Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 12:14   #841
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Moja kuzynka miała komunię. Wracaliśmy w dniu komunii z podróży poślubnej, o czym ciocię i wujka uprzedziliśmy i sami nam powiedzieli byśmy polecieli. Komunia odbywała się w domu. Moi rodzice dali prezent, a nie kasę, mała zapytała mojego brata gdzie jest kasa w kopercie. Jak to usłyszałam od rodziców i brata, to
Myśmy poszli do nich 3 dni później, kupiliśmy książkę (wahaliśmy się między encyklopedią dla dzieci, jak mięśnie pracują, jak człowiek funkcjonuje, a książką o Karolu Wojtyle; wybraliśmy opcję nr 1) i kolczyki, w sumie nie byliśmy na imprezie
Pamiętam i mam do dzisiaj książkę od cioci, która już nie żyje, miła pamiątka.
Nie wiem dlaczego tak się dziej, że przy komuniach stają się prezenty najważniejsze, a nie przeżycie duchowe
Ja 2 lata temu dałam mojej Chrześnicy jakieś 600 zł, na komunii byłam sama, bez Tżta, do tego rodzice i brat dali osobną kopertę. W sumie wyszło coś ponad 1000 zł...
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 12:15   #842
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

witam się z wami deszczowo
wczoraj udało mi się tu zajrzeć dosłownie na kilka minut tak więc mam dziś zarabiania za dwa dni..
spróbuje was dogonić
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 12:58   #843
niusia_87
Zakorzenienie

W czwartek wcześnie wstawałam, a poszłam spać po północy, w piątek TŻ mnie obudził, że musi iść, a mamy teraz jedne koczę, drugie ma od kafelek, nie dorabiamy kluczy, bo będziemy zamek zmieniać za dwa tygodnie, tak cały czas pasowało, bo ja wychodziłam później niż TŻ i wracałam wcześniej. Poszłam go odprowadzić, a miałam 40 minut jeszcze. Wczoraj wieczorem położyłam się o 19:00 i zasn.ęłam, TŻ budzi mnie o 221:00, że nie mam spać, bo w nocy nie będę spała. Czy on nie rozumie, że można być zmęczonym i pójść spać o 19:00 i spać całą noc? Jeszcze się dziwi, czym jestem zmęczona. Po prostu podróżną, codzienny pociągiem, wczesnym wstawaniem

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Wczorajszym PM-kom, a dzisiejszym świeżo upieczonym żonom, życzę z całego serduszka wszystkiego najpiękniejszego!
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 13:28   #844
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość

Ah ten kolor i fryzura...

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

http://demotywatory.pl/3799315

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 13:48   #845
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 14:38   #846
MARGIDA
Wtajemniczenie

kindziuś ja też polecam asti
cenach od 20 do 30 zł są asti cinzano i chyba jeszcze jakieś inne, ważne, żeby były włoskie

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 14:40   #847
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Jagatko - dziękuję za obszerną wypowiedź. Zgapię sobie chyba zabawę z kankanem i baletem - bo z moimi znajomymi, to może wyjść super (a wcześniej jej nie znałam) no i koniecznie taniec twister, bo przy tym zawsze dużo śmiechu jest.
Zatem z zabaw oczepinowych planuję:
- rzucanie welonem, krawatem
- twister
- balet/kankan ale np. nagrodą będzie "super express do kawy"
- test zgodności
a w trakcie wesela, trochę wcześniej zabawę zapoznawczą polegającą na tym, że 3 dziewczyny dostają róże i muszą poprosić do tańca panów (nie swoich partnerów) przekazując z kolei ich partnerkom otrzymane kwiaty, następnie te partnerki proszą kolejnych itd.
Myślałam jeszcze o telegramie z Włoch, zabawie z ZOO/karetę lub zawody gości. ale to już może za długo wyjść. Chyba że ten telegram zostanie odczytany powiedzmy ok. 22.00
ten kankan był zrobiony na sam koniec kiedy uznalismy, ze goście się bawią i nie bedzie to przedłużeniem zabawy (goscie mogli się zniechecić). U nas było bardzo dużo młodych gości (tak 50% to ludzie w wieku 20-30 lat) i naprawdę chcieli się bawić
U nas zabawa z papierosem wódka bułką tartą i balonem była bardzo udana. Moja druzyna wygrywała, ale dziewczynie, która dmuchała balon, on nie chciał w ogóle peknąć i pomimo, ze wygrywaliśmy to wygrała drużyna męża, gdzie był chłopak co jadł ciastko prawie 2 minuty a gwizdać miał chłopak który gwizdać nie potrafi

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Aaaaaa...
Jade do niej jutro od razu o poranku
Ona ma tam jeszcze jakies dziewczyny do pomocy i chyba 1 fryzjerke, ale nikt nie chce sie czesac u innych tylko u niej!!
Napiszę tak. - uczesanie mojej fryzury zajęło prawie 3 godziny. Jeśli w salonie będzie tylko i wyłącznie jedna fryzjerka, to ona w życiu nie zdąży uczesać 5 osób na czas.

Cytat:
prosiłaś o nazwę dobrego, to masz
a na serio, to wszystkie wina musujące, które nie są szampanami to chyba podobna klasa. My też jeszcze nie kupiliśmy. Ale w hurtowni były jakieś Michael Angelo, lub coś takiego za 20 zł za1,5 litra. Dorato był za 17 zł (też 1,5 l), no a ruski za 5 zł (0,75) Kindziu pamiętasz jak to było z tym przelicznikiem szampana, ile ml. na jednego gościa?
My kupowaliśmy 1 butelkę na 10 osób i wystarczyło. jeszcze nam zostało bo nie kazdy chciał go pić.

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Jagatko dziękuję za relację! Czemu skończyliście o 1:30? Taki był plan, czy goście już wyszli?
Wiesz, oczepiny nie moga być długie bo część gości się nudzi. Nawet jakby były bardzo smieszne zabawy to i tak część będzie chciała wyjść na papieroska czy zrobić coś innego. Poza tym wokalistka sama powiedziała, że jej lepiej jest śpiewać niż mówić i oczepiny są dla niej bardziej meczące niż godzina spiewu - stąd też nie chcieliśmy przedłużac.
A wesele trwało do 4 rano a ostatni goście wyszli tak koło 4.30.
Skonczyliśmy tak wczesnie ponieważ w niedzielę były poprawiny. gdyby wesele było jednodniowe, to przedłużylibyśmy zabawę do 5 - 6 rano
Stary 2012-05-13, 14:44   #848
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
zapisałam sobie i suknię i fryzurę
Cytat:
Moja kuzynka miała komunię. Wracaliśmy w dniu komunii z podróży poślubnej, o czym ciocię i wujka uprzedziliśmy i sami nam powiedzieli byśmy polecieli. Komunia odbywała się w domu. Moi rodzice dali prezent, a nie kasę, mała zapytała mojego brata gdzie jest kasa w kopercie. Jak to usłyszałam od rodziców i brata, to
Myśmy poszli do nich 3 dni później, kupiliśmy książkę (wahaliśmy się między encyklopedią dla dzieci, jak mięśnie pracują, jak człowiek funkcjonuje, a książką o Karolu Wojtyle; wybraliśmy opcję nr 1) i kolczyki, w sumie nie byliśmy na imprezie
Nie wiem dlaczego tak się dziej, że przy komuniach stają się prezenty najważniejsze, a nie przeżycie duchowe

Cytat:

A my z TŻtem po południu jedziemy rozwozić zaproszenia Także miłej niedzieli!

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 14:57   #849
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
powiedziałabym nawet - to znak: zrób to!

a u mnie 13 dni
taak, ta liczba to "palec Boży" ;D

Cytat:
o rety, to rzeczywiście różnica
Ten, który przysłał do nas ofertę napisał że robi pokaz dla gości, podaje drinki w owocach, żongluje butelkami i przywozi fontannę alkoholową, ale takiego cyrku to ja nie potrzebuję. Gdzie znaleźć barmana na wesele, takiego zwykłego, nie jakiegoś cyrkowca??
Najlepiej pochodzić po klubach- popytać czy nie dorabiają np w ten sposób

Cytat:
Pokłóciłam się z TŻ... Ale od początku. Napisała do mnie koleżanka ze studiów, że jej koleżanka na szybko zdecydowała się na ślub cywilny i szuka foto. Sierpień, jak wiecie drażliwy dla mnie temat,wieć nie braliśmy zleceń i planowaliśmy wakacje. Koleżanka ( moja) podała mi błędną datę ( bo 6 sierpnia) wiec jak najbardziej się zgodziłam, żeby się odezwała ze szczególami, a teraz się okazało, że to nie 6 a 4. Tż uważa, że przesadzam, chociaż ja mu rok temu powiedziałam, że 4 sierpnia za żadne pieniądze nie pójdę na ślub, żadnen, niczyj, czy jako gość czy do pracy. I dupa ;(
Rozumiem Cię, opowiadałam kiedyś o "mojej" dacie rok temu, niestety TŻt oświadczył mi się dopiero 6 mcy przed nią, a tą datę wybrała moja bliska koleżanka i byliśmy na tym weselu. Było mi początkowo strasznie przykro, ale zdążyłam polubić ten 21 lipca więc już się tak nie przejmowałam

Kupiłam stanik, niestety nie bardotkę, ale taki dosyć niski. Zobaczymy co mi Pani powie w salonie. Poprosiłam ją żeby mi wszyli to zaczęła kręcić nosem. Ciekawe czy uda mi się ją przekonać.

A tymczasem zmykaam ->
Stary 2012-05-13, 15:00   #850
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
o rety, to rzeczywiście różnica
Ten, który przysłał do nas ofertę napisał że robi pokaz dla gości, podaje drinki w owocach, żongluje butelkami i przywozi fontannę alkoholową, ale takiego cyrku to ja nie potrzebuję. Gdzie znaleźć barmana na wesele, takiego zwykłego, nie jakiegoś cyrkowca??
Moja przyjaciółka na swój ślub szuka wśród uczniów technikum gastronomicznego, którzy podobno mają zrobione kursy barmańskie. Oczywiście zamierza go wcześniej "przetestować". Nie wiem czy bym się zdecydowała, ale na pewno jest taniej...

Cytat:
Pokłóciłam się z TŻ... Ale od początku. Napisała do mnie koleżanka ze studiów, że jej koleżanka na szybko zdecydowała się na ślub cywilny i szuka foto. Sierpień, jak wiecie drażliwy dla mnie temat,wieć nie braliśmy zleceń i planowaliśmy wakacje. Koleżanka ( moja) podała mi błędną datę ( bo 6 sierpnia) wiec jak najbardziej się zgodziłam, żeby się odezwała ze szczególami, a teraz się okazało, że to nie 6 a 4. Tż uważa, że przesadzam, chociaż ja mu rok temu powiedziałam, że 4 sierpnia za żadne pieniądze nie pójdę na ślub, żadnen, niczyj, czy jako gość czy do pracy. I dupa ;(
Kasiu a może właśnie powinnaś się z tym zmierzyć? Taka mała konfrontacja?

Ja też mam humor do pokłóciłam się z TŻ przez jego rodziców, a im dałam bardzo wyraźnie do zrozumienia, że jestem zła
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:09   #851
Nika0208
Rozeznanie

Jesli chodzi o zabawi oczepinowe to my mieliśmy:
-Małego TŻ ( specilanie przgotowane ubranko dla też... tż wkłada glowę w ubranko, ja ręce w rękawki a tz ręce w miejsce nóżek , czytany jest śmieszny teks a my jka w teatrzyku ruszamy rękami a TŻ wydawał odgłosy jak małe dziecko... potem TŻ rośnie i przedstawiona jest taka krótka historyjka - goście strasznie się usmiali z TZ, a jak da poprawy humoru pytam go sie teraz jak płacze mały Radzio .
- Twister
- krzesełka ( dziewczyny ubierały sie w rózne rzeczy z garderoby panow na sali)

A zdjęcie "małego TŻ" - napewno wywoła jak tylko dostane zdjęcia od fotografa i oprawie w ramke.

Edytowane przez Nika0208
Czas edycji: 2012-05-13 o 15:10
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:21   #852
Nattiv
Zakorzenienie

Nadrobiłam wszystko, ale nie mam siły odpisywać. Padam na pyszczek. 2 noce ledwo przespane, w sobotę 7 godzin w trasie, ale zaprosiliśmy całą rodzinę Tż i wszystkich znajomych Zostały tylko 3 rodziny z mojej strony, które odwiedzimy dopiero za jakiś miesiąc i koniec zapraszania

Teraz lecę się zdrzemnąć.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:21   #853
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cześć!

Mam takiego kaca dzisiaj... nigdy tak nie mialam. Dopiero teraz TZ wcisnąl we mnie kanapeczke, bo czulam taki glod, ale nie moglam patrzec na jedzenie nawet prysznic nie pomogl jestem tak slaba, ze cięzko mi sie nawet pisze na klawiaturze caly dzien do dupy
Dobrze, ze TZ sie mną opiekuje

Nena powiedz plisss jakie bolerko miala PMka u ktorej bylas teraz na weselu? masz moze foto? bo mi tylko to zostalo do kupienia a nic mi sie nie podoba

Cytat:
My kupujemy teraz chrzesniakowi TZta rower, ale taki porządny, tez duzo kosztuje, ale przynajmniej bedzie na dlugo. Co tam, ze moze zostanie za to wysmiany, bo koledzy pewnie dostaną quady, skutery, laptopy itp.
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:29   #854
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Nena powiedz plisss jakie bolerko miala PMka u ktorej bylas teraz na weselu? masz moze foto? bo mi tylko to zostalo do kupienia a nic mi sie nie podoba
miała takie - wyglądała jakby go nie było i o to cho.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (27,2 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (25,6 KB, 75 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:33   #855
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja gdzieś czytałam, ze jeden szampan na 7 osób.
ja na liście mam napisane że mam kupic 15 szampanów a listę mam na 180 osób

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
jutro mam farbowanie włosów i próbną fryzurę
czekamy na fotki

Ja wróciłam właśnie z komuni kuzynki. Nie siadziałam długo bo samej to tak nudno trochę
Kuzynka dostała od chrzestnego laptopa- szczerze mówiąc myślę że to trochę za drogi prezent no ale...

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
A mi właśnie takie bolerka się nie podobają
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:37   #856
carmelova
Zakorzenienie

jagatko ja zrozumiałam, że całe wesele skończyliście o 1:30
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:37   #857
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

A mi właśnie takie bolerka się nie podobają
ilu ludzi, tyle opinii

Stary 2012-05-13, 15:39   #858
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
ilu ludzi, tyle opinii
no własnie Każdy ma swój gust
Stary 2012-05-13, 15:41   #859
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
oo fajne, ale ja bym jednak wolala takie: http://static.i-weddingdresses.com/i...ttendees-2.jpg
tylko chcialabym takie uszyc, krawcowa powiedziala, ze mi taki uszyje, tylko musze jej przyniesc material, obchodzilam sklepy z materialami u mnie w miescie i nigdzie nie mieli takiego tiulu:/ jak juz to mieli same sztywne materialy.. wiec wymyslilam, zeby kupic taki szal: http://moda.allegro.pl/delikatny-sza...336403991.html i z tgo moze by mi uszyla? jak myslicie?

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2012-05-13 o 15:42
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:49   #860
moniq_87
Raczkowanie

Witam się i żegnam od razu... Podczytywałam Was przerwami od rana, ale dopiero mam czas coś napisać. Zaraz jedziemy do wujka TZ, z zaproszeniami. Wczoraj mieliśmy drugie i przedostatnie nauki. Było o NPR, aborcji, odpowiedzialności rodzicielskiej... Było dość w porządku, bez zbytniej konserwy (na ile się da w kościele )

Pochwalę się, że na obiadek zrobiłam pieczony schab w ziołowej skórce i udało się

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:55   #861
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
oo fajne, ale ja bym jednak wolala takie: http://static.i-weddingdresses.com/i...ttendees-2.jpg
tylko chcialabym takie uszyc, krawcowa powiedziala, ze mi taki uszyje, tylko musze jej przyniesc material, obchodzilam sklepy z materialami u mnie w miescie i nigdzie nie mieli takiego tiulu:/ jak juz to mieli same sztywne materialy.. wiec wymyslilam, zeby kupic taki szal: http://moda.allegro.pl/delikatny-sza...336403991.html i z tgo moze by mi uszyla? jak myslicie?
Fajny pomysł ale czy nie bedzie za mało tego materiału ale może nie. Musiałabys krawcowej pytać ile potrzeba tego tiulu
Stary 2012-05-13, 16:23   #862
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez pytalam pania z salonu czy mi uszyje wlasnie takie samo, to mi wyskoczyla z taka cena ze mi sie odechcialo tego bolerka, myslalam nad tym czy taka zwykla krawcowa by mi nie uszyla, ale jakos juz powoli jest mi to obojetne licze na to ze nie bedzie mi potrzebne, tym bardziej w momencie gdy zdecydowalam sie na welon wiec do kosciola na ramiona mysle ze wystarczy mi welon, a jak bedzie zimno to jakos to zniose chyba ze trafie na cos taniego i fajnego

Jesli chodzi o to bolerko to ono musi byc z elastycznego tiulu, a ten szal wydaje mi sie byc zwyklym tiulem, pokazywala mi pani ten elastyczny tiul, bo miala z niego etole, na allegro chyba tez kiedys trafilam na ta elastyczna etole i zachowuje sie on zupelnie inaczej, jest taki gumowy

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 16:39   #863
nena1984
Zakorzenienie

dlatego ja postawiłam na sweterek, bo w życiu nie znalazłabym idealnego bolerka

Stary 2012-05-13, 16:43   #864
Magdzia0108
Zadomowienie

też bym chciała sweterek, ale fioletowy to chyba awangarda. Dziergany zaś kosztowałby mnie 280 zł, drogoooooo

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 16:46   #865
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Wrocilismy z kina
mielismy isc na spacer a wyszlo kino i film - "Nietykalni"

juz baaardzo dawno sie tak nie śmiałam na filmie. Jak dla mnie 10/10 punktów

baaardzo polecam jak jeszcze go nie widziałyście!!!!

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 16:53   #866
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
dlatego ja postawiłam na sweterek, bo w życiu nie znalazłabym idealnego bolerka
Sweterek to też jakiś pomysł hmm ja sama nie wiem co zrobie z tym bolerkiem... u mnie w kościele nie można iść z gołymi ramionami
Stary 2012-05-13, 17:06   #867
Nika0208
Rozeznanie

Ja równiez miałam przygotowany sweterek, na szczęście nie musiałam go używać... choć na sali po północy się przydał. Ale był w czasie sesji był nei zastąpiony ( mielismy w poniedziałek i było strasznie zimno, i fajnie wyszedł na zdjęciach)
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:11   #868
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Ja równiez miałam przygotowany sweterek, na szczęście nie musiałam go używać... choć na sali po północy się przydał. Ale był w czasie sesji był nei zastąpiony ( mielismy w poniedziałek i było strasznie zimno, i fajnie wyszedł na zdjęciach)
A jaki kolor miałaś tego sweterka?
Stary 2012-05-13, 17:12   #869
DobraDusza88
Zakorzenienie

Czytam, ale nie ma siły odpisywać... Dzisiaj w nocy zmarła babcia TŻ
Stary 2012-05-13, 17:17   #870
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Czytam, ale nie ma siły odpisywać... Dzisiaj w nocy zmarła babcia TŻ
oj współczuje Wam, trzymajcie się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości