Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.6 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 09:16   #2191
zooska
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Agunia Schudłaś, schudłaś kochana i to widać! Także nie marudź że nie...bo to nieprawda!!!
Polecam chlebek, przepis prosty, szybko się robi, nie ma opcji żeby nie wyszedł, a pycha jest!!!
Ty ostatnio tak szalejesz z ćwiczeniami!!! Normalnie pełna podziwu jestem dla Ciebie, bo ja to przeciwieństwo totalne jestem, tak się zabrać za to nie mogę

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Meeedzik Ty tak jesz, jesz a zawsze spadki masz Fajnie Ci!
Ja nie wiem co wy macie do tego olejku rycynowego...na mnie super działał i dzięki masce z tego olejku, nafty i żółtka zniwelowałam prześwity na włosach, także ja będę go bronić, a zmywał się zawsze każdym szamponem i nie miałam uczucia brudnych włosków, ale to już zależy pewnie od organizmu!
Pas? Jaki pas? Powiesz coś o nim więcej?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Własnie ten pas neoprenowy kiedys miałam i do cwiczen go zakładałam, ale mi sie zniszczył chyba sobie zakupie taki na allegro znowu
Byłaś zadowolona z tego pasa;>

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Wracam do dietkowania
Wczoraj poćwiczyłam 10 minut brzuch plus jakieś ćwiczenia rozciągające. Dzisiaj czuję, że mam wzdęty brzuch i mi tak ciężko po tym kilkudniowym obżarstwie. Dzisiaj w planie mam fitness, może pójdę na 2 zajęcia, a nie na 1, jak zawsze. Zobaczymy, bo na jutro full nauki, teraz jestem w trakcie rozbudzania się, dlatego na kompie, ale zaraz będę uciekać do swojej kochanej zoologii
Śń: otręby, 1/2 kiwi, niecała garść płatków czekoladowych, jogurt owocowy, kawka

Na II śniadanie nie mam planów, może jakaś sałatka owocowa... albo razowiec z czymś tam, ale na obiad będzie rosołek Taaaak dawno nie jadłam, wiem że tłusty jest, ale na warzywkach więc... Miseczka nie zaszkodzi! A na kolacje jajecznica albo wieśniak z pomidorkiem i rzodkiewką albo jajko na miękko aaaalbo nie wiem Lodówka pełna^^

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 09:25   #2192
uroczysko
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Na fitnessie mam dziewczyny, co smarują się jakimiś kremami, na to folia i jazda na zumbę... Są zachwycone efektami, ale zawsze mi się wydawało, że to tylko pomaga pozbyć się wody z tkanki podskórnej na zasadzie sauny, a nie pozbyciu się tłuszczu Z ciekawości chyba zapytam się któregoś trenera, jak to jest naprawdę...
Też mam największy problem z brzuchem, na cellulit na udach i pupie już przestałam zwracać uwagę, bo to walka z wiatrakami, a pół życia nie chcę spędzić na ćwiczeniach Zresztą popatrzcie na Scarlett Johannson, dobry przykład, że z cellulitem można żyć i odnosić sukcesy :P http://www.radaronline.com/sites/rad...i-beach-05.jpg Mam hula hop, ale łatwiej mi pójść na fitness niż przekonać siebie do machania kółkiem w domu...
Btw. od początku mojego odchudzania się (12marzec fitness, tydzień później dieta) udało mi się zrzucić 5kg. Teraz przechodzę na utrzymanie wagi i za jakiś czas znowu spróbuję redukcji
Dzisiaj rano ważyłam 58,7kg przy wzroście 164cm.

Edytowane przez uroczysko
Czas edycji: 2012-05-14 o 09:37
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 09:44   #2193
zooska
Zakorzenienie

Uroczysko Łał, to ładny sukces w dietkowaniu! Właśnie też nie jestem przekonana do tej folii... zawijam się nią czaaaasem, po pilingu z kawy, ale to robiłam wieki temu. Nie zauważyłam zmiany w obwodzie, ale skóra była bardziej napięta i cellulit zmniejszony, może do tego wrócę

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Zaczęłam mieć manię na wodę mineralną z imbirem i cytrynką
Już wysłałam tysiące CV, w tym tygodniu też mam zamiar pochodzić po barach/restauracjach itp. może coś się uda...

Stary 2012-05-14, 09:48   #2194
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Uroczysko Łał, to ładny sukces w dietkowaniu! Właśnie też nie jestem przekonana do tej folii... zawijam się nią czaaaasem, po pilingu z kawy, ale to robiłam wieki temu. Nie zauważyłam zmiany w obwodzie, ale skóra była bardziej napięta i cellulit zmniejszony, może do tego wrócę

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Zaczęłam mieć manię na wodę mineralną z imbirem i cytrynką
Już wysłałam tysiące CV, w tym tygodniu też mam zamiar pochodzić po barach/restauracjach itp. może coś się uda...
Teraz zbliża się sezon, a właściwie Euro więc na pewno coś znajdziesz w barze czy restauracji
Stary 2012-05-14, 10:10   #2195
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Paulownia No, to ambitny plan na dzisiaj masz! jak ja przeczytałam Twój plan śniadaniowy, to normalnie... !!! Może dzisiaj po obiedzie też sobie taki zrobię, żeby się przeczyścić troszkę. Zielona herbatka na mnie nie działa A no i ćwiczenia ładne, może wrócę do hulania Masz takie specjalne kółko z obciążnikami, czy zwykłe hula hop z zabawkowego;>?
To sniadanie to bylo bardzo leciutkie aby nie trenowac na pusty zoladek. Po cwiczeniach i prysznicu owsianke zjadlam.
Zmarnowalam godzine w Ikei i sie rozczarowalam bo sie okazalo, ze musze jednak wiertarka dziury w scianie wywiercic, zeby zamontowac drazek do zaslonek. A ja wiertarki nie mam.
Odkladam to na pozniej - moze obadam sprawe jeszcze raz, spytam sie czy mozna zamowic od nich fachowca z wiertarka, zeby kilentowi pomogl w montazu. Ale to juz nie dzis, mam inne sprawy na glowie.
Podlewam storczyki i zaraz drugie sniadanie - salatka z pomidorami, serem salatkowym light, plasterek szynki. Idziemy do przodu.
Sciagnelam z szafy kufer, w ktorym chowalam letnie rzeczy - musze ubrania przeorganizowac z zimowych na lekkie, pochowac skafandry. Moje dzinsy-biodrowki, niebieskie w paseczki, sa na mnie takie luzne a zeszlego lata w ogole ich nie nosilam, bo za ciasne byly. Jakie mile uczucie.
Zapominalam dopisac o hula hop - mam dosc proste, z dziecinnego, ale z woda w srodku - ladnie dociazane. Czuje w talii lekkie pieczenie po treningu

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2012-05-14 o 10:12
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:43   #2196
zooska
Zakorzenienie

Hm...myślę, że nawet takie najzwyklejsze kółko ze sklepu zabawkowego dużo daje
A widzisz, w ikei nie zawsze mają to co chcemy, trzeba się nachodzić. Jak przymierzysz resztę rzeczy, to pewnie będzie miłe zaskoczenie, że tyle ciuchów luźne! Ja w swoje wchodzę normalnie Ani jeden ciuszek nie jest na mnie za luźny Zazdroszczę!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Właśnie wciągnęłam 1 ciasteczko kruche

Edytowane przez zooska
Czas edycji: 2012-05-14 o 10:30
Stary 2012-05-14, 10:45   #2197
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Hm...myślę, że nawet takie najzwyklejsze kółko ze sklepu zabawkowego dużo daje
A widzisz, w ikei nie zawsze mają to co chcemy, trzeba się nachodzić. Jak przymierzysz resztę rzeczy, to pewnie będzie miłe zaskoczenie, że tyle ciuchów luźne! Ja w swoje wchodzę normalnie Ani jeden ciuszek nie jest na mnie za luźny Zazdroszczę!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Właśnie wciągnęłam 1 ciasteczko kruche
Ja się nauczyłam, że jak mnie łapała ochota na słodkości, to zagryzałam kostką gorzkiej czekolady lub kilkoma orzechami A tak na serio, to od czasu do czasu można wciągnąć i kilka ciastek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 10:49   #2198
paulownia
Zakorzenienie

Wlasnie przed chwila zjadlam to:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0231.jpg (124,0 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-05-14, 11:16   #2199
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Mniam, wygląda smakowicie!!!
U mnie II śniadanie dzisiaj to: 2 jajka, troche pomidora,mleka,1łyżka mąki, kurkuma, sól, rozmieszałam i na patelnię bez tluszczu. Do tego 2 malusieńkie kromeczki chleba razowego

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
Ja się nauczyłam, że jak mnie łapała ochota na słodkości, to zagryzałam kostką gorzkiej czekolady lub kilkoma orzechami A tak na serio, to od czasu do czasu można wciągnąć i kilka ciastek.
Ja zapijałam wodą z cytryną to, albo jakimś sokiem owocowym, a najbardziej skutkowały śliwki/morele. Ale dzisiaj nie miałam ochoty z tym walczyć

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Losing Hej, widzę że podczytujesz Co tam?

Stary 2012-05-14, 11:35   #2200
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
a ja taka głodna... ale piekę chlebek bananowy Zosi, zobaczymy co z tego wyjdzie

Zosia no własnie piekłam
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:40   #2201
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
a ja taka głodna... ale piekę chlebek bananowy Zosi, zobaczymy co z tego wyjdzie

Zosia no własnie piekłam
Super, powiesz jak Ci wyszedł i czy smakuje:P

Stary 2012-05-14, 11:42   #2202
meeedzik
Zakorzenienie

Zoska noo te dziewczyny co maja tyle kliknięć to ja nie wiem, chyba na okrągło siedzą na necie i klikają
Chyba nigdy ich nie dogonię
A co do pasa to ja mam taki:
http://allegro.pl/pas-neoprenowy-odc...279499563.html
ale jeszcze go nie używałam, bo najpierw muszę go znaleźć
Waga spadła po weekendzie, bo wczoraj w miarę się pilnowałam i na noc nie obżerałam
A co do olejku to moje włosy go nie polubiły taką maskę z jajkiem też 2 razy robiłam, ale na głowie po tym miałam masakrę

Paulownia smakowicie wygląda właśnie widziałam na fb

Uroczysko gratuluję spadku ja robiłam tak samo, najpierw udało mi się schudnąć do 58-56 kg i przez pół roku to utrzymywałam, a później znów wróciłam do dietki
Stary 2012-05-14, 11:42   #2203
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Super, powiesz jak Ci wyszedł i czy smakuje:P

Myślę, że na pewno, bo tak pięknie pachnie, że nie mogę się doczekać a banany uwielbiam to tym bardziej

W między czasie skaczę sobie na skakance, jeszcze 100 skoków i będzie 700 i tyle, więcej mi się nie chce. Później jeszcze hula hop, ciężko będzie, bo wróciłam do kręcenia po dłuższym czasie i mam siniaki i booooli
Stary 2012-05-14, 11:52   #2204
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Zoska noo te dziewczyny co maja tyle kliknięć to ja nie wiem, chyba na okrągło siedzą na necie i klikają
Chyba nigdy ich nie dogonię
A co do pasa to ja mam taki:
http://allegro.pl/pas-neoprenowy-odc...279499563.html
ale jeszcze go nie używałam, bo najpierw muszę go znaleźć
Waga spadła po weekendzie, bo wczoraj w miarę się pilnowałam i na noc nie obżerałam
A co do olejku to moje włosy go nie polubiły taką maskę z jajkiem też 2 razy robiłam, ale na głowie po tym miałam masakrę
To bez sensu kłaść go raz jeszcze, skoro nie dziala, a szkodzi tylko Hm...zastanowie się nad pasem, najpierw bym o opinie prosiła

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Myślę, że na pewno, bo tak pięknie pachnie, że nie mogę się doczekać a banany uwielbiam to tym bardziej

W między czasie skaczę sobie na skakance, jeszcze 100 skoków i będzie 700 i tyle, więcej mi się nie chce. Później jeszcze hula hop, ciężko będzie, bo wróciłam do kręcenia po dłuższym czasie i mam siniaki i booooli
Mniam banany to moja mała miłość
Tak sobie ćwiczysz...to może i ja brzuchy bym porobiła...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

http://wikary.pl/?61982

omg!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2012-05-14, 11:52   #2205
LosingMyWay
Zadomowienie

Zosia dokładnie więc jakbyś jeszcze miała jakiś bananowy przepis to poproszę I do ćwiczeń już !! po weekendowym obżarstwie !! Nie ma Heroine to pożyczam tasaczek

A Ty Heroine wracaj bo będziesz widzieć

Zosia toż to raj

Edytowane przez LosingMyWay
Czas edycji: 2012-05-14 o 11:53
Stary 2012-05-14, 11:55   #2206
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
To bez sensu kłaść go raz jeszcze, skoro nie dziala, a szkodzi tylko Hm...zastanowie się nad pasem, najpierw bym o opinie prosiła

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Mniam banany to moja mała miłość
Tak sobie ćwiczysz...to może i ja brzuchy bym porobiła...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

omg!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podobnie wyglądają półki w TESCO :P
Stary 2012-05-14, 11:55   #2207
zooska
Zakorzenienie

Losing Dobra już lecę na materac, tylko kawke sobie zrobię, żeby mi troche przestygła jak już skończę 10minut brzucha i do nauki siądę. Aż się doczekać rosołku nie mogę
Tasaczek się przydał, ale dalej mam takie niepohamowanie jak słodkie widzę, coś strasznego ciągnie mnie jakby magnes tam był jakiś!

Nooooooo...ten owocowy raj to cudo!

Stary 2012-05-14, 11:59   #2208
meeedzik
Zakorzenienie

Sernik na czekoladowym cieście :

Ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 żółtka
3 łyżki kakao
3/4 margaryny zw.
1/2 szklanki cukru

Zagnieść podzielić na 2 części ( mniejszą na górę i większą na spód ) ( ja podzieliłam na 6 części ) wsadzić do lodówki/zamrażarki.
Zetrzeć na tarce połowę ciasta drugą ( mniejszą część ) zetrzeć na masę serową.
masa serowa:
kilo sera ( wiaderko )
10 deko masła ( ja dałam margaryny )
1 budyń waniliowy
3 żółtka
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
6 białek

Utrzeć masło później dodać żółtka z cukrem i dodawać po trochę sera, cukier waniliowy i budyń.
Białka ubić i wymieszać z serem.
Piec 6 min 180 stopni.

Pierwszym razem ucierałam pałką w makutrze, a wczoraj wszystko zmiksowałam mikserem i też dobrze wyszło i ciasto na spód rozwałkowałam, bo za dużo roboty z tarciem na tarce a na górę tylko starłam
Stary 2012-05-14, 12:00   #2209
zooska
Zakorzenienie

Dobra! Koniec tego dobrego, lecę wziąć się do roboty, bo jutro trudne zaliczenie, a ja na kompie siedzę niedobrze!!!
Bajo;* Losing Daj znać jak tam wyszedł chlebek i jak Ci smakuje

Stary 2012-05-14, 12:17   #2210
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia Schudłaś, schudłaś kochana i to widać! Także nie marudź że nie...bo to nieprawda!!!
Polecam chlebek, przepis prosty, szybko się robi, nie ma opcji żeby nie wyszedł, a pycha jest!!!
Ty ostatnio tak szalejesz z ćwiczeniami!!! Normalnie pełna podziwu jestem dla Ciebie, bo ja to przeciwieństwo totalne jestem, tak się zabrać za to nie mogę

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Meeedzik Ty tak jesz, jesz a zawsze spadki masz Fajnie Ci!
Ja nie wiem co wy macie do tego olejku rycynowego...na mnie super działał i dzięki masce z tego olejku, nafty i żółtka zniwelowałam prześwity na włosach, także ja będę go bronić, a zmywał się zawsze każdym szamponem i nie miałam uczucia brudnych włosków, ale to już zależy pewnie od organizmu!
Pas? Jaki pas? Powiesz coś o nim więcej?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Byłaś zadowolona z tego pasa;>

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Wracam do dietkowania
Wczoraj poćwiczyłam 10 minut brzuch plus jakieś ćwiczenia rozciągające. Dzisiaj czuję, że mam wzdęty brzuch i mi tak ciężko po tym kilkudniowym obżarstwie. Dzisiaj w planie mam fitness, może pójdę na 2 zajęcia, a nie na 1, jak zawsze. Zobaczymy, bo na jutro full nauki, teraz jestem w trakcie rozbudzania się, dlatego na kompie, ale zaraz będę uciekać do swojej kochanej zoologii
Śń: otręby, 1/2 kiwi, niecała garść płatków czekoladowych, jogurt owocowy, kawka

Na II śniadanie nie mam planów, może jakaś sałatka owocowa... albo razowiec z czymś tam, ale na obiad będzie rosołek Taaaak dawno nie jadłam, wiem że tłusty jest, ale na warzywkach więc... Miseczka nie zaszkodzi! A na kolacje jajecznica albo wieśniak z pomidorkiem i rzodkiewką albo jajko na miękko aaaalbo nie wiem Lodówka pełna^^
No w koncu zebrałam dup. sko i zaczełam cwiczyc jakos sie tak zaparłam na osiagniecie celu ze nie ma innej opcji
A co do pasa to baaardzo sie pociłam jak go miałam załozonego w trakcie cwiczen, ale wydaje mi sie ze za króto uzywalam zeby móc cokolwiek wiecej powiedziec,

Cytat:
Ale smakowicie wygląda

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:23   #2211
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:

omg!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak to ja mogę się odchudzać!
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:27   #2212
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
No w koncu zebrałam dup. sko i zaczełam cwiczyc jakos sie tak zaparłam na osiagniecie celu ze nie ma innej opcji
A co do pasa to baaardzo sie pociłam jak go miałam załozonego w trakcie cwiczen, ale wydaje mi sie ze za króto uzywalam zeby móc cokolwiek wiecej powiedziec
Ja teraz też się zabieram ostro za ćwiczenia: codziennie 10minut brzucha, 200ścisków, a 3 razy w tyg fitness i okazjonalnie basen(aquaaerobic)-ale na to czasu nie za bardzo mam : To nad aqua pomyślę...
Przed chwilą zrobiłam 10minut brzucha, także już wykreślam

Hm, myślę że ten pas wypaca wodę, bo jakim cudem to by pomogło tłuszcz spalać...

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
tak to ja mogę się odchudzać!
Hehe, ja też! Dlatego ubóstwiam wszelkiego rodzaju sałatki owocowe tudzież koktajle/szejki Bo to sama przyjemność w jedzeniu takich rzeczy, a to jeszcze mało kcal ma, a słodycz
A drogie strasznie owoce są w tym roku... !!!

Stary 2012-05-14, 12:39   #2213
meeedzik
Zakorzenienie

Zoska ile robisz brzuszków w te 10 minut? Robisz z przerwami czy jak? Ja się zastanawiam ile brzuszków robić, żeby było akurat ?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Znalazłam pas i machnęłam sobie w nim 30 brzuszków zaraz zrobię drugą serię, ale ciężko się w nim ćwiczy bo jest sztywny :/
Stary 2012-05-14, 12:41   #2214
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia dokładnie więc jakbyś jeszcze miała jakiś bananowy przepis to poproszę
Ja mam chyba ze dwa przepisy na ciasta bananowe.
Sprzatam, dziewczyny. Mieszkanie bedzie lsnic.
Stary 2012-05-14, 12:47   #2215
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam chyba ze dwa przepisy na ciasta bananowe.
To poproszę

Zosia właśnie wcinam chlebek, boski Najchętniej bym go całego pożarła
Stary 2012-05-14, 13:14   #2216
meeedzik
Zakorzenienie

Mureczko czemu nic nie piszesz ? widzę, że podczytujesz
Stary 2012-05-14, 13:35   #2217
murka04
Zadomowienie

medzik a jakoś tak, czytam sobie Was i próbuję się zmotywować do ćwiczeń bo tak mi wstyd przed Wami że nic nie robię Dziś już pokręcę hh przynajmniej, a jak będę się dobrze czułą to zrobię jakieś ćwiczenia, bo jak na razie to brzuch mnie boli nie wiem od czego zerwałam się z 2 lekcji i u Tż posiedziałam, wypiłam miętę i trochę przeszło. A chcę naprawdę dziś już poćwiczyć bo jak zobaczyłam w lustrze mój brzuch to się załamałam Nie potrafię jakoś się zabrać za regularne ćwiczenia

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie.
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:50   #2218
meeedzik
Zakorzenienie

Mureczko Słońce mi też się ciężko zabrać za ćwiczenia, ale najgorsze są początki później jak już się wpadnie w ten rytm to wchodzi nam to w nawyk.
Ale jak źle się czujesz to lepiej nie ćwicz
Stary 2012-05-14, 14:03   #2219
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Zoska ile robisz brzuszków w te 10 minut? Robisz z przerwami czy jak? Ja się zastanawiam ile brzuszków robić, żeby było akurat ?
Tzn... bo ja robię sobie takie moje wymyślone ćwiczenia Ale tak na oko to kilkaset. Mogę napisać jak to mniej więcej wygląda:
Mięsień prosty:
50brzuszków
20 brzuszków po 3
10brzuszków na 2 tempa
Skośne:
30skośnych do lewego kolana (noga położona na drugą nogę)
10 skośnych po 3
10 skośnych na 2 tempa
To samo do prawego kolana (noga położona na drugą nogę)
Skośne:
nogi leżą na podłodze ugięte w kolanach, tułów prosto -50brzuszków zwykłych, 20 po 3; to samo na drugą stronę
Prosty:
nogi w górze-30brzuszków, 10brzuszków po 3, nogi pod kątem prostym- 30 brzuszków, 10 brzuszków po 3
"pompowanie"- leżę na plecach, nogi ugięte w kolanach i pompuję w górze, macham przy tym rękami, żeby się nie opuszczać i tak 15machnięć rękami robię przy: ugięte kolana na podłodze, kolana pod kątem prostym, nogi w górze, jedna noga opuczszczona,jedna w górze (potem na zmianę), potem 2 opuszczone (nie dotykają ziemi, tak 30stopni), potem 2 w górze, potem kąt prosty potem ugięte na podłodze.
Potem robię prosty 40brzuszków, przy czym nogi ugięte na podłodze, 1 noga do góry idzie razem ze zrobieniem brzuszka i tak 20 wymachów 1 nogą i 20 wymachów 2.
Leżę na podłodze nogi daję do góry, ręce wzdłuż ciała i 20 razy nogi do góry,żeby tyłek oderwać i kawałek lędźwi, ale nie za dużo.
Potem jeszcze raz 50 brzuszków prostych, po 20 skośnych i tyle

Czasem robię inne ćwiczenia jeszcze dodatkowo, ale to taki standard mój Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Ja się wysprzątałam mieszkania w tym tygodniu, że głowa mała, całe błyszczy, bo wczoraj moja mama była u nas na obiedzie A paznokcie zjechałam równo, wczoraj wieczorem szybkie S.O.S dla nich musiałam zrobić

To sprzątaj, sprzątaj tylko rękawiczki załóż^^

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Zosia właśnie wcinam chlebek, boski Najchętniej bym go całego pożarła
Cieszę się, że smakuje Ja też jak ukroiłam jedną kromeczkę, posmarowałam masełkiem i taki cieplutki wciągnęłam to potem omijałam kuchnię szerokim łukiem, bo bym cały na raz wciągnęła xD

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Murka Zmobilizuj się, żeby codziennie było "coś". Czy 10minut hh, czy cokolwiek innego, chociaż po 20 wypadów na 1 nogę, to Ci w nawyk wejdzie. Jak mam tak, że jak nie zrobię czegoś w 1 dniu, to potem mi tak tydzień bez ćwiczeń potrafi zlecieć Aż wstyd. Spróbuj robić przysiady podczas mycia zębów Mnie to pomaga. Codziennie rano (no, staram się codziennie...), jak myję zęby to robię przysiady. Jedna seria nogi złączone, a druga seria nogi lekko w rozkroku. Śmiesznie to wygląda, ale mobilizuje ^^ Spróbuj Kiedyś robiłam tak codziennie przez 1 miesiąc, to spadło mi w obwodzie 1,5cm z ud... Ech, muszę wrócić do tego nawyku na stałe...

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Czekoladka Zamówiłam ten Revalid, w tym tygodniu powinien przyjść Już się nie mogę doczekać A Ty zamówiłaś? Ja czekałam tak długo na kasę na koncie xD

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Meeedzik Znowu oglądam Twoją galerie pazurkową, bosz jakie Ty masz ładne stópki!!! Ja mam taki kompleks na punkcie swoich stóp, paznokci, pięt,a Ty... łał Takie zadbane Pazurki jak zwykle śliczne!
Ach, zapomniałabym! Te 10minut to jest ciągłych ćwiczeń, bez przerwy. Rozkładam materac, nastawiam budzik i 10minut ćwiczę, potem naciągam brzuszek, robię skrętoskłony tak b.szybko, krążenie bioder po 10 na każdą stronę, stoję w rozkroku w ugiętych kolanach i się obracam, tak na boczki jakby i tyle A i mostek robię tak 2 razy, żeby rozciągnąć brzuszek! Już wszystko!

Edytowane przez zooska
Czas edycji: 2012-05-14 o 14:05
Stary 2012-05-14, 14:25   #2220
meeedzik
Zakorzenienie

Zoska ooo to widzę, że Ty szalejesz z tymi brzuszkami ja to leń jestem i tylko zwykłe brzuchy robię
Ale mam zamiar codziennie zwiększać liczbę i będę dochodzić może tak do 300? Zobaczę jak będzie z moją kondycją, siłą i motywacją

Dziękuję ale ja ze swoich stóp też nie jestem zadowolona

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Właśnie przyszedł olej kokosowy od Kamilon
Idę zaraz nakładać

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości