Maseczki klasyczne

Ziaja PRO Zielona Maska oczyszczająca z glinką + mikrodermabrazja 250ml 250 ml

mm2991
    30 października 2023 o 6:52
    Świetna
    Maska jest mega fajna, przede wszystkim charakteryzuje się bardzo dużą pojemnością więc wydajność jest jak na Plus. Opakowanie typu słój. Bardzo wygodne się nakłada oraz po zakończeniu całkiem dobrze zmywa. Maska charakteryzuje się dużą skutecznością, dobrze oczyszcza skórę, pozostawia gładka i miękka cerę. Po regularnym stosowaniu efekt bardziej widoczny. Nie podrażnia cery.
    Tronina
    29 października 2021 o 10:20
    Nie szkodzi, ale też nic szczególnego nie robi .....
    Zakupiłam ten produkt, skuszona pozytywnymi opiniami. Niestety rozczarował mnie. Nie zauważyłam oczyszczenia, skóra po zastosowaniu nie jest przyjemniejsza w dotyku, nie zmniejsza porów. Zdarzało się, że podrażniał moją delikatną cerę - pojawiało się zaczerwienienie na policzkach. Opakowanie jest bardzo duże, produkt jest wydajny, jednak jest to raczej minus, biorąc pod uwagę fakt, że nic nie robi. Jak na Ziaja pro, czyli kosmetyk profesjonalny - słabo. Konsystencja przypomina kremową pastę, posiada mikrodrobinki (jakby piasek). Zapach jest przyjemny. Byłyby trzy gwiazdki, ale gwoździem do trumny tego produktu jest tragiczny skład.
  • 24 października 2021 o 20:01
    Bardzo dobra
    Jest to jedna z moich ulubionych masek do twarzy, dobrze oczyszcza pory, działa ściągająco na moją skórę, do tego jest bardzo wydajna i w przystępnej cenie. Świetnie nadaje się do domowego spa, oczywiście jeżeli nie mamy nic przeciwko temu, że nie jest to maseczka w płachcie, przez co ciężej jest ją usunąć z twarzy, można się przy tym namachać i pobrudzić. Jedyne czego nie zauważyłam w trakcie stosowania tej maski to mikrodermabrazja - jak dla mnie jest ona tylko napisana na opakowaniu, efektu brak. Lubię zapach tej maski, nakładam ją pędzelkiem na oczyszczoną skórę raz w tygodniu i trzymam ok 10-15 min, po czym spłukuję. Przy skórze mieszanej lub tłustej gorąco polecam wypróbować. Do kupienia w internecie lub na stoiskach Ziaji za ok.30 zł, wystarcza na kilkanaście razy.
  • 23 stycznia 2021 o 19:44
    Fajny produkt do użytku domowego
    Fajna maska do użytku domowego przy skórze problematycznej, łojotokowej, skłonnej do wyprysków. Najbardziej zauważalnym efektem po jej zastosowaniu jest to, że skóra staje się jaśniejsza i bardziej promienna, wygląda zdrowiej. Jeżeli mamy jakieś zaognione wypryski to delikatnie je łagodzi. Małym minusem jest to, że zaraz po nałożeniu czuję pieczenie oczu (maska ma swój specyficzny zapach), na szczęście po chwili problem ustępuje. Nie widzę też żadnego efektu złuszczającego, wiec uważam, że zastosowana tu "mikrodermabrazja" nie ma za bardzo sensu i zdecydowanie wystarczyłaby sama glinka ;)
    Zalety:
    • rozjaśnia skórę, sprawia, że wygląda na bardziej wypoczętą
    • łagodzi podrażnienia i wypryski trądzikowe
    • wydajna, fajna forma opakowania (plastikowy słoik)
    • gotowy produkt (nie trzeba samemu rozrabiać)
    Wady:
    • lekkie pieczenie oczu po nałożeniu
    • brak efektu "mikrodermabrazji", która istnieje tylko w nazwie
  • 10 listopada 2020 o 18:44
    Uwielbiam maski z Ziaji.
    Wcześniej używałam maseczek z Ziaji w saszetkach ale ze względu, że często ich używam postawiłam na większe opakowanie. Maska jest rewelacyjna, doskonale oczyszcza skórę, pomaga usunąć martwy naskórek, cera po jej użyciu jest całkiem porządnie oczyszczona, wygładzona i wygląda zdrowiej. Konsystencja jest przyjemna, łatwo się nakłada i równie szybko się ją zmywa. Maska po nałożeniu nie wysycha. Zapach jest ładny, czuję go jeszcze jakiś czas na sobie po zmyciu. Stosując ją regularnie widzę poprawę skóry, jest rozjaśniona, buzia gładsza i są zwężone pory.