|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Hejo!
Witam się i solidaryzuje z każdą, która miała ciężką noc! Zęby ;/ Muszę się zmusić do pisania pracy, póki małe śpi. I nie śpi. ^@*^#*!^$*^!@($^)@^$)(!@^ *()!^)^^!^$&%!%%%%)!!@#@$ !@$!!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
tak ale zastanawiam sie czy nie szczepic jak nas szczepili - oddzielnymi szczepionkami. ja jeszcze ospe wietrzna wezme bo dziec zlobkowy. artur dzieki niej mial 5 krostek tylko jak mial ospe (moze dzieki temu)
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Yyy odnośnie szczepionek- ja szczepię.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z operacją będzie dobrze - zobaczysz i będziecie dumni z Hani że tak dzielnie to zniosła - ![]() niedługo operacja będzie dla Was już tylko wspomnieniem. Cytat:
Super że sobie poradziliście, i Sara dzielnie zniosła drogę. udanego wypoczynku i dobrze naładuj akumulatory
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
a ta szczepionka na kleszcze - to sie co roku jak na grype szczepi czy raz a dobrze?
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie brumek, ale wczoraj poczytałam. Szczepionka chyba nie chroni przed borelioza. 3 dawki (niecała stówka za jedną), najlepiej zacząć w okresie zimowym. 1 dawka>>>1-3miesiąceprzerwy>>>2 dawka>>>9-12 miesiecy przerwy>>>3 dawka PRZECIWSKAZANIA: Infekcja gorączkowa. Uczulenie na składniki szczepionki (białko jaja kurzego). Ciąża. Osoby z rozpoznaną chorobą autoimmunologiczną – po konsultacjo lekarskiej. Nie szczepić dzieci do ukończenia 12 miesiąca życia. |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja zawsze tak ma że jak chcę coś zrobić, pouczyć się to wtedy wstanie akurat wtedy jak się rozłoże z nauką ![]() dziecko próbuje mi własnie przegryźć kabel od myszki usb - coś czuje że mogę mieć niedługo mysz bezprzewodową
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
szczepionka NA PEWNO nie chroni przed boreliozą
na to paskudztwo nie ma szczepionki.. nawet konkretnego leku nie ma... nawet jednego, spójnego procesu leczenia nie ma... a kleszczy coraz więcej. i to tych zarażonych właśnie. i to nie tylko w lesie. kleszcze można złapać wszędzie, nawet na trawniku przed blokiem, w parku itp... i jak już się u dziecka zauważy to naprawdę mam apel: bacznie obserwować dziecko, a przy zauważeniu najmniejszej nawet, niepokojącej rzeczy w stylu: plamka, rumień itp. od razu pędzić do lekarza i nie dać się zbyć tekstem, że kleszcz był wbity zbyt płasko i nie mógł zarazić (taki tekst usłyszała szwagierka od lekarza rodzinnego. takiego lekarza to bym ). jak był wbity i zarażony to zaraził, nawet jak był wczepiony tylko parę chwil.
|
|
|
|
#129 | |||
|
Zakorzenienie
|
oj kochana ale mi humor poprawiłaś z rana )tak więc SB trochę działa ale chudziną to bym się nigdy nie nazwała ![]() nadmiaru kg mam jeszcze jakieś minimum 12-15 kg Cytat:
no za ząbki duże :brawa: a co do reszty to w końcu to nasz najmłodszy łobuziak wątkowy , ma czas, mnóstwo czasu !!! a Ty kochana masz tu się pojawiać częściej i zdawać relację co u Was , że już nie wspomnę o zdjęciach Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę pobytu (zdaj potem relację jak ta kwatera tak z autopsji ) bawcie się dobrze na kasprowy z Sarcią to pewnie tymi wagonikami?? nerver, wsiadłam do tego raz i nigdy wiecej ![]() hej kochane, witam się z mega bolacym gardłem, boli jak diabli ,ciężko łykać ślinę. Dobrze,że mam jeszcze jeden antybiotyk z poprzedniego razu to zażywam coby na komunię w niedzielę dojść do siebie. Rano wyruszyłam na polowanie do lidla, matko jaki tłum ,szarańcza normalnie ale wróciłam z łupami
|
|||
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja w nowym wątku
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo a co jest na promo? |
|
|
|
|
#132 | ||
|
Rozeznanie
|
pieleszka
matko co za dzień a wszystko zmeczenie...myśląłm, że nie pracujesz bo zrezygnowalisciie ze żłobka?I trzymam kciuki za nastepny termin-oby był tym ostatnim-najgorsze to czekanie... Cytat:
Cytat:
A znalazłas może kiedy podac pierwsza dawke? tzn widze, że zima ale ile dziecko musi miec skonczonych miesiecy?
Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-05-10 o 09:23 |
||
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
hmm,, za co Bartessa ma bana stałego ?
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak i nie wiemy dlaczego. |
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję Wam za miłe słowa pod adresem mojego łobuza
Pieleszko kurcze straszne to co piszesz, szkoda ,że termin uciekł ale wiadomo,że musi być Hania zdrowiutka. Trzymam za Was kicuki |
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
CarmelaSoprano dzieks!
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
to ja nie szczepie na tego kleszcza skoro borelioza i tak zaraza... nie ma sensu (wg mnie oczywiscie) bo borelioza jest czestsza i bedzie trzeba i tak chronic dziecko przed kleszczami
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jacieee ale jak myślisz,że jednorazowy wybryk tzn. że POTRAFI spać w łóżku SAM, myślę że jakbyś się zawzieła parę nocy to będzie wiedział, że łóżeczko jest TYLKO jego i fajnie spać samemu... Ja miałam tak z mlekiem, najpierw jadła dwa razy ale którejś nocy się nie obudziła na pierwsze mleko, potem drugi raz za trzecim razem już sobie przypomniała, że coś robiła o tej porze - wiedziałam, że nie jest głodna, bo popłakała chwilę i zasneła i spała do kolejnego karmienia i od prawie miesiąca ma jedno karmienie a od dwóch dni - nie zapeszam, nie je nic, ale przebudza się o tej porze co jadła, tulę klepię i zasypia dalej... myślę że góra tydzień i nie będzie się przebudzała... jakby była mega głodna to nie zaśnie,a tak zasypia. Miało byc bez odbioru,a Ja posta walnełam ![]() Patik Ja bym chyba nerwicy dostała jak tyle wytrzymałaś to biorę pod uwagę wyjazd nad morze
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Witam się na nowym wątku. Nie było mnie kilka dni, ale niestety jestem ciągle w pracy. Od świąt miałam tylko jeden dzień wolnego ! Właśnie sobie uświadomiłam, że święta były miesiąc temu ! ![]() Nie nadrobie nie ma szans. Napiszę tylko trochę o nas. Asia zaczęła spacerować z podtrzymaniem. Podciąga się wszystkiego i staje gdzie tylko może. Raczkuje z prędkością światła Mam do Was pytanie: Czy Wasze dzieci budzą się rano z opuchniętą twarzą? Moja Asia tak ma. Opuchlizna schodzi ok pół po przebudzeniu. Może to od tego, że mam za gorąco w mieszkaniu? Chociaż jest ciągle otwarte okno? W związku z tym, że nie mam możliwości nadrobic napiszcie od razu nowinki . Która w ciąży? Od razu mówię, że ja nie !
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
I ja się melduję z Julkiem marudą którego właśnie
![]() o 12.40 gin. Ciekawe co wyjdzie.
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
to ja sie w ogóle 'pochwale' ostatnio sie wkurzyłam, że Zaraz nic nie moze jesc, bo wiecznie cos jej na buzi wyskakuje i zaczelam jej dawac wszystko na co ona ma ochote. teraz je bułkę, wczoraj jadła normalny domowy krupnik, przedwczoraj ziemniaki z sosem ze smietana i marchewka, któregoś razu dałam jej lody mleczne na łyżeczce. i dziecko żyje
wysypki nie ma wiekszej niz zwykle, wiec niech sobie je, a co mi tam
|
|
|
|
#143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zdrówka życzę ![]() nie wiemy Cytat:
Cytat:
nie - nie mamy tak Cytat:
daj znać po wizycie co Ci powiedział
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-10 o 10:21 |
||||
|
|
|
#144 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
)nie mój nie ![]() Cytat:
przecież to Twój wątek też no a ta znowu przeprasza ![]() Cytat:
![]() monie sweet prosiła o Twój nr telefonu podasz jej?ja będę szczepić ojjjj no leci z rąk po prostu ![]() u nas też kwitnie tylko biały mamy pachnie ślicznie Cytat:
![]() ![]() Justynka trzymam dziś o 19!!
|
|
#145 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() k laski:Cytat:
, moze nie jednorazowy![]() Cytat:
Tak, to u mojej Julci pediatra wysłuchal minimalne szmery i oczywiście, że tego nie zbagatelizuję Mamy teraz iść 1 czerwca na wizytę. Tego samego dnia wieczorem mamy tez bal, więc mam nadzieję, że będziemy mieli się z czego cieszyć ![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak niechciane przygody..... Przyjemnego wypoczynku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak napisałaś o tej opuchliźnie, to odrazu skojarzyło mi się z tarczycą....miała kiedyś robione TSH? WITAM W NOWYM WĄTKU KUNY ![]() Dzisiaj u nas słonecznie , kończę o 13-jadę posprzatać grób dziadków-jutro babci rocznica śmierci i potem pospacerujemy z Julcią. Jeszcze muszę zupę zrobić i odrobinę posprzątać. |
||||||||
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowym watku
![]() Beatko ja pisałam do Bartessy, ale ona ostatnio nie wchodziła i nie ma pojęcia, miała wejść jakoś wieczorem i mi odpisać, ale odpowiedzi brak. DaKaro Stronczek super wątek
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-05-10 o 10:25 |
|
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż tak do tyłu nie jestem ![]() Nie, nigdy nie miała TSH. TŻ idzie z nią dzisiaj do lekarza, to zapyta. Bo ja oczywiście bedę wtedy w pracy
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kupiłam spodenki, dżinsy 3/4 , 3 komplety koszulek na ramiączkach i spódnice (niestety przyciasnawa, bo większego rozmiaru juz nie dostałam , więc będzie jako mobilizator do schudnięcia ) a tu link do tych ciuchów :http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=26721 rysiki, czasem Szymek ma ciut oczka podpuchnięte ale to pewnie po mnie bo ja tak mam. Ale całej buzi nie, może zapytaj pediatrę? |
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
witam
noo pieknie, cała przespana noc, do 7, a potem jeszcze 40 min drzemki w naszym łóżku ![]() teraz Fifi ucina sobie drzemkę, ale płaczu było nie mało-ząąąbki ![]() Chelsea kciuki za wizyte! daj znac jak bedziesz po dziubek pochwal sie co upolowałaś ![]() a zdjęcie synka boskie naprawdę musiał być chłopak zmęczony![]() rysiki u nas tak nie ma Patik o matko,ale podróż z przygodami.. najważniejsze że dotarliście cali i zdrowi, teraz wypoczywajcie
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek fajne te ubrania.Spódnica jest fajna,jadę dzisiaj do taty a tam jest lidl, podskoczę zobaczę co dają.
LASKI które są zapisane w PUP, jeżeli nie macie żadnych ofert pracy starajcie się o kursy indywidualne !! są pewne warunki do spełnienia, ale u mnie nie było z nimi problemu i PUP zapłaci za szkolenie które wybrałam sobie sama w ZDZ.Warunek najważniejszy trzeba mieć potencjalnego pracodawcę który przyjmie Cię po szkoleniu - ale nie musi tego robić i żeby szkolenie trwało tygodniowo 25h ... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

zębole

). jak był wbity i zarażony to zaraził, nawet jak był wczepiony tylko parę chwil.
)

a wszystko zmeczenie...myśląłm, że nie pracujesz bo zrezygnowalisciie ze żłobka?
tzn widze, że zima ale ile dziecko musi miec skonczonych miesiecy?
jak tyle wytrzymałaś to biorę pod uwagę wyjazd nad morze
.. albo Jacieee 
k laski: