|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Bry Kuniaste
Cytat:
zdolniacha!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o jak pięknie podpinam się!!! blleee wracaj szybko Cytat:
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Lili gdzie jesteś??
![]() Cytat:
![]() ![]() ale Ci zazdroszczę...... ![]() ale może i ja się doczekam takiego cudu bo u nas teraz standard to ok. 4-5 pobudek choć dzisiejsza noc w porównaniu do wczorajszej i tak była LUKSUSEM
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy jakie kolory masz w pokoju w którym chcesz te cienie? Ja mam sypialnie oliwkową i te cienie pasują, ale sypialnia jest od strony południowej wiec wiecznie słońce do tego białe makarony rozjaśniają jeszcze. Nie jeszcze, jeszcze mam Hipp 2 pół puszki. za nereczki !
|
|
|
|
|
#275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas spanie z nocy na noc gorsze... |
||
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
carmela kciuki za USG. Ja czekam na kuriera ma przywieźć dzisiaj wózek, który zamówiłam Ali, ten pchaczyk ![]() Wysłałam dwie CV dzisiaj- zawsze mam tchnienie na szukanie pracy po 10tym- zapłacenie wszystkich rachunków, później mi przechodzi, bo kalkuluje sobie dojazdy, opiekunka/żłobek dla małej i wychodzi, że nijak nie opłaca mi się iść jeszcze do pracy Żaneta pisałaś o tych szkoleniach z urzędu. Mój szwagier tak teraz robi prawko na tiry. Znajomy ma firmę transportową i mu wypisał zaświadczenie własnie, że go "niby" zatrudni A Ty na jakie szkolenie się wybierasz?Pewnie pisałas, ale nie pamiętam teraz.
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-05-11 o 10:50 |
|
|
|
|
#277 | |
|
Rozeznanie
|
Dobry
![]() Monia z tym sklepem utknełam w kwestiach materialnych. i tak tkwie i tkwie i kombinuje. Patik, nie martw się i nie przejmuj. Ja z posiłkami Zuzki też jestem daleko w tyle. 4-miesięczniaki jedza wiecej róznych rzeczy niz ona. takie życie. A co do zdolności motorycznych,każde dziecko ma inaczej. Niektóre pomijają raczkowanie i od razu zaczynaja chodzić. A na chodzenie Sara ma jeszcze dużo czasu ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() i od nas również
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak to u Was jest z rozliczeniem za prąd?
bo u nas co pół roku, ostatni blankiet miałam do 19.04 i myślałam, że do końca kwietnia przyjdzie nowe rozliczenie żebym do 19.05 mogła zapłacić, a tu cisza, nic nie przyszło a jak nam przyjdzie niedopłata to ciekawe jak w kilka dni skombinuję kasę na zapłatę
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanka Ja nie pomogę, nie znam się na tym... Ja biszkopty mam zrobione. Jeszcze tylko jedno ciacho i jutro beza. |
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
dobra już wiem, zadzwoniłam tam
30.04 wystawili fakturę ale nie doszła jeszcze, i jakieś 100 zł więcej muszę zapłacić niż zwykle
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
171 zł do tej pory, bo teraz pewnie podniosą skoro wykorzystaliśmy więcej prądu
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
mało to mój tata płaci, jakieś 80 zł
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#286 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
daj znac jak poszlo... Cytat:
oby juz tak zostalo ide do X-factor !!!!! a co Beatko nie zacytowalo mi Ciebie, ale rowniez dziekuje za uznanie mojego marnego talentu wokalnego |
|||
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka my w Polsce płaciliśmy za prąd ok. 90 zł miesięcznie i co pół roku mieliśmy rozliczenie. Zawsze było ok. 100-150 zł niedopłaty.
|
#288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z rzadką zupką jej daje,Cytat:
Cytat:
ale powoli staram się wychodzić na prostą.to masz niezłą jazdę jak Zuza taka odważna - my jeszcze nie mamy siniaka ani jednego, czasem się gdzieś stłucze ale to lekko raczej bo nie płacze, tylko chwilę pomarudzi i jej przechodzi. całkiem ciekawe szkolenie, sama bym na takie się wybrała ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Moje dziecko kończy 9 miesięcy nie mam pojęcia kiedy to zleciało? Aż nie chce mi się wierzyć, że tyle samo chodziłam w ciąży (wtedy czas jakby wolniej płynął ).Dziękujemy za wszystkie życzenia Patik, ale mieliście podróż pełną przygód! Korzystajcie z górskiego powietrza i cieszcie się chwilami bezA mnie i Hani to byś nie chciała po czuprynie wyczochrać? Carmela, trzymam mocno kciuki za Sarenkowe nereczki! ![]() Zanka, wow Lena chodzi! Zdolna bestia! ![]() Adrij, Twój synek też pędzi jak burza. ![]() Isiaok, przecież dzieci generalnie mają duże głowy w porównaniu do tułowia i nic w tym nadzwyczajnego- koleżanka jakaś dziwna. ![]() Hania zmierzona- miara wskazywała jakieś 75-76 cm (głowę też ma dużą po tatusiu ![]() Stronczek, jaki Ty masz przyjemny głos Wiki jest do schrupania i ten jej chichot. Natka, Domek mały modniś )Brumek, Tymcio w swoim pojeździe wygląda uroczo. Mama naprawdę zaszalała z menu- chyba po niej odziedziczyłaś pasję do gotowania? A co do drugiego dziecka, to nawet jakby było diabełkiem to na pewno świetnie sobie z Nim poradzisz. Jaciee, Beata, zdjęcia na pewno będą. Żaneta, zanim ja bodziaki wypiorę i powiem jak po praniu się zachowały, to może ich już w biedzie nie być. Myślę, że nie powinny się rozciągnąć i w ogóle są takie "mięsiste", przyjemne- nie prześwitują jak to czasami bywa. Brumku, u Nas właśnie sporo było zielonych kompletów i tych w misie- w rozmiarach 80-86 ![]() Za dwa miesiące być może pójdę do pracy. Przyjaciółka dała mi znać, że powstaje u nich nowa filia i będzie nabór pracowników. Najpierw się ucieszyłam, bo całkiem niezłe pieniądze i opieka medyczna dla mnie i Hani, ale jednocześnie poczułam ścisk w żołądku, że musiałabym ją na cały dzień zostawić z nianią. Niby mówiłam, że jak skończy roczek to będę czegoś szukać, a teraz mam mętlik w głowie i nie wiem co byłoby najlepszym rozwiązaniem...
|
|
|
|
#290 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tymka pochwaliłam i w nocy budził się 3 razy Nie wiem czemu, bo wybudzał się, chwilę mruczał i zaczynał mocno płakać. Ale wystarczyło że wzięłam na ręce, przytuliłam 2 minutki i zasypiał. A po 2 godzinach to samo. Dopiero koło 1 zasnął do rana, ale i tak czasem pomrukiwał przez sen, a normalnie tego nie robi. Cytat:
![]() Cytat:
Bo nigdy nie widziałam tego w akcji. Nasze dzieci nie za małe na to?![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Cytat:
Czyli z tego tak szybko się nie wyrasta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jakie ćwiczenia na niej można robić? Bo zawsze jak zaczynam o niej myśleć, to wydaje mi się że to trudne, bo dziecko spada i ttp ![]() 2. Ale taktowna Cytat:
![]() Lecę na spacer!
|
|
#291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daje całe jajko już. Rozgniatam widelcem i smaruje na chlebku, kroje w kostke i Tuśka i zjada. W ogóle od kilku dni na drugie śniadanko jemy kanapeczki - dziś z dżemikiem. Beata moje dziewcze tez niby uczulona na mleko. Ale od kilku tygodni podaje jej nabiał. Jadła już jogurt naturalny, twarożek i serek homogenizowany i nic a nic jej nie jest. Czas spróbować z mlekiem ![]() Bodziaki w biedrze tez zakupiłam. Za taką cene Kupiłam na wyrost.Dziś zadebiutowaliśmy w mejtaju. To jest genialne, mota się szybciej niż chusta( choć do chusty mam sentyment ogromny) Brumku pięknie wyglądaliśmy. I łączę się w bólu z małej ilości posiadanych zdjęć z chrztu Co jeszcze :mysli: aaa Doemk fajny duży chłopiec. Pojazd rewelacja. Ale cena jak dla nas zaporowa. Nie obcierają go sandałki? Bo ja się troche boje na gołą skórę, zkładam pod cieniusieńkie skarpetki, a drepta coś w nich? Bo Agata się strasznie chwieje w sandałkach. Zanka i zazdroszcze. Czekam az Tusia pójdzie na nóżki, bo spacery ostatnio to udręka. Wózek be, nosidło be, sama będzie szła Carmela
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
kinga wczoraj zuła mlecze...
ale to zioło wiec jej pozwalam
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Głodna jestem, a w domu czeka zupka kalafiorowa
Ale u Nas upał, aż sie nie chce wierzyć, że od jutra takie ochłodzenie będzie. Jadę jeszcze po pracy na cmentarz i do sklepu z firankami zobaczyć ile by kosztowały i porównam ceny z all-mam nadzieję, że dzisiaj zapadnie decyzja Jak już będą wisiały, to wkleję Wam zdjęcie![]() Ma któraś z Was taki odkurzacz, co sam odkurza?-ten okrągły? A ja nie kupiłam tych bodziakow w biedrze, ale za to kupiłam kołdrę Niestety nie wymierzylam i ona nie nadaje sie do łóżeczka, tylko do łóżka dla małego dziecka, więc nie będzie dla dzidzi tylko dla Julci jak podrośnie do spania w łóżku![]() A P. powtarzał Julci-idziemy po kołderkę dla braciszka
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-11 o 13:26 |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
u nas podobno dzis ma byc burza po południu. a ja chcialam na dzialke jechac i dokonczyc moje dzieło zniszczenia
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-05-11 o 13:56 |
|
|
|
#296 | |
|
Rozeznanie
|
Nowy avek!Sliczności!
Cytat:
http://allegro.pl/d14-pilka-gimnasty...275613527.html Ewka tez napierw stawała przy wszystkim a po ok 2 tyg sama usaidła Już po? Jesli nie to ![]() Marzenko mamy dzieci klony ![]() Teź pozwalam póki to nie zioło"zioło" to śmiało może rzuc |
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Witam i melduję się w nowym wątku
Pierworodny właśnie śpi. Wstanie, to znowu pójdziemy na długi spacer. Tak nam mija dzień za dniem. Młody wyje przy każdej nadarzającej się okazji. Dziś nawet w sklepie ryczał, bo jakis pan na niego popatrzył Juz mnie to nie wzrusza. jeśli chodzi o wstawanie, to siadanie też opracował - na początku trochę gwałtownie to robił, ale teraz już delikatnie ![]() Gratulacje za nowe umiejętności dzieciaków! Kciuki dla potrzebujących! Najlepsze życzonka dla jubilatów! |
|
|
|
#298 | |||
|
Zadomowienie
|
a mam 3 ale wyszło takie jak 2 nie widziałam różnicy w gęstości
to mocne paluchy są!! Cytat:
??![]() ![]() u nas od urodzenia masakrejszon ![]() Cytat:
i pelargonie już też stoją przed domkiem Brumku Ty już zakupiłaś kwiatki na balkon? Cytat:
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze do przesadzenia pare kwiatów (czesc pewnie zdechnie ale jak sie nie ryzykuje to sie nie ma). wczoraj tez wycielam jedno drzewko które komplenie mi nie po drodze bylo (roslo obok jabłoni, jeszcze chiwla a wlazłoby w jabłoń). skonana (skopana?) byłam...
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/konik-osiolek-krow...333945976.html
Ostatnio na spotkaniu w Klubie Mam Agatla sobie siedziała i troche ją bujałam. Fajna sprawa dla troche starszego dzieciaczka. Moje dziecko chyba ustawilo sobie drzemke. Bo idzie spać o mniej więcej stałej porze i na dłużej niż godzine.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

zdolniacha!
. Rzuciłam na nią ręcznik, poszłam po durszlak i gazetę. Powoli podnosiłam ręcznik i jak ją namierzyłam, to przykryłam durszlakiem. Potem podłożyłam gazetę na dół i tak wyniosłam
.

klask i:

z rzadką zupką jej daje,
Niby mówiłam, że jak skończy roczek to będę czegoś szukać, a teraz mam mętlik w głowie i nie wiem co byłoby najlepszym rozwiązaniem...