Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 14:10   #181
adrji
Raczkowanie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Hey dziewczęta, ale nadrabiania
przepraszam że się nie odniose mocno,
jestem umęczona mam wyrzuty sumienia że tak mówię ale naprawde, mieszaknie obrasta kurzem stresuje mnie to
chcialam zdac wam sprawozdanie jeszcze z wyjazdu a tu juz tyle dni minęło

-na wyjedzie to jakoś przeoczylam bo Jaś chodził za wszystkim ze wszystkimi,
i dopiero po powrocie do domu zdalam sobie sprawe że zacząl po prostu chodzić, nawet jak upadnie to nie podejmuje pozycji czworakowania tylko od razu wstaje i dalej przed siebie
strach jest żeby nie upadl do tyłu na glowe trzeba non stop za nim chodzic, a nie usiedzi minuty
-do tego moj mały terrorysta chciałby ciągle być na podwórku, w domu rozpacz wczoraj myślałam już ze coś mu jest dwa razy w domu takie żale tylko wyszliśmy na podwórko jak ręką odjął
-a że oprocz tego zjadłby z trawy wszystko co znajdzie a babcia nasadziła tysiąc kwiatów
100% uwagi 24h (a i tak od wczoraj mam dwa wielkie guzy na czole)
-i jeszcze z dwóch długich drzemek przestawił się na jedną ranną i to krótką, tak naprawde stąd najbardziej mniej czasu na w, ale dziś sprytnie wyniosłam laptopa na podworeczko, jeszcze musze zbudować chyba jakąś zagrode

-ponawiam pytanie czy można w jakimś innym programie niż youtube wstawić filmik, bo pokazalabym Wam moją małą chodzącą kune

-a na wjezdzie, opaliłam się zresztą Jasia też zlapalo słoneczko mimo kremow i ciągłego chowania do cienia
-codziennie chodziliśmy do kilkudniowego koźlątka i mamy kozy, Jaś głaskał i ciągle chcial wytargać za ucho
-zbieral sobie Jaś prosto z kurnika jajka
-zachwycony traktorami ale to już mowiłam że samochodziaż z niego ze hej! (móglby stac pół dnia pod bramą i oglądać samochody)
-a internet Shirka hulał po wsi ofcors tylko my nie przygotowani a ja jakoś w komorce wciąż nieograniam
-a wyjazd skonczył się tylko pechowo, bo już wyjeżdzając przy zakladaniu butow praktycznie znajomy złamał sobie rękę w przedramieniu eh a jego żona w 15 tyg ciąży mieliśmy stresa o oboje do szpitala daleko no ale jakoś wszystko dobrze się na szczęscie skończyło uff.

Telik wyobrażam sobie ten wasz widok z okna ucaluj małego Jasia podróżnika!
Brumek super że chrzciny się udały, zdjącia ślicznie wyglądacie,
powiedz a zdradzisz co mama czy ty przygotowałyście na obiad na danie główne bo się nad tym głowie, myślałam żeby zaskoczyć 'twoimi piersiami' ale nie wiem czy to logistycznie wykonalne zrobic na raz 15-20 mniejszych nawet porcji i upiec w jednym piekarniku będzie chyba ciężko...
Zanka też czekam na zdjecie Lenki w nowym wóziu

-aaa i też jesteśmy szczęsliwimi posiadaczami maty z lidla
jedną na dzialce, a drugą wkleje pózniej zdjecie jak nam fajnie w domu sluży

buziaczki całuje was kochane
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:32   #182
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Mam w domu nowiutkie żelazko Bosch Sensor Secure
skąd? wygrałaś na Fb?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:34   #183
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
szczepionka NA PEWNO nie chroni przed boreliozą
na to paskudztwo nie ma szczepionki..
nawet konkretnego leku nie ma...
nawet jednego, spójnego procesu leczenia nie ma...
a kleszczy coraz więcej. i to tych zarażonych właśnie. i to nie tylko w lesie. kleszcze można złapać wszędzie, nawet na trawniku przed blokiem, w parku itp...
i jak już się u dziecka zauważy to naprawdę mam apel: bacznie obserwować dziecko, a przy zauważeniu najmniejszej nawet, niepokojącej rzeczy w stylu: plamka, rumień itp. od razu pędzić do lekarza i nie dać się zbyć tekstem, że kleszcz był wbity zbyt płasko i nie mógł zarazić (taki tekst usłyszała szwagierka od lekarza rodzinnego. takiego lekarza to bym ). jak był wbity i zarażony to zaraził, nawet jak był wczepiony tylko parę chwil.
oj cholerstwo ta borelioza
jesli dobrze pamiętam to ty się z niej leczysz - długo juz?
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aaa trzymajcie kciuki za gina, bo ja jestem tak zestresowana, że od rana jeszcze nic nie zjadłam .
(może ja dzisiaj tez pójdę po swoje wyniki...)

Cytat:
super!

Witam się w nowym wątku
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:39   #184
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
skąd? wygrałaś na Fb?
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
oje wniki...)

super!
tak, to co wygrałam na FB strasznie się cieszę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:55   #185
83monia
Zakorzenienie

cholera, znowu zarobiłam mandat w Białym Borze... juz drugi raz!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:06   #186
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Chwała Bogu, że zmieniłam pediatre, która od razu na wieśc o śluzie w stolcu i czerwonych policzkach zapisała nutramigen. Nie wyobrażam sobie jak ona biedna przez 5 miesięcy cierpiała.
nie masz problemu z tym żeby pediatra wypisywała Ci recepty refundowane na nutramigen? masz zaświadczenie od specjalisty? teraz nawet alergolodzy nie chcą dawać zaświadczen... a pomijając już że kolejki do nich takie że...

u nas też był śluz w kupce, odkąd skończyła 2 miesiace, potem przeszła na pepti i przeszło jej, i też były suche poliki ale pepti pomogło.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

beata, wczoraj dałam odrobinę jogurtu z owocami, takiego normalnego, nie dziecięcego, no i jest ok, mimo tego że mały miał skazę jak był całkiem maleńki
właśnie też spróbuje.
Cytat:
Aaa trzymajcie kciuki za gina, bo ja jestem tak zestresowana, że od rana jeszcze nic nie zjadłam .
daj znać koniecznie po wizycie - będzie dobrze
Cytat:
Jak wiecie mieszkam w lesie, siedzę przy lapku i spojrzałam na coś do kuchni a tam na środku podłogi siedzi .... malutka jaszczurka

Udało mi się ją złapać i wypuścić .
jaka piękna - u nas koło domu też czasem na chodniku do słonka się wygrzewały ale już kilka lat ich nie widziałam, wcześniej często bywały.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
A tu Marysia - troszkę potargana
aleeeeee ona jest śliczna
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
iustyna - ładna traszka
traszki to są wodne-lądowe zwierzątka a jaszczurki wybitnie lądowe. Traszki są takie bardziej ogoniaste . biologiem nie jestem ale pamiętam ze szkoły co to traszki
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
jutyna czadowa jest. ja też łapałam jaszczurki, a żeby było smieszniej, to nadawałam im imiona. Marzenkę miałam, ale kazała mama mi ją wypuścić, bo się męczyła, no i jak poszłam z bratem ją puścić w pole to płakaliśmy ( a miałam wtedy 17,18 lat )
sentyment alna jesteś

Cytat:
brawo - gdzie udało Ci się wygrać? ja już dawno nic nie wygrałam i czuje taki niedosyt ostatnio udało mi się wygrac dzbanek filtrujący do wody Dafi na blogu Groupona ale to już trochę temu było.
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

(może ja dzisiaj tez pójdę po swoje wyniki...)
kciuki i za Ciebie też

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
ajajaj - mam nadzieje że nie dużo

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-10 o 15:08
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:16   #187
83monia
Zakorzenienie

traszka karpacka... http://zdjecia2.autogielda.pl/artykuly/Z1330547561.jpg bardzo podobna. chociaz moze rzeczywiscie to Jaszczurka zwinka... ja tam sie nie znam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-05-10 o 15:17
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:27   #188
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
traszka karpacka... http://zdjecia2.autogielda.pl/artykuly/Z1330547561.jpg bardzo podobna. chociaz moze rzeczywiscie to Jaszczurka zwinka... ja tam sie nie znam...
jaka dokładnie to nie wiem czy zwinka czy nie - ale traszka w wodzie żyje głównie - -

no ale przecież się z Tobą kłócić nie będę

Czas edycji: 2012-05-10 o 15:31
Stary 2012-05-10, 15:30   #189
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
aaniu jejku mam nadzieję, że z ręką pomogą rehabilitacje. i zabieg nie będzie potrzebny

poza tym dzwonili wczoraj z kliniki z Poznania, że termin jest na piątek wolny i czy Hania zdrowa. ale musiałam odmówić, bo mała ma jeszcze resztki minimalne kataru boję się tej operacji bardzo, ale już byłoby za nami, a tak znowu trzeba żyć jak na bombie i czekać na kolejny telefon...
w ogóle rozmawiałam wczoraj z dziewczyną, któej syn miał operację i mówiła, że trzeba to przeżyć, żeby wiedzieć co wtedy się czuje..płakała jak opowiadała, ja płakałam jak jej słuchałam... boję się tak bardzo...

a za Was trzymam mocno kciuki!
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.
Powariowały tyle stron w nowym wątku.
Nie mam kiedy nadrabiać, może wieczorem.
Napiszę tylko co u nas, bo może się martwicie że się wcz nie odezwałam.
Dojechaliśmy, ale z przygodami
niemało tych przygód..dobrze że dojechaliście
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej kochane,
witam się z mega bolacym gardłem, boli jak diabli ,ciężko łykać ślinę.
Dobrze,że mam jeszcze jeden antybiotyk z poprzedniego razu to zażywam coby na komunię w niedzielę dojść do siebie.
zdrówka!
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Zuzia dziś kończy 10 miesięcy!
dla Zuzi
Cytat:
mocno trzymam!
Cytat:
Jak wiecie mieszkam w lesie, siedzę przy lapku i spojrzałam na coś do kuchni a tam na środku podłogi siedzi .... malutka jaszczurka

Udało mi się ją złapać i wypuścić .
powiem tylko tyle:
Cytat:

ojj.... za co?

Moje dziecko do zasobu słów dołożyło dziś "da" oznaczające że chce coś dać Do tej pory jak mówiłam "daj mi" to od razu rozumiał, a dziś sam wvciągnął rączkę i "da!"

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:34   #190
iustyna1
Wtajemniczenie

Zwinka raczej, pełno ich tu. Ostatnio kot chciał jedną pożreć, ale się dzielnie broniła. Skoczyła na niego i użarła go w łapę. On machał łapą a ta wisiała . Oczywiście wyleciałam zabrać kota a jej kazałam uciekać .

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Jakby co, to nie biegałam za nią po kuchni, bo tak bym jej w życiu nie złapała. Rzuciłam na nią ręcznik, poszłam po durszlak i gazetę. Powoli podnosiłam ręcznik i jak ją namierzyłam, to przykryłam durszlakiem. Potem podłożyłam gazetę na dół i tak wyniosłam .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:36   #191
zanka205
Zakorzenienie

czy ktoś chciałby zobaczyć filmik z Leną w roli głównej?

Stary 2012-05-10, 15:46   #192
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Moje dziecko do zasobu słów dołożyło dziś "da" oznaczające że chce coś dać Do tej pory jak mówiłam "daj mi" to od razu rozumiał, a dziś sam wvciągnął rączkę i "da!"
klask i:

moje dziecię rozumie sporo słów:
chodź do mnie
daj
proszę - jak coś jej podaję
itp

ale mówić nie mówi nic ani mama ani tata umie tylko "eeeeee" jak coś chce, "bybybybyby" jak jej się zachce to nadaje.

aaaaa i umie jeszcze kiwać przecząco głową jak czegoś nie chce - np. jak jeść już nie chce, albo jak mówię chodź do mnie- a ona chce iść gdzie indziej - to kręci głową na nie

generalnie jak chce się wygłupiać to na każde zdanie powiedziane pytającym tonem będzie kręcić głowa że NIE
jesteś głodna? --->>
kochasz mamusię? ---->>>
chcesz bananka? --->>

itd - kupa śmiechu z tego czasem
i jak podchodzi do czegoś gdzie jej mówiłam wczesniej że czegoś nie wolno - np. do kabli przy biurku albo do szafek - to podchodzi, podraczkuje , usiądzie, patrzy się na to i kręci głowa "" i mówi "eeeee"
śmiesznie to wygląda

i albo idzie dalej albo robi swoje to co nie wolno

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
czy ktoś chciałby zobaczyć filmik z leną w roli głównej?
ja!!!!

Czas edycji: 2012-05-10 o 15:52
Stary 2012-05-10, 15:49   #193
zanka205
Zakorzenienie

Moja córka <----- Filmik

Stary 2012-05-10, 15:50   #194
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Zwinka raczej, pełno ich tu. Ostatnio kot chciał jedną pożreć, ale się dzielnie broniła. Skoczyła na niego i użarła go w łapę. On machał łapą a ta wisiała . Oczywiście wyleciałam zabrać kota a jej kazałam uciekać .

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Jakby co, to nie biegałam za nią po kuchni, bo tak bym jej w życiu nie złapała. Rzuciłam na nią ręcznik, poszłam po durszlak i gazetę. Powoli podnosiłam ręcznik i jak ją namierzyłam, to przykryłam durszlakiem. Potem podłożyłam gazetę na dół i tak wyniosłam .
a to jaszczurki gryzą?
nie wiedziałam...

ale miałaś zadanie logistyczne

Stary 2012-05-10, 15:52   #195
iustyna1
Wtajemniczenie

Zanka szok . Ale "biega"!!!!!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-10, 15:54   #196
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Moja córka <----- Filmik

no nie wierzę ona chodzi!!!!!nawet można powiedzieć że biega wspaniale - i jak z gracją klapnęła na pupcie

słodka jest i jaka zdolna

Stary 2012-05-10, 15:57   #197
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Zanka klask i: jestem w lekkim szoku.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:57   #198
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Po wizycie: nie ma już żadnej infekcji Dostałam tylko Xaluron, żeby było jeszcze lepiej
Kciuki zadziałały ;cmok: dziękuję
24 mam kolposkopię, cytologię i ponowny rozmaz.
Mam nadzieję że w ta nadżerkę nie będą zbytnio się zgłębiać i wyleczy się ją farmakologicznie jakoś

Aha. Synek ciotki TŻ od tygodnia jest w szpitalu i ma zachłystowe zapalenie płuc a ma dopiero miesiąc. tak mi go szkoda

Była u mnie koleżanka jeszcze z lo. Dobrze się tak spotkać i pogadać. Julek jej się bardzo podobał. Ona mu chyba też bo aż pod jej wrażeniem zrobił w pampka hah
Brumek, Rysiki śliczne dzieciaczki
Patik podróż to Ty miałaś...

muszę doczytać resztę
Zanka Lenka już chodzi. O matko Gratuluję :klaski:
Beata fajną masz tą śmieszkę, że tak kiwa na nie

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-05-10 o 16:08
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:08   #199
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Moja córka <----- Filmik
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a!!!!
Ona chodzi! Zdolniacha
Stary 2012-05-10, 16:12   #200
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka szok . Ale "biega"!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

no nie wierzę ona chodzi!!!!!nawet można powiedzieć że biega wspaniale - i jak z gracją klapnęła na pupcie

słodka jest i jaka zdolna
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Zanka klask i: jestem w lekkim szoku.
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość

Zanka Lenka już chodzi. O matko Gratuluję :klaski:
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a!!!!
Ona chodzi! Zdolniacha
dziękuję

Stary 2012-05-10, 17:15   #201
marzena_S
Zadomowienie

Hej babolki My już po spotkaniu z Kajool i Szymkiem. Czas zdecydowanie za szybko zleciał. Kajool jest przesympatyczną, uśmiechniętą osobą, a Szymek to mały wiercipiętek robiący 1000 rzeczy naraz- Hania przy nim to prawdziwy leniwiec. Nawet chłopak chciał własnoręcznie ją uwolnić z wózka- wyglądało to bosko. Jedyne czego nie mogę sobie wybaczyć to fakt, że wzięłam aparat...bez karty pamięci! Nie mogłam ani jednego zdjęcia im pstryknąć. Kajool za to wzięła aparat z bateriami, które się zaraz rozładowały , no ale kilka zdjęć udało się maluchom zrobić.
Powiem szczerze, że mam niedosyt i coś czuję, że często byśmy się widziały gdyby Kajoolki były z Poznania.

Aaaa i kupiłam w biedrze bodziaki- są ekstra! Chyba wybiorę się po jeszcze jeden komplet.
Stary 2012-05-10, 17:19   #202
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja córka <----- Filmik
Ogromne dla Leny

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 17:30   #203
brunetka2000
Zakorzenienie

Zanka Lena jest genialna
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 17:37   #204
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Moja córka <----- Filmik
PIĘKNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!Jaka torpeda!:love :
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 17:46   #205
adrji
Raczkowanie

Zanka super filmik super Lenka!!!
marzena kusisz bodziakami moze i ja się wybiore
iustyna trzymam kciuki!
Patik miłego wypoczywania korzystaj z wakacji!

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

madzia1k1 kciuki na dzisiejszą nocke żebyscie lepiej już przespali
aania dla rozgadanego Adasia
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 18:03   #206
patik87
Zakorzenienie

Ja tu nie odpoczywam, jestem zmęczona
Sara taka marudna.............
Cały czas jojczenie, oczy malutkie, spać nie chce, walczy, nic za bardzo nie da się zaplanować.
Rano byłam z nią na spacerze bo marudziła. Po godzinie wróciłyśmy bo jednak jej się odechciało spać.
W kolejce na kasprowy usnęła mi w mietku ( wszyscy się zachwycali, jakiś pan zrobił nam zdjęcie), za pół godz znowu miaczy..

Ogólnie mam doła. Zamiast się cieszyć wakacjami to bym wolała być w domu chyba, serio.

Znowu wyje

W tyle za murzynami ja z menu jakie serwuje Sarze. Głównie słoiki, z owoców kiwi i banany, jabłkiem się bawi, innych owoców nie dawałam ( gruszki nie chciała tartej), na obiad zawsze słoik ( jak tuszonka jakaś ) od czasu do czasu chleb, od nas coś z obiadu, chrupki.
A Sara w tyle z rozwojem motorycznym.
Sama nie siedzi, nie staje, ledwo się czołga, i to rzadko..Nie wiem czy nie przejść się do lekarza. Patrząc na umiejętności chodzącej Lenki i pozostałych bobasów...

Tak czy siak gratuluję Lence tak słodko człapie.
I wygrania Zance w konkursie, ty masz kobieto farta, graj w totka, serio.

reszta potem bo musze się zieckiem zająć
Stary 2012-05-10, 18:19   #207
zanka205
Zakorzenienie

Patik nie martw się, u nas ta mobilność dziedziczna tak jak i późne mówienie
tu niby powód do dumy bo dzieci moje szybko zaczynają chodzić, ale z drugiej strony zmartwienia, bo z mową problemy, każde dziecko jest w czymś innym dobre, na pewno Sara będzie szybko i ładnie mówiła, a Lena za wszystkimi dzieciaczkami zostanie w tyle w tej kwestii, bo to już taki typ
teraz powie tylko tata, i różne aaaa, eeee, bbbbb

Stary 2012-05-10, 18:34   #208
alibany
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!!!

Lenka ogromne Filip z zarzuconym kocem też dobry a mamusi gratuluje wygranej

Adrji dla Jasia, że już całkowicie przeszedł na tryb chodzenia również wielkie brawa! I fajnie, że wyjazd się udał, Jaś dosłownie obcował z naturą

Patik domyślam się, jak się czujesz. Moja wszędzie, w obcym miejscu, ma tryb maruderstwa. Z jakichkolwiek wypraw, wyjazdów wracam zmęczona jak koń po westernie i nie moge się doczekać dnia następnego, gdy cały spędzimy w domu. Nie mniej jednak, mam nadzieje, że wykorzystacie najlepiej jak to możliwe czas tam spędzony, zaciśnij ząbki i ciesz się wakacjami, a po powrocie wszystko wróci do normalności

marzena super, że spotkanie udane. A akcja z aparatem jednym i drugim

A u nas dość sympatyczny dzień, po rewelacyjnej nocy (przespanej od 18 do 7rano bez pobudek na cokolwiek) udaliśmy się do Torunia na zakupki, spacerek po starówce, lody. I stwierdziłam, że ludzie mają jakieś dziwne odczucia temperatury. Miałam wrażenie, że na jednym metrze kwadratowym jest zarówno 27stopni i 12 Ja w sandałach, spódniczka, krótki rękaw, mała tylko sukienka, bose nóżki. Obok kobieta - kurtka ramoneska, dzieć ubrany od stóp do głów w dresy, buty, czapka. Komicznie to wyglądało, jakby były dwie różne strefy klimatyczne w tym samym miejscu A było 27stopni!!!!!!

Ala zajadała się dzisiaj arbuzem
I w moim warzywniaczku pojawiła się rzodkieweczka i sałatę już dostrzegłam!! I to na pewno nie są chwasty Ciesze się jak głupia, bo nie wierzyłam, że coś mi urośnie
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 19:08   #209
patik87
Zakorzenienie

jestem wykończona, to już wiecie. Wykąpaliśmy ja i leży w łóżeczku.
Cud że ona wogóle chce w nim spać. Tzn wczoraj na rękach musiałam ululać...

Dziubek przejazd kolejką na kasprowy to dla mnie atrakcja nr 1 w zakopcu. Piękne widoki, niezłe wrażenia. Toż to lepsze niż orgazm
Niestety z marudersem pod pachą bylismy na górze 10 minut i powrót. Tam śnieg, a ja w ....japonkach
Zdrówka dla Ciebie

Brumek w starym wąku rzuciły mi się w oczy zdjęcia z chrzcin, śliczni jesteście, i taaacy młodzi. Chyba lubisz niebieski kolorek, co?
Sara też ma taką brykę, tylko wersjębabską, jeszcze nie wypróbowana.

Iustyna wow Ty się nie boisz? ja bym się bała tej jaszczury..
W tej chwili masz wizyte u gina, trzymam kciuki. Jakie masz podejrzenia i obawy?

Evee Maryś jest sliczna

Pieleszko troszkę szkoda że akurat teraz katarek i termin do operacji. Oby następny raz był szybko, i Hania zdrowa.

O i Brida wkońcu się znalazła..

Marzena zazdroszczę Wam spotkania z Kajoolkami, tez chcę Szymka na żywo zobaczyć i wytargać czuprynę.

Telik na fb to fotki sa, a dla nie-fehsbukowiczów to co

Igor z Julka chyba się bardzo lubią. O i Marinę dostrzegłam.. schowała się za synem.

Alibany a no właśnie, Sara taki typ jak Twoja. Męczące to.

Cieszę się że jest tu net i mogę z Wami pisać choć na chwilę.
Dziubek kwatera jest godna polecenia.

Mój tż boroczek już chrapie, też ma dosyć...
Tak wogóle coś nam się wózek spie.przył, cieżko jeździ, i tż przy składaniu coś źle zrobił ..oj. Najpierw kapcie w kołach teraz to.
Stary 2012-05-10, 19:44   #210
iustyna1
Wtajemniczenie

jestem po wizycie. bede prosic Nerole o zaproszenie do klubu. tam napisze
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości