|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
A teraz będę słodzić, więc kto jest na to uczulony, niech nie czyta
Nie wiem, co się dzieje z moim dzieckiem. Od dwóch mniej więcej tygodni jest najpogodniejszym, najcudowniejszym, najradośniejszym niemowlakiem na świecie! Nie płacze wcale (tylko raz dziennie ), uśmiech nie schodzi mu z buzi, jest towarzyski, pięknie się bawi, zaczepia i gada, a przy tym jest spokojny. Przestał się bać obcych, więc dla każdego jest przesympatyczny. Nawet ładnie je! ![]() Za kazdym razem, jak go zawołam, przylatuje przez całe mieszkanie i wyciąga łapki, żeby go przytulić. Wiem, że brzmi to dziwnie, nierealnie i sama nie mogę tego ogarnąć. Bo takich dzieci przecież nie ma! Zachodzę w głowę, czym sobie na to zasłużyliśmy ![]() Dziewczyny, serio, to dziecko zawładnęło mną całkowicie i przerażająco silnie. Aż się boję pomyśleć, jakie będzie to drugie, bo przecież jakaś równowaga w przyrodzie musi zostać zachowana ![]() A to tak na rozluźnienie ![]() http://pozytywna.pl/obrazek/255/ Zakochałam się w tym
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
przepis z babyboom:
(jeszcze nie robiłam, ale wydaje się ciekawy) BUDYŃ (BEZ GOTOWANIA MM) 120 ml wody przegotowanej 4 miarki mleka łyżeczka mąki ziemniaczanej (solidna, bo inaczej robi się rzadki kisiel i ciężko dziecię nakarmić )żółtko lub pół (w zależności od wieku dziecka) W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę i żółtko. Gotujemy osobno 80 ml wody. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić. Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu. Polać sokiem lub deserkiem. |
|
|
|
#243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku caly filmik nie schodzil mi rogal z buzi
Wiktorka taka fajna czarnulka.Brumku mama sie popisala,super ![]() A to co piszesz o Tymonku to swiadczy o Twojej dojrzalosci emocjonalnej i o tym, ze jestes wspaniala mama mysle, ze nie jedna z nas moze od Ciebie sie wiele nauczyc. Patik super, ze Wy juz na miejscu. A przygodd nie zazdroszcze, ale najwazniejsze, ze dojechaliscie milego wypoczynku ![]() A to Domeczek z dzisiaj, kupilismy corce znajomych zabawki, ale lila roz przypasowala takze mojemu synkowi
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz chyba dopiero dodalo
Kajool, Marzenko zazdroszcze spotkania! Obie zadowolone, wiec musialo byc super
|
|
|
|
#246 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję brawo! nie dobrzeCytat:
Cytat:
patrzę i podziwiamCytat:
brumek, podziwiam Twoją mamę, super menu przygotowała, mmm pychotka ![]() Chelsea91, ellika cieszę się że wyniki dobre Cytat:
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
mamy nową datę więc nowym solenizantom gratulacje składam:
za 10 miesięcy: Filipkowi zmalowanej ![]() za 9 miesięcy: Emilkowi agni82 Marysi eveewe ![]() Hani maszeny_S ![]() i Natankowi zapałeczki ![]()
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\A Domek jest taki dorosły! I pięknie ubrany, jak zawsze Natko, a powiedz, on też wszystko dalej do buzi bierze? Bo to moje Małe wszystko bada ustami A jak patrzę na Domka, to on mi się wydaje taki już duży i dojrzały, przez to że tyle rzeczy potrafi, że trudno mi sobie wyobrazić, że też wszystko pcha do buzi ![]() (sorki za taką ilość "że", ale późna pora mi się na stylistykę rzuciła Ja też To i ja dołączam się do życzeń dla maluchów, które dziś miesięcznicują ![]() Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan - sto lat dla Was, słodziaki nasze TELIK - a Ty łobuzico, czemu dziś nie zajrzałaś? I czemu jeszcze żadnej fotki Jasia-Plażowniczka nam nie wstawiłaś? Ja chcę chociaż popatrzeć na morze A teraz idę spać
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-05-11 o 01:19 |
|
|
|
|
#249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan ![]() Stronczek, śliczna Wiki!!! Cytat:
![]() kiedyś też widziałam "niezły" numer.... w Ikei, matka prowadziła spacerówkę z dzieckiem. Na wózku był narzucony gruby koc! Ale tak szczelnie, zrobiona z niego zasłona że dziecka w ogóle nie było widać, i ono nic nie widziało. Mało tego, płakało a matka nic, nawet tam nie zajrzała (a dłuższą chwilę ją widziałam)..... kto mi wyjaśni czemu to miało służyć? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-05-11 o 07:21 |
||||
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz na nogach, choc Dominik jeszcze spi. Bedziemy dzisiaj korzystac z pogody, bo jutro ma padac... Brumku, Kolinko, Aniu Domek przesyla buziaki Bumek prawda, prawda ![]() A Domek bierze wszystko jak leci do buzi. Na dworze trzeba miec oczy dookola glowy, bo piasek, kamyki i inne smieci laduja w jego buzi. Wczoraj byl na dworze z mezem i co? Polknal dwa kamyki :/ Dzisiaj bede ich wygladala w pampersie... Ostatnio tez wyszarpal jakiejs malej dziewczynce smoczka z buzi i sobie wsadzil. Aniu jak slysze i widze jak rodzice ubieraja dzieci w upaly to plakac mi sie chce Moja kolezanka wczoraj ubrala corce welniana czapke... Glupio bylo mi zwrócić uwagę...
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-05-11 o 09:31 |
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadem do pracy. Pewnie zajrze wieczorem
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Dama ma trzecią noc bez jedzenia, więc mam nadzieję że idzie w dobrym kierunku ![]() Dzisiaj czeka mnie pieczenie ciast a jutro tort dla teściowej. Natka widzę, że Domek ma smarta. Widziałam go w jakiejś gazecie i naprawdę fajna sprawa ale cena też zabójcza... Brumek moja Emi też wszystko do buzi bierze i trzeba ją pilnować.Woli siedzieć tam gdzie jest więcej kamyków niż w piasku. W ogrodzie potrafi wszystkie kwiatki pozrywać i wziąć do buzi z trawą to samo. Dziecko poprzez smak i dotyk poznaje świat Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-05-11 o 09:27 |
|
|
|
#253 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
złe wieści?Słodziak Cytat:
Cytat:
![]() A drugie,cóż może będzie diabełkiem wcielonym![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień Dobry ![]() Dzisiaj słonecznej pogody ciąg dalszy Jutro imieniny u babci, już od 13 , potem P. idzie na nockę.Ale mam dylemat....planuję zakup firan-makaronów do salonu i niewiem, czy cieniowane, czy nie(raczej chcę cieniowane), czy z zasłonami, czy bez? no i ile więcej centymetrów??Ma może któraś z Was? |
|||||||
|
|
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ode mnie rowniez Carmela ja robilam taki budyn dziewczynom i jadly, Antkowi na razie tylko raz, ale tez zjadl. Ja nigdy nie gotowalam mm. |
|
|
|
|
#255 | ||
|
Rozeznanie
|
Witamy!
Cytat:
![]() Jak jej dobrze boska!Cytat:
I oczywiscie ciekawsze od siedzenia w piaskownicy jest siedzenie na tarasie i podjadanie kamieni ![]() brumek mogłaś nie wymieniać...ja na diecie! Chce sałate ze smietana i pieczonego kurczaka kochana mama!ja tez świruje odkąd Ewcia zaczęła sie do mnie przytulac My wczoraj znowu byłyśmy na trampolinie i pierwszy raz "kulałam" Ewcie na takiej dużej piłce-świetna! Kolezanka jest fizjoterapeuta i roluje swoje dzieci na niej cały czas-zapomniałąm spytac gdzie kupila ![]() I stwierdziła, ze Ewka jest b.szczupła tylko ma dużą głowe i przez to wydaje sie gruba.............. a ja na to(w ramach żartu)że ma "łeb jak sklep" a ona-no własnie! ![]() czegoś takiego jeszcze nie słyszałam o swoim dziecku ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Oliweczka1985 firanki "makarony" sa czesto w jysku na przecenie
|
||
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
tak, ma zasłony
Na szerokosc starczyły by jej dwie sztuki tych firanek a kupila 4 i jest gesciutko-nic nie widac z ulicy. |
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chodzi o takie-odcień caffee latte i ewentualnie zasłony - teraz wymyśliłam, że może zasłony stanowiłyby białe firany-makarony odpowiednio upięte?(np. magnesami tak spięte??) podpowiecie mi
![]() ![]() http://allegro.pl/makarony-cieniowan...313393439.html |
|
|
|
#260 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czekamy na foty
![]() Cytat:
![]() i brawa za Twoje uprawy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka ja mam w salonie makarony czerwone, kupiłam je szerokie na 160cm ale zrobiłam je na pół i mam na oknie teraz dwie w odstępach,bo ja lubię jak jest minimalistycznie. W sypialni na drzwi balkonowe mam jyskowe makarony cienowane zielone a na okno białe ale tylko do połowy okna.I dla mnie nie pasuję makaron + zasłona, będzie do wyglądało tak "ciężko" wg mnie oczywiście.
Carmela Ja już robiłam taki budyń Emi, dodaję do Niego owoce albo skruszony biszkopt i też nigdy mleka nie gotowałam. |
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zasłonki? Doczytałam, że nie... Ja też właśnie nie lubię jak jest za dużo. Zastanawiam się, czy te cienie nie będą za ciemne? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-11 o 10:06 |
|
|
|
|
#264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka kupiła ostatnio używanego smart trika, starszy model, ale naprawę w super stanie. Dała za niego 200 zł. 2.Zgadza się Cytat:
![]() 2. ![]()
|
||
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!
Stronczek boski wykon A Wiki przeurocza dziewczynka!!!!!brumek no no imponujące menu mama Wam zgotowała. Ślinka cieknie na samą myśl o tych pysznościach! Natka Domek elegancik jak zawsze! Buziaki dla dzisiejszych solenizantów! ![]() |
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi odnosnie budyniu, chyba dzisiaj zrobie.
Cytat:
Cytat:
Beżowe kupiłam w Castoramie i były takie fajne miękkie, mięsiste, miłe w dotyku, a zielone na all- cienkie, sztywne, twarde
|
||
|
|
|
#267 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny ten rowerek Domka - ale sprawdziłam cenę zaintrygowana postem Żanetki - o matko prawie 450zl wypasiona fura, nie ma co ![]() miłego dnia Cytat:
do tego znajoma miała jeszcze podpięte do tego przy karniszu takie dekoracyjne falbany - też białe - i nie miała zasłon - bardzo mi się to podobało, Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy dziś na usg podglądać nereczki
|
|
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
![]() za dzisiejsze miesięcznicedzisiaj pierwszy raz Karolinka przespała całą noc - od 21.45 do 6.20 - bez pobudek, bez jedzenia. Nie nastawiam się że teraz już tak będzie, ale fajnie wiedzieć jak to jest, jak dziecko śpi całą noc
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan sto lat dla Was ![]() ![]() klask i:Stronczek - świetnie śpiewasz - wykonanie pierwsza klasa - ![]() masż piękny głos ![]() A pochwalę się - znajoma urodziła wczoraj syneczka ta znajoma u których byliśmy na weselu 14 kwietnia ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-11 o 10:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

), uśmiech nie schodzi mu z buzi, jest towarzyski, pięknie się bawi, zaczepia i gada, a przy tym jest spokojny. Przestał się bać obcych, więc dla każdego jest przesympatyczny. Nawet ładnie je!
Zachodzę w głowę, czym sobie na to zasłużyliśmy 

zębole

nie dobrze
klask i:

Ja chcę chociaż popatrzeć na morze
A buzia biednego dziecka czerwona jak burak
Moja kolezanka wczoraj ubrala corce welniana czapke... Glupio bylo mi zwrócić uwagę...

) od czasu do czasu chleb, od nas coś z obiadu, chrupki.