Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 22:43   #241
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

A teraz będę słodzić, więc kto jest na to uczulony, niech nie czyta

Nie wiem, co się dzieje z moim dzieckiem. Od dwóch mniej więcej tygodni jest najpogodniejszym, najcudowniejszym, najradośniejszym niemowlakiem na świecie! Nie płacze wcale (tylko raz dziennie ), uśmiech nie schodzi mu z buzi, jest towarzyski, pięknie się bawi, zaczepia i gada, a przy tym jest spokojny. Przestał się bać obcych, więc dla każdego jest przesympatyczny. Nawet ładnie je!
Za kazdym razem, jak go zawołam, przylatuje przez całe mieszkanie i wyciąga łapki, żeby go przytulić.
Wiem, że brzmi to dziwnie, nierealnie i sama nie mogę tego ogarnąć. Bo takich dzieci przecież nie ma! Zachodzę w głowę, czym sobie na to zasłużyliśmy
Dziewczyny, serio, to dziecko zawładnęło mną całkowicie i przerażająco silnie.

Aż się boję pomyśleć, jakie będzie to drugie, bo przecież jakaś równowaga w przyrodzie musi zostać zachowana

A to tak na rozluźnienie
http://pozytywna.pl/obrazek/255/
Zakochałam się w tym
Stary 2012-05-10, 22:46   #242
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

przepis z babyboom:
(jeszcze nie robiłam, ale wydaje się ciekawy)

BUDYŃ (BEZ GOTOWANIA MM)

120 ml wody przegotowanej
4 miarki mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej (solidna, bo inaczej robi się rzadki kisiel i ciężko dziecię nakarmić)
żółtko lub pół (w zależności od wieku dziecka)
W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę i żółtko. Gotujemy osobno 80 ml wody. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić.
Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu. Polać sokiem lub deserkiem.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 22:52   #243
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Nie wiem, co się dzieje z moim dzieckiem. Od dwóch mniej więcej tygodni jest najpogodniejszym, najcudowniejszym, najradośniejszym niemowlakiem na świecie! Nie płacze wcale (tylko raz dziennie ), uśmiech nie schodzi mu z buzi, jest towarzyski, pięknie się bawi, zaczepia i gada, a przy tym jest spokojny. Przestał się bać obcych, więc dla każdego jest przesympatyczny. Nawet ładnie je!
Za kazdym razem, jak go zawołam, przylatuje przez całe mieszkanie i wyciąga łapki, żeby go przytulić.
Wiem, że brzmi to dziwnie, nierealnie i sama nie mogę tego ogarnąć. Bo takich dzieci przecież nie ma! Zachodzę w głowę, czym sobie na to zasłużyliśmy

Aż się boję pomyśleć, jakie będzie to drugie, bo przecież jakaś równowaga w przyrodzie musi zostać zachowana

A to tak na rozluźnienie
Zakochałam się w tym
Brumciu to trzeba sie tylko cieszyc. ja do tej pory mialam taka krolewne w domu (placzu u niej nie mozna bylo uslyszec, jedynie marudzenie i takie kwekanie). Od jakiegos miesiaca to zaczyna sie zmieniac. Budzi sie z placzem, kiedys od razu miala usmiech na ustach, denerwuje sie i placze jak cos jej sie nie podoba np zabiore pilota. Ma problemy z kupka. za kazdym razem jak robi to z wielkim rykiem. Nie wiem co sie z nia dzieje. Dzis przeszla juz sama siebie. Przyczyna moze byc ta podwyzszona temperatura, caly dzien utrzymywalo sie powyzej 37. Ale i tak ja kocham najbardziej na swiecie. Pomimo tego bedzie zawsze dla mnie najcudowniejsza istotka na ziemi
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 23:48   #244
Natka_
Zakorzenienie

Smile Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Stronczku caly filmik nie schodzil mi rogal z buzi Wiktorka taka fajna czarnulka.
Brumku mama sie popisala,super
A to co piszesz o Tymonku to swiadczy o Twojej dojrzalosci emocjonalnej i o tym, ze jestes wspaniala mama mysle, ze nie jedna z nas moze od Ciebie sie wiele nauczyc.

Patik super, ze Wy juz na miejscu. A przygodd nie zazdroszcze, ale najwazniejsze, ze dojechaliscie milego wypoczynku
A to Domeczek z dzisiaj, kupilismy corce znajomych zabawki, ale lila roz przypasowala takze mojemu synkowi
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 00:07   #245
Natka_
Zakorzenienie

Teraz chyba dopiero dodalo
Kajool, Marzenko zazdroszcze spotkania! Obie zadowolone, wiec musialo byc super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rps20120511_000207_792.jpg (133,8 KB, 61 załadowań)
Stary 2012-05-11, 00:43   #246
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja miałam ten sam problem, nie umiałam kotki złapać aby jej zaaplikować jakiś chyba olejek na kark aby kleszcze się do niej nie przylepiały...dałam jej po prostu jeść i wtedy szybko zaaplikowałam olejek, kupiłam go w sklepie zoologicznym za 20zł. Sprawdzał się.

Fryzurkę masz ładną, pasuje Ci
straszny z niej tchórz, ale muszę znaleźć jakiś sposób, by te najedzone potwory nie zdążyły odpaść i się rozmnożyć

dziękuję

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Mam w domu nowiutkie żelazko Bosch Sensor Secure
brawo!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
cholera, znowu zarobiłam mandat w Białym Borze... juz drugi raz!!!
nie dobrze

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
klask i:

moje dziecię rozumie sporo słów:
chodź do mnie
daj
proszę - jak coś jej podaję
itp

ale mówić nie mówi nic ani mama ani tata umie tylko "eeeeee" jak coś chce, "bybybybyby" jak jej się zachce to nadaje.

aaaaa i umie jeszcze kiwać przecząco głową jak czegoś nie chce - np. jak jeść już nie chce, albo jak mówię chodź do mnie- a ona chce iść gdzie indziej - to kręci głową na nie

generalnie jak chce się wygłupiać to na każde zdanie powiedziane pytającym tonem będzie kręcić głowa że NIE
jesteś głodna? --->>
kochasz mamusię? ---->>>
chcesz bananka? --->>

itd - kupa śmiechu z tego czasem
i jak podchodzi do czegoś gdzie jej mówiłam wczesniej że czegoś nie wolno - np. do kabli przy biurku albo do szafek - to podchodzi, podraczkuje , usiądzie, patrzy się na to i kręci głowa "" i mówi "eeeee"
śmiesznie to wygląda

i albo idzie dalej albo robi swoje to co nie wolno

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

ja!!!!
ale słodka fantastycznie to musi wyglądać!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Moja córka <----- Filmik
patrzę i podziwiam

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
wow, jestem pod ogromnym wrazeniem

teraz i ja Wam cos pokaze, tylko prosze sie ze mnie nie smiac, glupawke mialysmy klik
hahaha bosssska!

brumek, podziwiam Twoją mamę, super menu przygotowała, mmm pychotka

Chelsea91, ellika cieszę się że wyniki dobre

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
ojej ale elegancik
Stary 2012-05-11, 00:49   #247
Kolina
Zadomowienie

mamy nową datę więc nowym solenizantom gratulacje składam:

za 10 miesięcy:
Filipkowi zmalowanej
za 9 miesięcy:
Emilkowi agni82
Marysi eveewe
Hani maszeny_S
i Natankowi zapałeczki

: roza:

Stary 2012-05-11, 01:18   #248
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
to co piszesz o Tymonku to swiadczy o Twojej dojrzalosci emocjonalnej i o tym, ze jestes wspaniala mama mysle, ze nie jedna z nas moze od Ciebie sie wiele nauczyc.
Dzięki Nateczko Chociaż to raczej nieprawda \

A Domek jest taki dorosły! I pięknie ubrany, jak zawsze I nosek biedny jeszcze troszkę widać
Natko, a powiedz, on też wszystko dalej do buzi bierze? Bo to moje Małe wszystko bada ustami A jak patrzę na Domka, to on mi się wydaje taki już duży i dojrzały, przez to że tyle rzeczy potrafi, że trudno mi sobie wyobrazić, że też wszystko pcha do buzi
(sorki za taką ilość "że", ale późna pora mi się na stylistykę rzuciła )

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
brumek, podziwiam Twoją mamę, super menu przygotowała, mmm pychotka
Ja też

To i ja dołączam się do życzeń dla maluchów, które dziś miesięcznicują
Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan - sto lat dla Was, słodziaki nasze

TELIK - a Ty łobuzico, czemu dziś nie zajrzałaś? I czemu jeszcze żadnej fotki Jasia-Plażowniczka nam nie wstawiłaś? Ja chcę chociaż popatrzeć na morze A męża wyleczyłaś?

A teraz idę spać

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-05-11 o 01:19
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 07:22   #249
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
aania dla rozgadanego Adasia

Stronczek, śliczna Wiki!!!

Cytat:
U nas też dziś upał (27 w cieniu), a na placu zabaw była mama z dzieckiem w wózku w zimowej czapce, na to kaptur czegoś z grubego polaru (chyba taka kurteczka) i gruby, polarowy koc A buzia biednego dziecka czerwona jak burak Smutno mi się zrobiło...

kiedyś też widziałam "niezły" numer.... w Ikei, matka prowadziła spacerówkę z dzieckiem. Na wózku był narzucony gruby koc! Ale tak szczelnie, zrobiona z niego zasłona że dziecka w ogóle nie było widać, i ono nic nie widziało. Mało tego, płakało a matka nic, nawet tam nie zajrzała (a dłuższą chwilę ją widziałam)..... kto mi wyjaśni czemu to miało służyć?

Cytat:
jak Ty zawsze pięknie piszesz, nie mogę wyjść z podziwu
Cytat:
Jaki przystojniak

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
A to tak na rozluźnienie
Zakochałam się w tym

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-05-11 o 07:21
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 07:59   #250
Natka_
Zakorzenienie

Dzien dobry

Ja juz na nogach, choc Dominik jeszcze spi.
Bedziemy dzisiaj korzystac z pogody, bo jutro ma padac...

Brumku, Kolinko, Aniu Domek przesyla buziaki

Bumek prawda, prawda
A Domek bierze wszystko jak leci do buzi. Na dworze trzeba miec oczy dookola glowy, bo piasek, kamyki i inne smieci laduja w jego buzi.
Wczoraj byl na dworze z mezem i co? Polknal dwa kamyki :/ Dzisiaj bede ich wygladala w pampersie...
Ostatnio tez wyszarpal jakiejs malej dziewczynce smoczka z buzi i sobie wsadzil.

Aniu jak slysze i widze jak rodzice ubieraja dzieci w upaly to plakac mi sie chce Moja kolezanka wczoraj ubrala corce welniana czapke... Glupio bylo mi zwrócić uwagę...

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-05-11 o 09:31
Stary 2012-05-11, 08:32   #251
jacieeeee
Wtajemniczenie

Jadem do pracy. Pewnie zajrze wieczorem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:44   #252
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się

Dama ma trzecią noc bez jedzenia,
więc mam nadzieję że idzie w dobrym kierunku
Dzisiaj czeka mnie pieczenie ciast a jutro tort dla teściowej.

Natka
widzę, że Domek ma smarta. Widziałam go w jakiejś gazecie i naprawdę fajna sprawa ale cena też zabójcza...

Brumek moja Emi też wszystko do buzi bierze i trzeba ją pilnować.Woli siedzieć tam gdzie jest więcej kamyków niż w piasku. W ogrodzie potrafi wszystkie kwiatki pozrywać i wziąć do buzi z trawą to samo. Dziecko poprzez smak i dotyk poznaje świat

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-05-11 o 09:27
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:49   #253
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja tu nie odpoczywam, jestem zmęczona
Sara taka marudna.............
Cały czas jojczenie, oczy malutkie, spać nie chce, walczy, nic za bardzo nie da się zaplanować.
Rano byłam z nią na spacerze bo marudziła. Po godzinie wróciłyśmy bo jednak jej się odechciało spać.
W kolejce na kasprowy usnęła mi w mietku ( wszyscy się zachwycali, jakiś pan zrobił nam zdjęcie), za pół godz znowu miaczy..

Ogólnie mam doła. Zamiast się cieszyć wakacjami to bym wolała być w domu chyba, serio.

Znowu wyje

W tyle za murzynami ja z menu jakie serwuje Sarze. Głównie słoiki, z owoców kiwi i banany, jabłkiem się bawi, innych owoców nie dawałam ( gruszki nie chciała tartej), na obiad zawsze słoik ( jak tuszonka jakaś ) od czasu do czasu chleb, od nas coś z obiadu, chrupki.
A Sara w tyle z rozwojem motorycznym.
Sama nie siedzi, nie staje, ledwo się czołga, i to rzadko..Nie wiem czy nie przejść się do lekarza. Patrząc na umiejętności chodzącej Lenki i pozostałych bobasów...
Współczuję
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie. bede prosic Nerole o zaproszenie do klubu. tam napisze
złe wieści?
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Ponizej Marys na rowerku
Słodziak coraz doroślejsze te Nasze dzieciaczki
Cytat:
Na to pytanie tak łatwo Ci nie opowiem, bo nie było jednego dania głównego Moja mama przygotował królewską ucztę i było do wyboru:
- pieczone w ziołach podudzia i skrzydełka z kurczaka
- żeberka na słodko w sosie miodowym
- kotleciki z indyka
Do tego:
- ziemniaki
- dziki ryż
- kuskus
A jako dodatki:
- kalafior
- sałata ze śmietaną
- pieczone jabłka nadziewane konfiturą
- zimne dodatki typu gruszki w occie, grzybki marynowane, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki.
Oprócz tego pieczone mięsa na zimno (schab, cielęcina, boczek), ciasta (śmietanowiec, szarlotka, sernik, makowiec - to piekła moja ciocia) i cała masa nalewek własnej roboty (pigwówka, truskawkówka, wiśniówka) + domowe wino
Sorki, ze się tak chwalę, ale jestem strasznie dumna z mamy, bo przeszła samą siebie

Brawo dziecko
WOW!Ale uczta
Cytat:

Po prostu masz cudownego, bezproblemowego synka

A drugie,cóż może będzie diabełkiem wcielonym
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
przepis z babyboom:
(jeszcze nie robiłam, ale wydaje się ciekawy)

BUDYŃ (BEZ GOTOWANIA MM)

120 ml wody przegotowanej
4 miarki mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej (solidna, bo inaczej robi się rzadki kisiel i ciężko dziecię nakarmić)
żółtko lub pół (w zależności od wieku dziecka)
W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę i żółtko. Gotujemy osobno 80 ml wody. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić.
Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu. Polać sokiem lub deserkiem.
Ja to robiłam i jest bleee

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

kiedyś też widziałam "niezły" numer.... w Ikei, matka prowadziła spacerówkę z dzieckiem. Na wózku był narzucony gruby koc! Ale tak szczelnie, zrobiona z niego zasłona że dziecka w ogóle nie było widać, i ono nic nie widziało. Mało tego, płakało a matka nic, nawet tam nie zajrzała (a dłuższą chwilę ją widziałam)..... kto mi wyjaśni czemu to miało służyć?

Cytat:
Polknal dwa kamyki :/ Dzisiaj bede ich wygladala w pampersie...
Ostatnio tez wyszarpal jakiejs malej dziewczynce smoczka z buzi i sobie wsadzil.

Dzień Dobry
Dzisiaj słonecznej pogody ciąg dalszy mam nadzieję, że uda nam się wybrać na spacerek, pomimo porządków w domu.
Jutro imieniny u babci, już od 13, potem P. idzie na nockę.

Ale mam dylemat....planuję zakup firan-makaronów do salonu i niewiem, czy cieniowane, czy nie(raczej chcę cieniowane), czy z zasłonami, czy bez? no i ile więcej centymetrów??Ma może któraś z Was?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:19   #254
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
mamy nową datę więc nowym solenizantom gratulacje składam:

za 10 miesięcy:
Filipkowi zmalowanej
za 9 miesięcy:
Emilkowi agni82
Marysi eveewe
Hani maszeny_S
i Natankowi zapałeczki

: roza:

I ode mnie rowniez

Carmela ja robilam taki budyn dziewczynom i jadly, Antkowi na razie tylko raz, ale tez zjadl. Ja nigdy nie gotowalam mm.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:22   #255
isiaok
Rozeznanie

Witamy!
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
wow, jestem pod ogromnym wrazeniem

teraz i ja Wam cos pokaze, tylko prosze sie ze mnie nie smiac, glupawke mialysmy klik
aaaaaaaa tyle śmiechu z rana-czadowe jesteście ciekawe jak długo bedziemy śmieszyć nasze dzieci
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Ponizej Marys na rowerku
Jak jej dobrze boska!

Cytat:
hehehe a Ewka dostała podobny komplet niebiesko-zielony-i też nie gardzi
I oczywiscie ciekawsze od siedzenia w piaskownicy jest siedzenie na tarasie i podjadanie kamieni

brumek mogłaś nie wymieniać...ja na diecie! Chce sałate ze smietana i pieczonego kurczakakochana mama!

ja tez świruje odkąd Ewcia zaczęła sie do mnie przytulac

My wczoraj znowu byłyśmy na trampolinie i pierwszy raz "kulałam" Ewcie na takiej dużej piłce-świetna! Kolezanka jest fizjoterapeuta i roluje swoje dzieci na niej cały czas-zapomniałąm spytac gdzie kupila

I stwierdziła, ze Ewka jest b.szczupła tylko ma dużą głowe i przez to wydaje sie gruba..............
a ja na to(w ramach żartu)że ma "łeb jak sklep"
a ona-no własnie!

czegoś takiego jeszcze nie słyszałam o swoim dziecku

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Oliweczka1985 firanki "makarony" sa czesto w jysku na przecenie też na nie poluje...widziałam u koleżanki, że ma je mocno pomarszczone-ładniej wygladaja niż takie pojedyncze sznurki-wiec trzeba kupic wiecej niz szerokosc okna. Ja chce stworzyc bariere na muchy w oknie tarasowym.Ciekawe czy cos pomoga
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:28   #256
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Oliweczka1985 firanki "makarony" sa czesto w jysku na przecenie też na nie poluje...widziałam u koleżanki, że ma je mocno pomarszczone-ładniej wygladaja niż takie pojedyncze sznurki-wiec trzeba kupic wiecej niz szerokosc okna. Ja chce stworzyc bariere na muchy w oknie tarasowym.Ciekawe czy cos pomoga
A zasłony do nich ma? I czy są jednolite, czy cieniowane?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-11, 09:34   #257
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A zasłony do nich ma? I czy są jednolite, czy cieniowane?
tak, ma zasłony uszyłą sobie sama z tkanin z ikei-z zielonymi dodatkami i makarony ma w takim samym odcieniu zieleni
Na szerokosc starczyły by jej dwie sztuki tych firanek a kupila 4 i jest gesciutko-nic nie widac z ulicy.
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:41   #258
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja tu nie odpoczywam, jestem zmęczona
Sara taka marudna.............
Cały czas jojczenie, oczy malutkie, spać nie chce, walczy, nic za bardzo nie da się zaplanować.
Rano byłam z nią na spacerze bo marudziła. Po godzinie wróciłyśmy bo jednak jej się odechciało spać.
W kolejce na kasprowy usnęła mi w mietku ( wszyscy się zachwycali, jakiś pan zrobił nam zdjęcie), za pół godz znowu miaczy..

Ogólnie mam doła. Zamiast się cieszyć wakacjami to bym wolała być w domu chyba, serio.

Znowu wyje

W tyle za murzynami ja z menu jakie serwuje Sarze. Głównie słoiki, z owoców kiwi i banany, jabłkiem się bawi, innych owoców nie dawałam ( gruszki nie chciała tartej), na obiad zawsze słoik ( jak tuszonka jakaś ) od czasu do czasu chleb, od nas coś z obiadu, chrupki.
A Sara w tyle z rozwojem motorycznym.
Sama nie siedzi, nie staje, ledwo się czołga, i to rzadko..Nie wiem czy nie przejść się do lekarza. Patrząc na umiejętności chodzącej Lenki i pozostałych bobasów...

Tak czy siak gratuluję Lence tak słodko człapie.
I wygrania Zance w konkursie, ty masz kobieto farta, graj w totka, serio.

reszta potem bo musze się zieckiem zająć
szczerze mowiac to moja od dwoch tygodni dopiero czołga sie i od wczoraj wstaje i raczkuje, a jest trzy dni starsza. tyle ze siedzi sama jak sie ja posadzi (od czasu jak umie stac sama to juz sma tez usiadzie). wiec ja bym sie nie martwila na zapas.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:48   #259
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Mi chodzi o takie-odcień caffee latte i ewentualnie zasłony - teraz wymyśliłam, że może zasłony stanowiłyby białe firany-makarony odpowiednio upięte?(np. magnesami tak spięte??) podpowiecie mi

http://allegro.pl/makarony-cieniowan...313393439.html

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-11, 09:48   #260
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej babolki My już po spotkaniu z Kajool i Szymkiem.
czekamy na foty

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A u nas dość sympatyczny dzień, po rewelacyjnej nocy (przespanej od 18 do 7rano bez pobudek na cokolwiek)

I w moim warzywniaczku pojawiła się rzodkieweczka i sałatę już dostrzegłam!! I to na pewno nie są chwasty Ciesze się jak głupia, bo nie wierzyłam, że coś mi urośnie
brawa za noc

i brawa za Twoje uprawy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie. bede prosic Nerole o zaproszenie do klubu. tam napisze
Justynko, napisz coś bo martwię się
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Ja poszłam w końcu do gina po wynik cytologii -jest prawidłowy
ufffff kamień z serca.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Zanetaa co do spania Dominika, to cieszę się, że potrafi sam spać w łóżeczku, ale jak w nocy chce iść "do mnie" to też się nie spinam.

Cytat:
To kciuki Beatko, że było wszystko ok

Cytat:
coś w tym jest z tą równowagą - ale oczywiście życze Ci żeby drugie dzieciątko było równie idealne i bezproblemowe co Tymek

Cytat:
Słodki Domek i taki dorosły

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:59   #261
zanetaa88
Zakorzenienie

Oliweczka ja mam w salonie makarony czerwone, kupiłam je szerokie na 160cm ale zrobiłam je na pół i mam na oknie teraz dwie w odstępach,bo ja lubię jak jest minimalistycznie. W sypialni na drzwi balkonowe mam jyskowe makarony cienowane zielone a na okno białe ale tylko do połowy okna.I dla mnie nie pasuję makaron + zasłona, będzie do wyglądało tak "ciężko" wg mnie oczywiście.

Carmela Ja już robiłam taki budyń Emi, dodaję do Niego owoce albo skruszony biszkopt i też nigdy mleka nie gotowałam.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:00   #262
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

tłumnik dzwięków?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:02   #263
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczka ja mam w salonie makarony czerwone, kupiłam je szerokie na 160cm ale zrobiłam je na pół i mam na oknie teraz dwie w odstępach,bo ja lubię jak jest minimalistycznie. W sypialni na drzwi balkonowe mam jyskowe makarony cienowane zielone a na okno białe ale tylko do połowy okna.I dla mnie nie pasuję makaron + zasłona, będzie do wyglądało tak "ciężko" wg mnie oczywiście.
A masz marszczone?
A zasłonki? Doczytałam, że nie...
Ja też właśnie nie lubię jak jest za dużo. Zastanawiam się, czy te cienie nie będą za ciemne?

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-05-11 o 10:06
Stary 2012-05-11, 10:06   #264
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
1.Natka widzę, że Domek ma smarta. Widziałam go w jakiejś gazecie i naprawdę fajna sprawa ale cena też zabójcza...

2.Brumek moja Emi też wszystko do buzi bierze i trzeba ją pilnować.Woli siedzieć tam gdzie jest więcej kamyków niż w piasku. W ogrodzie potrafi wszystkie kwiatki pozrywać i wziąć do buzi z trawą to samo. Dziecko poprzez smak i dotyk poznaje świat
1. Ten rowerek jest naprawdę super. W krowie zakochałam się od razu. Cena faktycznie duża. Domek dostal go od moich rodziców.

Koleżanka kupiła ostatnio używanego smart trika, starszy model, ale naprawę w super stanie. Dała za niego 200 zł.

2.Zgadza się

Cytat:
1.hehehe a Ewka dostała podobny komplet niebiesko-zielony-i też nie gardzi
I oczywiscie ciekawsze od siedzenia w piaskownicy jest siedzenie na tarasie i podjadanie kamieni

2.I stwierdziła, ze Ewka jest b.szczupła tylko ma dużą głowe i przez to wydaje sie gruba..............
a ja na to(w ramach żartu)że ma "łeb jak sklep"
a ona-no własnie!

czegoś takiego jeszcze nie słyszałam o swoim dziecku
1. LEpiej wygląda dziewczynka z zielono niebieskim kompletem niż chłopak z różowym hehe

2.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Słodki Domek i taki dorosły
ciociu!
Stary 2012-05-11, 10:09   #265
alibany
Rozeznanie

Dzień dobry!!

Stronczek boski wykon A Wiki przeurocza dziewczynka!!!!!

brumek no no imponujące menu mama Wam zgotowała. Ślinka cieknie na samą myśl o tych pysznościach!

Natka Domek elegancik jak zawsze!

Buziaki dla dzisiejszych solenizantów!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:15   #266
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi odnosnie budyniu, chyba dzisiaj zrobie.

Cytat:
Dama ma trzecią noc bez jedzenia,
więc mam nadzieję że idzie w dobrym kierunku
Dajesz juz Hippa 3? Też taki gęsty Ci wychodzi?

Cytat:
Ale mam dylemat....planuję zakup firan-makaronów do salonu i niewiem, czy cieniowane, czy nie(raczej chcę cieniowane), czy z zasłonami, czy bez? no i ile więcej centymetrów??Ma może któraś z Was?
Makaronów musisz kupic min. dwa razy tyle cm ile okna, żeby fajnie wyglądały. Ja miałam bez zasłonek, zielone, jednolite, ale wtedy jeszcze tych cieniowanych nie było. W sypialnie mielismy złoto-beżowe.
Beżowe kupiłam w Castoramie i były takie fajne miękkie, mięsiste, miłe w dotyku, a zielone na all- cienkie, sztywne, twarde

Stary 2012-05-11, 10:16   #267
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Aniu jak slysze i widze jak rodzice ubieraja dzieci w upaly to plakac mi sie chce Moja kolezanka wczoraj ubrala corce welniana czapke... Glupio bylo mi zwrócić uwagę...
a czemu głupio? ja bym zwróciła delikatnie uwagę oczywiście tak żeby sobie tej koleżanki nie obrazić

fajny ten rowerek Domka - ale sprawdziłam cenę zaintrygowana postem Żanetki - o matko prawie 450zl wypasiona fura, nie ma co
Cytat:

miłego dnia
Cytat:

mnie się bardziej podobają takie gładkie i najlepiej białe i bez zasłon świetnie tak wygląda na dużych oknach balkonowych - ale to moja opinia - u kogoś takie widziałam, sama nie mam makaronów do tego znajoma miała jeszcze podpięte do tego przy karniszu takie dekoracyjne falbany - też białe - i nie miała zasłon - bardzo mi się to podobało,

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Carmela ja robilam taki budyn dziewczynom i jadly, Antkowi na razie tylko raz, ale tez zjadl. Ja nigdy nie gotowalam mm.
MM chyba nie powinno się gotować bo całkowicie prawietraci wartości odżywcze i witaminy.. gdzieś chyba czytałam.

Cytat:
My wczoraj znowu byłyśmy na trampolinie i pierwszy raz "kulałam" Ewcie na takiej dużej piłce-świetna! Kolezanka jest fizjoterapeuta i roluje swoje dzieci na niej cały czas-zapomniałąm spytac gdzie kupila
taka duża piłka z "rączkami" uchwytami do trzymania? u kuzynki byłyśmy i Jucia się tak "kulała" na niej i była fascynacja

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
szczerze mowiac to moja od dwoch tygodni dopiero czołga sie i od wczoraj wstaje i raczkuje, a jest trzy dni starsza. tyle ze siedzi sama jak sie ja posadzi (od czasu jak umie stac sama to juz sma tez usiadzie). wiec ja bym sie nie martwila na zapas.
Julka ma ten problem że wstaje do wszystkiego bez problemu, do łóżka, szafek, moich nóg, mebli, ale nie umie usiąść sama - boi się puścić a nie umie łagodnie klapnąć, chyba że przypadkiem się zachwieje i klapnie - sama specjalnie nie potrafi usiąść ze stania - i np. jak stanie przy łóżku i postoi chwile to krzyczy że już nie chce stać i żeby ją posadzić bo chce iść gdzie indziej na czworaka.

Cytat:
ładne

Stary 2012-05-11, 10:19   #268
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Idziemy dziś na usg podglądać nereczki

Stary 2012-05-11, 10:25   #269
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Idziemy dziś na usg podglądać nereczki

za dzisiejsze miesięcznice

dzisiaj pierwszy raz Karolinka przespała całą noc - od 21.45 do 6.20 - bez pobudek, bez jedzenia. Nie nastawiam się że teraz już tak będzie, ale fajnie wiedzieć jak to jest, jak dziecko śpi całą noc
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:26   #270
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
I dla mnie nie pasuje makaron + zasłona, będzie do wyglądało tak "ciężko" wg mnie oczywiście.
mnie też

Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan

sto lat dla Was klask i:

Stronczek - świetnie śpiewasz - wykonanie pierwsza klasa -
masż piękny głos

A pochwalę się - znajoma urodziła wczoraj syneczka
ta znajoma u których byliśmy na weselu 14 kwietnia

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-11 o 10:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości