Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 20:51   #3271
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

napisałam fajnego posta ale mi go wcięło strasznie lecicie z tym pisaniem

moje dziecie usypialo mi na rekach wiec odlozylam go do lozeczka i spi juz godzine jestem w szoku bo ostatnio wieczorami tylko na rekach chcial spac, bylismy na 3h spacerze w parku z kolezanka posmialysmy sie z naszych porodow
kupilam malemu na allegro tego konika z FB co tak chwaliliscie tytaj zobaczymy i kupilam mu w rosmanie smoczki 2(tak pakowane) bez uchwytu bo lepiej mu sie spi z takowym na brzuchu pozniej i tak go wypluwa
troche dzis zmeczona jestem, mlody troche marudzil a ja jadlam zimny obiad bo meza nie bylo poza tym sie na mnie obrazil bo u sasiadow bylismy wczoraj i zeszlismy na temat wychowywania i klapsow i tz uwaza ze trzeba dawac klapsa i koniec i nie dopuszcza innej metody wychowania a ja powiedzialam ze bede dawac klapsa w ostatecznosci i sie obrazil bo ponoc zmienilam zdanie na ten temat ehhh faceci....

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-05-09 o 20:54
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:07   #3272
julliczka
Rozeznanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Julliczka tu jest fajnie pokazane wiązanie o ile masz chuste elastyczna, a nie tkaną..maluszki od urodzenia mozna w chuście nosić..

http://www.babytula.pl/pages/instruk...ie-elastycznej
Dzięki wielkie na linki mam chustę elastyczną więc idealna na noszenie noworodka

ale trochę mam stracha sama sie uczyć, ale spróbuję na maskotce czułabym się pewniej może jakby ktoś na żywo mi pokazał jak wiązać, mam jedną babkę niedaleko ale to też kosztuje najlepsza byłaby znajoma czy koleżanka która umie wiązać i by mi po prostu pokazała a nie że komuś płacę żeby 10 minut pokazała i adios

a co do konika morskiego z FB też się napaliłam i kupię na allegro. Cytrynka a u jakiego sprzedawcy na allegro kupiłaś tego konika?

A z zakupem maty poczekam, może w prezencie dostaniemy w razie czego mam używkę, jutro rozłożę i zobaczę jak Julka zareaguje.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:09   #3273
88natka
Zadomowienie

co to za konik? bo chyba przeoczyłam

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:15   #3274
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Moja tez tak wlasnie ma jak kupa/pierdki ida. Za zgoda poloznej zaczelam dawac Infacol, fajny ma ten aplikatorek.
Zia i co pomaga ten Infacol?

A używałyście Delicol?

Flower super, że Morfeuszek tak pięknie przybrał Mamusine mleczko mu służy
Stary 2012-05-09, 21:15   #3275
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
co to za konik? bo chyba przeoczyłam
O tego konika chodzi
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Stary 2012-05-09, 21:16   #3276
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
fajne niespodzianki

mnie też ostatnio bolał i myślałam że okres dostanę ale się nie pojawił..
Ten implant jest wielkości zapałki, wkłada się go pod skórę na ramieniu lub udzie. w znieczuleniu miejscowym. Ma taką samą ilość hormonów jak tabletki antykoncepcyjne. Tylko nie musisz się martwić że zapomniałaś zażyć tabletkę. Moja znajoma ma taki w ogóle tego nie widać tylko czuć coś twardego pod skórą i jest zadowolona.
Tutaj jest za darmo, w Polsce z tego co wyczytałam ok 900 zł kosztuje.

biedny Eryczek. Byłaś u lekarza? Może on coś poradzi

tu masz parę wiązań :
http://www.chustomania.pl/online/chu...ste_elastyczna
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja
moja znajoma ma ten implant, mnie to trochę przeraża powiem szczerze bo czuć go pod skórą ale na pewno wygoda jest, nie trzeba pamiętac tak jak przy tabletkach..
Stary 2012-05-09, 21:18   #3277
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie na linki mam chustę elastyczną więc idealna na noszenie noworodka

ale trochę mam stracha sama sie uczyć, ale spróbuję na maskotce czułabym się pewniej może jakby ktoś na żywo mi pokazał jak wiązać, mam jedną babkę niedaleko ale to też kosztuje najlepsza byłaby znajoma czy koleżanka która umie wiązać i by mi po prostu pokazała a nie że komuś płacę żeby 10 minut pokazała i adios

a co do konika morskiego z FB też się napaliłam i kupię na allegro. Cytrynka a u jakiego sprzedawcy na allegro kupiłaś tego konika?

A z zakupem maty poczekam, może w prezencie dostaniemy w razie czego mam używkę, jutro rozłożę i zobaczę jak Julka zareaguje.
LinkBaby_pl
Stary 2012-05-09, 21:31   #3278
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

siostra TŻta niedługo rodzi i nie wiem co kupić w prezencie dla dzidzi
czy standardowo ciuszki czy może zamówić też jej tego konika jak sobie będę zamawiała

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:35   #3279
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Dzis jestesmy po pierwszym szczepieniu: mały nie gorączkuje ale jest marudny i popłakiwał cały dzien.
No i waży 6200 przybral w 3 tygodnie 1kg.

Cytat:
D
Ale martwi mnie jeszcze jedna rzecz, już któraś z Was chyba o tym pisała, że nie wiem co z tym fantem zrobić, otóż jak Julcia jest marudna i niby namiętnie woła cyca, ja jej daję, ledwo złapie brodawkę a zaraz porzuca i ryczy nieszczęśliwa.. i tak ze 2-3 razy a potem jakby się uspakaja i odpuszcza. Nie wiem czy to mleko może jej nie smakować czy może niewygodna pozycja jest???? mleko leci, bo sprawdzam i kropelki lecą.. nie rozumiem czasem mojego dziecka
Jesli chodzi o tą wagę mysle ze zaufaj insynktowi Wg norm przybiera pięknie wiec mysle ze nie powinnas sie martwic.
Co do Twojego problemu ktory opisalas powyzej: to chyba jakies bole brzuszka i koleczki ten opis na to wskazuje. Kiedys myslalam, ze jak tak mi szarpie cyca i puszcza po chwili ssania ze to moze problem we mnie ze moze nie mam mleka i sie denerwuje. Ale zauwazylam przy tym ze puszcza baczki i sie prezy wiec to na pewno problemy brzuszkowe.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
M
Aguska co do mrozenia pokarmu,to nie wiem czy to ma sens,bo w najblizszej przyszlosci bym nie uzyla go,a sklad pokarmu sie zmienia,wiec za pol roku pewnie bedzie bezuzyteczny.Tak mi sie wydaje,a ty co o tym myslisz?Moze cos zle zrozumialam.
Hmm wiesz co nie myslalam o tym ze ten sklad mleczka sie zmienia...masz racje, takie mleczko po jakims czasie moze nie byc odpowiednie bo przeciez wraz z wiekiem ono sie zmienia...
Ja mrozilam w razie czego zeby bylo gdybym gdzies byla a mały bylby glodny ale to myslalam o najblizszych dniach.
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

Zastanawiam się powoli nad kupnem jakiś zabawek dla malucha ale kompletnie nie wiem co chyba czas iść do sklepu i rozglądnąć się.

Widziałam, że pokazywałyście link do konika fisherprice czy któraś z Was go ma i może coś powiedzieć o Nim? Czy warto?

Co do chrzcin my jeszcze nie wiemy kiedy - i takie pytanie ile wcześniej trzeba załatwić chrzest w kościele?

Dziewczyny jakich pampersów używacie?? Czy któraś używa DADA? Czy dajecie DADA również na noc? Czy może na noc jakieś lepsze?

Aguska Ty cały czas podajesz małemu espumisan?
Super ze usg bioderek w porzadku
Co do Espumisanu, tak ja podaje caly czas systematycznie 4 razy na dobe po 10 kropli. Tak mi poradzil pediatra: zeby pomoc w problemach brzuszkowych trzeba podawac lek systematycznie nie tylko wtedy gdy jest problem. No i mam podawac Espumisan az do ustapienia objawow. W jeden dzien nie podalam, bo chcialam zobaczyc czy przeszlo, ale plakal mocniej i bardziej go meczyly gazy wiec na razie musi to łykac. Klade tez na brzuszku i masuje brzuszek. Ale u nas nie ma duzych kolek. Mały wieczorami troszke sie preży podczas jedzenia, naprawde bardzo lajtowo to przechodzi. Bo Filip darł sie codziennie godzine czasu do skonczenia 3 m-cy.
Codo chrztu u mnie zalatwia sie 2 tyg. przed.
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Masakra mamy ciężki dzień za sobą. Dominik wyl przez 4 godziny jakbyśmy go zarzynali . Sama nie wiem czemu: nigdy nie miał kolki . Gazy odchodzily ładnie i kupa ok. To chyba też nie ucho bo nie miał gorączki i nie wskazywał na główkę . Pozwalał dotykać uszu.
Wrzeszczal gdy go przystawialam do piersi. Przyleciała teściowa że musi zagluszac płacz szumem wody w kranie . Kretynka . Brak mi słów. Uspokoił się dopiero po mm. Czuję się złą matka bo teściowa zaburzyla we mnie pewność siebie . I że dziecku na pewno coś dolega. Zaczęłam się bać że nie dam sobie rady jutro. Nie mogę spać. Przeczytalam już cały język niemowlat .cały czas czuwam czy mały znów będzie wyl jak się przebudzi .
Aga wspolczuje tesciowej. Mam nadzieje ze u Was bedzie coraz lepiej.
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Moja Kajcia ma chyba problem z gazami bo czasem się mocno pręży, stęka jakby kupke chciała zrobic i aż czerwona na buzi się robi..Popłacze przy tym chwile, po czym się uspokaja i za parę chwil znów napręża się, robi się czerwona i płacze..

Co o tym myślicie? Jak Jej pomóc? Dziękujemy z góry za odpowiedz!
Lenka jakies kropelki, kladzenie na brzuszek, masowanie brzuszka, przyginanie nozek do brzuszka. Ciepla pielucha na brzus.
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Była dziś u nas położna i wysłała nas na ważenie w związku z tym sporym spadkiem na początku, no i synuś waży już 3680 g, czyli przez 2 tygodnie przybrał 650 g. Znaczy się moje mleczko mu służy.
No to taki glodomorek jak moj
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
laski ja mam chyba kryzys laktacyjny cycki miekkie i puste mlody wiecznie glodny wiszący na cycach ale staram sie wytrzymac i nie podawac mm macie jakies sposoby ?
Najwazniejsze: nie podawac mm
Dasz rade, przystawiaj ile razy chce no i musisz to przejsc. Ja tez tak mialamjuz 3 razy od urodzenia małego. Trwalo to najdluzej dzien caly i noc całą. Pozniej sie normowalo i powracalismy do karmienia co 3,4 godzinki. Bedzie dobrze. Pewnie bolą Cie bardziej brodawki: smaruj mascia do brodawek. I przede wszystkim nie mysl ze nie masz mleka: ono ciagle sie produkuje na biezaco.
Cytat:
No a ja zaczynam myśleć jak tu związać chustę żeby już Julcię nosić.. mam specjalną chustę do noszenia maluszków, dostałam pod choinką, i mam tam tylko instrukcję noszenia dziecka w pionie, a nie wiem czy już mogę prawie 3-tygodniowe dziecko nosić tak w pionie i szukam dobrych instrukcji wiązania i noszenia w chuście takiego maluszka? Może macie sprawdzony sposób?
Pionowo mozna nosic od urodzenia. Ja tak nosilam Filipa i Szymona tez tak nosze. Dzoewczyny wkleily Ci fajne linki. Ja mam chuste tkaną.
to wiązanie najbardziej lubie.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-05-09 o 21:38
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:38   #3280
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
siostra TŻta niedługo rodzi i nie wiem co kupić w prezencie dla dzidzi
czy standardowo ciuszki czy może zamówić też jej tego konika jak sobie będę zamawiała
Myślę, że ten konik będzie super prezentem!

Własnie mam dylemat czy różowy wziąć czy niebieski. Bo mi się chyba bardziej niebieski podoba, ale różowy dla dziewczynek jest no i nie wiem który wybrać

Cytrynka dzięki też kupuję u tego sprzedawcy

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2012-05-09 o 21:41
Stary 2012-05-09, 21:39   #3281
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Zia i co pomaga ten Infacol?

A używałyście Delicol?

Flower super, że Morfeuszek tak pięknie przybrał Mamusine mleczko mu służy
my też używamy infacol i nam pomaga.
Cytat:
fajny ten konik dziękuję za link
Cytat:
moja znajoma ma ten implant, mnie to trochę przeraża powiem szczerze bo czuć go pod skórą ale na pewno wygoda jest, nie trzeba pamiętac tak jak przy tabletkach..
mnie też przerażał ale jak poczytałam o nim i obmacałam koleżankę stwierdziłam że to najlepsze rozwiązanie dla mnie. Tylko ma jeden minus że po nim mogą być nie regularne miesiączki. Nie tak jak po tabletkach że je odstawiasz i dostajesz okres.

niespodzianka
Stary 2012-05-09, 21:42   #3282
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierwszy raz cwiczylam na lalce.
Na youtube powinny byc filmy

http://www.youtube.com/watch?v=Za14t...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Tjm27...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ot7XY...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=edWxU...feature=fvwrel
SZYMONEK

Czas edycji: 2012-05-09 o 21:50
Stary 2012-05-09, 21:42   #3283
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Myślę, że ten konik będzie super prezentem!

Własnie mam dylemat czy różowy wziąć czy niebieski. Bo mi się chyba bardziej niebieski podoba, ale różowy dla dziewczynek jest no i nie wiem który wybrać

Cytrynka dzięki też kupuję u tego sprzedawcy
I chyba tak zrobie kupie jej też konika

a ja dla siebie biore niebieski a dla niej różowy jak będzie dziewczynka a jak chłopczyk to niebieski też bo ona będzie miała niespodzianke

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-09, 21:45   #3284
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Super ze usg bioderek w porzadku
Co do Espumisanu, tak ja podaje caly czas systematycznie 4 razy na dobe po 10 kropli. Tak mi poradzil pediatra: zeby pomoc w problemach brzuszkowych trzeba podawac lek systematycznie nie tylko wtedy gdy jest problem. No i mam podawac Espumisan az do ustapienia objawow. W jeden dzien nie podalam, bo chcialam zobaczyc czy przeszlo, ale plakal mocniej i bardziej go meczyly gazy wiec na razie musi to łykac. Klade tez na brzuszku i masuje brzuszek. Ale u nas nie ma duzych kolek. Mały wieczorami troszke sie preży podczas jedzenia, naprawde bardzo lajtowo to przechodzi. Bo Filip darł sie codziennie godzine czasu do skonczenia 3 m-cy.
Codo chrztu u mnie zalatwia sie 2 tyg. przed.

Lenka jakies kropelki, kladzenie na brzuszek, masowanie brzuszka, przyginanie nozek do brzuszka. Ciepla pielucha na brzus.
czyli jednak podawacnawet zapobiegawczo?
myślałam że lepiej jest nie przyzwyczajac jelitek to takiego ciągłego wspomagania.. No ale może racja. Ja już zgłupiałam co jest dobre co nie..
Kajcia też czasem szarpie cycusia i potem wypuszcza, pręzy się przy tym..
a dzis to jakiś kosmos już był, Biedulka tak się umęczyła, cała czerwona była
Wszystko to co napisałaś Aguś robimy, tylko kropli nie podawałam wcześniej.

Aguś super że Szymonek tak pięknie przybiera na wadze, ale ten czas leci!
a jakie szcczepienie mieliście? My za 2 tygodnie się szczepimy

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-09 o 21:57
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:45   #3285
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska czym ty karmisz Szymonka ladnie przybral

konik robi furrore
Stary 2012-05-09, 21:49   #3286
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Dzis jestesmy po pierwszym szczepieniu: mały nie gorączkuje ale jest marudny i popłakiwał cały dzien.

ale ładnie przybiera Mieliście 1 czy 2 kłucia? my też dziś byliśmy na szczepieniu i mała spała w dzień 5 godzin co jej się nie zdarza, bo normalnie robi drzemki po ok 30 minut. Tyle że w nocy przesypia 9-11 godzin. Za co jestem bardzo wdzięczna i mega szczęśliwa.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

http://www.ebay.co.uk/itm/Munchkin-I...item1c2455a242 fajna wanienka

niespodzianka
Stary 2012-05-09, 21:50   #3287
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Jesli chodzi o tą wagę mysle ze zaufaj insynktowi Wg norm przybiera pięknie wiec mysle ze nie powinnas sie martwic.
Co do Twojego problemu ktory opisalas powyzej: to chyba jakies bole brzuszka i koleczki ten opis na to wskazuje. Kiedys myslalam, ze jak tak mi szarpie cyca i puszcza po chwili ssania ze to moze problem we mnie ze moze nie mam mleka i sie denerwuje. Ale zauwazylam przy tym ze puszcza baczki i sie prezy wiec to na pewno problemy brzuszkowe.

(...)

No to taki glodomorek jak moj

Pionowo mozna nosic od urodzenia. Ja tak nosilam Filipa i Szymona tez tak nosze. Dzoewczyny wkleily Ci fajne linki. Ja mam chuste tkaną.

to wiązanie najbardziej lubie.
O to brawo, sporo już waży Twój maluch ja nie wiem jak ja potem dam radę dźwigać 6-kilogramowe dziecię

Dzięki Aguśka za podpowiedź, tez myślałam, że to problem we mnie, ale poobserwowałam intensywniej Julki zachowania i faktycznie mogą być to problemy brzuszkowe, dziś akurat do cyca nie marudziła, ale prężyła się i popłakiwała tak mocno chwilkę, ale bączek poszedł i od razu oaza spokoju. Także się zaczyna, więc jutro kupię Esputicon albo Espumisan (położna mi powiedziała, że mogę spokojnie podawać Espumisan przed 1 m.ż) i zacznę podawać żeby malutka się nie męczyła.

O to jednak można w pionie, bo położna mi powiedziała, żeby dziecko jak najmniej było w pionie bo może dziecku nogi spuchnąć ze względu na to że nie ma jeszcze uregulowanego układu krążenia. Ale nie bardzo w to tak ufam, zobaczę jak Julcia zareaguje na pozycje czy lepiej będzie jej teraz w pozycji kołyskowej czy w pionie.

Stary 2012-05-09, 21:50   #3288
88natka
Zadomowienie

http://www.ebay.co.uk/itm/Munchkin-I...item1c2455a242 fajna wanienka

niespodzianka
Stary 2012-05-09, 21:59   #3289
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jednak podawacnawet zapobiegawczo?
myślałam że lepiej jest nie przyzwyczajac jelitek to takiego ciągłego wspomagania.. No ale może racja. Ja już zgłupiałam co jest dobre co nie..
Kajcia też czasem szarpie cycusia i potem wypuszcza, pręzy się przy tym..
a dzis to jakiś kosmos już był, Biedulka tak się umęczyła, cała czerwona była
Wszystko to co napisałaś Aguś robimy, tylko kropli nie podawałam wcześniej.
Lenka jesli mimo stosowania masazow itp.. dalej Mała sie męczy to ja bym sprobowala z kropelkami. Ja podaje Espumisan i naprawde pomaga. Mi pediatra mowil, ze najpierw trzeba sprobowac bez lekow, czyli tych wszystkich metod pomagajacych w pozbyciu sie gazow ale jesli dziecko dalej placze to mozna sprobowac z lekami.
A jelitek nie przyzwyczaisz, pozniej to wszystko sie unormuje
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska czym ty karmisz Szymonka ladnie przybral
Mlekiem własnym Tylko i wylacznie Na żądanie co nie jest łatwe ale daje rade
Cytat:
ale ładnie przybiera Mieliście 1 czy 2 kłucia? my też dziś byliśmy na szczepieniu i mała spała w dzień 5 godzin co jej się nie zdarza, bo normalnie robi drzemki po ok 30 minut. Tyle że w nocy przesypia 9-11 godzin. Za co jestem bardzo wdzięczna i mega szczęśliwa.
1 ukłucie: szczepilismy Infanrixem Heksą, 6 w 1 z żółtaczką.
Filip wiecej spal po szczepieniu a Szymon nie mogł spac
Ale teraz juz ładnie spi.
Super ze nocki u Was takie fajne.
Cytat:
Dzięki Aguśka za podpowiedź, tez myślałam, że to problem we mnie, ale poobserwowałam intensywniej Julki zachowania i faktycznie mogą być to problemy brzuszkowe, dziś akurat do cyca nie marudziła, ale prężyła się i popłakiwała tak mocno chwilkę, ale bączek poszedł i od razu oaza spokoju. Także się zaczyna, więc jutro kupię Esputicon albo Espumisan (położna mi powiedziała, że mogę spokojnie podawać Espumisan przed 1 m.ż) i zacznę podawać żeby malutka się nie męczyła.

O to jednak można w pionie, bo położna mi powiedziała, żeby dziecko jak najmniej było w pionie bo może dziecku nogi spuchnąć ze względu na to że nie ma jeszcze uregulowanego układu krążenia. Ale nie bardzo w to tak ufam, zobaczę jak Julcia zareaguje na pozycje czy lepiej będzie jej teraz w pozycji kołyskowej czy w pionie.
Ja podaje wlasnie Espumisan. Na poczatku wlasnie nie wiedzialam co oznacza takie szarpanie cyca. Ale juz teraz wiem. Wiec jesli w trakcie karmienia zaczyna szarpac, to biore do pozycji pionowej, nosze, uspakajam i dalej cyca daje jak sie uspokoi.
Co do chustowania, chusty sa w 100% bezpieczne, maja atest wiec nie musisz sie martwic o nozki. Jesli sa dobrze odwiedzione w stawach biodrowych to mysle, ze nic sie nie dzieje. A przeciez w chuscie nie nosi sie caly dzien dziecka
SZYMONEK

Czas edycji: 2012-05-09 o 22:00
Stary 2012-05-09, 22:05   #3290
julliczka
Rozeznanie

Ale ze mnie ciemnota, przecież na YT mogłam poszukać. Dzięki Aguśka

Jolkaa no i fajnie, to będzie super prezent, sama bym się z niego ucieszyła, ale u mnie to raczej nikomu nie przyjdzie do głowy taki prezent nam sprawić
ja już zgłupiałam jaki kolor wziąć, jakaś niezdecydowana jestem czekam na TŻ i niech on wybierze kolor

natka faktycznie super ta wanienka szkoda, że wanny nie mamy tylko prysznic buu

Cytat:
Ja podaje wlasnie Espumisan. Na poczatku wlasnie nie wiedzialam co oznacza takie szarpanie cyca. Ale juz teraz wiem. Wiec jesli w trakcie karmienia zaczyna szarpac, to biore do pozycji pionowej, nosze, uspakajam i dalej cyca daje jak sie uspokoi.
Co do chustowania, chusty sa w 100% bezpieczne, maja atest wiec nie musisz sie martwic o nozki. Jesli sa dobrze odwiedzione w stawach biodrowych to mysle, ze nic sie nie dzieje. A przeciez w chuscie nie nosi sie caly dzien dziecka
Racja

Stary 2012-05-09, 22:08   #3291
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dzisiaj przyszła mata bardzo mi się podoba oraz nosidełko za 21zł z gwarancją na rok świetne

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-09, 22:19   #3292
karolca
Zakorzenienie

Mamy karmiące piersią - jecie majonez?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:28   #3293
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja kocham majonez, ale nie jem, bo obiło mi się o uszy że karmiąca piersią mama nie powinna jeść - miałam sprawdzić w końcu to czy rzeczywiście nie można czy to tylko mit i tak ciągle o tym zapominałam :d
To jak możemy jeść?

Stary 2012-05-09, 22:40   #3294
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kocham majonez, ale nie jem, bo obiło mi się o uszy że karmiąca piersią mama nie powinna jeść - miałam sprawdzić w końcu to czy rzeczywiście nie można czy to tylko mit i tak ciągle o tym zapominałam :d
To jak możemy jeść?
też kocham majonez i spotkalam się z róznymi opiniami. Dlatego pytam, bo już nie mogę wytrzymac, chce mi sie kanapek z jajkiem i majonezem Ale to na pewno nie dziś a najchetniej to zjadłabym jakąś sałatkę typu makaron, kurczak, ananas, majonez

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-09, 22:45   #3295
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Balbinka, w PL takie zabieg jest niedozwolony (ale jesli możecie w UK, to mając 100% pewności, dlaczego nie skorzystać)
a dlaczego?

Moja niunia znowu strasznie plakala wczesnym wieczorem, troszke zjadla i zasnela na moim ramieniu, polozylam sie tak z nia i tez usnelam chyba na poltorej h. O 21.30 kapiel, 22 papu i teraz przysypia, a ja czekam az zasnie twardym snem i ide pod prysznic.

Dziewczyny jak patrze na te chusty to mam wrazenie ze te nozki nie roznia sie niczym jak w nosidle - mojej Juli tez tak zwisaja tylko od kolanek No i mowicie co chcecie dla mnie wiazanie to zbyt skomplikowany zabieg - w nosidle robie dwa ruchy i gotowe

dziekuje za wszystkie zyczenia
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:53   #3296
karo_z
Rozeznanie

Hej

Wkońcu mój mały szkrab zasnął więc mam chwilę żeby się do Was odezwać bo tak ogólnie to nadrabiałam przez dwa dni ten ostatni długi weekend. Spędziliśmy go u rodzinki w górach...spontanicznie się zdecydowaliśmy pojechać i nawet Piotruś był grzeczniutki - większość czasu przespał na świeżym powietrzu

Mieliśmy dziś usg bioderek i brzuszka (gratis w przychodni) wszystko ok...bioderka "książkowe" a w brzuszku zagazowane tak że mało było widać, ale generalnie podobno wszystkie narządy w porządku.

Strasznie od kilku dni męczą Piotrusia gazy...purka bardzo często i śmierdząco do tego kupki nie może zrobić od dwóch dni. Wcześniej były 4-5 na dobę a teraz nagle zmiana. Najpierw jeden dzień przerwy a na drugi dostał herbatkę z kopru i po chwili zrobił ogromne kupsko, a teraz od dwóch dni nic...herbatki nie podałam już bo chciałam zobaczyć czy sam zrobi...
pediatra mówi że do 7 dni może nie być kupy i jest ok, ale jakoś wolałam jak je robił częściej...

na gazy podaje espunisan, ale czy ja wiem czy to pomaga podawałam dwa razy po 10 kropli a teraz pediatra powiedziała żeby podawać po 2 krople przed każdym karmieniem. Dziś tak robiłam...zobaczymy czy będzie lepiej...

Jutro albo we wtorek mam iść na szczepienie z Piotrusiem...ale jutro mam też ginekologa i nie chcę po szczepieniu zostawiać małego samego z mężem...różnie może to być z jego reakcją na szczepionkę i chciałabym być cały czas przy nim w razie czego. Także zostaje wtorek, a wtedy akurat Piotruś kończy 8 tydzień...mam nadzieję zę to nie za późno na pierwsze szczepienie.
Szczepimy 5w1 i pneumokoki które mamy refundowane.

Pisałyście o tżtach czy pomagają...ja muszę mojego pochwalić jak wraca z pracy to jest tak stęskniony za Piotrusiem że cały czas się nim zajmuje a ja w tym czasie mam czas dla siebie (ewentualnie na prasowanie i mycie naczyń ) kiedy miał urlop to też chętnie go nosił, usypiał uspokajał itp
poza tym kąpie go jak tylko może...jak ma zmianę popołudniwą to za późno wraca i my już śpimy ale tak poza tym to zawsze kąpie.

Mleczka mam trochę więcej chyba bo wieczorem już nie mam wrażenia że za mało go jest i wczoraj nie podałam w ogóle mm.Dzień wcześniej podawałam jeszcze przed snem moje ściągnięte jak widziałąm, że Piotruś opróżnił obie piersi i dalej szuka jak wariat a wczoraj i dziś zasnął po opróżnieniu jednej i trochę drugiej piersi i spał 4 godziny...ciekawe jak będzie dziś

Cytat:
nie za dużo ale jednak. Nawet nie wiedziałam że nie można...

Mam pytanie...czy Wy dawałyście jakiś prezent drobny ginkowi za prowadzenie ciąży?? ja jutro mam wizytę i chciałam kupić jakies słodycze i kawę i nie wiem czy wypada
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:56   #3297
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mlody marudzi caly wieczor, rece mi odpadaja a maz spi
Stary 2012-05-09, 22:59   #3298
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Hej

Wkońcu mój mały szkrab zasnął więc mam chwilę żeby się do Was odezwać bo tak ogólnie to nadrabiałam przez dwa dni ten ostatni długi weekend. Spędziliśmy go u rodzinki w górach...spontanicznie się zdecydowaliśmy pojechać i nawet Piotruś był grzeczniutki - większość czasu przespał na świeżym powietrzu

Mieliśmy dziś usg bioderek i brzuszka (gratis w przychodni) wszystko ok...bioderka "książkowe" a w brzuszku zagazowane tak że mało było widać, ale generalnie podobno wszystkie narządy w porządku.

Strasznie od kilku dni męczą Piotrusia gazy...purka bardzo często i śmierdząco do tego kupki nie może zrobić od dwóch dni. Wcześniej były 4-5 na dobę a teraz nagle zmiana. Najpierw jeden dzień przerwy a na drugi dostał herbatkę z kopru i po chwili zrobił ogromne kupsko, a teraz od dwóch dni nic...herbatki nie podałam już bo chciałam zobaczyć czy sam zrobi...
pediatra mówi że do 7 dni może nie być kupy i jest ok, ale jakoś wolałam jak je robił częściej...

na gazy podaje espunisan, ale czy ja wiem czy to pomaga podawałam dwa razy po 10 kropli a teraz pediatra powiedziała żeby podawać po 2 krople przed każdym karmieniem. Dziś tak robiłam...zobaczymy czy będzie lepiej...

Jutro albo we wtorek mam iść na szczepienie z Piotrusiem...ale jutro mam też ginekologa i nie chcę po szczepieniu zostawiać małego samego z mężem...różnie może to być z jego reakcją na szczepionkę i chciałabym być cały czas przy nim w razie czego. Także zostaje wtorek, a wtedy akurat Piotruś kończy 8 tydzień...mam nadzieję zę to nie za późno na pierwsze szczepienie.
Szczepimy 5w1 i pneumokoki które mamy refundowane.

Pisałyście o tżtach czy pomagają...ja muszę mojego pochwalić jak wraca z pracy to jest tak stęskniony za Piotrusiem że cały czas się nim zajmuje a ja w tym czasie mam czas dla siebie (ewentualnie na prasowanie i mycie naczyń ) kiedy miał urlop to też chętnie go nosił, usypiał uspokajał itp
poza tym kąpie go jak tylko może...jak ma zmianę popołudniwą to za późno wraca i my już śpimy ale tak poza tym to zawsze kąpie.

Mleczka mam trochę więcej chyba bo wieczorem już nie mam wrażenia że za mało go jest i wczoraj nie podałam w ogóle mm.Dzień wcześniej podawałam jeszcze przed snem moje ściągnięte jak widziałąm, że Piotruś opróżnił obie piersi i dalej szuka jak wariat a wczoraj i dziś zasnął po opróżnieniu jednej i trochę drugiej piersi i spał 4 godziny...ciekawe jak będzie dziś

Mam pytanie...czy Wy dawałyście jakiś prezent drobny ginkowi za prowadzenie ciąży?? ja jutro mam wizytę i chciałam kupić jakies słodycze i kawę i nie wiem czy wypada
sprobuj herbaty z rumianku mu podac (ja podaje zwykla rumiankowa nie te dla dzieci- robie taka bardzo slabiutka) i mala wypija zawsze tylko kilka lyczkow ale kupka jest zaraz

ja swojemu nic nie dawalam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 23:17   #3299
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie chciałam ryzykować, bo uznałam, że jest przecież z octem i jest ciężkostrawny. Ale chyba spróbuję wprowadzić Póki co nawet kawałek czekolady nie zaszkodził więc majonez tez powinien przejśc (zwłaszcza, że w czasie ciąży tyyyyle go jadłam ).

Ja jeszcze nie byłam na wizycie ale nic nie planuję. Poza tym raczej pójdę do przychodni na wizytę, bo od razu chcę zrobić cytologię (a u gina prowadzącego jest drogo). Ale może uda mi się zapisać na wizytę refundowaną

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-09, 23:25   #3300
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie gdybym miala ochote, to troche bym pojadla...

ale mysle, ze chodzi glownie o to, zeby ten majonez nie byl "domowej" roboty (ze wzgledu na surowe jajko) i zeby byl swiezy (a nie otwarty pol roku temu )

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak patrze na te chusty to mam wrazenie ze te nozki nie roznia sie niczym jak w nosidle - mojej Juli tez tak zwisaja tylko od kolanek No i mowicie co chcecie dla mnie wiazanie to zbyt skomplikowany zabieg - w nosidle robie dwa ruchy i gotowe
ja z chusta robie tak, ze najpierw sie nia obwiazuje, a potem jak wkladam mala to tak, ze stopki sa razem pod pupa... tak mialam w "przepisie" chusty, tak tez nosilam Sandre

Cytat:
a moze ostatnio zaczelas jesc cos innego, co powoduje problemy brzuszkowe u Piotrusia

ja gin zadnego prezentu nie dawalam

a co do tztow, to brawa dla Twojego

Ja powinnam mojego meza tez pochwalic, bo nigdy nie mialam z nim problemow...
lubi gotowac, zawsze pomagal mi przy sprzataniu, potrafi i lubi zajac sie dziecmi... nie ma absolutnie nic, przed czym by sie wzbranial... nigdy nie musialam "wzywac" mamy, zeby mi pomogla po porodzie, bo mam jego do pomocy... zreszta niezaleznie jakie sa obowiazki, to wykonujemy je razem i wzajemnie sobie pomagamy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości