Majowe Panny Młode - cz. VI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 14:47   #2401
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Majowe Panny Młode - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Ja o cenie jeszcze nie słyszałam, ale już zapłacę ile by nie było..
Mi dwie kwiaciarnie wyceniły ten bukiet na 180 zł, jedna na 135 zł, ale jest na drugim końcu miasta więc raczej odpada. Generalnie taka cena za powszechnie dostępne i niedrogie kwiaty w nieskomplikowanej dla florysty formie jest dla mnie nie do końca zrozumiała.

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
Ja też właśnie przeglądam bukiety, bo czas się na coś zdecydować i znalazłam taki zachwycił mnie po prostu swoją prostotą, kolorem i w ogóle... nie wiem tylko jak kwiatki, to są jaskry, a ja będę też mieć we włosach wplecione i nie wiem jak wytrzyma, gdybym się zdecydowała. Co sądzicie?
Ładne kwiaty, nie spotkałam takich do tej pory chyba, ale co do trwałości to niestety nie wiem.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:53   #2402
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Mi dwie kwiaciarnie wyceniły ten bukiet na 180 zł, jedna na 135 zł, ale jest na drugim końcu miasta więc raczej odpada. Generalnie taka cena za powszechnie dostępne i niedrogie kwiaty w nieskomplikowanej dla florysty formie jest dla mnie nie do końca zrozumiała.
to jest bardzo proste do wytłumaczenia dlatego, że nazywa się to BUKIET ŚLUBNY tak samo jest z pierścionkami, jeżeli facet szuka zaręczynowego, to cena momentalnie jest dwa jak nie trzy razy wyższa, niż jakby powiedział, że szuka pierścionka na prezent

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:56   #2403
iceflower
Przyjaciółka KWC

No wiem, wiem, ale drażni mnie to bardzo.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-05-08, 14:59   #2404
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiem, wiem, ale drażni mnie to bardzo.
wiem, mnie też ale nic nie poradzimy szukam jeszcze biżuterii, nic nie mogę wybrać! potrzebuję kolczyki i bransoletkę, w ostateczności same kolczyki

Franio
Staś
Stary 2012-05-08, 15:08   #2405
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny, prawda? tylko nie wiem jakie duże są jaskry? Wiecie może jaka jest średnica kwiatka? Tak na oko oczywiście
Gdyby były błękitne już bym je brała A to znalazłam na necie:

"Dekoracyjne, zwykle pełne kwiaty tego jaskra mają 6-8 cm średnicy."

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:

Ładne kwiaty, nie spotkałam takich do tej pory chyba, ale co do trwałości to niestety nie wiem.
Dokładnie tak.. Jak pojawia się tylko słowo "ŚLUBNE" to już cena jest taka, że ręce opadają.. No, ale co? Nie będziemy miały bukietu? Aż się boję ile mi kwiaciarnia krzyknie za moje "niespotykane" hortensje....

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
wiem, mnie też ale nic nie poradzimy szukam jeszcze biżuterii, nic nie mogę wybrać! potrzebuję kolczyki i bransoletkę, w ostateczności same kolczyki
Ja też jeszcze biżuterii nie mam.. A szukam kolczyków i bransoletki.. :/

Lecę do domu.. O 16.00 mam makijaż próbny Ciekawe co z tego wyjdzie Trochę mam stresa

Sprawdzę jego wytrzymałość, bo po południu idę biegać z moim TŻetem Więc to będzie ekstremalne testowanie

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:09   #2406
iceflower
Przyjaciółka KWC

Jak ja słyszę taką cenę to giełda kwiatowa naprawdę coraz mocniej kusi. Bo musze przyznać, że zrozumiałabym taką cenę za storczyki, kalie, anemony, jakieś skomplikowane mieszanki czy ozdoby, nawet za sprowadzenie piwonii, ale za róże?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-05-08, 15:16   #2407
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
"Dekoracyjne, zwykle pełne kwiaty tego jaskra mają 6-8 cm średnicy."
A dziękuję bardzo za sprawdzenie

Cytat:
Ja też jeszcze biżuterii nie mam.. A szukam kolczyków i bransoletki.. :/
No właśnie, takich kompletów jest dużo mniej i sama nie wiem, czy chcę jakieś błyszczące czy bardziej skromne... w sumie suknia jest skromna, a w pasie ma taki szeroki pas z koronki, więc chyba mogą być błyszczące, co?

Cytat:
Lecę do domu.. O 16.00 mam makijaż próbny Ciekawe co z tego wyjdzie Trochę mam stresa

Sprawdzę jego wytrzymałość, bo po południu idę biegać z moim TŻetem Więc to będzie ekstremalne testowanie
faktycznie ekstremalne testowanie będzie daj znać później jak makijaż to zniósł

Franio
Staś
Stary 2012-05-08, 15:27   #2408
_bagheera_
Wtajemniczenie

coś mi wpadło w oko, Myska0 co o tym sądzisz? I inne dziewczynki oczywiście też

Franio
Staś

Edytowane przez _bagheera_
Czas edycji: 2012-05-15 o 21:02
Stary 2012-05-09, 00:30   #2409
kiriii
Raczkowanie

dlaczego akurat 12 maja zapowiadają u mnie deszcz 12 stopni dlaczego --> przecie ja umarznę w tym letnim bolerku, które miało za zadanie jedynie okrywać ramiona w kościele
dziewczyny gdzie ja teraz na szybko kupię biały sweterek?

ja bukiet robię sama, pojutrze idę na giełdę, kwiatki kosztują jakieś 7 razy taniej niż związane wasążka i nazwane bukiet ślubny, ....

kiriii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 07:23   #2410
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej Laski!!

mialam sie pojawic, ale tak to jest jak sie slub z daleka organizuje jeszcze tysiac rzeczy do zrobienia... zadne mojej niesamowitej historii?? jesli nie to i tak napisze

wiec od poczatku: tesciu jechal z nami drugim samochodem, bo my swoj mielismy lekko niepewny ze wzgledu na zajechana skrzynie biegow: skrzynia dojechala cala, natomiast nawigacja wyprowadzila tescia po jakis wioskach zamiast autostrada go ciagnac, my glypki pojechalismy za nim... pech chiala, ze byly roboty drogowe, niezabezpieczony beton i najechalismy z wieksza predkoscia niz powinnismy. wjezdzajac juz do szczecina poczulismy, ze cos jest nie halo: trabimy do ojca, migamy mu swiatlami: pojechal... o 1 w nocy zmienialismy opone.

next: dzwonie w niedziele do fotografa: co sie okazuje? ma noge w gipsie od kostki po udo...(mieli mu skracac do polowy gips w poniedzialek, jak bedzie tego nie wie nikt, dzis sie z nim widzimy)

next: jade odebrac suknie. wchodze do salonu, mowie babce, a ona do mnie, ze nie ma tego w zleceniach... juz wqrwiona zazwonila do wlascicielki, okazalo sie, ze jednak jest, tylko w papierach jej nie bylo... wzielam, przymierzam, patrze... dziura w tiulu jak byla tak jest, nie byla w ogole zwezona, a baba jeszcze bezczelnie probowala mi ja wcisnac, ze tak musi byc i ze to wina halki, ze sie tak uklada: dupa jasiu... powiedzialam, ze nic z tego, zadzwonila do wlascicielki i dala mi sluchawke. zostalam poinformowana, ze dziury nie da sie zrobic, a wymieniac tiulu im sie nie oplaca.... czemu kurde nie wiedzialam tego wczesniej??!! bylo mowione, ze wszystko zrobia!!

next: po wizycie w salonie nadeszla pora na wizyte na sali... przyjezdzamy. tapety jakies z lekka poodlepiane, zacieki na sufitach. przychodzi wlasciciel. no to mu mowimy co i jak, ze 52 osoby beda, i ze 40 na nocleg... a on do nas, ze nie ma noclegow, bo oni se wynajeli dla jakis pracownikow... no czad po prostu, ze zlosci zrobilam sie purpurowa..... drugi raz tego dnia sie poryczalam... nieestetyczne zacieki i poodklejane tapety sa wynikiem pekniecia rury.. zalalo im caly palacyk...

na szczescie wszystko mi sie wczoraj juz poprostowalo: mamy zalatwionego busa, sukienke mi zwezyly w ciagu jednego wieczoru, czego nie zrobily przez 2 miesiace, UWAGA nawet jakims dziwnym trafem dziura z tiulu znikla...

wczoraj tez zrobialm sobi rzesy i farbowalam wloski pogoda na slub jestem masakrycznie zalamana, bo u nas tez ma byc kiepsko... mam nadzieje, ze chociaz deszcz nie bedzie padal i nie bedzie szaro i smutno...

stresa mam juz konkretnego i dzis ide sie zaopatrzyc w jakis uspokajacze... kiedy tylko bede miala czas bede wpadac i podczytywac

myska, mi sie wydawalo, ze wlasnie z tych mkoszy byla najlepsza oferta, bo kosze nie jakos kosmicznie drogie a i wklad w nie nienajgorszy.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:03   #2411
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
A dziękuję bardzo za sprawdzenie

No właśnie, takich kompletów jest dużo mniej i sama nie wiem, czy chcę jakieś błyszczące czy bardziej skromne... w sumie suknia jest skromna, a w pasie ma taki szeroki pas z koronki, więc chyba mogą być błyszczące, co?

faktycznie ekstremalne testowanie będzie daj znać później jak makijaż to zniósł
Makijaż zaliczam do średnio udanych :/ Po pierwsze: Ja na ogół się nie maluję (tyko trochę podkładu, puder w kamieniu i tusz do rzęs) i dziwnie się w nim czułam.. - no ale to będę musiała przezwyciężyć.. Po drugie: Mam wysuszoną skórę pod oczami i strasznie to było widać na makijażu, co mi się absolutnie nie podobało.. - makijażystka poleciła mi odpowiedni krem na noc, który muszę zacząć stosować.. Po trzecie: Mam na czole taką zmarszczkę wzdłuż.. I kurde, jak byłam wymalowana to po prostu było ją bardziej widać (nie wiem, może puder w nią wlazł - ale to do wytarcia co jakiś czas po prostu będzie).. I po czwarte: Mam głęboko osadzone oczy.. I po pewnym czasie na powiekach mi się cień zbił.. To też będzie do starcia po jakimś czasie.. Aha.. I makijaż w kolorach brązu, taki ciepły Jeszcze na próbnym nie miałam kępek rzęs, które będę miała na ślubie - broniłam się przed tym jak nie wiem, ale odpowiednio mi to makijażystka wytłumaczyła - że nie będzie to nienaturalnie wyglądało, podniesie mi oko i takie tam..
Ogólnie makijażystka bardzo sympatyczna i świetnie się dogadałyśmy
No jakoś przeżyję ten dzień z makijażem..

Po makijażu pojechałam do TŻeta (podobał mu się i nawet powiedział, że jakoś nie widać..) Chociaż jak stał blisko przy mnie to zmienił zdanie Byliśmy na rowerze Makijaż przetrwał, mimo licznej watahy much, które w twarz waliły z każdej strony i się co raz przecierałam, i nawet przetrwał brutalne wycieranie nosa - tylko troszkę się starł Także o trwałość jestem spokojna..

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
coś mi wpadło w oko, Myska0 co o tym sądzisz? I inne dziewczynki oczywiście też
Ja wolę coś bardziej klasycznego.. Jakiś kryształek w kształcie łezki.. Długości jakieś 5 cm.. Na wybór biżuterii wybiorę się chyba jutro.. Po wizycie u właściciela sali Na szczęście mam taką znajomą Panią, która zajmuje się biżuterią i będę mogła do niej nawet wieczorkiem do domu podskoczyć i na spokojnie wszystko obejrzeć

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kiriii Pokaż wiadomość
dlaczego akurat 12 maja zapowiadają u mnie deszcz 12 stopni dlaczego --> przecie ja umarznę w tym letnim bolerku, które miało za zadanie jedynie okrywać ramiona w kościele
dziewczyny gdzie ja teraz na szybko kupię biały sweterek?

ja bukiet robię sama, pojutrze idę na giełdę, kwiatki kosztują jakieś 7 razy taniej niż związane wasążka i nazwane bukiet ślubny, ....
A ja mam nieszczęsny szal, którego nie chciałam używać.. A u mnie 19.05. ma być niby 16 stopni.. Normalnie oszaleję.. Ale z drugiej strony.. Przynajmniej nie będziemy się pocili

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej Laski!!

mialam sie pojawic, ale tak to jest jak sie slub z daleka organizuje jeszcze tysiac rzeczy do zrobienia... zadne mojej niesamowitej historii?? jesli nie to i tak napisze

wiec od poczatku: tesciu jechal z nami drugim samochodem, bo my swoj mielismy lekko niepewny ze wzgledu na zajechana skrzynie biegow: skrzynia dojechala cala, natomiast nawigacja wyprowadzila tescia po jakis wioskach zamiast autostrada go ciagnac, my glypki pojechalismy za nim... pech chiala, ze byly roboty drogowe, niezabezpieczony beton i najechalismy z wieksza predkoscia niz powinnismy. wjezdzajac juz do szczecina poczulismy, ze cos jest nie halo: trabimy do ojca, migamy mu swiatlami: pojechal... o 1 w nocy zmienialismy opone.

next: dzwonie w niedziele do fotografa: co sie okazuje? ma noge w gipsie od kostki po udo...(mieli mu skracac do polowy gips w poniedzialek, jak bedzie tego nie wie nikt, dzis sie z nim widzimy)

next: jade odebrac suknie. wchodze do salonu, mowie babce, a ona do mnie, ze nie ma tego w zleceniach... juz wqrwiona zazwonila do wlascicielki, okazalo sie, ze jednak jest, tylko w papierach jej nie bylo... wzielam, przymierzam, patrze... dziura w tiulu jak byla tak jest, nie byla w ogole zwezona, a baba jeszcze bezczelnie probowala mi ja wcisnac, ze tak musi byc i ze to wina halki, ze sie tak uklada: dupa jasiu... powiedzialam, ze nic z tego, zadzwonila do wlascicielki i dala mi sluchawke. zostalam poinformowana, ze dziury nie da sie zrobic, a wymieniac tiulu im sie nie oplaca.... czemu kurde nie wiedzialam tego wczesniej??!! bylo mowione, ze wszystko zrobia!!

next: po wizycie w salonie nadeszla pora na wizyte na sali... przyjezdzamy. tapety jakies z lekka poodlepiane, zacieki na sufitach. przychodzi wlasciciel. no to mu mowimy co i jak, ze 52 osoby beda, i ze 40 na nocleg... a on do nas, ze nie ma noclegow, bo oni se wynajeli dla jakis pracownikow... no czad po prostu, ze zlosci zrobilam sie purpurowa..... drugi raz tego dnia sie poryczalam... nieestetyczne zacieki i poodklejane tapety sa wynikiem pekniecia rury.. zalalo im caly palacyk...

na szczescie wszystko mi sie wczoraj juz poprostowalo: mamy zalatwionego busa, sukienke mi zwezyly w ciagu jednego wieczoru, czego nie zrobily przez 2 miesiace, UWAGA nawet jakims dziwnym trafem dziura z tiulu znikla...

wczoraj tez zrobialm sobi rzesy i farbowalam wloski pogoda na slub jestem masakrycznie zalamana, bo u nas tez ma byc kiepsko... mam nadzieje, ze chociaz deszcz nie bedzie padal i nie bedzie szaro i smutno...

stresa mam juz konkretnego i dzis ide sie zaopatrzyc w jakis uspokajacze... kiedy tylko bede miala czas bede wpadac i podczytywac

myska, mi sie wydawalo, ze wlasnie z tych mkoszy byla najlepsza oferta, bo kosze nie jakos kosmicznie drogie a i wklad w nie nienajgorszy.
O matko! Normalnie jak sobie sama nie przypilnujesz to kurna nic nie wychodzi.. :/ Trzymaj się Kochana.. I jestem z Tobą w tych przeciwnościach Zobaczysz ślub i wesele będą cudowne

No dziś z TŻetem mamy usiąść i w końcu te kosze wybrać.. W tych na mkosze brakuje mi np. herbat, czy kaw.. Chcielibyśmy taki kosz z herbatami i kawami, z jakimiś słodyczami i może jakiś alko..? Widział ktoś takie?

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

santom, magdziaS, kiriii, eimear - 3 dni Wam zostały Ale Wam fajnie

Powiem Wam, że ja się stresowałam samym próbnym makijażem, więc nie wiem co będzie przed ślubem.. Chyba zejdę

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-09, 08:09   #2412
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Santom - ja bym ściany gryzła ze złości, gdyby spotkały mnie takie historie, a Ty to tak spokojnie opisałaś...

Myska - no to dziłaj ze skórą, bo jak cera jest kiepska, to makijaż i tak nie wiele da. Masz jeszcze czas. Dużo wody, peeling enzymatyczny, maseczka z alg. Na zmarszczkę to już się nic nie poradzi, chociaż są podkłady liftingujące... Albo chociaż nalożyć mniej w tym miejscu na czole... Co do powiek - cienie nie mają prawa się zbijać. Miałam makijaż na osobie od 11:00 do 4:30 rano i cienie ani drgnęły, a powieka też mi się roluje. Mogłabym w tym spać i tez wyglądałyby tak samo. Dała Ci złą bazę pod cienie.

Kępki są super Dają absolutnie naturalny efekt, nie czujesz ich, a oko jest ładnie otwarte i takie bardziej glamur

Bagheera - mnie się osobiście biżuteria "ślubna" nie podoba. Żadna. A Ty musisz wybrać taką, w której będziesz się dobrze czuła i najlepiej jak później jeszcze gdzieś wykorzystasz.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 08:44   #2413
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Santom - ja bym ściany gryzła ze złości, gdyby spotkały mnie takie historie, a Ty to tak spokojnie opisałaś...

Myska - no to dziłaj ze skórą, bo jak cera jest kiepska, to makijaż i tak nie wiele da. Masz jeszcze czas. Dużo wody, peeling enzymatyczny, maseczka z alg. Na zmarszczkę to już się nic nie poradzi, chociaż są podkłady liftingujące... Albo chociaż nalożyć mniej w tym miejscu na czole... Co do powiek - cienie nie mają prawa się zbijać. Miałam makijaż na osobie od 11:00 do 4:30 rano i cienie ani drgnęły, a powieka też mi się roluje. Mogłabym w tym spać i tez wyglądałyby tak samo. Dała Ci złą bazę pod cienie.

Kępki są super Dają absolutnie naturalny efekt, nie czujesz ich, a oko jest ładnie otwarte i takie bardziej glamur

Bagheera - mnie się osobiście biżuteria "ślubna" nie podoba. Żadna. A Ty musisz wybrać taką, w której będziesz się dobrze czuła i najlepiej jak później jeszcze gdzieś wykorzystasz.
Kurcze.. O tym nie pomyślałam.. To chyba zwrócę jej uwagę w tym temacie..
No właśnie ja sobie nakupowałam peelingów ale nie mam kiedy ich zrobić.. Wody faktycznie za dużo ostatnimi czasy nie pije.. A maseczkę z alg to jaką polecasz? Bo ja chyba nie mogłam takiej znaleźć.. Tylko jakieś nawilżające..
No a z tymi kępkami to się wypowiem po makijażu już ślubnym

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-09, 08:50   #2414
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze.. O tym nie pomyślałam.. To chyba zwrócę jej uwagę w tym temacie..
No właśnie ja sobie nakupowałam peelingów ale nie mam kiedy ich zrobić.. Wody faktycznie za dużo ostatnimi czasy nie pije.. A maseczkę z alg to jaką polecasz? Bo ja chyba nie mogłam takiej znaleźć.. Tylko jakieś nawilżające..
No a z tymi kępkami to się wypowiem po makijażu już ślubnym
Maseczke z alg znalazłam tylko jedną, w saszetce, w rossmanie, nie wiem jakiej firmy. Opakowanie takie niebieskozielone. Chyba za niecałe 2zł . Wrzucę Ci fotkę mojego makijazu z kępkami do klubu Na zmarszczkę na czole może pomógłby czysty kolagen. Można mini słoiczek kupić za 6zł na all. Mocno ściąga skórę, gdyby tak stosować tydzień codziennie to może spłyci zmarszczkę? bo pod sam makijaż nie wiem czy się nadaje. Hmmm zalęży jak bardzo Ci zależy

- George Elliot
Stary 2012-05-09, 09:27   #2415
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Makijaż zaliczam do średnio udanych :/ Po pierwsze: Ja na ogół się nie maluję (tyko trochę podkładu, puder w kamieniu i tusz do rzęs) i dziwnie się w nim czułam.. - no ale to będę musiała przezwyciężyć.. Po drugie: Mam wysuszoną skórę pod oczami i strasznie to było widać na makijażu, co mi się absolutnie nie podobało.. - makijażystka poleciła mi odpowiedni krem na noc, który muszę zacząć stosować.. Po trzecie: Mam na czole taką zmarszczkę wzdłuż.. I kurde, jak byłam wymalowana to po prostu było ją bardziej widać (nie wiem, może puder w nią wlazł - ale to do wytarcia co jakiś czas po prostu będzie).. I po czwarte: Mam głęboko osadzone oczy.. I po pewnym czasie na powiekach mi się cień zbił.. To też będzie do starcia po jakimś czasie.. Aha.. I makijaż w kolorach brązu, taki ciepły Jeszcze na próbnym nie miałam kępek rzęs, które będę miała na ślubie - broniłam się przed tym jak nie wiem, ale odpowiednio mi to makijażystka wytłumaczyła - że nie będzie to nienaturalnie wyglądało, podniesie mi oko i takie tam..
Ogólnie makijażystka bardzo sympatyczna i świetnie się dogadałyśmy
No jakoś przeżyję ten dzień z makijażem..

Po makijażu pojechałam do TŻeta (podobał mu się i nawet powiedział, że jakoś nie widać..) Chociaż jak stał blisko przy mnie to zmienił zdanie Byliśmy na rowerze Makijaż przetrwał, mimo licznej watahy much, które w twarz waliły z każdej strony i się co raz przecierałam, i nawet przetrwał brutalne wycieranie nosa - tylko troszkę się starł Także o trwałość jestem spokojna..

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Ja wolę coś bardziej klasycznego.. Jakiś kryształek w kształcie łezki.. Długości jakieś 5 cm.. Na wybór biżuterii wybiorę się chyba jutro.. Po wizycie u właściciela sali Na szczęście mam taką znajomą Panią, która zajmuje się biżuterią i będę mogła do niej nawet wieczorkiem do domu podskoczyć i na spokojnie wszystko obejrzeć
Ja makijaż próbny robię we wtorek i powiem Wam, że też najbardziej boję się o powieki, bo one są takie jakby tłuste... i przeważnie cienie szybko znikają mi z oczu, dlatego ja ich nie używam...

Cytat:
właśnie chodzi o to, że mnie też niespecjalnie się podoba i nie wiem czy ją wykorzystam, bo raczej nie noszę dużo biżuterii, ale zobaczymy... Najwyżej kupię sobie tylko jakieś fajne kolczyki, a bransoletkę sobie odpuszczę

Franio
Staś
Stary 2012-05-09, 09:37   #2416
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja makijaż próbny robię we wtorek i powiem Wam, że też najbardziej boję się o powieki, bo one są takie jakby tłuste... i przeważnie cienie szybko znikają mi z oczu, dlatego ja ich nie używam...

właśnie chodzi o to, że mnie też niespecjalnie się podoba i nie wiem czy ją wykorzystam, bo raczej nie noszę dużo biżuterii, ale zobaczymy... Najwyżej kupię sobie tylko jakieś fajne kolczyki, a bransoletkę sobie odpuszczę
Moja powieki też są tłuste, sama makijażystka to powiedziała. Ale właśnie od tego są bazy pod cienie

Ja mam delikatne kolczyki wkrętki, a bransoletkę zupełnie nie z kompletu, srebro rodowane, takie gęsto zbite kuleczki. Podobają mi się też proste grube żyłki do sukni ślubnych.

- George Elliot
Stary 2012-05-09, 09:39   #2417
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja powieki też są tłuste, sama makijażystka to powiedziała. Ale właśnie od tego są bazy pod cienie

Ja mam delikatne kolczyki wkrętki, a bransoletkę zupełnie nie z kompletu, srebro rodowane, takie gęsto zbite kuleczki. Podobają mi się też proste grube żyłki do sukni ślubnych.
tzn.? nie do końca rozumiem o co Ci chodzi

Franio
Staś
Stary 2012-05-09, 09:41   #2418
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ja mam skromną suknię z jedna niedużą ozdobą i bizuterie ograniczę do błyszczących kolczyków. Myślę że jak najbardziej możesz postawić na mocny połysk, wstawiony komplet mi sie osobiście nie podoba, ale ja w ogóle nie jestem fanką biżuterii hand made a ostatnio się jeszcze nacięłam na allegro.

Cytat:
Napisane przez kiriii Pokaż wiadomość
Pochwalisz się efektem? Ja się waham, TŻ się śmieje że on mi zrobi ten bukiet, a z drugiej strony zastanawiam się ile by mnie kosztowały kwiaty na giełdzie, bo dostałam ofertę na 110 zł za bukiet z butonierką i to już mnie nie zabija i zastanawiam się czy nie zamówić, ale czekam też jeszcze na info co do ceny i dostępności piwonii.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

No to podróż pełna niespodzianek a potem jeszcze gorzej. Mnie by chyba trafiło po historii z salą i salonem, nie mówiąc już o fotografie. Musisz mieć nerwy ze stali jak takie historie tak spokojnie znosisz 3 dni przed ślubem. Ściskam i życzę żeby wszystko poszło idealnie mimo tych drobnych wpadek teraz przed ślubem.

Cytat:
Ewuszka dobrze gada, cienie nie mają prawa się ruszyć. Makijaz był źle zrobiony skoro tak, bo nawet najgłębiej osadzone oczy nie ruszą dobrego makijażu. Poproś o zrobienie tego lepiej w dniu ślubu.

Cytat:
Co do maseczek z algami to ponoć dobre ma Bielenda z serii Ideal Skin i Clarena, kupisz na allegro i w sklepach dla kosmetyczek.
Ja uczulona na algi jestem i nie moge takich.

Idziemy z TŻem w niedzielę na 2 godziny lekcji tańca, będzie śmiesznie. Dużo czasu na opanowanie pierwszego tańca to to nie jest.

Poza tym zrezygnowałam z robienia listy piosenek dla DJa, TŻ skrytykował moje typy i uznał, że nie ma co wyręczać go w pracy, więc mu powiem tylko żeby sobie odpuścił "Majteczki w kropeczki", "Mydełko Fa" i "Cudownych rodziców mam" i niech gra co chce, mam to w nosie.

Poza tym chciałam powiedzieć że na 10 dni przed nie stresuję się wcale.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-05-09, 09:48   #2419
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam skromną suknię z jedna niedużą ozdobą i bizuterie ograniczę do błyszczących kolczyków. Myślę że jak najbardziej możesz postawić na mocny połysk, wstawiony komplet mi sie osobiście nie podoba, ale ja w ogóle nie jestem fanką biżuterii hand made a ostatnio się jeszcze nacięłam na allegro.

Poza tym zrezygnowałam z robienia listy piosenek dla DJa, TŻ skrytykował moje typy i uznał, że nie ma co wyręczać go w pracy, więc mu powiem tylko żeby sobie odpuścił "Majteczki w kropeczki", "Mydełko Fa" i "Cudownych rodziców mam" i niech gra co chce, mam to w nosie.

Poza tym chciałam powiedzieć że na 10 dni przed nie stresuję się wcale.
Z biżuterią chyba zrobię tak samo... I też odpuszczam "Cudownych rodziców"... Jak dla mnie ta piosenka jest strasznie mdła i wybrałam inną. jeszcze tylko muszę zadzwonić do zespołu i zapytać czy umieją, a jak nie to czy dadzą radę się nauczyć

Franio
Staś
Stary 2012-05-09, 09:48   #2420
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

dziewczyny, spokojnie to pisze, bo juz wszystko sie wyprostowalo na szczescie chociaz do listy zapomnialam dopisac, ze naprawa auta w serwisie nas wyniesie 5tys, a mialo byc 2,5

teraz juz luzacz wiekszy gdybyscie mnie widzialy w poniedzialek to dopiero byscie widzialy nerwa konkretnego dlatego tez w poniedzialek nie chcialam pisac, bo probowalam sie zdystansowac do wszystkiego

myska co do typu urody, to jakbym czytala o sobie: tez mam wielka zmarche na czole, gleboko osadzone oczy, siniaki i przesuszona cere moze mysmy blizniaczki;D

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 09:50   #2421
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
tzn.? nie do końca rozumiem o co Ci chodzi
Na szybko z googli wyszukałam, żeby zobrazować o co mi chodzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bransoletka-srebrna-zakonczona-dwoma-plaskimi-kulami-swarovskiego..jpg (19,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bt12-5.jpg (12,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bt33-24.jpg (11,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg srebrna-bransoletka-hc-021-logo-shine-20.jpg (11,7 KB, 1 załadowań)

- George Elliot
Stary 2012-05-09, 09:51   #2422
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Moja bransoletka z kuleczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Moja bransoletka.jpg (32,5 KB, 9 załadowań)

- George Elliot
Stary 2012-05-09, 09:51   #2423
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szybko z googli wyszukałam, żeby zobrazować o co mi chodzi.
Aaaa, to teraz już rozumiem i jak najbardziej jestem za takie coś też mi się podoba

śliczna

Franio
Staś
Stary 2012-05-09, 09:53   #2424
ewuszkaaa
Zakorzenienie

santom dzielna dziewczyna!

- George Elliot
Stary 2012-05-09, 10:00   #2425
madzia2306
Zakorzenienie

hej kochane

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:07   #2426
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
hej kochane

- George Elliot
Stary 2012-05-09, 10:07   #2427
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kochane
witamy
jak się czujesz jako żonka?

Franio
Staś
Stary 2012-05-09, 10:12   #2428
madzia2306
Zakorzenienie

a powiem wam że super no i tż jako mąż sprawuje się super

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-05-09, 10:15   #2429
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
a powiem wam że super no i tż jako mąż sprawuje się super
no to najważniejsze i jaka ulga, że już nic nie trzeba planować, pilnować - zazdroszczę

Franio
Staś
Stary 2012-05-09, 10:19   #2430
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
no to najważniejsze i jaka ulga, że już nic nie trzeba planować, pilnować - zazdroszczę
oj powiem ci że naprawdę jest duża ulga...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości