|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Dziewczyny....
Serdecznie dziekuje za kcikasy i gratulacje, ale najbardziej za nieocenione wsparcie, przez caly okres ciazy. Bardzo,ale to bardzo Wam dziekuje!!!!! |
|
|
|
#1292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie, że już jesteś po , w domciu z synusiem Ja mam schize, jutro się dowiem ile ten mój waży i mierzy |
|
|
|
|
#1293 |
|
Raczkowanie
|
Ja też, więc najlepszym rozwiązaniem będzie położyć się spać, bo zaczęłam podjadać wafelki przy kompie.
Zmykam, bo rano biegne na ktg i paciora, dreszcze mam na samą myśl, że musze iść do szpitala, zostanie mi juz chyba trauma na całe życie |
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
to co jemy??
eh, wstawiłam jajko żeby było na sałatkę do pracy dla męża i zapomniałam o nim. dobrze, że to na twardo ma być :P |
|
|
|
#1295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() więc może jajo z majonezem ?
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom - tak się rozkręciłyście, że straciłam już rachubę
![]() ps. Aniu świetnie się czytało Twój opis
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1298 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn. P się nie spieszy, bo ja tam bym chciała pokoik mieć już zrobiony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak na szybko, to na lekarza (ginka + prenatalne) poszło mi 3300zł To jest bez leków i badań, które miałam wykonywane wszystkie prywatnie.Cytat:
Cytat:
dzięki za opis.
|
||||||
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
eh... właśnie wyliczyłam że za 6 tyg mam urodziny.... czyli będę jeszcze w trakcie połogu
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- dobra zmykam już... papa |
|
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
miłych snów
|
|
|
|
#1301 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje dziekuje dziekuje Cytat:
i dziekuje Cytat:
![]() dziekuje Cytat:
![]() Wrocilam z wizyty. I tak jak tydzien temu narazie szyjka zamknieta dluga chodz glowka juz nisko jest. Wspomnienia po badaniu ?bolalo jak cholera mowil ze mam mocne miesnie i dlatego .. niby to ma mi pomoc w parciu sie okaze Spokojnie 2-3tyg jeszcze w dwupaku pochodze chodz nigdy nie wiadomo. I moge miec lekkie plamienie bo dzisiejszym badaniu. Przytylam niecaly 1kg. Najmilsza czesc wizyty ... Sluchanie serduszka Dominika to bez watpienia
|
|
|
#1303 |
|
Rozeznanie
|
Maz kupil mi laktator
![]() Mowil,ze dobrze sciaga,blablabla wzielam go do reki i zaczelam nadrabiac zaleglosci na watku w ogole nie patrzac na efekty ssania Sciagnelam 15ml mleka a cisnienie prawie mi sutki rozerwalo, a to wszystko przez wizazps faktycznie sciaga bardzo dobrze i jestem zadowolona,no tylko te nieskontrolowane spuchniete suty (firmy tommee tippee, chcial kupic Aventu,ale babeczki polecily jemu ten,bo ma silikonowa przystawke, nie wnikalam )aaa maly mial cukier w normie,a ja mam przez 6 tyg sie kontrolowac,ehh chyba nie dam az tak rady na lody i gofra musze pojsc!![]() Pijcie duzo wody, na laktacje w sam raz |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu genialny opis
- szczególnie z odejścia wód i zalania połowy oddziału uśmialiśmy się z mężem jeszcze raz gratuluję i cieszę się, że tak szybko wróciliście do domu |
|
|
|
#1305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszy mnie że walczysz o mleczko powodzenia! |
|
|
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
Hmm... ja byłam przekonana że minimum 3 dni. Tymczasem mój wynik był już kolejnego dnia, tz po 24 godzinach. Aż się spytałam jak to możliwe że tak szybko. Kobieta mi odpowiedziała że gdyby paciorkowiec był to już w pierwszej dobie by coś wyrosło. Mnie bardziej zaskoczyło że za to badanie zapłaciłam tylko 10 zł. Robiłam w szpitalu wojewódzkim w Olsztynie.
|
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Kobitki.
|
|
|
|
#1309 | |||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ania świetny opis
|
|
#1310 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wielkie gratulacje!!! Cytat:
Aniu, super opis. Życzę wytrwałości w walce o mleko.
|
|
#1311 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje pięknego pokoiku dla Synka Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje klas ki:Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziekuje
|
|
#1313 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A ja jeszcze nie śpię swoim zwyczajem
![]() To co pamiętam... Martula, Timii, serdeczne gratulacje!!! Co do drugiego porodu... Jego rozpoczęcie, rozpoznanie to sprawa bardzo różna... Nastawienie? Po prostu starałam się w trakcie ciąży nie myśleć za dużo, jak to było i co mnie czeka a sam przebieg potem - u mnie o wiele lepszy, trochę szybszy i moje samopoczucie po o niebo lepsze! I kto to jeszcze pisał, że też chce drugi poród taki... Karozka? Patka? Nic straconego, dziewczyny, wszystko przed Wami Cytat:
![]() Cytat:
Mogę dziś powiedzieć, że nie wykluczam trzeciego Co to jest kilka godzin bólu w zamian za taki mały cud Zdjęcie zrobię jutro Cytat:
Ale bez instrukcji? Jak to tak?
|
|||
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć!!! ja już wyspana, męża wyprawiłam do pracy. i oglądam Kuchnię w ogniu. wow, jestem zaskoczona. w nocy ani razu się nie obudziłam
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja mojego P wysłałam do labo z moimi siuśkami Odbierze mi od razu wyniki z wczoraj, ciekawe co tam słychać Jutro wizyta...Spałam dobrze, ale śniły mi się jakieś głupoty. Szkoda, że na dworze taka zimnica Nawet balkonu nie mogę sobie otworzyć. Podobno dopiero w sobotę ma się zrobić cieplej...dopiero, albo już ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, bo jak mnie pamięć nie myli, to kilka ich jest ![]() Życzę udanego dnia |
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
ania_85gdyby wszystkie opisy porodu były takie jak Twój, nie miałabym mokro w gaciach ze strachu przed godziną W. Super
kism cieszę się Twoim szczęsciem. Gdzie w końcu rodziłaś ? Narutowicz?---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- jakby któraś chciała fajny fotel do karmienia http://www.westwing.pl/home.php?cat=1328 |
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Wielkie gratulacje dla nowych Mam ![]() Martula007, Timii, Kism (ale szybko!) i Aniu (opis cudo) - ![]() Dziewczyny, powiedzcie mi, bo siedzę i schizuję już. Jak już pisałam, moje dziecko kopało mnie codziennie i co noc prawie bez przerwy, raz mocniej, raz słabiej ale praktycznie cały czas czułam że się rusza. A od wczoraj prawie nic ![]() W ciągu dnia malutko, ale źle się czułam i uznałam, że może przejął moje samopoczucie, bo normalnie spędzam dzień na siedząco (praca) i stojąco, a wczoraj pół dnia leżakowania. Ale wieczorem nie było tradycyjnego kopania w bok, na którym się położyłam, w nocy zero ruchów, dziś rano takie ospałe i rzadkie. Mam się bać i jechać?
|
|
|
|
#1318 |
|
Rozeznanie
|
Chyba musisz zaufać swojej intuicji.... ciężko coś doradzić- jak sie martwisz i masz mozliwośc podjechać do szpitala na KTG to ja bym chyba podjechała... ale ja też maluszka czuję słabo od jakichś 2 dni- ale wydaje mi się że ma coraz mniej miejsca no i mam nadzieję że to taka cisza przed poodem... Spróbuj się może jeszcze położyć, i poruszać brzuchem
ostatnio jak leżałam pod ktg i mała się nie ruszała to przyszła położna i zatrzęsła mi brzucholem jak galaretą, położyła 2 łap mi nas brzuchu i dosyć mocno "zaruszała", może wiele to nie zmieniło ale mała przynajmniej dała o sobie znak
|
|
|
|
#1319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() On właśnie co jakiś czas daje znać, ale tak niemrawo. Nie wiem, może mógł się zaplątać w pępowinę od tych codziennych harców (w piątek 5 dni temu byłam na usg i było wszystko ok) i dlatego się mniej rusza? Właśnie wiem, że pod koniec ciąży brakuje dziecku miejsca, ale dziwi mnie, że to tak z dnia na dzień się dzieje u mnie. Czuję teraz najczęściej takie napinanie brzucha, jakby się lekko obrócił i naciągnął mi skórę . Dotychczas dużo machał nóżkami, teraz od wczoraj jakoś nie za bardzo ![]() To ruszanie brzuchem brzmi przerażająco i chyba jednak wolę zostawić to położnej. Poobserwuję go jeszcze do południa, jak nie zacznie podskakiwać, to pojadę.
Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-05-16 o 09:04 |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ja już po wizycie "mały" waży 3650 lub 3850 wg drugiej metody główka jest mega nisko więc nie bardzo mógł zmierzyć 2 cm rozwarcia, szyjka przygotowana do porodu umówiliśmy się za tydzień, ale nie wiadomo czy się wcześniej nie rozpakuje powiedział, że mogę rodzić w każdej chwilipodobno nie jest oplątany pępowina na pytanie o jasną skórę w okół pępka odp , że to normalne fonn a spróbuj coś słodkiego zjeść, połóż się na plecach, i złap brzuch w dłonie, jak to nie zadziała jedz na ip ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Lekarze i opieka rowniez. Korzystalam z szpitalnych koszul i 3 z nich uwalilam krwia,wiec swoje szkoda,a one sa na prawde przyjemne, sa wklady, nawet maltan na cycuchy..

powodzenia! 
klas ki:
Nawet balkonu nie mogę sobie otworzyć. Podobno dopiero w sobotę ma się zrobić cieplej...dopiero, albo już