Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 11:03   #901
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
no możliwe, wiecie jak w tych gazetach piszą...

Czyli na poczatek należy zgłosić się do USC żeby zarejestrować i dostać akt urodzenia? A to becikowe to gdzie potem się załatwia?
Kurczę, trochę zielona jestem w tych kwestiach.
becikowe w MOPS w drzwiach zasiłki
Ty leżsysz w szpitalu a mąż leci do USC ;D chyba ze slubu nie maci eto razem musicie iść

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:04   #902
doris888
Rozeznanie

Cytat:

Czyli na poczatek należy zgłosić się do USC żeby zarejestrować i dostać akt urodzenia? A to becikowe to gdzie potem się załatwia?
to chyba różnie- np u mnie w mieście załatwia się to w MOPR'ze ale chyba w niektórych miastach np w Urzedzie Miasta/ Gminy...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:08   #903
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie, nie jestem w stanie Was nadrobić, więc gratuluje wszystkim rozpakowanym, od wczoraj jesteśmy w domu.
Malwina urodziła się 11.05.2012 godz. 10:15 przez cc, waga 3,870, wzrost 58 cm, 10 pkt.
Bardzo ciężko dochodzę do siebie, wystąpiły u mnie komplikacje, ale to opisze jak już się zorganizuję. Napiszę tylko jedno, że nie rozumiem jak można za takie cierpienie skazywać się dobrowolnie, albo płacić za cc.
Pozdrawiam
Gratuluje jeszcze razza szybki powrót do formy
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:08   #904
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Gratuluję i trzymam mocno kciuki żebyś szybko doszła do siebie... swoją drogą bardzo szybko wypuścili Cię do domu jak na cc...
No właśnie też się zdziwiłam, że 11.05 poród a 13 już libretka w domu.
W każdym razie GRATULACJE!!
Nie bedę pisac po raz 100, że zazdroszczę.

Pandzia, dzięki
Do USC to wiadomo, ze mąż, a do MOPSu to chyba ja będę musiała iść (ale na to ma się 12 miesięcy więc luz), bo doczytałam, ze :
  1. Należy najpierw zgłosić narodziny dziecka
  2. Matka dziecka musi znajdować się pod opieka lekarską co najmniej od 10 tygodnia ciąży do porodu (potwierdza się to zaświadczeniem lekarskim lub zaświadczeniem wystawionym przez położną). Ale na podstawie przejściowych przepisów (ustawa z dnia 5 marca 2010 r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych oraz ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych (Dz. U. Nr 50, poz. 301), od 31 marca 2010 r. do 31 grudnia 2011r. został zawieszony warunek udokumentowania pozostawania matki dziecka pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do dnia porodu. Do 31 grudnia 2011 r., aby uzyskać to świadczenie, wystarczy przedstawić zaświadczenie lekarskie lub zaświadczenie wystawione przez położną, potwierdzające co najmniej jedno badanie kobiety w okresie ciąży przeprowadzone przez lekarza ginekologa lub położną
  3. Wniosek o becikowe może złożyć tylko jeden z rodziców
  4. Rodzic, któremu wypłacone ma być becikowe musi zamieszkiwać wspólnie z dzieckiem
A jeśli my mamy inne adresy zameldowania to tak jakby oficjalnie mój mąż nie zamieszkiwał z dzieckiem
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:11   #905
doris888
Rozeznanie

Dziewczyny sorry za off-topic ale możecie polecić jakiś niedrogi ekspres do kawy????

Chciałabym kupić Siostrze ciotecznej z okazji ślubu, na wesele pewno nie pójdziemy ale to właściwie najbliższa mi osoba z rodziny a i od niej dostaliśmy spory prezent więc chciałabym jej coś sprezentować - tak w granicach 300zł. Wiem że większośc z Was pewno powie że lepiej kase ale ona chce prezenty- mówi że kasa się rozejdzie a tak zawsze jest pamiatka

ja mam dolce gusto- niby jestem zadowolona ale wkurza mnie troche kupowanie tych kapsułek a teraz jak żadko jestem w "dużym" sklepie to ekspres świeci pustkami bo nie chce mi się Tż wysyłać po samą kawę
Stary 2012-05-14, 11:23   #906
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja wstałam i zaraz śniadanie i ide się ogarnąć- ogolić, umyć łeb- wysmaruje balsamami bo może to akurat dziś... Boshhh nie wiedziałam że te ostatnie tygodnie/dni takie męczące ... można się wykończyć z tym oczekiwaniem, a najgorsze że od połowy ciąży słyszałam że zagrożenie przedwczesnym porodem i co...? 39 tc leci a tu du.pa... współczuje Wam dziewczyny po terminie ciągle w dwupaku, mam nadzieję że moje dziecko jeszcze się zdecyduje - 12 dni do terminu..
Hehe mam to samo, codziennie rano się picuję w razie jakby trzeba było jechać do szpitala I też mi się dłuży, a jeszcze w kwietniu bałam się, że urodzę wcześniej. A tu już 39 tydzień i też d..a

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
a u mnie ciiiisza... nie ma bóli jak na okres, ani nie łupie w krzyżu, nawet w pipce już nie kłuje, co jest?! tylko spojenie łonowe trochę boli jak chodzę i tyle...
Mnie z rana przeważnie nic nie boli, dopiero pod wieczór. Jeszcze jak leżę trochę w dzień to pół biedy, ale jak siedzę albo chodzę cały czas to wieczorem już nie mogę wytrzymać od tego kłucia i bóli wszelakich

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu dają profilaktycznie. A jak nie zdąży podać 2 dawek w odstępie 4 godzin, to antybiotyk dostanie też maluszek. Jeżeli masz paciora (lub nie masz wyników) to pobierają wymaz z uszka dziecka. Jak u Was w szpitalu nie pobierają, to możesz zawsze poprosić pielęgniarkę żeby pobrała i zlecić prywatnie badanie wymazu (raczej w szpitalu jest lab). Koszt tak jak wymaz z pochwy. Ja mam paciora więc się interesowałam. Ja będę robić ten wymaz z uszka nawet jak dadzą mi te 2 dawki anty, bo nigdy nie wiadomo, czy dzidzia się zaraziła, a tak najwyżej dadzą dzidzi antybiotyk (jak kobieta dostała w trakcie porodu 2 dawki antybiotyku, to dziecku już nie dadzą, bo uważa się że się nie zaraziło). Ja w ogóle rodzę w domu, więc mi położna podaje ten anty i pobierze wymaz i prywatnie będę to zlecać w lab.
A nie wiesz czy jak będzie potrzeba pobrania wymazu u dziecka (bo np. nie zdążą podać tych 2 dawek antybiotyku) to czy wtedy nie trzeba siedzieć z dzieckiem w szpitalu przez 7 dni aż się tego paciora wychoduje? Bo tyle zazwyczaj czeka się na wyniki jak się robi w labie. Czy wtedy wypuszczają dziecko ze szpitala po 3 dniach i potem się ewentualnie zgłasza po te wyniki czy robią je w 3 dni?

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki pokoiku, zagracony do granic możliwości bo przy małym dziecku rzeczy przybywa w masakrycznym tempie a i tak część jest pochowana albo powynoszona. No i brakuje jeszcze przewijaka, karuzeli fp rainforest ale to już pojawi się bliżej terminu porodu. Zastanawiam się jeszcze nad lampką ścienną przy łóżeczku, którąś z tych: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833/ , http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90010877/, http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50072867/. Która Wam się najbardziej widzi w tym pokoiku? Dodam, że będzie wisiała na tej beżowej ścianie między łóżeczkami.
Eee, wcale nie jest taki zagracony
Mnie się najbardziej podoba gwiazdka

Cytat:
Witajcie mamusie, nie jestem w stanie Was nadrobić, więc gratuluje wszystkim rozpakowanym, od wczoraj jesteśmy w domu.
Malwina urodziła się 11.05.2012 godz. 10:15 przez cc, waga 3,870, wzrost 58 cm, 10 pkt.
Bardzo ciężko dochodzę do siebie, wystąpiły u mnie komplikacje, ale to opisze jak już się zorganizuję. Napiszę tylko jedno, że nie rozumiem jak można za takie cierpienie skazywać się dobrowolnie, albo płacić za cc.
Pozdrawiam
Gratulacje Dobrze, że już po wszystkim
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:24   #907
pola_m
Wtajemniczenie

Libretka, Ania_85, gratuluję!!

A ja mam pytanie "wychowawcze". Antoś miewa trochę problemy z brzuszkiem - ni z tego ni z owego zaczyna wyć ( i się prężyć, więc stawiamy, że to bąki). I np podczas karmienia - ssie ssie i nagle wypluwa cyca, płacze rozpaczliwie, wygina się do tyłu i kopie. A jednocześnie szuka nerwowo tego cyca i zaczyna ssać pięści. I nie wiem, czy walczyć z nim wtedy i wsadzić mu tego cyca do buzi (co go często uspokaja), czy odczekać, aż mu minie ten atak i dopiero wtedy go karmić dalej.
Boję się że to kolki, a kurczę masujemy mu brzuszek, ćwiczymy nóżkami, ja nie jem żadnych surowych rzeczy, i prawie żadnego białka i żadnych słodyczy, piję herbatę koperkową... A on nam tak mocno płacze i nie można mu pomóc...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:26   #908
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

Gabi- my czekamy na Wiktorka
my też
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:38   #909
kism
Wtajemniczenie

Witam!
Ja dziś zaliczyłam kolejne badania, bo jutro wizyta u gin... A ze 3 tyg. temu myślałam, że tego dnia będę już dawno po porodzie Ale mi było ciężko wstać... Wczoraj się wyspałam do południa, to w nocy nie mogłam usnąć, dopiero po 3ej mi się udało.
Poza tym dziś dzień, który od początku ciąży obstawiałam na poród - nasza rocznica ślubu. Nic szczególnego nie zaplanowaliśmy... no właśnie, licząc, że to już będzie po porodzie, ale wczoraj tż już dostał mały prezent, a ja na pewno dziś wieczorkiem dostanę kwiaty
Jak Kajtek (aż go tak złośliwe łobuza nazwę) dziś nie wyskoczy, to ostatnia obstawiana przeze mnie data to 18.05. Zresztą wczoraj do mnie dotarło, że ja to mogę już dni odliczać prawie jak Timii W pt będzie mój 7 dzień po terminie, więc sądzę, że przez weekend gin nie pozwoli mi już hasać i w pt pójdę do szpitala. Więc zostały mi 4 dni łącznie z dziś

Cytat:
Bry
Co Wy wszystkie jeszcze śpicie?
Śpimy!

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Siostra mi wczoraj mówiła, że ona urodziła w 37 tygodniu i żebym raczej też się na ten tydzień przygotowała, bo podobno obie moje siostry stryjeczne również w tym czasie rodziły. Nie wydaje mi się, żeby to była reguła, ale wolałabym już być spakowana.
Reguła to nie jest, ale jakieś prawdopodobieństwo... A Wasza mama i babcie jak rodziły? Mi się to niestety sprawdza... Ja jestem już drugi raz po terminie, moja mama dwa razy po terminie rodziła i to przez cc, bo nie było akcji i szyjka się nie otwierała... Babcia (mama mamy) rodziła dwa razy, raz po terminie, raz tydzień przed, ale mówi, że to tylko dlatego, że się przewróciła...
Trzymaj się i zdrowia dla taty!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
niestety nie babcie dwie wyjechane,pra babcie ledwo chodzą a i mój Filip za nimi nie przepada.Jeżeli nie będę miała wyjścia to przyjdzie siostra M ale ona ma 14 lat,więc będę sie bała czy go upilnuje itp.I to że np nie pójdzie do szkoły,choć jej to bedzie pasowało.
Moja mama jutro wyjeżdża na wakacje nad morze... Teściowa jak niedawno wspominałam, wyjechała na stałe za granicę. I ja też zostawiam Maksa pod opieką 15-letniej szwagierki, ale akurat mam do niej zaufanie i spokojnie Maksa zostawiam, ale z tymi nastolatkami, to fakt, różnie bywa... Starsza szwagierka ma 21 lat, więc była w tym samym wieku jak Maks się urodził i z nią nawet zostawialiśmy czasem Maksa jak już kilka miesięcy miał. Także szwagierki mi się udały

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
A mnie się dzisiaj śniło, że urodziłaś, Kaj ważył 4,350 kg z tego, co mówiłaś w tym śnie to był to poród sn i nie pękłaś ani Cię nie nacięli
Zbawco mój Biorę tą wersję!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dzisiaj idę zobaczyć czy Filip dostał się do przedszkola na następny rok.

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja ciągle mam wrażenie że mały za każdym razem jak wstaję to próbuje się wcisnąć w szyjkę, normalnie takie kłucie, że aż siadam z bólu.... poprzednim razem tak nie miałam, już nie mówię o bólu w pachwinach
Ja mam podobnie, w poprzedniej ciąży nie kojarzę, żebym miała takie uczucie nacisku gdzieś w głębi, może właśnie na szyjkę i bólu pachwin też nie pamiętam... Pamiętam za to duże bóle kręgosłupa, które np. teraz mnie zupełnie ominęły

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Ania 85 już urodziła - a miała ten sam tp.
W końcu na nas też przyjdzie pora oby jak najszybciej.
W zasadzie to już jest pora na wszystkie majówki! Już mamy donoszone ciąże i czerwcówki już powoli do nas dołączają...

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
kism a TY nie wybierasz się na porodówkę??
Ja się wybieram, codziennie i niezmiennie tylko Kajetan nie...

Cytat:
Wrzucam fotki pokoiku, zagracony do granic możliwości bo przy małym dziecku rzeczy przybywa w masakrycznym tempie a i tak część jest pochowana albo powynoszona. No i brakuje jeszcze przewijaka, karuzeli fp rainforest ale to już pojawi się bliżej terminu porodu. Zastanawiam się jeszcze nad lampką ścienną przy łóżeczku, którąś z tych: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833/ , http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90010877/, http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50072867/. Która Wam się najbardziej widzi w tym pokoiku? Dodam, że będzie wisiała na tej beżowej ścianie między łóżeczkami.
Eee, widziałam bardziej zagracone Ja mam księżyc bo mam żółte dodatki, chrabąszcz mi się też podoba, ale u Ciebie kolorystycznie to chyba jednak gwiadka najbardziej pasuje.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Donoszę, iż po wizycie ok, dziecko ładnie rośnie, waży już 3300g (37 tydz) i jeszcze nie szykuje się do wyjścia urodzę małego klopsika.
Dziękuję za dostęp do maila

Proszę, proszę! Czekamy na zdjęcia...

A propo... szerylko, ładny brzuszek, raczej nieduży

Cytat:
Pozdrawiam
Witaj Kochana! Życzę szybkiej poprawy formy
I oczywiście czekamy na jakiś szerszy opis, jak dasz radę!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:39   #910
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry z rana

Jakoś mi dziś duszno

Gaabbi "happy baby info niezbędnik przyszłej mamy" skąd to wziąć? Ja czytam tylko W oczekiwaniu na dziecko. Zamierzam kupić te kolejną część, czyba „pierwszy rok z życia dziecka” i któraś tu chyba czytała „język niemowląt”, to też chce kupić, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Czytam też gazety, bo dostalam od koleżanki cały stos.
No i doczytała, że „w oczekiwaniu na dziecko” też czytałaś. Aha no i doczytałam że bierzesz te broszurki od lekarki. U mojego nie ma żądnych broszurek

Tacca mniam kusisz ja na razie po płatkach z mlekiem, taką miałam ochotę, a jajek i to swojskich mam ponad 20, to może strzelę sobie teraz jajeczniczkę

_millena jeśli chodzi o poziomy w łóżeczku to ja mam na drugim od dołu, albo jak kto woli na drugim od góry. Nie będę kładła dziecka na tym górnym bo mnie się to za wysoko wydaje, no przynajmniej teraz tak mi się wydaje, najwyżej potem zmienię. A tak szczerze to nie wiem ile poziomów mają Wasze łóżeczka, bo te nasze jest takie antyczne

Pandzia_2010 Twój Olaf bierze aż tyle leków? Ojej.

niuniuniau ładny pokoik
Lampkę wybrałabym albo pierwszą albo drugą.

cate_ ginekolog potrafi stwierdzić czy dziecko szykuje się do wyjścia??

libretka gratuluję dużej córeczki

Gratuluję też pozostałym mamom bo może którejś zapomniałam pogratulować

doris888 w sobotę oglądaliśmy z tżem ekspresy, i najlepszy z tych które oglądaliśmy to był De longi za 280zł, taki czarny, szerszy od dolce gusto, można lać jednocześnie do jednej lub dwóch filiżanek, i ma pojemnik do spieniania mleka. Podobał mi się, i tak cichuteńko liczę na to że tż sprezentuje mi taki na urodzinki. Ale może któraś poleci jakiś który używa, bo taka opinia byłaby lepsza niż moja, bo ja tylko wizualnie oceniam a też chętnie skorzystam z opinii o jakimś niedrogim wypróbowanym

kism wszystkiego najlepszego

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-05-14 o 11:41
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:43   #911
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ja wracam do dukana po ok 2 tyg po szpitalu bez słodzików i innych ja utyłam 20 kg :P
Zaczynasz od I fazy czy mniej drastycznie, pytam, bo nie napisałaś czy zamierzasz karmić piersią.
Ja też jak najszybciej chciałabym wrócić do dukana, ale jednak ekonomicznośc karmienia piersią wygrywa. Mam zamiar karmić conajmniej 3 m-ce, najlepiej pół roku, a potem chcę wrócić na dietę, zaczynając od początku. Tym razem nie liczę, że kilogramy same spadną.....
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:45   #912
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Witam!
Ja dziś zaliczyłam kolejne badania, bo jutro wizyta u gin... A ze 3 tyg. temu myślałam, że tego dnia będę już dawno po porodzie Ale mi było ciężko wstać... Wczoraj się wyspałam do południa, to w nocy nie mogłam usnąć, dopiero po 3ej mi się udało.
Poza tym dziś dzień, który od początku ciąży obstawiałam na poród - nasza rocznica ślubu. Nic szczególnego nie zaplanowaliśmy... no właśnie, licząc, że to już będzie po porodzie, ale wczoraj tż już dostał mały prezent, a ja na pewno dziś wieczorkiem dostanę kwiaty
Jak Kajtek (aż go tak złośliwe łobuza nazwę) dziś nie wyskoczy, to ostatnia obstawiana przeze mnie data to 18.05. Zresztą wczoraj do mnie dotarło, że ja to mogę już dni odliczać prawie jak Timii W pt będzie mój 7 dzień po terminie, więc sądzę, że przez weekend gin nie pozwoli mi już hasać i w pt pójdę do szpitala. Więc zostały mi 4 dni łącznie z dziś
Spokojnie, jeszcze zostało jakieś 12 godzin, może się uda dzisiaj
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:50   #913
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Tacca, cieszę się, że w końcu napisałaś coś więcej Mam nadzieję, że z Tatą szybko będzie wszystko w porządku, życzę Wam tego z całego serduszka
Remont niedługo się skończy, Mąż da radę ze sprzątaniem , a Ty może w końcu znajdziesz więcej czasu dla nas.

różowa, goń Męża do przewijania dzidziusia Co to za opylanie
ewa, to mam wpisać na listę imię Waszego dziecka Adaś?
A co z innymi dzidziolkami? niuniuniau, jak Wasze dziecię będzie miało na imię? izotropia, ladybird, SzmaragdowyKotek, asiula, Freya, m girl, blueelektron, doris, Pandzia, GaTTa, aaaggusia, La Monica, martula, moniczka ??????????? Jeszcze nie macie wybranych imion, czy nie chcecie zdradzić?
My jeszcze nie wybraliśmy..... Zastanawiam się nad Zosią, Antosią lub Adrianną.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:56   #914
_millena
Zadomowienie

niuniuniau są dzieci jest zabawa to normalne, że pokoje dziecięce tak wyglądają, ja natomiast bedę musiała to wszystko upchnąć gdzieś w sypialni...

jesli chodzi o lampkę, wybrałabym księżyc, masz tam niebiską scianę, która mogłaby pełnic rolę nieba, a na tle nieba będzie świecil księzyc - ot taką sobie ideologię dorobiłam

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:56   #915
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Muszę jechać na miasto kupić wreszcie koszule do karmienia, i odebrać zamówienie z DOZ. Wczoraj ok 22 zamawiałam, a dziś przed 10 już dostałam smsa że zamówienie jest do odbioru. Szok. Jeszcze dokupię jakiejś gigant podpaski i już chyba będę miała wszystko

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-14, 11:57   #916
_millena
Zadomowienie

Libretka - za powrót do domu! jeszcze raz gratuluje!!!

Stary 2012-05-14, 11:57   #917
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
niuniuniau są dzieci jest zabawa to normalne, że pokoje dziecięce tak wyglądają, ja natomiast bedę musiała to wszystko upchnąć gdzieś w sypialni...

jesli chodzi o lampkę, wybrałabym księżyc, masz tam niebiską scianę, która mogłaby pełnic rolę nieba, a na tle nieba będzie świecil księzyc - ot taką sobie ideologię dorobiłam
Tak, Millena ma rację najlepszy będzie jednak księżyc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-14, 12:06   #918
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
doris888 w sobotę oglądaliśmy z tżem ekspresy, i najlepszy z tych które oglądaliśmy to był De longi za 280zł, taki czarny, szerszy od dolce gusto, można lać jednocześnie do jednej lub dwóch filiżanek, i ma pojemnik do spieniania mleka. Podobał mi się, i tak cichuteńko liczę na to że tż sprezentuje mi taki na urodzinki. Ale może któraś poleci jakiś który używa, bo taka opinia byłaby lepsza niż moja, bo ja tylko wizualnie oceniam a też chętnie skorzystam z opinii o jakimś niedrogim wypróbowanym
http://allegro.pl/ekspres-de-longhi-...325028664.html coś takiego znalazłam na allegro wydaje sie fajny , no i nie na kapsułki
Stary 2012-05-14, 12:08   #919
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo fajny pokoik
Mnie się podoba ta gwiazdka

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Donoszę, iż po wizycie ok, dziecko ładnie rośnie, waży już 3300g (37 tydz) i jeszcze nie szykuje się do wyjścia urodzę małego klopsika.
za wizytę

Cytat:
Pozdrawiam
Super, że jesteście już w domu szybko! trzymam kciuki za szybki powrót do formy

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Witam!

Zbawco mój Biorę tą wersję!
Kto wie, może jeszcze dziś sen się ziści
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:09   #920
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
http://allegro.pl/ekspres-de-longhi-...325028664.html coś takiego znalazłam na allegro wydaje sie fajny , no i nie na kapsułki
Dokładnie ten oglądaliśmy no i z przesyłką wychodzi taniej niż ten w sklepie. My akurat oglądaliśmy go w tesco.

No i ja też nie chcę na kapsułki. Chyba że byłby i na kapsułki i na zwykłą kawę

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-14, 12:10   #921
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam
ja też nie

Cytat:

zapytaj w urzędzie jak po akt pojedzie, my długo w naszym mieście nie mieszkamy a różne urzędy sa w różnych miejscach więc TŻ zapytał i mu powiedzieli

Cytat:
Dziewczyny sorry za off-topic ale możecie polecić jakiś niedrogi ekspres do kawy????

Chciałabym kupić Siostrze ciotecznej z okazji ślubu, na wesele pewno nie pójdziemy ale to właściwie najbliższa mi osoba z rodziny a i od niej dostaliśmy spory prezent więc chciałabym jej coś sprezentować - tak w granicach 300zł. Wiem że większośc z Was pewno powie że lepiej kase ale ona chce prezenty- mówi że kasa się rozejdzie a tak zawsze jest pamiatka

ja mam dolce gusto- niby jestem zadowolona ale wkurza mnie troche kupowanie tych kapsułek a teraz jak żadko jestem w "dużym" sklepie to ekspres świeci pustkami bo nie chce mi się Tż wysyłać po samą kawę
napewno odradzam zelmera
u mnie w pracy psują się na pęczki

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Libretka, Ania_85, gratuluję!!

A ja mam pytanie "wychowawcze". Antoś miewa trochę problemy z brzuszkiem - ni z tego ni z owego zaczyna wyć ( i się prężyć, więc stawiamy, że to bąki). I np podczas karmienia - ssie ssie i nagle wypluwa cyca, płacze rozpaczliwie, wygina się do tyłu i kopie. A jednocześnie szuka nerwowo tego cyca i zaczyna ssać pięści. I nie wiem, czy walczyć z nim wtedy i wsadzić mu tego cyca do buzi (co go często uspokaja), czy odczekać, aż mu minie ten atak i dopiero wtedy go karmić dalej.
Boję się że to kolki, a kurczę masujemy mu brzuszek, ćwiczymy nóżkami, ja nie jem żadnych surowych rzeczy, i prawie żadnego białka i żadnych słodyczy, piję herbatę koperkową... A on nam tak mocno płacze i nie można mu pomóc...
kup bobotik bo to gazy będą
moja karola też prężyła się, robiła purpurowa, infacol nie pomógł a po bobotiku kupy robi, pierdzi i ma się dobrze

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:11   #922
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej! Ale dziś pospałam. Prawie do 11. ZAraz zbieram się na zakupy, trzeba jakiś obiad dla mężusia zrobić.
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
a bo czasem wejde przez telefon i nie mogę przejsc na ostatnią strone i sie wkurzam i wychodzę a dziś mam wolniejszy dzień i siedzę i podczytuję Was to wpisz Ada/Julka

próbuje przywołać Młodą do porządku, bo jutro mam wizytę i mogłaby dać znać że wychodzi to bym 150zł w kieszeni zostawiła ale ona szczyt bezczelności i na wizyte matce karze iść
Nieposłuszna ta Twoja mała. Może powiedz żę jak wyjdzie szybciej to te 150 zł wydasz na coś dla niej??
Cytat:
a u nas będzie Agata, no chyba że między nóżkami pojawi się siurek
Też się zastanawialiśmy nad Agatą. Piękne imię.
Cytat:
Pozdrawiam
Jeszcze raz serdeczne gratulacje.
Bardzo mi przykro że się źle czujesz. Najważniejsze że już w domku. Dbaj o siebie, jak znajdziesz chwilkę to napisz co i jak.
Cytat:

Ja właśnie pomyślałam o dolce gusto. Co prawda go nie mam, ale bardzo chciałabym mieć.

Kism może z okazji rocznicy zaplanujcie na wieczór bardzo intensywne wykurzanie Kaja?

niunianiunau skoro ma być na jasnej ścianie to ja bym wybrała gwiazdkę. Chyba Ci nie pomogłyśmy. Co kobieta to inna opinia.
Bardzo ładny pokoik. Zwłaszcza kolory ścian.
Stary 2012-05-14, 12:14   #923
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Czy w pepco są też koszule do karmienia?? A ceratki na łóżeczko?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-14, 12:15   #924
karozka
Raczkowanie

Witam wszystkich

Ja już dzisiaj po badaniach
Wróciłam do domu i wzięło mnie takie spanie, że nie było mowy żeby z tym walczyć widocznie organizm zbiera siły przed porodem
Także pospałam, teraz zjadłam śniadanko i Was nadrabiam

aniu gratuluję serdecznie

Powiem szczerze, że też jestem rozczarowana tyle objawów i d... nic się nie dzieje a tak polowałam na ten termin

no i podobnie jak Pandzia miałam nadzieję, że zaoszczędzę i już nie będę musiała iść na wizytę i jeszcze ten cholerny Kraków w czwartek normalnie będzie numer jak mi w busie wody odejdą a jeszcze z teściową jadę
Chociaż po cichu liczę, że już mnie zostawią w tym Krakowie, bo czop mi odszedł i jest ryzyko, że mały się zarazi zobaczę jeszcze co mój lekarz powie

Któraś z Was pytała odnośnie wyglądu mojego czopa mój był przeźroczysty, ale to jak najbardziej normalne jak czop jest krwią podbarwiony to z powodu rozwierającej się szyjki

Ewa strasznie Ci współczuje tego co przechodzisz z teściową, mam nadzieję, że zleci szybko i będziesz już mogła na spokojnie i po swojemu się małą zająć

Różowa nie daj się! goń tż do roboty bo będzie coraz gorzej ja swojemu zapowiedziałam, że nie będzie siedzenia przed komputerkiem jak mały się urodzi bo nogi z tyłka powyrywam

anulka życzę Ci żeby poród zaczął się w dogodnym dla Ciebie terminie

kism łączę się z Tobą w bólu też mocno obstawiałam dzisiejszy termin, bo są urodziny męża ale guzik z tego
wszystkiego najlepszego w dniu rocznicy

libretko super, że już jesteście w domku, szybko Was puścili. Obyś jak najszybciej doszła do siebie

niuniuniau przesadzasz wcale niezagracony! Bardzo mi się podoba kolor ścian co do lampki to mi się wydaję, że najbardziej księżyc pasuje
My mamy tego chrabąszcza, ale póki co czeka na zawieszenie

Edytowane przez karozka
Czas edycji: 2012-05-14 o 12:25
karozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:20   #925
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Czy w pepco są też koszule do karmienia?? A ceratki na łóżeczko?
U mnie są tylko takie na ramiączkach cieniutkich, być może pierś swobodnie by się z nich wyciągnęło.
W textil market są rozpinane, ale jakieś takie długie bardzo, za kolano mi były a mam 174cm.
A ceratek tam nigdy nie widziałam raczej.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:21   #926
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
U mnie są tylko takie na ramiączkach cieniutkich, być może pierś swobodnie by się z nich wyciągnęło.
W textil market są rozpinane, ale jakieś takie długie bardzo, za kolano mi były a mam 174cm.
A ceratek tam nigdy nie widziałam raczej.
Textil marketu nie mamy dzięki
Ja mam tylko 155cm to bym fajnie w nich wyglądała

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-05-14 o 12:23
Stary 2012-05-14, 12:24   #927
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Która Wam się najbardziej widzi w tym pokoiku? Dodam, że będzie wisiała na tej beżowej ścianie między łóżeczkami.
nie doczytałam.. że na jasnej ścianie a nie ma mozliwości zamontowania jej na ścianie niebieskiej ? jesli nie, to zmieniam swoje zdanie i proponuję niebieską gwiazdkę.

Stary 2012-05-14, 12:26   #928
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

To i ja się zagapiłam to jednak gwiazdka

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-14, 12:27   #929
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
nie doczytałam.. że na jasnej ścianie a nie ma mozliwości zamontowania jej na ścianie niebieskiej ? jesli nie, to zmieniam swoje zdanie i proponuję niebieską gwiazdkę.
Ja też jestem tego zdania, jeśli na niebieskiej ścianie to księżyc, jeśli na beżowej to zdecydowanie gwiazdka
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:28   #930
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Ja właśnie pomyślałam o dolce gusto. Co prawda go nie mam, ale bardzo chciałabym mieć.

.
ja też byłam napalona na dolce gusto, ględziłam mężowi no i dostałam na Gwiazdkę ale powiem Ci że nie ma rewelacji- może jeszcze zależy który model- ja mam Kp 2106- ale generalnie jest nieekonomiczny, za kawę z mlekiem np. Latte czy Capuccino trzeba dać 20zł i jest w pudełku 8 kaw to trochę drogo... może właściwie nie mam nic do ekspresu no ale te kapsułki....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości