ślubujące w 2012:) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 18:47   #3601
Inusiaa88
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
oto moja księga gości- jest pięknaa i bardzo ładnie wykonana
na fotce nie wyszło zle kokarda jest fioletowa a sama książka jest z materiału ecru a te zdobienia są wypukłe

Prześliczna!!!

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 19:44   #3602
kasioonya
Rozeznanie

dziewczynki pisałam do Was i pisałam i nagle srrru - odcięli mi neta czy jak może to jakiś znak, że za dużo siedzę tutaj zamiast zająć się załatwianiem wszystkich ważnych spraw?

Inusia przede wszystkim dla Ciebie - wielkie kciukasy, żeby było coraz lepiej! trzymaj się i uważaj na siebie

Tusia - pewnie, że aparat nazębny robi foty i ma jeszcze jedną funkcję - oślepianie wroga - jak się uśmiechnę to walę po oczach takim błyskiem, że ludzia zamurowuje, więc to Bond i Bazyliszek w jednym

niki trzymaj się na tej uczelni! współczuję, ale też trochę zazdroszczę - postudiowałoby się jeszcze, choć może niekoniecznie w słoneczne weekendy... niech zajęcia w niedzielę skończą się szybciutko w takim razie!

Małgoś fajnie, że ludzie potwierdzają! no i ja też mam już wielką chmarę motyli w brzuchu nie liczę dni, ale zawsze jak mówią w tv ile zostało do Euro, to odejmuję jeden i wiem ale chciałabym, żeby ten czas się rozciągnął!

dziś umówiłam się z wizażystką na próbny - 01.06. makijaż przetestuję na wieczorku panieńskim - wczoraj byłyśmy z kumpelą w naszym ulubionym pubie i wstępnie omówiłyśmy z barmanem nasze pomysły. myślę, że będzie fajnie

rozglądam się za bielizną na noc poślubną i podoba mi się to: http://www.intymna.pl/s33103,magda-gorset

a podczas tego rozglądania się trafiłam na coś, co mnie zamurowało... jakiś czas temu widziałam męskie rajstopy i myślałam, że w kwestii męskiej bielizny już nic mnie nie zaskoczy - a jednak:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/pl-PL/produkt/2...set/Esbelt_407

zamurowało mnie nie wyobrażam sobie, żeby jakiś mężczyzna zdecydował się na takie wdzianko, no ale może mam po prostu małą wyobraźnie

magnusia bardzo ładna ta Twoja księga i winietki

a co do kiecek na poprawiny - ja bym bardzo chciała znaleźć jakąś z baskinką gdyby któraś z Was gdzieś taką widziała, to dzwońcie, piszcie, telegrafujcie
http://www.moda.net.pl/obrazki/2012/...-baskinką1.jpg
http://chicisimo.pl/files/2012/03/za...er-dresses.jpg
http://www.streetglamourtoday.com/wp...1549829964.jpg
a ta ślubna (po lewej) to moim zdaniem cudo!
http://aniolyprzyjec.files.wordpress...ki-peplum6.jpg

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-05-11 o 19:46
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 20:47   #3603
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
na fotce nie wyszło zle kokarda jest fioletowa a sama książka jest z materiału ecru a te zdobienia są wypukłe
Wczoraj oglądałam ją w sklepie bo ją na wystawie wypatrzyłam ale stwierdziłam ze trochę za droga ale jest śliczna
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
dziewczynki pisałam do Was i pisałam i nagle srrru - odcięli mi neta czy jak może to jakiś znak, że za dużo siedzę tutaj zamiast zająć się załatwianiem wszystkich ważnych spraw?
dziś umówiłam się z wizażystką na próbny - 01.06. makijaż przetestuję na wieczorku panieńskim - wczoraj byłyśmy z kumpelą w naszym ulubionym pubie i wstępnie omówiłyśmy z barmanem nasze pomysły. myślę, że będzie fajnie
rozglądam się za bielizną na noc poślubną i podoba mi się to: http://www.intymna.pl/s33103,magda-gorset
to "srruu" to było ostrzeżenie ze jak będziesz mniej pisać to net się sfochuje
Ale będziesz mieć przyjemny dzień dziecka
Bielizna świetna uwielbiam gorsety ale jestem dość drobna i przez net wolę nie kupować bo są za duże dlatego wybrałam sobie taką fajną rozpinaną koszulkę z dodatkami tylko czekam na biały kolor
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobiety
http://nesir.wrzuta.pl/audio/6ydVMNB...ekuje_rodzicom - piękna piosenka na podziękowania dla rodziców.
Uwielbiam tą piosenkę Dla mnie ta i http://www.youtube.com/watch?v=p5XlfGQuJ1A są przepiękne wiele bym dała żeby móc puścić którąś z nich na swoim rodzicom jednak ze względu na sytuację szukałam piosenki dla mamy i na dzień dzisiejszy myślę że będzie http://w290.wrzuta.pl/audio/5VoRLE7K0Ag/kochana_mamo

wybOrOowa podjęłam w końcu decyzję o butach będę zamawiała w Otwocku dlatego wielka prośba do Ciebie mogłabyś napisać mi wszystko dokładnie jak przebiegała Twoja wizyta? Tzn czy tam mają gotowe buty czy wybierasz z katalogu czy może jeszcze inaczej? I jak tam najlepiejjechać bo podobno ciężko znaleźć tą pracownie? Będę Ci bardzo wdzięczna za każdą informację

Pochwalę się Wam że kupiliśmy dziś w końcu nowe drzwi i kamień do oklejenia kominka czyli pomału zaczynam wierzyć że do wesela skończymy remont salonu
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 21:08   #3604
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Hej kobiety

http://nesir.wrzuta.pl/audio/6ydVMNB...ekuje_rodzicom - piękna piosenka na podziękowania dla rodziców.
jejku jakimś cudem nie słyszałam tego wcześniej , piękna ta piosenka

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
A ja wiem już na 1000%, że będę płakała, na każdym weselu jak są podziękowania łzy kręcą mi się w oczach więc na swoim będę ryczeć, boje się tylko o mojego TŻ bo jeśli i on się rozpłacze to ja chyba będę chlipać głośniej niż zespół będzie grał

u mnie może być ciężko mój tż twierdzi ,że bankowo będzie ryczał już na błogosławieństwie nawet jak był ślub jego brata to płakał na błogosławieństwie ja też należę do osób które łatwo się wzruszają więc może być jeden wielki szloch ale co tam nie ma co wstydzić się łez szczęścia i wzruszenia
jedynie mój makijaż może być z tego powodu niezbyt zadowolony

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Przyszły moje zaproszenia- sa piekne
bardzo ładne

Cytat:
niki trzymaj się na tej uczelni! współczuję, ale też trochę zazdroszczę - postudiowałoby się jeszcze, choć może niekoniecznie w słoneczne weekendy... niech zajęcia w niedzielę skończą się szybciutko w takim razie!
dzięki Dziś się udało się bo odwołali nam wykład i wybrałyśmy się z dziewczynami na lody , było bardzo miło uśmiałam się aż mnie brzuch bolał dopiero przed chwilką wróciłam

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 21:32   #3605
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Bielizna świetna uwielbiam gorsety ale jestem dość drobna i przez net wolę nie kupować bo są za duże dlatego wybrałam sobie taką fajną rozpinaną koszulkę z dodatkami tylko czekam na biały kolor

Uwielbiam tą piosenkę Dla mnie ta i http://www.youtube.com/watch?v=p5XlfGQuJ1A są przepiękne wiele bym dała żeby móc puścić którąś z nich na swoim rodzicom jednak ze względu na sytuację szukałam piosenki dla mamy i na dzień dzisiejszy myślę że będzie http://w290.wrzuta.pl/audio/5VoRLE7K0Ag/kochana_mamo

wybOrOowa podjęłam w końcu decyzję o butach będę zamawiała w Otwocku dlatego wielka prośba do Ciebie mogłabyś napisać mi wszystko dokładnie jak przebiegała Twoja wizyta? Tzn czy tam mają gotowe buty czy wybierasz z katalogu czy może jeszcze inaczej? I jak tam najlepiejjechać bo podobno ciężko znaleźć tą pracownie? Będę Ci bardzo wdzięczna za każdą informację

Pochwalę się Wam że kupiliśmy dziś w końcu nowe drzwi i kamień do oklejenia kominka czyli pomału zaczynam wierzyć że do wesela skończymy remont salonu
OK, to obiecuję poprawę - będę pisać jak szalona

no fakt, dzień dziecka zapowiada się przyjemnie

ze mnie też jest taki trochę suchotnik - głównie w górnych partiach, ale skoro można wybierać miseczki, to biorę 70C (choć z tej formy cyckonosz mam 65D) i mam nadzieję, że będzie dobrze! do kompletu szorciki, białe pończochy i chyba będzie oł rajt

bardzo rozczulające te piosenki dla rodziców... my chcemy sobie i rodzicom oszczędzić ryku, więc raczej będzie tylko "100 lat" i kilka słów o tym, za co im dziękujemy. a żeby rozluźnić atmosferę, to pomyślałam o tym, żeby z głośników poleciało "Acapulco", bo na jednej z imprez mój padre - będąc już w stanie nieco wskazującym - wywijał do tego numeru takie maseraki na parkiecie, że do tej pory płaczę ze śmiechu, jak sobie to przypominam

buty w Otwocku, czyli Gatuzo? wybrałaś już konkretny model?

gratuluję zakupów ehh, jak ja bym chciała, żebyśmy też już mogli wybierać sobie różne rzeczy do NASZEGO gniazdka...

niki super, że tak Ci się udało popołudnie! oby tak dalej

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
naprawdę bardzo ładne te zapro! i chyba dotarły do Ciebie jakoś ekspresowo?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-11, 21:36   #3606
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki... jest tragedia!
Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza. Kolana w sumie mi przeszły ale przez noc tak mnie obsypało tymi krostami, że wyglądam jak jedna, wielka, czerwona i mega swędząca plama Pół nocy nie przespane bo tak swędziało, jak tylko wstałam, ubrałam się i pojechałam do swojego lekarza. Stwierdził również, że to uczulenie ale jakieś strasznie duże. Znów dostałam zastrzyk w tyłek i 4 rodzaje tabletek, w tym antybiotyk. Jak nie będzie pomagało przez weekend to znów do lekarza w poniedziałek, ale jak nie będzie pomagało to chyba wezmę rozpęd i rozbiję się o ścianę... Dosłownie nie da się wytrzymać, tak swędzi. A krosty mam wszędzie od stóp do głowy, a na głowie, szyi i plecach chyba najwięcej. Aaa co najgorsze mnóstwo tego mam na twarzy :/ Jak rano wstałam i zobaczyłam się w lusterku to momentalnie się rozbeczałam Masakra
Ps-półpasiec wygląda zupełnie inaczej niż ja wyglądam w tym momencie
o jejciu ! 3maj się i mam nadzieję że zejdzie Ci to szybciutko , jest takie wapno specjalne na uczulenia, ale lekarzem nie jestem więc nie chce doradzać bo co za dużo to też może zaszkodzić , więc będzie dobrze i nie drap nic kochana
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34042834]Dziewczyny, no nie nadążam za Wami!!!

ewula87 - ja też miałam problemy i nawet pomieszałam raz na zaproszeniu pary. byli bracia i każdy ma żone i źle żony dopasowałam do zaproszeń. ale wstyd!

haczyk7 - czekam na kołacza mniam niam

wybOrOowa - moja teściowa wymyśliła, aby wyjście z bloku udekorować i by zamówić zespół aby zagrali na wyjście. nie przeszło na wsi ok, tam jest więcej tej tradycji, ale nie na osiedlu mieszkaniowym
.[/QUOTE]
jestem tego samego zdania super avatarek dowód już jest ??
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Wyborowa - ja Finlandii też nie kupiłam, bo kupiliśmy Maximusa (robiony przez Finlandię ale tańszy- taż poszło kupę kasy), ale mam nadzieję, że traficie na dobrą partię, a jak Tusia mówi, że u niej było OK to tym lepiej.... może za blisko Ukrainy mieszkam i wszystko już tu mieszają

[/COLOR]dziewczyny jeszcze 22 dni!! zaczynam się trochę stresować, takie ciągłe wewnętrzne poddenerwowanie... a i cieszę się bo mi kolejne 6 osób potwierdziło przybycie
super że potwierdzili no i nie denerwuj się , będzie dobrze , będziecie pięknie wyglądali i wszystko się uda
a z tą finlandią nie chodziło mi że ty kochana kupiłaś tyle że wybraliśmy w sumie to co nam polecali , każdej wódki można trafić gorszy rzut nawet finlandii , a wybraliśmy i w miarę dobre i to na co nas stać .

umówiłam się na 8czerwca na pazury
Stary 2012-05-11, 21:38   #3607
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
umówiłam się na 8czerwca na pazury
o, to w moje poprawiny i w pierwszy dzień Euro a jakie te pazury? żel, akryl, hybrydy?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Czas edycji: 2012-05-11 o 21:47
Stary 2012-05-11, 21:54   #3608
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Wczoraj oglądałam ją w sklepie bo ją na wystawie wypatrzyłam ale stwierdziłam ze trochę za droga ale jest śliczna

powiem Ci tak jak dojechałam to pomyślałam że to jakaś pomyłka ,ale pomyślałam że wczoraj dzwoniłam i mówiłam że przyjadę to chyba by się w jeden dzień nie zwinęli zeszłam jakimś zejściem na dół , otworzyłam drzwi krzyczę halooooo ciszaaa, a tam pudełka po butach itp to mysle ok trafiłam , zadzwoniłam na stacjonarny i zapytałam gdzie mam iść właśnie tym zejściem jakby w dół wchodzi się tam i później na prawo i cały czas prosto do końca i w lewo , starsza miła pani , butów stoi tam mnóstwo wszystkie wystawione i wybierasz model , obcas grubszy , cieńszy wysokość , wiadomo że z modelu na 13 cm obcasie nie zrobią 3 cm ale ja z 9 cm zmniejszyłam na 7 wydłużył mi paseczek wzdłuż stopy bo był przy krótki , jak dzwoniłam i pytałam ile się czeka na buty pani mówiła że ok 30 dni jak powiedziałam że ślub 9 czerwca to powiedziała że powinny być na 19 maja czyli 2 tygo , powiedziała że zrobimy szybciej , Więc raczej zadowolona jestem zapłaciłam zaliczkę 60zł , muszę jeszcze zapłacić stówkę , w salonie zapłaciła bym dwa razy tyle
ul.Górna 88 B polecam jechać z nawigacją bo na połowie ulic nie widać nazw tych ulic więc nie wiadomo czasami na jakiej się znajdujesz , ale jakoś trafiliśmy
ah no i kolor możesz wybrać , mi pani ma jeszcze zmienić kształt podeszwy , bo za dużo mi odstawała od palców , więc miła i fachowa pomoc
telefon podać ?
Cytat:
ja w otwocku wybrałam gatuzo

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
o, to w moje poprawiny i w pierwszy dzień Euro a jakie te pazury? żel, akryl, hybrydy?
bo ja właśnie na te poprawiny szykuję pazury
żel french z różem
Stary 2012-05-11, 22:01   #3609
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
bo ja właśnie na te poprawiny szykuję pazury
żel french z różem
ahh, no to piękne będziesz miała te pazurki na moich poprawinach

ja będę robiła hybrydowy frencz

na dziś już zmykam w kimono. tym, które mają przy sobie TŻtów życzę przyjemnej nocki a pozostałym kolorowych snów

do poczytania jutro ;*

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-11, 22:03   #3610
magnusia
Zakorzenienie

kasioonya-- fajnie, że planujesz panieński- ja swoj mam za tydzień i nic nie weim babiszony moje cholera wszystko w tajemnicy trzymają więc wiem tylko tyle, że okolo 20 pocztątek i to wszystko
Bielizna na noc poślubną
męski gorset

Pradip- a gdzie widziałaś taką księgę jak moja? i za ile?
gratulacj,ę za remontowe zakupy jakby co daj nmiary- przyjedziemy pomożemy

wybOrOowa- ja też taki szpon sobie zrobiłam- nawet fajny i nieźle się trzyma
Stary 2012-05-11, 22:21   #3611
szczesliwa25
Rozeznanie

O matko,
nie nadążam za Wami )
widzę, że sezon ślubów w pełni bo pędzicie w niesamowitym tempie.

Ja ciągle nie mam nawet wybranych wzorów zaproszeń Ni obrączek, ani kursu tańca

Kiedy Wy będziecie tańczyć na własnych weselach ja będę pochłonięta przygotowaniami do mojego ;-)
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 22:24   #3612
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluję zakupów ehh, jak ja bym chciała, żebyśmy też już mogli wybierać sobie różne rzeczy do NASZEGO gniazdka...
Podoba mi sie kilka szczególnie sandałków ale na ślub chce zakryte i konkretnego jeszcze nie wybrałam.
Cieszę się strasznie z tych drzwi bo obecne blokowały nam cały remont salonu bo chcieliśmy większe niż mamy teraz i trzeba wykuć kawałek ściany już sobie wyobrażam co się bedzie działo
Cytat:
powiem Ci tak jak dojechałam to pomyślałam że to jakaś pomyłka ,ale pomyślałam że wczoraj dzwoniłam i mówiłam że przyjadę to chyba by się w jeden dzień nie zwinęli zeszłam jakimś zejściem na dół , otworzyłam drzwi krzyczę halooooo ciszaaa, a tam pudełka po butach itp to mysle ok trafiłam , zadzwoniłam na stacjonarny i zapytałam gdzie mam iść właśnie tym zejściem jakby w dół wchodzi się tam i później na prawo i cały czas prosto do końca i w lewo , starsza miła pani , butów stoi tam mnóstwo wszystkie wystawione i wybierasz model , obcas grubszy , cieńszy wysokość , wiadomo że z modelu na 13 cm obcasie nie zrobią 3 cm ale ja z 9 cm zmniejszyłam na 7 wydłużył mi paseczek wzdłuż stopy bo był przy krótki , jak dzwoniłam i pytałam ile się czeka na buty pani mówiła że ok 30 dni jak powiedziałam że ślub 9 czerwca to powiedziała że powinny być na 19 maja czyli 2 tygo , powiedziała że zrobimy szybciej , Więc raczej zadowolona jestem zapłaciłam zaliczkę 60zł , muszę jeszcze zapłacić stówkę , w salonie zapłaciła bym dwa razy tyle
ul.Górna 88 B polecam jechać z nawigacją bo na połowie ulic nie widać nazw tych ulic więc nie wiadomo czasami na jakiej się znajdujesz , ale jakoś trafiliśmy
ah no i kolor możesz wybrać , mi pani ma jeszcze zmienić kształt podeszwy , bo za dużo mi odstawała od palców , więc miła i fachowa pomoc
telefon podać ?
Adres i telefon znam ale nie wiem jeszcze czy nie będę jechała pociągiem. Właśnie napisałaś że można sobie wybrać kolor ale jak ja chce fioletowe to podobno będę musiała sama im materiał dostarczyć i tego się trochę obawiam
Cytat:
Księgę widziałam na Jana Pawła przy Feminie za 119zł bez żadnych zmian lub 139zł ze stroną tytułową.
Lubisz murować, gipsować, szlifować i wdychać tony pyłu? Zapraszam każda pomoc sie przyda bo wszystko robi mój Tż z delikatna moja pomocą
Stary 2012-05-11, 22:33   #3613
Malgos_12
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34050658]jaka taniocha!! ej, ja szukam z biur podrozy itaka albo tui i są dwa razy, ba, trzy raz droższe.
pytanie mam - jak gdzies sie wybieracie na wekejszyn to na wlasna rece czy z biur? bo teraz ciagle jakies upada i nie wiem:/[/QUOTE]
Ja często latam na własną rękę, ale gdzieniegdzie wole z biurem bo jak podliczę koszty to nawet taniej wychodzi... a gdzie chcecie się wybrać?? Może coś podpowiem...

Cytat:
Ładne te zaproszenia...

Cytat:

U nas nie będzie podziękowań na weselu bo ani my tego nie lubimy ani nasi rodzice, nawet nie wiedziałam, że tak się ucieszą z tego jak zaproponowaliśmy, żeby podziękowań nie było

Cytat:
Rzeczywiście ładna księga a dużo cie wyniosła??

Cytat:
Super! Tez mi się marzy własne gniazdko, tylko z krajem mam problem żeby się zdecydować... no o funduszach nie wspominam...

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
O matko,
nie nadążam za Wami )

Kiedy Wy będziecie tańczyć na własnych weselach ja będę pochłonięta przygotowaniami do mojego ;-)
zobaczysz jak zleci ...

Wyborowa - pewnie, rozumiem, ja na prawdę nie miałam nic złego na myśli mówiąc o tej wódce ...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 22:37   #3614
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Księgę widziałam na Jana Pawła przy Feminie za 119zł bez żadnych zmian lub 139zł ze stroną tytułową.
Lubisz murować, gipsować, szlifować i wdychać tony pyłu? Zapraszam każda pomoc sie przyda bo wszystko robi mój Tż z delikatna moja pomocą

no to ja tam zamawiałam właśnie.
Kochana ja już kilka remontów przeszłam własnymi rękami mieszkając w takim balaganie i do pracy chodząc - dramat nie polecam i szczerze Ci współczuję

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:

Rzeczywiście ładna księga a dużo cie wyniosła??

129 zł - ma 50 kartek, z 30 kartkami są po 119 zł chyba a ja brałam z większą ilością. W sumie trochę może i duzo ale jak szukałam na allegro to to co mi sie podobało i miało około 50 kartek kosztowało 80-100 zł plus przesyłka więc w sumie na to samo wyszło a mogłam sobie pomacać materiał wstążki i wszystko "na żywo" wybrać
Stary 2012-05-11, 22:40   #3615
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
a takie: http://www.zaproszenia-slubne.com/sl....02&katalog=15

będą oczywiście fioletowe w kolorze zaproszeń
Magnusia - ale debil ze mnie ja nie wiem gdzie przeczytałam, że to zaproszenia i normalnie zgłupiałam... choć w sumie teraz to wszystko możliwe, więc pomyślałam, że to jakiś najnowszy trend w zaproszeniach... ehhh chyba zaspana byłam hahaha
Stary 2012-05-11, 23:02   #3616
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia - ale debil ze mnie ja nie wiem gdzie przeczytałam, że to zaproszenia i normalnie zgłupiałam... choć w sumie teraz to wszystko możliwe, więc pomyślałam, że to jakiś najnowszy trend w zaproszeniach... ehhh chyba zaspana byłam hahaha
spoko w ślubnym zamieszaniu można się zakręcić

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

dzwonili dzis od jubilera i we wtorek odbieramy obrączki mam nadzieję, że będą pasować
Stary 2012-05-11, 23:17   #3617
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - to czekamy na zdjęcie!

Dziewczyny tak sobie dziś wspominałam jadąc luasem jak wyglądało wesele dawniej, chciałabym kiedyś jeszcze pójść na takie wesele, gdzie rozstawiane były domki na podwórku albo gdzieś w garażu, podłoga pod plandeką, ten smak zwykłej oranżady, mnóstwo ludzi i zabawa przez kilka dni... mam fajne wspomnienia z tamtych lat choć dzieckiem byłam. Nie jestem jakąś fanką tradycji, ale widać jak wiele przejmujemy z zachodu, zaczynają wchodzić dróżki w takich samych sukienkach, dj, światła i dym jak na disco .... nawet mojej szwagierki znajomi urządzili tak, że poszli do Kościoła wszyscy potem obiad zabrali tylko najbliższych a reszta gości musiała czekać, potem poszli do klubu (gdzie wynajęli 2 czy 3 loże) zapłacili każdemu za piwo a resztę goście musieli sobie sami kupić... ja rozumiem, że nie każdego stać, ale to chyba już lekka przesada...ehhh
ale do tamtych wesel z dawnych lat mam sentyment....

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-05-11 o 23:19
Stary 2012-05-11, 23:23   #3618
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny tak sobie dziś wspominałam jadąc luasem jak wyglądało wesele dawniej, chciałabym kiedyś jeszcze pójść na takie wesele, gdzie rozstawiane były domki na podwórku albo gdzieś w garażu, podłoga pod plandeką, ten smak zwykłej oranżady, mnóstwo ludzi i zabawa przez kilka dni... mam fajne wspomnienia z tamtych lat choć dzieckiem byłam.

pamiętam jak miałam może 5 lat i pojechałam do wujka na wesele- było super. Jakaś taka wiata/namiot byla na podwórku, zamiast parkietu dechy, stoły z sałatką jarzynową z dekoracją "muchomorek z jajka i pomidora", coca- cola (ale bajer to był)- a spałam z kuzynką obok w stodole na sianie!!!! rewelacja - byłam strasznie przejęta eh... to były czasy
Stary 2012-05-11, 23:36   #3619
Malgos_12
Zakorzenienie

Pewnie nie byłabym taka szczęśliwa gdybym musiała teraz na sianie spać, ale jakoś jak się jest dzieckiem to człowiek niczego się nie boi, ani wygodny nie jest, my zawsze namiot rozkładaliśmy, żeby móc wrócić na wesele jak rodzice pójdą spać hahahah

Ksiądz napisał mi maila, że doszły do niego wszystkie nasze dokumenty bo mnie tutaj nastraszyli, że późno przyszłam protokół spisać (2 miesiące wcześniej) i mogą nie dojść na czas... bo powiedział, ze oni teraz to już z tymi z sierpnia spisują... ale ślub jednak się odbędzie! hahah
Stary 2012-05-12, 09:08   #3620
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja tam zamawiałam właśnie.
Kochana ja już kilka remontów przeszłam własnymi rękami mieszkając w takim balaganie i do pracy chodząc - dramat nie polecam i szczerze Ci współczuję
A więc widziałam Twoją księgę na żywo i podtrzymuję że jest piękna i starannie wykonana. Długo na nią czekałaś?
W temacie remontu to taki trwający praktycznie od 3 lat dla alergika jest zabójstwem i chyba trzyma mnie tylko świadomość że to wszystko już dla nas.
Cytat:

dzwonili dzis od jubilera i we wtorek odbieramy obrączki mam nadzieję, że będą pasować
Super
Cytat:
Magnusia -
Dziewczyny tak sobie dziś wspominałam jadąc luasem jak wyglądało wesele dawniej, chciałabym kiedyś jeszcze pójść na takie wesele, gdzie rozstawiane były domki na podwórku albo gdzieś w garażu, podłoga pod plandeką, ten smak zwykłej oranżady, mnóstwo ludzi i zabawa przez kilka dni... mam fajne wspomnienia z tamtych lat choć dzieckiem byłam. Nie jestem jakąś fanką tradycji, ale widać jak wiele przejmujemy z zachodu, zaczynają wchodzić dróżki w takich samych sukienkach, dj, światła i dym jak na disco .... nawet mojej szwagierki znajomi urządzili tak, że poszli do Kościoła wszyscy potem obiad zabrali tylko najbliższych a reszta gości musiała czekać, potem poszli do klubu (gdzie wynajęli 2 czy 3 loże) zapłacili każdemu za piwo a resztę goście musieli sobie sami kupić... ja rozumiem, że nie każdego stać, ale to chyba już lekka przesada...ehhh
I jakoś wtedy nikt z niczym nie miał problemów. Kazdy przynosił prosiaka czy coś innego i nie narzekał ze nie ma co do koperty włożyć. Nie było problemu co zrobić z dziećmi, jak usadzić gości, gdzie położyć ich spać a gościom nie przeszkadzało spanie pod namiotem i butelki 2litrowe. Każdy się pił zdrowie młodej pary i cieszył sie z tego co ma a teraz? Ten sie obrazi za to, ten za tamto, ten zrobi łaskę ze przyjdzie a inny ma w dupie i nie przyjdzie ehh
Cytat:
Ksiądz napisał mi maila, że doszły do niego wszystkie nasze dokumenty bo mnie tutaj nastraszyli, że późno przyszłam protokół spisać (2 miesiące wcześniej) i mogą nie dojść na czas... bo powiedział, ze oni teraz to już z tymi z sierpnia spisują... ale ślub jednak się odbędzie! hahah
Czyli wszystko pod kontrolą

Kurcze co się stało ze słoneczkiem? Mieliśmy iść dziś ze znajomymi na koncert ale patrząc za okno mało zachęcająca pogoda na plenerową imprezę

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2012-05-12 o 09:11
Stary 2012-05-12, 09:47   #3621
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
A więc widziałam Twoją księgę na żywo i podtrzymuję że jest piękna i starannie wykonana. Długo na nią czekałaś?

I jakoś wtedy nikt z niczym nie miał problemów. Kazdy przynosił prosiaka czy coś innego i nie narzekał ze nie ma co do koperty włożyć. Nie było problemu co zrobić z dziećmi, jak usadzić gości, gdzie położyć ich spać a gościom nie przeszkadzało spanie pod namiotem i butelki 2litrowe. Każdy się pił zdrowie młodej pary i cieszył sie z tego co ma a teraz? Ten sie obrazi za to, ten za tamto, ten zrobi łaskę ze przyjdzie a inny ma w dupie i nie przyjdzie ehh

Czyli wszystko pod kontrolą

Kurcze co się stało ze słoneczkiem? Mieliśmy iść dziś ze znajomymi na koncert ale patrząc za okno mało zachęcająca pogoda na plenerową imprezę

na księgę czekałam jakie 10 dni ale zamawialam przed majówką więc te dni wolne trochę to wydłużyły.

Co do wesel kiedyś- dokładnie, wszyscy się bawili, pili rozrobiony spirytus, zagryzali swojską kiełbasę i było fajnie. Teraz czasem ludzie przesadzają- napięty scenarisz imprezy (łącznie z tym którą nogą zacząć pierwszy taniec), poobrażani nadęci goście (bo ten nie siedzi koło tego, bo ten nie przyjdzie bo tamta będzie itp) a temu nie pasuje bo mizerii nie było. Kiedyś nikt nie zwracał uwagi na takie pierdoły. OK chcemy aby nasz dzień był wyjątkowy, teraz są dostępne różne gadżety - spoko to jest fajne ale nie można przesadzić bo przecież nie liczy się wzorek na serwetce tylko szczęście młodych. Gdzieś czytałam o PM-ce która wyszła ze swojego wesela bo potoczyło się ono własnym torem czegoś tam ze scenatiusza nie było (na zasadzie 19:52 toast dla młodch, 19:54 ciocia popija wódę colą a wujek sokiem bo kolorystycznie ładnie wygląda) Czytałam gdzieś że można pod kościołem motyle wypuścić (zamiast gołębi- wiadomo motyl nie obsra ) - taka przyjemność to 5 tysięcy - padłam jak to przeczytałam

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-05-12 o 09:56
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:07   #3622
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
kasioonya-- fajnie, że planujesz panieński- ja swoj mam za tydzień i nic nie weim babiszony moje cholera wszystko w tajemnicy trzymają więc wiem tylko tyle, że okolo 20 pocztątek i to wszystko
Bielizna na noc poślubną
męski gorset

wybOrOowa- ja też taki szpon sobie zrobiłam- nawet fajny i nieźle się trzyma
no powinno się trzymać 3-4tyg , w zależności co się robi , jak codziennie myjesz gary to się niszczy itp a paznokcie rosną , ogólnie sama robię pazury ale sobie ani zrobić nie potrafię(jestem leworęczna) ani wybrać czegoś
mój panieński będzie 2 czerwca w klubie
Cytat:
Podoba mi sie kilka szczególnie sandałków ale na ślub chce zakryte i konkretnego jeszcze nie wybrałam.
Cieszę się strasznie z tych drzwi bo obecne blokowały nam cały remont salonu bo chcieliśmy większe niż mamy teraz i trzeba wykuć kawałek ściany już sobie wyobrażam co się bedzie działo

Adres i telefon znam ale nie wiem jeszcze czy nie będę jechała pociągiem. Właśnie napisałaś że można sobie wybrać kolor ale jak ja chce fioletowe to podobno będę musiała sama im materiał dostarczyć i tego się trochę obawiam
ja właśnie wybrałam sandałki bo były wygodne coś podobnego do tych http://something-blue.pl/Buty-slubne...-Gwen-518.html
a co do koloru to może zadzwoń i zapytaj jak to wygląda czy trzeba samemu , bo z tego co ja wyczytałam to trzeba dopłacić 5zł za materiał ale ja się nie pytałam bo szukałam białych i wcale nie myślałam o kolorze
Cytat:
Wyborowa - pewnie, rozumiem, ja na prawdę nie miałam nic złego na myśli mówiąc o tej wódce ...
nie no ja też nie miałam na myśli nic złego ani żadnych podtekstów ani złośliwości czy czymś podobnym kiedyś były zupełnie inne wesela
Cytat:
spoko w ślubnym zamieszaniu można się zakręcić

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

czekamy na zdjęcia

my dzisiaj idziemy na kolejną lekcję tańca ,
tuby zamówione z płatkami róż
zawieszki na alkohol również różowe http://allegro.pl/zawieszki-na-alkoh...307802876.html

Niestety od dzisiaj zapowiadali załamanie pogody i tak ma być tydzień , chłodniej i deszczowo

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
wygląda) Czytałam gdzieś że można pod kościołem motyle wypuścić (zamiast gołębi- wiadomo motyl nie obsra ) - taka przyjemność to 5 tysięcy - padłam jak to przeczytałam
ja nie wiem motyle też się chyba jakoś wypróżniają nie no padłam jak to przeczytałam 5tys za motyle które nie srają
Stary 2012-05-12, 10:16   #3623
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
zawieszki na alkohol również różowe http://allegro.pl/zawieszki-na-alkoh...307802876.html

ja nie wiem motyle też się chyba jakoś wypróżniają nie no padłam jak to przeczytałam 5tys za motyle które nie srają
bardzo fajne zawieszki, my mamy podobne oczywiście fioletowe

motyle na pewno jakoś się wypróżniają ale nie w takiej jednorazowej ilości jak gołąbek
Stary 2012-05-12, 10:49   #3624
kasioonya
Rozeznanie

Hellloł

Cytat:
kasioonya- fajnie, że planujesz panieński- ja swoj mam za tydzień i nic nie weim babiszony moje cholera wszystko w tajemnicy trzymają więc wiem tylko tyle, że okolo 20 pocztątek i to wszystko
Bielizna na noc poślubną
męski gorset

jeśli chodzi o panieński, to ja dostałam informację, że ze względu na niespodziewajkę może się odbyć 1 lub 2 czerwca. makijażystka jest dostępna tylko 1, więc padło na Dzień Dziecka. ustaliłyśmy, że impreza odbędzie się w moim mieście. co do miejsca to za dużego wyboru nie miałyśmy, ale to i dobrze, bo uwielbiamy naszą Coolturkę no i załatwione! całą resztą zajmują się babeczki

jeśli chodzi o remont u Pradip, to ja uwielbiam się pobrudzić, więc pomogę chętnie! alergii nie mam, umiem trochę nakładać gładź, szlifować, przykręcać płyty regipsowe, malować i sprzątać nie ma to jak mieć narzeczonego Boba Budowniczego ;D

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
O matko,
nie nadążam za Wami )

to znaczy, że masz jeszcze troszkę czasu i na pewno ze wszystkim się wyrobisz a nas - czerwcówek trochę tutaj jest dlatego zasuwamy tak z postami.

Cytat:

a kiedy konkretnie jedziesz do tego Otwocka? fajnie, że są tam takie możliwości wyboru tych butków

co do remontu - jak wyżej

Cytat:
czekamy na fotki

Cytat:
że tak zapodam tekstem z Symetrii - a co Wy dziewczynki takie senymenalne jesteście?
żartuję - chyba wiem o czym piszecie, choć takiego fajnego, swojskiego wesela niestety nigdy nie przeżyłam... ale też lubię takie klimaty! uwielbiam luz, chodzenie na boso i omijanie słodko-pierdzących klimatów
ja tam uważam, że jest fajnie, że teraz jest tak dużo możliwości, że jeśli tylko ma się kasę i głowę pełną pomysłów, to można spełnić każde swoje ślubno-weselne marzenie! tylko najważniejsze jest to, by te marzenia były właśnie NASZE, a nie ciotek, sąsiadów wujka siostry żony brata
zgadzam się z Wami, że niektóre z nas - PMek mocno się zapędzają w tej całej organizacji i istnieje ryzyko, że przez jakąś małą wtopę nie będą potrafiły docenić tego, co w tym całym "zamieszaniu" jest najważniejsze. inną rzeczą jest to, że dla kogoś butelka 2l jest szczegółem, a dla innego istotną kwestią bardzo ważne jest chyba to, żeby te same sprawy były istotne dla nas i dla naszych TŻtów, a cała reszta ma prawo mieć swoje zdanie na ten temat

no, to pofilozowałam troszkę dziękuję za uwagę

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Czas edycji: 2012-05-12 o 10:51
Stary 2012-05-12, 10:58   #3625
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Inusia przede wszystkim dla Ciebie - wielkie kciukasy, żeby było coraz lepiej! trzymaj się i uważaj na siebie
Cytat:
o jejciu ! 3maj się i mam nadzieję że zejdzie Ci to szybciutko , jest takie wapno specjalne na uczulenia, ale lekarzem nie jestem więc nie chce doradzać bo co za dużo to też może zaszkodzić , więc będzie dobrze i nie drap nic kochana
Dziękuję wam bardzo dziewczęta kochane Bardzo miło z waszej strony, że o mnie myślicie
Mam nadzieję, żę w miarę szybko się z tym uporam, bo tyle jeszcze rzeczy przede mną, że na samą myśl mam dość... Właśnie sobie przypomniałam, że za 2 tyg.mam panieński i przecież muszę się do tej pory wyleczyć
Dziś na szczęście jakąś tam poprawę widać, o dziwo najbardziej na twarzy, zaczynam wyglądać jak człowiek Ale cóż, swędzi nadal, szczególnie dziś nogi i strasznie mnie to denerwuje. Ale staram się nie drapać i być dobrej myśli. Póki co nic innego mi nie pozostaje

Cytat:

Ja mam panieński jak pisałam wyżej za 2 tyg.i też moje dziewuszki nie chcą mnie w nic wtajemniczyć, wszystko do końca pozostanie dla mnie jedną wielką niespodzianką, aczkolwiek wiem, że najprawdopodobniej mamy zaprawić się troszkę do boju w domku a potem pójść na ugi bugi

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:59   #3626
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
uff - no to dobrze, że się odbędzie
fajnie, że macie takiego "nowoczesnego" xiędza i dzięki temu taki sprawny kontakt

Cytat:
dziś rano dostałam wiadomość, że słonko świeci nad Sheffield na Dolnym Śląsku i w Górnej Austrii też się schowało

a co to za koncert? jak jakiś super fajny, to może wystarczą peleryny przeciwdeszczowe?

Cytat:
Czytałam gdzieś że można pod kościołem motyle wypuścić (zamiast gołębi- wiadomo motyl nie obsra ) - taka przyjemność to 5 tysięcy - padłam jak to przeczytałam

a jaka byłaby histeria, gdyby się okazało, że jednak na skutek stresu motyle dostaną zbiorowego ataku wypróżniania

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-12, 11:20   #3627
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

a jaka byłaby histeria, gdyby się okazało, że jednak na skutek stresu motyle dostaną zbiorowego ataku wypróżniania

ha ha ha padłam
Stary 2012-05-12, 11:31   #3628
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
wiesz jechałam tam samochodem więc ciężko powiedzieć ale sprawdziłam na zumi że niby nie daleko od stacji bo nie na drugim końcu Otwocka tylko zaraz tuż przy stacji jest Górna ale Górna długa .http://www.zumi.pl/dworzec+pkp,Otwoc...123648,scale:4

zamówiłam pudełka na ciasta http://allegro.pl/mega-promocja-pude...html?source=oo wzór nr 13

i biżuteria http://allegro.pl/komplet-swarovski-...html?source=oo

pudełko na koperty wzór nr 3 http://allegro.pl/piekna-koperowka-p...331130277.html

Edytowane przez wybOrOowa
Czas edycji: 2012-05-12 o 11:33
wybOrOowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:50   #3629
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

piękne biżu ja też zamawiałam z tej firmy i wczoraj mi przyszła bransoletka- piękna i bardzo ładnie wykonana
Stary 2012-05-12, 12:39   #3630
Magnolia777
Raczkowanie

Cytat:
piękne biżu ja też zamawiałam z tej firmy i wczoraj mi przyszła bransoletka- piękna i bardzo ładnie wykonana
Zdjęcie poprosimy
Magnolia777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości