Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 13:15   #511
bebe1987
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Piękne mebelki
My póki co mamy tylko łóżeczko po siostrze męża (10 lat), które odświeżone czeka u teściów. Do tego chcielibyśmy skompletować jakąś komodę. Wogóle to marzą mi się takie komplety mebelków dziecięcych w fajnych żywych kolorkach .

Odnośnie kg, to moja siostra przy pierwszym dziecku przytyła 10 kg, nie zdążyła tego zrzucić i 2 lata później urodziła drugie dziecko, gdzie w ciąży przytyła kolejne 20 kg... Razem mamy 30 kg... Ale w pół roku zgubiła 33 kg! I wygląda super To za sprawą 2 dzieci i regularnych ćwiczeń na orbitreku
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:19   #512
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
mmmmmm tez musi byc dobra
ja sie zajadam, jak tz bedzie tak sie slimaczył to zjem całą:

no ale robie pierogi z truskawkami wlasnie bo cos mi sie zachciało czegos takiego
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
tez to oglądam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:25   #513
hanjah
Zakorzenienie

U nas dziś piękna pogoda Spacerek mamy zaliczony A jak tż miał cztery dni wolne to lało

Wczoraj była u nas siostra tż z koleżanką-trzydziestoparoletnia, bezdzietna. Od razu z łapami do mojego brzucha że ona chce poczuć jak dziecko kopie Ok-znamy się, ale nie na tyle żeby dochodziło do takiej poufałości! Ale byłam w takim szoku że nie zareagowałam A potem jeszcze z tekstem, że jak my sobie sami poradzimy z dwójką dzieci No jakoś poradzimy, mówię-nie my pierwsi i nie ostatni. Jak sobie z jednym daliśmy radę z daleka od rodziny to z drugim też damy, w końcu Dorotka nie jest taka malutka, potrafi się chwilę sobą zająć, sama pobawić, dać znać że chce jeść czy pić, noce przesypia. Wkurza mnie takie wtrącanie się, tym bardziej kogoś kto nie ma dzieci
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:25   #514
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zrobilam salatke grecką i se wlasnie ją jem ale dobra !!!!!

tz wraca z pracy niedlugo bedzie, gosci nie bedzie dzis wiec mini ich salatka sami zjemy spedzimy sobie miło popoludnie we dwoje a gosci bedziemy mieli jutro. nawet lepiej bo dzis sa powtorki Juli i glupio by było ogladac przy nich
Cytat:
Treść usunięta
Ale robicie apetyt na sałatki . Też zrobię ale na kolację .

Wiecie co, ostatnio kupiłam nowy pumeks i zrobiłam sobie piętki (jeszcze sięgam ). Takie się delikatne zrobiły, że jak słałam łóżko na boso to coś wbiło mi się w piętę - myślałam, że wiór albo coś podobnego. Nie mogłam ustać tak bolało, zawołałam męża, żeby mi to wyjął. A on ogląda i ogląda i mówi: masz wbitą rzęsę z oka! - i w śmiech. Faktycznie była to rzęsa, była wbita tak głęboko, że musiał ją pęsetą wyciągnąć . Niezła historia, co nie?
Stary 2012-05-12, 13:41   #515
karmeelek
Zadomowienie

Kochane moje - ja tylko na chwileczkę tu wpadłam przesłać Wam buziaki i dać znać, że najwcześniej odezwę się w poniedziałek. Dziś i jutro mamy wypad do znajomych i pewnie wrócimy najwcześniej jutro o północy.
Trzymajcie się cieplutko! A szczególnie Ty branzoletko!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:51   #516
hanjah
Zakorzenienie

A do terminu zostały mi równo dwa miesiące
Stary 2012-05-12, 13:59   #517
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Nie włączajcie tego filmiku, ja włączyłam na parę sekund, ale tego się nie da oglądać, okrucieństwo.

Aga, moja koleżanka też przytyła 26 kg, zostało jej jeszcze koło 5 nadwyżki, ale niestety nabawiła się rozstępów na całym ciele i cellulitu, więc myślę, że niestety taka masa idzie z tym w parze. Ja bym wolala zakończyć na 15kg+, ale nie wiem, czy mi się uda...
na rozstepy ktem mustela double actions (80 zl) lub oliwka , ja w pierwszej ciazy juz pod sam koniec przytylam do 22 kg (woda sie we mnie zatrzymala) i mam moze 4 rozstepy ale na nodze , nie widoczne bo uzywalam musteli

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A do terminu zostały mi równo dwa miesiące
ale ci fanie , tez bym chciala a mam jeszcze 3 i 2 tygodnie, rodze w Polsce bo u nas tutaj kiepski w luton szpital a ty?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:04   #518
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
tz wraca z pracy niedlugo bedzie, gosci nie bedzie dzis wiec mini ich salatka sami zjemy spedzimy sobie miło popoludnie we dwoje a gosci bedziemy mieli jutro. nawet lepiej bo dzis sa powtorki Juli i glupio by było ogladac przy nich

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U nas dziś piękna pogoda Spacerek mamy zaliczony A jak tż miał cztery dni wolne to lało

Wczoraj była u nas siostra tż z koleżanką-trzydziestoparoletnia, bezdzietna. Od razu z łapami do mojego brzucha że ona chce poczuć jak dziecko kopie Ok-znamy się, ale nie na tyle żeby dochodziło do takiej poufałości! Ale byłam w takim szoku że nie zareagowałam A potem jeszcze z tekstem, że jak my sobie sami poradzimy z dwójką dzieci No jakoś poradzimy, mówię-nie my pierwsi i nie ostatni. Jak sobie z jednym daliśmy radę z daleka od rodziny to z drugim też damy, w końcu Dorotka nie jest taka malutka, potrafi się chwilę sobą zająć, sama pobawić, dać znać że chce jeść czy pić, noce przesypia. Wkurza mnie takie wtrącanie się, tym bardziej kogoś kto nie ma dzieci
tacy sie niby najbardziej znają... tez mnie wkurza jak ktos, kto nigdy nie miał do czynienia z dziecmi tak sie wypowiada, jakby wszystkie rozumy pozjadał...

ja juz obiadek mam prawie gotowy, pozniej idziemy do brata TZ na jakas małą impreze wiec nie bedziemy sie nudzic wieczorem

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:10   #519
dottta
Zakorzenienie

wpadam tylko na chwilę poinformować, że byliśmy dzisiaj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia Bardzo fajnie było, jutro mamy drugie
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:12   #520
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Byłam dziś na badaniach i wracając wstąpiłam do C&A po te spodnie, co Karolka polecała. Super są, bardzo wygodne, tyle,że jedyne 42 były tragicznie poplamione, więc nie wzięłam, 34, 36 i 38 był cały wieszak. Jutro zapoluję w innym sklepie Dzis ten deszcz i wiatr mnie zniechęciły. Zakupiłam tam za to zwykłe dżinsy ciążowetrochę droższe niż w H&M ale rozmairowo bardziej pasujące (czyt. szersze w udach)
widzisz wiedziała, że będą dobre

a ja dzisiaj z Małżem byłam na SR- nic szczególnego się nie działo, trochę oddychania, masowania, relaksacji-ale naprzytulaliśmy się za wszystkie czasy
Stary 2012-05-12, 14:14   #521
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
gratki

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

ale mnie łeb boli
hehe dzięki, i jak głowa?
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

gratki 33 tc i nie martw się, zrzucisz kg - wszystkie zrzucimy
mam taka cicha nadzieje
Cytat:
Wstawiam swój brzucholek w 28 tygodniu
sliczny
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jak ja wam zazdrosze tych 3 z przodu w tych tygodniach, sama bym już chciała
Wogóle jestem dzisiaj jakaś taka przybita, bez humoru i śpiąca

Może wyciągne małża do smyka dzisiaj, chciałabym zobaczyć tutka grandera i to chyba ostatni sklep w którym są wózki a ja nie byłam.

Jutro małż jedzie do warszawy na komunie chrześniaka, wyjeżdza o 3 w nocy, wróci też pewnie coś koło tego więc czeka mnie cały dzień bez niego
taka pogoda kochana, ja tez mam sredni humor i nie mam na nic sily troche ogarnelam mieszkanie ale juz mnie wszystko boli- koszmar jakis
a co do wozka zdaj relacje sama sie nad nim zastanawiam albo nad NAVINGTONEM ..maja duze gondole i sa lekkie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 14:19   #522
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
ale ci fanie , tez bym chciala a mam jeszcze 3 i 2 tygodnie, rodze w Polsce bo u nas tutaj kiepski w luton szpital a ty?
Córkę rodziłam w Edynburgu i byłam bardzo zadowolona z opieki-teraz też tam rodzę
Ponoć w tym szpitalu mają najlepszy oddział położniczy w Szkocji
Stary 2012-05-12, 14:56   #523
nadalka
Zakorzenienie

Hej wam hanjah u mnie dziś 1 miesiąc i 2 tygodnie agunia gratki 33! sas gratki 33! Ty tak samo jak ja +18... branzoletka tule cię mocno... Mam tak samo jak ty... a ja już po obiedzie i się lenie teraz

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-05-12 o 14:58
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 15:06   #524
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hehe dzięki, i jak głowa?

)
przestała

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-12, 15:20   #525
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
gratki

jawrocilam niedawno z miasta, narobilam zakupow, tz był na sniadanku teraz pojechal do pracy znowu i do 15 bez Niego a potem mamy gosci

robie dzis sałatke grecką juz sie jej doczekac nie moge, ale najpierw czeka mnie sprzatanie mieszkania

Chciałam Wam napisac ze ODPUKAC tfutfu z Tz uklada nam sie super!!!!!!!!!!1 zbliza nas do siebie fakt ze Niunia juz niedługo bedzie z Nami mysle ze po porodzie to juz w ogole bedzie tylko super WIdze jaki jest bardzo za córcią i mnie tez dopieszcza
oby tylko tak zostało!
super że wszystko się układa
Cytat:
Cześć,

Wróciłam z cosobotnich zakupów. Co tydzień przyjeżdża po mnie teściowa i jedziemy razem na zakupy (wędliny, warzywa, owoce, trochę chemii itp...), wtedy pomaga mi wnieść zakupy do mieszkania na 3 piętro , ona jest kochana! Poczytałam co od wczoraj pisałyście i za moment zabiorę się za obiadek, bo niedługo mąż z pracy wróci.
fajnie że teściowa tak pomaga,złota kobieta
Cytat:
śliczny
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to wróciłam Zakupy udane, kupiłam wszystko, co chciałam kupić, i nawet się zdziwiłam, bo przewijak kupiłam 8zł taniej niż cena podana na stronie internetowej tego sklepu w którym byłam, a tam i tak już był po cenie promocyjnej A co najlepsze, to niby sklep detaliczny, a wszystko mają o wiele tańsze niż taka jedna hurtownia w której też dzisiaj byliśmy
Zamówiłam też już materacyk, w przyszłym tyg idę do rossmana po kosmetyki i już wyprawka gotowa
No, zostanie jeszcze wózek, ale to z końcem maja kupimy, za to wybraliśmy już kolor
ciesze się że zakupy udane

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

wpadam tylko na chwilę poinformować, że byliśmy dzisiaj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia Bardzo fajnie było, jutro mamy drugie
super
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 15:22   #526
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Dzisiaj widziałam po 15 zł/koszyk
No to tanio zaznaczając, że koszyk to więcej niż 1 kg

Cytat:
moj TŻ wyrazal na poczatku checi bycia przy porodzie, teraz go nie pytam bo nie cche naciskac, ale mysle ze on bedzie, chcoiazby po to by mi czolo obetrzec czy dac pic

Pumcia to ładna waga, co sie przjemujesz

ale mam dzisiaj muła
Mój tż na początku się nie określał, ale im większy brzuch, tym większe jego zainteresowanie i chęci bycia przy tym wydarzeniu.

No waga wiesz... Może teraz na tym L4 będę więcej się ruszać i chodzić na fitness 4 razy w tyg.

Czemu masz muła?

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość

11 kg ehh moje marzenie

ja mam nadzieję, ze jakos zrzucę.... bo napewo przekroczę 20kg niestety
Na pewno zrzucimy, nie boję się o to, ale lubię wyglądać ładnie, a jednak jak mam tyle kg więcej to ciężko o samoakceptację

Cytat:
Okrąglaczek

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
J

Wkurzaja mnie takie " porady prawdziwych mężczyzn" świadczy to wg mnie wręcz przeciwnie o braku jaj i odwagi.
Ja mam +12 a tp ponad miesiąc po Tobie

U mnie też pogoda do dupy

Byłam dziś na badaniach i wracając wstąpiłam do C&A po te spodnie, co Karolka polecała. Super są, bardzo wygodne, tyle,że jedyne 42 były tragicznie poplamione, więc nie wzięłam, 34, 36 i 38 był cały wieszak. Jutro zapoluję w innym sklepie Dzis ten deszcz i wiatr mnie zniechęciły. Zakupiłam tam za to zwykłe dżinsy ciążowetrochę droższe niż w H&M ale rozmairowo bardziej pasujące (czyt. szersze w udach)
Zrzucisz! Ja też :P

Miałam chrapkę na jedne spodnie z C&A, ale się ostatecznie nie zdecydowałam - ciekawe, czy mówimy o tych samych
Jeszcze droższe niż w HM ? Hmmm, nie dla mnie takie ceny... Dlatego przystałam na jednych spodniach ciążowych - jak dobrze, że robi się ciepło.

Cytat:
Co do porodów to jak sobie pomyślę jaki mój mąż był blady podczas pobierania krwi to sama nie wiem czy on poród przetrwa - chyba, że go nie doceniam .
.
Mój zbladł - ba! zzieleniał i się spocił przy pobieraniu MOJEJ KRWI. To co będzie przy porodzie, to nie wiem...

Cytat:
no to wróciłam Zakupy udane, kupiłam wszystko, co chciałam kupić, i nawet się zdziwiłam, bo przewijak kupiłam 8zł taniej niż cena podana na stronie internetowej tego sklepu w którym byłam, a tam i tak już był po cenie promocyjnej A co najlepsze, to niby sklep detaliczny, a wszystko mają o wiele tańsze niż taka jedna hurtownia w której też dzisiaj byliśmy
Zamówiłam też już materacyk, w przyszłym tyg idę do rossmana po kosmetyki i już wyprawka gotowa
No, zostanie jeszcze wózek, ale to z końcem maja kupimy, za to wybraliśmy już kolor
Zdradz gdzie poczyniłaś takie zakupy Byłam w Semma na rozeznaniu, ale strasznie trudno mi się tam porusza, straszny bałagan tam panuje

Cytat:
Treść usunięta
Będzie pasował kolor, nie martw się, a mebelki ładne

Masz racje z tą wagą, lato to idealna pora na chudnięcie i ruch

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
na rozstepy ktem mustela double actions (80 zl) lub oliwka , ja w pierwszej ciazy juz pod sam koniec przytylam do 22 kg (woda sie we mnie zatrzymala) i mam moze 4 rozstepy ale na nodze , nie widoczne bo uzywalam musteli

Wiesz, każde ciało jest inne - nie na każdego zadziała mustela albo inne drogie cudo niestety. Ja w to nie wierzę bynajmniej. Dlatego smaruję się różnymi rzeczami, od tanich, po drogie - zobaczymy jaki będzie efekt końcowy

Ale pojadłam. Właśnie leżę na kanapie i odpoczywam. Pyszny obiad zrobiłam - makaron z sosem pecorino (bekon, cukinia, cebula, pomidory, czosnek, grana padano).
Wieczór pewnie spędzimy w jakiejs galerii na zakupach
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 15:27   #527
luby957
Raczkowanie

witam w ten pochmurny dzień
wczoraj byłam u gin i na szczęscie wszytko jest ok Szyjka ładnie trzyma także nei mam sie co mrtwić no i robił mi usg Podajecie wymiary także ja tez napisze jak to u mnie wyszlo :

położenie płodu podłużne, główkowe. Akcja serca miarowa FHR 132 ud/min

biometria płodu:
BPD 82,81 mm tj 33W2D
HC 296,73 mm tj 32W6D
AC 269,98mm tj 31W1D
FL 61,08mm tj 31W1D
ewentualna, orientacyjna masa płodu 1899g

ocena budowy płodu
czaszka- ciągłośc, kształt bz
mózgowie- komory, sploty naczyniowkowe, tylny dół czaszki, móżdżek, bz
twarz- profil, oczodoły, kości nosa, ezentualna ocena podniebienia i wargi górnej bz
kręgosłup- ciągłość, symetryczność zachowana
klatka piersiowa, serce- wilkość 1/3 klp, połozenie w klp, prawidłowy obraz czterech jam, częstość i miarowość 132/min
jama brzuszna- ciągłość ściany powłoki jamy brzusznej zachowana, żołądek-widoczne wypełnienie
pęcherz moczowy widoczne wypełnienei
nerki- obraz bz
kończyny- oena obecności kości udowych, ruchomość kończyn widoczna
ocena łożyska- lokalizacja ściana przednia (gr 35mm)
ocena sznura pępowinowego- liczba naczyń-trójhnaczyniowe
ocena objętości płynu owodniowego- ilość prawidłowa

No i gin stwierdzil że aby do czerwca i już możemy być spokojni ja się do niego zaśmialamże musze wytrzmac do lipca bo w czerwcu mam egzaminy

No a dziś jeste już po pierwszym egzaminie i było spoko, takze nei mialam się czego bać.No ale neistety sesja się dopiero zaczeła więc jeszcze wszytko przede mna. Jutro tez mam ważne zaliczenie a tak mi sie nei chce uczyć i na dodatek okropnie boli mnie głowa ;/

Ide moze póznej jeszcze do Was zajrze
Stary 2012-05-12, 15:28   #528
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Zdradz gdzie poczyniłaś takie zakupy Byłam w Semma na rozeznaniu, ale strasznie trudno mi się tam porusza, straszny bałagan tam panuje
po dzisiejszym rozeznaniu semmę odradzam, może kiedyś mieli tanio, ale teraz już nie za bardzo My kupowaliśmy wszystko dzisiaj w sklepie myszka na Miodowej 9, i przewijak na przykład był jakieś 15zł tańszy niż w tej hurtowni, w ogóle miałam spisane ceny tego co nas interesuje ze sklepu myszka, i wszystko było w semma droższe.
Ten sklep na Miodowej działa też jako sklep internetowy i na all (w internetowym jest taniej nieco niż na all)

http://www.myszka-sklep.pl/

możesz sobie sprawdzić, jakie mniej więcej mają ceny, bo niektóre rzeczy mają naprawdę tanio, ale niektóre (np. proszki) już mają ceny takie standardowe, nic specjalnego. Za to jadąc tam można większość wyprawki naraz kupić, fajnie zaopatrzeni są. No i niektóre rzeczy jeszcze taniej niż w ofercie internetowej

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-12 o 15:32
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 15:28   #529
blueberry88
Zakorzenienie

Wróciliśmy z zakupów (tak różowo, bo byłam z małżem...) Za 40 zł w sumie wszystko upolowaliśmy.
Spać mi się chce TŻ pojechał po teścia - wreszcie będą kończyć remont!!! A ja mam do obrania 5 pęczków szparagów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1205.jpg (73,1 KB, 56 załadowań)
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 15:33   #530
blueberry88
Zakorzenienie

Luby, ładne wyniki z wizyty Trzymam kciuki za zaliczenia i egzaminy!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 15:36   #531
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
wczoraj byłam u gin i na szczęscie wszytko jest ok Szyjka ładnie trzyma także nei mam sie co mrtwić no i robił mi usg Podajecie wymiary także ja tez napisze jak to u mnie wyszlo :

biometria płodu:
BPD 82,81 mm tj 33W2D
HC 296,73 mm tj 32W6D
AC 269,98mm tj 31W1D
FL 61,08mm tj 31W1D

ocena budowy płodu
twarz- profil, oczodoły, kości nosa, ezentualna ocena podniebienia i wargi górnej bz
klatka piersiowa, serce- wilkość 1/3 klp, połozenie w klp, prawidłowy obraz czterech jam, częstość i miarowość 132/min
jama brzuszna- ciągłość ściany powłoki jamy brzusznej zachowana, żołądek-widoczne wypełnienie
nerki- obraz bz

No i gin stwierdzil że aby do czerwca i już możemy być spokojni ja się do niego zaśmialamże musze wytrzmac do lipca bo w czerwcu mam egzaminy

No a dziś jeste już po pierwszym egzaminie i było spoko, takze nei mialam się czego bać.No ale neistety sesja się dopiero zaczeła więc jeszcze wszytko przede mna. Jutro tez mam ważne zaliczenie a tak mi sie nei chce uczyć i na dodatek okropnie boli mnie głowa ;/

Super wyniki i powodzenia na dalszych egzaminach

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z zakupów (tak różowo, bo byłam z małżem...) Za 40 zł w sumie wszystko upolowaliśmy.
Spać mi się chce TŻ pojechał po teścia - wreszcie będą kończyć remont!!! A ja mam do obrania 5 pęczków szparagów
Cytat:
Luby, ładne wyniki z wizyty Trzymam kciuki za zaliczenia i egzaminy!
Świetne zakupy
Stary 2012-05-12, 15:44   #532
pumas
Zakorzenienie

Dzięki Aga, tak myślałam, że o Myszce mówisz, na pewno się tam przejadę
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 15:47   #533
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ładne Zakupy

A my naszego psa opitolilismy maszynka na krótko ogólnie jest Kudlata ale zostawilam jej glowe i ogon kudlaty

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 16:17   #534
nadalka
Zakorzenienie

Ja dzisiaj też byłam na zakupach tyle że jedzeniowych... Brat mi zalał 20l benzyny i mój ex przywiózł mi nie dawno 20l więc teraz można pomyśleć gdzie można jechać

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

A po za tym to straszne dziś nudy...
Stary 2012-05-12, 16:32   #535
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

biometria płodu:
BPD 82,81 mm tj 33W2D
HC 296,73 mm tj 32W6D
AC 269,98mm tj 31W1D
FL 61,08mm tj 31W1D

ocena budowy płodu
nerki- obraz bz

za dobre wyniki!!!
Cytat:
super zakupy
Stary 2012-05-12, 16:35   #536
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hmm... na początku bardzo trzęsły mi się ręce i byłam ogólnie taka rozdygotana ale ja biorę dość sporą dawkę bo 6 x 1/2 tabletki na dobę. Teraz już tych objawów nie mam. Chyba że muszę zrobić coś dłońmi bardzo precyzyjnego to delikatnie mi drżą, ale już to nie jest uciążliwe.
Od samego początku do teraz mam podwyższony puls w okolicach 90-100.
No i lekarz mi powiedział, że po tak długim czasie brania f. dziecko będzie mieć większą wagę urodzeniową. Do czasu odstawienia w sumie będę go brać przez 18 tygodni. A tak to nie odczuwam innych dolegliwości

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Linka i przepraszam Cię że dopiero Ci odpisałam, ale szykuję na jutro mężowi imprezkę urodzinową i trochę się ciaprałam w kuchni

edit.
nie pisałam już o tych drętwieniach nóg bo z tego co widzę, dziewczyny piszą, że f. nie ma z tym nic wspólnego. Taka już nasza przypadłość
dzięki za wyczerpującą odpowiedź
u mnie skutków ubocznych brak już z wyjątkiem jednego, właśnie tego drętwienia - najbardziej nóg i jestem prawie pewna że to przez f. bo dziwnie się zbiegło w czasie z początkiem przyjmowania f. a wcześniej tego nie miałam
ja biorę 4 x 1/2 tab. od 29 tc. czyli pewnie nie mniej niż 6 tygodni..

Cytat:
Dzięki dziewczyny i za komplementy co do brzusia i za gratki powizytowe

Co do fenka, bo widzę, że tu sporo pytań było, ja z lekarzem na temat odstawiania jeszcze nie rozmawiałam. A co do skutków ubocznych, u mnie zdecydowanie osłabły, czasem czuję lekkie drżenie rąk i skok pulsu.
Zastanawiam się też, jak długo trzeba by go brać, żeby wpłynął na masę urodzeniową dziecka, bo u mnie nie widać jeszcze tej zależności, mała jak na wiek ciąży jest drobniutka. Ale też nie wiem na ile temu USG dzisiejszemu ufać, bo mam napisane, i zresztą lekarz też to mówił, że mała była ułożona w jednej z najgorszych pozycji do takich badań i niewiele mógł przez to zdziałać, a do tego jeszcze badanie utrudniało to, że łożysko mam na przedniej ścianie. A to USG to nie jest jakieś najnowszej generacji.
taak, waga to na pewno orientacyjna. I też jestem ciekawa ile tygodni trzeba by brać feno by wpłynął na wagę urodzeniową. U mnie będzie pewnie z 6 tygodni.
Cytat:

biometria płodu:
BPD 82,81 mm tj 33W2D
HC 296,73 mm tj 32W6D
AC 269,98mm tj 31W1D
FL 61,08mm tj 31W1D

ocena budowy płodu
nerki- obraz bz

Super wyniki, gratulacje Podziwiam Cię za te egzaminy w czerwcu, naprawdę! Nie wiem czy bym dała radę, ale coż jak trzeba to trzeba

My byliśmy dziś w sr - temat - poród aktywny; przydatne zajęcia, konkrety zwłaszcza dla osoby towarzyszącej. Babeczka stwierdziła że dobrze jest gdy osoba towarzysząca wie jak moze pomóc. Oczywiście już sama obecność jest ważna, ale lepiej gdy idzie w parze z konkretnymi działaniami, żeby to nie było towarzyszenie jak na porodówce na tlc które określiła jako beznadziejne
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 17:11   #537
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie Mamcie

Byliśmy dziś na sr i było super Mamy zajęcia indywidualne, więc wszystko idzie szybciej, no i skupiamy się na tym, co nas interesuje
Dziś mieliśmy zajęcia dotyczące porodu i karmienia maluszka.
Prowadząca mówiła nam o sygnałach zwiastujących poród, kiedy należy jechać do szpitala, jak wygląda przyjęcie do szpitala, jak przebiega poród. Ćwiczyliśmy pozycje stosowane w I i II fazie porodu, uczyła mnie oddychania a męża masażu krzyża i akupresury. Jeśli chodzi o karmienie, wymienialiśmy wady i zalety karmienia piersią, mówiła nam o najczęstszych problemach w karmieniu piersią, jak pobudzać laktację, jak sobie radzić z nawałem pokarmu, uczyłam się pozycji do karmienia itd.
Bardzo dużo ciekawych rzeczy, także jesteśmy zadowoleni
Za tydzień mamy zajęcia dotyczące połogu i opieki nad noworodkiem.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Położna to super kobieta,wszystko mi wytłumaczyła. Widziałam porodówke- myślałam że wygląda gorzej .
Dostałam liste rzeczy jakie obowiązkowo mają być w mojej torbie. No i na liście jest laktator ręczny . I nie wiem , czy kupić ręczny czy troche dopłacić i kupić elektryczny (zapomniałam zapytać o to położnej ) . No i jeśli chce to mogę wziąć płyte ze swoją ulubioną muzyką , a jeśli zapomne to moja położna dysponuje swoimi płytami od techno,disco polo,klasyczna,dance aż po hip-hop . Na porodówce jest gaz rozweselający , i jeśli poród będzie się przedłużał a rozwarcie mimo wszelkich prób nie będzie się powiększało to położna prosi wówczas lekarza o cc . Powiedziała,że wychodzi z założenia że najważniejsze jest dobro dziecka . No i będzie starała się chronić moje krocze . Torbe mam sobie już spakować,bo powiedziała że lepiej mieć wcześniej,niż później biegać i pakować się na szybko.
Super, że jesteś zadowolona

Cytat:
kurka ciastek ja to samo mam dokladnie dzis mi sie obtarlo i mam czerwone krostki
Dlatego ja wolę jednak zakładać legginsy, takie 3/4 lub do kolana, bo też mi się udka teraz ocierają

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Do tego dowiedziałam sie że jako wieloródka to jeżeli sie dziecko jednak nie przekreci(póki co ułożenie pośladkowe) to i tek bede rodzić sn.
ciarki mnie przeszły- w życiu na to nie pozwole- to nie moje widzimisie (zwłaszcza ze dużo bym dala za to by rodzić sn ale nie przy takim ułożeniu) tylko tu chodzi o zdrowie dziecka.
Umówiłam sie do innego lekarza na czwartek. Oby był lepszy
Oj... to idź do jakiegoś innego gina niech Ci wypisze skierowanie na cc w razie czego

A co do karmienia piersią i diety, to mi dziś doradca laktacyjny powiedział, że mam jeść wszystko tylko jakieś wzdymające czy bardzo uczulające rzeczy w mniejszych ilościach. Ale generalnie, żeby niczego na zapas nie odstawiać. Dopiero gdyby pojawił się problem z brzuszkiem Małego czy wysypka, to wtedy wyeliminować dany produkt
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 17:14   #538
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamcie

Byliśmy dziś na sr i było super Mamy zajęcia indywidualne, więc wszystko idzie szybciej, no i skupiamy się na tym, co nas interesuje
Dziś mieliśmy zajęcia dotyczące porodu i karmienia maluszka.
Prowadząca mówiła nam o sygnałach zwiastujących poród, kiedy należy jechać do szpitala, jak wygląda przyjęcie do szpitala, jak przebiega poród. Ćwiczyliśmy pozycje stosowane w I i II fazie porodu, uczyła mnie oddychania a męża masażu krzyża i akupresury. Jeśli chodzi o karmienie, wymienialiśmy wady i zalety karmienia piersią, mówiła nam o najczęstszych problemach w karmieniu piersią, jak pobudzać laktację, jak sobie radzić z nawałem pokarmu, uczyłam się pozycji do karmienia itd.
Bardzo dużo ciekawych rzeczy, także jesteśmy zadowoleni
Za tydzień mamy zajęcia dotyczące połogu i opieki nad noworodkiem.

A co do karmienia piersią i diety, to mi dziś doradca laktacyjny powiedział, że mam jeść wszystko tylko jakieś wzdymające czy bardzo uczulające rzeczy w mniejszych ilościach. Ale generalnie, żeby niczego na zapas nie odstawiać. Dopiero gdyby pojawił się problem z brzuszkiem Małego czy wysypka, to wtedy wyeliminować dany produkt
super że Jesteście zadowoleni
Stary 2012-05-12, 17:16   #539
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

biometria płodu:
BPD 82,81 mm tj 33W2D
HC 296,73 mm tj 32W6D
AC 269,98mm tj 31W1D
FL 61,08mm tj 31W1D

ocena budowy płodu
nerki- obraz bz

klask i: za wizyte i wyniki

jej ja musze jeszcze jedna praca napisac i mam dwa zaliczenia + obrona 20 dni przed terminem porodu o ile mi zaliczy mgrke
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 17:24   #540
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dzisiaj położna opowiadała nam o porodzie - ile jest faz, jakie są poszczególne fazy, co się wtedy dzieje i jak można sobie ulżyć w tym czasie. Opowiadała, że poród ma być aktywny czyli to mamusia decyduje co chce robić, a położna dogląda W czasie skurczy można - chodzić, skakać na piłce, korzystać z worków sako, prysznica, wanny (o ile stan zdrowia pozwala - to jest jedyna rzecz na którą musi zgodzić się położna co do pozostałych decydujemy same). Polecane jest krzyczenie - biedny małż. No i rzucanie łaciną jest na porządku dziennym. Mówiła, że nawet takie na co dzień ciche i spokojne mamusie podczas porodu potrafią rzucić bardzo konkretną wiązanką. Generalnie wyszło na to, że rodzi się tak jak chce mama
Nam mówiła dziś mniej więcej to samo I też było skakanie na piłce i masażyk

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny to moj wozek tak na szybko
Fajne ma kolorki

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ta ciąża była moim marzeniem od tylu lat a okazało się, że chyba nie powinna się przydarzyć a już napewno nie z tym facetem(przynajmniej ciąża, bo może macierzyństwo będzie lepsze) . To takie smutne i dlatego też ciężko mi się udzielać i cieszyć się z wami choć cieszę się z waszych radości i ciepło się robi na serduchu jak opisujecie swoją miłość do maluszków

Trzymam kciuki za nas wszystkie i częściej będe czytać niż pisać ale będe. Dziękuje również za wsparcie i za miłe słowa jesteście kochane
Ojej... Mam nadzieję, że Twój TŻ zmieni nastawienie po porodzie i wszystko się Wam poukłada Pisz do nas, jak Ci coś lezy na wątrobie

Cytat:
Heloł

Witam się w 33 tygodniu
Gratulacje
Byłaś na targach na Błoniach?
Ja bardzo chciałam, ale rano była sr, a później mąż przywiózł mnie do domku, a sam pojechał do pracy. Jutro też nie pójdę, bo mamy mieć gości Szkoda mi trochę, bo podobno różne przydatne akcesoria rozdają brzuchatkom (mówiła nam dziś babeczka na sr).
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości