Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 17:27   #541
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Byłaś na targach na Błoniach?
Ja bardzo chciałam, ale rano była sr, a później mąż przywiózł mnie do domku, a sam pojechał do pracy. Jutro też nie pójdę, bo mamy mieć gości Szkoda mi trochę, bo podobno różne przydatne akcesoria rozdają brzuchatkom (mówiła nam dziś babeczka na sr).
niestety nie jako że nast weekend mamy zajęty musieliśmy dzisiaj jechać na zakupy wyprawkowe. Jutro też nie pojadę, ale dlatego, że mam sesyjkę brzuszkową

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 17:37   #542
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Nie włączajcie tego filmiku, ja włączyłam na parę sekund, ale tego się nie da oglądać, okrucieństwo.
.
Właśnie go nie włączam, bo bardzo przeżywam takie historie...

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
co do wagi, dzis się wazyłam i nadal mam +9kg
Super
Ja w tym samym tc co Ty mam + 12 kg

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Chciałam Wam napisac ze ODPUKAC tfutfu z Tz uklada nam sie super!!!!!!!!!!1 zbliza nas do siebie fakt ze Niunia juz niedługo bedzie z Nami mysle ze po porodzie to juz w ogole bedzie tylko super WIdze jaki jest bardzo za córcią i mnie tez dopieszcza
oby tylko tak zostało!
No to świetnie! Oby tak dalej

Cytat:
moj TŻ wyrazal na poczatku checi bycia przy porodzie, teraz go nie pytam bo nie cche naciskac, ale mysle ze on bedzie, chcoiazby po to by mi czolo obetrzec czy dac pic
:
U nas to samo. Jeśli będzie poród sn, to mężuś będzie, żeby mnie wspierać

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
zaczynamy 33 tydzien[/COLOR][/SIZE]
Gratki

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Wróciłam z cosobotnich zakupów. Co tydzień przyjeżdża po mnie teściowa i jedziemy razem na zakupy (wędliny, warzywa, owoce, trochę chemii itp...), wtedy pomaga mi wnieść zakupy do mieszkania na 3 piętro , ona jest kochana! Poczytałam co od wczoraj pisałyście i za moment zabiorę się za obiadek, bo niedługo mąż z pracy wróci.
Fajną masz teściową

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Wstawiam swój brzucholek w 28 tygodniu
Śliczny okrąglaczek

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to wróciłam Zakupy udane, kupiłam wszystko, co chciałam kupić, i nawet się zdziwiłam, bo przewijak kupiłam 8zł taniej niż cena podana na stronie internetowej tego sklepu w którym byłam, a tam i tak już był po cenie promocyjnej A co najlepsze, to niby sklep detaliczny, a wszystko mają o wiele tańsze niż taka jedna hurtownia w której też dzisiaj byliśmy
Zamówiłam też już materacyk, w przyszłym tyg idę do rossmana po kosmetyki i już wyprawka gotowa
No, zostanie jeszcze wózek, ale to z końcem maja kupimy, za to wybraliśmy już kolor
No to ekstra
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 17:39   #543
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Zrzucisz! Ja też :P

Miałam chrapkę na jedne spodnie z C&A, ale się ostatecznie nie zdecydowałam - ciekawe, czy mówimy o tych samych
Jeszcze droższe niż w HM ? Hmmm, nie dla mnie takie ceny... Dlatego przystałam na jednych spodniach ciążowych - jak dobrze, że robi się ciepło.
Mam nadzieję
A spodnie mąż sponsorował, więc nie miałam wyrzutów sumienia. Aktualnie na chłodną pogodę nie miałam żadnych, chodziłam w starych spiętych gumką w rozporku a i tak sie masakrycznie wpijały w brzuch i uda
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
witam w ten pochmurny dzień
wczoraj byłam u gin i na szczęscie wszytko jest ok Szyjka ładnie trzyma także nei mam sie co mrtwić no i robił mi usg Podajecie wymiary także ja tez napisze jak to u mnie wyszlo :

położenie płodu podłużne, główkowe. Akcja serca miarowa FHR 132 ud/min

biometria płodu:
BPD 82,81 mm tj 33W2D
HC 296,73 mm tj 32W6D
AC 269,98mm tj 31W1D
FL 61,08mm tj 31W1D
ewentualna, orientacyjna masa płodu 1899g

ocena budowy płodu
czaszka- ciągłośc, kształt bz
mózgowie- komory, sploty naczyniowkowe, tylny dół czaszki, móżdżek, bz
twarz- profil, oczodoły, kości nosa, ezentualna ocena podniebienia i wargi górnej bz
kręgosłup- ciągłość, symetryczność zachowana
klatka piersiowa, serce- wilkość 1/3 klp, połozenie w klp, prawidłowy obraz czterech jam, częstość i miarowość 132/min
jama brzuszna- ciągłość ściany powłoki jamy brzusznej zachowana, żołądek-widoczne wypełnienie
pęcherz moczowy widoczne wypełnienei
nerki- obraz bz
kończyny- oena obecności kości udowych, ruchomość kończyn widoczna
ocena łożyska- lokalizacja ściana przednia (gr 35mm)
ocena sznura pępowinowego- liczba naczyń-trójhnaczyniowe
ocena objętości płynu owodniowego- ilość prawidłowa

No i gin stwierdzil że aby do czerwca i już możemy być spokojni ja się do niego zaśmialamże musze wytrzmac do lipca bo w czerwcu mam egzaminy

No a dziś jeste już po pierwszym egzaminie i było spoko, takze nei mialam się czego bać.No ale neistety sesja się dopiero zaczeła więc jeszcze wszytko przede mna. Jutro tez mam ważne zaliczenie a tak mi sie nei chce uczyć i na dodatek okropnie boli mnie głowa ;/

Ide moze póznej jeszcze do Was zajrze
Super, że wizyta i egzmin poszły tak dobrze
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z zakupów (tak różowo, bo byłam z małżem...) Za 40 zł w sumie wszystko upolowaliśmy.
Spać mi się chce TŻ pojechał po teścia - wreszcie będą kończyć remont!!! A ja mam do obrania 5 pęczków szparagów
Bardzo ładne zakupki
U mnie też dziś szparagi na obiad, zrobię zapiekane z sosem beszamelowym
Cytat:
A co do karmienia piersią i diety, to mi dziś doradca laktacyjny powiedział, że mam jeść wszystko tylko jakieś wzdymające czy bardzo uczulające rzeczy w mniejszych ilościach. Ale generalnie, żeby niczego na zapas nie odstawiać. Dopiero gdyby pojawił się problem z brzuszkiem Małego czy wysypka, to wtedy wyeliminować dany produkt
Też tak słyszałam żeby nie eliminować niczego na wyrost bo potem będzie większy problem, tylko modyfikować dietę zależnie od reakcji dziecka.

Dziś pierwszy raz synek mnie tak ugniata, że to mocno boli, lubi się ulokować po lewej stronie i tam się tak pręży, że boli mnie brzuch po tej stronie, bok i plecy. Jak poleżę na prawym boku to się przesunie i jest lepiej ale jak zmienię pozycję wraca, uparciuszek
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 17:43   #544
natee
Zakorzenienie

Zakupy nie do końca udane, bo nie było tych rzeczy co sobie upatrzyłam na stronce ale wróciłam z 5 ślicznymi śpioszkami, bucikami i materacem do łóżeczka, także nie jest źle
oglądaliśmy też meble, bo od kiedy zaczęliśmy kompletować wyprawke to okazało się, że potrzebujemy więcej mebli

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No mój się poryczy na pewno ale powiem Wam, e wkurza mnie podejscie niektorych mężczyzn. MOja koleżanka będzie rodzic na dniach i on nie będzie przy porodzie bo koledzy mu odradzają mówi, że to obrzydliwe i że nigdy nie patrzy się na kobietę tak samo... wkurzył mnie bo wyrażał te swoje mongolskie teorie przy nas, gdzie mój mąż jest zaangażowany we wszystko od początku i bardzo chce być przy porodzie swojego pierworodnego...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Ide do męża się przytulic mamy jeszcze godzinę a potem obiad u tesciow. ciao!
jak ja lubie takich kumpli na szczescie u nas w otoczeniu wszyscy faceci byli przy porodach i to polecają
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U nas dziś piękna pogoda Spacerek mamy zaliczony A jak tż miał cztery dni wolne to lało

Wczoraj była u nas siostra tż z koleżanką-trzydziestoparoletnia, bezdzietna. Od razu z łapami do mojego brzucha że ona chce poczuć jak dziecko kopie Ok-znamy się, ale nie na tyle żeby dochodziło do takiej poufałości! Ale byłam w takim szoku że nie zareagowałam A potem jeszcze z tekstem, że jak my sobie sami poradzimy z dwójką dzieci No jakoś poradzimy, mówię-nie my pierwsi i nie ostatni. Jak sobie z jednym daliśmy radę z daleka od rodziny to z drugim też damy, w końcu Dorotka nie jest taka malutka, potrafi się chwilę sobą zająć, sama pobawić, dać znać że chce jeść czy pić, noce przesypia. Wkurza mnie takie wtrącanie się, tym bardziej kogoś kto nie ma dzieci
co za kobieta

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 17:46   #545
lipus89
Rozeznanie

witam w ten deszczowy dzień

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 17:58   #546
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No to super! Czekamy na fotki Fajne mebelki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mmmmmm tez musi byc dobra
ja sie zajadam, jak tz bedzie tak sie slimaczył to zjem całą:

no ale robie pierogi z truskawkami wlasnie bo cos mi sie zachciało czegos takiego

Mniam

Cytat:
Wczoraj była u nas siostra tż z koleżanką-trzydziestoparoletnia, bezdzietna. Od razu z łapami do mojego brzucha że ona chce poczuć jak dziecko kopie Ok-znamy się, ale nie na tyle żeby dochodziło do takiej poufałości! Ale byłam w takim szoku że nie zareagowałam A potem jeszcze z tekstem, że jak my sobie sami poradzimy z dwójką dzieci No jakoś poradzimy, mówię-nie my pierwsi i nie ostatni. Jak sobie z jednym daliśmy radę z daleka od rodziny to z drugim też damy, w końcu Dorotka nie jest taka malutka, potrafi się chwilę sobą zająć, sama pobawić, dać znać że chce jeść czy pić, noce przesypia. Wkurza mnie takie wtrącanie się, tym bardziej kogoś kto nie ma dzieci
Ojoj... wcale się nie dziwię, że się zdenerwowałaś Też nie lubię, jak mi się ktoś z łapami pcha do brzuszka A co do dwójeczki- jasne, że sobie poradzicie

Cytat:
A do terminu zostały mi równo dwa miesiące
No to pięknie

Cytat:
wczoraj byłam u gin i na szczęscie wszytko jest ok Szyjka ładnie trzyma także nei mam sie co mrtwić no i robił mi usg Podajecie wymiary także ja tez napisze jak to u mnie wyszlo :

biometria płodu:
BPD 82,81 mm tj 33W2D
HC 296,73 mm tj 32W6D
AC 269,98mm tj 31W1D
FL 61,08mm tj 31W1D
ewentualna, orientacyjna masa płodu 1899g

ocena budowy płodu
czaszka- ciągłośc, kształt bz
mózgowie- komory, sploty naczyniowkowe, tylny dół czaszki, móżdżek, bz
twarz- profil, oczodoły, kości nosa, ezentualna ocena podniebienia i wargi górnej bz
kręgosłup- ciągłość, symetryczność zachowana
klatka piersiowa, serce- wilkość 1/3 klp, połozenie w klp, prawidłowy obraz czterech jam, częstość i miarowość 132/min
jama brzuszna- ciągłość ściany powłoki jamy brzusznej zachowana, żołądek-widoczne wypełnienie
pęcherz moczowy widoczne wypełnienei
nerki- obraz bz
kończyny- oena obecności kości udowych, ruchomość kończyn widoczna
ocena łożyska- lokalizacja ściana przednia (gr 35mm)
ocena sznura pępowinowego- liczba naczyń-trójhnaczyniowe
ocena objętości płynu owodniowego- ilość prawidłowa

No i gin stwierdzil że aby do czerwca i już możemy być spokojni ja się do niego zaśmialamże musze wytrzmac do lipca bo w czerwcu mam egzaminy
Super wieści!
Kciukasy za egzaminy

Cytat:
Wróciliśmy z zakupów (tak różowo, bo byłam z małżem...) Za 40 zł w sumie wszystko upolowaliśmy.
Bardzo ładne ubranka

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
niestety nie jako że nast weekend mamy zajęty musieliśmy dzisiaj jechać na zakupy wyprawkowe. Jutro też nie pojadę, ale dlatego, że mam sesyjkę brzuszkową
Czyli Ciebie też to ominie
Fajnie masz z tą sesyjką Czekam na fotki

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy raz synek mnie tak ugniata, że to mocno boli, lubi się ulokować po lewej stronie i tam się tak pręży, że boli mnie brzuch po tej stronie, bok i plecy. Jak poleżę na prawym boku to się przesunie i jest lepiej ale jak zmienię pozycję wraca, uparciuszek
Oj mi też tak daje czasem popalić, że robi się nieprzyjemnie
Ale w sumie wolę to, niż gdybym miała nie czuć ruchów i martwić się czy wszystko z Małym ok
Stary 2012-05-12, 18:20   #547
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mam nadzieję
A spodnie mąż sponsorował, więc nie miałam wyrzutów sumienia. Aktualnie na chłodną pogodę nie miałam żadnych, chodziłam w starych spiętych gumką w rozporku a i tak sie masakrycznie wpijały w brzuch i uda
Bardzo ładne zakupki
U mnie też dziś szparagi na obiad, zrobię zapiekane z sosem beszamelowym

Też tak słyszałam żeby nie eliminować niczego na wyrost bo potem będzie większy problem, tylko modyfikować dietę zależnie od reakcji dziecka.

No jak mąż stawia, to grzech nie brać!
Ja akurat obierałam celem ich zamrożenia na gorsze czasy
Twoja wersja szparagów brzmi pysznie
Co do karmienia też jakoś nie mam w planie szaleć z dietą.
Oj, moja codziennie już teraz tak mnie poruszy, że jak zaboli, to padam!

Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie ciuszków - myślę, że choć jedna rzecz się każdemu spodoba... Choć nie wiem jak z Depoison

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

No i nie skończą mi dziś tych prac remontowych Mieszkamy tu od grudnia!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 18:32   #548
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż na początku się nie określał, ale im większy brzuch, tym większe jego zainteresowanie i chęci bycia przy tym wydarzeniu.

No waga wiesz... Może teraz na tym L4 będę więcej się ruszać i chodzić na fitness 4 razy w tyg.

Czemu masz muła?
miałam, jakos opadłam z sil, ale brat mnie wyciągnął na zakupy i mi przeszlo, tylko teraz znow czuje sie klapnięta, bo sie nachodziłam
Cytat:
Spać mi się chce TŻ pojechał po teścia - wreszcie będą kończyć remont!!! A ja mam do obrania 5 pęczków szparagów
ale słodziarkie ciuszki!
Cytat:

Super
Ja w tym samym tc co Ty mam + 12 kg

U nas to samo. Jeśli będzie poród sn, to mężuś będzie, żeby mnie wspierać

ale pewnie i tak wazysz sporo mniej niz ja

kupilam sobie szortytakie jak tu: http://www.hm.com/pl/product/99120?article=99120-B tylko w kolorze jak bluzka pani-takim lazurowym
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 18:37   #549
prince_polo
Zakorzenienie

moj tz mi popisał cały pośladek

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 18:40   #550
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam sobie szortytakie jak tu: http://www.hm.com/pl/product/99120?article=99120-B tylko w kolorze jak bluzka pani-takim lazurowym
Bardzo fajne Z Twoimi nogami, możesz sobie na takie pozwolić.
U mnie teraz cellulit po oczach wali
Stary 2012-05-12, 18:43   #551
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce mi sie wierzyc Kochana ja nie mam nog idealnych, ale mam to gdzies, w upaly bede je nosic i mysle ze po porodzie tez, a jak mi dupka schudnie() to je schowam na kolejna ciąże
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 19:11   #552
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

fajne szortyi kolor super!ja mogę tylko o takich pomarzyć
Cytat:
u mnie też
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 19:16   #553
prince_polo
Zakorzenienie

Ale dziś cicho
Umylam glowe ledwo! masakra w wannie czuje się jak jakiś wieloryb ledwo z niej Wychodze wchodzę i podnoszę się gdy leze. tz ma niezly Polew

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 19:19   #554
nadalka
Zakorzenienie

Ja tak na szybkiego wrzucam swój brzuchol bo jestem chwilowo na kompie a tak tylko podczytuję z tela - robiony w windzie bo w domu nie mam lustra na poziomie brzucha
Duży domek dla małej Igusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 234.jpg (47,0 KB, 75 załadowań)
Stary 2012-05-12, 19:24   #555
pumas
Zakorzenienie

Ale duży domek !!!!!!!!!! ile masz w pępku cm ?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Fajne te szorty, tylko czemu mają taką chamską gumę???? Można się ukisić w niej latem
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 19:27   #556
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale duży domek !!!!!!!!!! ile masz w pępku cm ?[COLOR="Silver"]
135cm
Stary 2012-05-12, 19:34   #557
Norniczka
Rozeznanie

Hej Mamuśki. Dzisiaj nadrobiłam Was bez większych problemów .
Jestem niewyspana, wczoraj miałam nockę a dzisiaj na rano i w dodatku nie mogłam zasnąć więc pospałam 5 h . Także mimo kawki ziewam co chwilkę. Mąż dzisiaj robi małą imprezę pożegnalną dla szefa i kolegów z pracy, dobrze że nie w domu... tzn później jeszcze przychodza jego koledzy do nas, ale tacy których znam i nie musze się spinać. Zamierzam nawet pójść spać jak bedę zmęczona a oni niech sobie siedzą sami.
Umówiłam się na wizytę do gina w Polsce na 23 maja .
Aha i mąż zostawi mi laptopa także bede na bieżąco.
Stary 2012-05-12, 19:36   #558
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce mi sie wierzyc Kochana ja nie mam nog idealnych, ale mam to gdzies, w upaly bede je nosic i mysle ze po porodzie tez, a jak mi dupka schudnie() to je schowam na kolejna ciąże
No niestety to prawda Bardzo mi cellullit wylazł na udach Ale trudno. Będę się tym martwić za kilka miesięcy.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja tak na szybkiego wrzucam swój brzuchol bo jestem chwilowo na kompie a tak tylko podczytuję z tela - robiony w windzie bo w domu nie mam lustra na poziomie brzucha
Ale duży brzuś!
Stary 2012-05-12, 19:50   #559
depoison
Zadomowienie

Hello
Jak tu dziś spokojnie

Cholera, coraz mniej podoba mi się fakt, że wszystkie moje buty sprawiają wrażenie przymałych
Poszłam dziś na rynek owocowy, do jednego spożywczego i na dziecięcy pchli targ (skąd przytargałam dwa śliniaki z rękawami za zawrotną cenę 50 centów ) - cała wyprawa zajęła mi może 1,5 godziny a wracając miałam już wrażenie, jakbym założyła o dwa rozmiary za ciasne buty. Świetnie

W dodatku w domu też sobie szczególnie nie odsapnę, bo mamy gości (znajomi męża postanowili zatrzymać się u nas w drodze do Frankfurtu).

I teraz zaczynam się bać jak to będzie pojutrze - wybieramy się z małżem na calusieńki dzień do Schwerinu. Jeśli będę w takiej marnej kondycji jak dziś, to raz, że muszę sobie zabrać jakieś japonki (bez względu na temperaturę) na zmianę, dwa, że co 1,5 godziny będziemy siadać gdzieś na kawę (a potem po każdej 10 razy sikać )
Noooo - piękna wyprawa się kroi!

Cytat:
Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie ciuszków - myślę, że choć jedna rzecz się każdemu spodoba... Choć nie wiem jak z Depoison

gdyby były brązowe, to by były ładniejsze
ale poważnie - bluza z kapturkiem podoba mi się nawet bardzo, ten króliczek jest tak uroczy, że nawet przymykam oko na różowość

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:02   #560
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki. Dzisiaj nadrobiłam Was bez większych problemów .
Jestem niewyspana, wczoraj miałam nockę a dzisiaj na rano i w dodatku nie mogłam zasnąć więc pospałam 5 h . Także mimo kawki ziewam co chwilkę. Mąż dzisiaj robi małą imprezę pożegnalną dla szefa i kolegów z pracy, dobrze że nie w domu... tzn później jeszcze przychodza jego koledzy do nas, ale tacy których znam i nie musze się spinać. Zamierzam nawet pójść spać jak bedę zmęczona a oni niech sobie siedzą sami.
Umówiłam się na wizytę do gina w Polsce na 23 maja .
Aha i mąż zostawi mi laptopa także bede na bieżąco.
to czekamy na ten sam dzień, ja mam 23 usg III trymestru, to dokładniejsze
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:21   #561
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
to czekamy na ten sam dzień, ja mam 23 usg III trymestru, to dokładniejsze
Ja w sumie USG bedę miała na pewno ale czy dokładniejsze to nie wiem . Nie wiem jakie badania gin bedzie chciał zrobić przejmując mnie w tak zaawansowanej ciąży. W sumie byłam u niego w lutym to pobrał mi cytologię i powiedział jakie badania mam zrobić, teraz podejrzewam że będzie chciał krzywą cukrowa na bank, zadzwonie do niego jeszcze raz jak już bedę w Polsce i chyba zapytam i z wynikami juz pójdę na ta wizytę.
O której masz USG?? Ja dopiero o 16, pewnie bede pół dnia chodzic jak nakręcona
Stary 2012-05-12, 20:24   #562
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Zdjęcia w windzie tego jeszcze nie było ale brzuszek już spory
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Jak tu dziś spokojnie

Cholera, coraz mniej podoba mi się fakt, że wszystkie moje buty sprawiają wrażenie przymałych
Poszłam dziś na rynek owocowy, do jednego spożywczego i na dziecięcy pchli targ (skąd przytargałam dwa śliniaki z rękawami za zawrotną cenę 50 centów ) - cała wyprawa zajęła mi może 1,5 godziny a wracając miałam już wrażenie, jakbym założyła o dwa rozmiary za ciasne buty. Świetnie

W dodatku w domu też sobie szczególnie nie odsapnę, bo mamy gości (znajomi męża postanowili zatrzymać się u nas w drodze do Frankfurtu).

I teraz zaczynam się bać jak to będzie pojutrze - wybieramy się z małżem na calusieńki dzień do Schwerinu. Jeśli będę w takiej marnej kondycji jak dziś, to raz, że muszę sobie zabrać jakieś japonki (bez względu na temperaturę) na zmianę, dwa, że co 1,5 godziny będziemy siadać gdzieś na kawę (a potem po każdej 10 razy sikać )
Noooo - piękna wyprawa się kroi!

gdyby były brązowe, to by były ładniejsze
ale poważnie - bluza z kapturkiem podoba mi się nawet bardzo, ten króliczek jest tak uroczy, że nawet przymykam oko na różowość
Dzisiaj też miałam problem z wciśnięciem moich wiosennych kozaków (pogoda za oknem zmieniła się od wczoraj drastycznie). Chyba więc spuchły mi stopy...a to dopiero maj
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:42   #563
linzey
Rozeznanie

Witam

Dzisiaj zaczynam 30 tydzień
Z tej okazji opracowałam sie co nie miara
Najpierw byliśmy u wujka Tż- P. kosił trawe i jakieś naprawy mu robił a ja przesprzątałam domek (na ile mi Zosia dała)
a Potem jeszcze posprzątaliśmy nasze mieszkanie i teraz jak już siadłam to chyba nie wstane
Cytat:

Super wieści

Cytat:
Sesja brzuszkowa Super Mam nadzieję ze pokarzesz efekty

Cytat:
Super
Też szukam jakiś spodeneczek choć z moimi żylakowatymi nogami to chyba pochodze w nich tylko w domu
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:51   #564
ajka89
Zadomowienie

A mi cały czas leci ropa z krwią z tego założonego sączka...ciekawe ile będę musiała chodzić z tym czymś...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:51   #565
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej
ale mialam dzisiaj dzien
rano wstalam pojechalam na poczte odebralam jedna paczke, w meidzy czasie przyszla druga
no i bylam na zakupach kupilam sobie dwie koszulki dwie pary leginsow dwa cyckonosze buty tunike i dwie pary okularow :P
malej nic nie kupilam ze wzgledu na te paczki wiec teraz musze obczaic co czego ile mam
za tydzien moze kupimy lozeczko
teraz zjadlam kebaba i zaraz bede sie zabierac za lody
mam jagody wiec sobie wrzuce pare do mojego deseru
no i wazylam sie dzisiaj i juz mam + 11
masakra.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:54   #566
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Ja w sumie USG bedę miała na pewno ale czy dokładniejsze to nie wiem . Nie wiem jakie badania gin bedzie chciał zrobić przejmując mnie w tak zaawansowanej ciąży. W sumie byłam u niego w lutym to pobrał mi cytologię i powiedział jakie badania mam zrobić, teraz podejrzewam że będzie chciał krzywą cukrowa na bank, zadzwonie do niego jeszcze raz jak już bedę w Polsce i chyba zapytam i z wynikami juz pójdę na ta wizytę.
O której masz USG?? Ja dopiero o 16, pewnie bede pół dnia chodzic jak nakręcona

ja mam już o 11 rano

zrób tak jak piszesz, by z wynikami już pójść na wizytę

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A mi cały czas leci ropa z krwią z tego założonego sączka...ciekawe ile będę musiała chodzić z tym czymś...
biedactwo...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 21:11   #567
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej
ale mialam dzisiaj dzien
rano wstalam pojechalam na poczte odebralam jedna paczke, w meidzy czasie przyszla druga
no i bylam na zakupach kupilam sobie dwie koszulki dwie pary leginsow dwa cyckonosze buty tunike i dwie pary okularow :P
malej nic nie kupilam ze wzgledu na te paczki wiec teraz musze obczaic co czego ile mam
za tydzien moze kupimy lozeczko
teraz zjadlam kebaba i zaraz bede sie zabierac za lody
mam jagody wiec sobie wrzuce pare do mojego deseru
no i wazylam sie dzisiaj i juz mam + 11
masakra.
No to widzę ze dzień pełen wrażeń . Mamcia przez Ciebie poszłam po lody

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 21:24   #568
chce_byc_mama
Zakorzenienie

norniczka ja mialam waniliowe i do tego syrop z czarnej pozeczki domowej roboty i garsc jagod

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 21:55   #569
sas
Wtajemniczenie

Dziewczyny, które łóżeczko jest fajniejsze ....
http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...315287823.html
czy to....
http://allegro.pl/2w1-lozeczko-tapcz...328839760.html
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 23:04   #570
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
norniczka ja mialam waniliowe i do tego syrop z czarnej pozeczki domowej roboty i garsc jagod
Ja miałam truskawkowe, bez jagódek ale i tak były pyszne
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Chyba drugie

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Wszystkie mamuśki chyba poszły spać a ja raczej szybko nie zasnę. Mąż napisał że jednak tak szybko nie wróci, szef chyba postawił sobie za punkt honoru upić mojego męża, a mąż próbuje upić jego... Już widze jak to się skończy... obaj bedą pijani. Ja w każdym bądź razie jutro nie odpuszczę mężowi pakowania choćby nie wiem jak zdychał bo w poniedziałek kurier ma zabrać część naszych tobołów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości