ślubujące w 2012:) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 11:34   #3841
engi111
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

ignusiaa88- kurcze rzeczywiście ja bym pomyslała wogole nad inna sukienką ..... dziewczyno wyglądasz super jeśli naprawde przytyłaś to tylko na twoją korzyśc bo masz ładne kształty i suknia ładnie teraz leży na biodrach REWELACJA !!!!!!!!!!

tusia - okularki super

magnusia - ale historia już sobie w obrażam siebie jakiego nerwa bym musiała złapać. A obrączki śliczne

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:34   #3842
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
gratuluje butów, one spędzają mi sen z powiek, bo nic nie mogę fajnego znaleźć ,:/ Nie orientujecie się czy na pierwszą przymiarkę buty są potrzebne?
Obrączki takie same jak nasze
Mi na pierwsza przymiarke babka dala jakies buciki z odpowiednia wysokoscia obcasa, zeby bylo wiadomo jaki mam miec do sukienki, a na odbior sukni mam juz miec swoje buty zeby miec pewnosc ze wszystko pasuje

Jest: 68
Cel: 58

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:37   #3843
wisienka25
Raczkowanie

Cytat:
Nie orientujecie się czy na pierwszą przymiarkę buty są potrzebne?
Są potrzebne żeby określić długość sukni
Stary 2012-05-16, 11:42   #3844
mayeczka87
Rozeznanie

U mnie buciki są potrzebne już właściwe

A wczoraj mnie mama zdenerwowała, bo stwierdziła, że po co nam księga gości, że nikt tego nie bierze (dwóch siostrzeńców jej męża nie ma!!) i, że na tym można by zaoszczędzić, bo wychodzę poza budżet. Dziewczyny, która z Was ma księgę gości?? mi się wydaje, że teraz większość osób bierze... ehhhh.

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:46   #3845
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
dzisiaj byłam sobie pomierzyć mieszkanko-kuchnię i pokoje.....myślałam, że jest w lepszym stanie jak zostawialiśmy mieszkanie było wszytsko ok, po 7 latach wynajmu ....katastrofa.....kilku rzeczy brakuje..no ale co tam....najwyzej sobie ładnie i myślę, że tanio wszystko zrobimy, bo rodzice powiedzieli, że możemy mieszkać jakieś 2 lata...czyli nie opłaca nam się wkładać kasę, aby potem ktoś znowu je zniszczył
Super, że macie mieszkanko gratuluję

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
MalaOla - oj bidulko to ty masz przewalone, ja to aż tak długo nie mam, ale ból jest okropny... no tak leków jako tako za bardzo na tę naszą migrenę nie ma .... a co to były za badania??
Dzieki za słowa otuchy
Badania robiłam i to nie jedne- tomografie, rezonansy, przeswietlenia, 3 tyg lezenia w szpitalu.

Cytat:
A właśnie...robicie same wieczory panieńskie?? Mi chce siostra zrobić, mówiła, że napisze do moich koleżanek i coś wykombinują..a ja nie mam nic wiedzieć...tak się zastanawiam czy to nie głupio?

malaOlaa
jak dla mnie super z mandarynkami....jeszcze nie spotkałam się z takim pomysłem
Ja jeszcze troche mam do swojego panienskiego. Chociaz bedzie polaczony z kawalerskim. Ale najpierw dziewczyny same w domu i chlopacy osobno i z tego co sie orientuje to kolezanka ma sie za to zabrac i wcale nie jest mi glupio

Fajnie, że nie tylko mi i TŻ spodobał się pomysł z mandarynkowymi winietkami

Cytat:
ojej...współczuję Ci
Dzieki dam rade

Cytat:
Pochwalę się wam, bo właśnie dostałam tel od teściowej, że kupiła Tż-towi ślubną koszulę... my musimy dokupić taką na zmianę, ale to już luzik!
Ale fajnie nastepna rzecz z głowy my dzis bylismy na sciaganiu miary do garnituru Pan pomierzyl mojego TŻ bardzo dokladnie i na poczatku czerwca garnitur do odbioru bedzie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość

wiecie co - ja miałam silne migreny gdzieś od 12.r.ż... bywało strasznie, latanie do neurologa, EEG itp., ale nic nie wyszło - na szczęście i powiem Wam, że te bóle zdarzają się już duuuużo rzadziej odkąd leczę niedoczynność tarczycy (od 2 lat). nie wiem czy ma to ze sobą związek, ale może...?

o mamo! dobrze przynajmniej, że są leki, które Ci pomagają! oby bóle omijały Cię szerokim łukiem! i zresztą Was wszystkie Dziewczynki!
Super, że przeszły już u Ciebie te bóle

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Dzięki
wzięłam leki przeciwbólowe ale za późno, więc próbowałam przespać najgorsze, teraz odrobinkę lepiej ale cudów nie ma Ja długo myślałam, że mam problemy z zatokami i stąd takie silne bóle ale okazało się, że zatoki w porządku a te moje bóle to migreny, niestety nie robiłam żadnych badań, a może warto by było...

ojej ja mam zwykle jednodniowe epizody ale czasem tak silne, że nie wstaję z łóżka.
A nie masz moze nadcisnienia? Bo ja myslalam ze u mnie nadcisnienie powoduje te migreny, ale okazało sie inaczej. Chociaz jak zmienilam tabletki to nie ukrywam, ze troche rzadziej sie pojawia bol.

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34147381]

malaOlaa - masz naczyniaka? a czy to grozi jakimś pęknieciem?

Trochę mi tak głupio..Ja już po. Czytam Was i aż chce mi się płakać, że ja już mam to za sobą... Odebrałam suknię - czyściutka. Doprała się po weselu choć Pani mówiła, że było ciężko. Cieżko być mogło bo przecież lało jak chol*****:| W pracy chodziłam po all i szukam gadżetów na sesję i pomyślałam, że aby było śmiesznie to wezmę z panieńskiego welon z różkami i dzwoneczek który kupiałam tż "ring for sex". Kupiłam też lampion XXL w kształcie serca Myślę jeszcze nad jakimiś okularami w serca albo cuś Nie chcę by była poważna w 100%.[/QUOTE]

Lekarz nic nie mowil o peknięciu. Po prostu trzeba co jakis czas badac czy sie nie powieksza. A operacja nie wchodzi w gre bo jest w kiepskim miejscu i poza tym ja nie dam sobie gmerac w glowie
Moge Cie pocieszyc, ze Ty masz juz doswiadczenie i mozesz nam wszytskim pomagac

Bardzo fajny pomysl na sesję

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
my dzisiaj dokupiliśmy drugą koszulę do garnituru smokingowego , w salonie zapłaciliśmy ok 260zł a w maximusie 199zł

kupiłam też sukienkę na panieński swój i mojej świadkowej
chciałam kupić w maximusie welon , myslałam że będzie taniej ale jak mi babka powiedziała 220 zł to przestałam szukać i zamówię na all bo to nie ma sensu
po 18 miałam próbny makijaż i jest śliczny , jak mi się jutro uda wrzucę fotki ale jak dla mnie nic nie widać na nich dokładnie .
a no i majtochy kupiłam pod suknie
i padam bo od rana na nogach i dopiero wróciłam do domQ
miłego wieczorQ i słodkich snów .
ps. bajeczne te wasze pomysły na plenery
gratuluję postępów
Stary 2012-05-16, 11:48   #3846
gawa
Rozeznanie

Problem mam z butami bo moje wymarzone takie jakich szukam zjadł mi pies jakiś czas temu a drugich takich cudnych nie mogę nigdzie znaleźć :/ Szukam czółenek w kolorze nude na nie wysokim obcasie z lekko zaostrzonym noskiem i nie na masywnej koturnie. Najgorsze jest to że w przyszłym tygodniu mam pierwsza przymiarke :/
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 12:00   #3847
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość

A wczoraj mnie mama zdenerwowała, bo stwierdziła, że po co nam księga gości, że nikt tego nie bierze (dwóch siostrzeńców jej męża nie ma!!) i, że na tym można by zaoszczędzić, bo wychodzę poza budżet. Dziewczyny, która z Was ma księgę gości?? mi się wydaje, że teraz większość osób bierze... ehhhh.
Ja planuje kupić i jesli Ty chcesz miec to nie przejmuj sie mama To Ty bedziesz za pare lat ogladała taka ksiege i przypominala sobie jak było na weselu, a nie mama głowa do gory

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Problem mam z butami bo moje wymarzone takie jakich szukam zjadł mi pies jakiś czas temu a drugich takich cudnych nie mogę nigdzie znaleźć :/ Szukam czółenek w kolorze nude na nie wysokim obcasie z lekko zaostrzonym noskiem i nie na masywnej koturnie. Najgorsze jest to że w przyszłym tygodniu mam pierwsza przymiarke :/

Chodzi o cos takiego?
http://moda.allegro.pl/478-szpilki-p...347500229.html
albo:
http://moda.allegro.pl/visconi-modne...324256291.html
Stary 2012-05-16, 12:06   #3848
gawa
Rozeznanie

niby właśnie o coś takiego ale ani te pierwsze ani te drugie nie są takie jakie mnie się podobają, mają być z połyskiem ale odcień ma być taki naprawdę naturalny a nie bardzo opalony albo wpadający w róż. Ciężka sprawa bo tych butów wszędzie dużo tylko z każdymi jest coś nie tak. Ja miałam takie buty firmy simple , całe ze skórki mięciutkiej, nawet podeszwa była skórzana, no ale spodobały się też mojemu psu ;/
Stary 2012-05-16, 12:31   #3849
justiii87
Zakorzenienie

Inusiaa88 – wyglądasz bardzo ładnie w swojej sukni!
Kasioonya – opaska i sukienka

Magnusia – bardzo ładnie obrączki. Lubię klasyczne wzory. Mogę się domyślać jak się czułaś odbierając obrączki bo Nas spotkała też podobna sytuacja tylko że u Nas pomylili grawer zamiast 30.06 zrobili 20.06. Myślałam że zawału dostanę jak to zobaczyłam. Kobieta oczywiście posądziła Nas że źle podaliśmy datę w zamówieniu i taką zrobili. Poprosiłam o zgłoszenie które składaliśmy i okazało się że My jednak pamiętaliśmy swoją datę tylko ktoś się pomylił. Obrączek nie odebraliśmy a Pani ekspedientka miała nieciekawą minę bo powiedziałam co myślałam.

mayeczka87 – też zamawiałam u nich buty i myślałam że obcas 6 cm będzie wyższy, ale nie odsyłałam butów i nie wymieniałam obcasów bo jednak cała noc zabawy. Te buty zostawiam sobie na zmianę bo są bardzo wygodne.

gawa - może coś takiego ? http://www.primamoda.com.pl/produkt/...luggolden.html

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-16 o 12:38
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 12:38   #3850
engi111
Raczkowanie

Cytat:

większoście mamy także nie przejmuj sie mamą tylko kupuj

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 12:39   #3851
niki19
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
Śliczne obrączki! Ile mm? My mamy podobne, 4 mm -> czekamy na nie

Mi wczoraj przyszły buciki z białebuty.pl Nie wiem tylko, czy nie są za małe, trochę mnie uwierają przy palcach, rozejdą się? Obcas 6 cm - myślałam, że będzie większy Ale i tak są cudne
Załącznik 4676475 Załącznik 4676476 Załącznik 4676477

bardzo ładne buciki

Cytat:

My nie będziemy mieli księgi gości
ale jeżeli tobie na niej zależy to ja bym na twoim miejscu kupiła ,tym bardziej ,że nie jest to przecież kwestia jakiejś dużej sumy

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 12:44   #3852
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
A co byś zaproponowała?
Chyba druciki bardziej do mnie przemawiają gdzieś widziałam takie do koreczków albo malutkich szaszłyków z tym kółeczkiem na końcu i w różnych kolorach
Cytat:
Tak mi się jeszcze oglądając te zdjęcia z różnych sesji przypomniało i chciałam się dowiedzieć czy wy też tak macie... bo jakoś okropnie zwracają moją uwagę zdjęcia na których koło pannie młodej wystaje spod sukienki... tzn jak gdzieś siedzi i tworzy się ten namiot... psuje mi to całe zdjęcie
Nie podoba mi sie tez to w ogóle do koła nie jestem przekonana i wolałabym mieć tiul zamiast niego tylko boje się że się zaplącze
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no to sie pochwalę- oebralismy obrączki
ale co miałam nerwa to moje i tak:
Pani przyniosła obrączki, podaje te certyfikaty czy cos gdzie jest napisane co mogą zrobić z obrączkami. Ja patrzę a na jednej jest napisane, że można ewentualnie zmniejszyć a na drugiej nie. Pytam-czemu a laska do mnie "bo jest z kamieniem" a jak na to "z jakim kamieniem???????!!!!!!". Ona wyjmuje ja patrzę- o ku#****** kamień tępaki wstawli.
Już mi słabo bo mam wizję, że coś popier.... a znając moje szczęście to na pewno i cedzę przez zęby- miało myć bez kamienia, pomyliliście zamowienia (już nastawiona na awanrurę).
Kobita pobladła i mówi "chwilka a jak nazwisko?" Podaliśmy a ona a nie to chyba nie te bo taka sama grawerka jest na obydwu (czujecie- takie same imiona i data- szok).
No i przyniosła nasze zamówienie Obrączki są piękne
Jak wyszlismy to TŻ do mnie "juz widziałem jak tej babie aortę przegryzasz"
Obrączki ładne a co do samej historii odbioru to gratuluję opanowania
Cytat:
o Matko..foto w burzę!! Ale bajka!!!! najgorzej chyba wyczekiwać taką pogodę, ale fotki na pewno będą nadzwyczajne, jedyne w swoim rodzaju!
dzisiaj byłam sobie pomierzyć mieszkanko-kuchnię i pokoje.....myślałam, że jest w lepszym stanie jak zostawialiśmy mieszkanie było wszytsko ok, po 7 latach wynajmu ....katastrofa.....kilku rzeczy brakuje..no ale co tam....najwyzej sobie ładnie i myślę, że tanio wszystko zrobimy, bo rodzice powiedzieli, że możemy mieszkać jakieś 2 lata...czyli nie opłaca nam się wkładać kasę, aby potem ktoś znowu je zniszczył
pogadaj z mamą...takie rozmowy oczyszczają relacje, inaczej się na siebie patrzy...ale mądra jestem...a sama do teściowej nie chcę jechać no ale ja bym z mamą porozmawiała....jak pogadacie, to zobaczysz że będzie lepiej, coś Wam z serducha spadnie
Na pewno byłyby jedyne w swoim rodzaju ale nie wydaje mi się żeby kamerzysta lub fotograf zgodzili sie narażać sprzęt. Na mieszkanko nie narzekaj tylko ciesz się ze macie, Wyremontujecie sobie tak jak Wam sie podoba i będzie najwspanialsze bo Wasze
No i byliśmy wczoraj u mamy... Poryczałam sie zaraz po pierwszych słowach... Nie chciałam rozpoczynać rozmowy o awanturze bo było juz późno wiec tylko powiedziałam ze wyobrażaliśmy sobie to zupełnie inaczej i jest mi przykro że stało się co sie stało i jesteśmy tu dopiero teraz ale ja wczesniej nie byłam w stanie jednak mamy nadzieję że mama wie jak bardzo ważną osobą jest dla nas...
Tak wiec teraz trzymam kciuki za Ciebie a czemu właściwie Ty nie chcesz jechać do teściowej?
Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
super pudełko i jak dla mnie może być no i cieszę się że kupiłaś /zamówiłaś buciki ? bez problemu kolorek zmienili ? w sensie że sama materiału nie musiałaś zawozić ?

kupiłam też sukienkę na panieński swój i mojej świadkowej
po 18 miałam próbny makijaż i jest śliczny , jak mi się jutro uda wrzucę fotki ale jak dla mnie nic nie widać na nich dokładnie .
a no i majtochy kupiłam pod suknie
Prawdę mówiąc zupełnie inaczej wyobrażałam sobie ta pracownię. Każdy się tak zachwycał że wszystko jest tak jak sobie wymarzymy a mi się tam po prostu nie podobało. Buty rozrzucone po podłodze i niekompletne, żadnych zdjęć, pani dziwna i niezbyt miła. Jak już wybrałam to stwierdziła że tego modelu nie da rady obłożyć satyną, obcas też musi taki zostać, do tego wielkim problemem było zrobienie numeru 37,5. Sama obsługa, miejsce i wybór jak dla mnie totalna porażka ale buty naprawdę bardzo wygodne i bez większych obaw zdecydowałam sie na 9cm obcas bo w ogóle go nie czułam.
Brawa za zakupy i pokazuj szybciutko zdjęcia wszystkiego
Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Stoję na ziemi w moich butach ślubnych
A skad to pytanko?
Matko, ależ się dziś rozpisałam. Pomału uzależniam się od siedzenia na wizażu i opowiadania wam wszystkiego
A nie wiem jakoś tak mi się że wysoko kończy się suknie ale moze to tylko wrażenie
Cytat:
Napisane przez wisienka25 Pokaż wiadomość
Muszę mieć ten silikonowy pasek z tyłu, bo będę miała sukienkę wiązaną z prześwitem i silikonowy pasek będzie mniej widoczny.
Jeśli chodzi o pękanie, to mam drugi pasek z metalowymi zaczepami, więc raczej nie powinien pęknąć.
Skoro Tobie nie przeszkadza to jest ok na pewno będzie go mniej widać tak jak piszesz i dobrze że na wszelki masz drugi.
Cytat:
gratuluje butów, one spędzają mi sen z powiek, bo nic nie mogę fajnego znaleźć ,:/ Nie orientujecie się czy na pierwszą przymiarkę buty są potrzebne?
Mi na pierwszą kazała już przynieść ale bardzo często dziewczyny piszą że długość sukni to na sam koniec sie dopasowuje. Krawcowa powinna mieć jakieś buty więc jak nie znajdziesz swoich do przymiarki to pomyśl jaki obcas chciałabyś mieć i nie powinno być większych problemów.
Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Oj u nas to jest troszkę zamotana sytuacja z tymi parafiami, ale postaram się w miarę czytelnie to wyjaśnić Więc tak, ja miałam chrzest w parafii A, następnie przeprowadziliśmy się z rodzicami do parafii B tam miałam bierzmowanie, mój TŻ chrzest miał w parafii C, a bierzmowanie w tej co ja (parafia B) bo tam chodził do szkoły. Od marca wspólnie mieszkamy w parafii D (do września będzie akurat pół roku) ale nie zamierzamy się tu zapisywać, pewnie dopiero jak ksiądz będzie chodził po kolędzie, a ślub będziemy brać w zupełnie innej od tych wszystkich parafii E To tyle, dobrze, że koniec bo alfabetu by mi zabrakło
Widzę że nie tylko moja sytuacja parafialna jest skomplikowana

Cytat:
Ja lubię takie pamiątki i nawet jak wpisze się do niej 5 osób to będę sie cieszyć i sama ją jakoś uzupełnię albo póżniej będę dawała ją jak ktoś przyjedzie film zobaczyć ale widzę że będę miała problem ze znalezieniem nie drogiej i fioletowej więc finalnie dopuszczam możliwość że jej nie będzie.

Dziewczynki wczoraj dostaliśmy 2 pieczątki w poradni czyli mamy już wymagane 3 i mogę odhaczyć kolejną załatwioną rzecz
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 12:49   #3853
gawa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

Noo te już są całkiem całkiem tyle że za wysokie, ja w ogóle nie chodzę na obcasach i noga mi się szybko w nich męczy :/
Stary 2012-05-16, 12:50   #3854
haczyk7
Raczkowanie

Magnusia, ale przygoda! A hasło Tżta Ale obrączki to wieczna klasyka Dzięki za opinie dot. butków

Monika, wieczór organizujemy sami, wspólny panieńsko- kawalerski Będą same pary! Znajomi pewnie przygotują
jakieś zabawy i konkursy, ale jeśli chodzi o date, miejsce, lokal i koszta to my się tym zajmujemy.
Jakoś wśród znajomych tak się właśnie przyjęło

Mayeczka, śliczne buciki, sama o takich myślałam. Dobrze wiedzieć, że ten obcas jest taki... w gruncie rzeczy
niewysoki Bo jakoś 6 cm brzmi strasznie wysoko:P

Pradip, buty są ze strony bialebuty.pl Zaproszenia pokażę A jeśli chodzi o bieliznę, to nie zauważyłam,
że bielizna Wisienki ma część paska całego z silikonu. Ja mam pod stanikiem naszyte po wewnętrznej stronie
paski silikonu i właśnie o to mi chodziło

Malgos, dzięki za opinię

Inusia, śliczna będzie z Ciebie PMka!

Kasioonya, piękna sukienka ja będę miała podobny krój, ale długą Ściągam czcionki z strony dafont.com

Wrzucam inspiracje zatem do zaproszeń na Panieński
Jak będę miała swoje to pokaże
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pinups8.jpg (59,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pinups11.jpg (83,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pinups24.jpg (54,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pinups2.jpg (76,3 KB, 8 załadowań)
Stary 2012-05-16, 12:56   #3855
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
większoście mamy także nie przejmuj sie mamą tylko kupuj
Księga kupiona mama właśnie zauważyła na koncie na allegro, że zamówiłam

My kupiliśmy białą księgę i będziemy ją dekorować już po Przed może zmienimy wstążkę na fiolet

6.jpg 6a.jpg

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-05-16, 12:57   #3856
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość

Mayeczka, śliczne buciki, sama o takich myślałam. Dobrze wiedzieć, że ten obcas jest taki... w gruncie rzeczy
niewysoki Bo jakoś 6 cm brzmi strasznie wysoko:P

Dziękuję Fajny pomysł na zaproszenia!

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-05-16, 13:00   #3857
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia – bardzo ładnie obrączki. Lubię klasyczne wzory. Mogę się domyślać jak się czułaś odbierając obrączki bo Nas spotkała też podobna sytuacja tylko że u Nas pomylili grawer zamiast 30.06 zrobili 20.06. Myślałam że zawału dostanę jak to zobaczyłam. Kobieta oczywiście posądziła Nas że źle podaliśmy datę w zamówieniu i taką zrobili. Poprosiłam o zgłoszenie które składaliśmy i okazało się że My jednak pamiętaliśmy swoją datę tylko ktoś się pomylił. Obrączek nie odebraliśmy a Pani ekspedientka miała nieciekawą minę bo powiedziałam co myślałam.
O kurcze i co poprawiali Wam ten grawer?
Cytat:
Pradip, buty są ze strony bialebuty.pl Zaproszenia pokażę A jeśli chodzi o bieliznę, to nie zauważyłam,
że bielizna Wisienki ma część paska całego z silikonu. Ja mam pod stanikiem naszyte po wewnętrznej stronie
paski silikonu i właśnie o to mi chodziło
Śliczne są te Wasze fioletowe buty z białebuty.pl mi się marzyły satynowe ale w końcu będą zamszowe. Ale jak mi się nie będą podobać to pójdę za Waszym przykładem i tam sobie zamówię
A no mi właśnie chodziło o to jak cały tył jest silikonowy bo taki pasek w środku to mi nie przeszkadza
Fajne te inspiracje co wrzuciłaś ale ja czekam na Twoje gotowe
Mi na panieńskim nie zależy i nie miałabym nic przeciwko gdyby sie w ogóle nie odbył ale świadkowa z koleżankami nie biorą takiej opcji pod uwagę a do tego nic nie chca mi powiedzieć bo na wszystko jestem na nie
Stary 2012-05-16, 13:05   #3858
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Oj u nas to jest troszkę zamotana sytuacja z tymi parafiami, ale postaram się w miarę czytelnie to wyjaśnić Więc tak, ja miałam chrzest w parafii A, następnie przeprowadziliśmy się z rodzicami do parafii B tam miałam bierzmowanie, mój TŻ chrzest miał w parafii C, a bierzmowanie w tej co ja (parafia B) bo tam chodził do szkoły. Od marca wspólnie mieszkamy w parafii D (do września będzie akurat pół roku) ale nie zamierzamy się tu zapisywać, pewnie dopiero jak ksiądz będzie chodził po kolędzie, a ślub będziemy brać w zupełnie innej od tych wszystkich parafii E To tyle, dobrze, że koniec bo alfabetu by mi zabrakło
Jakieś podpowiedzi Malgos_12 odnośnie papierkowych załatwień?
To ja opiszę swoją historię parafialną. Od urodzenia należałam do parafii A, ale chrzczona byłam w B Potem się przeprowadziłam i należałam do parafii C, gdzie miałam komunię. w wieku 11 lat przeprowadziłam się do parafii D, gdzie miałam bierzmowanie. TŻ należał od urodzenia do jednej parafii, E, tam miał chrzest, komunię (chyba) i bierzmowanie. TŻta rodzina związana jest z moją parafią A, do której ja należałam także przez ostatnie 5 lat (w czasie studiów mieszkałam z dziadkami ). od 3 msc mieszkamy z TŻ razem i razem należymy do parafii F, skąd dostaliśmy (za darmo!!) substytucję na możliwość wypełniana formalności i ślubu w parafii A Parafia A uznała, że zapowiedzi pójdą w parafii E (TŻ) i w parafii A, a parafię F pominiemy, bo i tak krótko tam mieszkamy. ;D

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-05-16, 13:07   #3859
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Monika, wieczór organizujemy sami, wspólny panieńsko- kawalerski Będą same pary! Znajomi pewnie przygotują
jakieś zabawy i konkursy, ale jeśli chodzi o date, miejsce, lokal i koszta to my się tym zajmujemy.
Jakoś wśród znajomych tak się właśnie przyjęło

za wieczor paniensko-kawalerski my tez tak mamy,ale w domu najpierw organizuje mi kolezanka

Zaproszenia suuuuuper
Stary 2012-05-16, 13:08   #3860
justiii87
Zakorzenienie

Pradip - tak grawer poprawili. Nie mieli innego wyjścia bo Ja im nie zapłaciłam pieniędzy. Dobrze że Ja mam zboczenie zawodowe i wszystko dokładnie przeglądam bo jeśli bym zapłaciła to pewnie miała bym później problem ze zwrotem.

Mój wieczór panieński organizuje mi moja siostra która jest świadkową i moje przyjaciółki z którymi tańczyłam w zespole przez 16 lat. Wszystkie razem jesteśmy bardzo zżyte więc z organizacją nie będzie problemu bo rozumiemy się bez słów. Ja wiem tylko że impreza ma się odbyć 2.06 reszta to tajemnica

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-16 o 13:12
Stary 2012-05-16, 13:09   #3861
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
To ja opiszę swoją historię parafialną. Od urodzenia należałam do parafii A, ale chrzczona byłam w B Potem się przeprowadziłam i należałam do parafii C, gdzie miałam komunię. w wieku 11 lat przeprowadziłam się do parafii D, gdzie miałam bierzmowanie. TŻ należał od urodzenia do jednej parafii, E, tam miał chrzest, komunię (chyba) i bierzmowanie. TŻta rodzina związana jest z moją parafią A, do której ja należałam także przez ostatnie 5 lat (w czasie studiów mieszkałam z dziadkami ). od 3 msc mieszkamy z TŻ razem i razem należymy do parafii F, skąd dostaliśmy (za darmo!!) substytucję na możliwość wypełniana formalności i ślubu w parafii A Parafia A uznała, że zapowiedzi pójdą w parafii E (TŻ) i w parafii A, a parafię F pominiemy, bo i tak krótko tam mieszkamy. ;D
Yyyyyyyy troche to zagmatwane dobrze ze Wy sie orientujecie
Stary 2012-05-16, 13:33   #3862
gawa
Rozeznanie

ehhh... My kupiliśmy mieszkanie na początku roku i teraz wzięliśmy się za remont i wykończenie. Codziennie jak liczymy ile kasy to nam więcej wychodzi. Jak wcześniej zakładaliśmy że mamy tyle kasy że możemy wszystko szybko odpicować, tak teraz okazało się że starczy nam na remont ale na meble już nie Bosko ...
Stary 2012-05-16, 13:33   #3863
jojla
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34147381]
jojla - idź spać, obudzisz się jutro bez bólu głowy.

(..)

Trochę mi tak głupio..Ja już po. Czytam Was i aż chce mi się płakać, że ja już mam to za sobą... Odebrałam suknię - czyściutka. Doprała się po weselu choć Pani mówiła, że było ciężko. Cieżko być mogło bo przecież lało jak chol*****:| W pracy chodziłam po all i szukam gadżetów na sesję i pomyślałam, że aby było śmiesznie to wezmę z panieńskiego welon z różkami i dzwoneczek który kupiałam tż "ring for sex". Kupiłam też lampion XXL w kształcie serca Myślę jeszcze nad jakimiś okularami w serca albo cuś Nie chcę by była poważna w 100%.[/QUOTE]

Niestety dzisiaj też boli na szczęście jest znośnie, jestem w stanie w miarę normalnie funkcjonować.

Fajny pomysł z gadżetami na sesję

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
A nie masz moze nadcisnienia? Bo ja myslalam ze u mnie nadcisnienie powoduje te migreny, ale okazało sie inaczej. Chociaz jak zmienilam tabletki to nie ukrywam, ze troche rzadziej sie pojawia bol.
No właśnie nie mam

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
My nie będziemy mieli księgi gości
ale jeżeli tobie na niej zależy to ja bym na twoim miejscu kupiła ,tym bardziej ,że nie jest to przecież kwestia jakiejś dużej sumy
My też księgi mieć nie będziemy, ale zgadzam się, jak komuś zalezy to dlaczego nie mieć

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Na pewno byłyby jedyne w swoim rodzaju ale nie wydaje mi się żeby kamerzysta lub fotograf zgodzili sie narażać sprzęt. Na mieszkanko nie narzekaj tylko ciesz się ze macie, Wyremontujecie sobie tak jak Wam sie podoba i będzie najwspanialsze bo Wasze
No i byliśmy wczoraj u mamy... Poryczałam sie zaraz po pierwszych słowach... Nie chciałam rozpoczynać rozmowy o awanturze bo było juz późno wiec tylko powiedziałam ze wyobrażaliśmy sobie to zupełnie inaczej i jest mi przykro że stało się co sie stało i jesteśmy tu dopiero teraz ale ja wczesniej nie byłam w stanie jednak mamy nadzieję że mama wie jak bardzo ważną osobą jest dla nas...
Tak wiec teraz trzymam kciuki za Ciebie a czemu właściwie Ty nie chcesz jechać do teściowej?

(...)

Dziewczynki wczoraj dostaliśmy 2 pieczątki w poradni czyli mamy już wymagane 3 i mogę odhaczyć kolejną załatwioną rzecz
Fajnie, że sprawa z mamą się ułożyła
za załatwione nauki

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 13:45   #3864
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
ehhh... My kupiliśmy mieszkanie na początku roku i teraz wzięliśmy się za remont i wykończenie. Codziennie jak liczymy ile kasy to nam więcej wychodzi. Jak wcześniej zakładaliśmy że mamy tyle kasy że możemy wszystko szybko odpicować, tak teraz okazało się że starczy nam na remont ale na meble już nie Bosko ...
Powoli sie urzadzicie ja sie cieszyłam jak na poczatku nie mialesmy za duzo i po trochu cos bylo dokupowane bardziej cieszyło nas to ze mozemy co jakis czas cos kupic niz brac kredyt zeby od razu wszystko miec.
Stary 2012-05-16, 13:46   #3865
justiii87
Zakorzenienie

gawa - coś wiem na ten temat. My też kupiliśmy mieszkanie i przeprowadziliśmy gruntowny remont zaczynając od wymiany ścian działowych, prądu ( kabli), przebudowy łazienek ( połączyliśmy wc z łazienką). Myślałam że pójdzie mniej pieniędzy ale niestety realia są inne
Stary 2012-05-16, 14:00   #3866
gawa
Rozeznanie

my przeliczyliśmy się o jakieś 40 %, wzięliśmy sobie architekt i ona nam zrobiła projekt, trafiła w nasze gusta ale nie wiedzieliśmy że te nasze upodobania takie drogie teraz jesteśmy na etapie wykańczania łazienki, wyburzanie ścian , zrywanie podłóg i płytek mamy za sobą na szczęście, ale teraz zaczynają się tak naprawdę koszty. Postanowiliśmy że wprowadzimy się po tym jak nam kuchnie zamontują, mamy łóżko i telewizor więc na początek starczy
Stary 2012-05-16, 14:09   #3867
justiii87
Zakorzenienie

He witaj w klubie
My poszliśmy wybrać płytki do łazienki. Wybraliśmy oczywiście jednogłośnie ale nie patrzyliśmy na ceny i wielkich oczu dostaliśmy jak projekt Nam zrobili i wycenę . Plaster mozaiki 140 zł więc metr 1400 zł myślałam że zawału dostanę
Stary 2012-05-16, 14:34   #3868
gawa
Rozeznanie

Cytat:
He witaj w klubie
My poszliśmy wybrać płytki do łazienki. Wybraliśmy oczywiście jednogłośnie ale nie patrzyliśmy na ceny i wielkich oczu dostaliśmy jak projekt Nam zrobili i wycenę . Plaster mozaiki 140 zł więc metr 1400 zł myślałam że zawału dostanę
ja miałam podobnie jak cenę baterii umywalkowej ujrzałam
Ale większość cen straszy w pięknych salonach, bo już w necie to samo można znaleźć w rozsądniejszych pieniądzach.
Stary 2012-05-16, 14:42   #3869
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Księga kupiona mama właśnie zauważyła na koncie na allegro, że zamówiłam

My kupiliśmy białą księgę i będziemy ją dekorować już po Przed może zmienimy wstążkę na fiolet
Śliczna od kogo zamawiałś?
Cytat:
Pradip - tak grawer poprawili. Nie mieli innego wyjścia bo Ja im nie zapłaciłam pieniędzy. Dobrze że Ja mam zboczenie zawodowe i wszystko dokładnie przeglądam bo jeśli bym zapłaciła to pewnie miała bym później problem ze zwrotem.
To całe szczęście ze obejrzałaś dokładnie i była to ewidentnie ich wina.
Cytat:
Jeszcze ani razu nie zmieściłam się w kwocie którą przeznaczyłam na dane pomieszczenie. My jak troszkę 3 lata temu wprowadziliśmy się to mieliśmy kompletną ruinę. Dosłownie na środku pokoju bez podłogi i niczego stało łóżko i pełno rupieci. Dla mnie i mojej alergii był to koszmar ale uparłam się i postanowiłam że to będzie nasz dom. Zaczęliśmy od sypialni i kuchni potem trzeba było powymieniać okna i ocieplić chałupkę. Po 2 latach zrobiliśmy łazienkę i to było pierwsze pomieszczenie które robiliśmy "na lata". Tak długo na nią czekałam ale teraz ją uwielbiam i naszą mega wannę Tak wiec wiem jak bardzo jest to uciążliwe i że jeszcze wiele lat pracy nad naszym domkiem ale jestem szczęśliwa ze jest on nasz i nie mamy kredytów. I Wy tez pomału wszystko zrobicie tak jak Wam się zamarzy a teraz cieszcie się najmniejszym drobiazgiem który kupicie czy załatwicie
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Fajnie, że sprawa z mamą się ułożyła
za załatwione nauki
Za poradnię ale i tak dziękuję
Stary 2012-05-16, 14:49   #3870
justiii87
Zakorzenienie

gawa - masz racje ceny kosmiczne są w eleganckich sklepach.
Poszukaliśmy w necie tego modelu płytek i okazało się że różnica w cenie wyszła 2,5 tyś więc warto było zamawiać w sklepie internetowym tylko że braliśmy z odbiorem osobistym nie chcieliśmy ryzykować że w czasie transportu firma będzie nimi rzucać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości