawet kroku nie przyspieszyła. Dziecko już było prawie przy ulicy, słyszę że babcia zaczyna coś krzyczeć, więc zrozumiałam, że muszę pędzić po tego malucha bo nikt inny go nie dogoni. Włączyłam dopalacze i udało mi się go złapać dosłownie metr przed ulicą... Mały się trochę mnie wystraszył, ale zaczęłam mu pokazywać, gdzie jest babcia i żeby szybko do niej biegł. Mały tak zrobił, a co na to babcia jak mały do niej pobiegł wystraszony z wyciągniętymi rękami? Zaczęła wrzeszczeć, że jej uciekł i że zaraz łopatką go zleje na koniec wskazując na mnie palcem powiedziała mu że Pani by go zabrała! Tak więc nawet dziękuję nie usłyszałam, ale już nie miałam czasu strzępić języka na starą prukwę, bo spieszyłam się do przychodni z Hanią.
Błagam powiedz, że to wymyśliłaś i takie babcie nie istnieją naprawdę

Cytat:
Cieszy się z każdej nowej rzeczy, uwielbia przebywać w tłumie poznawać wszystko co nowe
Majorka śliczna
Teliczku, straszliwie i przepotwornie cieszę się, że napisałaś

Ale z Jasia dzielny zawodnik I ze spaniem w obcym miejscu też nie ma problemów?
Szkoda tylko faceta, że się pochorował, bo pewnie nawet nie ma siły się cieszyć tym wszystkim, co?
Daj mu buziaka, ogrzej pod kołderką i może przejdzie do rana
Całuję mocno

Cytat:
A ja tak własnie czułam...długo Cie nie było
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumek biedaku , musisz coś zrobić z tymi migrenami, ile można cierpieć ??
Kochana jesteście
Już "tylko" 3 tygodnie i idę do ponoć bardzo dobrego neurologa. Takie terminy niestety. I to prywatnie

I wstawiam moją nędzną namiastkę niedzielnych zdjęć Serio, aż mi przykro, że nie mam z nich żadnych pamiątek, oprócz wspomnień i kilku zdjęć teściowej, które sama zrobiłam Dobrze, że w tym kościele ktoś cykał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC4448.jpg (64,5 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC4451.jpg (58,7 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC4461.jpg (68,9 KB, 92 załadowań)
Stary 2012-05-08, 23:20   #4909
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A Ja od porodu @ nie miałam tzn od wiadomości, że Emi będzie na świecie.

J też jeszcze nie miałam. Oststnia był 24 października 2010 roku.
Aż się boję jej...

Mam dzisiaj bardzo, bardzo zły dzień.
Nakrzyczałam na Radka i teraz ryczę bo mam straszne wyrzuty sumienia, jest mi źle. Wyżyłam się na tż i nadal nie rozmawiamy. Mam dość. I zamiast spać to siedzę przed komputerem, nie mam na nic siły i ochoty. Dziękuję za uwagę.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
I wstawiam moją nędzną namiastkę niedzielnych zdjęć Serio, aż mi przykro, że nie mam z nich żadnych pamiątek, oprócz wspomnień i kilku zdjęć teściowej, które sama zrobiłam Dobrze, że w tym kościele ktoś cykał.

A Tymon to cały tż a nie Brumek
Wyglądacie jakbyście mieli po dwadzieścia kilka lat. Nie więcej jak 25.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:26   #4910
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku śliczne zdjecia. Tymek jaki zadowolony a Ty ???? Az cała promieniejesz. Pierwszy raz miałam przyjemnosc zobaczyć Twojego Tz. Troszkę inaczej go sobie wyobrazalam, co nie zmienia faktu za ma bardzo sympatyczna buzie
Stary 2012-05-08, 23:30   #4911
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku śliczne zdjecia. Tymek jaki zadowolony a Ty ???? Az cała promieniejesz. Pierwszy raz miałam przyjemnosc zobaczyć Twojego Tz. Troszkę inaczej go sobie wyobrazalam, co nie zmienia faktu za ma bardzo sympatyczna buzie
Dobra Stronczek zamiast cukrzyć to mi kliknij w banerek
Stary 2012-05-08, 23:31   #4912
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Dobra Stronczek zamiast cukrzyć to mi kliknij w banerek
Hmmm bardzo bym chciała ale pisze przez mojego iPhone i nie widze banerkow, w ogóle podpisów nie widze. Jutro Ci poklikam z kompa Wybacz

PS ta co nie cukrzy
Stary 2012-05-08, 23:32   #4913
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm bardzo bym chciała ale pisze przez mojego iPhone i nie widze banerkow, w ogóle podpisów nie widze. Jutro Ci poklikam z kompa Wybacz

koko spoko
Idę
Stary 2012-05-08, 23:34   #4914
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
koko spoko :

Nowe powiedzenie
Stary 2012-05-08, 23:35   #4915
piwnooka77
Raczkowanie

Dobry wieczór

Helenka już dawno śpi, małż chrapie obok to mam chwilę na wizaż (ostatnio znowu zaczął marudzić jak tylko widzi, że do wizaża zasiam..terrorysta)

Helena już na całego zaczęła wstawać w łóżeczku, tak więc jutro obniżamy łóżeczko do najniższego poziomu ( a ja mam wrażenie, że dopiero co obniżyliśmy do tego środkowego...)

Cytat:
Byliśmy dzisiaj w dziecięcym sklepie "Mieszko". Znacie?
Kupiłam Radkowi dwa niekapki za 35zł.
Takie same jak te:
http://allegro.pl/lovi-kubek-niekape...293244340.html
Bratowa niedawno kupił ten jeden czerwony za 50zł
Mam nadzieję, że R będzie chciał z tego pić
Też mamy te kubeczki, raz dałam Helenie z niego pić a raczej próbowałam, bo nie za bardzo wiedziała o co chodzi... może jeszcze za mała była i spróbujemy jeszcze raz. Na razie świetnie sobie radzi z doidy.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pytanie za 100 pkt. : dziewczyny karmiące UU, do kiedy chcecie karmic? bo szczerze mówiąc juz mi sie troche to przestaje podobać... a kindze bardzo sie podoba mi nie pasi juz to wieczne uwiazanie do niej, nie moge jesc tego co bym chciala (chociaż juz moge sobie pozwalac na nabial) i piwka wypic (patologia )...
Chciałabym karmić do roku albo i dłużej, Helenka tolubi i ja to (bardzo) lubię i nie przeszkadzają mi nocne wstawania, i to, że czasem mnie ugryzie (a to boli )Niestety jak skończę karmić to pewnie będę musiała wrócić na dyżury (ze względów finansowych, budowa pożera nasze oszczędności w zastraszającym tempie...) ale nie wiem czy będę w stanie wytrzymać dobę bez małej...

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ogladalyscie wczoraj na Polsacie 'Apocalypto'? (To wtedy sie mialam uczyc ) Mocny jak dla mnie.
oglądałam

Cytat:
Nuna sprzedana czekam na odbiór
szybka jesteś

Cytat:
Dziewczyny u mnie masakra, co godzina w toalecie, bo tak ze mnie leci. Jak sie nie wykrwawie, to bedzie cud :/
oj biedaczysko...
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
biedna.... pewnie dlatego że 1 @ po porodzie... u mnie pierwsza też była ciężka - dwa dni przed to tak mi się słabo robiło że zemdlałam prawie i potem brzuch bołał bardzo.. i też leciało. trzymaj się
[COLOR="Silver"]
właśnie dlatego obawiam się tej pierwszej @ po porodzie, i coraz większe mam przeczucie, że mnie najdzie w robocie...

Cytat:
Głowa znowu boli
Nie dobrze... prawdę mówiąc nie wiem dlaczego tamten neurolog nie dał ci skierowania na MR (karmienie piersią nie jest przeciwwskazaniem do tego badania - ewentualnie może podanie kontrastu chociaż tego nie jestem pewna)

Cytat:

Podróż generalnie ok( oprócz niemiłych urzedasow w Berlinie)
Majorka śliczna

Tęskni telik za wami mocno
Brumeczku
eh... rozmarzyłam się... zazdroszczę (a mężowi współczuje i dużo zdrowia)
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:43   #4916
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:

Oj u mnie też była masakra przy pierwszym poporodowym @.

Cytat:
Ewcia wczoraj prawie całą noc przestała w łozeczku...zęby dokuczaja przerazliwie...dzisiejszy dzien był straszny. Na noc dałam jej syropek przeciwbólowy...najgorsze jest to, że nic sie jeszcze nie przebija-dziąseła rozpulchnione...mo ja bidancia...nigdy z nami nie spała więc nawet nie było mowy zeby zasnęla w naszym łożku
Za to weszła dzisiaj na pierwszy stopien schodów i wogole cały czas podnosi kolanka i wszedzie próbuje sie wgramolic. I puściła sie dzisiaj 2 razy...
Biedny Ewoludek, oby potwory szybko się pokazały no i za gramolenie.
Pytałaś wcześniej o taką kocyko-pieluchę. My mamy i Hania chętnie z nią śpi (ale zwykła tetra też musi być z drugiej strony polika ). W KappAhl i h&m są fajne za 20zł.

Cytat:
byłam u neurologa, zespół cieśni nadgarstka :/
dostałam jakąś maść, zalecone zabiegi - fonoforeza i laser, no i badanie emg. A jak zabiegi nie pomogą to niestety muszę mieć zabieg chirurgiczny.
Biedulko - oby same zabiegi starczyły.

Cytat:
To już wiesz, że przy najbliższej okazji trzeba będzie wrócić do pierwotnego pomysłu z kremem.

Cytat:
Jestem spakowana, prawie wszystko już w samochodzie. Szwagier pożyczył bagażnik na dach, więc tylko wózek idzie o bagażnika i podręczne rzeczy.
Aaaa idę lapka pakować
Spokojnej podróży i udanego wypoczynku!

Cytat:
Głowa znowu boli

Ale tu dzisiaj bólowych problemów.

Cytat:
1. nasz wyjazd pod dużym znakiem zapytania ze wskazaniem na to że nie wypali

2. mój łobuz tez cierpi z powodu ząbków , dzis dałam kropelki camilia czy jakos tak , mam nadzieje ,ze mu ulzy .
1. A co się stało?
2. Ogromny buziak dla łobuza. Na zdjęciu wygląda jak Pan Prezes.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki,

Nasza Lucynka kończy dziś 10 m-cy

zrobiła nam z tej okazji prezent i przywitała dzień z wysypką (więc to chyba jednak trzydniówka), cały dzień marudna jak 150, wieczorem problem z zaśnięciem i juz była jedna pobudka z płaczem
o nieee już druga pobudka...
Wszystkiego najlepszego dla Lilki!

Cytat:
1. Kochane mamolinki napisze w skrócie. Bo net tu cienki a d.upa węża

2. Podróż generalnie ok( oprócz niemiłych urzedasow w Berlinie)
3. Majorka śliczna
4. Wszystko byłoby cudownie gryby nie chory Tz
1.
2. Światowy z niego chłopak.
3. Brzmi cudnie.
4. Zdrówka dla niego- choróbsko nawet w takich okolicznościach przyrody nie należy do najprzyjemniejszych.

Byłam dzisiaj z Hanią na kontroli.Była zafascynowana innymi maluchami, a przy bliskim spotkaniu z Panią doktor chciała zabrać jej stetoskop i okulary. Rozwija się pięknie i zdrowo, mamy jedynie nakaz zachęcania do raczkowania, bo Hania super siedzi i chce się podnosić, ale raczkować nie bardzo i niby to po mięśniach brzucha widać. Kolejna wizyta to szczepienie na roczek, a moja panna Hanna waży 9900 gr, czyli w 3 miesiące przybył 1 kg, więc zdecydowanie zwolniła tempo.

Aaaa i nie zacytowało mi wcześniej:
Carmela, co do koloru wózka to wybór najlepszy z możliwych. A Sarenka już waży 9 kg? Hankę w Cybexie widać dobrze, a ledwo co zaczęła się łapać w ramy wagowe. (zdjęcie z telefonu poniżej)
Pokój Sarenki jak z bajki (nawet nie muszę mówić jakiej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-04-25 16.03.33.jpg (92,4 KB, 59 załadowań)
Stary 2012-05-08, 23:50   #4917
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Maly apel. Dziewczyny ktore jeszcze nie głosowały to zapraszam. Dwa tematy znów idą łeb w łeb i bede miała problem, a koniec watku bardzo blisko i jutro bede zakladac nowy
Stary 2012-05-09, 00:18   #4918
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Kolina i jak wrażenia po "tym" zabiegu? co Ci wogóle wyszło wtedy? dawno to miałaś? a jak teraz Twoje zdrowie intymne ( wścibska krowa ze mnie), ostatnio chyba tez coś miałaś...

Carmela śliczny macie pokoik. Białe meble ostatnio mnie urzekają.Czaiłam się jakiś czas temu na te bąbelki.

Telik myślałam dzisiaj o Tobie, jak tam
Majoooorka extasy an motion oooh oh Majorka ( szalało się na imprezach przy tej nutce)

Aaaa idę lapka pakować

AgaG masz mi odmachać

Buziaki
za podróż trzymam i miły pobyt też

zabieg miałam w 2000 roku, czyli daaaaawno temu
o ile pamiętam, dobę musiałam być w szpitalu, jeden dzien zabieg, na drugi wypis
sam zabieg pobrania próby ekspresowy

ja miałam nadżerkę która źle się leczyła i ciągle II/III gr w cytologii, w końcu skierowano mnie na to badanie
po zabiegu 10-14dni czekania na hist-pat
nie znaleziono komorek patologicznych, skierowano mnie na konizację szyjki - czyli obcięcie z pewnym marginesem chorej tkanki (na wypisie po łacinie napisano amputacja szyjki...)
dolegliwości żadnych do dzisiaj
oprócz jakiś infekcji grzybicznych

jedyny skutek uboczny to taki, że miałam wskazanie do cc, ze wzgledu na szwy na szyjce
szyjka w czasie ciąży mimo że pokaleczona i krótsza, trzymała doskonale

a ostatnio miałam grzybka, no i 50 dniowe opoznienie.. ale to już inna historia
Stary 2012-05-09, 06:33   #4919
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Aaniu - biedna ale Cię złapało...zdrówka

Cytat:
Aania - zespol ciesni, szlag! wspolczuje .. tez to u siebie podejrzewalam, ale okazalo sie to tylko skutkami nadwyrezania reki, nosze stabilizator i jest juz ok...
dzięki
Cytat:
Witam z wieczora.

Ja tylko na chwilę się pożalić
Chyba mam zapalenie ucha. Boli jak diabli.

ehhhh..... może i chciała dobrze, wyszło jak zwykle..

a pogrubione

Cytat:

żartujesz??? Powariowali ...
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co znalazłam o tym cichym ślubie na jednej ze stron:"Ślub cichy jest wtedy, kiedy porządkujemy sprawy religijne: kobieta i mężczyzna żyją wiele lat na kontrakcie cywilnym, mają już dzieci i wszyscy traktują ich jak rodzinę. By nie stracili dobrego imienia w swoim środowisku Kościół stosuje taki sposób – wtedy ślubu udziela się tylko wobec świadków i najbliższych np. po Mszy św. wieczornej gdy wszyscy już wyjdą z kościoła."
to może się Wam uda?
Cytat:
Głowa znowu boli
Poważna sprawa

dzięki Brumeczku

Ty też biedna z tym bólem jesteś prywatnie takie terminy?

co do terminów, to zabiegi też muszę zrobić prywatnie, bo na nfz zapisują na.... grudzień...

a zdjęcia z chrzcin świetne, wyglądacie ślicznie!

Cytat:
Aniaaa oj biedna , gdzieś czytałam o tym schorzeniu i kiepskie to , nie wiem czy dobrze kojarzę,że jakaś rehabilitacja na to jest wskazana
mam przepisane zabiegi z fizykoterapii, usztywnianie nadgarstka i na razie tyle...
Cytat:
Mały tak zrobił, a co na to babcia jak mały do niej pobiegł wystraszony z wyciągniętymi rękami? Zaczęła wrzeszczeć, że jej uciekł i że zaraz łopatką go zleje na koniec wskazując na mnie palcem powiedziała mu że Pani by go zabrała!
no nie.....
Cytat:
super! Oby tak dalej, no i oby TŻ wyzdrowiał!

Ja sobie nie wyobrażam teraz jechać na dłuższe wakacje bez dziecka. Raz, że dziecko jeszcze nie jest w stanie zrozumieć że rodzice wyjechali na jakiś czas ale do niego wrócą, a dwa że najnormalniej bym tęskniła i się martwiła...

Jadę dziś do TŻa, więc pewnie wpadnę dopiero wieczorem, miłego dnia!

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Cytat:
Mam dzisiaj bardzo, bardzo zły dzień.
Nakrzyczałam na Radka i teraz ryczę bo mam straszne wyrzuty sumienia, jest mi źle. Wyżyłam się na tż i nadal nie rozmawiamy. Mam dość. I zamiast spać to siedzę przed komputerem, nie mam na nic siły i ochoty. Dziękuję za uwagę.
jak dziś, lepiej?
Cytat:
Biedulko - oby same zabiegi starczyły.

Cytat:

Nowe powiedzenie
dobre

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 07:06   #4920
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No widzisz, szkoda...
Ciesze sie, ze Grecos Wam sie sprawdzil, ciekawe jak w naszym przypadku bedzie. A teraz z kim sie wybieracie?
I z kim bys zostawila Bruna?
z moją mamą jak byłam 2 tyg w szpitalu to też z Nim siedziała
Cytat:
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Śliczny pokój .

Lili widzę, że i u Was napięta atmosfera. My ostatnio z TŻtem ciągle koty drzemy o głupoty.

Lili Blondynka klikam Wam, odklikajcie .
odklikane

Cytat:

Byłam dziś na oględzinach żłobkowuych u nas na wsi, są aż dwa. Jeden fajny, drugi taki se, za to w tym takim se można dawać dzieci na godziny (10zł/h) i chyba będę podrzucała Sarenke raz na jakiś czas.

nie załamuj mnie bo planuje Olivier w przyszłym roku zapisać i się chyba załamie jak nie będzie miejsc.Wtedy może do klubu malucha

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
przyszedł wózek dziś, wczoraj zamówiłam a dziś już kurier przywiózł jestem zachwycona, ale pierwszy spacer dopiero przed nami
pokaż Nam focie z Lenka. Mam nadzieje ze będziecie zadowolone

Patik udanej podróży
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości