Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 20:48   #751
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Wiecie co wam powiem, nie dajcie sobie wmówić podczas organizacji, że "macie na to jeszcze czas". Lepiej załatwić od razu niż potem z wywieszonym jęzorem latać
szkoda tylko, że to faceci zawsze mają czas i im się nie śpieszy, jak próbujesz coś samemu załatwić to później jest, że sama organizujesz a jak się go posłuchasz to zostaje . Ja mojego tępię jak trzeba;p

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:50   #752
(kicia)
Zakorzenienie

Relacje ślubne PMek 2012

28 stycznia 2012 - arletka1313 klik1 klik2
14 lutego 2012- marylka80 (ślub cywilny) klik
18 lutego 2012- Seagirl klik1 klik2 klik3 klik4 klik5
10 kwietnia 2012 gosza_m klik
14 kwietnia 2012 malwus20 klik
21 kwietnia 2012 niusia_87 klik
21 kwietnia 2012 misiak17 klik
28 kwietnia 2012 Nika0208 klik
28 kwietnia 2012 Lubcia klik
28 kwietnia 2012 maruda80 klik
2 maja 2012 Ewusia_marchew klik
5 maja 2012 madzia2306klik
5 maja 2012 jagata klik
12 maja 2012 magdziaS klik
19 maja 2012 jagodzia133 klik

Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-05-26 o 11:20
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:50   #753
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
zbójnicka czy rafaello?
a moze carbonara?

carbonara :tor ba:

a potem boczki wyłażą

wracam na xfactor

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:57   #754
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

a potem boczki wyłażą

wracam na xfactor
zamówiona wrzucę fotę jak przyjedzie
Stary 2012-05-12, 20:57   #755
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

a potem boczki wyłażą

wracam na xfactor
A my dzisiaj standardowo bagietki
Stary 2012-05-12, 20:58   #756
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
zamówiona wrzucę fotę jak przyjedzie

haha oz ty

Mia i Tosia <3

Stary 2012-05-12, 21:09   #757
Madziuniusia
Zakorzenienie

ale zirytowana jestem... założyłam sobie konto na forum gdzie doradza dekoratorka-florystka. Elegancko się zarejestrowałam a od kilku godzin mi go jeszcze nie aktywowali...:/
Stary 2012-05-12, 21:14   #758
Lubcia
Zadomowienie

No to zaczynam swoją relację
Piątek 27.04 miałam wolny dzień więc rano na spokojnie sprawdziłam czy wszystko mam aby jutro spokojnie się ubrać oraz czy wszystkie gadżety są aby ubrać salę na poprawiny oraz moją bramę. Wszystko się zgadzało więc dalej sprawdzałam czy są nalepki na wódkę, zawieszki oraz nalepki na pudełka z ciastem dla gości. Jak na razie wszystko było ok stresik był ale malutki apogełum miało przyjść w sobotę
Popołudni z kilkoma koleżankami poszłyśmy ubierać salę w której były nasze poprawiny. Balony, serpentyny oraz różne dodatki w kolorze bordo
Po skończonej pracy poszliśmy do kościoła do spowiedzi oraz pomóc paniom z kwiaciarni w ubieraniu kościoła. Wszystko byłoby ok gdyby nie fochy księdza że mu przeszkadzamy w próbie z młodzieżom która idzie do bierzmowania Drugi ksiądz z wielką łaską powiedział mi że jutro odprawi nam mszę ślubną, w którą wrobił go ks proboszcz. Zrobiło mi się wtedy bardzo przykro i smutno że ksiądz tak na odwal się podchodzi do tego.
tym przykrym akcentem zakończyłam rozmowę z ks miałam cichą nadzieją, że w sobotę jednak bardzo poważnie i z godnością podejdzie do odprawiania naszej mszy.
Wróciłam do domku była 21.30 zjadłam kolacje i czekałam na sygnał kiedy mam odebrać z dworca kolejnych gości, którzy przyjechali na ślub.
Około godziny 22.30 dekorowałam swoją klatkę z koleżanką i moją mamą gdy skończyliśmy byłam padnięta Trochę wieczorny prysznic mnie odprężył ale stresik pozostał i nie dawał mi usnąć
Sobota 28.04 pobudka była o 6.30 poszłam się umyć i wcisnęłam w siebie kromkę chleba. Następnie poszłam do fryzjera i makijażystki wróciłam do domu była godzina 12.30 sama nie wiedziałam że to wszystko tak długo zajmie. Fryzurka była super a makijaż jeszcze lepszy dokładnie taki jaki chciałam mieć.
Między czasie moja mama z bratem oraz świadkowie byli na naszej sali dowieźć niezbędne rzeczy jak winietki, zawieszki na alkohol, prezenty dla rodziców, kwiaty, moje butki na zmianę, koszulę dla Tż zapasową oraz kilka innych drobiazgów. Mój ojczulek w tym czasie z moją koleżanka przystrajał nam bramę oraz witał gość, którzy zaczeli się do nas zjeżdżać.
Gdy wracałam od fryzjera spotkałam naszego fotografa, który cykał mi fotki w drodze do domu. Gdy już dotarłam do domciu tam był już kamerzysta,który sobie coś już kręcił
Potem przyszła kolej na moje ubieranie i czekanie jak mój Tż przyjedzie z rodzinką do nas na błogosławieństwo. Ta chwila była bardzo podniosła mój głos zaczął się załamywać a rodzice mieli łzy w oczach. Ja jakoś dałam radę i nie uroniłam żadnej łezki choć byłam bardzo bliska tego.
Do kościoła szliśmy piechotką pogoda była cudowna. Pięknie świeciło słońce orkiestra cudnie grała a pszechodnie patrzyli na nas i nam gratulowali Pod kościołem dopadł mnie bardzo mocny stres a odpuścił dopiero po złożeniu przysięgi. Tatuś prowadził mnie do ołtarza moja schola pięknie śpiewała a ja cieszyłam się jak głupia do wszystkich. Banan z twarzy mi nie schodził. Na przysiędze mój Tż patrzył się na ks. dopiero w połowie przysięgi zaczął mówić do mnie ale wybaczam mu to bo wiem że był bardzo zestresowany.
Po mszy przyjeliśmy życzenia a potem jazda na salę. Tam witanie chlebem i solą oraz toasty i pyszny obiad którego nie zjadłam wcale bo mój żołądek nic nie chciał przyjmować tylko napoje
Pierwszy taniec wyszedł nam super a cała zabawa weselna była wyśmienita tak przynajmniej słyszałam od gości. Bawiliśmy się do 4.30 między czasie część gości pojechała do domu ale spore grono została do końca. Najśmieszniejsze w tym wszystkim było to że goście gubili się w ZOO szukając wyjścia i drogi do autokaru po drodze karmiąc zwierzęta czym popadnie. Miałam wesele we Wrocławskim ZOO w tym samym co pokazywali w "Nie mów pannie młodej"
Tak oto wyglądał nasz cudowny dzień a dziś już widziałam nasz filmik z wesela bo pan kamerzysta zrobił go dla nas w bardzo szybkim tempie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-05-12 o 21:33
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 21:15   #759
Madziuniusia
Zakorzenienie

jest a dzwoniłam 15min temu

czestujcie sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pzza.jpg (21,6 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2012-05-12 o 21:17
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 21:18   #760
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

czestujcie sie

oz ty!!!!!

jezyk mi do dupy wszedł

Mia i Tosia <3

Stary 2012-05-12, 21:22   #761
karolinka85
Rozeznanie

Dzisiejszym PMkom życzę Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 21:28   #762
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

czestujcie sie
Niedobra Ja mam dietę, a tak mi się pizzy chce...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 21:30   #763
Lubcia
Zadomowienie

Rada dla wszystkich PM nie przejmujcie się że wam coś nie wyszło albo czegoś brakuje w dniu ślubu to mało ważne. Moja bratowa uszyła nam podkładke aby klęknąć na nią na błogosławieństwie w sobotę nikt nie mógł jaj znależć przepadła jak kamień wodę a już w poniedziałek odnalazła się w szafie Tort który przyjechał do nas na salę dopiero dziś dowiedzieliśmy się że był kogoś innego bo były na nim inne imiona niż nasze Poinformował nas o tym kamerzysta który to zauważył a my nic o tym nie wiedzieliśmy. Było jescze kilka szczegółów ale nie warto sobie w tym dniu głowy zawracać. Ważne że goście byli zadowoleni my również Jedno nad czym ubolewam to to że ten wspaniały dzień tak szybko się skończył ale w naszej pamięci pozostanie na całe życie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-05-12 o 21:35
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 21:37   #764
Madziuniusia
Zakorzenienie

umarlam po dwóch kawałkach
Stary 2012-05-12, 21:41   #765
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nena jak tam egzaminy ?
poprzedni na piątkę, a ostatni chyba poszedł, ale na sto procent zadowolona nie jestem

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Nena wklejałaś kiedyś fajne makijaże takie lekko smokey, masz je gdzieś jeszcze na dysku?
mam, ale nie dam

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Lubcia - super relacja

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 21:49   #766
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

jagata super relacja

Strasznie dużo, nie podpisałaś umowy z takim zapasem czy odmawiają Ci osoby, których byłaś pewna?

Nie zwiędną na pewno od piątku.
U nas trybem oszczędnościowym TŻ chce zrobić mi bukiet (obietnica jest taka, ze jak nie wyjdzie to on zrobi wszystko żeby zdobyć dla mnie kwiaty w sobotę) i kwiaty chyba kupimy już w czwartek, bo podobno wtedy najlepiej na giełdę kwiatową jechać. Chciałabym żeby były piwonie.

Kupiłam kolczyki załapałam się przypadkiem na -15% w Aparcie, bo był jakiś dzień zniżek w galerii. Zmieniłam koncepcję i kupiłam mniejsze niż wcześniej chciałam, w takich się lepiej czułam. Wklejam foto i foto bransoletki mojej, powiedzcie czy to będzie razem pasować? Wydaje mi się, że tak.

Kupiłam też buty, miękkie, wygodne, stabilne i fajne, i niemalże tej samej wysokości co moje ślubne, więc jak nie wytrzymam całej nocy w tamtych to zmienię na te. Do mojej sukni nie będą pasować, ale raczej o ile je w ogóle zmienię, to o takiej porze że nie będzie się to już nikomu rzucać w oczy.
udany zakup. Kolczyki pasują do bransoletki, a bucikowy kolorek cudny

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
mam mega kaca i mega mnóstwo gadżetów
jednym słowem za☠☠☠isty wieczór panieński dawno się tak nie wybawiłam

atrakcją wieczoru było:
tańczyłyśmy na scenie i jacyś faceci zaczęli do nas dobijać a że miałam już dobrze pod kopułą i humorek był do wyskakiwałam z tekstem: rozbierzesz się? jeśli odpowiedział NIE to dziewczyny chórem wypie****
ubaw był po pachy, i nasi faceci przyjechali po nas o 4 rano i nas zgarnęli do domów
Widac, że wieczór sie udał

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Piątek 27.04 miałam wolny dzień więc rano na spokojnie sprawdziłam czy wszystko mam aby jutro spokojnie się ubrać oraz czy wszystkie gadżety są aby ubrać salę na poprawiny oraz moją bramę. Wszystko się zgadzało więc dalej sprawdzałam czy są nalepki na wódkę, zawieszki oraz nalepki na pudełka z ciastem dla gości. Jak na razie wszystko było ok stresik był ale malutki apogełum miało przyjść w sobotę
Popołudni z kilkoma koleżankami poszłyśmy ubierać salę w której były nasze poprawiny. Balony, serpentyny oraz różne dodatki w kolorze bordo
Po skończonej pracy poszliśmy do kościoła do spowiedzi oraz pomóc paniom z kwiaciarni w ubieraniu kościoła. Wszystko byłoby ok gdyby nie fochy księdza że mu przeszkadzamy w próbie z młodzieżom która idzie do bierzmowania Drugi ksiądz z wielką łaską powiedział mi że jutro odprawi nam mszę ślubną, w którą wrobił go ks proboszcz. Zrobiło mi się wtedy bardzo przykro i smutno że ksiądz tak na odwal się podchodzi do tego.
tym przykrym akcentem zakończyłam rozmowę z ks miałam cichą nadzieją, że w sobotę jednak bardzo poważnie i z godnością podejdzie do odprawiania naszej mszy.
Wróciłam do domku była 21.30 zjadłam kolacje i czekałam na sygnał kiedy mam odebrać z dworca kolejnych gości, którzy przyjechali na ślub.
Około godziny 22.30 dekorowałam swoją klatkę z koleżanką i moją mamą gdy skończyliśmy byłam padnięta Trochę wieczorny prysznic mnie odprężył ale stresik pozostał i nie dawał mi usnąć
Sobota 28.04 pobudka była o 6.30 poszłam się umyć i wcisnęłam w siebie kromkę chleba. Następnie poszłam do fryzjera i makijażystki wróciłam do domu była godzina 12.30 sama nie wiedziałam że to wszystko tak długo zajmie. Fryzurka była super a makijaż jeszcze lepszy dokładnie taki jaki chciałam mieć.
Między czasie moja mama z bratem oraz świadkowie byli na naszej sali dowieźć niezbędne rzeczy jak winietki, zawieszki na alkohol, prezenty dla rodziców, kwiaty, moje butki na zmianę, koszulę dla Tż zapasową oraz kilka innych drobiazgów. Mój ojczulek w tym czasie z moją koleżanka przystrajał nam bramę oraz witał gość, którzy zaczeli się do nas zjeżdżać.
Gdy wracałam od fryzjera spotkałam naszego fotografa, który cykał mi fotki w drodze do domu. Gdy już dotarłam do domciu tam był już kamerzysta,który sobie coś już kręcił
Potem przyszła kolej na moje ubieranie i czekanie jak mój Tż przyjedzie z rodzinką do nas na błogosławieństwo. Ta chwila była bardzo podniosła mój głos zaczął się załamywać a rodzice mieli łzy w oczach. Ja jakoś dałam radę i nie uroniłam żadnej łezki choć byłam bardzo bliska tego.
Do kościoła szliśmy piechotką pogoda była cudowna. Pięknie świeciło słońce orkiestra cudnie grała a pszechodnie patrzyli na nas i nam gratulowali Pod kościołem dopadł mnie bardzo mocny stres a odpuścił dopiero po złożeniu przysięgi. Tatuś prowadził mnie do ołtarza moja schola pięknie śpiewała a ja cieszyłam się jak głupia do wszystkich. Banan z twarzy mi nie schodził. Na przysiędze mój Tż patrzył się na ks. dopiero w połowie przysięgi zaczął mówić do mnie ale wybaczam mu to bo wiem że był bardzo zestresowany.
Po mszy przyjeliśmy życzenia a potem jazda na salę. Tam witanie chlebem i solą oraz toasty i pyszny obiad którego nie zjadłam wcale bo mój żołądek nic nie chciał przyjmować tylko napoje
Pierwszy taniec wyszedł nam super a cała zabawa weselna była wyśmienita tak przynajmniej słyszałam od gości. Bawiliśmy się do 4.30 między czasie część gości pojechała do domu ale spore grono została do końca. Najśmieszniejsze w tym wszystkim było to że goście gubili się w ZOO szukając wyjścia i drogi do autokaru po drodze karmiąc zwierzęta czym popadnie. Miałam wesele we Wrocławskim ZOO w tym samym co pokazywali w "Nie mów pannie młodej"
Tak oto wyglądał nasz cudowny dzień a dziś już widziałam nasz filmik z wesela bo pan kamerzysta zrobił go dla nas w bardzo szybkim tempie
piękna relacja. A miejsce na wesele dość ciekawe

Cytat:

czestujcie sie
O nie... Jak mogłaś. Aż poczułam zapach pizzy

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 22:06   #767
jagata
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczyny
Lubcia super relacja i zgadzam się z Tobą, że w dniu ślubu nie ma co się szczegółami przejmować. Np. u nas miało nie być na torcie tych rac (czy jak to się nazywa), ale zapomniałam o tym powiedzieć obsłudze i zorientowałam się w momencie jak tort wjechał na salę
Miały byc także światełka na ścianie za stolem młodych, ale okazało się że jak je podłączyli to w całym budynku wysadziło korki i trzeba było z nich zrezygnować.
Dopiero przed kościołem przypomniałam sobie, że miałam się spytać przy którym ołtarzu bocznym mam zostawić bukiet. Na szczęście świadkowej udało się dowiedzieć.
Było jeszcze sporo różnych niedociągnięć, ale z perspektywy całego ślubu i wesela były one mało istotne.
Jedyną uwagę jaką mam, to trzeba mieć mega wygodne buty. Ja w swoich wytrzymałam do końca oczepin a potem poleciałam zmienić je na baleriny bo już mi podbicie mocno parzyło.
Nena - u nas grał ten sam zespół, który Wy macie mieć na swoim weselu. Napiszę, że jestesmy z niego bardzo zadowoleni. Grali rewelacyjnie i potrafili zabawić gości. Na sali tanecznej cały czas ktos się bawił. Nie ograniczaliśmy ich repertuaru i sami dobierali muzykę do tanczacych. Jak na parkiecie było więcej starszych osób, to zagrali cos spokojniejszego i znanego ciociom i wujkom a jak bylo wiecej młodych osób to nawet Rihanne zagrali.
Oczepiny poprowadzili profesjonalnie i gościom się bardzo podobało. Wiadomo trafiło sie kilka osób niezadowolonych, ale to nigdy nie jest możliwe by zadowolić wszystkich. Pomimo tego
jakbysmy mieli ponownie wybierac zespół, to znów wybralibysmy ten sam.
Stary 2012-05-12, 22:24   #768
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
no w końcu relacja a ja już to "afery" robiłam
bardzo ładna relacja
cieszę się że wszystko sie udało tylko rzeczywiście z tym torem trochę kiesko a smak chociaż był ten co zamawialiście? pewnie też nie.
Miejsce na wesele bardzo orginalne

Cytat:

czestujcie sie
pychotka
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 23:40   #769
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Rada dla wszystkich PM nie przejmujcie się że wam coś nie wyszło albo czegoś brakuje w dniu ślubu to mało ważne. Moja bratowa uszyła nam podkładke aby klęknąć na nią na błogosławieństwie w sobotę nikt nie mógł jaj znależć przepadła jak kamień wodę a już w poniedziałek odnalazła się w szafie Tort który przyjechał do nas na salę dopiero dziś dowiedzieliśmy się że był kogoś innego bo były na nim inne imiona niż nasze Poinformował nas o tym kamerzysta który to zauważył a my nic o tym nie wiedzieliśmy. Było jescze kilka szczegółów ale nie warto sobie w tym dniu głowy zawracać. Ważne że goście byli zadowoleni my również Jedno nad czym ubolewam to to że ten wspaniały dzień tak szybko się skończył ale w naszej pamięci pozostanie na całe życie
Lubcia, piekna relacja, ta historia z tortem wpedzila mnie w nerwice chyba bym ta cukiernie posadzila o szkody moralne!!

Khalidov najlepszy jeeeeest!!!!

a do tego wszystkiego jest taaaaaak przystojny, uroczy i inteligentny

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 06:03   #770
baskaeta
Zadomowienie

magdziaS
eimear
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia - miłości i szczęścia

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
odpowiedzi malutko: Super buty i białe i fioletowe,
ciekawy napis
na sukienkę
zielone ziele - nie przejmuj się my tu cie wspieramy i się cieszymy z tobą

a ja wrzucam zdjęcie mojego pierwszego próbnego zaproszenia
piszcie uwagi bo mogę jeszcze coś pozmieniać
śliczne

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Śliczne buty masz ze skóry czy z satyny ?
Ja jestem załamana, tez mam buty z akces z czerwonej satyny, wczoraj zabrałam na tańce i po niecalych dwóch godzinach tak mnie nogi bolały że szok a mam 8 cm szpilke a druga sprawa to czasami TŻ mnie nadepnął i szybko miałam całe czarne dzisiaj chciałam to zmyć myslałam że wystarczy przetrzeć szmatką i ok a to nie chce zejść nawet płynem do naczyń znalazłam w necie informacje że można gumką do mazania lub jakąś pianką będę jutro próbować. A może wiecie ja wyczyścić satynowe buty
ja właśnie jak pojechałam przymierzyć buty taneczne to wydały mi się twarde i nieprzyjemne - dlatego kupiłam sobie buty ze sklepu z prawdziwą skórą (Ryłko) i są mega miękkie i jak założyłam je na nogę od razu poczułam komfort mojej stopy więc mam nadzieję że przetańczę swobodnie w nich całą noc

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
przyszly moje kolczyki z etsy!!!!!!!!!!!! ponoć są piekne i sie mega świcą!!! tak mi przekazal moj braciszek i zrobil dla mnie fotki telefonem lepsze to niz nic pokaze Wam:0 wiem, ze juz duzo dziewczyn je wklejalo, ale chce sie pochwalić bo są MOJE
śliczne są

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Ślubującym dziś PMkom życzę duuużo szczęścia i miłości na nowej drodze życia

A teraz zmykam do Tż i jedziemy w Bieszczady.
Na tym weekendzie rozdamy w sumie 20 zaproszeń
ale super powodzenia

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
No to moja wizja ślubu:

Panna Młoda:
Suknia: San Patrick Calais
Bolerko jeżeli by była brzydka pogoda
Biżuteria - apart - http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod6877_0_o.jpg http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod6876_0_o.jpg
Podwiązka - http://www.wesoleszydelko.pl//cdn/up.../us/g9i2qb.jpg
Bielizna - intimissimi https://polki.pl/work/privateimages/...IFE/114016.jpg
Buty - fioletowe
Bukiet + butonierki - wykona firma http://patykwia.pl/ Przy bukiecie będzie sekretnik z moim i TŻ zdjęciem http://img16.allegroimg.pl/photos/or.../68/2285656893

Pan Młody:
Spinki do koszuli: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...oDkPACQk CPlk5e
Garnitur - klasyczna czerń, taliowany firma Pawo
Buty - Pawo
Krawat i skarpetki - kolor fioletowy
Koszula - biel śmietankowa Wilsoor

Usługi:
Muzyka - Dj Arturo ( z polecenia )
Fotograf (dzień ślubu) - http://niebieskiemotyle.pl/
Fotograf (plener w inny dzień) - http://agawphotography.blogspot.com/
Kamerzysta - http://www.grafika-film.com/
Makijażystka - http://www.makeupslubny.pl/

Inne sprawy:
Obrączki - http://img814.imageshack.us/img814/9016/obrczki.jpg
Pierwszy taniec - Dirty Dancing Time of My Life
Dekoracja samochodu - melonik i welon http://www.slubnezakupy.pl/sklep,139..._samochodu.ht m + napis nowożeńcy http://2.bp.blogspot.com/--47p-y7Ex2...d-car-sign.jpg
Skrzynka na koperty
Poduszeczka na obrączki - z żywych kwiatów oczywiście kolorystyka bardziej w fiolecie i kremie
Drzewko - forma Księgi Gości
Sala - Lari
Zaproszenia
Kolor przewodni - fioletowy wymieszany z kremowym i delikatną zielenią
Winietki i zawieszki na wódkę - własnoręcznie wykonane
Pudełeczek na podziękowania - będą w nich ciasteczka w kształcie serca i ozdobione masą cukrową - wykona je ta Pani z - http://ciasteczkazdusza.blogspot.com/
Figurki na tort - zrobione na zamówienie - http://www.pakamera.pl/zdjecie_zp.ph...0_5871529 7.img
Prezent dla rodziców - wyjazd na weekend do Karpacza http://www.pensjonat-classic.pl/ + do tego zaproszenie robione ręcznie na ten wyjazd http://allegro.pl/wesole-zaproszenia...329184890.html + czekoladowy telegram + foto książki + drzewko szczęścia lub jakieś inne
Wieczór panieński - zorganizowana impreza przez firmę (sesja foto w studio + kurs tańca erot.) potem powrót do mojego mieszkania i tam liczę na twórczość moich koleżanek, siostry i bratowej
Wieczór kawalerski - planują paintball, a potem spędzą czas w mieszkaniu brata TŻ, ja w tym czasie podjadę z siostrą do nich i siostra zaniesie prezent dla TŻ od przyszłej żony - tort https://www.tortydladzieci.pl/popup_...944a77a6647cad

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Odmówiły mi kolejne 4 osoby się trochę zawiodłam. Są jeszcze dwa dni na potwierdzenie. Mam jeszcze 9 osób od których nie mam żadnych info jak jeszcze oni odmówią to się załamie bo to wyjdzie że 5tys zapłacę za same puste talerze
ojej a nie możecie się umowić z nim że tylko symbolicznie dopłacicie a tak zamówicie coś więcej z menu np??

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

jagata super relacja

Strasznie dużo, nie podpisałaś umowy z takim zapasem czy odmawiają Ci osoby, których byłaś pewna?

Nie zwiędną na pewno od piątku.
U nas trybem oszczędnościowym TŻ chce zrobić mi bukiet (obietnica jest taka, ze jak nie wyjdzie to on zrobi wszystko żeby zdobyć dla mnie kwiaty w sobotę) i kwiaty chyba kupimy już w czwartek, bo podobno wtedy najlepiej na giełdę kwiatową jechać. Chciałabym żeby były piwonie.

Kupiłam kolczyki załapałam się przypadkiem na -15% w Aparcie, bo był jakiś dzień zniżek w galerii. Zmieniłam koncepcję i kupiłam mniejsze niż wcześniej chciałam, w takich się lepiej czułam. Wklejam foto i foto bransoletki mojej, powiedzcie czy to będzie razem pasować? Wydaje mi się, że tak.

Kupiłam też buty, miękkie, wygodne, stabilne i fajne, i niemalże tej samej wysokości co moje ślubne, więc jak nie wytrzymam całej nocy w tamtych to zmienię na te. Do mojej sukni nie będą pasować, ale raczej o ile je w ogóle zmienię, to o takiej porze że nie będzie się to już nikomu rzucać w oczy.

za zakupy

Cytat:
o rany serio??? ale akcja nie słyszałam o takiej wpadce jeszcze

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny
Lubcia super relacja i zgadzam się z Tobą, że w dniu ślubu nie ma co się szczegółami przejmować. Np. u nas miało nie być na torcie tych rac (czy jak to się nazywa), ale zapomniałam o tym powiedzieć obsłudze i zorientowałam się w momencie jak tort wjechał na salę
Miały byc także światełka na ścianie za stolem młodych, ale okazało się że jak je podłączyli to w całym budynku wysadziło korki i trzeba było z nich zrezygnować.
Dopiero przed kościołem przypomniałam sobie, że miałam się spytać przy którym ołtarzu bocznym mam zostawić bukiet. Na szczęście świadkowej udało się dowiedzieć.
Było jeszcze sporo różnych niedociągnięć, ale z perspektywy całego ślubu i wesela były one mało istotne.
Jedyną uwagę jaką mam, to trzeba mieć mega wygodne buty. Ja w swoich wytrzymałam do końca oczepin a potem poleciałam zmienić je na baleriny bo już mi podbicie mocno parzyło.
Nena - u nas grał ten sam zespół, który Wy macie mieć na swoim weselu. Napiszę, że jestesmy z niego bardzo zadowoleni. Grali rewelacyjnie i potrafili zabawić gości. Na sali tanecznej cały czas ktos się bawił. Nie ograniczaliśmy ich repertuaru i sami dobierali muzykę do tanczacych. Jak na parkiecie było więcej starszych osób, to zagrali cos spokojniejszego i znanego ciociom i wujkom a jak bylo wiecej młodych osób to nawet Rihanne zagrali.
Oczepiny poprowadzili profesjonalnie i gościom się bardzo podobało. Wiadomo trafiło sie kilka osób niezadowolonych, ale to nigdy nie jest możliwe by zadowolić wszystkich. Pomimo tego
jakbysmy mieli ponownie wybierac zespół, to znów wybralibysmy ten sam.

oooo mi tez się one nie podobają i mam zamiar poprosić obsługę o nie doczepianie ich do tortu

jagata Lubcia
- super relacje

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ----------

Witajcie

....nie mogę spać więc postanowiłam nadrobić to, co naskrobałyście od piątku - ogólnie mi się wydaje ze coraz mniej jest do nadrabiania

....wczoraj odebraliśmy ostatnią kartkę z zapowiedzi

.... jutro przymiarka sukni - a także decyzja o biżu - już teraz wiem że chce tylko kolczyki ale takie mega długie

ogólnie zostało już nam tylko a może aż 27 dni do ślubu

...ogólnie to już mi się marzy żeby być już "po" ślubie
Stary 2012-05-13, 07:34   #771
clara099
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
regularnie czytam Wasz wątek od kilku części i postanowiłam Was poprosić o pomoc. szukam już od kilku tygodni kompletu kolczyki + bransoletka z pereł w kolorze ivory bądz cream (każdym, byle nie białym), takim jak w załączniku i nie mogę znaleźć ani w sklepach stacjonarnych, ani w internecie. czy któraś z Was szukając biżuterii dla siebie, natknęła się może na taki i mnie wspomoże?
http://butik.bialamagia.pl/files/coco1.jpg
ten byłby w porządku gdyby kolczyki nie były zakończone metalową kulką, strasznie mi przeszkadza taki dzyndzel.
pozdrawiam Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg coco1.jpg (288,7 KB, 19 załadowań)
clara099 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 09:13   #772
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
umarlam po dwóch kawałkach

hahaha to za to ze tu nas wabilas ta carbonara

tz mnie obudził z rana:br zydal:

a teraz poleciał do sklepu

kurcze mam tyle rzeczy do zrobienia dzisiaj a nic mi sie nie chce

musze napisac 5 scenariuszy na zaliczenie cwiczen

juz ja widze jak siadam i je pisze
pewnie w tygodniu bede wieczorami siedziala nad tym

Mia i Tosia <3

Stary 2012-05-13, 09:17   #773
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
VOILA tak wygląda efekt końcowy
suuuuuuuuuuuper
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
hej kochane, nie dam rady nadrobic, teraz mam inny try pracy, dzisiaj mam ostatni raz drugą zmianę a od jutra do poniedzialku wolne i znowu w weekend tańcujemy u naszej MagdziS już się doczekac nie mogę a w poniedzialek chcemy pojeździc za autkiem dla mnie bo mam ciulowy dojazd pksem z pracy do domu wieczorem

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

i wiecie co? niektórzy twierdzą że po ślubie wlaściwie w związku nic sie nie zmienia... tylko tyle że nosimy obrączki... w naszym przypadku dużo się zmienilo a raczej tż się zmienil... dawno go nie widzialam tak uczuciowego i troskliwego.. ja w domu jestem dopiero na 23 a on jeszcze po mnie wychodzi na przystanek żebym sama nie szla mimo że móglby isc spac bo wstaje o 5 rano, nie wspomnę o tym że poprostu zmienil się w kochającego męża... chwali się że ma żonę, nawet na fejsa dodal zdjęcie ze ślubu czego nigdy nie robil bo ma tylko jedno zdjęcie profilowe... normalnie nie ten czlowiek... i mnie się to podoba nawet jak wrócę o 23 z pracy to szykuje mi jedzonko bo wie że glodna jestem... no i na pytanie koleżanki jak się czuje po ślubie odpowiedzial że bardzo dobrze i że jest lepiej niż przed ślubem
mam nadzieję że u mnie będzie tak samo
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój czas już jutro
Załatwiliśmy dzisiaj co mieliśmy załatwić Rozstawiliśmy winietki, zrobiłam paznokcie, wszystko zawiezione na salę. Czuje się fatalnie, dostałam @, mam migrenę i rewolucje żołądkowe, a jutro ma padać deszcz i temp ma spać do 15 st. Ale humor mi dopisuje i niczym się nie stresuje Zostało mi powiesić kokardy i posprzątać pokój Jutro pewnie nie bedę miała chwili, żeby do Was zajrzeć, wiec tylko zostawiam Wam po buziaku
Kochanie wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! żebyście zawsze pamiętali o sobie a wasza miłość niech kwitnie z każdym dniem coraz bardziej.
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Powoli powracam do żywych
Gratuluję dzisiejszym PMkom ich najpiekniejszego dnia w życiu oraz życzę duużo miłości z mężem u boku.
Jestem Wam winna relację, więc zabieram się do konkretów.

(...)
Myslę, ze na chwilę obecną Was nasyciłam informacjami. Jak dostanę zdjęcia od fotografa (mamy je mieć już w przyszłym tygodniu), to nei omieszkam kilka wkleić.
super relacja
Cytat:
Piątek 27.04 miałam wolny dzień więc rano na spokojnie sprawdziłam
(...)
gratki

Dziewczyny ja już po panieńskim miałam w piątek. Nie chciałam mieć go w żadnym klubie więc zrobiłyśmy grilla na działkach. Miał być krótki siedziałyśmy do godziny 2 :P Miałam 60 pytań na które tż udzielał odpowiedzi pytania były otwarte za każdą złą odpowiedź musiałam wypić 3 łyki piwa nie zgadłam 20 ale to przez mojego tżta bo dawał czasami głupie odpowiedzi żeby były śmieszne a nie prawdziwe. Były baloniki z nazwiskami panieńskim i przyszłym. W panieńskim po przebiciu była karteczka jaki jest teraz tż np. daje prezenty a po przebiciu balona w tym samym kolorze ale z przyszłym nazwiskiem yła karteczka jaki będzie po ślubie i np. pisało: będzie mówił podaj mi piwo kobieto itd. Było mega śmiesznie upiłyśmy się że hej a ja na 9 miałam szkolenie. kaca miałam ale delikatnego co wprawiło mnie w szok bo powinnam umierać po takiej ilości alkoholu. Dostałam prezenty: czarno złotą bieliznę, deskę do krojenia z łyżką i widelcem proszek do prania itd. taki przybornik Panny Młodej po ślubie. wszystkie z jakimiś śmiesznymi przypisami.

Dziewczyny za 6 dni ślub zaczynam się ch..o...l...e...r.n...i.. ..e stresować
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 09:17   #774
Madziuniusia
Zakorzenienie

hehe

ide się myć:P
Stary 2012-05-13, 09:18   #775
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
hehe

ide się myć:P
dzisiaj od rana wiercilam w brzuchu tz ze chce pizze albo jakiegos fasta

moze go wyciagne wieczorem na starowke

zmienilam avatar - chce taki tatuaz sobie zrobic

Mia i Tosia <3

Stary 2012-05-13, 09:35   #776
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja już po panieńskim miałam w piątek. Nie chciałam mieć go w żadnym klubie więc zrobiłyśmy grilla na działkach. Miał być krótki siedziałyśmy do godziny 2 :P Miałam 60 pytań na które tż udzielał odpowiedzi pytania były otwarte za każdą złą odpowiedź musiałam wypić 3 łyki piwa nie zgadłam 20 ale to przez mojego tżta bo dawał czasami głupie odpowiedzi żeby były śmieszne a nie prawdziwe. Były baloniki z nazwiskami panieńskim i przyszłym. W panieńskim po przebiciu była karteczka jaki jest teraz tż np. daje prezenty a po przebiciu balona w tym samym kolorze ale z przyszłym nazwiskiem yła karteczka jaki będzie po ślubie i np. pisało: będzie mówił podaj mi piwo kobieto itd. Było mega śmiesznie upiłyśmy się że hej a ja na 9 miałam szkolenie. kaca miałam ale delikatnego co wprawiło mnie w szok bo powinnam umierać po takiej ilości alkoholu. Dostałam prezenty: czarno złotą bieliznę, deskę do krojenia z łyżką i widelcem proszek do prania itd. taki przybornik Panny Młodej po ślubie. wszystkie z jakimiś śmiesznymi przypisami.

Super, że panieński się udał

Wczorajsze PMki są już oficjalnie włączone w grono mężatek
Kiciu, linka z relacjami też podmieniłam.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 09:37   #777
carmelova
Zakorzenienie

Cześć Piękne

jagodzia cieszę się, że panieński się udał
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 09:40   #778
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clara099 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
regularnie czytam Wasz wątek od kilku części i postanowiłam Was poprosić o pomoc. szukam już od kilku tygodni kompletu kolczyki + bransoletka z pereł w kolorze ivory bądz cream (każdym, byle nie białym), takim jak w załączniku i nie mogę znaleźć ani w sklepach stacjonarnych, ani w internecie. czy któraś z Was szukając biżuterii dla siebie, natknęła się może na taki i mnie wspomoże?
ten byłby w porządku gdyby kolczyki nie były zakończone metalową kulką, strasznie mi przeszkadza taki dzyndzel.
pozdrawiam Was
a nie mozesz sobie sama takiego zestawu zrobic ?
na all sa wszystkie perłki jakie mozna wymarzyc
na moje oko koszt takiego kompletu by Cie wyniosł około 20zł
oczywiscie mowie o posrebrzanym zestawie ( ale jak to tylko na slub to bym sie nie bawila w srebro - skoro bym tego nie ubrala pozniej nigdzie).

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

nie stresuj sie

wszystko masz juz zapiete pewnie a ostatni guzik
a panienski na wypasie mialas

Mia i Tosia <3

Stary 2012-05-13, 10:02   #779
a u d r e y
Wtajemniczenie

A u mnie 69 dni!!!!!!!

Przegapiłam wczorajsze 70, ale ta dzisiejsza liczba też zmyślna

Dzień dobry!
Zmykam do Bonarki w poszukiwaniu stanika bo jutro musze jechać do salonu dopasować lepiej sukienkę w biuście
Poproszę o kciuki abym znalazła bo inaczej

Miłej niedzieli
Stary 2012-05-13, 10:09   #780
MARGIDA
Wtajemniczenie

hellooouuu!
ale u mnie lodówa - 3 stopnie tylko
kindzia, jagodzia gratuluje udanych wieczorów panieńskich

Cytat:
Napisane przez clara099 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
pozdrawiam Was
cześć
w opcji wypasionej, to widziałam takie bransoletki w yes,
ale widziałam też w takim malutkim jubilerze u mnie w mieście, w cenie +/- 75 zł

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości