|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Popieram! Prosimy zdjęcia
![]() Magnusia, a czy masz wybrany już bukiet? A buty też masz fioletowe? Dziewczyny, obiecuję, że jak będzie w czerwcu to rozwożenie kołacza, to wrzucę fotki
|
|
#3452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie słyszałam nidgy o czymś takim i żałuje ze u nas tego nie ma dlatego z niecierpliwościa czekam na zdjecia tej pychotki mniam mniam
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulację dla TŻ-ta za u nie też wszystko musi "mocy urzędowej nabrać". Powiem Wam tylko tyle, że w zeszłym roku choinkę wyniosłam w lipcu z balkonu (na szczęście była robiona i się nie sypała) i to wtedy kiedy TŻ wyjechał w delegację bo tak by pewnie na następne święta została
|
|
|
#3454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Nie dam rady Was nadrobić![]() Wreszcie udało mi się kupić bieliznę Jeszcze tylko koszula dla TŻ i bordowe skarpetki, których nigdzie nie możemy znaleźć![]() Teraz zastanawiamy się jakie wina wybrać na wesele. A Wy jakie wina kupujecie? Dziewczyny, które są zainteresowane wybielaniem zębów- dzisiaj byłam u dentysty i zapisałam się na usuwanie kamienia i piaskowanie- prawdopodobnie wybieli to zęby o jeden ton. W przypadku moich zupełnie to wystarczy, więc rezygnuję z pasków.
Edytowane przez wisienka25 Czas edycji: 2012-05-09 o 15:09 |
|
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3458 |
|
Rozeznanie
|
a jaką wódkę wybieracie? My chyba kupimy wyborową, bo sprawdzona i dobra. Może któraś z was ma do polecenia fryzjerkę w krakowie? Bo ja jeszcze nic w tym kierunku nie znalazłam
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My już mamy mętlik w głowie jeśli chodzi o wódkę A piła może któraś z was wódkę BIAŁA DAMA ? |
|
|
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
Na weselach rodzeństwach zawsze był Pan Tadeusz ale ja chcę przełamać tę głupią tradycje wybierania wódki ze względu na wygląd butelki
Osobiście nie znam kogoś kto by na wyborową narzekał i jakoś mi się tak z młodzieńczym szaleństwem kojarzy ![]() Białej damy niestety nie kojarzę |
|
|
|
#3461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy wyborową ja osobiście wodki nie pije wiec Ci nie powiem jaka ona jest. Ale mój TŻ mowi ze ta najlepsza nawet zrobilismy degustacje ze znajomymi i wszyscy zgodnie twierdza, ze jest swietna i podobno kaca nie ma
|
|
#3462 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- możesz kupić, na wiżażu ją zaraz rozprawimy ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
faceci...,![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3463 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy Pana Tadeusza. I nie przez wygląd butelki a dlatego, że w makro była kiedyś jakaś niezła promocja ja sama wódki nie znoszę i dla mnie każda jest paskudna ale ta do najgorszych chyba nie należy ![]() Cytat:
![]() A u nas od dnia dzisiejszego pozostał równiutki miesiąc do ślubu - 31 dni. ojoj jak to już bliziutko
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
||
|
|
|
#3464 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://blog.liquorplus.ca/?p=1573 ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez qmpela86 Czas edycji: 2012-05-09 o 17:13 |
|||
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas jest zakupiona Finlandia plus 30 literków bimber-ku produkcji teścia
nalewki teściowej ( wiśniowa, truskawkowa, porzeczkowa, pigwówka), piwo (0,3 ok 80 butelek) no i mamy zamówionego barmana.
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh..zresztą co ja się będę o napoje martwić- to jego działka..niech też się czymś zainteresuje
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34001539]wyborowa to dla mnie jakieś paskudztwo... nie jestem jej w stanie wypić:/
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- możesz kupić, na wiżażu ją zaraz rozprawimy ![]() [/QUOTE] ja też wyborowej nie lubię , u mnie po niej kac murowany mimo ,że ogólnie rzadko miewam kaca ,ale wyborowej i absolwenta mój organizm nie przyjmuje (dobra skłamałam , mój organizm przyjmuje wszystko tylko niektóre gatunki torche gorzej :P )ale na weseleach ogólnie nie wybrzydzam i piję co dają ![]() ![]() Białą Dame muszę kupić , to zrobimy degustacje ![]() ![]() Cytat:
Białą żubrówkę lubię , chyba najczęściej gości u nas na imprezach i być może na nią się zdecydujemy
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2012-05-09 o 19:16 |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- a my mamy krupnika- na ostatnich 2 weselach na jakich byłam, była ta wódka- bardzo na do gustu (języka i gardełka) przypadła
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas koszty wesela są wszystkie na pół więc wszystkim zajmujemy się wspólnie
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na ostanim weselu na którym byliśmy była gorzka żołądkowa de luxe i też niczego sobie |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.dominikabudzynska.blogspot.com/ - polecam bloga !
Wóda jak wódka Jaka by nie była postawiona na stole na weselu to i tak ją wypiją więc nie ma co się zastanawiać czy dobra czy nie bo każda jest niedobra
|
|
|
|
#3472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nawet jeszcze nie wiem jaka bedziemy mieli wodke
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
haczyk7 bukiet mam zaplanowany- autorski więc zdjęcia nie mam
buty będę mieć ecruwisienka25- pokazuj bieliznę ![]() gawa- my kupilismy krupnik- jest dobry i w dobrej cenie. Wyborowa jakos mi nie podchodzi choć nie jest zła niki19- piłam białą damę raz i szczerze powiem, że mnie wyrkęciło- mi nie smakuje tusiamar- bombka justiii87- ja też chciałam na początku finlandię ale jak policzyłam to wygrał krupnik ![]() wróciłam z vacu- ledwo żyję ale kolejne 300 kalorii poszło z potem wsiąkając w koszulkę
|
|
#3474 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ENGI111 ma sporo racji można i tak. Podejść do tego z lekkościa piórka i błogą nieświadomością (nawet jeśli udawaną) jak ktoś zauważy, wtedy się zdziwcie i powiedzcie 'kurcze, musieli w drukarni puścić babola, nawet nie zwróciliśmy uwagi' i będzie dobrze Cytat:
ja mam pierścionek pół na pół z białym i żółtym złotem (kamień jest w kształcie serduszka i żółte złoto opatula jego dół a górę okrywa białe złoto i powiem Cię, że minęło 10 miesięcy od zaręczyn i białe złoto zaczyna delikatnie przechodzić w żółte. A nie chciałam wierzyć za nic w świecie, kiedy znajoma mi mówiła, że jej pierścionek zaręczynowy też był w połowie z białego złota, bo śladu po tym nie widać teraz po paru latach więc może i ten cienki paseczek w Twojej obrączce z białego złota za niedługo przejdzie w żółte Cytat:
najbardziej gorliwie i to od razu potwierdzili nam goście, przy których w exelu na liście postawiliśmy znaki zapytania (uznając, że jest największe prawdopodobieństwo, że odmówią) miłe zaskoczenie. Nam ze 100 osób zrobiło się 115 a wczoraj ze 115 już 124, ech...![]() Co do smokingu, mnie też strasznie się podoba TŻ w takowym (mimo postury niedźwiadka) ale no niestety... praktycyzm i mimo wszystko granica finansowa niestety nie pozwoli nam na taki wybór. Troszkę szkoda, ale z drugiej strony wiem, że garnitur na pewno będzie mu przydatny na bieżąco. Winietki na stół będziemy zamawiać, ale będą one robiły jednocześnie za pudełeczka na podziękowania dla gości więc uznaliśmy, że za cenę jednego załatwimy tym sposobem dwie rzeczy. Naklejek na ciasto nie będziemy mieć, zamówiliśmy juz jakiś czas temu pudełeczka na ciasto z wydrukowanymi złotymi gołąbkami i jakimś tam tekstem ślubnym tematycznie (wydruk niewielki i delikatnie zdobiący więc moim zdaniem wystarczy (żeby nie było za dużo tych wszystkich personalizacji naszych) poza tym jeszcze przed Bożym Narodzeniem zamówiłam bo trafiłam na kolejną świetną okazję wyprzedaży hurtowni (jak z figurką na tort) Naklejki na alkohol projektowałam sama (będzie kilkanaście wzorów: motyw przewodni ten sam, z naszą karykaturką jak w zaproszeniach tyle że tylko do klatki piersiowe, reszta przymglona. Różne będą wykończenia w kolorystyce dekoracji i wierszyki). Teraz jest ich sporo ale kilka może kilkanaście tylko wybierzemy z nich (żeby wierszyk nie powtarzał się częściej niż na 5-6 butelkach) i wtedy wyślemy do druku na papierze samolepnym.---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
ja przy ostatniej wizycie na sali, któraż to dopiero co się buduje (Boshee.... jaka ładna będzie ![]() Cytat:
pepsi rulezzzzz ![]() Cytat:
To dopiero byłby foch a tak jest spokój, pewność że nikt się nie wsadzi gdzie nie powinien no i fochy jak będą to i tak w większości nie usłyszę ich
|
|
#3475 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej ho!
Przyjmiecie mnie w ostatni dzień mojego marudzenia? żarcik - kolejny kiepski dzień pracy już za mną, więc koniec marudzenia Jeszcze tylko jutro obserwuję maturę, a w piątek - jadę na przymiarkę Cytat:
Na dole pomarańczowymi literami napiszę jeszcze nasze imiona i datę ślubu. Tusze będą chyba w dwóch odcieniach zieleni. Myślę jeszcze o tym, by kupić pomarańczową filcową podkładkę (coś jak w załączniku) i przykleić ją na brzegach kartki z narysowanym drzewem jako "ramkę"... co o tym myślicie? znalazłam jeszcze tusze na stronach z akcesoriami do scrapbookingu, decoupage'u itp. tylko kurka dużo droższe niż te z All... muszę się jeszcze przejść do sklepu dla plastyków. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę, że mogłam pomóc i polecam się na przyszłość! Cytat:
jeśli chodzi o dzieci i śluby, to u nas jest właśnie tak durnowato, że rodzina wielka, kuzynostwa mnóstwo, ale jakieś takie chyba niechętne do prokreacji czy jak? wesel i dzieci jest dużo ze strony TŻta sprawdziłam, że w Factory we Wro jest Lavard, ale my kupiliśmy u nas w mieście. mini gerbery są piękne! ostatnio widziałam żółte, strzępiaste - cudo Cytat:
jeśli chodzi o drzewo, to jest to jeden z dwóch rodzajów "księgi gości", który brałam pod uwagę, bo takie standardowe księgi jakoś do mnie nie przemawiają... motywem przewodnim są kolory zielony i pomarańczowy (zresztą razem z bielą barwy naszego ukochanego klubu piłki nożnej), no i myślę, że w związku z tym, że ślub prawie latem, to nasze kolory najlepiej zaprezentują się na soczystych owocach o rabat po prostu zapytaliśmy - czy dostaniemy go jeśli wszystko weźmiemy w tym jednym sklepie. ale te 5% to chyba niewiele - podejrzewam, że gdyby nie zwężanie spodni, to dałoby się wytargować większy rabat. fajna tradycja z tym kołaczem. w moim regionie nie ma chyba żadnych oryginalnych tradycji ślubno-weselnych, a przynajmniej ja takich nie znam... żałuję, że w mojej mieścinie nie ma zbyt dużego "rynku usług" poradnictwa przedmałżeńskiego... niestety nie mieliśmy wyboru, więc było jak było... ale cieszę się, że chociaż niektóre z Was spędziły ten czas z pożytkiem! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też chętnie poczytam o winach, bo się zastanawiam... Cytat:
ja niestety nie pomogę, bo smakoszem wódki nie jestem i dla mnie każda smakuje tak samo...
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-05-09 o 20:44 |
|||||||||||||
|
|
|
#3476 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z prawej rączki gorącą herbatkę z cytrynką a z drugiej czekoladkę na poprawę nastroju dużo zdrówka życzę.Cytat:
Lavard jest we Wrocławiu?Cytat:
ja "niedługo" też będę na etapie potwierdzania listy gości i już się boję co u mnie będą wydziwiać. A wydawać by się mogło, że to nic takiego. Ci, którzy nie pracują (emeryci), nie mają małych dzieci, gospodarstwa do ogarnięcia itd robią najwięcej zamieszania. A wczoraj dobra znajoma (owa manikiurzystka) urodziła 3 m-ce temu dzidziusia i ona mi mówi 'ja już potwierdzam, do sierpnia mała będzie już duża to przecież z babcią mogę ją zostawić jedną albo drugą' Jak to mawia moja mamulka: jak ktoś chce psa uderzyć to i kija znajdzie. Jak się wyszukuje problemów na siłę to można ich znaleźć ponad miarę jak widać
|
|
#3477 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
spinaczy próbowałam, ale puszczają Wariate tak Lavard we Wrocku jest Magnolii, w Pasażu Grunwaldzkim i w Factory.
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
magnusia -chodzisz na vacu ? - bieżnie podciśnieniową? http://vacushaper.com.pl/ ?? Jak długo chodzisz? Daje jakieś efekty? Bo zastanawiam się czy wybrać się. Słyszałam dobre opinie ale jestem ciekawa czy to nie chwyt reklamowy.
|
|
|
|
#3479 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeszcze dzieciaki... byłyby w swoim raju na ziemi, wszystko by macały wtedy ale pomysł ogólnie bardzo ciekawy chusteczki nawilżające mocno się sprawdzą moim zdaniem, tylko ja wcześniej sprawdziłabym czy złazi dzięki nim ten kolor z paluchów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
same plusy. Można od razu fryzurę poprawić w ten sam sposób.Cytat:
10 lat bycia razem i wszystkie dorosły na tyle, że mają już osoby towarzyszące. Co prawda kolejny 'talerzyk' trzeba doliczyć ale za to nic pod stołem nie będzie łaziło i próbował wysmarkać nosek w suknię PM (notabene przykład z rzeczywistej sytuacji)Cytat:
chyba, że po zdjęciu nakładać nowe, inne. Bo będziesz strrraszyć ja robiłam 2 lata bez przerwy (moje paznokcie dają radę tylko jak są krótkie a i tak są strasznie delikatne, rozdwajają się i 'pękają' przy bokach w poprzek więc jak chcę ładne muszę robić) i jak przestałam (rok temu) to się załamałam jak zobaczyłam ich stan ![]() Ekhmm... na vacu... valcu, czy... czy vacku ten wycisk będziesz mieć?
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

dla TŻ 

Ja nie mam czasu Was nadrobić.

jak ktoś zauważy, wtedy się zdziwcie i powiedzcie 'kurcze, musieli w drukarni puścić babola, nawet nie zwróciliśmy uwagi' i będzie dobrze
więc może i ten cienki paseczek w Twojej obrączce z białego złota za niedługo przejdzie w żółte
Do tego dobiła mnie rodzinka TŻ-ta. Wujek nie przyjedzie bo dzieci córki będzie pilnował ale córka z mężem przyjedzie. Dzwonimy do córki (siortry, kuzynki TŻ-ta)- no ie wiem czy przyjedziemy chyba raczej tak ale nie sami tylko z synkiem ale to jak nic się nie stanie...