Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 09:35   #1231
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Kolgus urlop mam wykorzystany wrecz mam nadebrany, a na chorobowe , po pierwsze nikt mi nie da 4 tyg chorobowego a po drugie nie wiem czy wiesz ale chorobowe nie jest 100% platne, do tego w mojej firmie biora z Twoich ostatnich 7 tygodni zarobki i z tego wyliczaja 90% macierzynskiego ktore dostajesz, wiec jezeli ja pojde na chorobowe na 4 tyg i za kazdy tydz bede dostawac powiedzmy 50-70 funtow do macierzynskiego bede miala wielkie gowno pomijajac fakt ze chorobowe liczy sie od czwartego dnia.

Cynamonowy przysluguje tylko tutaj w Uk jest wszystko takie do dupy.
Fakt moja wina bo jakbym zajrzala wczesniej w te papiery to bym wiedziala.

mam dosyc

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:38   #1232
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale uważam, że to bzdura. Abstrahując całkowicie od Ivonci.
Mamy sobie tylko pisać: "gratki za wizytę", "trzymam kciuki", "z tymi tż to utrapienie", "nie smutaj się", "super wyglądasz" i inne takie .
Jesteśmy rozumnymi ludźmi, którzy mają swoje zdanie. A forum jest właśnie od tego, żeby kulturalnie je wyrażać. Jakbyście mi miały tu słodzić tylko i myśleć coś innego, to w ogóle po co taki wątek? Wszak rady można doczytać gdzieś indziej.

Super. Mam nadzieję, że uda Wam się go kupić.
Pokazałam ojcu niebieskie body - gdybyście zobaczyły jego przerażoną minę: "czemu niebieskie"? Albo babcia, która zobaczyła cudne granatowe futerko z uszkami na kapturku... Bardzo jej się nie podobało - no, gdyby było różowe, to może Paranoja. I tak mamy mnóstwo różu.

Szklanka wody zamiast
Można się wypowiadać i radzić i robić to w sposób kulturalny.

Nie ma mowy o kulturalnym wyrażaniu zdania kiedy ktoś z przymrużeniem oka snuje wywody na temat tego czy ciąża Iwony była planowana czy też nie planowana. To wyłącznie jej sprawa.

Poza tym nie można na podstawie kilku postów napisać o kimś, że jest nieudacznikiem życiowym, który jest zupełnie zależny od rodziców a przy tym niewdzięczny za te wszystkie łaski jakimi go Ci rodzice darzą.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:42   #1233
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Oglądam DD TVN-zaraz ma być o babce która zaszła w ciążę 6 tygodni po porodzie Jakiś ekspert ma radzić jak tego uniknąć
Straszne Biedna. Ciekawe czy urodzila i jak sobie poradzila niestety nie mam mozliwosci tego teraz wlaczyc.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:44   #1234
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ad. 2 I do tego nie będzie czerwonej kokardki, oj będzie szokowanie starszych pań na całego
Mój przesądny mąż już zapowiedział, ze założy czerwoną kokardkę
Najwyżej jak ja będę spacerować to ją zgubimy
Cytat:
nooo jak moja teściowa, taka bogobojna, co niedzielę do kościoła, komentowała, że my nie chodzimy, a sama kupuje figurki buddy i gładzi je po brzuchu albo wiesza obrazki żyda na ścianie, żeby "kasę do domu sprowadzić". Do tego dochodzi oczywiście zachwyt nad feng shui. Nie znoszę takiej hipokryzji

Karolina
To u nas w kraju typowe- Pani Bogu swieczke i diabłu ogarek
Dziękuję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:45   #1235
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Oj ja mam odwrotny problem z męzem, on ma sporą nadwagę i dużo dolegliwości od tego i nic z tym nie robi. Obiecywał jak zaszłam w ciąże że przez te 9 mcy się odchudzi i nic z tego nie wyszło. Pracuje całymi dniami i w pracy zjada jakieś żarcie śmieciowe, podjada orzeszki w czekoladzie, chipsy, nie chce jeść mojego dietetycznego, nie mam już sił walczyć o to. On się tłumaczy, że jak nie pije w ogóle alkoholu ani nie pali to musi mieć jakąś przyjemność i to jest jedzenie. Tłumaczę jak krowie na rowie, że musi być zdrowy dla mnie i synka, bo jak tak będzie dalej to 40 nie doczeka...płakać mi sie chce jak o tym myślę, rozkleiłam się znowu
Nie bukaj może On z czasem się weźmie w garść? Może postrasz go zawałem, otłuszczeniem tętnic??? jakoś obrazowo mu przedstaw problem? Już nawet nie chodzi o wygląd tylko właśnie o zdrowie.
Stary 2012-05-15, 09:46   #1236
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

Nie ma mowy o kulturalnym wyrażaniu zdania kiedy ktoś z przymrużeniem oka snuje wywody na temat tego czy ciąża Iwony była planowana czy też nie planowana. To wyłącznie jej sprawa.

Poza tym nie można na podstawie kilku postów napisać o kimś, że jest nieudacznikiem życiowym, który jest zupełnie zależny od rodziców a przy tym niewdzięczny za te wszystkie łaski jakimi go Ci rodzice darzą.
Nikt tak nie zrobił w moim przekonaniu. Naprawdę, bez przesady. Nie jesteśmy pod jakimś kloszem. No i nie jesteśmy już dziećmi. Poza tym warto nabyć umiejętność obrony siebie i swojego zdania.
Swoją drogą myślę, że nie ma się co nad tym rozwlekać.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:48   #1237
karolka110
Wtajemniczenie

Dzień Dobry-nadrobiłam Was

u mnie znów ładna pogoda-ok.20 stopni, ale nie gorąco-LUBIĘ TO!!

moja Lilka obkopuje mnie po nocach po żebrach-bolą nieźle

a teraz się pochwale i wkleję moją Muriettę 4
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mura wersja 1.jpg (34,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mura wersja 2.jpg (50,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mura wersja 3.jpg (36,7 KB, 29 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 09:49   #1238
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Mój przesądny mąż już zapowiedział, ze założy czerwoną kokardkę
Najwyżej jak ja będę spacerować to ją zgubimy

To u nas w kraju typowe- Pani Bogu swieczke i diabłu ogarek
Dziękuję
Mnie już nic nie zdziwi od momentu kiedy to na allegro zauważyłam na jednej z aukcji czerwoną nitkę przeciw złym oczom za jedyne 30 zł
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:49   #1239
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Straszne Biedna. Ciekawe czy urodzila i jak sobie poradzila niestety nie mam mozliwosci tego teraz wlaczyc.
Okazało się, że to chodzi o Tori Spelling

Rozmowa w studiu trwała może z 5 minut, przy czym oczywiście pan ekspert (dr Południewski) stwierdził, że karmienie piersią nie chroni przed zajściem w ciążę i że lepsze są tabletki anty
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:51   #1240
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Nie bukaj może On z czasem się weźmie w garść? Może postrasz go zawałem, otłuszczeniem tętnic??? jakoś obrazowo mu przedstaw problem? Już nawet nie chodzi o wygląd tylko właśnie o zdrowie.
Dziękuję
On sobie doskonale zdaje sprawę z konsekwencji (skończył medycynę, tyle, ze w zawodzie nie pracuje) i to jest najgorsze
Jedynie mogę grać mu na emocjach, ale mnie to też sporo kosztuje
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-15, 09:52   #1241
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmowa w studiu trwała może z 5 minut, przy czym oczywiście pan ekspert (dr Południewski) stwierdził, że karmienie piersią nie chroni przed zajściem w ciążę i że lepsze są tabletki anty
No niestety karmienie nie chroni przed zajściem... Ja właśnie tropię jak to będzie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 09:52   #1242
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

fajna bryka

Cytat:
Mnie już nic nie zdziwi od momentu kiedy to na allegro zauważyłam na jednej z aukcji czerwoną nitkę przeciw złym oczom za jedyne 30 zł
i pewnie jeszcze są tacy mądrzy, co to kupują

Cytat:

nooo to faktycznie super porady

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:58   #1243
karolka110
Wtajemniczenie

Mama zadzwoniła, że odezwała się ta Sprzedawczyni z allegro i wyśle Nam łóżeczko w kolorze orzechowym

a my z Małżem pogodziliśmy się z faktem, że zostanie białe hihi
Stary 2012-05-15, 09:58   #1244
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Zwłaszcza wersja głęboka mi się podoba, super jest , świetny kolor, tylko spacerówka kubełkowa mnie jakoś nie przekonuje.
Cytat:

Cytat:

Odkrywcze naprawdę a jak się nie chce/nie może stosować tabsów to zęby w ścianę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-15, 09:59   #1245
Balbinka1983
Rozeznanie

Dziewczyny od jutra w www.tchibo.pl będą do kupienia rzeczy dla dzieciaczków (na niemieckiej stronie są już dziś www.tchibo.de). Nie wiem czy znacie te sklepy - ja czasem coś tam kupuję (chociaż zwykle jak jest wyprzedaż).

http://www.tchibo.de/Kindermode-t400006462.html?cs=1

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 09:59   #1246
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:

fajny ten twój wózeczek ja się nie mogę już doczekać kiedy dojdzie mój
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:01   #1247
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Mama zadzwoniła, że odezwała się ta Sprzedawczyni z allegro i wyśle Nam łóżeczko w kolorze orzechowym

a my z Małżem pogodziliśmy się z faktem, że zostanie białe hihi
super

Stary 2012-05-15, 10:03   #1248
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

ivoncia od poczatku napisala tutaj sporo postow.
I niestety nie da sie niezauwazyc tego, ze jest zupelnie niedojrzala.

Szczerze nie interesuje mnie czy jej ciaza byla planowana czy nie. Bo to jej zycie.
Dla mnie nie do pomyslenia jest decydowac sie na dziecko, jesli nadal jest sie na utrzymaniu rodzicow, bo wyglada to tak, ze dziewczyna ledwo stala sie pelnoletnia, zachcialo jej sie zabawy w dom, nie poszla do pracy, nie zrobila nic, nawet nie mieszkala z chlopakiem i nagle zaszla w ciaze.
Szczerze watpie ze ktokolwiek w takiej sytuacji swiadomie zdecydowalby sie na dziecko. Bez pieniedzy, bez mieszkania, nawet pisac, ze ona do pracy nie poszla i nie pojdzie. Jednoczesnie narzekanie w wielu postach jak jej malo rzeczy rodzice kupili, pozniej chwalic sie, ze mama jej kupila to czy to, a babcia jeszcze to. I znowu narzekanie ze za malo, i znowu posty po zakupach.

To jest forum publiczne i trzeba sie liczyc z opinia, 10, 20 czy nawet 50 razy mozna sie ugryzc w jezyk i nie komentowac tego, ze ktos nie jest dojrzaly do rodzicielstwa i zachowuje sie jak dziecko. Ale jesli widzisz setke kolejnych postow - ciezko sie powstrzymac.
Wizaz jest od tego zeby komentowac.
1 osoba pisze posta - kolejnych 100 moze go skomentowac w dowolny sposob.
Jestesmy ze soba juz jakis czas. Nie chce nikomu robic przykrosci. Pewnie zadna z nas nie chce. Tylko ile razy mozna widziec tak dziecinne posty i zostawic je bez komentarza?
Nie chcialam byc wredna ani nikogo urazic. Zwyczajnie martwie sie o dziewczyne, bo jeszcze jest na tym nastoletnim etapie - nadal z rodzicami, do pracy nie pojdzie, z chlopakiem nie mieszka i wiele razy pisala ze nie byliby w stanie sie utrzymac. Wiec jak chca utrzymac dziecko? Rodzice moga pomagac, ale w koncu przestana. Co innego jak staramy sie wziac na siebie odpowiedzialnosc, a nie "nie pojde do pracy bo nie", "nie bede sie starac usamodzielnic", "niech mi wszyscy pomagaja, co tam, jestem pelnoletnia, niech rodzice przygarna mojego chlopaka pod dach, ja urodze dziecko i bedziemy sie w naszym pokoju bawic w dom".
Nie jest jedyna osoba na tym forum, u ktorej ciezko z pieniedzmi.
Sa tutaj jeszcze inne, ktore mieszkaja z kims z rodziny lub dostaja jakas pomoc od rodzicow, ale mieszkaja sami. Jesli sie przyjrzec - widac OGROMNA roznice w dojrzalosci, podejsciu.
Jesli nie zyczy sobie komentarzy, niech nie pisze. Nikt jej nie zmuszal do wypowiadania sie tutaj. Nikt nie chcial byc niemily.

Coz.
Ja temat koncze.
Przypomniala mi sie sprawa z kejtigda kiedy mnostwo dziewczyn na nia wjechalo i wrecz pogonilo z watku. Pomimo tego, ze ona (chociaz dziecka nie planowala, nie ukrywala tutaj swojego podejscia i pisala sporo o wygladzie) brala na siebie odpowiedzialnosc, nie zrzucala jej na rodzicow i mieszkala sama. Moze i myslala sporo o wygladzie, ale byla dojrzala.
Tylko czemu wtedy nie bylo takich postow zeby na nia nie wjezdzac?
Nawet ktos porownal ja do matki Madzi z Sosnowca.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-15, 10:03   #1249
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Trzeba się w szpitalu umówić na termin.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość

a teraz my pokazujemy sie po9 tyg.. wyglądamy jak slon... ale coz te 18 -19 kg dalo sie we znaki
33 tydzien
Nic po Tobie widać,że tyle przytyłaś

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Bardzo rozważna decyzja
Też mamy taką lokatę i czasami się przydaję. Poza tym daje jakieś minimalne poczucie bezpieczeństwa, że w razie "w" jest skąd wziąć kasę bez konieczności pożyczania od rodziny albo co gorsza od instytucji typu provident.
Właśnie ja nie wiem,czemu my wcześniej nie pomyśleliśmy o lokacie .A my z mężem musimy mieć lokatę, bo inaczej nigdy nic nie zaoszczędzimy

Cytat:

No więc kupujemy captivę, polujemy na używaną, bo można w niezłej cenie znaleźć niemal nówki egzemplarze

Czyli stanęło na moim pierwszym wyborze, i nie wiem po co było to całe zawracanie gitary
"Mój" wózeczek kupujecie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

I taK szybko dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam na wizycie u gina. Na szczęście wszystko dobrze jest, zrobiła szybkie usg bo mówiłam, że mnie strasznie nisko kopie no i się okazało że malutka się obróciła ale nie w tą stronę co powinna, bo leżała bokiem a teraz leży pionowo z nóżkami na mojej szyjce i ją rozgrzebuje. Główkę ma na wysokości mojego pępka. Powiedziała, że niby nie mam się martwić bo dzięki pessarowi ta szyjka powinna wytrzymać grzebanie małej, zobaczymy. No i jak się nie odwróci do cc. Niby ma szanse bo jest ruchliwa ale musiałaby się obrócić aż o 90 stopni więc niewiem jak ona to zrobi
Ma jeszcze troche czasu żeby się obrócić

Cytat:
A wózek który chcemy kupić ma takie kolorki

http://www.free-trade.cracow.pl/166-...can-4-tako.jpg

więc pewnie wszyscy będą myśleć, że chłopak, a tu niespodzianka Ale ja lubię niebieski i to bardzo
Fajne kolorki- uniwersalne

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a my dziś zaczynamy 25 tc

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

nadalka
35 tydzien ja dziś 33 tydzień, jesteś dokładnie 2 tygodnie przede mną

Cytat:

Bardzo fajny pomysl Przez dluzszy czas faktycznie mozecie troche oszczedzic

Karolina- różowa wersalka wygląda

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 10:06   #1250
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No niestety karmienie nie chroni przed zajściem... Ja właśnie tropię jak to będzie
Zależy jakie karmienie. Jest coś takiego jak LAM: http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_LAM

Cytat:
Odkrywcze naprawdę a jak się nie chce/nie może stosować tabsów to zęby w ścianę
No właśnie ja nie chcę stosować tabletek, więc pozostaje mi intensywne karmienie piersią i szklanka wody zamiast Ale raz już tak dałam radę
Stary 2012-05-15, 10:06   #1251
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Dzwoniłam do tego palanta, bo nie raczył oddzwonić. Przepraszał mnie, ale co mi z tego. W środę ma być łóżeczko u mnie. Ciekawe, czy dotrzyma terminu. Mówię wam, ile się nawkurzałam, jak mu nawrzucałam, choć to i tak nie był max moich możliwości.
Dobrze ze jakos sie to wyjasnilo. Ale ja i tak bym dala negatyw. Co z tego ze w koncu wyslali, musialas sie naczekac dosc dlugo, pozniej jeszcze facet zachowal sie bezczelnie... W tym czasie mialabys ze 3 lozeczka

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakieś ciekawe strony z grami online albo coś co może zabić czas? kurcze coś czuje, ze dziś nie tak łatwo bedzie mi zasnąć w pustym mieszkaniu, przez ta ciąże stałam sie jakas strachliwa
kurnik.
Albo gierki typu wolni farmerzy albo kapi hospital.
Tak jak dziewczyny pisaly - filmiki urodowe na youtube.
Mozna jeszcze ogladac seriale - True blood, The Big Bang Theory czy co tam lubisz Ale ostrzegam ze to baaardzo wciaga

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/user/AzjatyckiCukier/videos mieszka w Singapurze. Specyficzna osóbka, ale lubię ją oglądać
Ja wiem czy taka specyficzna? Ja uwielbiam jej filmiki. Ma fajna urode, poza tym lubie bladosc, a jej to idealnie pasuje.
Tak samo lubie uzywac koreanskich kosmetykow, wlasciwie w 90% moja polka jest zapelniona koreanskimi kosmetykami (lacznie z tymi do makijazu) i czasami lubie podgladnac czy znajde cos nowego

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej. Mialam okropny dzien mam serdecznie dosyc.
Wrocilam z pracy to tak plakalam ze myslalam ze sie udusze, dalej mi sie chce plakac.
Nawet nie chce mi sie o tym gadac.
Do tego sie okazalo ze zanim odejde na macierzynski 28 dni przed musze zlozyc aplikacje!!!!
No i jutro ja wypelnie i pojde do menagera bo kolejnego miesiaca napewno nei ebde pracowac.
Biedna Ty sie masz z ta praca, naprawde... Wspolczuje.
Daj im jeszcze popalic

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Soleilka wiesz, że ja też zaczełam ostatnio sobie myśleć "jak tak dalej pójdzie to Małżon będzie ważył mniej niż ja" i ... zaczełam mu robić do pracy kanapki smarowane grubo masłem i z dużą ilością sera żółtego, żeby go podtuczyć hehehe jestem wredna???
On chyba jeszcze nie zczaił o co chodzi i nawet jest wdzięczny za kanapki sesesesesese :P
Ja jesli dalej bede tyle tyc to przescigne mojego z waga

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-15, 10:08   #1252
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Najwygodniej będzie założyć jakieś legginsy jeśli macie mieć ćwiczenia praktyczne. No i weź sobie coś do picia. Ja na pierwsze zajęcia wzięłam też notes ale w sumie nic nie zanotowałam.
Stary 2012-05-15, 10:09   #1253
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ona jest po prostu "krejzi" Ja się tam nic nie odzywam, bo jakbym mogła to bym ją zabiła najchętniej

Dziś o 7 rano była afera bo się kibel zatkał. Obudziła połowę sąsiadów. Darła się jak nie wiadomo kto. TŻ poszedł jej powiedzieć żeby się przymknęła, bo ludzie śpią, a ona na wsi nie jest. To stwierdziła, że każdy chodzi do pracy na 7 Później dali jej nr do hydraulika i kazali dzwonić to wielce się zamknęła. Ale TŻ naprawił jej ten kibel. Co w tym najlepsze nie był zepsuty
No i tak od 7 marzyłam sobie żeby wsadzić jej ten krzyczący łeb do tego zatkanego kibla i spuścić wodę A czasami rano jak za głośno gada to marzy mi się mieć tasak, położyć jej łeb na desce do krojenia i ten język jej odciąć Ja to masochistka jakaś jestem
Soleilka Ty to masz przeboje z tą babcią , współczuję

Zaczęłyśmy w niedzielę 34 tydzień , rzeczy do szpitala mam już przygotowane , a ciuszki wyprane i poukładane rozmiarami w szafie , więc można powiedzieć ze jestem już przygotowana. Ostatnio bolą mnie pachwiny i kręgosłup w dolnej części pleców no i ta okropna zgaga. a tak poza tym to bardzo dobrze mała cały czas wariuje i daje o sobie znać
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:11   #1254
agunia82
Zakorzenienie

Asiu nawet były oferty używanych wózków w kolorkach identycznych co Twój Ale jakoś nie jesteśmy przekonani do tego białego na dole, boimy się, że to może się bardzo brudzić i być niepraktyczne, zwłaszcza, jak zaczniemy w plener jeździć

Stary 2012-05-15, 10:15   #1255
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawa jestem czy ktokolwiek ja kupil. W PL wszystko jest mozliwe.
Zreszta juz wiele razy pisalysmy tutaj o zabobonach ciazowych.
Nie zlicze nawet ile razy oblalam woda brzuch przy myciu naczyn - wedlug przesadow moje dziecko bedzie strasznym alkoholikiem

Cytat:
Oj ja mam odwrotny problem z męzem, on ma sporą nadwagę i dużo dolegliwości od tego i nic z tym nie robi. Obiecywał jak zaszłam w ciąże że przez te 9 mcy się odchudzi i nic z tego nie wyszło. Pracuje całymi dniami i w pracy zjada jakieś żarcie śmieciowe, podjada orzeszki w czekoladzie, chipsy, nie chce jeść mojego dietetycznego, nie mam już sił walczyć o to. On się tłumaczy, że jak nie pije w ogóle alkoholu ani nie pali to musi mieć jakąś przyjemność i to jest jedzenie. Tłumaczę jak krowie na rowie, że musi być zdrowy dla mnie i synka, bo jak tak będzie dalej to 40 nie doczeka...płakać mi sie chce jak o tym myślę, rozkleiłam się znowu
A myslalas o tym zeby szykowac w domu takie a'la smieciowe jedzenie zeby sie przestawial powoli? Ciastka zrobione z jakiegos dietetycznego przepisu, ew. polane czekolada?
Mieso gotowane na parze, ale tak przyprawione zeby mu posmakowalo?
Albo po prostu szykowac cos niezdrowego co lubi i dodawac do tego cos zdrowego? I powoli, powoli przejsc na bardziej normalna diete?

Cytat:
Zależy jakie karmienie. Jest coś takiego jak LAM: http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_LAM

No właśnie ja nie chcę stosować tabletek, więc pozostaje mi intensywne karmienie piersią i szklanka wody zamiast Ale raz już tak dałam radę
Nie wierze w to
98% to i tak za malo, nie ryzykowalabym jesli ktos nie chce tabletek, zawsze mozna uzyc prezerwatyw. Wszyscy sobie jakos radza.
Ty sobie poradzilas. Zawsze mozemy do Ciebie biec po rady
mam nadzieje ze przy problemach z karmieniem tez bedziesz w stanie pomoc Twoje doswiadczenie nam sie przyda

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Soleilka Ty to masz przeboje z tą babcią , współczuję

Zaczęłyśmy w niedzielę 34 tydzień , rzeczy do szpitala mam już przygotowane , a ciuszki wyprane i poukładane rozmiarami w szafie , więc można powiedzieć ze jestem już przygotowana. Ostatnio bolą mnie pachwiny i kręgosłup w dolnej części pleców no i ta okropna zgaga. a tak poza tym to bardzo dobrze mała cały czas wariuje i daje o sobie znać
wow no to jeszcze chwila i mozesz rodzic
Przeraza mnie to. Wszystkie jestescie coraz blizej. Ja dalej zastanawiam sie jak to wlasciwie bedzie z dwojka dzieci i jak moje dziecko wejdzie w role starszego brata

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-15, 10:15   #1256
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierze w to
98% to i tak za malo, nie ryzykowalabym jesli ktos nie chce tabletek, zawsze mozna uzyc prezerwatyw. Wszyscy sobie jakos radza.
Ty sobie poradzilas. Zawsze mozemy do Ciebie biec po rady
mam nadzieje ze przy problemach z karmieniem tez bedziesz w stanie pomoc Twoje doswiadczenie nam sie przyda
Ze mną sobie o antykoncepcji nie pogadacie, ale w sprawie karmienia piersią chętnie podzielę się moim doświadczeniem
Stary 2012-05-15, 10:17   #1257
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawa jestem czy ktokolwiek ja kupil. W PL wszystko jest mozliwe.
Zreszta juz wiele razy pisalysmy tutaj o zabobonach ciazowych.
Nie zlicze nawet ile razy oblalam woda brzuch przy myciu naczyn - wedlug przesadow moje dziecko bedzie strasznym alkoholikiem
Moje też I jeszcze ślepe będzie, bo ile razy idę do łazienki to przechodzę koło drzwi wyjściowych i zerkam przez wizjer czy wózek i rower tż jeszcze stoją

Zabieram Dorotkę na krótki spacerek. Krótki, bo na nóżkach Muszę oddać książkę tż do biblioteki i po drodze do charity wejdę i może coś maluszkowi kupię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 10:19   #1258
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiu nawet były oferty używanych wózków w kolorkach identycznych co Twój Ale jakoś nie jesteśmy przekonani do tego białego na dole, boimy się, że to może się bardzo brudzić i być niepraktyczne, zwłaszcza, jak zaczniemy w plener jeździć
Ja mam nadzieje,że ten biały dół nie będzie aż taki problematyczny

Nadzieja matką głupich

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:20   #1259
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja też nie miałam jeszcze ktg
TEŻ NIE MIAŁAM JESZCZE KTG , U MNIE LEKARZ ZLECA JE DOPIERO OD 36 TYGODNIA, A I CO TYDZIEŃ TRZEBA CHODZIĆ , CZYLI ŁĄCZNIE 4 RAZY KTG CHYBA , ZE SIĘ URODZI PO TERMINIE TO WIĘCEJ
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:20   #1260
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ze mną sobie o antykoncepcji nie pogadacie, ale w sprawie karmienia piersią chętnie podzielę się moim doświadczeniem
Mam nadzieje. Tyle sie naczytalam o poranionych sutkach, krwi, ulewaniu krwia, kryzysach...
Nadal pamietam jaki ja mialam nawal, laktator sobie z tym nie radzil, a jak bolalo jak chcialam odciagnac i te guzy na piersiach...
Mam strach w oczach na sama mysl, ale juz sobie obiecalam, ze tym razem dam rade i bede sie starac, chocbym miala pierwszy miesiac spedzic z dzieckiem 24h na dobe przy piersi.

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości