|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
26 lipca jest Anny, dlatego podpięli Hannę, a te pozostałe dwie daty...no cóż, u mnie w kalendarzach nie ma tych imienin |
|
|
|
|
#1352 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.imiona.dla-dzieci.org/hanna,220.html Anny sa w kalendarzu tylko raz, a Hanny wg tego linku 3 razy (o trzecich nie wiedziałam, do tej pory uważałam że są dwa razy, w lipcu i styczniu). Cytat:
ale do tej pory, gdybym liczyła każde kopnięcie i każdy ruch, miałabym solidnych parę setek. Od wczoraj jest tych ruchów dużo mniej, ale dziś się odrobinkę rozkręcił No właśnie!! Obstawiam, że Moniczka jest już po lub w trakcie a Michałowa?---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1353 |
|
Raczkowanie
|
Po krotce opisze jak to bylo u mnie
![]() W sobote pisalam tu na forum ze po 5 rano odszedl mi czop i taka wodnista wydzielina... przed 6 pojechalam do szpitala nr 1 przetrzymali mnie 2 h, stwierdzili ze nic sie nie dzieje, ze ta wodnista wydzielina nie byla wodami, a skurczy raczej nie mam, tylko okreslili to jako stawianiem sie macicy i na wtorek umowili mnie na ktg. Podczas badania w szpitalu nr 1 mialam rozwarcie 1,5 cm... Wracajac do domu.. caly czas odczuwalam te skurcze, ktore oni mowili ze nimi nie sa. Po godzinie 9 rano zaczely sie coraz mocniejsze skurcze.. ale nieregularne... co 10/11/5/7 minut. Zadzwonilam okolo godziny 13 do mojego ginekologa ze juz nie daje rady, tak boli, ale sa nieregularne.. i poradzil mi mimo wszystko poczekac. okolo godziny 15... zaczelam miec skurcze co 5... 4 minuty... w koncu z bolu juz nie moglam wytrzymac i pojechalam okolo 17 do szpitala... w domu pomagalam sobie pilka, pysznicem... . O godzinie 17.30 dotarlam do szpitala nr 2 ( bylam wsciekla na szpital nr 1 ze mnie odeslali, a ja sie teraz tak mecze )i mialam juz rozwarcie na 3 cm. Od razu przeszlam na sale porodowa... rozwarcie postepowalo w zastraszajacym tempie.. lekarze mi powiedzieli, ze jak na pierworodke, to bardzo szybko to idzie. O godzinie 23-42 urodzilam coreczke z pelnym rozwarciem, wody same mi odeszly przy 8/9 cm - teraz juz nie pamietam. Bol skurczy porodowych... masakryczny... z krzyza wszystko szlo... myslalam ze oszaleje, mowilm ze chce umrzec albo blagam ich o CC bo dalej juz nie dam rady moj maz spisal sie na medal.. bez niego nie dalabym rady... kiedy z bolu zapominalam jak oddychac to caly czas mi to pokazywal, przypominal.. latal z woda, ocieral czolo, masowal plecy.. Parlam okolo godziny... w porownaniu do wczesniejszych skurczy, te parte byly dla mnie zbawieniem MAm do Was pytanie, czy Wy budzicie swoje dzieci na karmienie? bo ta w dzien spi baaardzo dlugo, a w nocy juz jest z tym problem. Zastanawiam sie co z tym zrobic? No i mowilam o problemach z piersiami... mam strasznmie opuchniete, sutkie przekrwione, jak przykladam mala to placze z bolu. Staram sie tez odciagac troche pokarmu, zeby te sutki troszke zaoszczedzic.. kupilam te nakladki silikonowe, ale mam wrazenie ze jak je mam nalozone to mala nic nie ciagnie ... A... jestem juz 8 kg na minusie, wiec do mojej wagi musze zrzucic 4 kg no to chyba wszystko... mysle ze nie dam rady nadrobic zaleglosci, ale postaram sie byc na biezaco niestety musze tez walczyc ze swoja praca mgr.. troche mnie to przeraza i mysle o przesunieciu terminu obrony, no ale narazie czekam i zobacze jak to dalej bedzie.pozdrawiam Was wszystkie mamusie zarowne te, ktore maja juz swoje kruszynki ze soba jak i te , ktore nadal czekaja ![]() I jeszcze raz: GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM, KTORE URODZILY PODCZAS MOJEJ NIEOBECNOSCI!!! klaski :
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cytuję: dokładnej daty nie ma - wiadomo że będzie to czerwiec. Obstawiałabym pierwszą połowę bo x-lander nie może pozwolić sobie by zbyt długo magazyn świecił pustkami. Niektórzy sprzedawcy przekazują jeszcze wersję, ze po 20 maja, ale ten nasz sprzedawca powiedział zeby nie wierzyć, bo każdy dostaje taką samą informację od producenta. |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.bajkowachatka.pl/product/...-2012/?id=3918 |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma w tym nic złego, ale nie chciałabym, żeby moja córka obchodziła imieniny w Anny, bo Hanny nie ma w kalendarzu
Moich imienin też długo w kalendarzach nie było. Nie wiem skąd, ale moi Rodzice wiedzieli jednak, że to 19 grudzień
|
|
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1359 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się
niosę wieści z wizyty: płci zobaczyć się nie dało przez ułożenie dzidziusia a muszę powiedzieć, że długo szukał naprawdę, ale to dla mnie tak ważne nie jest, bo w końcu niedługo się dowiem moje dziecię waży 3179 g ( +/- 460g) lekarz powiedział, że na pewno waga nie spadnie poniżej 3 kg ale też nie dobije do 4 kg, w ogóle to na początku pomacał mój brzuch i od razu stwierdził, że jemu to wygląda na 3,5 kg dziecko szyjka gotowa do porodu, zgładzona, rozwarcie na 1 palec, główka już bardzo nisko ( fascynujące, że gin główkę wyczuł palcami) płyn owodniowy w normie, chociaż jest go co raz mniej ale to podobno normalne pod koniec ciąży pytałam o pępowinę... jest blisko szyi i główki ale nie dało się zobaczyć którędy dokładnie biegnie, wszystko jest w porządku a jeśli z tego powodu będą jakieś komplikacje to już przy porodzie ale nie teraz, choć nie można stwierdzić, czy będą jakiekolwiek - tak mi powiedział pierwszy raz dostałam rozpiskę z wszystkimi wymiarami z usg czy Wasze dzieci też są takie niewymiarowe, u mojego wychodzi: średnica główki - 41tc obwód główki - 38tc obwód brzuszka - 36tc dł. kości udowej - 39 tc wychodzi na to, że głowę ma dużą a szczupły/a w talii jestem zadowolona z wizyty i cieszę się, że się zdecydowałam iść jeszcze prywatnie Cytat:
jeszcze raz gratuluję, widzę poród lajtowy Cytat:
GRATULUJĘ !!!Cytat:
świetnie się czytaCytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
za wizytęaa i jak to jest z tym rozwarciem, 1 palec to 1 cm? czy zależy od tego kto jakie mam palce ? ![]() Cytat:
ja do swojego zadzwoniłam, opisuję wizytę, mówię, że mam rozwarcie na 1 palec a on przerażony: przecież Ty już chyba rodzisz ?!?! Cytat:
ale w jaki sposób ten obojczyk się złamał ? Cytat:
- 26.07.a sprawdź jeszcze czy 5 stycznia nie ma Hanny
|
||||||||||
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli same dobre wieści No i nadal nie wiesz kto Ci w brzuszki siedzi hehe Ja co prawda nie dostałam rozpiski wymiarów, ale mój też jest taki niewymiarowy, bo widziałam na ekranie podczas mierzenia. To chyba normalne ![]() 1 palec = 2 cm Ciekawe jak tam moja szyjka, bo ostatnio tydzień temu jeszcze była "niegotowa" i rozwarcie też minimalne ... A z ginem będę się widziała dopiero za tydzień, chyba że do tego czasu urodzę
|
|
|
|
#1361 |
|
Raczkowanie
|
onething dzieki ale ja chce model Xq,zaraz chyba zadzwonie do producenta xlandera i sie zapytam co i jak...
|
|
|
|
#1362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1363 | |||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie gardła
Cytat:
Powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że kolejka się robi do rodzenia |
|||
|
|
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do płci, to tak jak mówię - to już nie jest tak ważne, czy będzie chłopiec czy dziewczynka, najważniejsze, żeby było zdrowe, powiedziałam ginowi, że ewentualnie jeśli będzie widział płeć to niech mi powie ![]() a co do szyjki to myślę, że prze tydzień mogło się wiele zmienić no! 26- majówki musimy się sprężyć i wyrobić przed terminem
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Owszem, imię Hanna pochodzi od Anny i stąd połączenie oryginalnej daty imienin. Hanny jest w kalendarzu 26.07, pojawiło się o ile wiem jakoś w XX wieku przez rosnącą popularność imienia
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a prawdę powiedziawszy to nie znam dnia ani godziny skurczy przepowiadających brak... chyba, że mnie nagle złapie ![]() ja mam przeczucie, że to dziewczynka, wszyscy wkoło, z moją ciotką "medium " na czele mówią, że będzie dziewczynka ale na pewno okaże się jak się urodzi ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- kto wie zobaczymy....
|
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Mojemu zawsze kość udowa wychodziła jakoś 2 tyg mniejsza, a okazał się długi. Za to główka duża, obstawiam, że będzie chłopiec
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
a to chłopcy mają większe główki od dziewczynek?
|
|
|
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Przepraszam za brak cytowania, ale chce pogratulowac wszystkim dziewczynom, ktore juz urodzily!!! Ania85, kism, martula i Timii - -mama nadzieje, ze nikogo nie pominelam... ![]() Widzę, ze same szybkie porody były ![]() Gratuluje tez udanych wizyt! ![]() Nie bylo mnie chwile bo tak.. weekend mialam dosc zajęty, a od poniedzialku bardzo zle sie czulam... ze az mi sie nie chcialo nic pisac.... Dzis ide na kolejne ktg i mam nadzieje, ze mnie zostawią juz w szpitalu - od wczoraj schodzi mi krwisty czop, wczoraj jak wieczorem zobaczylam, ile tego czopa jest to prawie zemdlalam No i mam skurcze, nieregularne co prawda (co 15/10/8 minut ale z odstepami np. 2-3 godzinnymi, trwają ok.40sekund) i są strasznie bolesne - doslownie rozsadza mi krzyz i podbrzusze... wody mi nie odchodzą poki co (rozwarcie w poniedzialek mialam na 1,5palca, klocek wazy juz 3,4kg). Teraz jest troche lepiej, skurczy nie mam i chyba wyjde sie przejsc na chwile bo oszaleje w domu. Oczywiscie jak urodze to dam znac ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Moja frustracja tą koncowka ciazy osiąga chyba apogeum... co chwile ktos pisze smsy, dzwoni, olewam to juz i nie odbieram nic bo nie chce mi sie z nikim rozmawiac
|
#1371 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Rozeznanie
|
anulka4771 i Timii moje gratulacje
![]()
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możecie ze mną rodzić. to kiedy?? ![]() brawa za wizyty matrula gratulacje i brawa za opis ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- moniczka zaciskamy kciuki za szybką akcję |
|
|
|
|
#1375 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bluelektron czyli Ty dołączasz do beige i moniczki??? Ale nam się uzbierało mam w poczekalni. kism czasami tak się zdarza, ale ten obojczyk to szybciutko się zrośnie i nawet śladu nie będzie. Naprawdę. Ja juz po ktg - mały wierzga jak dziki, ale skurczy brak. Aparat zanotował JEDEN
|
|
#1376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że szybko wyjdziecie nie mam jak w domu trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to zbieramy ekipę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
jestem za
![]() moja bratowa by się ucieszyła, bo w jej urodziny by się mała urodziła |
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktos szuka tego fioletowego x-landera xa<tego ktorego mam ja> to ten sprzedajacy u ktorego ja kupowalalam- wczoraj w sklepie bedac u niego- widzialam, ze je ma
![]() http://allbaby.pl/262,nowosc-wozek-x...pracerowa.html http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1609088
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

26 lipca jest Anny, dlatego podpięli Hannę, a te pozostałe dwie daty...no cóż, u mnie w kalendarzach nie ma tych imienin 
Generalnie wychodzi na to, że Hanna, to to samo co Anna i imieniny będą wtedy, kiedy Anny. Ja tak nie chcę 
ale do tej pory, gdybym liczyła każde kopnięcie i każdy ruch, miałabym solidnych parę setek. Od wczoraj jest tych ruchów dużo mniej, ale dziś się odrobinkę rozkręcił 
)i mialam juz rozwarcie na 3 cm. Od razu przeszlam na sale porodowa... rozwarcie postepowalo w zastraszajacym tempie.. lekarze mi powiedzieli, ze jak na pierworodke, to bardzo szybko to idzie. O godzinie 23-42 urodzilam coreczke z pelnym rozwarciem, wody same mi odeszly przy 8/9 cm - teraz juz nie pamietam.
klaski :

gratuluję

i dlatego ten pt i tak stoi pod znakiem zapytania, bo będą obserwować, jak to się zachowuje... Ponoć to nic groźnego i szybko się zrasta, mam go tylko nie kłaść przez jakiś czas na lewym boku i brzuchu.