Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 10:43   #541
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ja już po telefonie z kliniki. za tydzień w środe jedziemy do szpitala i w piatek operacja. módlcię się dziewczyny proszę!!!!!!!!!!!!!!
Pieleszko będzie dobrze!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:51   #542
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

pieleszko - a masz laktator? jak nie to wiem ze oddzialy czasem maja swoje elektryczne laktatory i spokojnie mona sciagac. bo szkoda zeby zaniknal pokarm. wydaje mi sie ze 3-4 doby spokojnie dasz rade. ja pamietam tylko jenda dobe mialam przerwy 9sciagalam) jak mialam ropnia jednej piersi i nie zaniklo wiec chyba jest szansa.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:01   #543
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pieleszko - a masz laktator? jak nie to wiem ze oddzialy czasem maja swoje elektryczne laktatory i spokojnie mona sciagac. bo szkoda zeby zaniknal pokarm. wydaje mi sie ze 3-4 doby spokojnie dasz rade. ja pamietam tylko jenda dobe mialam przerwy 9sciagalam) jak mialam ropnia jednej piersi i nie zaniklo wiec chyba jest szansa.
monia mam jakiś najzwyklejszy ręczny. muszę go tylko znaleźć i wymyć ponownie. i jakąś butelkę znaleźć. razem gdzieś to "zasiałam" w domu, jak się bezużyteczne okazały co do szpitali to wiem, że często są laktatory, ale czy na oddziale będzie to się dowiem jak zajadę. jak rozmawiałam przez tel, to nie pomyślałam, żeby spytać

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:03   #544
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
1.karoline to trzymam kciuki!!

2.ja już po telefonie z kliniki. za tydzień w środe jedziemy do szpitala i w piatek operacja. módlcię się dziewczyny proszę!!!!!!!!!!!!!!
1. Dziekuję
2. Milion kciuków ode mnie : kciuki:! Będzie dobrze, nie ma innej opcji!!!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ta baba jest po.....☠☠☠..! Odbiera tel "Aaaa dzieńdobry pani patrycjo, co tam u pani słychać, i się głupio cieszy. Twierdziła że sprawdziła, i mi coś wysyłała, a pewnie kłamie. I że koniecznie musimy się spotkać, ustaliłyśmy sobotę, ma do mnie dzwonić ona .Ciekawe!! Na temat pracy nic zero, pewnie nawet nie sprawdziła a udaje głupa.
Co za kobieta?!?!?!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:14   #545
Shira_83
Zadomowienie

Bry kuniaste

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

No tak! Toć to " oczywista oczywistość"!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mój dziadek złamał sobie nogę. I to najgorszym miejscu, bo szyjkę kości udowej... Ma 92 lata, więc lekarze powiedzieli że nie kwalifikuje się do żadnego zabiegu, nawet składania w jakikolwiek sposób. I raczej ze szpitala już nie wyjdzie...
ojjj przykro mi może jeadnak operacja mogłaby być gdzie indziej?
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Witajcie w nowym wątku i bardzo mi miło ze wybralyscie poslusznie znowu mój tytuł

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
W ogóle dziś rano tż szykował śniadanie Lilce, ja się kąpałam , przychodzę a ten już kaszkę manną jej zrobił.Zdziwiłam się że tak szybko się uwinął, i co się okazało..... że zrobił jej normalnie na mleku krowim on zdziwiony.. "Jak to, myślałem że już od dawna je na krowim, przecież je normalne jogurty. W sobotę (jak byłam na panieńskim) też jej tak zrobiłem i zjadła ze smakiem"
mój też zjada grysik na krowskim mleku

Cytat:

ja już po telefonie z kliniki. za tydzień w środe jedziemy do szpitala i w piatek operacja. módlcię się dziewczyny proszę!!!!!!!!!!!!!!
będzie dobrze kochana modlę się i trzymam kciuki!!
Cytat:
kontakt do mnie ma nerolka. i ja mam do niej nr tel. więc jak coś to dam jej znać.
ale Nerolka tak mało zagląda może weź numer od dziewczyny, która jest na forum na co dzień?

a właśnie Sweet ma przeprowadzkę nie ma netu, ale jak się podłączą to zajrzy do nas mówiła że to może trochę potrwać ! (stronczku prosiłaś więc piszę co wiem)
Stary 2012-05-15, 11:21   #546
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ale Nerolka tak mało zagląda może weź numer od dziewczyny, która jest na forum na co dzień?
dobrze
to któraś chętna do podania swojego nr tel??
mogę swój podać w k albo wysłać na pw

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:28   #547
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
no właśnie tak się zastanawiam czy nie zacząć robić listy propozycji prezentó na roczek
Ale jak? Potem komus dasz tę listę, czy tak dla siebie tylko?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mój dziadek złamał sobie nogę. I to najgorszym miejscu, bo szyjkę kości udowej... Ma 92 lata, więc lekarze powiedzieli że nie kwalifikuje się do żadnego zabiegu, nawet składania w jakikolwiek sposób. I raczej ze szpitala już nie wyjdzie...
No niestety-jak ktoś jest ,,stary", to już nawet mu pomóc nie chcą... W innych krajach też tak jest?
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Mamy górną prawą jedynkę Wychodziła w bólach miesiąc czasu

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
W ogóle dziś rano tż szykował śniadanie Lilce, ja się kąpałam , przychodzę a ten już kaszkę manną jej zrobił.Zdziwiłam się że tak szybko się uwinął, i co się okazało..... że zrobił jej normalnie na mleku krowim on zdziwiony.. "Jak to, myślałem że już od dawna je na krowim, przecież je normalne jogurty. W sobotę (jak byłam na panieńskim) też jej tak zrobiłem i zjadła ze smakiem"

A powiedz mi-budzą się w nocy dzieciaki-tak same od siebie, że jedno zapłacze, to drugie się budzi?
Cytat:

Aaa! Zapomniałam! Mamy dziś drugie szczepienie na pneumo, poproszę o kciuki może będzie mało płaczu

Cytat:
Będzie dobrze
Cytat:
. ..
Dzwonię zaraz do promotorki... ręce opadają.
Jestem zła, zabrakło mi 0,5 oceny do zwolnienia z egzaminu...

Ta baba jest po.....☠☠☠..! Odbiera tel "Aaaa dzieńdobry pani patrycjo, co tam u pani słychać, i się głupio cieszy. Twierdziła że sprawdziła, i mi coś wysyłała, a pewnie kłamie. I że koniecznie musimy się spotkać, ustaliłyśmy sobotę, ma do mnie dzwonić ona .Ciekawe!! Na temat pracy nic zero, pewnie nawet nie sprawdziła a udaje głupa.
co ona pijana jakaś, czy co? Współczuję promotorki.

Dzień Dobry kochane

Dół już zakopany dziękuję wszystkim za wsparcie

Byłam rano na krwi i 180zł.nie moje-tym razem badania ciążowe. W pon idę na tarczycowe-oczywiście również płatne

Mam prośbę-jutro jedziemy z Julcią do tej kliniki okulistycznej, o której kiedyś pisałam i prosiłabym Was o kciuki, żeby wszystko z oczkami wyszło ok

Pogoda lipna, trochę pokropiło-dzisiaj Julcia z teściową, były juz podobno na spacerku.
Mala dama zrobiła dzisiaj pobudkę o 5:30- pospała(powiedzmy) jeszcze gdzieś do 6:15, ale na rękach i przy próbie odkładania obudziła się na amen, więc towarzyszyła mi przy porannej toalecie, bo same byłyśmy w domu aż do czasu przyjścia teściowej. Ale super taki mały brzdać krzatający się pomiędzy nogami mamy w łazience i wspinający na zlew, prysznic i co sie tylko da Coraz trudniej mi Ją zostawiać jak ide do pracy...wcześniej tak nie było.
A niewiem czy Wam sie chwaliłam(chyba nie), że Julcia już oficjalnie raczkuje i chodzi przy meblach

Czyżby Nerolowa Iza miała dzisiaj swoje pierwsze urodziny??
Jeżeli się nie mylę, to WSZYSTKIEGO DOBREGO ROBAKU

Ciągną się Wasze dzieci z całej siły za włosy?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-05-15 o 11:35
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:33   #548
brunetka2000
Zakorzenienie

Pieleszko wszystko będzie dobrze
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:40   #549
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

Bedziemy napewno

Cytat:
1. ale Nerolka tak mało zagląda może weź numer od dziewczyny, która jest na forum na co dzień?

2. a właśnie Sweet ma przeprowadzkę nie ma netu, ale jak się podłączą to zajrzy do nas mówiła że to może trochę potrwać ! (stronczku prosiłaś więc piszę co wiem)
o tym samym pomyslalam... dalabym swoj ale to nie polski i trzeba ekstra placic.

2 no to swietnie ze sie przeprowadzaja, w koncu sie uwolnia od tej nawiedzonej babki

Shira

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam prośbę-jutro jedziemy z Julcią do tej kliniki okulistycznej, o której kiedyś pisałam i prosiłabym Was o kciuki, żeby wszystko z oczkami wyszło ok

oj ciagna, przewaznie zwiazuje wtedy nie siega

Wylazi nam lewa gorna jedynka, w zwiazku z tym marudella jęczysława jak 150

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-05-15 o 11:41
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:40   #550
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

mój też zjada grysik na krowskim mleku
przyznam sie bez bicia ze moja kilka łyzek moich płatkow kukurydzianych na mleku niedawno zjadła z meeeega smakiem

Stary 2012-05-15, 11:41   #551
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej kobietki, ale dzisiaj przeżyłam chwilę grozy. Byłam z Hanią na spacerze-cały czas siedziała w wózku. Idąc słyszę nagle, taki jakby kaszel, krztuszenie. Podbiegłam do niej i widzę, że ma odruch wymiotny, "kwasi się". Zwróciła trochę obiadu, ale dalej coś jest nie tak. Zaczęłam zaglądać jej do buzi, ale nic nie zauważyłam. Wzięłam ją na ręce, znowu odruch wymiotny. Tym razem duża ilość śliny. Zaczęłam pędzić do domu i dzwonić do tż, żeby szybko wracał do domu. Jednak Hania jakby się uspokoiła, zaczęła znowu gadać po swojemu. Weszłyśmy do domu, rozebrałam ją. Zrobiła się jakaś niespokojna, znowu odruch wymiotny, ale na "sucho". Widziałam, że coś ją męczy, położyłam na przewijaku i zaczęłam ponownie zaglądać do buzi. W końcu oniemiałam. Hania miała przyklejoną do podniebienia przezroczystą naklejkę (taką 1,5cmx1cm- często są na nich kody z ceną). Ta była bez napisów, nie mam pojęcia skąd i kiedy ją wzięła. Zawsze odklejam takie rzeczy z zabawek, czy innych przedmiotów którymi się bawi. Mówię Wam, nogi mi się ugięły jak to zobaczyłam. Cały czas zachodzę w głowę skąd to wzięła i czy nie zjadła czegoś więcej. Później zachowywała się już normalnie...
Oj to miałaś przejście... Helena często chce coś do buzi wkładać a ja tylko co chwilę sprawdzam co ona ma w rączce a naprawdę ma zmysł znajdowania czegoś co można by było włożyć do buzi (więc latam po domu ze szmatą, szczotką, odkurzaczem... oczywiście jak jestem w domu, bo teraz klikam do was z pracy zamiast robić wypis...)

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Pięknie , a może wstawisz jakieś aktualne zdjęcie Helenki? Jestem strasznie ciekawa jak się zmieniła.
Dziewczyny, co byście wybrały dla Waszych maluchów: prywatny żłobek czy niania? Myślę i myślę i nie mogę zdecydować co lepsze...
1. a może i wstawię, jak wrócę do domu. chociaż od kiedy wróciłam do pracy moje dziecko jest trochę zaniedbywane pod względem fotograficznym. Mój mąż jakoś nie ma zapału do robienia zdjęć..

2. ja bym raczej wybrała prywatny żłobek

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi, że miałam Was o coś podpytać
Bo, jak Tymek nauczył się czołgać i obracać, to w nocy, jak się przebudzał, zaczynał wędrować po łóżeczku i to się gdzieś zaklinował, to obrócił tak, że nie potrafił wrócić i nie mógł spać. Marudził albo płakał i trzeba było go ratować i uspokajać Ze dwa tygodnie trwało i przeszło. Ale teraz przyszło mi do głowy, że jak dziecko nauczy się samo wstawać, to chyba jeszcze gorzej, co? Nie jest tak, że jak się przebudzi, to wstaje i tak stoi i stoi zamiast spać? Albo mama kładzie wieczorem, a ono hyc i staje? Nie wiąże się ta nowa umiejętność z trudniejszym spaniem przez jakiś czas?
Helenka jak się budzi w nocy i wstaje to marudzi, jęczy jak nie ma naszej reakcji to zaczyna płakać i chce, żeby wziąć ja na ręce a dokładnie, żebym to ja ją wzięła na ręce (u męża na rękach płacze i dopiero po jakimś czasie się uspokaja) a potem najlepiej do nas do łóżka. Chociaż bywał czas, że się budziła, wstawała i się śmiała... Natomiast jak ja rano wkładamy do łóżeczka, to siada z nogami spuszczonymi między szczebelkami, albo wstaje albo w ogóle siedzi w łóżeczku i się bawi, śmieje i od czasu do czasu zerka na nas i się śmieje.
Cytat:
piwnooka u nas też Hanka jak się obudzi to tak długo chrząka, stęka i jęczy aż ja do nas wezmę. ale my lubimy z nią spać
My też lubimy z nią spać. Sytuacja z minionej nocy - oczywiście koło północy obudziła się i był płacz, wstawanie, jęczenie itd. wzięłam ją do naszego łózka i uśpiłam, jak już spała snem głębokim to mówię do męża, że ją odłożę do łóżeczka a on, nie zostaw, niech śpi z nami... i tak spała do rano

Cytat:
będzie dobrze, kciuki zaciśnięte
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:43   #552
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
a właśnie Sweet ma przeprowadzkę nie ma netu, ale jak się podłączą to zajrzy do nas mówiła że to może trochę potrwać ! (stronczku prosiłaś więc piszę co wiem)
Ooo, właśnie mialam pytać o Sweet bo myślałam, że zniknęła na dobre ale dobrze, że nie

Cytat:
1.:kciuki :

2. Mam prośbę-jutro jedziemy z Julcią do tej kliniki okulistycznej, o której kiedyś pisałam i prosiłabym Was o kciuki, żeby wszystko z oczkami wyszło ok

3. A niewiem czy Wam sie chwaliłam(chyba nie), że Julcia już oficjalnie raczkuje i chodzi przy meblach

4. Czyżby Nerolowa Iza miała dzisiaj swoje pierwsze urodziny??
Jeżeli się nie mylę, to WSZYSTKIEGO DOBREGO ROBAKU

5.Ciągną się Wasze dzieci z całej siły za włosy?
1. Dzięki
2. I ode mnie
3. Brawa dla Julki
4. Iza chyba jutro kończy roczek, jak mnie pamięć nie myli
5. Ciągnęła, ale jej przeszło woli walić mnie po okularach

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-05-15 o 11:45
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:44   #553
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
może nie z całej siły ale Helenka się ciągnie za włosy... mnie też...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:44   #554
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Adaś 100Latek!!!1

Cytat:
Spełnienia marzeń Adasiu!

Aaa! Zapomniałam! Mamy dziś drugie szczepienie na pneumo, poproszę o kciuki może będzie mało płaczu

a za szczepienie
Cytat:

będę! I kciuki trzymam bardzo mocno!!!
Cytat:
co za torba jedna
Cytat:
No niestety-jak ktoś jest ,,stary", to już nawet mu pomóc nie chcą... W innych krajach też tak jest?

1 - no niestety, brutalna rzeczywistość, uważają pewnie że większy sens leczyć kogoś młodszego...

2-
3 - siebie nie, ale kogoś - bardzo chętnie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:45   #555
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, czyli sie nie obraziła na Nas, tylko po prostu przeprowadza
Cytat:
dobrze
to któraś chętna do podania swojego nr tel??
mogę swój podać w k albo wysłać na pw
Ja podalam
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

oj ciagna, przewaznie zwiazuje wtedy nie siega
aha, czyli nie tylko ja mam taki problem.
U nas jeszcze nie ma co związywać, ale pociągnąć jest już za co

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-15, 11:51   #556
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

aha, czyli nie tylko ja mam taki problem.
U nas jeszcze nie ma co związywać, ale pociągnąć jest już za co
ale ze mnie, zle przeczytalam i zrozumialam ze pytasz czy mnie ciaga za wlosy ciaga mnie i siebie tez

ADAŚKO
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:53   #557
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
ale ze mnie, zle przeczytalam i zrozumialam ze pytasz czy mnie ciaga za wlosy ciaga mnie i siebie tez

ADAŚKO
O! A ja myślałam, że Wiki ma już takie długie włosy

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-15, 12:06   #558
83monia
Zakorzenienie

moja ciągnie za włosy i siebie i innych, chociaż siebie nie lubi bo boli

Stary 2012-05-15, 12:13   #559
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Ale jak? Potem komus dasz tę listę, czy tak dla siebie tylko?

Co do listy,ja robię dla siebie taką w głowie,bo jestem pewna,że będę zasypywana pytaniami od gości przed impreza "co mają kupić małej, czy pieniądze". także wole mieć w głowie kilka propozycji, by prezenty były trafione. Ale nie będę narzucać, czy sama pierwsza dzwonić i mówić co mają przynieśc na prezent

Moja się ciągnie, szczególnie jak pora obiadku zbiegnie się z mega zmęczeniem. To siedzi w tym foteliku i wyrywa włosy z głowy.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 12:27   #560
Oliweczka1985
Zakorzenienie

ADAŚ Nasz Kochany Podrywaczu DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-15, 12:31   #561
83monia
Zakorzenienie

dzis o 14 ide na bioderka. kazali sie zglosic poł roku po poprzedniej wizycie. to chyba jakos teraz

Stary 2012-05-15, 12:35   #562
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Moja się ciągnie, szczególnie jak pora obiadku zbiegnie się z mega zmęczeniem. To siedzi w tym foteliku i wyrywa włosy z głowy.
Aj te włoski-moja ciagnie jak usypia i to tak mocno, ze Ją później masują po główce, żeby nie bolało

U mnie to raczej nikt się nie zapyta co kupić...na chrzest nikt się nie pytał, więc teraz też nie podejrzewam, z resztą głupio mi by było powiedzieć, że np. chcę to i to, a to będzie kosztowało np. 100zł. a ktoś wcale nie miał zamiaru aż tyle wydać, więc .... chyba wolimy kasę

Wczoraj tak mnie bolała głowa, że aż mi było niedobrze, wzięłam etopirynę i potem jak się położyłam spać, to znowu, ale na szczęście jakoś usnęłam.
Brumciu łączę się w bólu ja niewiem jak ty to wytrzymujesz??Kiedy wizyta?

Dzisiaj na obiadek mielone i jakaś super sałatka ziemniaki obierze teściowa

Ja wiem, że Was to mało interesuje, bo macie wózki, ale może akurat-zaryzykuję- co myślicie o wózku spacerowym z Biedronki? Badziewie? Wczoraj dotknęłam kółka, to można w niego spokojnie zapukać-plastik...więc chyba odpada prawda?

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dzis o 14 ide na bioderka. kazali sie zglosic poł roku po poprzedniej wizycie. to chyba jakos teraz
trzecia wizyta?

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-05-15 o 12:34
Stary 2012-05-15, 12:42   #563
iustyna1
Wtajemniczenie

Oliweczko Kuba mi się tak mocno ciągnął za włosy jak usypiał. Tak się chyba uspokajał. Miał pół głowy łyse (jak znajdę zdjęcie, to Ci wkleję)... Wyrósł z tego.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 12:48   #564
Kolina
Zadomowienie

dzień dobry

mieliśmy nie dobrą noc, Dawid obudził się, popłakiwał, kręcił, wiercił, wzięłam go do siebie bo już nei miałam siły schylać się nad łóżeczkiem, ze mną też troszkę się męczył w końcu zasnął
obudziłam się po jakimś w czasie, wyciągam rękę, nie ma go! normalnie w panikę wpadłam - nerwowo szukałam po omacku, a on podsunął się wyżej i leżał w poprzek
oczywiście zrobiłam barykadę z drugiej poduszki ale i tak nerwowo spałam, co innego jak są dwie osoby tworząc barierę przed końcem lóżka
wstaliśmy po 10, ledwo zdążyłam wynieść worki przed przyjazdem śmieciary
a przed chwilą dziecko zasnęło, pewnie zmęczony tą nocą okropnie

Marzenko, zdecydowałabym się na żłobek

pieleszka, wyobrażam sobie jak się martwisz, lęk w takiej sytuacji jest naturalny, ale zobaczysz że będzie dobrze

eveewe, prześlij mi nick

Cytat:
...Aaa! Zapomniałam! Mamy dziś drugie szczepienie na pneumo, poproszę o kciuki może będzie mało płaczu
trzymamy

idę sobie zrobić gorącą czekoladę....

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

zapomniałam....

dla ADASIA misiaki-słodziaki!
Stary 2012-05-15, 13:02   #565
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Oliweczko Kuba mi się tak mocno ciągnął za włosy jak usypiał. Tak się chyba uspokajał. Miał pół głowy łyse (jak znajdę zdjęcie, to Ci wkleję)... Wyrósł z tego.

no i u Nas właśnie Julcia tak robi jak usypia.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-15, 13:05   #566
iustyna1
Wtajemniczenie

Oliweczko ja bym nie kupowała wózka z biedronki. Kupiłam przy kubie najlżejszą parasolkę (coś takiego http://allegro.pl/spacerowka-parasol...338978898.html) i dno jakich mało. Dziecko jak zaśnie, to jest mu strasznie niewygodnie.

Zmalowana kupowała taką używaną, jak nówkę i jest zadowolona. Jak będę kupować, to też taką http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ma...335794464.html
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-15, 13:07   #567
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

ADASIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI TWOJEJ MIESIĘCZNICY: roza:

Patik tak obrączki mamy dokładnie te, bo kupiliśmy właśnie w tym jubilerze

Co to za promotorka
Ja dzisiaj jadę po odbiór sprawdzonej pracy

Marzenko ja bym wybrała prywatny żłobek Domka też do takiego zapiszę jak pójdę do pracy. Niania w ogóle u mnie nie wchodzi w grę.

Pileszko kochana zaciskam kciuki i będę się za Was modliła Bądźcie dzielne dziewczyny!

Eweve jakie Marysia ma długie włoski

Brumku niestety to prawda... Domek odkąd zaczął wstawać to w nocy jest problem, bo wstaje w łóżeczku i jęczy aż ktoś do niego podejdzie, albo siada w kącie i płacze. Ja się już przyzwyczaiłam i wstaję w nocy, kładę spowrotem na plecki, włączam konika morkiego i dalej spi. Wstaje tak gdzieś ok 2 razy w nocy.

Karolinee za szczepienie.

Monia za bioderka.

Carmela u nas też żyrafa z biedrony robi furorę

Youyou ale Lilka mądrala, suuper Ci się rozwija dziewczynaklas ki:
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:13   #568
DaKaro
Zadomowienie

Witam.
Adaś Igorek wielki całus .

Marzenka ja na 100% wybrałabym żłobek. Dziecko pięknie się rozwija, panie tam pracujące najczęściej są z powołania, a w domu niestety nie wiadomo jak dzieckiem się opiekuje taka niania. Mnie najbardziej stresowało by to, że mogła by używać przemocy, zostawiać dziecko samo.

Eve gdzie mam klikać ? Otworzyło mi zdjęcie, ale nie wiem co dalej.

Cytat:
monia właśnie ja te same plusy dostrzegłam w żłobku. i u mnie wzięły górę
karoline to trzymam kciuki!!

całym sercem jestem z Wami!

Cytat:
zero kompetencji.

Malwiś usnęła, mam chwilkę dla siebie .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:19   #569
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Oliweczko ja bym nie kupowała wózka z biedronki. Kupiłam przy kubie najlżejszą parasolkę (coś takiego http://allegro.pl/spacerowka-parasol...338978898.html) i dno jakich mało. Dziecko jak zaśnie, to jest mu strasznie niewygodnie.

Zmalowana kupowała taką używaną, jak nówkę i jest zadowolona. Jak będę kupować, to też taką http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ma...335794464.html
Czyli on musi się rozkładać, żeby było wygodnie dziecku?
Podoba mi się ten zmalowanej
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Marzenko ja bym wybrała prywatny żłobek Domka też do takiego zapiszę jak pójdę do pracy. Niania w ogóle u mnie nie wchodzi w grę.
To jednak wracasz Natko do pracy?

Jeszcze 30 min. i do domku

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-15, 13:29   #570
iustyna1
Wtajemniczenie

Oliweczko zdecydowanie MUSI się rozkładać. Ten Zmalowanej ma jeszcze regulowany podnóżek i jest lekki. Tego z biedronki nie widziałam na żywo, tylko w ulotce. Jest napisane, że też się rozkłada do spania.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości