Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 16:26   #63061
szsz
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
szsz, jaki cudny koczek ciekawe czy u mnie też by to dobrze wyglądało
Na pewno Można go zrobić na każdej wysokości, niesymetrycznie, jakkolwiek - każdemu będzie pasować

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Mnie prawdopodobnie uczulił olej rycynowy. Podrażniony skalp i znów 2 wielkie guzy na szyi. To wszystko nie pierwszy raz i najprawdopodobniej po rycynowym.
Czy którąś z Was uczulił może kiedykolwiek olej?

szsz, fajny ten kok - na lato jak znalazł! Dzięki.
Oleje mogą uczulać, a rycyna szczególnie.
Cieszę się, że koczek się podoba

Cytat:
Swoją drogą, zrobiłam właśnie tego koczka z linku od szsz i powiem wam, że nie spodziewałam się, że to takie proste zrobiłam za pierwszym razem, za pomocą ołówka, bo nic lepszego nie miałam, ale zrobiłam poćwiczę sobie z tym trochę, pokombinuję żeby wyglądało jak najlepiej i kto wie, może przerzucę się na to zamiast frotek?
Prawda, że proste? też byłam zaskoczona, inne nie wychodziły mi tak dobrze. A macie pomysł, gdzie można kupić takie szpilki do koka? (chciałabym drewniane, albo nawet rogowe - te które widziałam na allegro, były za długie, optymalnie dla mnie 11-13 cm). Odpowiednio zatemperowana kredka też się nada, ale czasem przydałoby się coś bardziej eleganckiego

Cytat:
Napisane przez helvetet Pokaż wiadomość
prostowalam.. i nawet dalej prostuje
Ale po co? Przecież to nie tylko moje zdanie, że takie są bardzo ładne?
Może ja jestem zwyczajnie zbyt leniwa, ale nie wyobrażam sobie stałego prostowania, nie dość, że czasochłonne, to jeszcze świadomość, że się niszczy włosy? Raz na jakiś czas, żeby sobie odmienić - jasne, ale taka mordęga bez powodu? Z czystej ciekawości pytam - po co?
A czy zwróciłaś uwagę, że falki/kręciołki ostatnio bardzo modne? We wszystkich modowych magazynach, blogach ulicznych włosy spod żelazka to coraz rzadszy widok .

--
Ajrisz, liczę, bo nie jestem włosomaniaczką, jestem włosorektyczką (a może włoso-limiczką? hmm). Gdyby się dało, to te na głowie też bym codziennie przeliczała
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 18:02   #63062
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Eloe - a gdzie twoje lokaski w tej fryzurze?

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Jak dla mnie lepiej ich nie cieniowac, bo wtedy to juz nic na glowie ci nie zostanie...
Ciachnij na prosto tak bedzie najbezpieczniej

I powtarzam wcześniejsze pytanie Czy codzienne mycie kręciołów szamponem może je w jakis sposob oslabic?
Zgadzam się, co do cieniowania. Trzeci rok mija, a nadal nie mam równej dlugości.

Zależy od szamponu, ale, jeśli nie masz potrzeby, nie myj codziennie.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

O JAKIE DZISIAJ BEDZIE SPA ;D ohoho
TEŻ CHCĘ.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Miód jaki bądź, byle płynny, a jak nie to w kąpieli wodnej upłynnij Olej możesz dodać do maski z miodem, będzie 2w1
Hm, mam tylko stwardniały miód, myślisz, że jeśli go rozpuszczę, nie straci swoich właściwości pod wpływem temperatury?

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
dziękuję za wsparcie w konkursie u Orlicy, to mój pierwszy raz i takie zaskoczenie udało się wygrać

Byłam dzisiaj skrócić grzywkę, taki impuls w galerii handlowej
pani tylko spsikała i podcięła na sucho, nie za dużo (pomyślałam, oho, już jest dobrze!)
no to poszłam dalej i poprosiłam o lekkie wycieniowanie boków, żeby wyżej się kręciły
pani na sucho (chyba ją lubię ) tylko leciutko rozczesała i degażówkami troszkę ujęła, ale nie ciepała tak, tylko po dwa razy kilka wierzchnich pasm ciach ciach, dół zostawiony jak był

nic więcej, nie chciała na siłę prostować, nie ścięła nie wiadmo ile...
zapłaciłam uwaga: zawrotne 10 zł
na razie jest fajnie, uniosły się włoski, skręt gdzieś się podział, ale nawet jak nie wróci to mi się podoba (ale wróóóóóci jak umyję i ułożę po swojemu, ale możliwe, że po myciu będę płakać )

na moje marudzenie powiedziała, że wcale nie mam cienkich włosów

chyba czasem trzeba zawierzyć przeczuciom
Brawo!
I jak się układają?
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Udało mi się dziś loczki zrobić i przetrwały przy Kubusiu
Myszko, jakie śliczne! A Ty sama promieniejesz!

Domyślam się, że z braku czasu nie stylizujesz ich codziennie, jakie są wtedy?

Cytat:
Napisane przez helvetet Pokaż wiadomość
a co to jest oc CG ?

mam na komputerze tylko jedno z kreconymi włosami, wprawdzie z tamtego roku, ale wiele sie one nie zmieniły zapodziałam gdzieś aparat, a reszta zdjec ktore mam to sa z wyprostowanymi włosami..
Curly Girl.

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość

Prawda, że proste? też byłam zaskoczona, inne nie wychodziły mi tak dobrze. A macie pomysł, gdzie można kupić takie szpilki do koka? (chciałabym drewniane, albo nawet rogowe - te które widziałam na allegro, były za długie, optymalnie dla mnie 11-13 cm). Odpowiednio zatemperowana kredka też się nada, ale czasem przydałoby się coś bardziej eleganckiego

Może ja jestem zwyczajnie zbyt leniwa, ale nie wyobrażam sobie stałego prostowania, nie dość, że czasochłonne, to jeszcze świadomość, że się niszczy włosy? Raz na jakiś czas, żeby sobie odmienić - jasne, ale taka mordęga bez powodu? Z czystej ciekawości pytam - po co?
A czy zwróciłaś uwagę, że falki/kręciołki ostatnio bardzo modne? We wszystkich modowych magazynach, blogach ulicznych włosy spod żelazka to coraz rzadszy widok .
umknął mi link!

Mam tak samo, nie wyobrażam sobie poświęcać tyle czasu na prostowanie, które właściwie nic nie wnosi. Mi się wydaje, że kręciołki zawsze królowały.

Mam włosową depresję :
1) mimo poprzedniej nauczki, dałam proteiny, mam urocze piórka. Cóż, włosy chcą być na diecie wege, po właścicielce, to miłe.
2) swędzi mnie sklap, znów. z przykrością muszę winić alterkę, ale to pewnie, dlatego, że im się przejadła.
3) obeszłam całe miasto i nigdzie nie znalazłam naturii, a o bingo mogę tylko pomarzyć.
4) nadal nie wiem, co mi służy, a co nie. (poza proteinami)
5) nie stylizuję włosów, bo odgniatanie sucharków zajmuje strasznie dużo czasu choć wcale nie nakładam dużo.
6) powyższy fakt sprawia, że wyglądają okropnie, choć pan korkociąg wtedy oślepia swoją za☠☠☠istością.
7) mam ogromną chęć na robienie własnych kosmetyków, ale wiem, że moja wiedza jest zbyt mała.
8) niedługo miną trzy lata od cieniowania, było mocne, fakt, ale to, w jakim tempie rosną moje włosy jest żałosne.

musiałam się wyżalić.

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 18:50   #63063
Karen15
Zakorzenienie

czy szamponem Bambi da się oczyścić włosy?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 18:51   #63064
lulaluna
Rozeznanie

Po aloesie- włosy matowe, sztywne i szorstkie+ chwilowy większy skręt
po proteinach "artiste"- włosy szorstkie, sztywne i matowe+ chwilowy dużo większy skręt

po innych odżywkach bez sylikonów- zachowują się różnie, bywają oklapnięte, prostują się, bywają ulizane
po stylizacji Niveą- mam stabilniejsze loki, większe loki, choć w dzień bywają glutowate
uwielbiają henne
gdy je dotykam- odzyskują życie (choć starłam się ograniczać, bo CG nie wolno)
Dziś dokupiłam len+rumianek b/s Joanny- kiedyś mi służył....

tylko później odkryłam Amerykę! Trafiłam na wizażu na arykuł o cienkich kręconych włosach! Kurcze, nie wiem jak mogłam go ominąć. Teraz rozumiem swoje włosy, wiem że zawsze coś robiłam dobrze i coś robiłam źle, dlatego tak im było ze mną trudno Już wiem, czemu to co było dobre dla innych nigdy nie było dobre dla mnie, ba wiem nawet jak je ściąć gdy bardziej odrosną. Oj Dziewczyny odzyskałam nadzieję, musiałam to komuś wykrzyczeć Moje kochane cienkie kręcone włosy, tak je krzywdziłam! Teraz dostaną nowe życie, jest dla nich szansa i nadzieja
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 20:17   #63065
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
tylko później odkryłam Amerykę! Trafiłam na wizażu na arykuł o cienkich kręconych włosach! Kurcze, nie wiem jak mogłam go ominąć. Teraz rozumiem swoje włosy, wiem że zawsze coś robiłam dobrze i coś robiłam źle, dlatego tak im było ze mną trudno Już wiem, czemu to co było dobre dla innych nigdy nie było dobre dla mnie, ba wiem nawet jak je ściąć gdy bardziej odrosną. Oj Dziewczyny odzyskałam nadzieję, musiałam to komuś wykrzyczeć Moje kochane cienkie kręcone włosy, tak je krzywdziłam! Teraz dostaną nowe życie, jest dla nich szansa i nadzieja
Dawaj link do tego artykulu! moze i ja sie czegos dowiem.
Wczoraj polozylam jojobe, zmylam odzywka i nalozylam zel Isany na probe. Swietnie podkresla skret - po odgnieceniu sucharkow mialam zabojcze falki. Szkoda tylko ze nie przetrwaly nocy. A wlosy mam dziwnie szorstkie w dotyku.
Eloe - mam maslo niesolone bede probowac w poniedzialek. Obiecuje. Zdam relacje, rzecz jasna.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 21:17   #63066
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dawaj link do tego artykulu! moze i ja sie czegos dowiem.
Proszę:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387831

Artykuł jest w dziale "Zagraniczne artykuły o kręconych i nie tylko", nie wiem jak to inaczej wkleić, to jest tak w drugiej połowie.
Miałam problem żeby znaleźć ponownie, a szkoda. Trzeba uważać, bo całe forum kręconych skupione jest na właścicielkach normalnych i grubych włosów. Ten artykuł to perełka, dla cienkowłosych(Takie też są, choć nas widocznie dużo mniej;-)
Stary 2012-05-11, 21:31   #63067
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
umknął mi link!

Mam włosową depresję :
(...)
5) nie stylizuję włosów, bo odgniatanie sucharków zajmuje strasznie dużo czasu choć wcale nie nakładam dużo.

Proszę http://www.youtube.com/watch?v=TTt771qkO24

Kryzysy przychodzą i odchodzą - trzeba przeczekać.
A próbowałaś żelu tego przeźroczystego z Bielendy? on sam się odgniata u mnie, nie skleja włosów, nie utrwala może jakoś super mocno, ale wystarczająco.

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość

Artykuł jest w dziale "Zagraniczne artykuły o kręconych i nie tylko", nie wiem jak to inaczej wkleić, to jest tak w drugiej połowie.
Ten: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=20?
(trzeba otworzyć w nowym oknie/stronie artykuł/post, i wtedy skopiować linka)
Stary 2012-05-11, 21:41   #63068
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Z pestek winogron możesz. Możesz na skórę. Póki nie nałożysz, nie dowiesz się, czy się nada. Mnie kokos nałożony na skórę wzmaga wypadanie, ale lniany już nie.
No i nałożyłam, na 7 godzin I zrobił dobrze moim włosom Dawno nie miałam takiego skrętu a i w dotyku są zdecydowanie przyjemniejsze Chyba się zaprzyjaźnimy.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 21:48   #63069
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Swoją drogą, zrobiłam właśnie tego koczka z linku od szsz i powiem wam, że nie spodziewałam się, że to takie proste zrobiłam za pierwszym razem, za pomocą ołówka, bo nic lepszego nie miałam, ale zrobiłam poćwiczę sobie z tym trochę, pokombinuję żeby wyglądało jak najlepiej i kto wie, może przerzucę się na to zamiast frotek?
Dzisiaj się tak uczesałam - tylko mnie się tak szybko to rozwala? Może to wina długopisu którym spięłam koczka, bo jest tak wykonany, że posiada swoją najszerszą część i się powoli zwęża..

Stwierdzam miłość od pierwszego użycia do Joaśki z lnem b/s
Stary 2012-05-11, 21:51   #63070
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Ten: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=20?
(trzeba otworzyć w nowym oknie/stronie artykuł/post, i wtedy skopiować linka)

Dziękuję, mam nadzieję, że jeszcze komuś pomoże
Stary 2012-05-11, 22:19   #63071
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Czy któraś używała może płynu do kręconych włosów Mariona https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...h-wlosow.html? Kupiłam sobie wczoraj w Naturze, niezgodne z CG, ale może nadawał by się do ochrony przed wysuszeniem od słońca? Psiknęłam dziś na próbę, skrętu nie podkreślił, ale też nie spuszył
I jak się spisuje? nie skleja włosów? (ma glicerynę, mnie gliceryna skleja)
Może jako zabezpieczenie przed słońcem nadałoby się to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...bowanych.html? Też niezgodne z CG, ma Cyclomethicone (przeczytałam, że się ulatnia, więc chyba nie ma problemu), ale skłąd i tak chyba lepszy niż Marion?

Będę potrzebowała jakiegoś zabezpieczenia przed słońcem, bo przewiduję kilka dni w upale, Claudiiin pisała o mgiełce z Balei, ale pisała też, że mimo niej włosy wyjaśniały (akurat rozjaśnienie by mi nie przeszkadzało, ale jak przypomniała ostatnio Eloe, lepiej unikać).
Mam jakąś odżywkę do włosów kupioną przed CG, niby z filtrem UV, do spłukiwania, jeszcze nie odtwieraną, nie wiem, czy warto otwierać, żeby wypróbować? Tzn. zastanawiam się, czy odżywka z filterm, którą trzeba spłukać, coś da?
Podejrzewam, że to, co ma filtr UV będzie raczej niezgodne z CG, ale nie jestem ortodoksyjna (chociaż podejrzewam, ze moje włosy bardzo się zdziwią, jak po dłuugiej przerwie zobaczą silikon - i pewnie się wyprostują...), nie chcę zniszczyć włosów - poczytałam posty o pielęgnacji latem, ale nie znalazłam tam konkretnych kosmetyków, może źle szukałam?

Edit - znalazłam to: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=6481, zabieram się za przeglądanie.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj się tak uczesałam - tylko mnie się tak szybko to rozwala? Może to wina długopisu którym spięłam koczka, bo jest tak wykonany, że posiada swoją najszerszą część i się powoli zwęża..

Stwierdzam miłość od pierwszego użycia do Joaśki z lnem b/s
Trzeba tak patyczkiem zahaczyć jakby, przewlec trochę podobnie, jak dolną częścią agrafki

Mnie też ta z lnem najbardziej przypasowała (ale po jakimś czasie włosy chyba się przyzwyczaiły)

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-05-11 o 22:21
Stary 2012-05-11, 22:29   #63072
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
I jak się spisuje? nie skleja włosów? (ma glicerynę, mnie gliceryna skleja)
Może jako zabezpieczenie przed słońcem nadałoby się to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...bowanych.html? Też niezgodne z CG, ma Cyclomethicone (przeczytałam, że się ulatnia, więc chyba nie ma problemu), ale skłąd i tak chyba lepszy niż Marion?

Będę potrzebowała jakiegoś zabezpieczenia przed słońcem, bo przewiduję kilka dni w upale, Claudiiin pisała o mgiełce z Balei, ale pisała też, że mimo niej włosy wyjaśniały (akurat rozjaśnienie by mi nie przeszkadzało, ale jak przypomniała ostatnio Eloe, lepiej unikać).
Mam jakąś odżywkę do włosów kupioną przed CG, niby z filtrem UV, do spłukiwania, jeszcze nie odtwieraną, nie wiem, czy warto otwierać, żeby wypróbować? Tzn. zastanawiam się, czy odżywka z filterm, którą trzeba spłukać, coś da?
Ma denat na pierwszym miejscu - dla mnie od razu odpada . Też szukam czegoś na lato.

Może daj skład tej odżywki a dziewczyny coś doradzą? Zawsze d/s można spróbować użyć jak b/s
Stary 2012-05-11, 22:29   #63073
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A konkretnie który Romantic z jedwabiem? W samym analizowych było chyba z 5 tego typu produktów.
skład? Link?
Zgadzam się tez z Rybiorką - żel na suche często tak właśnie działa
Oto skład: aqua, cetaryl alcohol, cetrimonium chloride, behetrimonium choride, isopropyl myristate, dimethicone copolyol, panthenol, hydrolized silk, parfum, isopropyl alcohol, 2-bromo-2-nitropropane-1,3diol,citrid acid, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde

Wiem, że jest lekka, ale nie używam samej, tylko coś dodaję. Zazwyczaj Garniera AiK. Zastanawiam się, czy gdyby dać ją jako pierwsze O z dodatkiem miodu i/lub oleju, a na drugie O Flexible Curls z Nivea to nie będzie puchu? Obciążenia się nie boję, nigdy jeszcze nie udało mi się ich obciążyć...
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 23:42   #63074
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
czytałam jakiś czas temu że modne są falo-loki, ale absolutnie żeby nie było widać że kręcone czymś. tylko naturalki: z niekoniecznie regularnym skrętem, trochę poczochrane. a ostatnio gdzieś widziałam że modne są pokręcone, ale nie od czubka głowy, tylko żeby objętość była dopiero od brody w dół. także te co się martwią że nie mają skrętu od samej góry niech się zamiast tego cieszą z modnej fryzury!
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 00:27   #63075
Cjuban
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
Melduje się posiadaczka nieujarzmionych fal . Będę was podczytywać regularnie.

Edytowane przez Cjuban
Czas edycji: 2012-05-12 o 00:34
Cjuban jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 09:54   #63076
hahihehy
Rozeznanie

oczyszczałam przedwczoraj włosy SLSem i znowu mam swędzący skalp... zaraz zrobię peeling i nałożę glutka lniano-aloesowego
a na długość trochę bubchenu

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:18   #63077
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

A ja znalazłam fajny sklep i idę dziś po Jantara, odżywkę jajeczną Babuni z Joanny i Bingo shea
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:03   #63078
bordowa
Wtajemniczenie

Czy olej z pestek winogron na całą noc około 3 razy w tygodniu jest ok, czy za dużo?
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:15   #63079
kataszka5
Raczkowanie

kochane Curly Girls, powiedzcie mi, gdzie dostanę Joaśkę z lnem
kataszka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:33   #63080
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Czy olej z pestek winogron na całą noc około 3 razy w tygodniu jest ok, czy za dużo?
To chyba zależy od włosów, zestawu do mycia itd.

Cytat:
Napisane przez kataszka5 Pokaż wiadomość
kochane Curly Girls, powiedzcie mi, gdzie dostanę Joaśkę z lnem
Ja ją dorwałam w malutkiej drogerii. Poszukaj w tego typu sklepach, kioskach itd.
Stary 2012-05-12, 11:59   #63081
201604301943
Konto usunięte

dziś najazd na Rossmanna, niach niach trzeba trochę odświeżyć zestaw kosmetyków do włosów
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:20   #63082
natalcia250
sentimental animal

czy ta odżywka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html jest zgodna z CG?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:31   #63083
hahihehy
Rozeznanie

natalcia, tak

naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
Stary 2012-05-12, 13:04   #63084
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
zalezy od Twoich wlosow, ja 2 lata temu olejowalam codziennie roznymi mieszankami, teraz 2 razy tygodniowo (bo tak czesto myje)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:08   #63085
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
czyli jeśli już to brać odżywki? która ma wg Ciebie najkorzystniejszy skład?
oczyszczająca ma cyklometikon ale i glinkę
do cienkich zgodna z CG
reszta niezgodna :/ niedopatrzyłam

znowu SPA :P
wczoraj kupiłam następna odżywkę do mycia ;]
Bingo z glinką Ghassoul

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:31   #63086
hahihehy
Rozeznanie

a to szkoda a mogłabyś zerknąć jeszcze na te (klik i klik) maski? warto?
wybieram się po biovaxy (do słabych i latte), bo są za 11zł w SP (z kartą lifestyle)
edit: i serum silikonowe do końcówek 2 w cenie jednego!

Edytowane przez hahihehy
Czas edycji: 2012-05-12 o 13:53
Stary 2012-05-12, 14:06   #63087
AjriszMarta
Zakorzenienie

ładne i chyba się opłaca
łopianowa zwłaszcza

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

dosycham - znowu nie ma smalcu (olej w masce! łyzka!)
znowu puch ale też rulono-pierdzielnik
nowe zjawisko - jasniepaństwo już nie chcą być w przedziałku tylko włosy naczesane na twarz ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:22   #63088
Karen15
Zakorzenienie

Czy dostanę Kallosa w Kauflandzie??
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:33   #63089
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
ładne i chyba się opłaca
łopianowa zwłaszcza
o, to super, w takim razie tę zakupię

Cytat:
dosycham - znowu nie ma smalcu (olej w masce! łyzka!)
znowu puch ale też rulono-pierdzielnik
nowe zjawisko - jasniepaństwo już nie chcą być w przedziałku tylko włosy naczesane na twarz ;]
poka foty! (zwłaszcza fochów jaśniepaństwa )

Stary 2012-05-12, 14:57   #63090
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Ma denat na pierwszym miejscu - dla mnie od razu odpada . Też szukam czegoś na lato.
Kupiłam jednak tą mgiełkę Radical do farbowanych - przejrzałam podlinkowaną listę kosmetyków, nic mi się nie rzuciło w oczy szczególnego. Może mnie tak nie wysuszy, będę psikać tylko przed wyjściem na słońce? (a w ogóle co to za pomysł, żeby do włosów ,,wymagających intensywnej regeneracji i ochrony koloru" dawać denaturat?)

W Rossmannach są rzeczywiście eliksiry Green Pharmacy (ale tylko w tych lepiej zaopatrzonych), wzięłam oba - ale one są głównie ziołowe, też mogą wysuszać. No i tak ogólnie do psikania, bo filtrów nie mają, nie widzę tam nic takiego, co mogłoby chronić przed UV.

Trafiłam też na żel Bielendy ,,Trysk i błysk" (kto wymyśla takie nazwy?!), używał ktoś? Skład malutkimi literkami napisany, co odcyfrowałam było podobne, jak w innych żelach Bielendy, tylko na oko mniej składników. Rzucił mi się w oczy dwutlenek tytanu, pamietałam, że w wersji mikronizowanej może chronić przed słońcem, a ten ,,trysk" ma jakieś drobinki.
Na wizażu opinie fatalne https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-blyskacz.html, ale cóż, przetestuję.

Cytat:
Może daj skład tej odżywki a dziewczyny coś doradzą? Zawsze d/s można spróbować użyć jak b/s
Dobry pomysł, wklejam skład tej odżywki/maski, co ma chronić przed słońcem:
AQUA/WATER** - GLYCERIN** - DIMETHICONE - DISTEAROYLETHYL DIMONIUM CHLORIDE** - CETEARYL ALCOHOL** - HYDROXYPROPYL STARCH PHOSPHATE** - PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL** - POLYQUATERNIUM-37 - HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED EXTRACT** - 'HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL** - ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT** - ANGELICA ARCHANGELICA ROOT OIL** - MENTHA ARVENSIS LEAF OIL** - EUCALYPTUS RADIATA FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT** - PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL** - LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL** - PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL** - BUTYLENE GLYCOL - PARFUM/FRAGANCE - METHYLISOTHIAZOLINONE - 'PANTHENOL - SILICA** - LIMONENE** - CITRAL** - LINALOOL** - CI 77007/ULTRAMARINES ** - CI 77492/IRON OXIDES**. ** Natural Origin Ingredients
(to L'OCCITANE Summer Protection Gel Mask Conditioner - skład skopiowałam stąd: http://www.ewg.org/skindeep/product/...k_Conditioner/, świetna strona, jest tam też analiza)

Nawet nie wklejam do analizowego, bo jaki skład jest, widać - jakiś silikon, poliquaternium - oprócz tego nie jest źle - co tu może chronić przed śłońcem? Tylko ten tlenek żelaza na końcu? I czy po spłukaniu ta ochrona zostaje?
Na liście kosmetyków z linka były też odżywki do spłukiwania chroniące przed słońcem, więc jednak może coś tam na włosach zostaje?

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
czytałam jakiś czas temu że modne są falo-loki, ale absolutnie żeby nie było widać że kręcone czymś. tylko naturalki: z niekoniecznie regularnym skrętem, trochę poczochrane. a ostatnio gdzieś widziałam że modne są pokręcone, ale nie od czubka głowy, tylko żeby objętość była dopiero od brody w dół. także te co się martwią że nie mają skrętu od samej góry niech się zamiast tego cieszą z modnej fryzury!
Tak, tak Też zwróciłam na to uwagę
I widziałam w wątkach ,,jak zrobić sobie takie cudne falo-loki" zdjęcia podobne do tych, co widzę tu ,,mam brzydkie włosy, ratujcie"

Cytat:
Ja ją dorwałam w malutkiej drogerii. Poszukaj w tego typu sklepach, kioskach itd.
Joaśki też widziałam w Tesco, i w drogeriach Jasmin. A w Katowicach w Zenithcie.

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-05-12 o 23:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości