|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za dobre wyniki!
|
|||
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: O matko, będziemy miały teraz zalew spamu w związku z tym konkursem z butami
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-09 o 18:09 |
|
|
|
|
#4443 | ||
|
Zadomowienie
|
dziś przeczytałam was tylko pobieżnie, przyznaję
![]() ale nie mam ani za bardzo siły ani nastroju mam średnio przyjemną sytuację w pracy, więc nie mam nastroju wyłapałam jedynie, że była jakaś rozmowa o farmaceutach... Cytat:
Cytat:
właśnie po to musi być na rp czytelne nazwisko i adres pacjenta, żeby np w takiej syt móc zadzwonić, lub pojechać do pacjenta naprawić błąd lek niewłaściwie wydany może zaszkodzić każdemu, nie tylko kobiecie w ciąży jeśli zdarzyłaby się syt, że pacjent zażył niewłaściwy lek, źle wydany z apteki, i ten lek by mu zaszkodził, to farmaceuta będzie pociągnięty do odpowiedzialności, czego efektem może być nawet pozbawienie prawa wykonywania zawodu (w jakichś szczególnych syt) |
||
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w jakich sytuacjach, o jakiej porze dnia najczęściej obserwujecie to stawianie się macicy, te "piramidkę"?? |
|
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
matko dziewczyny ja ciągle mysle o tej wyprawce
![]() wedlug mojej listy zostalo nam do kupienia jeszcze tak - Pampers Premium Care od 2 kg - Dada od 3 kg - płyn i proszek Lovela do koloru - kocyk - rożek - folia przeciwdeszczowa - octenisept - podgrzewacz chyba niedużo prawda ? ![]() ja to tylko codziennie myślę żeby cos kupić ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- tak myślę że jeszcze około 300 zł na to pójdzie
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie brzuszek dziś ani sie nie stawia ani za bardzo nie boli, ale te tabletki są zdecydowanie za silne. teraz leżę i aż płakać się chce tak głowa boli. Mąż pobiegł do apteki i przyniosł mi paracetamol. Mam nadzieje że pomoże
|
|
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
wogóle cieszę się że nie sluchalam ludzi ktorzy doradzali kupno wszystkiego dopiero na koniec
jakbym do tej pory nic nie miala z wyprawki t bym chyba zwariowala naprawde
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
do takich wniosków też doszłam po ostatnich przejściach. Dziś już na wszelki wypadek spakowałam torbę do szpitala... Gdybym słuchała "mądrzejszych" to teraz mąż musiałby latać i kupować np koszule czy kapcie.
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja już teraz też nie mam tak siły łazić dziś troszkę pochodziłam i już mnie tak ciągnie w pachwinach już jest coraz gorzej i uświadamiam sobie że już jest tak blisko rozwiązania
|
|
#4452 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Ostatnio mówię teściowej, że wybieram się po kremiki itp. to wielkie zdziewienie, że dlaczego tak wcześnie???? a o u brankach to już wogołe...tylko kurcze kto później by te ubranka prał i prasował jak ja teraz już ledwo zipię! Uważam, że lepiej zacząć wcześniej kupować tak na raty niż później męża ganiać (a wiadomo jak to z facetami), no i oczywiście fakt ,że zakupy dla syneczka to wieeeelka przyjemność ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Mnie takie mysli też zaczęły dopadać jakiś czas temu...nie ukrywam boję się badzo.... ale od wczoraj, gdy się dowiedziałam, że moja szyjka jest już miękka a te skurcze to nie sa takie typowo przepowiadające....zaczęł am panikować. Strasznie boję się o zdrowie mojego bobasa. Mogę rodzić, mogę się męczyć, mogę wszystko, tylko, żeby mały był zdrowy!!!! |
||
|
|
|
#4453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem co mam kupić, mam plan gdzie to kupić i jestem spokojna. Jutro mam wizytę u gin więc kupię kosmetyki dla malucha i kilka zaplanowanych drobiazgów. W czerwcu zamawiam łóżeczko na allegro i wszystkie pozostałe akcesoria. Wózek odbiera mąż z moim tatą (który płaci po porodzie, tak żeby mieć fotelik na wyjście.U mnie na liście nie ma tego naprawdę dużo. |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kilka pajaców, kilka bodów, kilka kaftaników (56) i po 2 rzeczy w 62... nie wiadomo jakie dzieciątko się urodzi, także nie ma sensu brać dużo tego. Każda młoda mama też mi tak radziła. A na wózek też czekam, bo teście się zadeklarowali ![]()
|
|
|
|
|
#4455 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a najbardziej zdziwilo mnie tez zachowanie mojej kuzynki jest w moim wieku a tez wiezy w te wszystkie zabobony mowilam ze juz kompletuje wyprawke a ona do mnie ze dopiero miesiac przed porodem wszystko kupowala ze to za wczesnie jeszcze ja nie wiem co z tymi ludzmi ! a trzymam kciuki zeby byl zdrowy twoj synuś ! i napewno tak bedzie a na kiedy masz termin ? ja torbe jakos w polowie czerwca sobie spakuje Cytat:
bo tak to ciagle mysle ze jeszcze to trzeba kupic , jeszcze a tamto a tak to chce sobie spokojnie czekac na moja Myszkę z myslą że mam wszystko przygotowane
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jedynie jednego rampersika w Pepco kupiłam nowego a moja mama jedne nowe body
|
|
#4458 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Był już taki jeden Oscar, co to latał w sukienkach ![]() A tak się prezentuje wspomniany rożek. Sama bym pewnie kupiła inny (jakiś gładki), ale darowanemu koniowi...
|
|
|
|
|
#4460 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Superowe, sukieneczki cudne Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję wyników!czyli cukrzyca w pierwszej ciąży nie oznacza na 100% w drugiej, to pocieszające ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Anna
ciuszki są jeszcze u mamy jak je przywiozę to pokaże wlasnie się Wykapalam Umylam glowe i leze. moja mała wbija mi łokcie
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mi chodzi o to że ludzie mówią ,, żeby nie zapeszyć " a przecież ubranko czy smoczek nie może spowodować tego że coś sie stanie ze jakbym nie kupila to by sie nic nie stalo o to mi chodzi . a straty dzidziusia nie zazdroszcze napewno bylo Ci strasznie ciezko i wspolczuje przezyc zycze Ci żeby teraz bylo jak najlepiej ;*
|
|
#4463 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym brała LXLCytat:
Cytat:
Cytat:
widziałam już to kiedyś. Jak alien wygląda jakoś u obcej osoby to jest troszkę takie... ehmm freaky Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuję ![]() Idę posprzątać po obiedzie
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zadomowienie
|
Ehhh ja też musze ta glukoze zrobic. Boję się, że się
albo zemdleje... Ale mąż powiedział, że posiedzi ze mną żebym mu nie padła ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie dziwię Ci sie chyba każdy na Twoim miejscu mial by opory a na kiedy masz termin ? ale moja mała buszuje zastanawiam się czy to nasze siedzenia przy komputerach/ laptopach nie szkodzi naszym maluszką ;/ ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- ja mam oststnio tak dziwnie ciągle myślę czy z moja mała jest wszytsko dobrze ;/ czy jest zdrowa , jak wyglada czy czyms nie zrobilam jej krzywdy dziwnie tak !
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=anna99302;34005810]Ehhh ja też musze ta glukoze zrobic. Boję się, że się
albo zemdleje... Ale mąż powiedział, że posiedzi ze mną żebym mu nie padła ![]() [\QUOTE] Ja idę jutro na tą glukozę Najbardziej mnie przeraża to, że będę głodna, ja zwykle już o 5 rano muszę kromkę zjeść i jak tu jutro mam wytrzymać do przynajmniej 10?A co do kupowania to ja też mam opory. Wózek i łóżeczko małż zakupi dopiero jak będę w szpitalu, do reszty próbuję się zabrać ale nie potrafię
|
|
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie wróciła ze szkoły rodzenia. Było bardzo fajnie : wykłady o połogu no i ćwiczonka. Jestem zadowolona.
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=KarolinaPW;34005805]Ok, rozumiem
Dziekuję KarolinaPW opór przed zakupami mi pozostał, trzeba będzie go niedługo przełamać ![]() Idę posprzątać po obiedzie ![]() Ja tez stracialam pierwsza ciaze w 10 tygodni z diagnoza zasniad groniasty ![]() niestety pozniej mialam,naprawde mnostwo komplikacji doszlo do tego ze zrobil sie r...kosmowki i mialam podawana chemioterapie. Teraz przez pierwsze miesiace tez sie bardzo balam,praktycznie mdlalam przed kazdym usg i do okolo 4 miesiaca mialam tylko czarne mysli...ale kupilismy wozek,calkiem niedawno kolyske i lozeczko,Marcysia ma tez juz cala wyprawke,kiedys czytalam zeby robic sobie afirmacje i wlasnie sciagac pozytywne wibracje,tak jak np: kupno wozka patrze na niego i nie moge sie doczekac jak malenstwo bede w nim wozic
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra wróciliśmy z zakupów i wielka doopa... Byliśmy w Leroy i tam nie było farb. Znaczy były, ale nie takie jak nas interesują. Chyba wszyscy malują
Jedyne co kupiliśmy to w sportowym okulary do pływania. Mierzyłam stroje kąpielowe jednoczęściowe - jeden taki normalny, tylko w większym rozmiarze i dwa typowo ciążowe. I skończyło się na tym, że zniechęciłam się do dalszych zakupów. W tym sklepie mają bardzo dobre lustra - popatrzyłam sobie na moje udziory z celulitem i zakończyłam zakupy Mój kochany małż pocieszał mnie, że jestem w ciąży i nie mam co się przejmować, no ale... wiecie jak to jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

Fajnie, lubię takie niespodzianki.
za dobre wyniki!

przeciez kobiecie w ciazy moze to bardzo zaszkodzic...

po porodzie, tak żeby mieć fotelik na wyjście.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale numer
albo zemdleje... Ale mąż powiedział, że posiedzi ze mną żebym mu nie padła