|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Taki temat był niejednokrotnie w wątku "rozwalaczy" modowych.
Mnie dobija robienie z ludzi idiotów przez media. Pomijam fakt nagonki, że nas w Holandii to prawie mordują. Jak swołocz przyjeżdża, to się swołocz odpowiednio traktuje. Niestety oni robią zły PR normalnym ludziom, ale jak Holender pozna się, że ktoś jest normalny, to go szanuje, docenia i pomaga mu w problemach. Ale nie o tym... wkurzają mnei reżyserowane programy typu "Perfekcyjna pani domu", jacyś tam rodzice erc. Od razu widać, że to jest naciągane, jak cholera. Też mogę się zgłosić do programu i zapuścić mieszkanie w tydzień czy dwa. Jeśli ja sprzątam raz w tygodniu, to jednak ten kurz się zbierze. Porozwalać rzeczy też mogę, żeby był dramatyzm. A co do dzieciaków... o ile niewychowane małe szczyle jeszcze ujdą, to nie ogarniam, jak tu wychować nastolatka, Sorry, jak ja byłam w ich wieku, to sobie mogli gadać i gadać, ja wiedziałam lepiej i żadni surowi rodzice, by mnie nie przekonali .
|
|
|
|
#4262 |
|
Konto usunięte
|
No tak, ale wiesz, tam po tygodniu nastolatki robią się grzeczne i potulne jak baranki, i zostają takie na zawsze <3 Aż się łezka w oku kręci -.-
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), pousuwali bezdomnych, wyczyścili co nieco (przede wszystkim halę główną!). Schody są jeszcze problemem, ale przeciekającego dachu od dawna już nie widziałam. Dworce na całym świecie z zasady szału nie robią, moim zdaniem centralny obecnie jest spoko. Zresztą - wschodnia przed remontem do dopiero był dramat, nie wiem czemu ludzie tak strasznie czepiali się centralnego (znaczy wiem - ale obiektywnie wschodnia - przez którą i tak przejeżdża połowa pociągów jadących na centralny - była o wiele gorsza).
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Centralny to nigdy nie był jakiś wybitny dramat. Wstyd to owszem, okolice Zachodniego, i to do tej pory. Rumunia lat 90
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy widziałaś dworce na całym świecie... owszem w krajach trzeciego świata, to pewnie jest tylko budka i tabliczka. Jak widziałam dworce w Niemczech czy Holandii, to na prawdę jest się czym pochwalić. Chociaż jak byłam chociażby we Wrocławiu, czy Częstochowie, to też nie jest źle. Co prawda Wrocław się remontuje, za co jestem im po stokroć wdzięczna, bo jak sobie przypomnę ten smród i syf, to się odechciewa korzystania z PKP.
Także, o ile dworce ulegają poprawie, to składy są dalej w epoce powojennej. Owszem są wyjątki typu intercity Wrocław-Warszawa Wschodnia czy szynobusy, ale tak wyglądających pociągów jest póki co niewiele. Miesiąc temu miałam wątpliwą przyjemność jechać trasą Wałbrzych Miasto (pięknie zrobiony dworzec) - Wrocław Główny. Dla mnie jazda z brzuchem gdziekolwiek, nei jest specjalnie miła, szczególnie, jak pociąg chwieje się na boki na zużytych w ciągu 50 lat resorach, skrzypi, tłucze się i w ogóle, ma się wrażenie, że zaraz zginiemy. A co do kolei... rozwala mnie to, że nadal spora część pracowników nie zna języków obcych (a Euro już tuż tuż) i zachowuje się tak, jakby im ktoś kazał tam pracować i robią łaskę, że żyją. W ogóle ta maniera mnie dobija w PL. Jakoś w innych krajach ludzie potrafią się uśmiechnąć i być miłymi. Przecież każdy ma jakieś problemy i nie widzę potrzeby obarczania nimi klientów. |
|
|
|
#4267 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Chodziło mi o zachodni z tymi gołębiami. Dlatego napisałam, że może większość pójdzie na centralny, to będzie mniejszy wstyd ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
O to też zauważyłam.
|
|
#4268 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie, jak byłam na zakupach, i chciałam kupić bilet do Krakowa, to panie przede mną obgadywały jednego murzyna, który stał w kolejce za mną xd "No patrz jaki brudas czego on tu chce". Nie wiem, czy znał polski, ale jakby znał, to łohoho... Może tego nie słyszał, ale nasze społeczeństwo jest takie tolerancyjne!
Ale żeby nie offtopować, to opowiem wam moją przedostatnią lekcję wf. Otóż, dzień przed zakończeniem roku, trzeba nosić ławki i krzesła na halę. Pani od wf do nas z wyrzutem, że mamy nosić. Chłopaki z młodszej klasy stoją. My nosimy te krzesła, ławki (takie długie, nie stoliki) 15 dziewczyn, doniosłyśmy, nauczyciele ustawili je tak, jak powinny być. I ci chłopcy... usiedli sobie i siedzą. I nic, zero "a może pomożemy", tylko my nosimy, a oni się na nas tylko gapią. Ja powiedziałam, że pieprzę, nie będę tego nosić, nie od tego jestem. Potem jak już dziewczyny zaniosły te ławki, poszłyśmy do szatni, i przyszła pani od wf i się na mnie wydarła, że jestem taka delikatna, że nie mogę trochę ponosić (przypominam - problemy ze stawami, zwolnienie), i że ona mi wpisuje nieobecność, bo nie nosiłam. Mówię, że chłopaki siedziały obok, i nawet się nie ruszyli, że mogła ich poprosić o pomoc, a ona, że to nie jest jej klasa i nie mogła ich poprosić -.- |
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krakowski też już prawie po remoncie, chociaż ilość pomarańczowej farby tam jest zdecydowanie przesadzona Za to ten pseudoperon zaraz po wyjściu z budynku dworca uwielbiam, zielone kolumienki robią atmosferę trochę jak w... Lorien |
|
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
To ja zapraszam na Główny w Bydgoszczy
powiem Wam, że o ile super luksusowy nie jest, to jeszcze żadna babka w kasie nie wykrzywiła tam na mnie twarzy, w informacji drukują i dają kartkę z pociągami, jak chciałam zwrócić bilet to też nikt nie robił problemów. Ale języków większość nie zna :/ chociaż porównując do tego co piszecie i tak dobrze, że nie rekompensują sobie tego wrzaskiem ![]() Mnie dziwi podejście mojej matki, że "markiety" to ZŁO. Bo zawsze tyle pinionchów tam zostawiam... Chyba logiczne, że jak jadę raz na duże zakupy to wydam te 2 stowki gdzie za to samo w naszym wiejskim sklepiku dałabym 4 ![]() Ale nie, kawa MK w Tesco za 3,30 na pewno jest z odpadów, a MK u Kasi za 4,50 z najszlachetniejszych ziaren... A i jeszcze nie rozumiem odmóżdżających rozmów w oprawie programów typu np. Got to dance. Fajnie, że łowią talenty, dają tę szansę, ale czy naprawdę pytanie (?) "to teraz pokazcie jak się cieszycie" jest koniecznie potrzebne? ![]() Albo wczoraj na KSW. biorą wygranego: "starałeś się dosięgnąć go kopnięciami, potem znokautowałeś prawym prostym". I co on ma niby na to odpowiedzieć?? Toć chyba wie, jak walczył... Porażka, byle lansować Polaka na gwiazdę, nawet, jeśli tego nie chce. ![]() Albo wywiad z gościem w ogóle nie związanym z tematem. Po kiego ch..??
|
|
#4271 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czy to jakiś problem stworzyć chociażby JEDNO oznaczone okienko na dworcu gdzie będzie się miało pewność że ktoś zna angielski/niemiecki? Jedno chociaż, bo nie wymagajmy żeby zwolnili wszystkie pracujące tam kobiety bo nie znają angielskiego, ale jedno... na Boga jedno okienko żeby mogli się dogadać cudzoziemcy... ;pppp chyba za dużo.
|
|
|
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj w kościele:
ludzi sie naszło, przychodzi spóźniona mamusia z córeczką w wieku około gimnazjalnym. W około inni ludzie, niektórzy starsi, niektórzy młodsi. Ktoś zrobił miejsce na mamusi. Usiadła i zaczyna się rozpychać - czyt. robić miejsce dla kolejnej osoby. Zrobiła i... woła córkę. To nic, że obok dziewczyny stały 4 kobietki w wieku ok 50 lat - dziecko ma siedzieć. I weźcie mi powiedzcie, czy ta dziewczyna kiedykolwiek komuś ustąpi miejsca? Skoro mamusia uczy ją, że jej sie należy? To mnie dziwi. Edytowane przez lapida Czas edycji: 2012-05-13 o 12:40 |
|
|
|
#4273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i pomimo, że jest taki mały to powiem szczerze, że czasami nie mam zielonego pojęcia co się dzieje na innych działach. Zajmuję się multimediami i muzyką i czasem przez kilka dni nie mam po co zapuszczać się w inne tereny sklepu i serio nie wiem co się tam dzieje, a nie mam czasu na wycieczki I zdarza się, że ludzie robią awanturę, bo jak ja mogę z miejsca nie wiedzieć czy jest taka i taka książka czy gazeta czy jakaś pierd.ółka
|
|
|
#4274 |
|
Konto usunięte
|
A ten wczoraj byłam na zakupach, w h&m był taki burdel.. chciałam zrobić zdjęcie bo myślałam ze mi nikt nie uwierzy, mój facet się zastanawiał czy to bomba nie wybuchła... buty leżały WSZĘDZIE wszędzie, wielka ściana z obuwiem była rozwalona gdzie się da. Wygrzebałam parę kobaltowych butów rozmiar większe niż noszę... Szukam kogoś z obsługi, jakieś dwie malowane foki świergotają z macho z działu męskiego, inna zajęta jest plotkowaniem przez telefon... No nic, poszłam do kasy i pytam się czy może pani sprawdzić czy na stanie sklepu jest inny rozmiar tego obuwia...
NO WSZYSTKO JEST WYWIESZONE NIE -no chyba nie jest wywieszone tylko leży na ziemi pod regałami JAK NIE MA TO NIE Chryste panie no babsko mnie tak wyprowadziło z równowagi że masakra. To ten sam h&m którego kiedyś tu opisywałam jak dwie kasjerki kasując ludzi gadały sobie że 'no ja to się wczoraj nawaliłam i rzygałam' ... (ps sama pracowałam w sklepie odzieżowym i wiem że to żaden problem sprawdzić stan obuwia, rozmiarówkę czy dany model płaszcza... no najwidoczniej tu jest. nie dość że syf to panienki potykają o ubrania które sprzedają, nie miałam odwagi wejść do przymierzalni bo jak wiadomo to jeden z tych sklepów gdzie panuje kosmiczny bałagan) |
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kolega miał podobną sytuację, tyle, że z zapłatą rachunku w restauracji, a gość zamiast przyjść, to sobie shishe jarał na barze i balanga. Kolega się wkurzył i napisał skargę do szefostwa. Tamten chłopek długo nie popracował. |
|
|
|
|
#4276 | |||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Może ludzie jej mówili, że ich zdaniem wygląda kiepsko, ale ona to olała, bo sama sobie się podobała w tej sukience? Cytat:
No ale rozumiem, sama się czasem zastanawiam jak to możliwe, że ludzie mają tak różny gust, i że podoba im się coś, co moim zdaniem jest ohydne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I teraz żałuję że nie zrobiłam zdjęcia, bo jak Boga kocham bo wyglądało to jak wysypisko śmieci
|
|
|
|
|
#4278 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No kurcze, jakby to była jakakolwiek różnica - tak będę sobie biegać jako jedyna blondynka po całym budynku i tak, będą tam czarni ludzie - ja naprawdę nie wiem o co chodzi wszystkim na około, że się tak dziwią. Szczerze - denerwują mnie takie pytania, mam wrażenie, ze są bardzo nie na miejscu. |
||
|
|
|
#4280 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio ponad 10 minut czekałam przy kasie w C&A na panią sprzedawczynię.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-05-13 o 13:22 |
|
|
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ale z kościołem to akurat jest imho inaczej - kościół to nie autobus, można przyjść wcześniej i sobie usiąść
Natomiast nie wyrokowałabym, że to dziewczyna źle wychowana itp i że ją uczą, że się jej należy - dla mnie gdzieś od 12. roku życia każda msza w kościele to było ogromne wyzwanie nawet jak sobie znalazłam miejsce siedzące, natomiast jak stałam, to zazwyczaj po 15-20 minutach musiałam uciekać na zewnątrz i dochodzić do siebie, bo robiło mi się czarno przed oczami, niedobrze i nie mogłam oddychać. Zebrałyśmy razem z mamą przez całe życie trochę pogardliwych spojrzeń, bo niewychowana gówniara siedzi, a matka jeszcze nie reaguje tylko wręcz jej miejsca szuka ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
#4283 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogłabym przyznać wam rację, gdybym nie znała tej matki i córki.
One są znane z tego, że zawsze i wszędze "im się nalezy". |
|
|
|
#4284 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko właśnie ja po swoich doświadczeniach wiem jak to wygląda No i tak jak pisałam wcześniej, podstawowa zasada - kościół nie autobus, jak przyjdziesz wcześniej to miejsce się na pewno znajdzie
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Powinna Ci jedna albo druga zaproponować, że zadzwoni do innego sklepu tej sieci i spyta czy mają taki rozmiar. Faktycznie, niektóre panie pracujące w sieciówkach robią łaskę, że cokolwiek odpowiedzą i w czymkolwiek pomogą.
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z tego względu do kościoła przestałam chodzić od 7-8 miesiąca ciąży. Nie dość, że kręgosłup chciał ode mnie uciec, to jeszcze mam przypadłość, jak niejedna z Was, czyli wchodzę do kościoła, stoję 5 minut i jeśli nie usiądę, to 6 minucie będą mnie zbierać z posadzki. Mam gdzieś pogardliwe miny ludzi. |
|
|
|
|
#4288 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Ale się wkurzyłam. Wczoraj miałam na głowie rodzinkę. Przyjechała ciotka ze swoimi9 synami, w tym 3-letnim urwisem, któremu wolno wszystko. Właśnie brał się za zrzucanie mojej lustrzanki, więc podbiegłam i krzyknęłam. Dzięki temu dowiedziałam się, że jestem jędzą, z którą żaden chłop nie wytrzyma. Dzisiaj zadzwoniła do mojej mamy, żeby powiedzieć, że przeze mnie dzisiaj zwymiotował. Przy okazji dowiedziałam się, że zamiast kupować drogą lustrzankę i drogiego netbooka, mogłam wymienić stare meble (są 4-letnie). Wkurza mnie dysponowanie cudzymi pieniędzmi. Poza tym nie zamierzam co sezon wymieniać mebli tak jak ona. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

.

Krakowski też już prawie po remoncie, chociaż ilość pomarańczowej farby tam jest zdecydowanie przesadzona
Za to ten pseudoperon zaraz po wyjściu z budynku dworca uwielbiam, zielone kolumienki robią atmosferę trochę jak w... Lorien
powiem Wam, że o ile super luksusowy nie jest, to jeszcze żadna babka w kasie nie wykrzywiła tam na mnie twarzy, w informacji drukują i dają kartkę z pociągami, jak chciałam zwrócić bilet to też nikt nie robił problemów. Ale języków większość nie zna :/ chociaż porównując do tego co piszecie i tak dobrze, że nie rekompensują sobie tego wrzaskiem