|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() No to nic, puszczam na razie i trzymam w środę ![]() Agadus - pokazałam mężowi GoGirl i się zafascynował ![]() Telik Menelik - jak tam morze szumi?
|
|
#393 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do przyjazdu mojego, to pewnie na ten czas calkowicie znikne z wizazu ale to zrozumiecie nie ?? :P Cytat:
Cytat:
witam nocna pora. Wczoraj zdarzylam tylko zaladowac zdjecia do K i rozpetala si etaka burza. Moj dziec daje mi popalic ostatnio. Placze na spacerach, bo nie chce siedziec w wozku, ciagle chce na rece. Ten lek siega chyba juz zenitu a ja ledwo dysze. Ale dzisiaj maly zdolniacha zaczal odpychac sie na tym jezdziku pchaczu nozkami. A jak smiesznie tanczy dupka rusza i macha raczka. No i wszystkie przedmioty to autka. Przeczytalam na fb o przyczynach zbanowania bartessy. Jakis absurd totalny.
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
A Mozecie napisac TU dlaczego Bartessa została zbanowana?
|
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
Witamy! Pierwsze! Po co tracic taki piekny dzien na sen
![]() zanka ![]() też tak pomyślałam co z Bartessa????Za co ten ban?Nie da sie odkrecic? Dziekujemy z Ewoludkiem za wszystkie życznia i opinie dot. zdjec Miłego dnia! ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- beata_1988 Julka z Ewka to chyba na poranna Msze sie wybieraja |
|
|
|
#396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() i jak było? my się zastanawiamy, czy nie jechać dzisiaj.. Cytat:
![]() Cytat:
spisał się, spisał ![]() Sam widok ładny, choć chyba bym się bała, skoro one tak do ludzi podchodzą...... ![]() Cytat:
Cytat:
mały o 18 zaczął wyraźnie pokazywać że chce spać, więc trzeba się było powoli zbierać ![]() reszta w klubie,,. dziękuję że pytasz ręka dokucza, teraz np prawie palców nie czuję, tak ścierpnięte, dopiero po weekendzie idę na jakieś zabiegi. Alibany, mam nadzieję że się obrączka znajdzie Beatko, mam nadzieję że twój mąż wreszcie tą pępowinę przetnie... youyou, fajna impreza ![]() Brumek, jak tak myślę to chyba masz rację - jest Cytat:
![]() Kajool ![]() a jeszcze ad. wczorajszej imprezy, mały zaliczył pierwszego całusa I to od dziewczynki starszej od niego o ponad rok. Najpierw się go wstydziła ale potem jej przeszło potem jakieś zdjęcia wstawię
|
|
|
#397 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on tam zawsze jeździ coś robić, pomagać niby, a ' a pogrubione święta racja... Cytat:
![]() ![]() klask i:wspaniale choć kaca nie zazdroszczę.ja nie pamiętam kiedy tak ostatnio zabalowałam, chyba impreza taka będzie po mojej obronie - jak się obronię oczywiście ![]() Cytat:
zobaczysz a z ciuszkami mam to samo, tym bardziej że Julka przy urodzeniu ważyła 2820g i 54cm i w tych malutkich ciuszkach nawet się "topiła" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście że zrozumiemy ![]() ![]() Cytat:
niestety taki jest regulamin targowiska.. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=49167 cyt.: Cytat:
Cytat:
no jak zwykle pobudka 5,40 dziś - wczoraj 5.50.
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam dla niemających dostępu do klubu, nas wrzucę w klubie
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Jesteśmy w domu. Dobra decyzja, patrząc na aurę za oknem. Wczoraj rano z Zakopcu piękna pogoda, do południa byliśmy na spacerku trasą na dolinę Kościeliska ( nie było krokusów ), słoneczko i nic nie zapowiadało załamania.Potem wyjechaliśmy i przed Krakowem deszcz aż do samego domu... Podróż powrotna bez przygód, i 1,5 h krótsza. Mamad dużo myślałam o Tobie podczas pobytu. Ile wyrzeczeń kosztowała Cię wyprowadzka do męża z tak pięknego miejsca... Z kwatery jestem bardzo bardzo zadowolona. To najlepsze miejsce w jakim byliśmy w Zakopanem, a to był 6 raz ![]() Duży plus za dostęp do netu, i przestronne podwórko, z miejscem do zabawy, trawka...zawsze działeczki malutkie że ledwo auto da się zaparkować. Twoi rodzice też mieszkają na Skibówkach? Aniaa boskie jest całuśne zdjęcie. Już kiedyś mówiłam że szybko Ci się syn ożeni i będziesz teściową ![]() Alibany kolejna dawka pięknych zdjęć Dla pocieszenia napisze, że moja mam też zgubiła obrączkę, po 2 tygodniach przypadkiem się znalazła w trawniku... Też bym się zdołowała, przywiązana jestem do swojej. Stronczek my mamy proste klasyczne http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,153 coś takiego. Beata no tak, dobrze Shira napisała...never ending story aaaaaaa. Taki typ Twego tż, że chyba mu nie przetłumaczysz jak sam na oczy nie dojrzy. Rób swoje i go olewaj, rozmowa będzie odbierana jako atak na jego mamusie, jak piszesz...poczekaj jeszcze troszkę, może się opamięta, że ma swoją rodzinę i dom Sara usnęła teraz w dzień sama w łóżeczku. Promotorka milczy Nie mam słów na tą babę.
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko współczuje
nie pamiętam co miałam pisać ![]() Stronczek my mamy takie http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,179 - te strasznie drogie
|
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
"Kaczuszki" to u nas przebój od dosyć dawna (koleżanka na spacerze nam poleciła). Jednak chyba lepszy jest "dziadek Lulka farmę miał". Gdy Marina o nim pisałą, to jeszcze Patryka nie interesował. Nawet jak ta melodia pojawi się z jakiejś grającej zabawki, to ten od razu na monitor patrzy
![]() Patik cieszę się, że Wam się podobało. Ja nie mieszkałam w Zakopanem, ale niedaleko w sumie. Jeśli jechaliście od dol. Kościeliskiej w stronę Czarnego Dunajca (na Chabówkę), to przejeżdżaliście przez moją miejscowośc Wbrew pozorom tu na osiedlu jest więcej górek niż tam![]() Jak się ma coś na co dzień, to jakoś tego się tak nie docenia. Trochę mi brakuje widoku gór (jak byliśmy tam tydzień temu, to tak pięknie było widać całe pasmo ), nawet trawa jest "inaczej" zielona niż tu (pomijając, że wszystko później kwitnie niż tu). Zawsze coś jest kosztem czegoś... Nigdy przez myśl mi nie przeszło, że będę mieszkać w Krakowie (nawet nie chciałam, tak samo nie wyobrażałam sobie mieć męża z Krakowa Życie zweryfikowało moje plany)---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Obrączki my tez mamy klasyczne. |
|
|
|
#402 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kunki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my obrączki mamy z białego złota z takim szlaczkiem jakby łańcuch dna no i wychodzą Żbikowi dwie górne jedynki i chyba trójka na dole
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Hej babeczki!!!
Dominiki ma się coraz lepiej, kataru prawie nie ma, tylko kaszle jeszcze trochę po nocy, albo po drzemce. Nocki też lepsze. Od wczoraj tak na dobre zaczął wstawać. Wstaje przy kanapie, ksześle i w łóżeczku. Nie mogę uwierzyć, że to już niedługo będzie dreptał... No i teraz właśnie przymierzam się do jakiś bucików, bo babcia chciała na dzień dziecka kupić Domkowi. Wiem, że na takie sandałki to chyba jeszcze za wczesnie, bo dopiero co uczy sie wstawać, ale myślę, że te paputki ze skóry jagnięcej będą na teraz ok co? Natko, Twój Domek w takich się uczył prawda? A te sandałki, które ma teraz to jakiej firmy są, możesz wkleić linka ![]() W ogóle jeśli to nie problem możecie wkleić linki do pierwszych bucików, które juz używacie i jesteście zadowolone? Bo teściowej mówiłam, że jak najdłużej chcę żeby Dominik bez bucików śmigał, ale tak z drugie strony to jak będzie już na dworze stawiał pierwsze kroki to takie sandałki się przydadzą co nie? Przepraszam, ze tylko o sobie, ale wykorzystuje moment, ze Dominik śpi, i buszuje w necie, bo remont planujemy i szukamy materiałów. Wymyśliliśmy sobie fototapetę na jednej ściana, a na drugiej kamień dekoracyjny + farba w dwóch kolorach, do tego kinkiety, meble, jakieś pierdoły, więc siedzimy i wybieramy. potem wam pokaże jaką fototapetę wybraliśmy, bo jest oryginalna. Miłego dzionka!!! a i jeszcze jedno muszę napisać, Paticzku kochanie, proszę nie przejmuj się, że Sarka jeszcze nie siedzi, chociaż wiem dokładnie co czujesz
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
Ida, Krystian
Stronczku ja mam podobne do Twoich, tylko szerszy pas z bialym zlotem i nie wklesly, a wypukly. Brawa za nowe umiejetnosci dzieci! |
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokladnie starosc nei radosc jaki elegancik Witam laseczki!!! ja juz wyspana po weselu. Wesele super, jedzienie pycha (no poza jakims gulaszem z zaladkow, ale cala reszta mniam), tylko ja o 23 juz ziewalam i chetnie bym spac poszla, ale dopiero po 2 wrocilismy. Kolezance z 200 osob zaproszonych odmowilo 100 widac bylo ze jej przykro. Byla tez na weselu nasza znajoma, ktora jest 20 tyg ciazy - taka chudzina zawsze a tu nabrala masy - mowi ze juz 12 kg przytyla (ja wszystkiego 16). Ale wyglada pieknie i jak w czerwcu pojdzie na zwolnienie mamy do nich wpasc do wawy bo sie tam juz pare lat temu przeprowadzili. ![]() A co do obraczki - my mielismy robione ze swojego zlota, wiec jakbym miala taka sama dorobic to bym musiala troszke kasy wywalic.... ale puk puk odpukac nikle szanse zebym ja zgubila bo jest na styk, tzn teraz jak schudlam to wchodzi mi obraczka z pierscionkeim zareczynowym, a do tej pory sama obraczka - ciezka ja bylo zalozyc (zdjelam ja na poczatku ciazy i dopiero chyba w 3 miesiacu po porodzie moglam zalozyc). Zreszta ja nie zdejmuje wogole obraczki, jak juz zaloze to wszystko w niej robie, a jak zdejmuje od razu laduje w kufereczku z bizuteria. TZ jeszcze spi a ja kawusie pije. Jeszcze troche musze go obudzic, bo mi sie juz teskni za Marysia Ida, Krystian sto latek
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam i ja na nowym wątku Krystianek kończy 10 miesięcy Ida Crazy tradycyjnie buziaki I dla Natkowego Domka za wczorajsze 1o mc Ide ponadrabiać ... |
|
|
|
#407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale paskudnie i zimno za oknem ![]() Krystianek, Ida - sto lat Cytat:
), to mu pokażę Lulka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I brawa dla Adama, że stał się prawdziwym mężczyzną ![]() Wyglądał pięknie i dorośle! Nie dziwię się, że na niego poleciała ![]() Mam swoją psychologiczną granicę
|
|
#408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jak wybieralismy to modne byly wlasnie takie laczoneCytat:
Dziekuje za odpowiedzi obraczkowe. Fajnie ze teraz taki wybor jest. Za czasow naszych rodzicow to wszystkie takie same, proste byly. Ja kiedys u kolezanki widzialam take laczone i mi sie bardzo spodobaly, tylko ona miala troche inny wzor. No i musialam taka miec Eve zazdroszcze wesela, ja ostatnio to na swoim bylam. Masz jakies fotki?? Adas elegant maly, slicznie mu w tej koszuli |
||
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj spotkaliśmy ludzi ze szkoły rodzenia z ich synkiem. Miło sobie pogadaliśmy, chłopcy się rączkami trochę poklepali, opowiedziałyśmy sobie o porodach, po czym ona mówi, że u nich już drugie w drodze. Pytam się który miesiąc, a ona że za tydzień szósty zaczyna
A rodziła 3 sierpnia PRZEZ CESARKĘ! Zaszła w ciążę po nieco ponad 3 miesiącach od cesarki. Chyba jednak trochę za bardzo da popalić organizmowi
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Która fototapeta bardziej Wam się podoba? Planujemy raczej tą z chłopkami.
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam paputki o takie: http://allegro.pl/paputki-mini-feet-...343068347.html
|
#412 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odtworzyłam sobie z łatwościa praktycznie cały dzień, nawet momenty kiedy wkładałam ręce do kieszeni. Ale w tych miejscach gdzie pamiętałam nie ma. Ogólnie dużo w ten dzień się nie działo, bo trochę turlania się na dywanie z małą, trochę w ogródku, ale że był upał to nie za długo. teście byli, więc teściówka małą nosiła. I jeden krótki spacer wokół osiedla, po którym włożyłam rękę do kieszeni i natrafiłam na pierscionek zaręczynowy, zdziwiona, że tam jest, ale przerażona, że nie ma obraczki! Cytat:
Ale musiało być Wasze zdziwienie, radocha, że się znalazła co? Nasz znajomy zgubił tez jakoś późną jesienią obrączkę a znalazł po roztopach śniegu Także jest nadzieja......i brawa dla Szymka za nowe umiejętności ![]() agadus mam tyle ciuszków, że bym pół żłobka ubrała, także co nieco wydałam już, większośc jeszcze zostawiłam, ale jakiś grosik dodatkowo by się przydał, więc jak się uda coś sprzedać to fajnie. |
||
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki zdjęcia nie dało sie wrzucić wczoraj, wrzcę potem, bo igor na kolanach.
madzia ja mam obraz z tymi chłopkami w swoim pokoju ( tylko w rodzinnym domu), są jeszcze kobitki takie. Więc z sentyment chłopki
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia mi się podoba ta z chłopakami. W jakim programie robisz tą wizualizację?
Dziewczyny, nie uwierzycie. Sara drugi raz dzisiaj usnęła sama w łóżeczku. Chyba wyjazd w góry tak podziałał ![]() To jutro jedziemy nad morze powdychać jodu, może zajdą kolejne zmiany ![]() Spróbuję wstawić kilka fotek z gór, chcecie? ![]() http://img20.imageshack.us/img20/8385/028ote.jpg http://img69.imageshack.us/img69/6651/057yhx.jpg http://img163.imageshack.us/img163/5307/064snl.jpg http://img585.imageshack.us/img585/7796/121md.jpg http://img19.imageshack.us/img19/3896/035hc.jpg
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Cioteczki, dziękujemy pięknie z Idą za życzenia. Krystek & Vaniliowa 100 lat dla was
![]() Czytam was z doskoku, bo właśnie ratuje znajomej komputer. A obrączke pokazałabym, ale nie widze jej na stronie naszej pracowni jubilerskiej. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Patik widać jak promieniejesz z dala od teściowej
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Dziękuję za życzenia w imieniu Domka Madziak kurcze szkoda, że wcześniej nie napisałaś, że planujesz kupić te paputki z linka, bo te akurat są beznadziejne Nie umywają się do tych oryginalnych papiutków... Ja pierwsze kupiłam te oryginalne, a moja mam dokupiła drugie, ale te które Ty zamówiłaś i powiem Ci że bez poróbnania, tragedia. Są niedopasowane, luźne, schodzi z nich farba Następnym razem gdybyś zamawiałato polecam te oryginalne http://allegro.pl/skorzane-paputki-0...329130622.html Buty na dwór mamy takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece A sandałki takie http://allegro.pl/buty-nike-sunray-p...293469141.html A fototapeta mi też się bardziej podoba ta z chłoakami ![]() Patik widzisz, czyli są plusy tego wyjazdu Widoki piękne Zanko jesteś wielka Eweve fajnie, że wesele się udało ![]() Karolinee hop hop, gdzie jesteś? ![]() Krystianek, Ida naaaaaaaajwiększe !!Brumek 3 m-ce po cesarce Chyba trochę za szybko...![]() Aniu Adaś elegancko ubrany na randkę fiu fiu Nic dziwnego, że koleżanka od razu zabrała się do całowaniaEdytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-05-13 o 19:07 |
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek My mamy te obrączki
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1685 |
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
My obrączki mamy takie https://goldrun.pl/obraczki/kolekcja...e/id/190/228/2
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Natka i macie te konkretnie pokazane przez Ciebie za prawie 3 tysie?
|
#420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Krystian, Ida
![]() ![]() ![]() Cytat:
byle nie taką jak znane tutaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pięknie wyglądacie! Śliczna jesteś Byliśmy na tych targach, ale szału nie było... mniej wystawców niż rok temu, ogólnie nie byłoby czego żałować.. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

. 

za skończone miesiące. 

spisał się, spisał 
klask i:wspaniale choć kaca nie zazdroszczę.
Skoro rozmowa nie podziałała, to nie wiem... Może spróbować go, żeby postawił się na Twoim miejscu? Przez chwilę się w Ciebie spróbował obiektywnie wczuć i zobaczył jak Ty to widzisz?

), słoneczko i nic nie zapowiadało załamania.

A rodziła 3 sierpnia PRZEZ CESARKĘ! Zaszła w ciążę po nieco ponad 3 miesiącach od cesarki. Chyba jednak trochę za bardzo da popalić organizmowi