|
|
#2401 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Majowe Panny Młode - cz. VI
Mi dwie kwiaciarnie wyceniły ten bukiet na 180 zł, jedna na 135 zł, ale jest na drugim końcu miasta więc raczej odpada.
Generalnie taka cena za powszechnie dostępne i niedrogie kwiaty w nieskomplikowanej dla florysty formie jest dla mnie nie do końca zrozumiała. Cytat:
|
|
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak samo jest z pierścionkami, jeżeli facet szuka zaręczynowego, to cena momentalnie jest dwa jak nie trzy razy wyższa, niż jakby powiedział, że szuka pierścionka na prezent
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Przyjaciółka KWC
|
No wiem, wiem, ale drażni mnie to bardzo.
|
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, mnie też ale nic nie poradzimy
szukam jeszcze biżuterii, nic nie mogę wybrać! potrzebuję kolczyki i bransoletkę, w ostateczności same kolczyki
|
|
|
|
#2405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to znalazłam na necie:"Dekoracyjne, zwykle pełne kwiaty tego jaskra mają 6-8 cm średnicy." ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Lecę do domu.. O 16.00 mam makijaż próbny Ciekawe co z tego wyjdzie Trochę mam stresa ![]() Sprawdzę jego wytrzymałość, bo po południu idę biegać z moim TŻetem Więc to będzie ekstremalne testowanie
|
|||
|
|
|
#2406 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Jak ja słyszę taką cenę to giełda kwiatowa naprawdę coraz mocniej kusi.
Bo musze przyznać, że zrozumiałabym taką cenę za storczyki, kalie, anemony, jakieś skomplikowane mieszanki czy ozdoby, nawet za sprowadzenie piwonii, ale za róże?
|
|
#2407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A dziękuję bardzo za sprawdzenie
Cytat:
Cytat:
daj znać później jak makijaż to zniósł
|
||
|
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
coś mi wpadło w oko, Myska0 co o tym sądzisz? I inne dziewczynki oczywiście też
Edytowane przez _bagheera_ Czas edycji: 2012-05-15 o 21:02 |
|
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
dlaczego akurat 12 maja zapowiadają u mnie deszcz 12 stopni
dlaczego --> przecie ja umarznę w tym letnim bolerku, które miało za zadanie jedynie okrywać ramiona w kościele dziewczyny gdzie ja teraz na szybko kupię biały sweterek? ja bukiet robię sama, pojutrze idę na giełdę, kwiatki kosztują jakieś 7 razy taniej niż związane wasążka i nazwane bukiet ślubny, ....
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski!!
![]() mialam sie pojawic, ale tak to jest jak sie slub z daleka organizuje jeszcze tysiac rzeczy do zrobienia... zadne mojej niesamowitej historii?? jesli nie to i tak napisze![]() wiec od poczatku: tesciu jechal z nami drugim samochodem, bo my swoj mielismy lekko niepewny ze wzgledu na zajechana skrzynie biegow: skrzynia dojechala cala, natomiast nawigacja wyprowadzila tescia po jakis wioskach zamiast autostrada go ciagnac, my glypki pojechalismy za nim... pech chiala, ze byly roboty drogowe, niezabezpieczony beton i najechalismy z wieksza predkoscia niz powinnismy. wjezdzajac juz do szczecina poczulismy, ze cos jest nie halo: trabimy do ojca, migamy mu swiatlami: pojechal... o 1 w nocy zmienialismy opone. next: dzwonie w niedziele do fotografa: co sie okazuje? ma noge w gipsie od kostki po udo...(mieli mu skracac do polowy gips w poniedzialek, jak bedzie tego nie wie nikt, dzis sie z nim widzimy) next: jade odebrac suknie. wchodze do salonu, mowie babce, a ona do mnie, ze nie ma tego w zleceniach... juz wqrwiona zazwonila do wlascicielki, okazalo sie, ze jednak jest, tylko w papierach jej nie bylo... wzielam, przymierzam, patrze... dziura w tiulu jak byla tak jest, nie byla w ogole zwezona, a baba jeszcze bezczelnie probowala mi ja wcisnac, ze tak musi byc i ze to wina halki, ze sie tak uklada: dupa jasiu... powiedzialam, ze nic z tego, zadzwonila do wlascicielki i dala mi sluchawke. zostalam poinformowana, ze dziury nie da sie zrobic, a wymieniac tiulu im sie nie oplaca.... czemu kurde nie wiedzialam tego wczesniej??!! bylo mowione, ze wszystko zrobia!!next: po wizycie w salonie nadeszla pora na wizyte na sali... przyjezdzamy. tapety jakies z lekka poodlepiane, zacieki na sufitach. przychodzi wlasciciel. no to mu mowimy co i jak, ze 52 osoby beda, i ze 40 na nocleg... a on do nas, ze nie ma noclegow, bo oni se wynajeli dla jakis pracownikow... no czad po prostu, ze zlosci zrobilam sie purpurowa..... drugi raz tego dnia sie poryczalam... nieestetyczne zacieki i poodklejane tapety sa wynikiem pekniecia rury.. zalalo im caly palacyk... na szczescie wszystko mi sie wczoraj juz poprostowalo: mamy zalatwionego busa, sukienke mi zwezyly w ciagu jednego wieczoru, czego nie zrobily przez 2 miesiace, UWAGA nawet jakims dziwnym trafem dziura z tiulu znikla... wczoraj tez zrobialm sobi rzesy i farbowalam wloski pogoda na slub jestem masakrycznie zalamana, bo u nas tez ma byc kiepsko... mam nadzieje, ze chociaz deszcz nie bedzie padal i nie bedzie szaro i smutno...stresa mam juz konkretnego i dzis ide sie zaopatrzyc w jakis uspokajacze... kiedy tylko bede miala czas bede wpadac i podczytywac ![]() myska, mi sie wydawalo, ze wlasnie z tych mkoszy byla najlepsza oferta, bo kosze nie jakos kosmicznie drogie a i wklad w nie nienajgorszy. |
|
|
|
#2411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze na próbnym nie miałam kępek rzęs, które będę miała na ślubie - broniłam się przed tym jak nie wiem, ale odpowiednio mi to makijażystka wytłumaczyła - że nie będzie to nienaturalnie wyglądało, podniesie mi oko i takie tam.. ![]() Ogólnie makijażystka bardzo sympatyczna i świetnie się dogadałyśmy No jakoś przeżyję ten dzień z makijażem.. ![]() Po makijażu pojechałam do TŻeta (podobał mu się i nawet powiedział, że jakoś nie widać..) Chociaż jak stał blisko przy mnie to zmienił zdanie Byliśmy na rowerze Makijaż przetrwał, mimo licznej watahy much, które w twarz waliły z każdej strony i się co raz przecierałam, i nawet przetrwał brutalne wycieranie nosa - tylko troszkę się starł Także o trwałość jestem spokojna.. ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
Na szczęście mam taką znajomą Panią, która zajmuje się biżuterią i będę mogła do niej nawet wieczorkiem do domu podskoczyć i na spokojnie wszystko obejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Normalnie oszaleję.. Ale z drugiej strony.. Przynajmniej nie będziemy się pocili ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
O matko! Normalnie jak sobie sama nie przypilnujesz to kurna nic nie wychodzi.. :/ Trzymaj się Kochana.. I jestem z Tobą w tych przeciwnościach Zobaczysz ślub i wesele będą cudowne ![]() No dziś z TŻetem mamy usiąść i w końcu te kosze wybrać.. W tych na mkosze brakuje mi np. herbat, czy kaw.. Chcielibyśmy taki kosz z herbatami i kawami, z jakimiś słodyczami i może jakiś alko..? Widział ktoś takie? ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- santom, magdziaS, kiriii, eimear - 3 dni Wam zostały Ale Wam fajnie Powiem Wam, że ja się stresowałam samym próbnym makijażem, więc nie wiem co będzie przed ślubem.. Chyba zejdę
|
||||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Santom -
ja bym ściany gryzła ze złości, gdyby spotkały mnie takie historie, a Ty to tak spokojnie opisałaś...Myska - no to dziłaj ze skórą, bo jak cera jest kiepska, to makijaż i tak nie wiele da. Masz jeszcze czas. Dużo wody, peeling enzymatyczny, maseczka z alg. Na zmarszczkę to już się nic nie poradzi, chociaż są podkłady liftingujące... Albo chociaż nalożyć mniej w tym miejscu na czole... Co do powiek - cienie nie mają prawa się zbijać. Miałam makijaż na osobie od 11:00 do 4:30 rano i cienie ani drgnęły, a powieka też mi się roluje. Mogłabym w tym spać i tez wyglądałyby tak samo. Dała Ci złą bazę pod cienie. ![]() Kępki są super Dają absolutnie naturalny efekt, nie czujesz ich, a oko jest ładnie otwarte i takie bardziej glamur Bagheera - mnie się osobiście biżuteria "ślubna" nie podoba. Żadna. A Ty musisz wybrać taką, w której będziesz się dobrze czuła i najlepiej jak później jeszcze gdzieś wykorzystasz.
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja sobie nakupowałam peelingów ale nie mam kiedy ich zrobić.. Wody faktycznie za dużo ostatnimi czasy nie pije.. A maseczkę z alg to jaką polecasz? Bo ja chyba nie mogłam takiej znaleźć.. Tylko jakieś nawilżające.. ![]() No a z tymi kępkami to się wypowiem po makijażu już ślubnym
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zmarszczkę na czole może pomógłby czysty kolagen. Można mini słoiczek kupić za 6zł na all. Mocno ściąga skórę, gdyby tak stosować tydzień codziennie to może spłyci zmarszczkę? bo pod sam makijaż nie wiem czy się nadaje. Hmmm zalęży jak bardzo Ci zależy
|
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i przeważnie cienie szybko znikają mi z oczu, dlatego ja ich nie używam...właśnie chodzi o to, że mnie też niespecjalnie się podoba i nie wiem czy ją wykorzystam, bo raczej nie noszę dużo biżuterii, ale zobaczymy... Najwyżej kupię sobie tylko jakieś fajne kolczyki, a bransoletkę sobie odpuszczę |
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam delikatne kolczyki wkrętki, a bransoletkę zupełnie nie z kompletu, srebro rodowane, takie gęsto zbite kuleczki. Podobają mi się też proste grube żyłki do sukni ślubnych.
|
|
|
#2417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie do końca rozumiem o co Ci chodzi
|
|
|
|
|
#2418 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to podróż pełna niespodzianek a potem jeszcze gorzej. Mnie by chyba trafiło po historii z salą i salonem, nie mówiąc już o fotografie. Musisz mieć nerwy ze stali jak takie historie tak spokojnie znosisz 3 dni przed ślubem. Ściskam i życzę żeby wszystko poszło idealnie mimo tych drobnych wpadek teraz przed ślubem. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja uczulona na algi jestem i nie moge takich. ![]() Idziemy z TŻem w niedzielę na 2 godziny lekcji tańca, będzie śmiesznie. Dużo czasu na opanowanie pierwszego tańca to to nie jest. Poza tym zrezygnowałam z robienia listy piosenek dla DJa, TŻ skrytykował moje typy i uznał, że nie ma co wyręczać go w pracy, więc mu powiem tylko żeby sobie odpuścił "Majteczki w kropeczki", "Mydełko Fa" i "Cudownych rodziców mam" i niech gra co chce, mam to w nosie. ![]() Poza tym chciałam powiedzieć że na 10 dni przed nie stresuję się wcale.
|
|
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, spokojnie to pisze, bo juz wszystko sie wyprostowalo
na szczescie chociaz do listy zapomnialam dopisac, ze naprawa auta w serwisie nas wyniesie 5tys, a mialo byc 2,5![]() teraz juz luzacz wiekszy gdybyscie mnie widzialy w poniedzialek to dopiero byscie widzialy nerwa konkretnego dlatego tez w poniedzialek nie chcialam pisac, bo probowalam sie zdystansowac do wszystkiego![]() myska co do typu urody, to jakbym czytala o sobie: tez mam wielka zmarche na czole, gleboko osadzone oczy, siniaki i przesuszona cere |
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko z googli wyszukałam, żeby zobrazować o co mi chodzi.
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bransoletka z kuleczek
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa, to teraz już rozumiem i jak najbardziej jestem za
śliczna
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
santom
dzielna dziewczyna!
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
a powiem wam że super
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
no to najważniejsze
i jaka ulga, że już nic nie trzeba planować, pilnować - zazdroszczę
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

Generalnie taka cena za powszechnie dostępne i niedrogie kwiaty w nieskomplikowanej dla florysty formie jest dla mnie nie do końca zrozumiała. 

szukam jeszcze biżuterii, nic nie mogę wybrać! potrzebuję kolczyki i bransoletkę, w ostateczności same kolczyki

dlaczego --> przecie ja umarznę w tym letnim bolerku, które miało za zadanie jedynie okrywać ramiona w kościele 

O matko! Normalnie jak sobie sama nie przypilnujesz to kurna nic nie wychodzi.. :/ Trzymaj się Kochana.. I jestem z Tobą w tych przeciwnościach
No to podróż pełna niespodzianek a potem jeszcze gorzej. Mnie by chyba trafiło po historii z salą i salonem, nie mówiąc już o fotografie. 
dzielna dziewczyna!