Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 22:31   #391
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Chryste, jak przeczytałam "kreseczkę", to od razu pomyślałam o teście ciążowym i możesz sobie wyobrazić, jak się zdziwiłam
wiesz,że ja też tak pomyslalam, że Iustyna w ciąży

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 22:56   #392
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumku to jeszcze trzymaj kciuki, bo zawody dopiero w tym tygodniu - środa i czwartek chyba. No fakt, ciąża w moim przypadku jest co najmniej nieodpowiedzialna .
Śmiejemy się, że jak wyjdzie druga górna dwójka, to będzie mogła robić za kasownik w MZK .
A ja myślałam, że to w weekend
No to nic, puszczam na razie i trzymam w środę

Agadus - pokazałam mężowi GoGirl i się zafascynował

Telik Menelik - jak tam morze szumi?
Stary 2012-05-12, 23:53   #393
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A wiesz że często o Tobie myślę
Jakieś rady? Bo my strasznie nieporadni w tym całym castingowaniu jesteśmy
intuicja po pierwsze, po drugie referencje od innych mamusiek, po trzecie wypytujcie o wszystko, lacznie z adresem, numerem telefonu, jak mloda niania, to plany na porzyszlosc, zeby wam po miesiacu nie zwiala. Jezeli cos ciebie zaniepokoi, zaswieci ci zarowka ostrzegawcza, nie bierz takiej niani. Widzisz mi zaswiecila, jak zaczela krytykowac chusty ale ja zlekcewazylam.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

wczoraj pod wieczór pojechałam spotkać się z przyjaciółmi, wzięłam Adasia z myślą że max godzina i będzie marudził że śpiący. A ten nic o 22 wróciłam do domu i wcale jeszcze na śpiącego nie wyglądał. Przyjaciółkę zaczepiał, śmiał się do niej cały czas, kolegów zaraz sobie znalazł, w ogóle strasznie towarzyskie dziecko się zrobiło
A najśmieszniej wygląda jak towarzystwo sobie żartuje a on wybucha śmiechem, jakby wiedział o czym mówimy
No i od wczoraj jest "Adaś, smaczne? "m..am, m...am" więc wiadomo że jedzenie jest "mniam, "mniam"

swietny Adas

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam Kobitki.

Przewiało mnie. Cała prawa strona boli. Najbardziej bark i szyja. TŻ śpi po nocce, a ja staram się przekonać Dominika żeby był grzeczny.
A jeszcze ucha dobrze nie wyleczyłam

Domek, Dawid, Ewoludek
za skończone miesiące.

Miałam myć okna, ale chyba nie dam rady. Za niedługo nic przez nie nie będzie widać
biedna jestes, zostaw te okna na ppozniej

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

a doła mam bo pożarłam się z tz-tem, nie gadamy ze sobą, nie pisałam Wam wcześniej ale poszło o to że ostatnio praktycznie codziennie jeździ do mojej teściowej, od kilku tygodni już to trwa, w tym tygodniu miał 2 zmiany to jak jechał rano, przyjeżdzał koło południa, odpoczął, zjadł obiad, mył się i do pracy, w domu praktycznie był gościem od jakiegoś czasu, a teściowa ciągle o byle pierdoły dzwoni że to się zepsuło, to trzeba zrobić, to naprawić, w tym pomóc, w tamtym

cholera, niedługo będzie może dzwonić żeby jej przepaloną żarówkę wymienić.... paranoja - nie dość że sama w domu siedze z dzieckiem całymi dniami, w ciągu ostatniego tygodnia to może się zajmował dzieckiem może z półtorej godziny w sumie, w tym wczorajszy godzinny spacer na który poszedł z Julką po awanturze, w ramach demonstracji że on się dzieckiem zajmuje przecież...

ja sobie nic nie moge zaplanować bo jego ciągle nie ma...
kiedyś chciałam warzywniak pójsc robić kilka tygodni temu w sobotę to go całą sobote nie było i raczył przyjechać do domu ok 15 dopiero po moich kilku telefonach że przecież wiedział co mam robić mi obiecał że wróci wcześniej od swojej mamy bo chciałam w końcu jarzyny posiać i sobie coś porobić spokojnie w domu a nie tak z doskoku jak to z dzieckiem.

wszystko muszę robić na raty bo jego ciągle nie ma, a wczoraj już się nazbierało tego za dużo i wybuchnęłam. Nawet kiedyś w sobotę chciałam okna pomyć bo już na święta nie zdążyłam to musiałam sobie u niego czas rezerwować już w środę bo inaczej pewnie już miałby inne plany wziązane oczywiście z teściową.....

to się wyżaliłam....
Ale dzięki Aaniu że pytasz bo tylko Ty słonko zauważyłaś mojego posta że jestem zdołowana...

lepiej odpuść okna dziś jak Cię przewiało bo jeszcze gorzej będziesz cierpieć...

Kolinko - kciuki zaciśnięte
nie jest wesolo beatko, ja mysle, ze rozmowa i z tz i tesciowa by sie przydala. Bo i ona musi zrozumiec, ze tz niemoze byc na kazde skiniecie.
A co do przyjazdu mojego, to pewnie na ten czas calkowicie znikne z wizazu ale to zrozumiecie nie ?? :P

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ewcia, Dominik, Dawid

Dzień bry.......Zgubiłam wczoraj obrączkę Ściągam ją zawsze z pierścionkiem zaręczynowym, gdy w czymś mi przeszkadza, tak jak np. przy smarowaniu Ali kremem na słońce. Pierścionek zareczynowy był w kieszeni spódniczki, a obrączki nigdzie nie ma
Jak to jest, jak kupię nową, no wtedy idzie się do księdza by poświęcił?? Kurcze to taki symbol naszego ślubu, tż zdążył przedwczoraj naprawić swoją, bo miał zmiażdżona, a teraz moja się zgubiła!!! Jakies fatum nad tymi krążkami wisi, mam nadzieję, że nie nad naszym małżeństwem

co do obraczki, zloto jak sie schowa samo musi zechciec wyjsc :P wspolczuje ale nie trac wiary, ze sie znajdzie. Moj tz tez zgubil obraczke, na ogrodzie jak gral w pilke. Pszeszukalismy na kleczkach cala trawe :P Znalazla sie po pol roku, przy wkopywaniu drzewka.

Cytat:
mamy "kreseczkę" na górnej prawej dwójce!!! czyli po kilku miesiącach przerwy wychodzi nam 3 ząbek . Co łączy się z godziną płaczu nie do ogarnięcia . Będzie wyglądać jak kasownik: górna dwójka i dwie dolne jedynki
Zuza zabkuje jak Szymula :P
witam nocna pora. Wczoraj zdarzylam tylko zaladowac zdjecia do K i rozpetala si etaka burza.
Moj dziec daje mi popalic ostatnio. Placze na spacerach, bo nie chce siedziec w wozku, ciagle chce na rece. Ten lek siega chyba juz zenitu a ja ledwo dysze.
Ale dzisiaj maly zdolniacha zaczal odpychac sie na tym jezdziku pchaczu nozkami. A jak smiesznie tanczy dupka rusza i macha raczka.
No i wszystkie przedmioty to autka.

Przeczytalam na fb o przyczynach zbanowania bartessy. Jakis absurd totalny.
Stary 2012-05-13, 00:02   #394
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A Mozecie napisac TU dlaczego Bartessa została zbanowana?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 06:33   #395
isiaok
Rozeznanie

Witamy! Pierwsze! Po co tracic taki piekny dzien na sen
zanka
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wiesz,że ja też tak pomyslalam, że Iustyna w ciąży
też tak pomyślałam

co z Bartessa????Za co ten ban?Nie da sie odkrecic?

Dziekujemy z Ewoludkiem za wszystkie życznia i opinie dot. zdjec
Miłego dnia!

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

beata_1988 Julka z Ewka to chyba na poranna Msze sie wybieraja
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 06:59   #396
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Wybieramy się z małą dzisiaj
i jak było? my się zastanawiamy, czy nie jechać dzisiaj..
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
i ja mam doła- ogłoszone zostały warunki rekrutacji na magistra. I podliczeniu podlegają trzy przedmioty z I roku do średniej na te studia, od najwyższej średniej aż do wyczerpania limitu.
I co? mam trzy 3.0 z tych przedmiotów
Myślalam, że będą całkiem inne przedmioty, bo w tamtym roku były całkiem inne i z tamtych mam 5.0, bo własnie chodziło mi o dobry wynik z myślą o mgr.

Jak myslicie, może się udać?
mam nadzieję że się uda
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ania, dasz radę dzisiaj, Adaśko mam nadzieję spisze się w odpowiednim momencie!
spisał się, spisał
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaki mam widok z okna w kuchni
Sam widok ładny, choć chyba bym się bała, skoro one tak do ludzi podchodzą......
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
wspolczuje sytuacji z obraczka, ja bym sie zaplakala, bardzo lubie moja. Dziewczyny pokazcie jakie macie swoje. Lubie ogladac takie rzeczy My mamy TAKIE
my mamy najprostsze- 4mm, żółte złoto, gładkie, ja tylko z małym diamentem. Ale u jakiegoś małego jubilera więc nie ma zdjęć w necie
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Aania, może pomyśl w ten sposób, że jedziesz na Chrzciny dla tego dziecka, a nie dla szwagra. Dziecko niczemu winne, że ma takich rodziców. Jak będzie bardzo źle, to metoda uciekania "na dziecko" jak najbardziej wskazana.
A jak tam Twoja ręka? Miałaś już jakieś zabiegi, lepiej coś?

mały o 18 zaczął wyraźnie pokazywać że chce spać, więc trzeba się było powoli zbierać
reszta w klubie,,.
dziękuję że pytasz ręka dokucza, teraz np prawie palców nie czuję, tak ścierpnięte, dopiero po weekendzie idę na jakieś zabiegi.

Alibany, mam nadzieję że się obrączka znajdzie

Beatko, mam nadzieję że twój mąż wreszcie tą pępowinę przetnie...
youyou, fajna impreza

Brumek, jak tak myślę to chyba masz rację - jest

Cytat:
Napisane przez Brumek
A brylancik z pierściona zaręczynowego też kiedyś zgubiłam. Będąc na zakupach na bazarze. Przeryczałam caaaaaały dzień. A wieczorem poszliśmy z mężem szukać. Powiedziałam mu gdzie zaczepiłam ręką o drzwi takiego pawiloniku i że może od tego wypadł. Szukał tam, w promieniu kilkunastu metrów, i znalazł!!! Szok!
A jak poszliśmy go wstawić z powrotem do pierścionka, to powiedzieli, że on na gwarancji i gdybym nie znalazła i nie doniosła diamentu, to musieli by na własny koszt wstawić nowy
to jaki duży ten brylancik że potrafiłaś go zauważyć?

Kajool

a jeszcze ad. wczorajszej imprezy, mały zaliczył pierwszego całusa I to od dziewczynki starszej od niego o ponad rok. Najpierw się go wstydziła ale potem jej przeszło
potem jakieś zdjęcia wstawię

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 07:04   #397
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ciężka sprawa... Się uparł na teściową.... To może jak jeździ tak do tej teściowej to niech zabiera Julkę i niech się nią tam zajmuje, a Ty sobie w spokoju swoje zrobisz, w końcu musisz mieć chwilę spokoju......
Ja zawsze mówię mojemu, jak mu coś nie pasuje, że jakbym chciała z dzieckiem siedzieć sama 24 godz na dobę i sama się nim zajmować, to bym została samotną matką, a nie....
może to i rozwiązanie jakieś jest...
ale on tam zawsze jeździ coś robić, pomagać niby, a też zawsze "ma roboty od cholery" więc pewnie by jej nie wziął..
'
a pogrubione święta racja...
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

Wracam właśnie do żywych Wczoraj był panieński siostry i zabalowałyśmy nieźle Najpierw imprezowałyśmy w mieszkaniu u świadkowej a potem przeniosłyśmy się do klubu. Tańce, mnóstwo śmiechu i dobrej zabawy, grono wyluzowanych lasek i dużo alkoholu
wracałyśmy wszystkie na bosaka, po W-wie , o 5 rano... Nocowałyśmy u świadkowej, do domu dotarłam po południu. Dzieciaki były podobno bardzo grzeczne
Jeszcze mnie nieco telepie, ale idę zraz spac bo nie wyspałam się.

To była moja pierwsza impreza od 3lat Tego mi było trzeba
klask i:wspaniale choć kaca nie zazdroszczę.

ja nie pamiętam kiedy tak ostatnio zabalowałam, chyba impreza taka będzie po mojej obronie - jak się obronię oczywiście

Cytat:
Wertując te malutkie ciuszki, oczywiście na wspominajki mi się wzięło, patrzyłam na te małe pajacyki, bodziaki i nie mogłam uwierzyć, że to było dobre, a nawet za duże na Alę!
ja Ci mówię że się znajdzie zobaczysz

a z ciuszkami mam to samo, tym bardziej że Julka przy urodzeniu ważyła 2820g i 54cm i w tych malutkich ciuszkach nawet się "topiła"

Cytat:
2. Ją rozumiem. Tzn. rozumiem, że jako zaborcza mamuśka postępuje, tak jak postępuje. Widać wyraźnie, że pod różnymi pretekstami chce sobie synka ściągać jak najczęściej. Ale czemu on tego nie widzi? Że to właśnie tylko preteksty i że ona nie zachowuje się w porządku? Zachodzę w głowę, jakby mu to uzmysłowić, że coś jest nie tak i to nie z Twoje winy, a z jej Skoro rozmowa nie podziałała, to nie wiem... Może spróbować go, żeby postawił się na Twoim miejscu? Przez chwilę się w Ciebie spróbował obiektywnie wczuć i zobaczył jak Ty to widzisz?
próbowałam mu uzmysłowić że jak on czułby się gdybym ja go uwiązała na całe dnie z dzieckiem a ja sobie ciągle gdzieś jeździła to tu to tam. to powiedził że przecież on pracuje... a ja nie pracuje ...

Cytat:
Z całą moją obsesją i miłością do karmienia UU, to już dla mnie przeginka
no wiesz, a ja myślałam że Ciebie już nic nie złamię w tej kwestii

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
i
nie jest wesolo beatko, ja mysle, ze rozmowa i z tz i tesciowa by sie przydala. Bo i ona musi zrozumiec, ze tz niemoze byc na kazde skiniecie.
A co do przyjazdu mojego, to pewnie na ten czas calkowicie znikne z wizazu ale to zrozumiecie nie ?? :P
.

oczywiście że zrozumiemy
Cytat:
A Mozecie napisac TU dlaczego Bartessa została zbanowana?
Cytat:
Hej, no więc tak. zostałam zbanowana na wizazu dlatego ze moja siostra ma swoje konto na targowisku, a wiec rzekomo jest to moj klon, oprocz tego nie mozna zdjąc bana. Tak na prawde żadna z nas nic nie przeskrobała tak wiec nie rozumie z tego nic.

niestety taki jest regulamin targowiska..

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=49167
cyt.:
Cytat:
Zabezpieczenie przed oszustami
Użytkownicy, które powielają swoje konta są automatycznie wykrywani przez nasz system. Na targowiskach można wymieniać się tylko z jednego konta. Wszystkie klony będą otrzymywały ban stały, a 2 pkt karne (stałe) pierwszy zarejestrowany nick.
wizaż musi się zabezpieczać przed oszustwami na wymianach czy ktoś nie kombinuje z pozytywnymi przekupkami z innego konta żeby być wiarygodnym... trochę siedziałam na targowisku więc wiem jak to wygląda w praktyce..
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
co z Bartessa????Za co ten ban?Nie da sie odkrecic?

beata_1988 Julka z Ewka to chyba na poranna Msze sie wybieraja
no jak zwykle pobudka 5,40 dziś - wczoraj 5.50.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 07:36   #398
aania_20
Zakorzenienie

wrzucam dla niemających dostępu do klubu, nas wrzucę w klubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4035517.jpg (57,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4035537.jpg (60,7 KB, 47 załadowań)

Stary 2012-05-13, 09:10   #399
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Jesteśmy w domu. Dobra decyzja, patrząc na aurę za oknem.
Wczoraj rano z Zakopcu piękna pogoda, do południa byliśmy na spacerku trasą na dolinę Kościeliska ( nie było krokusów ), słoneczko i nic nie zapowiadało załamania.
Potem wyjechaliśmy i przed Krakowem deszcz aż do samego domu...
Podróż powrotna bez przygód, i 1,5 h krótsza.

Mamad dużo myślałam o Tobie podczas pobytu. Ile wyrzeczeń kosztowała Cię wyprowadzka do męża z tak pięknego miejsca...
Z kwatery jestem bardzo bardzo zadowolona. To najlepsze miejsce w jakim byliśmy w Zakopanem, a to był 6 raz
Duży plus za dostęp do netu, i przestronne podwórko, z miejscem do zabawy, trawka...zawsze działeczki malutkie że ledwo auto da się zaparkować.
Twoi rodzice też mieszkają na Skibówkach?

Aniaa boskie jest całuśne zdjęcie. Już kiedyś mówiłam że szybko Ci się syn ożeni i będziesz teściową

Alibany kolejna dawka pięknych zdjęć extra pchacz.
Dla pocieszenia napisze, że moja mam też zgubiła obrączkę, po 2 tygodniach przypadkiem się znalazła w trawniku...
Też bym się zdołowała, przywiązana jestem do swojej.

Stronczek my mamy proste klasyczne http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,153 coś takiego.

Beata no tak, dobrze Shira napisała...never ending story aaaaaaa. Taki typ Twego tż, że chyba mu nie przetłumaczysz jak sam na oczy nie dojrzy. Rób swoje i go olewaj, rozmowa będzie odbierana jako atak na jego mamusie, jak piszesz...poczekaj jeszcze troszkę, może się opamięta, że ma swoją rodzinę i dom

Sara usnęła teraz w dzień sama w łóżeczku. W szoku jestem, że nie musiałam lulać w wózku. Może dorosła?
Promotorka milczy Nie mam słów na tą babę.
Stary 2012-05-13, 09:18   #400
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Beatko współczuje

nie pamiętam co miałam pisać

Stronczek my mamy takie http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,179 - te strasznie drogie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 09:38   #401
mamad1
Zadomowienie

"Kaczuszki" to u nas przebój od dosyć dawna (koleżanka na spacerze nam poleciła). Jednak chyba lepszy jest "dziadek Lulka farmę miał". Gdy Marina o nim pisałą, to jeszcze Patryka nie interesował. Nawet jak ta melodia pojawi się z jakiejś grającej zabawki, to ten od razu na monitor patrzy

Patik cieszę się, że Wam się podobało.
Ja nie mieszkałam w Zakopanem, ale niedaleko w sumie. Jeśli jechaliście od dol. Kościeliskiej w stronę Czarnego Dunajca (na Chabówkę), to przejeżdżaliście przez moją miejscowośc Wbrew pozorom tu na osiedlu jest więcej górek niż tam
Jak się ma coś na co dzień, to jakoś tego się tak nie docenia. Trochę mi brakuje widoku gór (jak byliśmy tam tydzień temu, to tak pięknie było widać całe pasmo), nawet trawa jest "inaczej" zielona niż tu (pomijając, że wszystko później kwitnie niż tu). Zawsze coś jest kosztem czegoś... Nigdy przez myśl mi nie przeszło, że będę mieszkać w Krakowie (nawet nie chciałam, tak samo nie wyobrażałam sobie mieć męża z Krakowa Życie zweryfikowało moje plany)

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Obrączki my tez mamy klasyczne.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 09:58   #402
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kunki

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Zobaczcie jaki mam widok z okna w kuchni
chociaż troszkę strach jest

Cytat:

wybral sie z kolega na przejazdzke o 22 w nocy, bo kolega musial cos zalatwic i oczywiscie potrzebowal asysty

Cytat:
mamy "kreseczkę" na górnej prawej dwójce!!! czyli po kilku miesiącach przerwy wychodzi nam 3 ząbek . Co łączy się z godziną płaczu nie do ogarnięcia . Będzie wyglądać jak kasownik: górna dwójka i dwie dolne jedynki

Cytat:

Beatko moja droga - jak Ty mnie rozumiesz, mam identycznie, jak zacznę naskakiwać na jego mamę to on się obraża, nie odzywa, coś wypomina odnośnie moich rodziców, normalnie sytuacja jak u Ciebie że wolę przemilczeć a swoje w duchu nakląć... taki charakter...
jakie my jesteśmy podobne
na szczęście mój nie jest typem mamin-synka wiadomo jak coś potrzeba to pomoże ale teściówka nie nadużywa swej matczynej mocy

my obrączki mamy z białego złota z takim szlaczkiem jakby łańcuch dna i grawer w środku

no i wychodzą Żbikowi dwie górne jedynki i chyba trójka na dole
Stary 2012-05-13, 10:04   #403
madzia1k1
Raczkowanie

Hej babeczki!!!

Dominiki ma się coraz lepiej, kataru prawie nie ma, tylko kaszle jeszcze trochę po nocy, albo po drzemce. Nocki też lepsze. Od wczoraj tak na dobre zaczął wstawać. Wstaje przy kanapie, ksześle i w łóżeczku. Nie mogę uwierzyć, że to już niedługo będzie dreptał... No i teraz właśnie przymierzam się do jakiś bucików, bo babcia chciała na dzień dziecka kupić Domkowi. Wiem, że na takie sandałki to chyba jeszcze za wczesnie, bo dopiero co uczy sie wstawać, ale myślę, że te paputki ze skóry jagnięcej będą na teraz ok co? Natko, Twój Domek w takich się uczył prawda? A te sandałki, które ma teraz to jakiej firmy są, możesz wkleić linka

W ogóle jeśli to nie problem możecie wkleić linki do pierwszych bucików, które juz używacie i jesteście zadowolone?
Bo teściowej mówiłam, że jak najdłużej chcę żeby Dominik bez bucików śmigał, ale tak z drugie strony to jak będzie już na dworze stawiał pierwsze kroki to takie sandałki się przydadzą co nie?

Przepraszam, ze tylko o sobie, ale wykorzystuje moment, ze Dominik śpi, i buszuje w necie, bo remont planujemy i szukamy materiałów. Wymyśliliśmy sobie fototapetę na jednej ściana, a na drugiej kamień dekoracyjny + farba w dwóch kolorach, do tego kinkiety, meble, jakieś pierdoły, więc siedzimy i wybieramy. potem wam pokaże jaką fototapetę wybraliśmy, bo jest oryginalna.

Miłego dzionka!!!

a i jeszcze jedno muszę napisać, Paticzku kochanie, proszę nie przejmuj się, że Sarka jeszcze nie siedzi, chociaż wiem dokładnie co czujesz Pamiętasz, jak tez pisałam, że Dominik daleko w tyle i w przeciągu tego miesiąca dużo rzeczy się nauczył, tak z dnia na dzień. Wiem, że się martwisz, wiec może dobrze by było po skończonym 10 miesiącu skonsultować się z lekarzem. ja tak w planach właśnie miałam wybrać się do lekarza jak do 10 miesiąca D. nie będzie siedział.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 10:27   #404
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ida, Krystian

Stronczku ja mam podobne do Twoich, tylko szerszy pas z bialym zlotem i nie wklesly, a wypukly.

Brawa za nowe umiejetnosci dzieci!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 10:37   #405
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
A propos ubranek, dzisiaj wyciągnęłam ze strychu torby z malutkimi ciuszkami, by co nieco wystawić na all... Oczywiście szukając po szafach znalazłam rewelacyjne ciuszki na lato dla małej, o których nie miałam pojęcia, kapelusiki, sukienki itp. Kilka sukienek też jutro wystawie, bo naliczyłam ich ok 30tu- nie sposób by wszystkie znosiła, a może jakiś grosik wpadnie. Wertując te malutkie ciuszki, oczywiście na wspominajki mi się wzięło, patrzyłam na te małe pajacyki, bodziaki i nie mogłam uwierzyć, że to było dobre, a nawet za duże na Alę!
kochana masz tak samo jak ja, jak odkladalam kolezance ciuszki dla jej synka, zachodzilam w glowe jak to Marysia sie w nie miescila, baaaaaaaaaa byly nawet za male

Cytat:
Starość nie radość, kochana Człowiekowi nawet bawić się nie chce
dokladnie starosc nei radosc

Cytat:
jaki elegancik slodziak

Witam laseczki!!!
ja juz wyspana po weselu. Wesele super, jedzienie pycha (no poza jakims gulaszem z zaladkow, ale cala reszta mniam), tylko ja o 23 juz ziewalam i chetnie bym spac poszla, ale dopiero po 2 wrocilismy. Kolezance z 200 osob zaproszonych odmowilo 100 widac bylo ze jej przykro. Byla tez na weselu nasza znajoma, ktora jest 20 tyg ciazy - taka chudzina zawsze a tu nabrala masy - mowi ze juz 12 kg przytyla (ja wszystkiego 16). Ale wyglada pieknie i jak w czerwcu pojdzie na zwolnienie mamy do nich wpasc do wawy bo sie tam juz pare lat temu przeprowadzili.

A co do obraczki - my mielismy robione ze swojego zlota, wiec jakbym miala taka sama dorobic to bym musiala troszke kasy wywalic.... ale puk puk odpukac nikle szanse zebym ja zgubila bo jest na styk, tzn teraz jak schudlam to wchodzi mi obraczka z pierscionkeim zareczynowym, a do tej pory sama obraczka - ciezka ja bylo zalozyc (zdjelam ja na poczatku ciazy i dopiero chyba w 3 miesiacu po porodzie moglam zalozyc). Zreszta ja nie zdejmuje wogole obraczki, jak juz zaloze to wszystko w niej robie, a jak zdejmuje od razu laduje w kufereczku z bizuteria.

TZ jeszcze spi a ja kawusie pije. Jeszcze troche musze go obudzic, bo mi sie juz teskni za MarysiaNajpierw musze glowe umyc i sie wykapac. Bo wczoraj zmylam tylko makijaz i do lozka.

Ida, Krystian sto latek

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 10:53   #406
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej
Witam i ja na nowym wątku

Krystianek kończy 10 miesięcy Ida Crazy tradycyjnie buziaki
I dla Natkowego Domka za wczorajsze 1o mc

Ide ponadrabiać ...
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 12:36   #407
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale paskudnie i zimno za oknem

Krystianek, Ida - sto lat

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
"Kaczuszki" to u nas przebój od dosyć dawna (koleżanka na spacerze nam poleciła). Jednak chyba lepszy jest "dziadek Lulka farmę miał". Gdy Marina o nim pisałą, to jeszcze Patryka nie interesował. Nawet jak ta melodia pojawi się z jakiejś grającej zabawki, to ten od razu na monitor patrzy
To jak się obudzi (bo znowu je na śpiocha ), to mu pokażę Lulka

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja juz wyspana po weselu. Wesele super, jedzienie pycha (no poza jakims gulaszem z zaladkow, ale cala reszta mniam), tylko ja o 23 juz ziewalam i chetnie bym spac poszla, ale dopiero po 2 wrocilismy. Kolezance z 200 osob zaproszonych odmowilo 100 widac bylo ze jej przykro.
Fajnie że się dobrze bawiłaś, ale odmówiła faktycznie wielka ilość...

Cytat:
wspolczuje sytuacji z obraczka, ja bym sie zaplakala, bardzo lubie moja. Dziewczyny pokazcie jakie macie swoje. Lubie ogladac takie rzeczy My mamy TAKIE
My mamy naprawdę najprostsze i cieniutki podobne do tych Scio. Takie: http://wkruk.pl/product-pol-2308576-...A-PROMESA.html

Cytat:
ręka dokucza, teraz np prawie palców nie czuję, tak ścierpnięte, dopiero po weekendzie idę na jakieś zabiegi.

I brawa dla Adama, że stał się prawdziwym mężczyzną

Cytat:
Wyglądał pięknie i dorośle! Nie dziwię się, że na niego poleciała

Cytat:
no wiesz, a ja myślałam że Ciebie już nic nie złamię w tej kwestii
Mam swoją psychologiczną granicę
Stary 2012-05-13, 12:38   #408
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Stronczek my mamy proste klasyczne http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,153 coś takiego.
Bardzo ladne, ale jak dla mnie za szerokie troche My jak wybieralismy to modne byly wlasnie takie laczone

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Stronczek my mamy takie http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,179 - te strasznie drogie
Tez fajne

Dziekuje za odpowiedzi obraczkowe. Fajnie ze teraz taki wybor jest. Za czasow naszych rodzicow to wszystkie takie same, proste byly. Ja kiedys u kolezanki widzialam take laczone i mi sie bardzo spodobaly, tylko ona miala troche inny wzor. No i musialam taka miec

Eve zazdroszcze wesela, ja ostatnio to na swoim bylam. Masz jakies fotki??

Adas elegant maly, slicznie mu w tej koszuli
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 12:39   #409
brumek
Zakorzenienie

Wczoraj spotkaliśmy ludzi ze szkoły rodzenia z ich synkiem. Miło sobie pogadaliśmy, chłopcy się rączkami trochę poklepali, opowiedziałyśmy sobie o porodach, po czym ona mówi, że u nich już drugie w drodze. Pytam się który miesiąc, a ona że za tydzień szósty zaczyna A rodziła 3 sierpnia PRZEZ CESARKĘ! Zaszła w ciążę po nieco ponad 3 miesiącach od cesarki. Chyba jednak trochę za bardzo da popalić organizmowi
Stary 2012-05-13, 14:26   #410
madzia1k1
Raczkowanie

Która fototapeta bardziej Wam się podoba? Planujemy raczej tą z chłopkami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz.jpg (80,1 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz2.jpg (62,7 KB, 59 załadowań)

Stary 2012-05-13, 14:34   #411
madzia1k1
Raczkowanie

Kupiłam paputki o takie: http://allegro.pl/paputki-mini-feet-...343068347.html

Stary 2012-05-13, 15:20   #412
alibany
Rozeznanie

Cytat:
1.Ojej, tak mi przykro Chyba bym się zapłakała na śmierć, gdybym swoją zgubiła A nie ma szans jej znaleźć? Próbowałaś sobie odtworzyć gdzie mogła wypaść?
A pogrubione - wypluj te słowa!
2. Świetne zdjęcia Umęczona matka - genialna, na tym drugim wygląda jak co najmniej dwulatka, a na trzecim - jakby naprawdę czytała
Dziękujemy co do zdjęć!
Odtworzyłam sobie z łatwościa praktycznie cały dzień, nawet momenty kiedy wkładałam ręce do kieszeni. Ale w tych miejscach gdzie pamiętałam nie ma. Ogólnie dużo w ten dzień się nie działo, bo trochę turlania się na dywanie z małą, trochę w ogródku, ale że był upał to nie za długo. teście byli, więc teściówka małą nosiła. I jeden krótki spacer wokół osiedla, po którym włożyłam rękę do kieszeni i natrafiłam na pierscionek zaręczynowy, zdziwiona, że tam jest, ale przerażona, że nie ma obraczki!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
i

co do obraczki, zloto jak sie schowa samo musi zechciec wyjsc :P wspolczuje ale nie trac wiary, ze sie znajdzie. Moj tz tez zgubil obraczke, na ogrodzie jak gral w pilke. Pszeszukalismy na kleczkach cala trawe :P Znalazla sie po pol roku, przy wkopywaniu drzewka.
na to liczę, że właśnie w najmniej oczekiwanym momencie, zabłyśnie mi przed oczami Ale musiało być Wasze zdziwienie, radocha, że się znalazła co? Nasz znajomy zgubił tez jakoś późną jesienią obrączkę a znalazł po roztopach śniegu Także jest nadzieja......

i brawa dla Szymka za nowe umiejętności

agadus mam tyle ciuszków, że bym pół żłobka ubrała, także co nieco wydałam już, większośc jeszcze zostawiłam, ale jakiś grosik dodatkowo by się przydał, więc jak się uda coś sprzedać to fajnie.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:56   #413
Marina1
Zakorzenienie

dziewczynki zdjęcia nie dało sie wrzucić wczoraj, wrzcę potem, bo igor na kolanach.

madzia ja mam obraz z tymi chłopkami w swoim pokoju ( tylko w rodzinnym domu), są jeszcze kobitki takie. Więc z sentyment chłopki
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:52   #414
patik87
Zakorzenienie

Madzia mi się podoba ta z chłopakami. W jakim programie robisz tą wizualizację?

Dziewczyny, nie uwierzycie. Sara drugi raz dzisiaj usnęła sama w łóżeczku.
Chyba wyjazd w góry tak podziałał
To jutro jedziemy nad morze powdychać jodu, może zajdą kolejne zmiany

Spróbuję wstawić kilka fotek z gór, chcecie?

http://img20.imageshack.us/img20/8385/028ote.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/6651/057yhx.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/5307/064snl.jpg

http://img585.imageshack.us/img585/7796/121md.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/3896/035hc.jpg
Stary 2012-05-13, 18:27   #415
CrazyMachine
Zadomowienie

Cioteczki, dziękujemy pięknie z Idą za życzenia. Krystek & Vaniliowa 100 lat dla was
Czytam was z doskoku, bo właśnie ratuje znajomej komputer.
A obrączke pokazałabym, ale nie widze jej na stronie naszej pracowni jubilerskiej.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Patik widać jak promieniejesz z dala od teściowej
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:34   #416
Natka_
Zakorzenienie

Hej Kochane

Dziękuję za życzenia w imieniu Domka

Madziak kurcze szkoda, że wcześniej nie napisałaś, że planujesz kupić te paputki z linka, bo te akurat są beznadziejne Nie umywają się do tych oryginalnych papiutków... Ja pierwsze kupiłam te oryginalne, a moja mam dokupiła drugie, ale te które Ty zamówiłaś i powiem Ci że bez poróbnania, tragedia. Są niedopasowane, luźne, schodzi z nich farba

Następnym razem gdybyś zamawiałato polecam te oryginalne http://allegro.pl/skorzane-paputki-0...329130622.html

Buty na dwór mamy takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece

A sandałki takie http://allegro.pl/buty-nike-sunray-p...293469141.html

A fototapeta mi też się bardziej podoba ta z chłoakami

Patik widzisz, czyli są plusy tego wyjazdu
Widoki piękne

Zanko jesteś wielka

Eweve fajnie, że wesele się udało

Karolinee hop hop, gdzie jesteś?

Krystianek, Ida naaaaaaaajwiększe dla Was !!

Brumek 3 m-ce po cesarce Chyba trochę za szybko...

Aniu Adaś elegancko ubrany na randkę fiu fiu Nic dziwnego, że koleżanka od razu zabrała się do całowania

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-05-13 o 19:07
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:50   #417
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Stronczek My mamy te obrączki

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1685
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:52   #418
Natka_
Zakorzenienie

My obrączki mamy takie https://goldrun.pl/obraczki/kolekcja...e/id/190/228/2
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:04   #419
patik87
Zakorzenienie

Natka i macie te konkretnie pokazane przez Ciebie za prawie 3 tysie?
Stary 2012-05-13, 19:14   #420
aania_20
Zakorzenienie

Krystian, Ida

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

jaki elegancik slodziak

Cytat:
Aniaa boskie jest całuśne zdjęcie. Już kiedyś mówiłam że szybko Ci się syn ożeni i będziesz teściową
byle nie taką jak znane tutaj

Cytat:

I brawa dla Adama, że stał się prawdziwym mężczyzną

Wyglądał pięknie i dorośle! Nie dziwię się, że na niego poleciała

Cytat:
Adas elegant maly, slicznie mu w tej koszuli

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Która fototapeta bardziej Wam się podoba? Planujemy raczej tą z chłopkami.
ta z facetami
Cytat:

pięknie wyglądacie! Śliczna jesteś

Byliśmy na tych targach, ale szału nie było... mniej wystawców niż rok temu, ogólnie nie byłoby czego żałować..

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Wczoraj spotkaliśmy ludzi ze szkoły rodzenia z ich synkiem. Miło sobie pogadaliśmy, chłopcy się rączkami trochę poklepali, opowiedziałyśmy sobie o porodach, po czym ona mówi, że u nich już drugie w drodze. Pytam się który miesiąc, a ona że za tydzień szósty zaczyna A rodziła 3 sierpnia PRZEZ CESARKĘ! Zaszła w ciążę po nieco ponad 3 miesiącach od cesarki. Chyba jednak trochę za bardzo da popalić organizmowi
podziwiam że się tak zdecydowali.... chyba że się nie decydowali?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości