|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
gdybym miała Was na fb poklikałabym. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w świat pójdzie prędzej niż Ci się to wydaje:P Cytat:
Cześć!! Ala przeprogramowała się ponownie na jedną pobudkę w nocy i pobudkę z cyferką 5 z przodu. Póki co jest to bliżej 6tej, ale już było tak fajnie 7-8..... Poza tym nie zajmie się sobą (swoimi zabawkami) dłużej niż minutę. Nie mogę nigdzie odejść, nic sama zrobić, wszystko robię z nia na rękach, a teraz jak pisze to wisi mi na nodze i jęczy A propos tych nosideł "mietek" Bardzo mi sie podobacie w nich, dzieci widać szczęśliwe, ale jak to jest w praktyce ze starszym dzieciem. Tak jak moja długo w jednym miejscu/pozycji nie usiedzi, nawet na rekach po chwili jej się nudzi a w takim nosidle?? Mają one w sobie jakąś moc (pewnie bliskośc z mamą), że da się poskromić tych bardziej żywiołowych dzieciaczków??? Zastanawiam się nad kupnem, ale jak sobie pomyślę, że zaraz ciekawsze od noszenia będzie samodzielne dreptanie, bedzie chciała na nóżkach, to czy ten zakup nie okaże się na chwile...?Ala jest na czasie ciągle powtarza i na wszystko woła "koko"
|
|||||
|
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
dzień dobry
![]() IGORKU, wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
|
|
|
#453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mialam jakiegos dola o to jak wygladam,,,, ale dzis mi juz przeszlo ![]() dziekuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prosze o glosowanie, jesli mozecie Witam z rana Ja juz z kawusia
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Patik super zdjęcia ![]() Ja mam doła, bo pociełam się mocno z P. więc nie będę za dużo pisać. |
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadrabiam ten zimny weekend ... |
|
|
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
długo nie pisałam, ale na bieżąco jestem. jakoś tak weny brak... w dodatku doła miałam przez weekend bo porzypadkiem poparzyłam Haneczkę gorąca wodą (na szczęście w tym wszystkim nie był to wrzątek...) i tak mnie dopadło, że co ze mnie za matka... nic poważnego się nie stało. mała ma lekko czerwony ślad jeszcze, ale co się strachu najadłam, a ona biedulka napłakała to nasze... do teraz sobie nie mogę darować najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu będzie Malutka operowana. mają jutro zadzwonić....już teraz nie umiem sobie znaleźć miejsca, o skoncentrowaniu się na pracy nie ma mowy. na szczęście zdążyłam w piątek iść z Hanią na pobranie krwi, żeby zrobić wszystkie potrzebne badania do operacji. i takie tylko pytanie mam - dlaczego ubezpieczonym rodzicom nie przysługuje refundacja badań chorego ciężko dziecka?? na własny koszt musiałam je robić. nie była to może zabójcza suma - 86 zł. ale nie jest to też mała kwota i jak kogoś by nie było stać?? mam dzisiaj jakiś taki dzień od rana... musiałam się wyżalić. nie chcecie -nie czytajcie... igorku buziaki dla ciebie przystojniaku |
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszko a miałaś skierowanie na badanie krwi?
|
#459 |
|
Wtajemniczenie
|
na liście z kliniki były wymienione badania, które trzeba zrobić przed operacją. z tym listem byłam u pediatry, ale ona nie mogła mi dać na nie skierowania bo te badania nie są w jej "mocy" - nie wiem , jak to ując. ona powiedziała, że ona nie może dać. a kardiolog jest do końca maja na zwolnieniu. więc robiłam prywatnie.
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
I ja dzisiaj bez życia i humoru, martwię się trochę pewnymi sprawami i uczelnią. Evve piękne ma kucyki, wygląda jak co najmniej 2 latka, serio. Nie mogę się napatrzeć. Myślałam że Sara to włochacz, ale Maryś to dopiero ma włoski. Alibany odłożyłam ja do łóżeczka bo tż nie chciało się iśc po wózek do auta( łudziłam się że może akurat uśnie..) przykryłam kocykiem, rolety w dół, bawiła się grzechotką, trochę się kokosiła ale po 15 min usnęła. Nie siedziałam przy niej. 3 mce temu próbowałam samodzielnego zasypiania w łóżeczku, po godzinie odkładania i jej płaczu się poddałam i lulałam w wózku. Teraz też usnęła w łóżeczku, więc chyba dorosła do takiego zasypiania sama. ![]() To idę, nie smęcę... Aha. Marina Ty chcesz się dostać na dziennie studia? Nie mów że na zaocznych płatnych takie obostrzenia są?
|
#461 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ojjj nie wiedziałam że po takim czasie się może rozejść ![]() Cytat:
Cytat:
brawo dla dzielnej nereczki!! no wreszcie!!! Cytat:
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
patik ma dorosła córcie, co sama zasypia, a mija sie uwstecznia i budzi w nocy co 2-3h na jedzenie. i nagorsze ze jak sie budzi to od razu wstaje w łóżeczku i jest problem z usypianiem wtedy.
ide jeszcze do K i pracy czas zaczac
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
patik tak tak,na zaocznych...
właśnie męczę pracę. Ale zerkam jednym okiem na Was.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#465 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście polubiłam![]() Cytat:
Cytat:
. Ale to nie zmienia faktu, że bardzoooo mi sie ta forma spacerowania podoba! Cytat:
Kciuki za operacje i dużo sił dla Was! A z badaniami dziwna sprawa. Powinny być bezpłatne..... Cytat:
Sprzedałam wczoraj przewijak na allegro, myslałam, że jest w idealnym stanie bo w ogóle praktycznie nieużywany od zakupu. Nie sprawdził się u nas. No i co sie okazało, że brak jednej osłonki na nóżce od spodu. Napisałam do gościa o tej wadzie, którą przeoczyłam, że to zmienia jego stn idealny w co najwyżej bardzo dobry i co teraz, czy chce zrezygnowac z zakupu, czy jakis gratis mu dorzucić. Nie odp. jak myslicie wysłać mu mimo wszystko? kasę już wysłał. |
|||||
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
alibany nie chcialam tak bezposrednio wklejac adresu wiec temu klik i ukryty
![]() poczekaj na goscia moze odp do konca dnia. Jesli nie zobacz czy nie ma telefonu i zadzwonisz, a jak nie to dorzuc jakis gratis
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
Igorek sto lat!
Jestem w połowie nadrabiania nowego wątku... (choć ciężko idzie bo Maja, jak to Maja, chce siedzieć tylko na kolanach mamusi Wszystkie fotki dzieciaczków śliczne Zanka jak Lenka chodzi ![]() na zaparcia u nas też śliwki, tylko z hippa i miałam coś napisać jeszcze, ale nie pamiętam bo ciągle od kompa muszę się odrywać ![]() |
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziękuję za wszystkie gratulacje dla mojego synka z okazji 9 miesiąca spieszę ze spóźnionymi życzeniami dla wczorajszych solenizantów: Krystianka Vaniliowej Idy CrazyMachine za 10 miesiąc - brawo! a dzisiejsze dla Igorka Mariny 11 miesięcy!!!! pieleszka, odnośnie opłacania badań dziecka - dobre pytanie, ja też płaciłam za badania dziecka, które niby sa refundowane ale w naszej wiejskiej przychodni nie mogłam ich zrobić (brak pielęgniarki która potrafi pobrać krew małemu dziecku), jeździłam więc do szpitali, bez skierowania, a tam musiałam juz sobie płacić, jako że prywatnie chore dokłądnie to samo pytanie zadawałam, gdyby kogoś nie było stać, to co???? debilizm
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Igorka
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
patik śliczne zdjęcia
idę szukać zdjęc alibany... eveewe nie alibany - pokićkałam
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-05-14 o 11:01 |
|
|
|
#471 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
u nas był alergiczny ale przeszedł, był cały czas przezroczysty, potem biały a nie zielonkawy jak przy infekcji.
Cytat:
![]() wspaniałe wieściCytat:
![]() Cytat:
Koko spoko Eweveee ale Marysia jest śliczna - a te kucyki zagłosowałam na fb ![]() Cytat:
a tż-towi to się należy za denerwowanie żony w ciąży Cytat:
jeśli nie miałaś skierowania to refundacja nie przysługuje, tylko na podstawie skierowania od lekarza na NFZ przysługuje bezpłatne badanie, nawet od prywatnego lekarza za badania trzeba płacić.. ech a to Polska właśnie.. Cytat:
Cytat:
Patik - ![]() dla dorosłej, zasypiającej samej Sarity
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
beata widzialam dziekuje
kolina spoko
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
czy ja wiem, czy takie specjalistyczne?? nie była to zwykła morfologia, ale oznaczenie HBS, HCV i badanie grupy krwi. takie "standardy" robione przed każdym zabiegiem wszystkim.
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-05-14 o 11:09 |
|
|
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik domyślam się czym się martwisz, ale to NA PEWNO nie to samo
.Pieleszko wierzę, że się strasznie boisz. Ja sama często myślę o Hani, nawet TŻ mówiłam o niej i o tym, jakie to niesprawiedliwe. Myślę, że w dniu operacji wszystkie będziemy mocno o niej myśleć (i modlić się) i operacja będzie miała wzorcowy przebieg a Hania szybko dojdzie do siebie. Wierzę, że to jest jedyna rzecz o jakiej teraz myślisz i nic innego się nie liczy. Musi być dobrze. Jutro Tż wyjeżdża na zawody a ja do piątku zostaję z dzieciakami sama .
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie miałam przewijaka, na łóżku przewijałam cały czas - nie żałuje choć kusiło mnie żeby kupić ale potem mi przeszło. przyzwyczaiłam się przewijąc na łóżku - i umiem przewijać tylko z jednej strony jak siedzę ![]() Cytat:
Ja tak robiłam, z przychodni skierowanie, w szpitalu pobieranie krwi - bezpłatnie. \chora sytuacja..... Patik, zapomniałam bo mi posta wcięło - piękne zdjęcia - i Ty tak uroczo wyglądasz - promieniejesz i widać że wypad w góry Ci służył - a Sara śliczna - taką dziewczęca ma już buzię i te włoski
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-14 o 11:26 |
||
|
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
Rogi |
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie - pochwalę się - Julka od wczoraj namiętnie robi brawo
![]() ![]() klask i:już kiedyś jej uczyłam tego ale sama nie bardzo chciała robić a wczoraj się rozkręciłą i teraz ciągle bije sobie brawo - nawet do zdjęcia ![]() fryzura trochę nieułożona - bo zdjęcie robione przed samym nocnym spaniem ok 21
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-14 o 11:22 |
|
|
|
#478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo u nas nadal kyyycha ![]() Cytat:
![]() no właśnie doczytałam Cytat:
![]() Fotka |
|||
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam już dosyć starania się o wszystko JA- w d....to mam nie będę się zagłębiała w szczegóły, bo łzy się cisną. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Kupiłam wczoraj taki kosz siatkowy na Tymciowe zabawki, ale on go postanowił w inny sposób wykorzystywać. Turlał go sobie, właził do środka, aż w końcu całego do do niego wpakowałam i dostał głupawki ze szczęścia 

klask i:
12.06.2010

mojej koleżance 4 lata po pierwszej cesarce rozeszla sie blizna

Krystkowy może przez ząbki a mój alergiczny