|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Igorku - sto lat
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-14 o 11:36 |
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla tych co obejrzały filmik wstawiony przez Lili, artykuł do tego filmu:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...lwersowal.html
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
dawno przesłałaś jej swoją prace? kurcze ale ma baba podejście...
my mamy takie proste zwykłe z żółtego złota ale płaskie fazowane. i noszę ją cały czas, nie zdejmuje prawie wcale, chyba że do jakiejś mega brudnej roboty, w ciąży też nie zdejmowałam wcale bo mi palce nie puchły, tylko do porodu zdjęłam ![]() o takie mamy: ![]() Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-14 o 12:12 |
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jestem zadowolona z nich
|
|
#486 | ||
|
Zadomowienie
|
przy okazji poszukiwania zdjęć kilka wpisów rzuciło mi się w oczy
Cytat:
Cytat:
a teraz zdjęcia któe znalazłam: eveewe, fantastyczne kitki ![]() aania20 , śliczne zdjęcia brumek, brawa dla Tymka, robi wspaniałe postępy ![]() (jak widzę postępy waszych dzieci to martwię się moim dzieckiem...)
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Beata w piątek minął tydzień. Do jutra ma czas i dzwonię do niej na kom, miła chyba nie będę sama nie wiem jak o niej dotrzeć żeby się potem nie mściła
Alibany o własnie przypomniałaś mi , mam nowy przewijak, ani razu go nie użyłam. Leży i zbiera kurz za szafą. Nie chce mi się robi zdjęc, wystawiać, pakować, jechać na pocztę.. Chciałam oddać koleżance ale ma.. Oliweczka przytulam Iutyna dzięki, wiem ze mogę na Ciebie liczyć ..Kolina co do tego na biało---- ja też
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-05-14 o 11:55 |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Patik-dobrze się czuję-dziękuję, że pytasz. W środę zaczynam już II trymestr.
Czasem mnie zaboli brzuch, ale to tak raczej normalnie. Wszyscy w pracy mówią-oj coś Ola przygnębiona IGOR- wszystkiego dobrego
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-14 o 12:01 |
|
|
|
#489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba znowu zaczne chuste pod wozkiem nosic Cytat:
![]() Cytat:
Igorku sto lat!!! A ja mam straszliwy problem z Szymkiem.Jestem taka zmeczona, ze chyba odbija sie to na byciu dobra mama. Ten lek separacyjny t ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- jeszcze chcialam skomentowac nasze piekne forumowe bobaski ![]() Przepraszam, ze tak hurtem ale nie jestem w stanie zacytowac kazdego zdjecia a wszystkie nasze dzieci sa takie sliczne
|
|
|
#490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam srebrną obrączkę, tę która się zgubiła i znalazła potem, ma 6mm i bardzo niewygodnie mi się ją nosi, pomimo że nie jest ciasna. a tej ślubnej wcale nie czuje na palcu, tak się już przyzwyczaiłam. Cytat:
a czemu się martwisz? coś Cię niepokoi u Dawidka? przecież on się wspaniale rozwija, to że nie raczkuje albo nie siada nie oznacza że coś jest nie tak, ma czas jeszcze na wszystko Cytat:
![]() w sumie moja to spoko babka, ale taka służbistka trochę.. wsio na tip-top musi mieć ![]() jutro jadę do niej po poprawioną prace, może mnie nie zbeszta bardzo ![]() Cytat:
Brumek - Tymuś uroczy w tej tubie-siatce musze właśnie skołować coś na zabawki, jakiś pojemnik na kółkach z plastiku albo coś bo zabawki Julki trzymam w wielkim kartonie jak na razie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-14 o 12:37 |
||||
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Beata kiedyś w biedrze były takie kosze jak ma brumek. Po dychu. Ja kupiłam, zielona żabę. Ale narazie leży złożona, bo zabawki w pudełku mniejsze się mieszczą, a te większe to zawsze na podłodze...
|
#492 | ||
|
Zadomowienie
|
a ty jak dalej w kupie ze mną czy nie?
![]() Cytat:
Cytat:
ufff dobrze jej tak.... o maryno Igor chłopie sto lat!!!!!!
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-05-14 o 14:16 |
||
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Igor sto latek!
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ale tu pusto dzisiaj.... piszcie coś bo nie mam co czytać ![]() poluje na all na garnuszek na klocuszek z FP bo zachorowałam na niego
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Igorku Sto lat !!! A jutro Izunia obchodzi 1 roczek, a Nerolki dawno nie było... buuu My byliśmy wczoraj na komunii siostrzeńca Tż, dalismy encyklopedię oprawiona w skórę, normalnie cudo ![]() Ogólnie sajgon jak na razie, nie wiem czasami za co sie wziąść, w pokojach mam bajzel, bo moje dzieczyny a to zabawki, a to coś innego wyciągną... Beatko kod doszedł?
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Igorek sto lat!
|
#497 |
|
Rozeznanie
|
Igorek sto latek!!!
![]() Mała śpi A tak żyłam nadzieja, że od 18 będę miała błogi spokój a tu nic z tego, bo pójdzie dużo później spać....Beatko ja garnuszek wpisuje na listę prezentów na roczek i jeszcze laptopa (mam głupią nadzieje, że to ją odpędzi od naszych ) kajool tulę mocno, na pewno świetnie sobie radzisz jako mama, a już za chwilę tż wraca, to Szymek będzie wniebowzięty, a Ty odsapniesz troszkę! |
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
To ja się chyba i do tej kupy przyłączę
moja podobnie - ostatnio wszystko wymusza płaczem. Dziś na spacerze dała mi taki koncert, że w popłochu uciekałam do domu bo ludzie patrzyli na mnie jak na wyrodną matkę wyła w wózku niemiłosiernie, ale wiedziałam, że jak ją z niego wyciągnę to od razu jej przejdzie ![]() No tak! Toć to " oczywista oczywistość"! ![]() Obrączki... My zamówiliśmy takie: http://www.ceneo.pl/8856826 (EDIT: link odsyła do strony głównej, do pierwszych obrączek, które są beznadziejne ) może zaraz mi się uda nowy link wrzucić )Link poprawiony ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-05-14 o 16:08 |
|
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
doszedł - dziękuję ślicznie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam tez kupowac garnuszek, ale po ostatniej wizycie koleżanki która ma zrezygnowałam, sfiksowałabym z tymi piosenkami
![]() Za to straznie podobają mi się zabawki kiddieland Poluje na to http://allegro.pl/kiddieland-odkrywc...318270452.html i na to http://allegro.pl/kiddieland-traktor...323165290.html Agata skąś ma taką małą krówke i wszędzie z nią chodzi. |
|
|
|
#501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dawidek też się ślicznie rozwija! ![]() Cytat:
![]() Patik, ta promotorka jest super-nieodpowiedzialna. Chyba bym poszła na Twoim miejscu do jej przełożonego/... Mój dziadek złamał sobie nogę. I to najgorszym miejscu, bo szyjkę kości udowej... Ma 92 lata, więc lekarze powiedzieli że nie kwalifikuje się do żadnego zabiegu, nawet składania w jakikolwiek sposób. I raczej ze szpitala już nie wyjdzie...
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Ania przykro mi z powodu dziadka
... a jak on się ogólnie czuje? ma jeszcze jakieś dolegliwości, na coś choruje?Ale tu cisza
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
ania, przykro mi z powodu dziadka
może by tak szpital zmienić, na jakiś ortopedyczny? mój tata z kolei był operowany w takim specjalistycznym w piekarch śl to okropne że nie dają mu szansy ![]() trzymam kciuki by jednak coś zrobili w tej sprawie edit: nr postu mam, jak rok chrztu Polski no musialam skomentowac, chociaz z historia jestem na bakier
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-05-14 o 18:50 |
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Patik, Kolina, dziękuję
Trudno powiedzieć jak jest dokładnie, najpierw lekarze mówili że są chyba 2 opcje zabiegów, a potem uznali że dziadek się do zabiegu nie kwalifikuje.A czy chorował? Raczej nie, ale to największy hipochondryk jakiego znam. Każdą chorobę miał, wszystkie objawy, lekarzy w szpitalu potrafił nieraz ochrzaniać, że się nie znają, bo on wie że jest chory
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewuszki.
Igorku sto lat Pieleszka już trzymam kciuki i WIEM, że będzie dobrze. A wypadki wszystkim się zdarzają, nie możesz się obwiniać. Oliweczka nie smutaj ![]() Paticzku cudnie wyglądacie za samodzielne zasypianie. Dominikowi zdarza się za to coraz częściej przesypianie w łóżeczku do rana. Dziś już po raz wtóry powtórzył ten numer Eveewe Maryś to sam wdzięk Brumek Tymonek to będzie podrywacz przez wielkie P. Widać po uśmiechu Karolinee fajnie, że jesteś Iustyna to od jutra trzymam za zawody TŻta i życzę spooookoju do piątku ![]() Beata za Dominik robi "kosi, kosi" z tym, że wygląda to tak jakby jedną dłonią chciał coś zrzucić z drugiej ![]() Aania co za bezduszność lekarzy i polskich reali. Życzę zdrowia dziadkowi Kajool, Scio, Alibany, Karolinee jak ja Wam świetnie rozumiem. Ostatnio Dominik przechodzi sam siebie. Wszystko jest super na 5 minut, albo mniej. Zaraz potem łapie mnie za nogę i wyciąga rączki. W wózku też nie usiedzi. Jazda w samochodzie to "droga przez mękę". Dziś wpadł wręcz w histerię, bo posadziłam go w krzesełku i chciałam mu dać kaszkę, a on chciał do mamusi. Musiałam karmić go trzymając na kolanach. Dopiero jak się uspokoił, to wsadziłam go z powrotem do krzesełka, bo nie chciałam ustąpić. Przy czym to nie było jęczenie czy płacz, tylko wrzaski i wycie. Wymusza jak nic. Najgorsze, że szykuję się rano do pracy i dwoję się i troję, żeby się jakoś ogarnąć i zabawić dziecko. Ciężko jest się ubrać z berbeciem na rękach. Jeszcze do dziś myślałam, że to może trochę teścia wina, bo głównie on siedzi z Domem i częęęęstooo go nosi, ale po Waszych postach, zaczęłam się zastanawiać, czy to nie taki okres. Mamy górną prawą jedynkę
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamolinki
Witajcie w nowym wątku i bardzo mi miło ze wybralyscie poslusznie znowu mój tytuł ![]() W końcu dorwalam się do wifi Strasznie mi was brakuje więc po powrocie będę intensywnie nadrabiac Napisze tylko bo muszę ze Tymek na chrzcinach Fantastyczny strój U nas ostanie dni sielskich wakacji Tz już ma się lepiej ale bez lekarza, zastrzyku i antybiotyki się nie udałoby Jaś płynął statkiem, zwiedzał jaskinie, zrobił kupę w brodziku i takie tam Calujemy was mocno ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Hejo mamolinki Witajcie w nowym wątku i bardzo mi miło ze wybralyscie poslusznie znowu mój tytuł ![]() W końcu dorwalam się do wifi Strasznie mi was brakuje więc po powrocie będę intensywnie nadrabiac Napisze tylko bo muszę ze Tymek na chrzcinach Fantastyczny strój U nas ostanie dni sielskich wakacji Tz już ma się lepiej ale bez lekarza, zastrzyku i antybiotyki się nie udałoby Jaś płynął statkiem, zwiedzał jaskinie, zrobił kupę w brodziku i takie tam Calujemy was mocno
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Jacieeee, Kajool, Scio, Alibany, Karolinee czytam o Waszych dzieciowych kryzysach separacyjnych i dla pocieszenia powiem Wam że my właśnie to przetrwaliśmy ![]() Lila miała identycznie ostatnio przez jakiś czas (jakoś ponad miesiąc), tylko odchodziłam na krok a tu wrzask i łzy jak grochy, rano nie mogłam spokojnie śniadania zrobić bo mi się na ręce pchała, niczym się nie interesowała tylko łaziła za mną itd.ale od paru dni normalnie dziecko mi podmienili, toż to istny aniołek się zrobił Już tak nie płacze, jest pogodna, zadowolona, ładnie się sama bawi.To był chyba jakiś duży skok bo właśnie widzę sporo nowych umiejętności, mam wrażenie że zrobiła się już taka kumata, rozumie co się do niej mówi, wykonuje proste polecenia, robi te wszystkie "sztuczki" typu papa, brawo, kokoszka, pokazuje jak się śpi, przytula, rozpoznaje domowników itd itp.. Także pocieszcie się że to minie, a i pewnie nagroda będzie ![]() **** W ogóle dziś rano tż szykował śniadanie Lilce, ja się kąpałam , przychodzę a ten już kaszkę manną jej zrobił.Zdziwiłam się że tak szybko się uwinął, i co się okazało..... że zrobił jej normalnie na mleku krowim on zdziwiony.. "Jak to, myślałem że już od dawna je na krowim, przecież je normalne jogurty. W sobotę (jak byłam na panieńskim) też jej tak zrobiłem i zjadła ze smakiem"
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
Późno, bo późno, ale i ja wskakuję na nowy wątek. W czwartek przyjechałam do rodziców, piątek-niedziela zjazd i dopiero dzisiaj znalazłam chwilkę, żeby Was przywitać
.
|
|
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu strasznie mi przykro z powodu dziadka
![]() Jacieńku ja tez się dwoję i troję żeby się ubrać i zjeść śniadanie. Co najlepsze, tylko mnie tak terroryzuje. Jak pierwszy wstaje Tż i się nią zajmuje, to ona ma go w nosie i idzie się bawić. Ja muszę robić wszystko z nią, bo wisi mi na nodze i wyje. A łzy jakie jej kapią.... Youyou to mnie trochę pocieszyłaś, może mojej za jakiś czas też przejdzie...
|
|
#510 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Rogi - najlepszego!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas z nosidłem takiego problemu nie ma, bo Tymek lubi być na rączkach i się przytulać. Jemu więc bardzo pasuje takie spacerowanie. A czy rączkowemu buntownikowi by się spodobało - nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ciekawe dlaczego. Wydawać by się mogło, że skoro zostawał kiedyś z nianią, bez Ciebie, to powinien jakoś lżej teraz reagować na Twoją nieobecność A może jemu coś jeszcze dolega, co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale do porodu nie zdejmowałam ![]() Cytat:
![]() 2. Pieleszko, kciuki ściskam i nie tylko kciuki. Będzie dobrze!!! Ona to super dzielnie zniesie, zobaczysz. Na małych dzieciach wszystko tak szybko się goi i szybko dochodzą do siebie ![]() A ile po tej operacji Hania będzie musiała zosatać w szpitalu?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

12.06.2010

Nie mam słów na tą babę.

klask i:
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
a tu nic z tego, bo pójdzie dużo później spać....
... a jak on się ogólnie czuje? ma jeszcze jakieś dolegliwości, na coś choruje?
za zawody TŻta i życzę spooookoju do piątku