![]() |
#511 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Piękne mebelki ![]() My póki co mamy tylko łóżeczko po siostrze męża (10 lat), które odświeżone czeka u teściów. Do tego chcielibyśmy skompletować jakąś komodę. Wogóle to marzą mi się takie komplety mebelków dziecięcych w fajnych żywych kolorkach ![]() Odnośnie kg, to moja siostra przy pierwszym dziecku przytyła 10 kg, nie zdążyła tego zrzucić i 2 lata później urodziła drugie dziecko, gdzie w ciąży przytyła kolejne 20 kg... Razem mamy 30 kg... Ale w pół roku zgubiła 33 kg! I wygląda super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
mmmmmm tez musi byc dobra
![]() ja sie zajadam, jak tz bedzie tak sie slimaczył to zjem całą: ![]() no ale robie pierogi z truskawkami wlasnie bo cos mi sie zachciało czegos takiego ![]() ![]()
#513 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś piękna pogoda
![]() ![]() ![]() Wczoraj była u nas siostra tż z koleżanką-trzydziestoparoletnia, bezdzietna. Od razu z łapami do mojego brzucha że ona chce poczuć jak dziecko kopie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co, ostatnio kupiłam nowy pumeks i zrobiłam sobie piętki (jeszcze sięgam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Kochane moje - ja tylko na chwileczkę tu wpadłam przesłać Wam buziaki i dać znać, że najwcześniej odezwę się w poniedziałek. Dziś i jutro mamy wypad do znajomych i pewnie wrócimy najwcześniej jutro o północy.
Trzymajcie się cieplutko! A szczególnie Ty branzoletko! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
A do terminu zostały mi równo dwa miesiące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- ale ci fanie , tez bym chciala a mam jeszcze 3 i 2 tygodnie, rodze w Polsce bo u nas tutaj kiepski w luton szpital a ty?
![]() |
#518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja juz obiadek mam prawie gotowy, pozniej idziemy do brata TZ na jakas małą impreze wiec nie bedziemy sie nudzic wieczorem ![]()
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
![]() wpadam tylko na chwilę poinformować, że byliśmy dzisiaj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja dzisiaj z Małżem byłam na SR- nic szczególnego się nie działo, trochę oddychania, masowania, relaksacji-ale naprzytulaliśmy się za wszystkie czasy ![]()
![]() |
#521 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam taka cicha nadzieje ![]() sliczny ![]() Cytat:
![]() a co do wozka zdaj relacje ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Hej wam
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2012-05-12 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
#525 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczny ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | ||||||
Zakorzenienie
|
No to tanio zaznaczając, że koszyk to więcej niż 1 kg
![]() Cytat:
No waga wiesz... Może teraz na tym L4 będę więcej się ruszać i chodzić na fitness 4 razy w tyg. Czemu masz muła? Cytat:
![]() Okrąglaczek ![]() Cytat:
Miałam chrapkę na jedne spodnie z C&A, ale się ostatecznie nie zdecydowałam - ciekawe, czy mówimy o tych samych ![]() Jeszcze droższe niż w HM ? Hmmm, nie dla mnie takie ceny... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Będzie pasował kolor, nie martw się, a mebelki ładne ![]() Masz racje z tą wagą, lato to idealna pora na chudnięcie i ruch ![]() Cytat:
![]() Ale pojadłam. Właśnie leżę na kanapie i odpoczywam. Pyszny obiad zrobiłam - makaron z sosem pecorino (bekon, cukinia, cebula, pomidory, czosnek, grana padano). Wieczór pewnie spędzimy w jakiejs galerii na zakupach ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
witam w ten pochmurny dzień
![]() wczoraj byłam u gin i na szczęscie wszytko jest ok ![]() ![]() położenie płodu podłużne, główkowe. Akcja serca miarowa FHR 132 ud/min biometria płodu: BPD 82,81 mm tj 33W2D HC 296,73 mm tj 32W6D AC 269,98mm tj 31W1D FL 61,08mm tj 31W1D ewentualna, orientacyjna masa płodu 1899g ocena budowy płodu czaszka- ciągłośc, kształt bz mózgowie- komory, sploty naczyniowkowe, tylny dół czaszki, móżdżek, bz twarz- profil, oczodoły, kości nosa, ezentualna ocena podniebienia i wargi górnej bz kręgosłup- ciągłość, symetryczność zachowana klatka piersiowa, serce- wilkość 1/3 klp, połozenie w klp, prawidłowy obraz czterech jam, częstość i miarowość 132/min jama brzuszna- ciągłość ściany powłoki jamy brzusznej zachowana, żołądek-widoczne wypełnienie pęcherz moczowy widoczne wypełnienei nerki- obraz bz kończyny- oena obecności kości udowych, ruchomość kończyn widoczna ocena łożyska- lokalizacja ściana przednia (gr 35mm) ocena sznura pępowinowego- liczba naczyń-trójhnaczyniowe ocena objętości płynu owodniowego- ilość prawidłowa No i gin stwierdzil że aby do czerwca i już możemy być spokojni ![]() ![]() No a dziś jeste już po pierwszym egzaminie i było spoko, takze nei mialam się czego bać.No ale neistety sesja się dopiero zaczeła więc jeszcze wszytko przede mna. Jutro tez mam ważne zaliczenie a tak mi sie nei chce uczyć i na dodatek okropnie boli mnie głowa ;/ Ide moze póznej jeszcze do Was zajrze
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten sklep na Miodowej działa też jako sklep internetowy i na all (w internetowym jest taniej nieco niż na all) http://www.myszka-sklep.pl/ możesz sobie sprawdzić, jakie mniej więcej mają ceny, bo niektóre rzeczy mają naprawdę tanio, ale niektóre (np. proszki) już mają ceny takie standardowe, nic specjalnego. Za to jadąc tam można większość wyprawki naraz kupić, fajnie zaopatrzeni są. No i niektóre rzeczy jeszcze taniej niż w ofercie internetowej
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-12 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z zakupów (tak różowo, bo byłam z małżem...)
![]() Spać mi się chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
Luby, ładne wyniki z wizyty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Aga, tak myślałam, że o Myszce mówisz, na pewno się tam przejadę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my naszego psa opitolilismy maszynka na krótko ![]() ![]()
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj też byłam na zakupach tyle że jedzeniowych... Brat mi zalał 20l benzyny i mój ex przywiózł mi nie dawno 20l więc teraz można pomyśleć gdzie można jechać
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- A po za tym to straszne dziś nudy... |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie skutków ubocznych brak już z wyjątkiem jednego, właśnie tego drętwienia - najbardziej nóg i jestem prawie pewna że to przez f. bo dziwnie się zbiegło w czasie z początkiem przyjmowania f. a wcześniej tego nie miałam ja biorę 4 x 1/2 tab. od 29 tc. czyli pewnie nie mniej niż 6 tygodni.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My byliśmy dziś w sr - temat - poród aktywny; przydatne zajęcia, konkrety zwłaszcza dla osoby towarzyszącej. Babeczka stwierdziła że dobrze jest gdy osoba towarzysząca wie jak moze pomóc. Oczywiście już sama obecność jest ważna, ale lepiej gdy idzie w parze z konkretnymi działaniami, żeby to nie było towarzyszenie jak na porodówce na tlc które określiła jako beznadziejne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamcie
![]() Byliśmy dziś na sr i było super ![]() ![]() Dziś mieliśmy zajęcia dotyczące porodu i karmienia maluszka. Prowadząca mówiła nam o sygnałach zwiastujących poród, kiedy należy jechać do szpitala, jak wygląda przyjęcie do szpitala, jak przebiega poród. Ćwiczyliśmy pozycje stosowane w I i II fazie porodu, uczyła mnie oddychania a męża masażu krzyża i akupresury. Jeśli chodzi o karmienie, wymienialiśmy wady i zalety karmienia piersią, mówiła nam o najczęstszych problemach w karmieniu piersią, jak pobudzać laktację, jak sobie radzić z nawałem pokarmu, uczyłam się pozycji do karmienia itd. Bardzo dużo ciekawych rzeczy, także jesteśmy zadowoleni ![]() Za tydzień mamy zajęcia dotyczące połogu i opieki nad noworodkiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() A co do karmienia piersią i diety, to mi dziś doradca laktacyjny powiedział, że mam jeść wszystko tylko jakieś wzdymające czy bardzo uczulające rzeczy w mniejszych ilościach. Ale generalnie, żeby niczego na zapas nie odstawiać. Dopiero gdyby pojawił się problem z brzuszkiem Małego czy wysypka, to wtedy wyeliminować dany produkt ![]()
![]() |
#538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jej ja musze jeszcze jedna praca napisac i mam dwa zaliczenia + obrona 20 dni przed terminem porodu ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajne ma kolorki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() Byłaś na targach na Błoniach? Ja bardzo chciałam, ale rano była sr, a później mąż przywiózł mnie do domku, a sam pojechał do pracy. Jutro też nie pójdę, bo mamy mieć gości ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.