Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 09:54   #421
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Dziewczyny help!
Od jakiechś 2 miesięcy zaczęły wychodzić mi okropne syfy- tzw wulkany czyli wielka boląca gula, po kilku dniach się buduje, ale nie wygniatam tego tylko czekam aż wyschnie. Niemniej jednak nie chciałabym mieć takich atrakcji na własnym ślubie Macie jakieś sprawdzone sposoby na pielęgnacje cery? Mam kremy, toniki, wody micelarne i inne cuda i nic mi to nie daje. Może jakieś suplementy do łykania? Znacie coś dobrego?
Ze swojej strony polecam maskę Ziaja
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rmabrazja.html
Stosuję m.in raz w tygodniu, okazjonalnie też na dekolt i plecy i zauważyłam naprawdę świetne rezultaty. Buzia jest fajnie wygładzona, pory zmniejszone a przykrych niespodzianek mniej. Maskę stosuję razem z peelingiem z tej samej serii. Kosmetyki są tanie, kosztują w granicach 20zł. Jedyny problem to, że są ciężko dostępne ale od czego mamy allegro
Nie wiem również jak wygląda Twoja dieta ale na własnym przykładzie mogę stwierdzić, że odstawienie chipsów i gazowanych napojów jest zbawienne nie tylko dla sylwetki ale też dla cery

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:55   #422
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Kupie sobie jeszcze pomaranczowe http://www.stradivarius.com/webapp/w...2Bna%2Bobcasie za☠☠☠iaszcze mają kolory
Fajne butki

U mnie za niedługo otwierają stradivariusa

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
jutro mam dwa koła na jedno jestem obkuta na drugie nic nie ruszyłam bo nei mam siły więc proszę o kciuki żeby pytania na tym na które nic nie umiem były ta banalne że bardziej się nie da a to drugie żebym trafiła na pytania na temat których będę mogła sie wykazać swoją wiedzą
powodzenia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:57   #423
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
czołgiem
normalnie jakbym czytala o swojej siostrze byl taki okres ze czyego by nie dotknela elektrycznego to albo korki wywalalo albo ta rzecz sie psuła

wez nie strasz jak sobie pomysle to marszczy mi sie zelazny zad

Audrey ile jeszcze mamy do slubu ?? (nie mam suwaczka)

no coz czesto tak jest

a cos sie zmienilo w Twoim zyciu, odchudzasz sie czy jak, proponuje brac cynk
Kawuś własnie nic się nie zmieniło, nie odchudzam się bo ostatnio przytyłam do 50 kg więc jestem cała happy, zaczzęło mi najpierw wywalać plecy, takie wilekie bomby, potem zesypało mi dekold taką kaszką czerwoną i niektóre są białe, a teraz już na twarzy mam :/

Muszę pić więcej wody, mimo że tak czy siak dziennie piję ok 2 l.

Fab dzięki Poszukam na pewno i jak znajdę to kupuję z miejsca

Kawuś 71 dni

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-05-11 o 10:01
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:59   #424
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Zostalo juz tylko 30 dni!!!!
za zestawienie, wszystko pięknie do siebie pasuje

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
przed chwilą pokłocilam sie z TŻ, cos ostatnio nie mozemy dojsc do porozumienia
Obyście się szybko pogodzili

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam 100 dni do ślubu
Gratuluję 100-dniówki

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A w dniu dzisiejszym mija miesiąc odkąd jestem szczęśliwą mężatką
Ale to szybko zleciało

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Mamy 2 miesiące i 4 dni do ślubu masakra,jak ten czas ucieka...
Szczerze jak narazie nie odczuwam stresu...A wy jak tam?
U mnie stres pojawił się w piątek wieczorem i trochę trzymał w sobotę, potem już było ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-05-11, 10:04   #425
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
SAS i Norwegian
To bardzo drogie linie ... my chcielismy leciec na przyjecie pod koniec maja i wyszlo nas za 2 osoby 3,5tys zł w dwie strony.. wiec wymyslilismy, ze jedziemy samochodem do oslo Torp Sandefjord i stamtąd lecimy Wizz airem i wychodzi duzo taniej. Nowe lotnisko otworzyli też w Trondheim gdzie lata WizzAir, ale stamtąd tez kawal drogi do Molde, chyba, ze komuś by sie chcialo po Was przyjechac bo np z Oslo torp do Andalsnes jedzie tani pociąg, wiec mozna wykombinowac, ze lecisz do Oslo - Torp Wizzairem (szukasz taniego biletu, nie raz mozna trafi nawet za 4 zl) wtedy wsiadasz w pociąg do Andalsnes (to godzina drogi od Alesund) a potem albo ktoś by po Was przyjechal, albo jakimiś busami
My jak lecimy teraz na przyjecie, wracamy 30 maja i zabierają sie z nami nasi znajomi, lecą wlasnie z nami do oslo, pozniej skladamy sie polowe na paliwo, są u nas tydzien, po czym wsiadają w pociąg, jadą do oslo i stamtąd samolotem do gdanska calosc wychodzi ich ok 800 zl (2 os. w dwie strony).
no wlasnie myslalam ze zle szukam, wiec jednak ta wycieczke bede musiala przelozyc na pozniejszy termin. I w takim razie musze pokombinowac z lotami, ale wizja przylotu do Oslo tez mi sie podoba bo rowniez chcialabym zobaczyc to miasto

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość

i wiecie co? niektórzy twierdzą że po ślubie wlaściwie w związku nic sie nie zmienia... tylko tyle że nosimy obrączki... w naszym przypadku dużo się zmienilo a raczej tż się zmienil... dawno go nie widzialam tak uczuciowego i troskliwego.. ja w domu jestem dopiero na 23 a on jeszcze po mnie wychodzi na przystanek żebym sama nie szla mimo że móglby isc spac bo wstaje o 5 rano, nie wspomnę o tym że poprostu zmienil się w kochającego męża... chwali się że ma żonę, nawet na fejsa dodal zdjęcie ze ślubu czego nigdy nie robil bo ma tylko jedno zdjęcie profilowe... normalnie nie ten czlowiek... i mnie się to podoba nawet jak wrócę o 23 z pracy to szykuje mi jedzonko bo wie że glodna jestem... no i na pytanie koleżanki jak się czuje po ślubie odpowiedzial że bardzo dobrze i że jest lepiej niż przed ślubem
wzruszylo mnie to co napisalas to takie urocze i cudowne

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
A może spróbuj oczyszczania skóry u kosmetyczki.... albo mikrodermabrazji...
mikro przy takiej pogodzie chyba nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem, ja poszlam wlasnie na mikro do kosmetyczki i mi odradzila, szczegolnie ze jej powiedzialam ze nie zamierzam unikac slonca bo chce sie opalic przed slubem. I zrobila mi tylko peeling enzymatyczny. Przez pierwsze dni skora wygladala gorzej niz wczesniej :/ ale juz zaczyna wygladac lepiej

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:06   #426
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:

Kawuś 71 dni
łykaj cynk koniecznie

o matko 71 dni sraczke zaraz bede miala

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:06   #427
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku

Wczoraj miałam wizytę, następna 30 maja
Wyniki grają
torbiel nie jest złośliwa
mocz coś tam nie teges ale urosept mam brać
za 3 tygodnie kolejna wizyta i będzie USG genetyczne, najważniejsze
u mnie 9 tydzień, dzidzi ma 2cm Ważę nadal tyle samo, 51,4 kg
Rozwija się pięknie, tak jak ma byc Ciśnienie w normie.
Wszystko super
to 30 maja wrzucę Wam po wizycie USG bo już będzie fajnie dzidzię widać
Cieszę się, że u Was wszystko ok

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki żebym zdała.. albo najpierw żebym nie usnęła

Cytat:
W przyszły weekend mamy sesję narzeczeńską

Pochwal się potem fotkami

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
no niestety dalej na rynku brak fioletowych, jeszcze gdyby miał małą stopę to damskie możnaby dopasować, ale mój TŻet ma rozmiar 45
Szkoda

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-05-11, 10:13   #428
Nattiv
Zakorzenienie

Ja na niespodzianki na twarzy stosuję sudocream, bo potrafi zdziałać cuda. Jak widzę jakiegoś syfka to nie potrafię się powstrzymać, by go nie wycisnąć Zawsze mam wrażenie, że szybciej zniknie przez to

Była mowa o komuniach. Ja nawet roweru nie dostałam Chrzestni jakby w tym momencie o mnie zapomnieli. Chrzestny był w Grecji wtedy i pamiętam jak rodzice mi mówili, że żółwia od niego dostane i ja naiwna zbudowałam mu nawet domek Puki co chrześniaka nie posiadam, Tż też.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:14   #429
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
VOILA tak wygląda efekt końcowy
Ślicznie wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
robienie kotylionów idzie mi całkiem nieźle zrobiłam 40 szt. zostało do zrobienia jeszcze kolejne 100szt.
i powodzenia z resztą

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Właśnie padlam i się chyba nie podniese
W zeszłym tygodniu daliśmy już oficjalne zaproszenie kumpeli z pracy z mężem. O ślubie i dacie ślubu wiedzieli od roku. Dzisiaj przychodzi kumpela i rozwala mnie na łopatki, że jej boski mąż zaklepal im domek nad morzem od 6 do 12 sierpnia.
Wow!

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Kumpela jest za☠☠☠ista, ale mąż to taka że cycki opadają. Najlepsze jest to, że ona mu od dwóch miesięcy praktycznie non stop nawija, że będzie wesele, że muszą wymyślic jakiś fajny prezent, że juz sobie kieckę kupiła. W średnio w co drugiej wypowiedzi bombardowala męża datą, a ten jakby zupełnie w innym świecie żył
Co za dziwny typ

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
TZ dzis obudzil sie prawie z krzykiem "Kochanie - tyle rzeczy nam brakuje do wesela, wstawaj wstawaj!! Musimy brac sie za zalatwianie!!"

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadal proszę o kciuki. Stan mojej nogi się poprawił, była tylko troszkę spuchnięta i chodziłam już prawie normalnie i to bez opatrunku, ale wczoraj ją przeciążyłam i od wczorajszego popołudnia znowu bardzo mnie boli Cierpię jak na początku. Nie wiem nawet czy znowu nie wybiorę się do lekarza. Wiem, że skręcenie leczy się długo, ale nie mam już siły. W każdej pozycji mi źle i mam już dość problemów z chodzeniem Trzymajcie proszę kciuki żeby jak najszybciej mi przeszło, bo nie daję rady....
Trzymaj się i oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

mam już swoją suknię w domu i dotarło do mnie, że to już niedługo

dziś 9 dni
Już coraz bliżej

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-05-11 o 10:15
Stary 2012-05-11, 10:15   #430
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie się śniło że moja 4 letnia ukochana córeczka umarła.... i nie leżała w żadnej kostnicy czy nawet trumnie tylko do pogrzebu miała leżeć w domu. I leżała na swoim łóżku a ja chłopaków uciszałam, że Zuzia umarła i ma być cisza w domu... a ona tak normalnie ubrana leżała. Potem musiałam ją ubrać do pogrzebu ale nie miałam nic co by się nadawało, więc założyłam jej białe skarpetki, czerwoną tunikę i bluzkę kolorową z postacią z bajki i jak już ja ubrałam to ona zaczęła wstawać. A ja jej mówię: Zuziu kochanie ty już nie żyjesz, Ty umarłaś więc połóż się grzecznie, zamknij oczka no i się położyła. I za jakiś czas ona znów siada więc ja znowu jej mówię że przecież umarła a jak ktoś umrze to leży i się nie rusza więc niech mnie nie straszy że żyje. A potem się obudziłam i się śmieję że zamiast się cieszyć że dziecko żyje jednak to ja jej każe się kłaść i leżeć
ale sen ...
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
U mnie za niedługo otwierają stradivariusa
ha widziałam też się ucieszyłam bo jak pojadę do rodziców to będę mogła wstąpić
Cytat:

Pochwal się potem fotkami

No pewnie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:17   #431
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie się śniło że moja 4 letnia ukochana córeczka umarła.... i nie leżała w żadnej kostnicy czy nawet trumnie tylko do pogrzebu miała leżeć w domu. I leżała na swoim łóżku a ja chłopaków uciszałam, że Zuzia umarła i ma być cisza w domu... a ona tak normalnie ubrana leżała. Potem musiałam ją ubrać do pogrzebu ale nie miałam nic co by się nadawało, więc założyłam jej białe skarpetki, czerwoną tunikę i bluzkę kolorową z postacią z bajki i jak już ja ubrałam to ona zaczęła wstawać. A ja jej mówię: Zuziu kochanie ty już nie żyjesz, Ty umarłaś więc połóż się grzecznie, zamknij oczka no i się położyła. I za jakiś czas ona znów siada więc ja znowu jej mówię że przecież umarła a jak ktoś umrze to leży i się nie rusza więc niech mnie nie straszy że żyje. A potem się obudziłam i się śmieję że zamiast się cieszyć że dziecko żyje jednak to ja jej każe się kłaść i leżeć
Straszny sen

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
No pewnie

A kto Wam robi sesję ? Wasz foto ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-05-11, 10:17   #432
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Hej Laseczki

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
t
Co do prezentów na komunię to ja uważam że w dzisiejszych czasach to jest mocna przesada, bo nawet na ślub nie daje się młodym takich ilości pieniędzy i tak drogich prezentów ja na swoją komunię dostałam 2,5 miliona to było tyle że można było kupić za to rower typu składak
Tu Ci przyznam rację i jeszcze dodam, że my sami (goście komunijni) sobie to robimy, bo przeciez nie wypada dać mnij niż ileś tam... A co jak mnie zwyczajnie nie stać. Poza tym Chrzestnych wybiera się po to, by wspierali swych "podopiecznych", by dbali o jego przywiązanie do Boga oraz by byli przy dzieciach w sytuacjach, kiedy dzieci tego potrzebują, a nie by sypać po 1000zł na komunię- przepraszam, ale moim zdaniem to jest przesada.

A za swoje pieniądze komunijne rodzice kupili mi meble do mojego pierwszego własnego pokoju (bo do komunii miałam pokój z siostrą). Ale te meble mnie tak nie cieszyły, jak to, że moja Chrzestna z Niemiec przyjechała z malutkim półrocznym synkiem. Pamiętam do dziś jak skakałam obok nich i płakałam kiedy wyjeżdżali do siebie. A dostałam od niej grę telewizyjną- nintendo. Do dzisiaj ja mam, TŻ nawet chciał się jej pozbyć- zabroniłam zdecydowanie, bo nawet teraz w zimowe wieczory czasem ja wyciągamy i gramy z siostrami

Cytat:
Ja na moją komunię dostałam 11 milionów. Dziewczyny chyba trochę źle myślicie o tych kosztach komunijnych... Mój synek za rok będzie miał komunię i niestety ale w domu nie mam miejsca żeby ją zrobić i musiałam poszukać restauracji. W cenie jest 3 dania - w tym zupa, 7 chyba przystawek, napoje zimne i gorące a koszt to 140zł za osobę!!!! Normalnie jak na wesele! Wg mnie to masakra jest. W moich rejonach chrzestni i na komunię i na ślub dają po 1000zła inni goście w zależności ile ich stać od 100 do 500 tak mniej więcej. I powiem Wam, że jak liczyłam os które muszę zaprosić- a wiadomo, że zaprasza się najbliższych tylko to wyszło mi 32 osoby razem z nami. Więc koszt takiej imprezy wcale mały nie jest, tym bardziej, że trzeba te dziecko ubrać i zapłacić za książeczkę, medalik, łańcuszek i cholera wie za co jeszcze. Nie jestem za tym żeby dzieciaki te pieniądze same wydawały, ale za uzbierane pieniądze w mojej rodzinie dzieciom kupuje się właśnie np komputer, psp czy rower a resztę wydaje się na wakacje albo na koloniach albo z rodzicami. I nie wiem czy to tak strasznie dużo wychodzi.
Ja Cię rozumiem, tez mamy duża rodzinę i koszty sa jakie są. Komunia w lokalu to jednak wyznacznik jakiegoś prestiżu. Do dziś pamiętam, jak pewna znajoma mojej mamy po komunii mojej młodszej siostry (10 lat temu) skomentowała fakt, że komunie robiliśmy w domu słowami "teraz tylko biedni robią komunie w domu". Ale po co robić taką drogą komunię w lokalu jak się ma miejsce w domu.
Niemniej jednak uważam, że to Wasze 140zł za osobę to stanowczo za dużo. Ja miałam podstawę wesela jednodniowego w tej cenie. I osobiście uważam, że na komunie starczy obiad, kawa cistko, zimna płyta i kolacja. I nie wiem za co tu płacić 140 zł

Cytat:
Dziewczyny help!
Od jakiechś 2 miesięcy zaczęły wychodzić mi okropne syfy- tzw wulkany czyli wielka boląca gula, po kilku dniach się buduje, ale nie wygniatam tego tylko czekam aż wyschnie. Niemniej jednak nie chciałabym mieć takich atrakcji na własnym ślubie Macie jakieś sprawdzone sposoby na pielęgnacje cery? Mam kremy, toniki, wody micelarne i inne cuda i nic mi to nie daje. Może jakieś suplementy do łykania? Znacie coś dobrego?
Do dermatologa marsz!!!! Jeśli będziesz ekseprymentowała samej to problem tak łatwo nie zniknie. Tutaj potrzebny jest antybiotyk, a go musi przepisac lekarz. Poza tym, pamiętaj, że od razu cudów nie ma. Trzeba sporo odczekać, by leki zadziałały.
A z suplementów możesz polegać na tym, co Ci aptekarka poleci.
Na mnie niestety suplementy nie działają...

Cytat:

i wiecie co? niektórzy twierdzą że po ślubie wlaściwie w związku nic sie nie zmienia... tylko tyle że nosimy obrączki... w naszym przypadku dużo się zmienilo a raczej tż się zmienil... dawno go nie widzialam tak uczuciowego i troskliwego.. ja w domu jestem dopiero na 23 a on jeszcze po mnie wychodzi na przystanek żebym sama nie szla mimo że móglby isc spac bo wstaje o 5 rano, nie wspomnę o tym że poprostu zmienil się w kochającego męża... chwali się że ma żonę, nawet na fejsa dodal zdjęcie ze ślubu czego nigdy nie robil bo ma tylko jedno zdjęcie profilowe... normalnie nie ten czlowiek... i mnie się to podoba nawet jak wrócę o 23 z pracy to szykuje mi jedzonko bo wie że glodna jestem... no i na pytanie koleżanki jak się czuje po ślubie odpowiedzial że bardzo dobrze i że jest lepiej niż przed ślubem
Wiesz, bo to jest tak, że jak sie już mieszka z TŻtem przed ślubem to widzi sie go innymi oczyma, a jak się zamieszka dopiero po ślubie to tez jest inaczej.
Ja też zobaczyłam jaki TZ jest troskliwy, jak się martwi, jak mnie kocha i jak się wzajemnie doceniamy, ale i zobaczyłam dużo rzeczy, które nie do końca mi pasują. Byłam na to przygotowana, wiedziałam jakie są wady TŻta i zdawałam sobie sprawy z tego, że po ślubie będą inne bardziej widoczne. Walczę z tym, a on walczy z moimi przyzwyczajeniami i pomimo, że jest super wow, czasem bywa gorzej. Trzeba to przetrzymać, wyjaśnić sobie o co chodzi, a czasem w kółko powtarzać, aż do skutku. Ale ja mam tylko miesięczny staz małżeński, więc co ja moge gadac w tej materii

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:21   #433
justyna_g4
Zakorzenienie

Hejo!

Cytat:
Ja na moją komunię dostałam 11 milionów. Dziewczyny chyba trochę źle myślicie o tych kosztach komunijnych... Mój synek za rok będzie miał komunię i niestety ale w domu nie mam miejsca żeby ją zrobić i musiałam poszukać restauracji. W cenie jest 3 dania - w tym zupa, 7 chyba przystawek, napoje zimne i gorące a koszt to 140zł za osobę!!!! Normalnie jak na wesele! Wg mnie to masakra jest. W moich rejonach chrzestni i na komunię i na ślub dają po 1000zła inni goście w zależności ile ich stać od 100 do 500 tak mniej więcej. I powiem Wam, że jak liczyłam os które muszę zaprosić- a wiadomo, że zaprasza się najbliższych tylko to wyszło mi 32 osoby razem z nami. Więc koszt takiej imprezy wcale mały nie jest, tym bardziej, że trzeba te dziecko ubrać i zapłacić za książeczkę, medalik, łańcuszek i cholera wie za co jeszcze. Nie jestem za tym żeby dzieciaki te pieniądze same wydawały, ale za uzbierane pieniądze w mojej rodzinie dzieciom kupuje się właśnie np komputer, psp czy rower a resztę wydaje się na wakacje albo na koloniach albo z rodzicami. I nie wiem czy to tak strasznie dużo wychodzi.
Widocznie to zależy od regionu. U nas żadna z komunii nie będzie w restauracji bo każdy ma dom. A ja np. nie pracuję bo jeszcze się uczę, mam wesele na głowie i zwyczajnie nie mam tyle pieniędzy, żeby dać na kominie 1000zł i to na trzy. A moja kuzynka biorąc mnie na matkę chrzestną wiedziała, że jeszcze będę na studiach i raczej nie będę pracować. A z drugiej strony to nawet jakbym pracowała to pewnie i tak miałabym oddać ponad pół wypłaty, a za co tu żyć. Nie rozumiem tej idei. Ja dostałam rower od chrzestnej i jakieś 800zł łącznie od wszystkich i tak mama mi zabrała te pieniądze i tyle je widziałam.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:22   #434
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

A kto Wam robi sesję ? Wasz foto ?
Tak, w cenie pakietu była sesja narzeczeńska :P

Stary 2012-05-11, 10:26   #435
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Była mowa o komuniach. Ja nawet roweru nie dostałam Chrzestni jakby w tym momencie o mnie zapomnieli. Chrzestny był w Grecji wtedy i pamiętam jak rodzice mi mówili, że żółwia od niego dostane i ja naiwna zbudowałam mu nawet domek Puki co chrześniaka nie posiadam, Tż też.
biedna... ale mogłaś mieć później nowy domek dla lalek.
Ale widzę, że w większości przypadków teoretycznie bliska rodzina (no bo rodzice chrzestni ) to nas olewa...
Jestem matką chrzestną córeczki mojej siostry i póki co w oczach małej jestem bezkonkurencyjną super ciocią i chcę by tak zostało, tym bardziej że jej drugi chrzestny już się na nią wypiął a dziecko ma dopiero 5 latek
Stary 2012-05-11, 10:27   #436
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Te wszystkie zabawy z przeciaganiem czegoloklwiek przez nogawkę są straszne.
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Z zabawa jakie pamiętam było jeszcze:
Panom do paska przyczepiano chochle kuchenna a panie trzymały patelnie np. przy swojej nodze. I Panowie za zadanie mieli rozbujać chochle i jak najwięcej razy uderzyć w patelnie (w ciągu minuty) trzymaną przez Panie. Do tej zabawy brali młode pary.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja odstawiłam tabsy i w ciagu miesiaca 4,5 kg...poszłooo....
To może mi też coś odejdzie po odstawieniu
---
Widziałam, że pisałyście o zabawach - u nas były tylko 2 - taniec z marynarkami i śpiewanie piosenki z cytryną w ustach

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Tak, w cenie pakietu była sesja narzeczeńska :P
Ekstra

A jak tam Ola ? Odezwała się do Ciebie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-05-11 o 11:07
Stary 2012-05-11, 10:29   #437
(kicia)
Zakorzenienie

w przyszłym tygodniu dostaniemy wycenę remontu mieszkania normalnie strach się bać

mi też wszyscy mówią że po ślubie to się wszystko zmienia na gorsze szczególnie jak się nie mieszka razem.... a ja myślę że jak ktoś wychodzi z takiego założenia to tak pewnie będzie w jego przypadku... ja jestem dobrej myśli... wiem że bałaganiarstwo mojego TŻ będzie duuuużym problemem ale damy radę w końcu trzeba starać się przezwyciężać przeciwności
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:30   #438
Nattiv
Zakorzenienie

W naszych rodzinnych stronach też się komunie w domach robi. Nie byłam jeszcze na takiej, gdzie była w lokalu. Rozumiem jak ktoś mieszka w małym mieszkaniu i po prostu nie pomieści tyle osób, ale jak ktoś ma duży dom to jak dla mnie lokal jest zbędnym wydatkiem.

Jutro jedziemy do rodziny Tż w Bieszczady i zaprosimy około 23 osoby, a w niedziele następna partia tym razem już na miejscu. No i najważniejsze. W poniedziałek jedziemy kupić obrączki

Stary 2012-05-11, 10:32   #439
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

A jak tam Ola ? Odezwała się do Ciebie
Tak odzywała się ale M. przerazila cena wystroju Kościoła i zrezygnował. No cóż..

Stary 2012-05-11, 10:33   #440
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
w przyszłym tygodniu dostaniemy wycenę remontu mieszkania normalnie strach się bać

mi też wszyscy mówią że po ślubie to się wszystko zmienia na gorsze szczególnie jak się nie mieszka razem.... a ja myślę że jak ktoś wychodzi z takiego założenia to tak pewnie będzie w jego przypadku... ja jestem dobrej myśli... wiem że bałaganiarstwo mojego TŻ będzie duuuużym problemem ale damy radę w końcu trzeba starać się przezwyciężać przeciwności
ja w tżcie jak narazie mam naprawdę wielką pomoc a z teściami ostatni raz widzialam się we wtorek i kto powiedzial że mieszkanie z teściami jest zle?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:34   #441
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
biedna... ale mogłaś mieć później nowy domek dla lalek.
Ale widzę, że w większości przypadków teoretycznie bliska rodzina (no bo rodzice chrzestni ) to nas olewa...
Jestem matką chrzestną córeczki mojej siostry i póki co w oczach małej jestem bezkonkurencyjną super ciocią i chcę by tak zostało, tym bardziej że jej drugi chrzestny już się na nią wypiął a dziecko ma dopiero 5 latek
Ja byłam chłopczycą i bawiłam się klockami razem z moimi braćmi Lalki mnie nie rajcowały wtedy

Stary 2012-05-11, 10:35   #442
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
W naszych rodzinnych stronach też się komunie w domach robi. Nie byłam jeszcze na takiej, gdzie była w lokalu. Rozumiem jak ktoś mieszka w małym mieszkaniu i po prostu nie pomieści tyle osób, ale jak ktoś ma duży dom to jak dla mnie lokal jest zbędnym wydatkiem.

Jutro jedziemy do rodziny Tż w Bieszczady i zaprosimy około 23 osoby, a w niedziele następna partia tym razem już na miejscu. No i najważniejsze. W poniedziałek jedziemy kupić obrączki
ja mialam przyjęcie po komunii w omu i jakos nie narzekalam wszyscy się pomieścili mimo że mieszkalam w mieszkaniu i bylo bardzo milo... jakoś nie rajcuje mnie urządzanie takich przyjęc w lokalach...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:35   #443
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają już zasiane swoje małe orzeszki jak ja wam zadroszczę my się staramy ale jakoś nam nie wychodzi już myślałam że coś będzie bo okres się spóźniał a tu nic wczoraj dostałam @ i trochę smutno mi było ale cóż trzeba będzie się starać dalej
Oby następnym razem się udało

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
ZDAŁAM

A co najlepsze i najśmieszniejsze - dostałam 1 z pięciu 4 (nie było 5) i poszło mi lepiej niż osobom które uczyły się od tygodnia A ja uczyłam się tylko wczoraj. No i kolejny raz sprawdza się u mnie powiedzenie, że głupi ma zawsze szczęście

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a przy okazji mogę się pochwalić:
  • zamówiliśmy tort
  • kupiłam sobie buty na ślub
  • umówiłam sie z makijazystką (stwierdziałam ze do trzech razy sztuka)
  • umówiłam Nas na lekcje indywidualne tańca
to tyle ze spraw ślubnych
ps wrzuciłam tabelkę na maila - moze komuś się przyda

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Mam pytanko, bo o malo się o to nie pokłóciłam z TŻ.... Jak zapraszacie ludzi z pracy? Bo ja myślałam, żeby każdemu dać zaproszenie na ślub osobno. No i to by mi 20 zaproszeń wyszło i TŻ mnie wyśmiał. Mówi, że spokojnie by wystarczyło, jakbym ustnie zaprosiła, bo u niego to się właśnie tak odbywa. A u mnie znowu jest tak... hmm... no składamy sie na imieniny itd... nie wiem sama:/
U nas było tak, że mąż jakieś 2 tyg. przed ślubem dał zaproszenie w pracy razem z kołoczem. Na zaproszeniu napisaliśmy, że zapraszamy delegację i podaliśmy na którą godzinę i gdzie. Z mężem pracuje 5 osób (w tym kierownik) i na początku miało przyjść 3 chłopaków, ale ostatecznie przyszło 3 i kierownik, a potem na chwilę przyjechał też 4 kolega (ten który miał dyżur w pracy). Generalnie było tak, że delegacja nie była na ślubie, a pojawiła się ok 18 na weselu i posiedzieli jakoś do 22-23

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-05-11, 10:37   #444
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam przyjęcie po komunii w omu i jakos nie narzekalam wszyscy się pomieścili mimo że mieszkalam w mieszkaniu i bylo bardzo milo... jakoś nie rajcuje mnie urządzanie takich przyjęc w lokalach...

ja też miałam w domu... dzieciaki wszystkie w moim pokoju siedziały a dorośli w salonie... ja mam długi korytarz to sie tam bawliismy bo padał deszcz w dzien nie obyło się bez zniszczeń ale i tak było fajnie

Stary 2012-05-11, 10:40   #445
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
off topik

wiecie co ja chyba mam jakąś dziwną laskę na kursie... Jest z Afryki.. od początku dziwnie sie na mnie patrzala, ogolnie bardzo fajna jest, smieszna, wali równe teksty Ma takie sprężynki na glowie, wiecie jak to murzyni pare tygosni temu mowi, ze chce miec takie wlosy jak ja (do polowy plecow i kolor taki sam czyli ciemny brąz) , mowila, ze wtedy bylybyśmy jak siosrty (odpowiedzialam jej na to, ze musialabym jeszcze troche na solarium pochodzic) ogolnie tak sie smialysmy z tego ze az mnie brzuch bolal, ale myslalam, ze zartuje za tydzien przyszla w prostych wlosach i troche rozjasnione mowi, ze teraz jestem jej siostrą jednak po 2 tygodniach przyszla w swoich wlosach, bo powiedziala, ze po tamtych doczepkach wlosy ją swedzialy od tamtej pory jak przychodze na kurs wola do mnie "Hey Beauty" lub "Hey Łapa" (niby po hiszpańsku :piękna" no ale dobra, tak samo jej odpowiadalam ostatnio zmierzyla mnie z gory na dol i pokazala kciuk do gory i zrobila tak glową: a dzisiaj spoznilismy sie na kurs 20 minut. wchodzimy do klasy a Ona mowi: ooh nie wiem jak to robisz ale zawsze wyglądasz pięknie! Jak Ty to robisz???" dziwnie mi juz z tym ogolnie to najbardziej z calego kursu ją lubie ale nie wiem o co jej chodzi
Ulala Albo ma taki specyficzny sposób bycia, albo się zakochała. Uważaj Paulinko

Cytat:
Kawuś własnie nic się nie zmieniło, nie odchudzam się bo ostatnio przytyłam do 50 kg więc jestem cała happy, zaczzęło mi najpierw wywalać plecy, takie wilekie bomby, potem zesypało mi dekold taką kaszką czerwoną i niektóre są białe, a teraz już na twarzy mam :/

Muszę pić więcej wody, mimo że tak czy siak dziennie piję ok 2 l.

Fab dzięki Poszukam na pewno i jak znajdę to kupuję z miejsca

Kawuś 71 dni
Kochana jeżeli pijesz 2 litry to w zupełności wystarczy (chyba że uprawiasz intensywnie sport, albo ewidentnie organizm się domaga więcej). Z woda nie ma co przesadzać i pić na siłę 3 albo więcej litrów. To fakt że z wodą sa usuwane różne świństwa z organizmu i jak jej się pije za mało to może to powodować różne objawy. Ale to że wypijesz 3 litry wody albo więcej nie sprawi że organizm się jeszcze lepiej oczyści, po prostu potem będziesz sikać samą wodą

Ale miałam dzisiaj pobudkę
Nie nastawiłam budzika, bo usnęłam wczoraj zanim przyłożyłam głowę do poduszki. I budzi mnie telefon po 9.00. Budzę się taka i nie wiem o co chodzi, czaję że telefon dzwoni (dobrze że poznałam że to nie budzik i go nie wyłączyłam). Chcę sięgnać po telefon, a tu się nie da... prawa ręka totalnie zdrętwiała i wisi tak bezwładnie, musiałam na niej leżeć. Więc sięgam lewą ręką odbieram i chciałam bardzo udawać, że wcale dopiero się nie obudziłam i takim żwawym wesołym głosem mówię "halo". Ale to co wydobyło się z mojego gardła nie przypominało wesołego głosu, tylko wielką chrypę na wielkim kacu

Ach i zapomniałam wam wczoraj powiedzieć że wizaż przyczynił się do mojej dobrej oceny na wczorajszym kolokwium
Było pytanie o mechanizm działania ultradźwięków i wykorzystanie ich i były jakieś dziwne odpowiedzi, za bardzo nie kojarzyliśmy tego z zajęć żeby nam mówiła No i czytam te odpowiedzi i nie wiem, ostatnia odpowiedź było coś tam o kawitacji. I mnie olśniło PEELING KAWITACYJNY I tym oto sposobem dzięki zabiegom przedślubnym pm-ek zaznaczyłam dobrą odpowiedź
Stary 2012-05-11, 10:42   #446
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
do konca roku, ale ogolnie nie zawsze jest to korzystne
Cytat:
Do końca tego roku można korzystać z tego programu.
Dzięki za info

Mam cichą nadzieję, że może nam się uda załapać

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Podobają mi się z 1 linku

Cytat:
Ja też prawie miałabym buty ślubne za 19zł tylko, że jakaś baba mierzyła na wielką szłapę i rozciągnęła jednego buta wkurza mnie jak ktoś na chama ciśnie stopy do wąskich butów!!
Co za ludzie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
do końca tego roku
tu jest taka * że nie można spłacać wcześniej kredytu przez te 8 lat co państwo płaci odsetki
przeanalizuj dobrze warunki banku
Będziemy musieli się w końcu wybrać do kilku banków

Cytat:
Mój też ma z Lasockiego Załapał się na przecenę i kupił za 99zł
Super

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-05-11, 10:42   #447
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Hej Laseczki

Do dermatologa marsz!!!! Jeśli będziesz ekseprymentowała samej to problem tak łatwo nie zniknie. Tutaj potrzebny jest antybiotyk, a go musi przepisac lekarz. Poza tym, pamiętaj, że od razu cudów nie ma. Trzeba sporo odczekać, by leki zadziałały.
A z suplementów możesz polegać na tym, co Ci aptekarka poleci.
Na mnie niestety suplementy nie działają...
Byłam Gosiu zaraz na początku jak mi zaczęło wywalać plecy i dekold, czyli chyba w styczniu. Wyoglądała mnie i stwierdziła że to trądzik dała mi maść na dzień, maść na noc i żel do mycia, zapłaciłam za to 150 zł z hakiem i g**o pomogło

Cytat:
Ja już powiedziałam że ani chrzcin ani komunii nie zrobię w domu. Ceny teraz nie są jakieś zaporowe, u mojej chrzestnej rok temu facet gotujący w domu powiedział 70 zł od osoby za obiad, jakąś zimną płytę itp, Za to samo w restauracji powiedziano jej 90 zł, a jedzenie mają super, więc wolała dopłacić te 20 zł niż urypać się po łokcie, bo jednak mimo że ma się obsługę to cały czas się w tej kuchni siedzi.
Także w dobie lokali które te komunie organizują, nawet bym się nie zastanawiała. W moich okolicach nie jest to wyznacznik prestiżu raczej, a tego kto pierwszy zdaży lokale powynajmować

Zmykam na praktyki, a później pewnie pojedziemy polatać , zrobię Wam piękne zdjęcia mojej okolicy, wczoraj byłam zachwycona jakie mamy piękne widoki pod nosem

Buziaki i miłego dnia

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-05-11 o 10:43
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:43   #448
moniq_87
Raczkowanie

Cytat:
hybrydowy niszczy tak samo pozurki jak tipsy niestety...
dlaczego? Przeciez nie zdziera się płytki paznokcia?

Cytat:
Dziewczyny help!
Ja jak czuję, że coś mi wychodzi, to przemywam jak anjaczęściej wodą utlenioną... Pomaga, bo nie rozchodzą się i nawet czasem nie rosną takie wielkie, jak sie zapowiadaja/nie wiem czy wiecie o co mi chodzi/ Ale jak zapobiegac to nie wiem. Ja nie powinnam jeść ketchupu i ostrych rzeczy bo wtedy mnie wysypuje... Szczególnie po moim ulubionym tortexie...

Cytat:
Widziałam, że pisałyście o zabawach - u nas były tylko 2 - taniec z marynarkami i śpiewanie piosenki z cytryną w ustach

---------- Dopisano o 10:27
A na czym one polegały?

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:43   #449
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak odzywała się ale M. przerazila cena wystroju Kościoła i zrezygnował. No cóż..
Wysłałam Ci PW

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-05-11, 10:44   #450
(kicia)
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/40161/..._maz_na_zamku/

wrześniówki no no sama smietanka bierze ślub we wrześni Brad i Angelina teraz ona no no

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości