niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 14:50   #4471
karo208
Zakorzenienie

GG do karo208
Dot.: niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Niby w teorii może to mieć jakieś uzasadnienie ale nie znam kobiety, która by po porodzie nagle zaczęła mieć bezbolesne miesiączki jeśli wcześniej takie miała.
Ja znam moja mama tak miała i moja babcia. Obie po pierwszej ciąży.
Lecz nie wiadomo dlaczego tak jest u nich.

Dyplomowana Położna

Cel: Być szczęśliwą i spełniać marzenia!
karo208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:58   #4472
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
To nie jest żaden argument. Choćby dlatego, że bolesność miesiączek nie wynika jedynie z zaburzeń hormonalnych, więc zmiany hormonalne po ciąży nie będą miały żadnego znaczenia.
Dlatego o tym pisałam.
Powinno się szukać przyczyny bolesności.

Cytat:
Jeżeli to byłaby prawda to żadna terapia hormonalna nie miałaby szansy zadziałać, bo przecież, jak się ją zakończy, to organizm też wróci do sytuacji przed, ewentualnie z niewielkimi zmianami. A jakoś się je stosuje z całkiem niezłą skutecznością.

Nie zrozum mnie źle. Sama uważam, że wiara w to, że wszelkie kobiece nieprzyjemności znikną jak sen złoty po urodzeniu dziecka, to pic na wodę i fotomontaż, ale w pewnych, wcale nie marginalnych przypadkach i przy pewnych objawach jest to prawda i ma to naukowe podstawy.
Rozumiem, nie chodzi mi o to, że nie mogą znikać, raczej o to, że ciąża to jednak coś innego niż leczenie hormonami, to stan naturalny w organizmie, ale przejściowy. Pojawiające się zmiany są odwracalne. Zaś co do samego leczenia to tez jest różnie, często leki trzeba przyjmować trwale aby pozyskać efekt, ale to już zależy od rodzaju choroby.

Ja się czasem zastanawiam czy przy tych okresowych mitach nie pokutuje fakt, że jeszcze w czasach mojego dorastania za kobietę uważało się "osobniczkę płci żeńskiej zamężną i po porodzie" a wszystko wcześniej to były "niedorosłe dziewczęta" więc zaleceniem było po prostu "zaczekaj aż dorośniesz"
Stary 2012-05-08, 15:13   #4473
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Ja znam moja mama tak miała i moja babcia. Obie po pierwszej ciąży.
Lecz nie wiadomo dlaczego tak jest u nich.
Ja bym stawiała właśnie na reorganizacje systemu hormonalnego. Czegoś było za mało, czegoś za dużo a jako że większość hormonów działa w sprzężeniu ze sobą jak i w sprzężeniu zwrotnym trzeba było diametralnej zmiany w systemie aby uzyskać nowy balans po ciąży.

Dalej jednak odradzam ciążę jako lek na bolesne miesiączki :P Obecnie istnieją kuracje, które nie mają aż tak dużych "skutków ubocznych" :P Tylko trzeba niestety trafić na ogarniętego ginekologa, a nie takiego, co powtarza: "po pierwszym dziecku pani przejdzie"...

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Rozumiem, nie chodzi mi o to, że nie mogą znikać, raczej o to, że ciąża to jednak coś innego niż leczenie hormonami, to stan naturalny w organizmie, ale przejściowy. Pojawiające się zmiany są odwracalne
J Clin Endocrinol Metab. 1987 Jan;64(1):111-8.
Long term effects of a first pregnancy on the hormonal environment: estrogens and androgens.
Musey VC, Collins DC, Brogan DR, Santos VR, Musey PI, Martino-Saltzman D, Preedy JR.

Fakt, że badali tutaj przede wszystkim różnice pomiędzy zmianami hormonalnymi we wczesnej lub późnej ciąży, ale wykazali, że efekt zmian hormonalnych po pierwszej ciąży utrzymuje się dla niektórych hormonów co najmniej 150 miesięcy (12-13 lat).

Edytowane przez Switezianka_23
Czas edycji: 2012-05-08 o 15:17
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 15:38   #4474
Klarissa
Zakorzenienie

Nie słyszałam o tym, dzięki
Stary 2012-05-08, 15:45   #4475
Switezianka_23
Rozeznanie

Szczerze, to ja też nie zanim nie zaczęłyśmy dyskusji i nie zaczęłam się wczytywać szukając o co tak naprawdę chodzi :P
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:50   #4476
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
To nie jest żaden argument. Choćby dlatego, że bolesność miesiączek nie wynika jedynie z zaburzeń hormonalnych, więc zmiany hormonalne po ciąży nie będą miały żadnego znaczenia.

Jeżeli to byłaby prawda to żadna terapia hormonalna nie miałaby szansy zadziałać, bo przecież, jak się ją zakończy, to organizm też wróci do sytuacji przed, ewentualnie z niewielkimi zmianami. A jakoś się je stosuje z całkiem niezłą skutecznością.

Nie zrozum mnie źle. Sama uważam, że wiara w to, że wszelkie kobiece nieprzyjemności znikną jak sen złoty po urodzeniu dziecka, to pic na wodę i fotomontaż, ale w pewnych, wcale nie marginalnych przypadkach i przy pewnych objawach jest to prawda i ma to naukowe podstawy.
zgadzam się w zupełności

Cytat:
Rozumiem, nie chodzi mi o to, że nie mogą znikać, raczej o to, że ciąża to jednak coś innego niż leczenie hormonami, to stan naturalny w organizmie, ale przejściowy. Pojawiające się zmiany są odwracalne. Zaś co do samego leczenia to tez jest różnie, często leki trzeba przyjmować trwale aby pozyskać efekt, ale to już zależy od rodzaju choroby.
ale mimo że stan przejściowy to w różnych opracowaniach medycznych, zwłaszcza na temat epidemiologii, mówi się np. o zachorowaniach określając specjalnie osobną grupę kobiety które były w ciąży (lub nie były)

Cytat:
Dalej jednak odradzam ciążę jako lek na bolesne miesiączki :P Obecnie istnieją kuracje, które nie mają aż tak dużych "skutków ubocznych" :P Tylko trzeba niestety trafić na ogarniętego ginekologa, a nie takiego, co powtarza: "po pierwszym dziecku pani przejdzie"...
i tak długotrwałych
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 19:37   #4477
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

okresowe bóle brzucha to po prostu skurcze macicy

w ciąży się macica rozciąga, potem kurczy i chyba wygodniej układa,
jest bardziej plastyczna, elastyczna i stąd skurcze są mniej odczuwalne, mniej bolesne

jak to sobie tłumaczę

mnie przy okresie niesamowicie nogi bolą ( jakbym cały dzień na górskim szlaku była)
nie wiem dlaczego
mam za sobą trzy ciąże, bez żylaków, hemoroidów i opuchniętych kostek
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 20:48   #4478
Bananalama
jestę wieszczę

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;33984550]okresowe bóle brzucha to po prostu skurcze macicy

w ciąży się macica rozciąga, potem kurczy i chyba wygodniej układa,
jest bardziej plastyczna, elastyczna i stąd skurcze są mniej odczuwalne, mniej bolesne

jak to sobie tłumaczę

mnie przy okresie niesamowicie nogi bolą ( jakbym cały dzień na górskim szlaku była)
nie wiem dlaczego
mam za sobą trzy ciąże, bez żylaków, hemoroidów i opuchniętych kostek[/QUOTE]

Widzisz, ja za sobą żadnej ciąży nie mam, a przez pierwszy dzień okresu bolą mnie nogi. Takie zmęczenie w nich czuję właśnie, jakbym miała zakwasy.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:09   #4479
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Widzisz, ja za sobą żadnej ciąży nie mam, a przez pierwszy dzień okresu bolą mnie nogi. Takie zmęczenie w nich czuję właśnie, jakbym miała zakwasy.
mnie nogi bolą od zawsze, nie od ciąży

bolące nogi mogą oznaczać problemy z krążeniem, żyłami ....
a te w ciąży, przy większym obciążeniu, prowadzą do opuchlizny i pajączków ( jakoś tak, dawno temu się tym interesowałam)
mnie to nie spotkało, więc nie wiem o co biega i dlaczego bolą

brzuch boli mniej, ale więcej waty i tamponów zużywam

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2012-05-08 o 22:15
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:13   #4480
Bananalama
jestę wieszczę

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;33989244]mnie nogi bolą od zawsze, nie od ciąży

bolące nogi mogą oznaczać problemy z krążeniem, żyłami ....
a te w ciąży, przy większym, obciążeniu prowadzą do opuchlizny i pajączków ( jakoś tak, dawno temu się tym interesowałam)
mnie to nie spotkało, więc nie wiem o co biega i dlaczego bolą[/QUOTE]

tzn. ja mam problemy z krążeniem i z pajączkami też. Mam słabe żyły. Ale nie sądziłam, że to od tego

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2012-05-09, 06:11   #4481
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Moja mama ma taką metodę na wszystko- moje cykle będą regularne, nie będzie mnie nic bolało pierwszego dnia okresu, cera się poprawi, nauczę się gotować i wygram w totka JAK URODZĘ DZIECKO. Amen.
Masakra

Cytat:
A kiedyś spotkałam się wręcz z twierdzeniem, że "porządne kobiety" nie potrzebują chodzić do ginekologa co chwilę, jedna pani się w poczekalni chwaliła, że nie była już 10 lat - faktycznie, powód do chluby...
Mojej mamy kolezanka sie chwalila, ze od porodu corki 30lat temu nie byla u gina i ziemia ja zabrala - rak macicy :/ Wnetrznosci normalnie juz w niej gnily.

Ja od siebie powiem, ze wplyw na ilosc miesiaczki i bol ma tez to co jemy. Ja zauwazylam, ze odkad jem wiecej warzyw/owocow i nie jem miesa, jedynie rybe raz na miesiac luz zadziej to nie mam takiej krwawicy i nie bola mi tak tragicznie nogi jak kiedys i nie lupie mnie w krzyzu jak bym za chwile miala naprawde urodzic.
Czytalam kiedys tak artykul o kobietach, na ktorych przeprowadzono badania. Jedne byly to typowe mieszczuchy, ktore zywia sie tzw. fast foodami , a drugie wiejskie te ktore zywia sie tym co dala im natura. Z badan wyszlo, ze te ktore zyly na wsi i odzywialy sie lepiej mialy mniejsze miesiaczki i praktycznie zadnych boli oraz ich okres byl skrocony do 2-3 dni.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 10:41   #4482
Bananalama
jestę wieszczę

No czad... rozmawiałam z koleżanką, że postanowiłam zbierać na szczepionkę przeciwko wirusowi wywołującym raka szyjki macicy. Laska mi na to, że jej by było kasy szkoda, bo ona sobie to wyda na ubrania, a jak dostanie raka, to przecież wyleczą ją bezpłatnie na NFZ . Spoko, ja rozumiem, nie każdy musi coś takiego chcieć, ale ta argumentacja mnie powaliła.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja od siebie powiem, ze wplyw na ilosc miesiaczki i bol ma tez to co jemy. Ja zauwazylam, ze odkad jem wiecej warzyw/owocow i nie jem miesa, jedynie rybe raz na miesiac luz zadziej to nie mam takiej krwawicy i nie bola mi tak tragicznie nogi jak kiedys i nie lupie mnie w krzyzu jak bym za chwile miala naprawde urodzic.
Czytalam kiedys tak artykul o kobietach, na ktorych przeprowadzono badania. Jedne byly to typowe mieszczuchy, ktore zywia sie tzw. fast foodami , a drugie wiejskie te ktore zywia sie tym co dala im natura. Z badan wyszlo, ze te ktore zyly na wsi i odzywialy sie lepiej mialy mniejsze miesiaczki i praktycznie zadnych boli oraz ich okres byl skrocony do 2-3 dni.
Też to zauważyłam. Pół roku temu przestałam jeść mięso. Odżywiam się racjonalnie. Bóle się zmniejszyły.

Stary 2012-05-09, 15:07   #4483
201604301943
Konto usunięte

mi ostatnio zmniejszyła się bolesność miesiączek odkąd dostarczam sobie wit. B pod postacią drożdży. nie chciałam wierzyć że mogą mieć takie działanie a tu niespodzianka
do tego nie czuję się źle w trakcie i nie mam takiej strasznej ochoty na słodycze gdy jem wołowinę i ogólnie sporo mięsa. myślę że to kwestia żelaza
Stary 2012-05-09, 19:33   #4484
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra

Mojej mamy kolezanka sie chwalila, ze od porodu corki 30lat temu nie byla u gina i ziemia ja zabrala - rak macicy :/ Wnetrznosci normalnie juz w niej gnily.

Na to nie ma reguly . Ja jem mieso od swieta, moje posilku skladaja sie glownie z warzyw, czesto rowniez ze swiezych ryb (fast food'ow prawie wcale) a miesiaczki mam bardzo bolesne i ogromnie obfite
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 03:05   #4485
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
No czad... rozmawiałam z koleżanką, że postanowiłam zbierać na szczepionkę przeciwko wirusowi wywołującym raka szyjki macicy. Laska mi na to, że jej by było kasy szkoda, bo ona sobie to wyda na ubrania, a jak dostanie raka, to przecież wyleczą ją bezpłatnie na NFZ . Spoko, ja rozumiem, nie każdy musi coś takiego chcieć, ale ta argumentacja mnie powaliła.
Masakra. Poprostu laska nie wie o czym mowi. Takie osoby to tylko sam fakt przekona lub jakies zywe obrazy

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Na to nie ma reguly . Ja jem mieso od swieta, moje posilku skladaja sie glownie z warzyw, czesto rowniez ze swiezych ryb (fast food'ow prawie wcale) a miesiaczki mam bardzo bolesne i ogromnie obfite
No napewno regula to nie jest i jakies lekarstwo,ale jesli ktos ma problemy to warto sprobowac.
Zalezy jeszcze jak te jedzenie jest przyrzadzone bo w tym badaniu tez bylo powiedziane, ze najlepsze wyniki sa wtedy gry je sie jak najmniej przetworzonego jedzenia.
Ja np. tylko zjadam jeden cieply posilek/ ugotowany dziennie, a czasem nie, a tak to mniej wiecej wszystko surowe.
Akurat w tym cyklu wypilam przed sama miesiaczka zielonego szejka i nawet nie wiedzialam, ze dostalam okres i w ogole brzuch mi nie bolal nic. Sama sie zdziwilam bo zawsze jednak cos tam czuje i troszke boli.
Za to juz w stanik D sie nie mieszcze jak mam @ (Nie jestem gruba i nie mam jakis problemow z tym wiec to nie kwestia tycia)
Wam tez tak nabrzmiewaja piersi?

Stary 2012-05-10, 08:15   #4486
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jestem w takim momencie cyklu, że nie mogę ich dotknąć..
Stary 2012-05-10, 13:55   #4487
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie, ale u mnie czas przedmiesiączkowy niczym się nie różni od pozostałego, jeśli chodzi o samopoczucie, zachowanie się ciała itd.
Stary 2012-05-10, 21:42   #4488
Bananalama
jestę wieszczę

Ja przed okresem nawet ze 2 kg potrafię przytyć, tak zatrzymuję wodę. Jestem cała jakaś ciężka, opuchnięta. No i mam spory, wystający brzuch. Jak w ciąży.

Stary 2012-05-10, 21:52   #4489
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Ja przed okresem nawet ze 2 kg potrafię przytyć, tak zatrzymuję wodę. Jestem cała jakaś ciężka, opuchnięta. No i mam spory, wystający brzuch. Jak w ciąży.
ja puchnę tak że zegarek muszę dziurkę luźniej zapinać. ale jeszcze niedoczynność tarczycy się do tego przyczynia...

PS. twój podpis mnie rozłożył na łopatki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 23:10   #4490
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
mi ostatnio zmniejszyła się bolesność miesiączek odkąd dostarczam sobie wit. B pod postacią drożdży. nie chciałam wierzyć że mogą mieć takie działanie a tu niespodzianka
do tego nie czuję się źle w trakcie i nie mam takiej strasznej ochoty na słodycze gdy jem wołowinę i ogólnie sporo mięsa. myślę że to kwestia żelaza
Sama zastanawiałam się nad wrzuceniem drożdży do diety, ale nie wiedziałam jak. Możesz napisać w jakiej formie jesz?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 05:58   #4491
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Właśnie jestem w takim momencie cyklu, że nie mogę ich dotknąć..

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie, ale u mnie czas przedmiesiączkowy niczym się nie różni od pozostałego, jeśli chodzi o samopoczucie, zachowanie się ciała itd.
Szczesciara

Cytat:
No ja tak samo czuje sie napompowana i mam tez taki brzuch wystajacy

Stary 2012-05-11, 08:40   #4492
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Sama zastanawiałam się nad wrzuceniem drożdży do diety, ale nie wiedziałam jak. Możesz napisać w jakiej formie jesz?
piję drożdże zalewane gorącą wodą żeby je zabić i żeby nie wyrosły w żołądku, z dodatkiem mleka - jak dla mnie pychota. tu masz cały wątek na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594094 co prawda tutaj motywacje są włosowe ale niezależnie co tobą kieruje - zapraszamy!
Stary 2012-05-11, 08:52   #4493
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Poza tym, że mi lekko brzuch wypycha, i pobolewają piersi ok.1 dzień to też nie stwierdzam żadnych nieprzyjemnych objawów, tym bardziej w zachowaniu, typu humorki, płaczliwość, łatwe denerwowanie etc. Dla mnie abstrakcja
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 20:27   #4494
malyglod
Przyczajenie

Przeczytałam wszystkie 150 stron

Ja mam jedną taką małą historyjkę. Raz, gdy byłam jeszcze dzieckiem, poszłam z mamą na zakupy, a ona kupowała podpaski. Zapytałam, do czego "służą". Zbyła mnie tekstem "do sikania".
malyglod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:24   #4495
przytulanka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malyglod Pokaż wiadomość

Ja mam jedną taką małą historyjkę. Raz, gdy byłam jeszcze dzieckiem, poszłam z mamą na zakupy, a ona kupowała podpaski. Zapytałam, do czego "służą". Zbyła mnie tekstem "do sikania".

ło jej...

18.08.2012 - 15.00

Bloguję sobie
http://agadidesign.blogspot.com/

Zajrzyj też proszę tutaj
https://www.facebook.com/agaczesze

przytulanka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:06   #4496
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
piję drożdże zalewane gorącą wodą żeby je zabić i żeby nie wyrosły w żołądku, z dodatkiem mleka - jak dla mnie pychota. tu masz cały wątek na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594094 co prawda tutaj motywacje są włosowe ale niezależnie co tobą kieruje - zapraszamy!
Dzięki wielkie, z pewnością poczytam sobie

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:07   #4497
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez malyglod Pokaż wiadomość

Hyhyhy, przypomniało mi się, że będąc dziecięciem byłam przekonana, że miesiączka polega na tym, że raz w miesiącu się sika krwią i z całą powagą pouczałam o tym koleżanki na podwórku. Były przerażone
Stary 2012-05-16, 12:41   #4498
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA!
A czy wiedziałyście, że w ciążę można zajść przez... NOS?!
Dzisiaj rano zdawałam maturę, więc spotkałam się z koleżankami z klasy. Jedna z nich w nocy została ciocią, więc pierwsze co, to się pochwaliła nam. No więc zaczęło się o seksie, ciąży itd. I otóż, jedna nasza koleżanka, która oczywiście o seksie wie wszystko (tiaaaa) zaczęła bardzo poważnie mówić, że w ciążę można zajść przez nos. Ja już prawie płakałam ze śmiechu, ale pytam, jak to według niej możliwe. No więc jej koleżanka zaszła tak w ciążę. No ale jak?! Chłopak jej się spuścił do nosa, a ona była DZIEWICĄ, zaszła i urodziła. Dziewczyny, przysięgam, nie śmiałam się tak nawet wtedy, jak kilka tygodni temu twierdziła, że jeśli chłopak wystrzeli w spodnie, i dziewczyna również będzie w spodniach na nim siedzieć, to zajdzie w ciążę. Dziewczyna starsza ode mnie.. No to mówię, że prawie jak Maryja, że pewnie tą też do nieba wezmą, na co tamta "no tak, bo ty oczywiście wszystko wiesz najlepiej!"

Ja słyszałam, że przez żołądek do serca, ale przez nos do macicy...?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 12:46   #4499
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA!
A czy wiedziałyście, że w ciążę można zajść przez... NOS?!
Dzisiaj rano zdawałam maturę, więc spotkałam się z koleżankami z klasy. Jedna z nich w nocy została ciocią, więc pierwsze co, to się pochwaliła nam. No więc zaczęło się o seksie, ciąży itd. I otóż, jedna nasza koleżanka, która oczywiście o seksie wie wszystko (tiaaaa) zaczęła bardzo poważnie mówić, że w ciążę można zajść przez nos. Ja już prawie płakałam ze śmiechu, ale pytam, jak to według niej możliwe. No więc jej koleżanka zaszła tak w ciążę. No ale jak?! Chłopak jej się spuścił do nosa, a ona była DZIEWICĄ, zaszła i urodziła. Dziewczyny, przysięgam, nie śmiałam się tak nawet wtedy, jak kilka tygodni temu twierdziła, że jeśli chłopak wystrzeli w spodnie, i dziewczyna również będzie w spodniach na nim siedzieć, to zajdzie w ciążę. Dziewczyna starsza ode mnie.. No to mówię, że prawie jak Maryja, że pewnie tą też do nieba wezmą, na co tamta "no tak, bo ty oczywiście wszystko wiesz najlepiej!"

Ja słyszałam, że przez żołądek do serca, ale przez nos do macicy...?
Ha ha, ha, co za głupoty
No i obraza oczywiście, bo Ty wiesz lepiej.
Mi ostatnio ktoś próbował wmówić, że zoofilia może prowadzić do zapłodnienia

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 12:57   #4500
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No, zobaczysz, za 5 lat będzie się zachodzić od całowania, za 10 od przytulenia, za 15 od dotknięcia, a za 20 to od samego spojrzenia!
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości